303
Windows Tippek Trükkök!!!
-
#184 igen próbáltam már. Elég macerás a dolg vele. de csak az üres-teli helyek kezelését szoktam választani. az elég addig, amíg ki nem írom ill. törlöm őket. -
Pace #183 megpróbáltad már speed disk-el rendbetenni legalább a 40-est? Mert nézd meg, mit csinál egy 80-assal, ami jól televan.
Egyébként, 98 sok ramot is elkezel, 512 felett is akár, csak nem minden megy úgy, ahogy kell...ha megy egylátalán -
#182 Ave!
Nos én csak annyit tudok hozzáfűzni a dologhoz, hogy nekem Win98SE-m van.
Van egy 40gigás mobilvinyó benne egészben, FAT32-vel, és most van benne egy 80gigás egészben, szintén FAT32-vel.
Úgyhogy a 98 is simán elkezeli a nagy vincsesztereket. -
madvi #181 Köszi Pace minden segítséget! Remélem lesz még hitelem a haveromnál... -
Pace #180 5letem nincs rá, nekem ilyet nem csinált még sose. De épp ezért mondom, hogy partícionáld újra a winyot. PM7, vagy SE lemez, ezek szerintem a legegyszerűbb, és leglogikusabb megoldások. XP sajátja sem rossz, ha XP-t akarnál feltenni. -
madvi #178 Köszi Pace!
Az első (partíciós) problémám így megoldódik. Van-e esetleg ötleted, hogy miért nem akart elindulnni a Win98 telepítő?
Vki azt mondza, hogy mivel az Xp-vel partícionáltam, létrejött egy 8 Megás kicsi partíció is, és az nem engedte a Win98-at telepedni. Lehetséges?
Előre is köszi, hogy időt szakítasz rám! -
Pace #177 http://www.bootdisk.com/
itt gondolom találsz 98SE, vagy ME bootlemezt -
Pace #176 Partícionáld Partition Magic-el esetleg, vagy 98SE bootlemezzel 30-30-20 gigára, nekem is így van, csak FAT32-őim vannak, és megy rajtuk 98SE, ME, XP.
Xp-ről más a véleményem, de ez nem az a topic :) -
madvi #175 Kedves Pace!
Szerintem még kell egy kis idő, míg az XP is kiforr, és a hardver/szoftverellátottság is hasonló lesz a win98-éhoz.
Ha mindenképpen win98-at akarunk, erre az eredetileg 80Gigás vinyóra, akkor milyen progival partícionáljak - akár 8 db 10 Gigás vinyóra?
A gyári 98-as fdisk ugyanis csak 12Gigának látta az egybe lévő 80-ast. Majd 1 tanácsra az XP CD-vel partiztam fel 10/70-re. Ám a legnagyobb gond a Win98 telepítő megállása volt, még a legelején amikor ENTER-t nyomhatsz, ha tényleg telepíteni szeretnéd a Win98-at.
Szóval hogy tennél ilyen gépre Win98-at?
madvi(aki a haver előtt égett, mint Zsana) -
Pace #174 Lehet, csak akkor kel NTFS olvasó író 98 alá, mivel amúgy nem látod. Mi a gondod amúgy XP-vel? Sokmindenben jobb, mint 98. Egyébként, ajánlott lehet XP mellett a 10 gigára tenni egy 98-at, akkor minden szép, jó, stb... -
madvi #173 Láma vagyok eszerint, lényeg az volt, ill. lenne, hogy win98 legyen a gépen. (Otthoni játék, Office stb...)Lehet esteleg úgy is formázni esetleg, hogy a 10G FAT32, a 70 pedig NTFS? Végül is mind1. Csak telepedjen a win98... -
Pace #172 FAT32-re 70 Gigás partíciót????
Hát nóóóóórmális? Ha jól rémlik,max 30 Gigát illik megadni FAT32-nek. -
madvi #170 Hali!
Segítsetek plíz!
A haverom vett egy új gépet, 1600+ -os proc. ECS alaplap, 256M RAM, 80GB maxtor vinyó. Átmentem hozzá, hogy az eredetileg (szintén ismerős által) feltelepített WinXP-t levegyük a 10/70GByte-ra partizott winyóról és helyette a jó öreg Win98-at tegyem fel.
Hát format c: után a gyári floppyval, CD-vel elindult a telepítés, ám Bill Gates "Kedves Üdvözléseit" már nem láttam, CD-t pörgette egy ideig, majd úgy maradt, fekete képernyő mellett.
Végül visszament az XP, elb*szva egy napot az egésszel.
A kérdés egyszerűbben: a fenti konfigra hogy kell 10/70-es FAT32-es partíciót létrehozni úgy, hogy a C-n Win98-legyen?
Előre is köszi a segítséget!! :))
madvi -
#169 Boot logo csere Win2k alatt:
2 lépés:
1, boot.ini átszerkesztése
[boot loader]
timeout=20
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Cool System 2000" /fastdetect /kernel=kernel01.exe
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Másik rendszer.." /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="MIcrososft Windows 2000 Pro" /fastdetect
Tehát beraktuk az első lehetőséghez, hogy a kernel01.exe fájlt töltse be a rendszerhez (így nem kell felülírni a kernelt.
2, Restorator v. Resource Hacker segítségével meg kell nyitni a kernel.exe-t, aztán az első kép forrást kimenteni: jé.. látható úgy már látható a kép. Na most 16 színnel csinálhatsz hasonlót és helyettesítheted a régit (assign). Ezt mentsd el kernel01.exe néven, aztán mehet a reboot, ennyi.
Itt már van egy OS logo csere rész bővebb infohoz.
Randal szövegéhez hozzáfűzés:
- a DMA kikapcsolás néha igen javasolt (bár ezt ugye leginkább cd-romra értem :)
- registry-n keresztül tök egyszerű a Run*-ok berhelése
+ ehhez poén: "az MS-DOS mód még gyorsabban tölt be.." (gyorsítsd a win-t, használj DOS-t!)
Gyors kikapcsolásnak meg jó az Alt+F4 :P -
cse978 #168 WinXPHUN SP1
Windows leállító ikont hogyan tudok csinálni? -
raven10011 #164 Köszi! -
Borg #163 TweakUI -
raven10011 #162 Windows XP-m van. A kérdésem pedig az lenne, hogy hogyan lehet eltüntetni a shortcut-ok ikonjainak a bal alsó sarkából eltüntetni azt a kicsi nyilacskát?
előre is thx: raven -
Craken #161 A kérdés második részére: A húzás a baj.
Én is így jártam. -
#160 bocs, rosszul írtam. -
Borg #159 "Aki akarja az meg állítsa át a memóriakezelést gyorsabbra( a 2-es értéket 3-asra"
Ez baromság, pont hogy attól lesz gyorsabb, ha 3ról 2re rakod. Ezt meg nem midnen ram birja. -
#158 na, megin elcsesztem, fordítva írtam.
Tippek -
#157 Bocs, elcsesztem:
Tippek
Ezt le lehet tölteni a rottander.hq.hu-ról, én is onnan szedtem. -
#156 Sziasztok!
Én is írnék pár dolgot, de ezt mindenki megtalálja a Computer Panoráma számaiban, meg itt van ez is:
Tippek winhez
Bootolás gyorsítása(alap dolgok):
- azokat a meghajtókat amik állandóak a BIOS-ban állítsuk be sajátkezűleg így ezek megkeresésével már nem kell szórakozni.
-Boot up Floppy seek: Disabled
-Quick Power on self test: Enabled
-Aki akarja az meg állítsa át a memóriakezelést gyorsabbra( a 2-es értéket 3-asra) és esetleg állytsa HARD-ra, Strongra vagy ilyesmire a kezelést.
Betöltés:
msdos.sys-be írjuk bele:
logo=0
Bootdelay=0
Autoscan=0
A Windowsba ne engedjük, hogy minden indításkor új meghajtóegységet keressen.
Engedélyezzük a DMA-t
és állítsuk át Hálózati kiszolgálóra a gépet.
Egyelőre ennyi.
Tényleg, Win98SE-be akkor hogy tudom kezeltetni a memóriát???
-
#153 Póbáld a hardver profilokat. -
szabadt #151 Sajnos nálam ez sem működik. (msconfig win200) -
Leybold #150 Google: "msconfig win2000"
-
szabadt #149 Igen, én is tudom, hogy XP alatt működik az msconfig, de 2k alatt sajna nem. Ezért is kérdeztem, hogy ott mivel lehet előhívni.
Ha valaki tudja, légyszí írja meg!
Köszi. -
#148 Tutira. ftp://ftp.bke.hu/mirrors/sac
Sok sikert! -
#146 Hát nemtom, nekem XP-m van, ott megy. Hétfőn megnézem 2k-n is. -
Szike #145 Csak az a gond, hogy ha 2000-be beírod hogy msconfig, akkor u.-a. csinálja mintha win95-be írnád :-) -
#144 Hát beírod, hogy msconfig. Így. -
szabadt #143 Azt nem tudja valaki, hogy Windows 2000-ben hogy lehet futtatni az msconfigot? Ki szeretnék kapcsolni néhány dolgot, amik a Windows indulásakor töltődnek be. -
#142 dejakkor mirejók az ikonok a deszktoppon?
azért itt van 1 cím, sok hasznos dolgot lehet megtudni...englis előny:
http://www.regedit.com/ -
raven10010 #141 Hoppá, tudtam hogy rosz helyen kerestem a progijaimat... ;) -
#140 Nono! A 95 előttieknek plusz progi kell hozzá! :)))))))))) -
Borg #139 ezkééééééész:)
Nekem is van egy trükköm, bal alul van egy kis gomb, rá van vésve hogy "start". AZt megnyomod, akkor egy csomo progit el tudsz inditani, meg ilyenek!
Mazsolázzatok benne, megéri! (WINALL!)
*gihi* -
#138 MegaLOL :))))) -
#135 szóval adott egy Me
ami 1x csak megdöglött
elkezded betölteni, választhatsz, hogy milyen módot szeretnél (bootlog, normál, csökkentett, lépésről lépésre) aztán fekete képernyő, majd.... reset
ha lépésről lépésre megyek eljut addig, hogy msmouse.vxdt még betölti, aztán reset
Dosból be lehet bootolni, de ide windows kéne
hogy lehet ezt megjavítani?
asmit próbáltam (msmouse.vxd, system.dat, user.dat törlés) eddig nem jött be -
#132 A 125-ösre már megkaptad a választ: szoftveresen nem megy a RAID w9x és Me alatt. Vegyél egy hardveres RAID kártyát vagy használj NT-t, esetleg linuxot.
És akkor szépen mondom: légyszíves ne írd be a problémád az összes fórumba, mert felesleges. Köszönöm.