3009
Mit kene vennem?
-
Borg #2088 Azért azt remélem vágod, hogy a két bekezdéseddel pont ellentmondtál önmagadnak... -
#2087 Ne feledd, hogy kipróbálás nélkül ne mondj semmit! A kényelem elég szubjektív, így nem lehet ráerőltetni a te igényeidet másra. Ezért hangsúlyozom mindig, hogy legalább próbálja ki mindenki a lehetőségeit.
Egyébként a felsoroltak mindegyike pontosabb a func találmányánál. Ha func, akkor inkább egérpad jöhet szóba. -
Borg #2086 Annak is megvan az előnye, ha egy egér kicsi. A G9 claw griphez való, van aki azzal lő jobban.
Amúgy ha egy 2m-es lapátkezűnek megfelel az MS-3, akkor neked is :)
Az ilyen ikariak meg logitech, razer stb egerek csak vicc kategóriák, ha ergonómiáról, palm grip kényelemről van szó. A func veri mindet magasan. -
TomStorm #2085 Hol lehet kapni Ikari optical vagy Func MS-3 egeret?Melyik kényelmesebb és nehezebb(g400 zavartak a kis gombok)?
Ez a 2 egér ami most érdekel de még nem döntöttem.. -
#2084 Mert az kicsi egérnek számít. Próbálj ki egy G400-at, Ikari Optical-t vagy Deathadder-t. -
Lacika 79 #2083 Szia! Azt írtad, hogy nagy kézhez jó. A nagy kéz az nálad mit takar? Egy 190 centi körüli lapátkezű egyénnek is megfelelne? Egyszerűen nem tudok kényelmes egeret találni. G9-et nyúzok egy ideje, de akkora mint egy játékszer. :( -
bajtokarpi #2082 Szia!
Hálás köszönetem a beszámolóért! -
Borg #2081
Ami negatívum eddig (az árán kívül), talán az, hogy kicsit nagyobb a súrlódása a qck textil padon, mint az elődnek volt. Nem sokkal, de így hirtelen átállva érezni. Bár valszeg csak nem koptak be még a talpai. A méretei miatt mondjuk eleve keménypadot javasolnak hozzá, ráadásul ugye a full palm grip miatt az egész kéz súlyával kell számolni.
Ezenkívül nekem az "instant aim" gombja annyira nem esik hüvelykujjra, mint azt tervezték, kicsit előrébb van a kelleténél. Ezzel lehet ugye hirtelen csökkenteni a mutató sebességét sniper zoomhoz pl. De ez végülis csak annyi, hogy átbindeltem másik gombra (ha egyáltalán használnám). A görgője racsnis, de nem hangos, csak éppen hogy. Én mondjuk a sima futásút preferálnám, de ez se rossz.
A pozitívumai viszont sokkal erőteljesebbek. A formája valami über. Teljesen kézbe illik, az ujjtámaszok is mindkét oldalt tökéletesek. Nagy kézhez, teljes palm griphez jó. Bár lényegében claw griphez is jó, mert az oldalsó ujjhelyeknél szépen meg lehet fogni úgy is. Persze ehhez a súlya már kicsit nagy, de aki ilyen egeret vesz, az úgysem claw gripben gondolkodik. Ráadásul nincs rajta csicsa. Egy szolid Func felirat van csak az oldalán elöl, alig látszik. Világítás is csak a görgő élein, meg meg az oldalsó gombon van, nagyon elegánsan néz ki így, a full matt fekete megjelenésével. A LED világítás mindkét helyen külön, akármilyen színre állítható.
A gombok minőségével sincs gond. A fő gombok finoman kattannak, bárhogy nyomod. A többi gombot mind más más nyomáspontra tervezték, más erősségre, a szerint, hogy hol van, és mire való. A back-forward pl szépen felfelé nyomható hüvelykujjból, könnyedén ahogy illik, a hüvelykujj alatti gomb pedig erős, hogy véletlenül ne lehessen benyomni. Erre mondjuk éppen ezért nem is érdemes gyors reagálású dolgokat bindelni. A jobb elöl lévő könnyen kezelhető, oda mehet ilyesmi. A dpi gombok meg görgő meg minden átbindelhető, nem csak a szokásos gombok. A szoftvere amúgy egyszerű mint a faék, szép letisztult fehér dizájn, semmi gamer giccs. Pont ahogy kell. DPI 3 fokozatban profilonként... 60 makro... Angle snapping, meg acceleration alapból kikapcsolva, de be lehet nyomni őket ha kell.
-
bajtokarpi #2080 Szia!
Gratula, leld benne sok örömödet. Lehet, hogy várnom kéne a Logitech G 600 vásárlásával. Írhatnál róla egy pár mondatos összefoglalót.
-
Borg #2079 No megjött a Func MS-3 :)
Mintha az én kezemhez találták volna ki :)
Brutál finom szerkezet. -
#2078 Szinte biztos, hogy nem. Hacsak nem Steelseries Ikari Optical, Razer Abyssus vagy Deathadder.
Ezek közt már csak a kényelem döntsön. Érdemes kipróbálni, megfogdostni őket. -
#2077 hello. megéri a g400nál 3 6 ezerrel drágább egeret (pl razer,steelseries) megvenni vagy szinte azonos a tudásuk? -
#2076 Mi a gond a DA V2-vel? A mai napig a legjobb egerek egyike, amit idehaza lehet kapni. (karöltve a G400-zal és Abyssus-szal)
A sensei és a többi lézeres egér visszalépés lenne. -
#2075 szeretnék lassan egy új egeret venni.
Jelenleg egy razer deathadder v2-m van.
Steelseries sensei-t használ esetleg valaki? -
TomStorm #2074 Mondjuk nagyobbak Func-on mint a g400-on de talán mégse inkább még egyszer ilyesmi hiszen ez zavar most legjobban g400-nál:) -
TomStorm #2073 Giga nem is lehet rossz most,hogy így nézem és az ára is jó.
Az a Func nem tetszik a kör alaku nyomógombokkal -
bajtokarpi #2072 Köszönöüm! -
Borg #2071 amazon.de -
bajtokarpi #2070 Szia!
Elég ígéretesnek tűnik ez a Func MS-3. Mivel leginkább GW2-zök, ezért egy Razer Naga-val szemeztem, de lebeszéltek róla. Eddig a G400 volt a favorit, de most megláttam ezt a rágcsálót, és elbizonytalanodtam. Honnan rendelted meg, ha megkérdezhetem?
Köszi -
Borg #2069
Szerintem a G400-nál neked még a Gigabyte M8000X is jobban bejönne. Az claw griphez is kiváló, jól alá lehet nyúlni, és az oldalsó gombok alulról-felfelé is kattinthatók. Viszont annyira nem kényelmes buborékforma, mint az mx518/g400. Szögletesebb, más. (használom mindkettőt, csak azért mondom)
Én egy Func MS-3 egeret rendeltem most. Ez kifejezetten nagy kézhez, és palm griphez való. Majd kiderül mennyire bírom megszokni az M8000X után :) -
TomStorm #2068 Üdv!Unom a G400-t meg nem is tetszik már a tetején ezek a kicsi gombok és mivel szinte karom fogásba használom így el se érem az oldalsó egyik gombot nem elég nehéz ilyen kis gondjaim vannak:)
Mit ajánlotok helyette?Igazi jó gamer,kényelmes egér kellene,lehet nehezebb akár nagyobb ennél vagy ugyanekkora de kisebb semmiképp! -
#2067 Ó értem. Sajna én valószínűleg kifogtam egy hibás egeret, mert egyik barátomnál ma kipróbáltam (aki egyébként pontosan ilyen egeret vett szintén) és nála sem működött az enyém. Angol Logitech Supportnak írtam, holnap meg majd felhívom Logitech Magyarországot. Egy hetes lesz az egér kedden... szóval remélem csere lesz belőle. Szerencsére nagyon jókat olvastam a Logitech garanciális ügyintézéseiről. -
#2066 A probléma a szenzorben keresendő. Sajnos az Avago 9500-nak van egy kis pozitív gyorsulása. Sokaknak nem akkora probléma, főleg ha high sensivel használják, viszont alacsony sensitivity-nél és sebes rántásoknál elhasal. -
#2065 Egyelőre köszi az infót és a segítséget, majd megnézem, hogy az életben milyen. -
#2064 De miért mi a baj vele? (most azt ne nézzük, hogy nekem mi a gondom vele :D ) hanem általánosságban kérdezem :) -
#2063 Sajnos a "jó kis gamer" egértől messze van a G9x. Esetleg egy G400. -
#2062 Egyelőre nem merek venni hozzá, mert mostmár kezd behalni a régi egérpadon is meg az asztalon is. Fehér papírlapon meg se mozdul. Szóval lehet kifogtam egy hibásat pont.... Holnap majd kipróbálom másik gépen , közben írtam Logitech angol supportnak, ha hétfőig nem kapok választ akkor délelőtt felhívom a Logitech magyarországi számát aztán meglátjuk mit mondanak.Régi egerem egy szintén Logitech LX8 lézer, az minden felületen megy rendesen. Csak sajnos a bal gombja sokszor duplán kattint már egy helyett, úgyhogy gondoltam veszek egy jó kis gamer egeret, dehát eddig csak a szívás van vele :( -
#2061 Ha a fogása jó, akkor Logitech G400. -
#2060 Pont ezért van is táblám, még ha nem is Wacom (mert egyelőre még nem vagyok azon a szinten).
A "Prediction" nem szükséges, mivel a PS biztosít elég lehetőséget egyenes függőleges és vízszintes vonalak húzására szimpla egérrel is.
A Max-ben meg mindegy, mert amikor a pontosság fontos, akkor a koordináták játszanak.
A Windows beállítások megfelelnek - mert érzésre sikerült pont ilyet beállítani anno :-) - annak, amit Te írtál. A Windows-s egércsúszkát csak kipróbáltam, de nem hagytam azon.
A wireless-ség kerülése nem gond.
Az érdekelne, hogy milyen márkájú/típusú egeret érdemes vásárolni erre a feladatkörre, ami azért pontos is, a görgőt illetően is! Mert pont az a gond, hogy a zoom-ot megszoktam a görgőn és iszonyat ugrál. Nagyon zavaró. -
#2059 Langyos víz (nem túl meleg), mosogatószivacs simábbik fele, szappan (semmi mézesmázas bőrápolós. Sima "bőrszárító" szappan.), szálírányos vagy körkörös mozdulatok, öblítésnek víz.
Merészebbek bevághatják a mosógépbe egy gyenge ~30, max 40fokos kézi mosásra.
Szárításnak én törölközőt szoktam teríteni alá és fölé, és végigtaposok rajta párszor. Aztán vizszintes helyzetben hagyom száradni. (lehetőleg olyan cuccra tedd rá, amin szellőzik alul is. Rács vagy ruhaszárító) -
#2058 QcK-t mivel érdemes tisztítani / kimosni? Elég dzsuvás lett 1 év alatt :D (mármint alapból semmi, de pl ha a körmömet végighúzom rajta, akkor nagyon) -
#2057 Vegyél hozzá normális egérpadot. QCK, Goliathus, vagy Corepad.
Ha ezek után is szarakodik, akkor "kuka" (add el vagy gari, hátha...) és vegyél egy normális egeret.
Nem ismerem ezt az egérpadot, de a logitechnek még soha nem volt értelmep pad a keze alatt, és a színes mintás vacak is lehet, hogy betesz a "fantasztikus" lájzeres szenzornak. -
#2056 Sziasztok!
Most a héten vettem egy Logitech G9X egeret, a COD MW3 változatát. Nagyon jó árban, akciósan volt, minden okés vele kivéve azt, hogy a hozzá adott egérpadnál megadja magát... (ez a különbség a design-on kívül a sima G9X-hez képest egyébként amúgy ugyanaz) Először jól ment, majd hirtelen alig vagy egyáltalán nem reagált ( asztalon, más egérpadon tökéletes volt) aztán letöltöttem régi setpoint helyett a logitech gaming software-t és csodák csodájára megjavult. Egészen mostanáig, a hozzá adott egérpadon megint nem megy jól pedig este még semmi gond nem volt vele. Most ez mitől lehet szerintetek? Megnéztem a szenzornál és nem látok semmi koszt vagy hajszálat vagy bármit ami zavarhatná. -
#2055 Komolyabb munkához természetesen Wacom tábla ajánlott. Egérnél azt kell eldöntened, hogy szükséged van-e prediction-re?(itt igazából annyi lényege van, hogy tudj szabadkézzel teljesen vízszintes és függőleges vonalakat húzni)
A helyes egérbeállítás pedig a következő:
windows csúszka középre (6/11)
rámutatás pontosságának javítása "off"
további windowsos egérgyorsítás kilövése egy bizonyos reg file-lal
Így 1:1 arányban lesz az egér a és a kurzor tényleges elmozdulása a képernyőn.
Még anynit, hogy ha a pontosság és az azonnaliság is fontos, akkor a wireless egereket tessék elfelejteni. -
#2054 A driver, amit használok, az az adott állásban (amiben a legtöbbet használom) x és y tengelyre: 1600-t ír. Lehet nem ennyi valójában, de ennyit mutat.
Van, hogy visszább veszem, ha a szükség úgy kívánja, de eléggé megszoktam már.
Photoshop-hoz és 3DS Max-hez kell.
Ha PS-ben rajzolni kellene, akkor arra úgy sem az egeret használnám, a homogén mintákhoz meg jó így.
Ha a Windows-ban állítom át az egérkurzor sebességet a kisebb dpi-s beállítás mellett, akkor valahogy mégsem olyan, mint szeretném. Gyorsnak elég gyors, de mintha a pontossága nem lenne olyan mértékű.
Persze ott a max és az egeren az 1600 az már tényleg kicsit vadnak tűnik. -
#2053 Pontosan mihez is kell 1600dpi? -
#2052 Üdv mindenkinek, meg boldog Mikulás napot még tegnapra!
Szóval:
A jelenlegi egeremnek (X7) van egy hibája, ami iszonyú zavaró: A görgő használatakor, amikor (pl. weboldalon nézve) lefelé görgetném, akkor egy kis ideig felfelé görgeti, és csak azután lefelé. Csak a lefelé görgetésnél produkálja.
Az előző verzió 3 évig bírta és annál a balgomb kopott el, és csodálkozva tapasztalom, hogy az éppen (de fura, pont ) 1 éves ugyanilyen egérnél meg a görgő mondta azt, hogy: Mihály.
Milyen egeret érdemes venni, ami 800-1600 dpi-t tud (az 1600-t mindenképp kell tudja, vagy állítható ilyenre), 5 gombos + a görgős kattintás (már ha az plusznak számít), aminek jó ha van driver-e, ahol a gombjait be lehet állítani, hogy milyen billentyű vagy billentyű kombinációnak feleljenek meg és a görgő (könyörgöm!) a funkciójának megfelelően működjön?
Nem játékhoz kellene, fontos, hogy pontos legyen.
Azt nem tudom, hogy mekkora feltétel, hogy ne omoljon össze a driver-e, ha 2 egér van a gépen, de max. akkor majd cserélgetem. -
#2051 Pont az az ujjam kapna görcsöt ettől az egértől, amelyiket érdemli ez a cég :D -
Susarc #2050 Titanium egér:P -
#2049 Végre egy remek összefoglaló..