qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • gduck
    Előljáróban: véletlenül keveredtem ide mivel a topic a top10-be került ;) Érdekesek az itt elhangzottak, ezért én is reagálnék pár dologra :)

Azt hiszem rossz irányban tapogatózol... Nem ismerem ugyan a UPC topológiáját, de az biztos hogy a gerinchálót alkotó routerek szimmetrikus adatforgalmat bonyolítanak! Valószínűleg nem ez a UPC számára problémás rész, hanem a végfelhasználók által használt fejállomások!
    Ha megnézitek a UPC által használt kábeltévés rendszer a "klasszikus" adatforgalom figyelembevételével lett kitalálva. Azért sokkal kevesebb UP sávszélességet adnak, mert az UP-ra használt frekitartomány elenyésző a DOWN-ra használt frekitartományhoz képest. Ergo: sokkal kevesebb sávszélességet bírnak biztosítani az UP számára!
    Ez a "klasszikus" internet forgalomat figyelembe véve így ésszerű! DE! A torrent "felrúgja" ezt a sablont, hiszen ott az adatforgalomban az UP/DOWN teljesen egyenértékű!!! Ha viszont az UP ág nagyon le van terhelve, akkor azt a DOWN ás is megsínyli! Ergo: a többi előfizető, aki ugyanazon a "leterhelt" fejállomáson lóg lassulást fog érezni egy egyszerű böngészés közben is! Szal a hólózat sajátosságából adódóan kényszerült a UPC erre a lépésre (félreértés ne essék, nekem se tetszik)

ADSL: más tészta, a madzag az ADSL központban végződik ;)