3009
Mit kene vennem?
  • sz4bolcs
    (nem hiszem el, hogy emberek képesek ilyen fakockadizájn egereket venni :D)
  • Panzeradler #2127
    Tudom olcsó, és nem tűnik annyira jónak, de ez így is egy nagyobb lépés lenne, egér téren szóval valakinek van tapasztalata ezzel a márkával?
    link
  • Lacika 79
    ha játszom (fps) a simábbat használom. ha csak böngészgetek, dolgozom vagy valami mmo-t tolok, akkor a másikat. kinek hogy :)
  • Borg
    És arra mi szükség is van?
  • Lacika 79
    viszont Te sajnos nem tudsz váltogatni az érdesebb és a simább oldal között
  • Borg
    Én is akartam venni az MS3-hoz ilyen 1030XL-t, de aztán sehol sem találtam.
    Igy végül megtrükköztem a QCK szövetpadot némi szilikonsprével, ami csodákat tett :) Én is úgy vagyok vele, hogy azóta rá se bírok nézni más egérre...
  • Lacika 79
    passz, nem "otthon" élek....
  • TomStorm
    Azt még mindenképpen beszerzem a Mio mellé.Hol lehet kapni MO.-i webshop-ban?
  • Lacika 79
    Nekem a Func MS-3-nál (hozzá a Func surface 1030 XL egérpad) most nem hiszem, hogy bárki is tudna számomra jobb, kényelmesebb egeret mutatni. Mindennapi használathoz, és BF3-hoz tökéletes!
  • TomStorm
  • Borg
    Anyagminőségileg szerintem egyáltalán nem jobb a mionixnál. Nincs abban a G400-ban semmi extra.

A sok önjelölt progémernek lehet hogy 2%-kal jobb a g400 szenzora (mer ezt olvasták neten), de a komfort sokkal fontosabb, és a G400 semmilyenformája jóval nagyobb hátrány ennél.
  • Jaffa 2843
    "G400-t odaadtam havernak ingyen,semmit nem ér"

Azért ezt ne hangoztasd nagyon, mert ahol értenek hozzá biztos jól kinevetnek. :)
    Egyébként mi volt a bajod a G400-zal? Ha nem volt kényelmes, akkor megértem, hogy nem szeretted használni, viszont szenzorilag és anyagminőségileg jobb mint a Mionix.
  • TomStorm
    Na megjött a Mionix Naos.Nagyon kényelmes!Razer Exact Mat paddal használom control felületen.Durva:-)
    G400-t odaadtam havernak ingyen,semmit nem ér..
    Sziasztok, beszart a Razer Abyssusom. Milyen claw gripes egeret ajánlanátok úgy 7k-ig? (Razer kizárva)
  • Borg
    Ja biztos szar szenzorja van :P
  • Jaffa 2843
    Inkább hasonlít egy Sci-fi járműre, mint egérre. Nem hiszem, hogy erre kellene pazarolni ezt a technológiát.
    Ami most eszembe jutott az a légdeszka
  • Borg
    Lebegő egér

• Lacika 79
    Igazából Battlefield 3-hoz használnám a kis jószágot, ha ez jelent bármilyen plusz infót is az egérpad választás szempontjából. :)

Az egér amúgy olyan, mintha a tenyeremhez szabták volna, kényelmes, és emiatt még szoknom kell, viszont mindenképpen kell a nagyobb egérpad neki, túlságosan meg vagyok kötve ezen a kis zselésen. :)
  • Jaffa 2843
    Steelseries QCK is jó lehet. Esetleg ha nagyon kell a sebesség, akkor Razer Goliathus Speed. Ha pedig méggyorsabb kell, akkor jöhetnek szóba a kemény padok, pl az előbb említett 1030

Pár alternatíva:
    Szövet
    - Puretrak Talent
    - Razer Goliathus Speed
    - Corepad C1
    - SteelSeries QcK (ajánlott a Heavy vagy Mass, a vastagságuk miatt)

Műanyag
    - SteelSeries HD sorozat
    - fUnc sUrface 1030
    - fUnc U vagy F széria
    - Razer Destructor

Fém
    - Razer eXactMat

Üveg
    - Icemat 2.0 (ha találsz még valahol)
  • Borg
    Én Steelseries QCK-n használom. Szóval szövet.
    Mivel nagy talpai vannak, és a palm grippel nehéz is, ezért kicsit nagyobb a súrlódása eleinte ezen. Viszont így egy hét után én már megszoktam, aprítok vele rendesen :)

Majd lehet hogy még a szilikonsprés kezelést kipróbálom, mert van egy másik QCK-m is ami beáldozható erre a tesztre :)

Hardpaden is gondolkodtam, de én nem szeretem ha hangoskodik az egér. Viszont ha mégis vennék, akkor már a func 1030XL-t alá.
  • Lacika 79
    Nah, holnap jön a Func. Most már csak az érdekelne, hogy vajon milyen egérpadon érzi jól magát leginkább. Jelenleg egy zselés csuklótámaszos egérpadot használok.
    Vajon ez megfelel neki?
  • mans
    Majd megnézem mediamarkban talán vannak,és az a kétféler avago azt nem ismered esetleg?próbálok azért olyat venni ami nem a legrosszabb.
  • Jaffa 2843
    Ha valóban 2cm-en machinálsz, akkor szinte mindegy. Azt válaszd amelyik kényelmesebb. De még mindig azt mondom, hogy próbáld meg őket, hogy kényelmes-e.
  • mans
    Általánosan a netezésre meg fps,tps játékhoz,multizni nem szoktam,a mostani genius ergo525 is mindig 2000dpi-n volt csak már elkopott meg eltört,szóval nem rángatom az egeret 400bpi-n hanem 2cm-et mozdítok kb,nekem így a kényelmes.Akkor a 3050 es optika milyen?vagy az 5050.
  • Jaffa 2843
    Az attól függ, hogy mi lenne a felhasználás. Egyébként mihez kell 2000 dpi?
    Helyes egérbeállításokkal már erősen határeset az indokoltsága az ilyen érzékenységnek.(win egér 6/11, pontosság "javítása" off, accelfix.reg on)
  • Borg
    Hát ha nálad az értelmesen = érvek nélkül, akkor tényleg.
  • mans
    Jóest

Ami a CM storm xornetbe van avago A3050 az mennyire gáz?olyan egeret keresek amit 2000dpi-re tudok állítani,meg a fogása se sztk,pl ilyen link
  • Jaffa 2843
    Még a 3200-zal jársz a legjobban ezek közül.
    A 99 gramm pedig nem olyan könnyű. Természetesen ezt is, mint a kényelmet, meg kell tapasztalni egy próba erejéig. (A G400 105gramm egyébként, szóval kb egy súlyban vannak)

Borg
    Veled pedig befejeztem a diskurzust, mert képtelen vagy értelmesen beszélgetni.
  • TomStorm
    99 gramm mondjuk kevés,ehh de nehéz lesz a választás:(
  • TomStorm
    Ez nagyon tetszik köszi a tippet.
    Akkor a Mionix Naos 3200,5000,8200 csak a dpi különbségeket jelöli?A forma és minden más ugyanaz?Nekem 3200 is elég lenne
  • Borg
    A Func PR-ben egy szó sem esik arról, hogy lézer.
    Na ilyenkor mi van?
    Próbálj meg érvekkel vitatkozni, ha nem esik nehezedre.
  • Borg
    Ha Func MS-3-at nem tudsz szerezni, akkor a második választás a Mionix 5000 vagy 8200.
    Bár ez a nem lehet kapni elég relatív, attól hogy itthon nincs, még lehet kapni. Külföldről kell rendelni és kész.
  • TomStorm
    Egyiket se lehet kapni-.-

Tudtok ajánlani olyan egeret ami 2 szélső ujj támaszos (inkább fontosabb a kis ujj támasz az mindenképp kellene),súlyozható vagy nehéz,nagy és lehet kapni.
    Ilyeneket néztem mint pl:Genius Gila,SAITEK Cyborg R.A.T. 7,THERMALTAKE Level 10 M Zöld.
    Nincs lehetőség kipróbálni mégis szeretnék kényelmes egeret a mostani logitech g400 helyett
  • Jaffa 2843
    Azért tesznek bele lézert, mert hangzatosabb és a tudatlan vásárlónak kecsegtetőbb, mint az optikai. Ennyi. Nincs ezen mit kombinálni. Manapság mindig olyat gyártanak, ami eladhatóbb és nem a minőségre vagy tartósságra mennek.

Ha nem esik nehezedre, akkor próbálj meg normál hangnemben kérdezni.
  • Borg
    Vajon ha ilyen szar (lenne) a 9500, akkor miért pakolják high-end egerekbe? Mert hülyék a gyártók, igaz? Ezek már csak ilyenek, hogy magukkal szoktak kibaszni. Direkt szart raknak a cuccaikba.

Hagyjukmár... csak mert pár nolife egyén 400dpi-n rángatja a csét, attól még az emberek többsége 1000 körül játszik. És bizony zéró probléma van.

De nyugodtan belinkelhetsz egy tesztet az MS-3-ról, ahol rosszul teljesít. Ofkorz frisset, hiszen ha 2 hete kapható.
  • Jaffa 2843
    Ha sikerül még beszerezned, akkor azzal nagyon jól jársz. Én is vettem magamnak egyet, nehogy lemaradjak róla.
    Előtte érdemes megfogdosni, mert képről nagyon csalóka lehet ez a kényelem téma.
  • TomStorm
    Az Ikari Optical hasonlít a Func ms3-ra?Mármint formára és optikai az nem hátrány se előny nekem viszont felénél kevesebbe kerül mint a Func
  • Jaffa 2843
    Használható kategória, viszont lowsens-ben elhasal, mint a legtöbb lézeres. Ez pedig nem tévhit. Alkalmi mid-high sens játékra alkalmas, de komolyabb játékra(precíziós munkára) érdemesebb valami jobb optikait nézni.

Nem véletlen, hogy a komolyabb egértudorok/játékosok egy-egy egér bejelentést követően ha meglátják, hogy avago 9500 van benne, már fordítják is el a fejüket. Erre még rájön az, hogy gagyi mikrokapcsolókkal pakolják őket tele és mindezt eladják ötszörös áron, holott egy fele annyiba kerülő optikai egér többet nyújt és tovább bírja.
  • Borg
    Semmi baj nincs a szenzorával se, nem kell tévhiteket terjeszteni régebbi tapasztalatokra alapozva.
    A szenzoroknak is vannak revíziói, firmware, driver stb.
  • Jaffa 2843
    Nem látok ellentmondást. Ismerem a felsoroltak szenzorait és ismerem a func szenzorát is, hogy mire képes (vagy mire nem). Ikari Opt., G400, Deathadder mind jobb szenzorral rendelkezik. A többi pedig szubjektív. (kényelem, gombok elhelyezkedése/száma, görgő, stb.)