[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Soksoksok filmet láttam mostanság, úgyhogy itt van a véleményem róluk:
Crank: 9/10 - gyakorlatilag ilyen jó kikapcsolódást nyújtó filmet már nagyon rég nem láttam. Nem azért 9 mert kiemelkedő mestermű, hanem azért mert bőven túlteljesíti amit az ember elvár egy akciófilmtől. Rengeteg akció, izgalmas, egy pillanatra sem veszi magát komolyan, és sokszor vicces is. Mustsee.
Running Scared: 7.5/10 - Brutális valósághű thriller, végig izgalmas, jó történet szereplők, a vége nem tetszett egyedül. Jó kis film. Nem felhőtlen kikapcsolódás, de érdemes megnézni.
Clerks 2: 7/10 - Vicces, jó párbeszédek, néhol nagyon is beteg. Nem olyan jó mint mondjuk az első rész vagy a Dogma, de a tucat-vígjátékoknál ezerszer jobb.
Monster House: 6/10 - Az animáció elég gány, a történet sem nagy cucc, nem vicces, de ha a mesefilmnéző célcsoport tagja lennék(6-7 éves mondjuk), biztos összepiszkítottam volna magam párszor a filmen. Kudos a készítők bátorságáért. Horrort az alsó tagozatnak :D
Click: 2/10 - Unalmas, nem vicces, szánalmasan nyáltenger a második fele. Csak Kate Beckinsale istennő miatt kapott +1 pontot.
Ultraviolet: 4/10 - Nem egy jó film na. De legalább laza, jó megoldások vannak benne, Milla is jól néz ki benne, és az akciók is jók. Kár h kevés van belőlük és azok is ordítják hogy CGI. Pedig még jó is lehetett volna.
Silent Hill: 7/10 - Nem az a horror amitől összefostam volna magam, mondjuk nem sok ilyen van, de akkoris. A történet elromlik a végére(mindenféle spoiler nélkül), nem sikerült megkedvelnem a szereplőket sem, és hát van benne egy két idegesítő jelenet. Ennek ellenére a látvány és a hangulat nagyszerű, nyomasztó az egész. A legvége is tetszett(csak előtte ne lett volna az a 15 perc). Piramisfej meg istenül nézett ki, meg a gonosz nővérkék is kemények voltak.
Brick: 10/10 - Na ezt mindenkinek látnia kell. Az Oscart is odaadnám simán az operatőrnek és a rendezőnek, mert azt amit ebben a filmben műveltek azt tanítani kéne. Maga a film egyébként egy nyomozgatós noir, enyhén beteg és nyomasztó látványvilággal, csak detektívek helyett egy középiskolás srác nyomozgat. Kusza szálak mindenütt. Nem is mondok többet. Mindenki nézze meg. Ja, és hosszú-hosszú ideje az első olyan film amit nem értettem meg felirat nélkül(nem a történetet hanem a szlenget) :)
The Descent: 7/10 - Igazi horror. Nagyon jól látták a készítők hogy nem kell rengeteg effekt, sarok mögül előugró gonoszember, elmés gyilkolások egy jó horrorhoz. Ami kell: egy kellően nyomasztó helyszín(a barlang telitalálat), sok művér, és igazi embertelen szörnyek. Hangulat kérdése az egész. ÉS a hangulat az elsőosztályú a filmben. Ami levont az élvezeti értékéből az a néhol idegesítő szereplők, pár klisés helyzet, és a szönyek kissé lassú megjelenése. Ezektől eltekintve érdemes megnézni a filmet, mert tényleg nagyon jó. És végre igazi horrort is készítettek nem csak ilyen műanyag megijedősfilmet.