303
Windows Tippek Trükkök!!!
  • Grege
    A regeditben törölj minden nortonu.- ra vonatkozó bejegyzést
  • Mathias
    Közben rájöttem a megoldásra! Ha beállítok egy ip címet a TCP/IP protokolnál, akkor megszűnik a probléma! Tehát, aki ADSL-ezik, és az XP betöltése után nem szeretne várni,az is tegye ezt.
  • Pheel
    Jajj!
  • Zamat
    thx
  • Pace
    cmd
    és utána ipconfig.exe
  • Mathias
    Ja egyébként szerintem a hálókártya miatt van ez, szerintem ilyenkor keresi a hálózatot, ami nincs is. Ja és ADSL-em van.
  • Mathias
    XP alatt, hogyan tudnám kiküszöbölni, hogy indítás után ne kelljen, várnom, még kb 1 percet arra, hogy tudjak netezni. Ugyanis az a bajom, hogy szépen elindul az XP, de nem töltődik be a víruskereső, és netezni sem tudok, mert nem indul el az explorer, csak kb egy perc múlva. Egyszer sikerűlt már megoldani(ahogy elindult az XP, már tudtam is netezni), csak elfelejtettem azóta, hogy hogyan.
  • Zamat
    ja, xp-m van
  • Zamat
    csak felugrik egy dos-os szerű ablak aztán eltűnik...
  • Pheel
    ipconfig.exe
  • Zamat
    hi all!

XP-ben hogy lehet megnézni a VALÓS IP-t??
    mert amit a connection kis ablakában ír ki, az nem az igazi

thx
  • pojo
    Bocsi, de az előbbi Apache-nak szólt!
  • pojo
    Nazso!
    Adj egy mail címet, és segítek rajtad!
  • pojo
    ITOMINAK (valamelyik csak jó lesz):

Windows 98 Second Edition

s/n: CMGRR-XCBMG-4P8TB-DR9FW-62PFB or s/n: HMTWJ-VPPWP-9BXP8-WD73Y-GGT6M or s/n: CXTVG-6B2V9-B2M7R-XDW76-HXFPJ Windows 98 Second Edition Full Retail

s/n: F73WT-WHD3J-CD4VR-2GWKD-T38YD or s/n: K4HVD-Q9TJ9-6CRX9-C9G68-RQ2D3 or s/n: VD4WG-Y998T-3MGWX-GPW2Q-3QVC8 or s/n: PYDMY-DVJ9J-996VH-JX66P-9TWKW or s/n: T98GF-R6C7Y-3MCV2-7C9DK-VC2F8 or s/n: FQD88-4X7FK-9HV9K-Q28FF-T3JC3

• lck #224
    + nem árt ha aktiválva van + nem árt ha XP Antispy alapba van állítva. ( az aktiválás leírását megtalálhatodod ha visszanézel az XP topik-ban )
  • Morpheus
    Olyan serial-al telepíted az XP-t, amit elfogad az SP1...
  • leade
    Hi !

Van nékem egy WinXP Prof Hun, méghozzá az a Corporate változat. Merjem ezt használni internetezésre, nem lesz belőle problémám ??? (pl. titkosrendőrség stb..)
  • Apache
    Hat csak annyi hogy nem tetszik neki a serial :)
  • avcom

mi a baj?
  • Apache
    Valaki legyszi mondja meg hogy lehet WinXp-re feltenni az SP1-et
    a következö problémára kérnék segítséget:
    adott win98 op.rendszerre feltelepítetük volna a norton antivírust de a sok vírus miatt nem ment fel teljesen. azóta a gép egy másik vírusírtóval le lett pucolva, de indításkor mielőtt betöltődne a windows egy üzenet megszakítja a betöltést és arra hivatkozik, hogy a system.ini fájlban van egy hivatkozás a norton egy részére ami (mivel nem telepítettük fel az egészet, ezért nem lehetett a programok közül eltávolítani de ami felment azt fájlként töröltük le) nincs meg és egy billentyű leütésével tovább lehet lépni. az a kérdésem, hogy hogyan lehet ezt kikerülni?
  • Pace
    bios supervisor jelszó esetleg?
    win98 alatt sztem ez nem fog menni semmilyen patch-el...
  • orion
    szasztok. valaki tud esetleg valamilyen programot, patch-et, esetleg frissítést w98-hoz, hogy ne lehessen elindítani jelszó nélkül. mert le kéne kódolnom a gépemet 98-ban is. ha tudtok valamt, pls reag. thx előre is.
  • raven10011
    Csak az volt a kérdésem lényege, hogy hogyan tudnám úgy törölni, hogy ne keljen ki lépnem a Windoozból. DOS alatt én is tudom törölni...
  • medomix
    Probáld meg BEOS alatt törölni én igy szokam tuti jóó..........
  • raven10011
    HELP!!!!

Hogyan lehet törölni olyan fájlokat, amiket pl használ egy program, de sikeresen behal, és nem szedi le a védettséget a fájlról és még ujraindítás után se lehet Windoozban törölni. Dos-ban tudom törölni, de nem túl nagy mulattság mindig rendsz@rlemezzel törölgetni fájlokat. PLZ HELP!
  • Mike
    miért egyébként honann fut? vinyóról?
  • rage
    FAT32 alatt lehet bármekkora partíciót formázni, Windows 2000 , s XP alatt azonban csak max 32 gigát, felette NTFS-t kell használni

Microsoft ezt úgy indokolta, hogy "by design"
    :-)
  • Fex
    Sziasztok!
    Milyen speciálisabb okai lehetnek annak, hogy egy CD-írót nem tud egy gép CD-íróként kezelni (de látja, és működik, mint érvényes meghajtó, de egyetlen progi sem látja, a kábelek pedig renben)? Hatud valaki kérem segítsen!
    Köszi!
  • Pace
    nem tettél fel valamilyen cd-író progit? ha jó tévedek, valamelyiknek szokása belenyúlni a windows acpi-s adatbázisába, vagy hova...
  • Pace
    rendszertulajdonságok/speciális/hibajelentés
  • Balea
    Sawo: köszi, azt már néztem, ott minden ok+a BIOS-ban is be van állítva. Eddig ment rendesen, de most egyszer csak"most már biztonságosan lekapcsolhatja a számítógépet.." felírat WIN2K ALATT!!! Hát álljon már meg a menet. Egyszer valamelyik PC újságban olvastam, hogy a registry-ben valami el tud gabajodni és ekkor ilyet produkál. Most valahogy nincs kedvem winfost telepíteni emiatt.

Batka: win9x alatt még megoldható a dolog (van rá valami progi), de win2k/xp alatt nem sok esélyt látok rá, én legalább is nem hallottam még róla (hacsak nem telepíted újra a win-t). :-)
  • Batka
    Üdv! Meg tudná esetleg valaki súgni, hogy hogyan lehet a létező DirectX-re egy régebbit rárakni? (Registry turkálás, miegymás) Előre is köszi!
  • SaWo
    Nekem xp-m van, de szerintem abban is avezérlőpult -> áramforrások, vagy valami ilesmi
  • Balea
    Eddig magától leállt a Win2k, most viszont nem kapcsolja le a tápot, pedig ATX-es a cumó. Hol lehet a registry-ben beállítani, hogy megint leálljon rendesen???
  • Gabo
    Temporary Internet Files-ba az általad látogatott oldalak tartalmát, a rajtuk lévő képeket és egyebeket tárolja a rendszer. Amikor ismét megnyitod az adott oldalt, akkor a tárolt elemeket használja és csak a változásokat frissíti.
    Ha a tárolt elemeket állandóan törlöd, akkor tényleg igen hamar átléped az 1G-s határt, hiszen ilyenkor a rendszernek újból és újból le kell töltenie az adott oldalt. Attól, hogy kábeles elérésed van, még az oldalak tartalmát le kell töltenie a rendszernek, hogy meg tudja jeleníteni. Még akkor is, ha (elméletben) csak a memóriában tárolná.
    Ráadásul nem hiszem, hogy a kábeles oldal letöltés gyorsabb lenne, mintha az az adott oldalt a HDD-ről töltené be a gép.
  • Játékos
    Gyerekek , tegnap telepítettem újra a Win98ME rendszert , és már 1 nap alatt teledobálta szeméttel az internet temp könyvtárát /40Mb/ ! Hogy lehet ezt valamilyen módon kikapcsolni , mivel nem akarom hogy állandóan töltögesse a merevlemezt fölösleges adatokkal ? Tudom , ez azért van , hogy gyorsítsa az internet kapcsolatot , de kábelem van , nincs erre szükség . Arról nem beszélve , hogy így az 1G letöltési határt gyosan túllépem , és azután fizethetem a következő tarifacsomagot a Win hülyesége miatt ! Aki tud , segítsen ! Köszönöm !
  • mekkmester
    Az asztalon levő ikonok feliratának hátterét(pl. kék) hogyan lehet eltüntetni? Már elfelejtettem.
  • Randal
    Nem írtam sehol, hogy defragolom az üres helyet. Én azt mondtam, hogy a Norton Utilities-> Speed Disk programjában azt az opciót választom, hogy rendezze a vinyón lévő adatokat teli ill üres részekre, azaz a teliket pakolja egymás mellé.

Miután meg kiírtam ill. töröltem a cuccokat ott nincs értelme defragolni, meg a többit elvégezni.
  • Pace
    Ha az üres helyet defragolod, annak mi értelme? Tudom, hogy egy így már OFF, de érdekelne. Mert szerintem semmi. Az lassú, ahonnan olvasol adatot.Amire másolsz, mind1 milyen, úgyis töredezett lesz...nem?