Windows Tippek Trükkök!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hi all!

XP-ben hogy lehet megnézni a VALÓS IP-t??
mert amit a connection kis ablakában ír ki, az nem az igazi

thx
pojo
Bocsi, de az elõbbi Apache-nak szólt!

pojo
Nazso!
Adj egy mail címet, és segítek rajtad!

pojo
ITOMINAK (valamelyik csak jó lesz):

Windows 98 Second Edition

s/n: CMGRR-XCBMG-4P8TB-DR9FW-62PFB or s/n: HMTWJ-VPPWP-9BXP8-WD73Y-GGT6M or s/n: CXTVG-6B2V9-B2M7R-XDW76-HXFPJ Windows 98 Second Edition Full Retail

s/n: F73WT-WHD3J-CD4VR-2GWKD-T38YD or s/n: K4HVD-Q9TJ9-6CRX9-C9G68-RQ2D3 or s/n: VD4WG-Y998T-3MGWX-GPW2Q-3QVC8 or s/n: PYDMY-DVJ9J-996VH-JX66P-9TWKW or s/n: T98GF-R6C7Y-3MCV2-7C9DK-VC2F8 or s/n: FQD88-4X7FK-9HV9K-Q28FF-T3JC3

lck
+ nem árt ha aktiválva van + nem árt ha XP Antispy alapba van állítva. ( az aktiválás leírását megtalálhatodod ha visszanézel az XP topik-ban )
Morpheus
Olyan serial-al telepíted az XP-t, amit elfogad az SP1...

..::Welcome to the Real World::.. \"...Egy korszak lezárult... 2005.12.05 17:19:41 : \'\'És egyáltalán mi az a DOS?\'\' (egy PH! user...)\"

Hi !

Van nékem egy WinXP Prof Hun, méghozzá az a Corporate változat. Merjem ezt használni internetezésre, nem lesz belõle problémám ??? (pl. titkosrendõrség stb..)
Hat csak annyi hogy nem tetszik neki a serial 😊
avcom

mi a baj?

Valaki legyszi mondja meg hogy lehet WinXp-re feltenni az SP1-et
Törölt felhasználó
a következö problémára kérnék segítséget:
adott win98 op.rendszerre feltelepítetük volna a norton antivírust de a sok vírus miatt nem ment fel teljesen. azóta a gép egy másik vírusírtóval le lett pucolva, de indításkor mielõtt betöltõdne a windows egy üzenet megszakítja a betöltést és arra hivatkozik, hogy a system.ini fájlban van egy hivatkozás a norton egy részére ami (mivel nem telepítettük fel az egészet, ezért nem lehetett a programok közül eltávolítani de ami felment azt fájlként töröltük le) nincs meg és egy billentyû leütésével tovább lehet lépni. az a kérdésem, hogy hogyan lehet ezt kikerülni?
bios supervisor jelszó esetleg?
win98 alatt sztem ez nem fog menni semmilyen patch-el...
szasztok. valaki tud esetleg valamilyen programot, patch-et, esetleg frissítést w98-hoz, hogy ne lehessen elindítani jelszó nélkül. mert le kéne kódolnom a gépemet 98-ban is. ha tudtok valamt, pls reag. thx elõre is.
Csak az volt a kérdésem lényege, hogy hogyan tudnám úgy törölni, hogy ne keljen ki lépnem a Windoozból. DOS alatt én is tudom törölni...
Probáld meg BEOS alatt törölni én igy szokam tuti jóó..........
HELP!!!!

Hogyan lehet törölni olyan fájlokat, amiket pl használ egy program, de sikeresen behal, és nem szedi le a védettséget a fájlról és még ujraindítás után se lehet Windoozban törölni. Dos-ban tudom törölni, de nem túl nagy mulattság mindig rendsz@rlemezzel törölgetni fájlokat. PLZ HELP!
Mike
miért egyébként honann fut? vinyóról?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

rage
FAT32 alatt lehet bármekkora partíciót formázni, Windows 2000 , s XP alatt azonban csak max 32 gigát, felette NTFS-t kell használni

Microsoft ezt úgy indokolta, hogy "by design"
:-)

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Sziasztok!
Milyen speciálisabb okai lehetnek annak, hogy egy CD-írót nem tud egy gép CD-íróként kezelni (de látja, és mûködik, mint érvényes meghajtó, de egyetlen progi sem látja, a kábelek pedig renben)? Hatud valaki kérem segítsen!
Köszi!
nem tettél fel valamilyen cd-író progit? ha jó tévedek, valamelyiknek szokása belenyúlni a windows acpi-s adatbázisába, vagy hova...
rendszertulajdonságok/speciális/hibajelentés
Balea
Sawo: köszi, azt már néztem, ott minden ok+a BIOS-ban is be van állítva. Eddig ment rendesen, de most egyszer csak"most már biztonságosan lekapcsolhatja a számítógépet.." felírat WIN2K ALATT!!! Hát álljon már meg a menet. Egyszer valamelyik PC újságban olvastam, hogy a registry-ben valami el tud gabajodni és ekkor ilyet produkál. Most valahogy nincs kedvem winfost telepíteni emiatt.

Batka: win9x alatt még megoldható a dolog (van rá valami progi), de win2k/xp alatt nem sok esélyt látok rá, én legalább is nem hallottam még róla (hacsak nem telepíted újra a win-t). :-)

Régebben ateista voltam, de azután megismertem Magamat...

Üdv! Meg tudná esetleg valaki súgni, hogy hogyan lehet a létezõ DirectX-re egy régebbit rárakni? (Registry turkálás, miegymás) Elõre is köszi!

A vita nemesít.... Végső esetben pedig ott a láncfűrész...

SaWo
Nekem xp-m van, de szerintem abban is avezérlõpult -> áramforrások, vagy valami ilesmi

Balea
Eddig magától leállt a Win2k, most viszont nem kapcsolja le a tápot, pedig ATX-es a cumó. Hol lehet a registry-ben beállítani, hogy megint leálljon rendesen???

Régebben ateista voltam, de azután megismertem Magamat...

Temporary Internet Files-ba az általad látogatott oldalak tartalmát, a rajtuk lévõ képeket és egyebeket tárolja a rendszer. Amikor ismét megnyitod az adott oldalt, akkor a tárolt elemeket használja és csak a változásokat frissíti.
Ha a tárolt elemeket állandóan törlöd, akkor tényleg igen hamar átléped az 1G-s határt, hiszen ilyenkor a rendszernek újból és újból le kell töltenie az adott oldalt. Attól, hogy kábeles elérésed van, még az oldalak tartalmát le kell töltenie a rendszernek, hogy meg tudja jeleníteni. Még akkor is, ha (elméletben) csak a memóriában tárolná.
Ráadásul nem hiszem, hogy a kábeles oldal letöltés gyorsabb lenne, mintha az az adott oldalt a HDD-rõl töltené be a gép.

Gyerekek , tegnap telepítettem újra a Win98ME rendszert , és már 1 nap alatt teledobálta szeméttel az internet temp könyvtárát /40Mb/ ! Hogy lehet ezt valamilyen módon kikapcsolni , mivel nem akarom hogy állandóan töltögesse a merevlemezt fölösleges adatokkal ? Tudom , ez azért van , hogy gyorsítsa az internet kapcsolatot , de kábelem van , nincs erre szükség . Arról nem beszélve , hogy így az 1G letöltési határt gyosan túllépem , és azután fizethetem a következõ tarifacsomagot a Win hülyesége miatt ! Aki tud , segítsen ! Köszönöm !

Ami jó csak van az életben , az vagy erkölcstelen , vagy törvényellenes , vagy hízlal .

mekkmester
Az asztalon levõ ikonok feliratának hátterét(pl. kék) hogyan lehet eltüntetni? Már elfelejtettem.
Randal
Nem írtam sehol, hogy defragolom az üres helyet. Én azt mondtam, hogy a Norton Utilities-> Speed Disk programjában azt az opciót választom, hogy rendezze a vinyón lévõ adatokat teli ill üres részekre, azaz a teliket pakolja egymás mellé.

Miután meg kiírtam ill. töröltem a cuccokat ott nincs értelme defragolni, meg a többit elvégezni.

Ha az üres helyet defragolod, annak mi értelme? Tudom, hogy egy így már OFF, de érdekelne. Mert szerintem semmi. Az lassú, ahonnan olvasol adatot.Amire másolsz, mind1 milyen, úgyis töredezett lesz...nem?
Randal
igen próbáltam már. Elég macerás a dolg vele. de csak az üres-teli helyek kezelését szoktam választani. az elég addig, amíg ki nem írom ill. törlöm õket.

megpróbáltad már speed disk-el rendbetenni legalább a 40-est? Mert nézd meg, mit csinál egy 80-assal, ami jól televan.
Egyébként, 98 sok ramot is elkezel, 512 felett is akár, csak nem minden megy úgy, ahogy kell...ha megy egylátalán
Randal
Ave!
Nos én csak annyit tudok hozzáfûzni a dologhoz, hogy nekem Win98SE-m van.
Van egy 40gigás mobilvinyó benne egészben, FAT32-vel, és most van benne egy 80gigás egészben, szintén FAT32-vel.
Úgyhogy a 98 is simán elkezeli a nagy vincsesztereket.

Köszi Pace minden segítséget! Remélem lesz még hitelem a haveromnál...

5letem nincs rá, nekem ilyet nem csinált még sose. De épp ezért mondom, hogy partícionáld újra a winyot. PM7, vagy SE lemez, ezek szerintem a legegyszerûbb, és leglogikusabb megoldások. XP sajátja sem rossz, ha XP-t akarnál feltenni.
Köszi Pace!
Az elsõ (partíciós) problémám így megoldódik. Van-e esetleg ötleted, hogy miért nem akart elindulnni a Win98 telepítõ?
Vki azt mondza, hogy mivel az Xp-vel partícionáltam, létrejött egy 8 Megás kicsi partíció is, és az nem engedte a Win98-at telepedni. Lehetséges?
Elõre is köszi, hogy idõt szakítasz rám!

http://www.bootdisk.com/
itt gondolom találsz 98SE, vagy ME bootlemezt
Partícionáld Partition Magic-el esetleg, vagy 98SE bootlemezzel 30-30-20 gigára, nekem is így van, csak FAT32-õim vannak, és megy rajtuk 98SE, ME, XP.
Xp-rõl más a véleményem, de ez nem az a topic 😊
Kedves Pace!

Szerintem még kell egy kis idõ, míg az XP is kiforr, és a hardver/szoftverellátottság is hasonló lesz a win98-éhoz.
Ha mindenképpen win98-at akarunk, erre az eredetileg 80Gigás vinyóra, akkor milyen progival partícionáljak - akár 8 db 10 Gigás vinyóra?
A gyári 98-as fdisk ugyanis csak 12Gigának látta az egybe lévõ 80-ast. Majd 1 tanácsra az XP CD-vel partiztam fel 10/70-re. Ám a legnagyobb gond a Win98 telepítõ megállása volt, még a legelején amikor ENTER-t nyomhatsz, ha tényleg telepíteni szeretnéd a Win98-at.
Szóval hogy tennél ilyen gépre Win98-at?

madvi(aki a haver elõtt égett, mint Zsana)

Lehet, csak akkor kel NTFS olvasó író 98 alá, mivel amúgy nem látod. Mi a gondod amúgy XP-vel? Sokmindenben jobb, mint 98. Egyébként, ajánlott lehet XP mellett a 10 gigára tenni egy 98-at, akkor minden szép, jó, stb...
Láma vagyok eszerint, lényeg az volt, ill. lenne, hogy win98 legyen a gépen. (Otthoni játék, Office stb...)Lehet esteleg úgy is formázni esetleg, hogy a 10G FAT32, a 70 pedig NTFS? Végül is mind1. Csak telepedjen a win98...

FAT32-re 70 Gigás partíciót????
Hát nóóóóórmális? Ha jól rémlik,max 30 Gigát illik megadni FAT32-nek.
Hali!

Segítsetek plíz!

A haverom vett egy új gépet, 1600+ -os proc. ECS alaplap, 256M RAM, 80GB maxtor vinyó. Átmentem hozzá, hogy az eredetileg (szintén ismerõs által) feltelepített WinXP-t levegyük a 10/70GByte-ra partizott winyóról és helyette a jó öreg Win98-at tegyem fel.
Hát format c: után a gyári floppyval, CD-vel elindult a telepítés, ám Bill Gates "Kedves Üdvözléseit" már nem láttam, CD-t pörgette egy ideig, majd úgy maradt, fekete képernyõ mellett.
Végül visszament az XP, elb*szva egy napot az egésszel.
A kérdés egyszerûbben: a fenti konfigra hogy kell 10/70-es FAT32-es partíciót létrehozni úgy, hogy a C-n Win98-legyen?

Elõre is köszi a segítséget!! 😊)

madvi

rEddEsErt
Boot logo csere Win2k alatt:
2 lépés:

1, boot.ini átszerkesztése

timeout=20
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Cool System 2000" /fastdetect /kernel=kernel01.exe
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Másik rendszer.." /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="MIcrososft Windows 2000 Pro" /fastdetect

Tehát beraktuk az elsõ lehetõséghez, hogy a kernel01.exe fájlt töltse be a rendszerhez (így nem kell felülírni a kernelt.

2, Restorator v. Resource Hacker segítségével meg kell nyitni a kernel.exe-t, aztán az elsõ kép forrást kimenteni: jé.. látható úgy már látható a kép. Na most 16 színnel csinálhatsz hasonlót és helyettesítheted a régit (assign). Ezt mentsd el kernel01.exe néven, aztán mehet a reboot, ennyi.

Itt már van egy OS logo csere rész bõvebb infohoz.

Randal szövegéhez hozzáfûzés:

- a DMA kikapcsolás néha igen javasolt (bár ezt ugye leginkább cd-romra értem 😊
- registry-n keresztül tök egyszerû a Run*-ok berhelése

+ ehhez poén: "az MS-DOS mód még gyorsabban tölt be.." (gyorsítsd a win-t, használj DOS-t!)

Gyors kikapcsolásnak meg jó az Alt+F4 😛
WinXPHUN SP1

Windows leállító ikont hogyan tudok csinálni?
Köszi!
TweakUI
Windows XP-m van. A kérdésem pedig az lenne, hogy hogyan lehet eltüntetni a shortcut-ok ikonjainak a bal alsó sarkából eltüntetni azt a kicsi nyilacskát?

elõre is thx: raven
A kérdés második részére: A húzás a baj.
Én is így jártam.
Randal
bocs, rosszul írtam.