3009
Mit kene vennem?
-
#2248 Ez mék a kisebb gond. Persze a japán kapcsolók 2-3x tovább bírják, de a legnagyobb gond a csapnivaló szenzorok alkalmazása. Kizártnak tartom, hogy ne tudnák egy adott gyártó mérnökei, hogy milyen optikát kellene rendelni, hogy jó egeret csináljanak. Ehelyett jönnek az ilyen-olyan lézerrel és gagyi optikaikkal. Pedig igazán nem drága egy jó egeret összehozni, lsd MS WMO, viszont tudjuk, hogy működik a "gazdaság" (marketing). -
#2247 Borzalmas, miken tudnak spórolni 'minőséginek' beállított cuccokban.. -
#2246 Létezik kínai és japán omron. Mondanom sem kell, hogy a kínaiakat pakolják az egerekbe, és nem csak a Razerekbe. Pedig a japán kapcsolók is csak ~230Ft-ba kerülnek kiskerben. -
#2245 Am akartam is kérdezni, hogy miért nem cserélteted G500-ban? -
#2244 De legalább olcsón beszerezhető, és aki ért a forrasztáshoz, az cserélni is tudja. -
#2243 Köszi. Utánanézek, eddig még nem is hallottam erről a márkáról. :-)
Az érdekes, hogy "durable Omron switches"-t írnak, meg asszem a Razer oldalán is villognak vele, hogy Omron... magyar fórumokon pedig azt olvasom, hogy az gagyi és mindegyikben az van. -
Borg #2242 Ha amazonról veszed (.de?) akkor szerintem az MS-3-at is próbáld be. A mionixnál az jobb, nagy kézhez, palm griphez. (kiindulva abból, hogy NAOS-t néztél)
A mionixtől én most az új optikai szenzoros NAOS 7000-t vettem, de formára meg minőségre sincs olyan jó szerintem, mint a Func. Nem sok híja van, de akkor is. Ha megjön a szervizből a funcom, akkor szerintem a naost eladom. -
Borg #2241 Mármint a nálad nincs sehol egér téren a mionix... -
#2240 Angol fórumok is írják, hogy a DA esetén a build quality nem a legjobb. :-S -
#2239 Majd pár nap/hét múlva vedd a kezedbe ismét a régit. Akkor tudatosul majd a "minél könnyebb, annál jobb" elv. :) -
#2238 Én merészeltem azt írni, hogy occsó kínai hatást kelt, de csupán a súlya miatt, eddigi egereim ezek szerint tele voltak tömve ólommal. 8)
A 'magasra kell emelni' problémát meg egy darabka skates-szel tökéletesen lehet orvosolni.
Én nem lebeszélni akartam senkit, mert amúgy baromi jó egér. -
#2237 Nemigazán tudom, hol írnak ilyen hülyeségeket.
Egyébként a Logitech pont a megbízhatóbb márkák egyike, a garanciapolitikájuk pedig példaértékű.
Mionix nemigazán van sehol egér téren. -
#2236 Uh. Legfőbb szempont a megbízhatóság, mert Amazonon venném és ha garanciás is, vissza kellene küldenem postán... meg amúgy is.
*Szóval Logitechet nem veszek, azt cserélném le valami jobbra.
*Razer Deathadder, sokan írják, hogy a legjobb egér, de sok a panasz is. Valakinek olcsó kínai hatású, magasra kell emelni, sz@r a driver stb.
*Steelseries tetszik, de erről is lehet olvasni mindenfélét, legjobbnak nem mondják sehol.
*Mionix. Újabb márka, ami állítólag jobb minőség, mint az előzőek.
Tehát úgy látom, hogy 2 egér lehet jobb mint a Deathadder:
*A Steelseries Kana V2 és a
*Mionix Naos 8200.
Ezeket összevetve?
-
#2235 Kana (szigorúan 800 vagy azalatti cpi értékeken)
Kana V2
Kinzu V1 (nem lehet már kapni, csak a ramatyabb V2-t)
Ikari Optical -
#2234 A Steelseriesről mi a vélemény? -
#2233 Ha nagyobbacska egér kell:
Logitech G400, G400s
Zowie EC1 eVo, EC2 eVo
Razer Deathadder Black Edition (nem csúszik)
A mikrokapcsoló hiba nem eget rengető, párszáz Ft-os tétel. Nagyjából minden egérbe olcsó kínai Omron-okat pakolnak, így nem lehet egy márkára szűkíteni ezt a hibajelenséget. -
#2232 DA-t szerintem nyugodtan vehetsz, főleg, ha garancia is van rá...
A teteje tök jól gumirozott, az oldala is tök jól 'ragad', ha néha letörlöd kendővel.
+ írta Jaffa, hogy van belőle teljesen csúszásmentes verzió. -
#2231 Én is egeret vennék, mert megzakkant a G500 kapcsolója.
A Deathadder teljesen jó lenne, csak rosszakat is olvasok róla. :-(
Annak is tönkre megy 1-2 év alatt a kapcsolója, meg síkos a felülete stb.
Van más márka, ami a Razerhoz hasnoló ill. jobb annál (megbízhatóbb)?
-
#2230 Ez a magas cpi tragédia. :D
Alig lehet már hova lehúzni játékokban a csúszkát, hogy alacsony legyen a sensi. -
#2229 (Azért kérdem, mert volt, mikor a felét is sikerült kitakarnom, és ugyanúgy működőképes maradt, mint előtte) -
#2228 Ja köszi. A kérdés, ha mondjuk abból a pici kamerából kitakarok mondjuk 1/3 részt, akkor az cpi csökkenést eredményez? Mert abban az esetben mókás, hogy azért takarom ki, hogy tudjam magasabb cpi-vel alacsony loddal használni, miközben kb. semmi hatása nem lenne. A kérdés csak elméleti, mert közben sikerült megoldanom :) -
#2227 Ha jól csinálod, akkor a lencsének egy részét takarod el. Gondolom a szenzorra értetted a kérdést. Ha 90fokos szögből belenézel a szenzorba (kör alakú, mint egy pici kamera) és ha abból nem takar el akkor jó.
Nálam így néz ki egy Logitech G100s LOD mod. Katt -
#2226 Ha a lencséjéből is sikerül kitakarnom kicsit, az hogy befolyásolja az egér működését? -
#2225 takasta12-től vettem, és ha már így felmerült a neve, akkor mondom, hogy ne vegyetek tőle, mert szerintem a maradék készletben már csak a visszaküldött DA-k vannak, amiktől jelenleg próbál megszabadulni, ez is beragadó wheel gombbal jött wd40-nel telefújva. :)
Olvastam erről a ragasztós megoldásról, bár DA-nál még nem sikerült megfejtenem, hogy pontosan hova és hogyan kéne ragasztani olyan pici a 'lyuka'. Ha más nem, majd gugli segít..
CPI-t szoftverben állítom, az alján levő gombnak, mint ha semmi hatása nem lenne, szerintem az a szoftverhez rendelt profilváltó gomb. -
#2224 Kitől vetted?
Az egér súlya igaz személyes preferencia kérdése, de általánosságban minél könnyebb annál jobb. A DA magas LOD-ja (Lift-Off Distace, "milyen magasról érzékel") is orvosolható a hagyományos ragasztós megoldással.
Deathaddernél 900 CPI van asszem. :) Bár a szenzora a legjobb teljesítményt 1800-on nyújtja, ami elég egyedi tulajdonság. A legtöbb egér 1000 alatt a legjobb. -
#2223 Sikerült ebay-ről 9k HUF-ért szerválnom egy Deathadder 3.5G-t.
Eddigi észrevételek:
Baromi kényelmes fogású jószág nagy tenyerűeknek, a görgője kicsit hátul van ujjbeggyel nyomkodáshoz, de nem vészes, szokható.
Ellenben a súlya miatt occó kínai benyomást kelt, nem törték magukat azzal, hogy kamu súlyokkal tömjék tele.. ez amúgy előny is, mert nagyon magasra kell emelni az egérpadtól, hogy ne érzékelje azt. Pont emiatt szerintem magas sens-ű játékosoknak ajánlott, ha csak nem akarja valaki 800 DPI-n használni a 3500 dpi-s egeret (mint én:)).
A lakkozott műanyag oldal egyáltalán nem olyan csúszós, mint amilyenre számítottam. -
#2222 miért pont az oldala, édes istenem... -
Borg #2221 ADNS 3310-ről mit lehet tudni?
Menő a prok elit körében?:) -
#2220 Amennyiben kényelmes (mérete, súlya megfelelő), azesetben nagyszerű vétel. Javaslom a Black Edition-t. Ugyan nem "karácsonyfáskodik", de cserébe mindenhol csúszásmentes a felülete, ellentétben a sima verzióval, aminek az oldala csúszós, lakkozott műanyag. -
#2219 Razer DA 3,5G-ről van valakinek tapasztalata? Esetleg vélemény az általános megítéléséről? -
#2218 Van alternatíva, kétségtelen, de a "bármilyen" egeret nem kommentálnám. :D -
Borg #2217 Meanwhile a világ 99%-a vígan játszik bármilyen más egérrel... -
d0gm4 #2216 Sikerült WMO-t oldani itthonról elvileg, piri pénzért...
MX necces? Nem kifejezés! Egész ebayen 1 db mx 300 van, az is magyar, és kapaszkodj meg!! 30RUGÓT KÉR ÉRTE!!!!!
Oké bontatlan dobozban ami nagyon nagy szó, de hát 30 ezer???
És ami a legnagyobb vicc, hogy angliában hagytam a saját példányom, és testvérm azóta sem találja a házban... K.O. -
#2215 Próbálkozz ebay-jel. MS-eket találsz egy rakattal. Régi MX széria necces. -
d0gm4 #2214 Tudom régi hsz, de ezt a hatalmas tévedést nem hagyhatom figyelmen kívül!
mx 300/500 a legvadabb egér ami létezett valaha! Csak mostanság kerülnek a polcokra hasonló kaliberü egerek! perfect control 3méter/sec felett is, összehasonlítás képpen, MS 1.1A 1.55m/s, és az sem rossz egér!!! Vagy pl. egy g5 alig bírt 1.3m/s-et... :) -
d0gm4 #2213 Sziasztok!
Keresek eladó MS WMO/IMO 1.1-t, 3.0-t, mx 300/500, egeret!! Ha valakinek van kérem írjon! -
Nephin #2212 Sziasztok.
MMO-egeret szeretnék, egy kérdésem van: szerintetek Logitech G600 vagy Razer Naga 2014? Nem a márkarajongók véleménye érdekelne, hanem a lehető legobjektívabb verziók, ha lehet. :) Mindkettőről láttam pro és kontra véleményeket is. -
#2211 Ahhoz normális vezetékes egér való. -
Mester01 #2210 Netezni? na neeee.... :D
játékhoz? -
#2209 Internetezni jó, de ahhoz kicsit drága kacat.