[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Hat en legalabb nem csak annyit irok egy filmrol hogy tetszett meg kiraly vagy szar es kesz. Egyszer talan leirom ide milyen szempontokat erdemes figyelembe venni a filmek kritizalasanal. De elobb leirhatja mindenki aki ugy erzi hogy ert hozza, garantalom hogy en nem ugyanazt fogom irni.
Tudom hogy sokan nem fogjak fel se az AIt, se a 12 Monkeyst, se az Unforgivent, de meg a Mementot vagy a Wild Bunchot sem, amelyek pedig az elozoeknel sokkal egyszerubb mondanivaloval rendelkeznek. De ez nem baj. Sokan a szappanoperakat meg a fanndamm filmeket szeretik, nem is beszelve azokrol akik a valosagsokat bamuljak. ILyeneknek is lenni kell, nem lehet mindenkinek jo izlese. Van pl. aki a 6 eves kisfiukra gerjed, vagy a 120 kilos nokre, vagy a kecskekre, vagy eppen a hullakra. De akinek VAN izlese filmek teren, viszont nincs ideje vagy kedve az osszes filmet megnezni (velem ellentetben) annak talan megkonnyithetem a dolgat hogy mit erdemes megnezni es mit nem. Egyebkent szvsz az en izlesem jobb az Ebertenel is, mert voltak filmek amiket o nem ertett meg, en meg igen. Viszont nem lennek kepes tobb tucat mondatot irni a filmekrol amiket lattam, o meg igen. A tobbi filmkritikus szvsz csak egyszeru sznob. Legalabbis azok akitol olvastam kritikakat. Vagy leirjak a film cselekmenyet, de minek? Na mind1, hegyibeszed vege. Ha nem erted az AIt nezzed a majkat a vvbe, az valo neked
Az am a fasza csavo, csak velem az a baj hogy akarhanyszor ugy viselkedek mint o mindig masnapos vagyok a kovetkezo reggel 
A filmek "lenyeget", "mondanivalojat" vagy hivjuk akarhogyan meg nem fogom magyarazgatni mert pl. ha vki elkezdene nekem a relativitaselmeletet magyarazni rovid uton kuldenem a busba. Amit nem ertek az nem is erdekel, es mint tudjuk mindenki onmagabol indul ki.
Shadow of the Vampire: Na ez sem horrorfilm. Inkabb jatekfilm egy dokumentumfilm forgatasarol. De attol meg jo. 5/5 a nagyszeru alapotletert, jo kivitelezesert es azert a jelenetert mikor a vampirral beszelgetnek Bram Stoker konyverol
A legintelligensebb vampirfilm amit eddig lattam. Es egyike azon 2nek ami tetszett (a masik a Fright Night volt o-de-nagyon-reg :( ) Viszont kedvet csinalt megnezni a Nosferatut ... tudom, tudom, az ide jarok tobbsege nem nez fekete-feher filmeket 
Csocso avagy ... : haaat felemas erzesek. Ez csak amolyan nosztalgikus visszaemlekezes az '50es evekre. Inkabb gulyaskommunizmus feelingje van. Bar ki tudja, lehet hogy van akibol azt hozza ki a hadifogsag mint a foszereplobol, nekem akkor sem tunik valosagosnaka viselkedese. Raadasul az az undorito szokas, ami szerint csak felmondatokkal beszelgetnek a koltai filmekben itt is felbukkan. Ez lehet hogy divat a 21. szazad Pestjen, de az '50es evekben biztos hogy nem volt az. Azert a film nezheto, es mivel magyar ez nagy szo. (sajnos) Legyen 4/5.