16997
  • grebber
    Phenom II 6,5GHZ + 3D Mark Világrekord!!!!!!!
  • Vardar
    A kérdésre válaszolj fiam:D Mennyit lehet belőle kihozni? Mivel számít egyenértékűnek?
  • Quki
    bontóban , roncstelepeken
  • Solten
    Hol lesznek már ezek a procik 4 év múlva...
  • Vardar
    Sziasztok!
    Az AMD Athlon 64 X2 5050e tuning teljesítménye érdekelne. Új gépet vennék és a processzor kérdésében ez és az Intel E5200-as küzd egymással. 3-4 évre kellene tehát a tuning nem kis miska.
  • miniszterke
    igy megcsak videókari kell meg proci
  • miniszterke
    tényleg megnéztem a giga oldalán és tényleg nincs:) még jóhogy nem rendeltem meg mert akkor alaplap is kéne másik
  • dara
    Első körben én kicserélném az IDE kábelt. Utána benéznék a BIOS-ba, és az elérési módot átállítanám LBA-ra. Vagy fordított sorrendben is megpróbálhatod.

Egyébként meg nFosos laptól ne várj sokat lemezkezelésben...
  • Sanyix
    anustól ezt várhatod...
  • Sanyix
    ez nem így megy...
  • cannibaaal
    Sziasztok! Nagy help kéne nekem, mert lassan ideggörcsöt kapok :)
    Adott egy AMD 3500+ és egy Asus A8N-E alaplap. Eddig minden rendben volt.. Pár hete csinálja:
    1,; NEm ismeri fel a DVD meghajtót (kb 6 db-al kipróbáltam, tehát nem a DVD a rossz) illetve ha rákötök, IDE vinyót azzal lefagy.
    2,. "Felismeri a rákötött DVD-t (pl pioneer), de névnek PioLeeer -t, meg minden féle SCSI ??? hülyeségeket lát, persze nem is működik a meghajtó ilyenkor! Esetleg ha valakinek lenne tippje, vagy taálkozott már hasonló problémával, nagyon megköszönném a segítséget!!
  • Solten
    Hi.: link
  • zolee145
    Nem hiszem, hogy széttépné, ha a polcodon tartod majd a dobozában.:) Mert használni nem tudod a mostani alaplapodban. Ahogy nézegettem a listát a plafon amit egyáltalán beletehetsz az a 9850, de az is korlátozásokkal (HT1.0).
  • donoki
    attól függ milyen vga-hoz
  • donoki
    hát ha játékra akarod használni a gépet, akkor én nem tudom ajánlani az ilyen 4magos procikat, mert majdnem mindegyik játék még csak 2magot használ... és úgy meg lassabb mint egy 2magos
  • S4sa
    Üdvözlet! A kérdésem az lenne, hogy milyen AMDs processzort ajánlotok, ami kijön 30-35 ezer forintból? (Alaplap: GA-MA790x-DS4) 4 magosra gondoltam, de tanácstalan vagyok még a dologban. Előre is köszönöm a váalszokat.
  • gurubefree
    Akkor venni kell egy picit dragabb dzsunkat .... az biztos nem olyan "dzsunka szar"
  • miniszterke
    AMD Phenom 9950 X4 AM2+ BOX hát remélem ez a proci már széttépi a gtx260 videó kártyát
  • zolee145
    Szerintem egy olyan lehet a dologban, hogy a tuningot nem szabad keverni az alap órajellel. Egy tuningolt procival szemben nincsenek más elvárások, csak az, hogy magas órajelen menjen. Ha felhúzod 3,4GHz-re akkor csak az érdekel, hogy menjen. Nem érdekel már a fogyasztás, a melegedés, az élettartam.
    Egy gyárilag 3,4-es procinak úgy kell (kellene) tudnia mindezt, hogy egyrészt stabil legyen, másrészt ne melegedjen az átlagnál jobban, ne fogyasszon sokat és minimum a garanciális időt kibírja. Na ez a nehéz. Szerintem.
    Ráadásul mindenféle alaplapban működnie kell, nem lehet azt mondani, hogy csak tuning deszkában tud ennyit, a többi nem bírja.
    Meg aztán ezt tudni kell nagy mennyiségben gyártani, míg a tuningolhatóság mindig szerencsejáték.
    Ha egy gyártó csinál egy procit azzal meg kell felelnie bizonyos elvárásoknak, nem elég az, hogy gyors. Sarkítás: nem adhatja az AMD úgy a 940BE-t, hogy ez egy 6GHz-es proci, csak éppen olyan alaplap kell hozzá ami bírja, plusz legyen otthon folyékony nitrogéned, és ha minden fasza akkor pont egy Vantage lefuttatását bírja majd ki a rendszer aztán kuka.
    Nézd meg meddig bírja egy 400LE-re tuningolt autó, és meddig egy eleve 400LE-s gyári sportmodell, ráadásul az utóbbi mennyivel jobban használható, míg az előbbi csak akkor jó amikor épp negyed mérföldes gyorsuláson mégy vele, minden más (pl hétköznapi közlekedés) csak szenvedés.
  • donoki
    :D
  • miniszterke
    az nem jó:S
  • miniszterke
    ajaj
  • Solten
  • donoki
    nem igazán... :D
    nekem most HD4870-em, van 6000+ mellett (@ 3210-en megy, vagyis olyan mint egy alap 6400+ os), azt jóval nagyobb proci kéne... egyáltalán nem hajtja ki a karim:S
  • miniszterke
    processzor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6400+ 2x 3200 MHz - Socket: AM2 - L2 cache: 2048kb ez vajon elég hogy csucsra nyomjon 1 gtx260-s video kártyát?
  • Sanyix
    asust nem érdemes, asus= dzsunka szar.
  • gurubefree
    En olyan Majusra tervezem ... Teljesen uj gep . De fogalmam sincs mi legyen ... egybe biztos vagyok nem i7 , lehet maradok ax X48 DDR3 variacional Quad tarsasagaban . De majd meglatjuk hogy fog muzsikalni a 950es ...
  • zolee145
    Vagy:)

Oké, tudom...de én mondjuk egész jól elvagyok az ASRock-kal, nem nyekereg a 9850, hogy kéne neki valami.

A ddr3 meg nem tudom, hogy kell-e vagy sem, de ha nem kell akkor gondolom am3-as proci sem kell, vagyis jó a mostani. Vagy a 950-es már nem lesz am2+ -os verzióban?

Látva az árcsökkentési versenyt (amit ezúton is üdvözlök) jól saccoltam még tavaly valamikor, hogy az ütemtervet látva nyár környékén már egészen baráti áron lehet Denebem.:)
    Meg aztán ez az egymásnak aláígérés mutatja meg, hogy miért is jó az, ha mégsem megy tönkre az AMD. Bár ez a sok Intel-fan fórumhuszárnak nagyon tetszene (mennyi ilyet olvasni...), de azért a Core i7 965 ára mutatja meg, hogy mennyibe is kerülne a Q6600 ha nem lenne AMD.:)
  • gurubefree
    Volt nekem MSI lapom 1 Phenom 9850 BE volt benne ..... 20 evet oregedtem .
    En nem veszek MSI-t soha tobbet .
  • donoki
    miért?
  • gurubefree
    Akkor aprilis ..... Kerdes az hogy kell e a DDR3 vagy nem ... Az AM3 procik bele mennek a AM2+ lapokba. Azok lapok 1066-ak szoval egy jobb DDR2es memoriaval is jol muzsikalhat a 950-es
  • zolee145
    Fogalmam sincs.:) Ha tippelni kéne akkor kb az AM3-as PhenomII-vel egyidőben. Legalábbis ez lenne logikus, mert addig úgysem veszi meg senki, hiszen ha ilyet vesz akkor ahhoz már nem a mostani PhenomII-t veszi meg, mert nyilván ennek a lapnak a ddr3 lenne a lényege. Vagyis 1-2 hétre hónapra nem vesz polcra porosodni alaplapot senki, pláne, hogy mire ténylegesen használni tudja már az ára is lentebb menne.
  • gurubefree
    Na nem soha tobbet ......
  • donoki
    http://global.msi.eu/index.php?func=proddesc&prod_no=1552&maincat_no=1

AM3-mas ez is,
  • gurubefree
    Csini ..... Draga???
    Bar ha mar veszek akkor DDR3as kellene. De meg egy kicsit hezitalok hogy Intel vagy az uj Phenom II.-es
  • gurubefree
    Mikortol lesznek ezek a lapok kaphatok ??
  • Solten
    Hú ez állat... Gurunak valami Asust kéne nézni... Addig is itt az "előd", DDR2-vel:

• zolee145
    Gigabyte
  • gurubefree
    Mond hogy csak ezeknek van DDR3-as AMDs lapjuk
  • Solten
    link