Amerikai Football (NFL)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
Jo volt a tegnapi meccs, sajnos egy pontal szivtunk, mondjuk birosportarsak nagyon a washingtonak fujtak. Viszont ez a RGIII hype ez mar kicsit kezd uncsi lenni, mindig kipickolnak valakit tavaly TEbow.t most meg ot, persze furge jol jatszik ez nem vitas, de Vikc is hol van pedig o is igy kezdte.
Na mindegy Hajra Giants nem volt ez annyira veszes GB-t vertuk ez a lenyeg

Ulvar
Van benne valami 😄 Amikor az ellenfél támad akkor kell üvölteni 😄.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

ReszegKoldus
mint azt is, hogy ne lila sombreroban verekedjen valaki meccs után a parkolóban 😄

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

ReszegKoldus
Ez máshol alap, itt még tanítani kell 😄

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Ulvar

Ulvar
mekkora pofára esés istenem 😞. Szegény Philly...

ReszegKoldus
Úgy látom az aktuális fumblet a végére tartogatták, hogy jobban fájjon 😄

Ulvar
hétvége meglepetése egyelõre a Philly...

Ulvar
fél órája érkezett: Jason La Canfora @JasonLaCanfora
Jim Harbaugh says no change at QB. "I'm proud of Kap," he says of his young starter.

ReszegKoldus
Egyébként most azért kíváncsi leszek kitartanak-e Kaepernick mellett, de gondolom igen.

Ulvar
otthon megvertük a Seahawks-ot, a Ramst pedig nem tudtuk. Azt a Ramst, amelyet még a Jets is megvert...vendégként. Szóval...én nem vágom miért van ez. Ez olyan mint tavaly, a Giants kikapott a Redskinstõl otthon és vendégként is, pedig kötelezõ lett volna megverni õket.

ReszegKoldus
Erre tudnék valami morbid dolgot írni, de nem teszem 😊

Ulvar
Ez a haláleset ez + erõt adhatott nekik. Nagyon ramatyul néztek ki a meccs elõtt.

ReszegKoldus
Az kétségtelen, csak ha abból indulunk ki, hogy a Rams-t is muszáj lett volna megverni és szerintem a Seattle erõsebb, mint a Rams, akkor... 😄

ReszegKoldus
Mindenesetre le a kalappal a Chiefs elõtt, azt hiszem rendes játékidõben idén nem is szereztek még ennyi pontot.

Ulvar
muszáj lesz õket megverni, és egyszer minden sorozat véget ér 😊.

ReszegKoldus
De legalább optimista vagy, ha verhetõnek tartod a hazai pályán veretlen Seattlet 😄

Épp azt néztem, hogy õk meg akár behúzhatják az összes maradék meccsüket és 11-5-tel állnának akkor.

Ulvar
az hogy az se életbiztosítás csak feltételezés.

Dolphinst illene megverni, Pats (valszeg kikapunk), Seahawks...necces, de verhetõ, Cardinalst is illene megverni, de tényleg ... most is meg kellett volna verni a Ramst...mint 3 hete és megint nem sikerült...

ReszegKoldus
10-5-1 még simán lehet, mi a baj azzal?

Ulvar
És hogy a Seahawks nyert így õk 7-5 mi meg 8-3-1...BRAVÓ!! SZÉP VOLT!!

és még ezután jön Dolphins, Pats, Seahawks, Cardinals...anyám...

Ulvar
Akers .... 2 Rams meccs rajta ment el gratula <#levele><#levele><#levele>

Shep
Hát én nem tudom de a rekord rúgása óta egy nagy nulla. És ki is kaptunk, frankó.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

ReszegKoldus
Fúúúújjj...remélem a hétfõ esti meccsen is így nyomja majd az újonc QB, ahogy a maiak a detroit meg chicago ellen

ReszegKoldus
Ááá, hogy a Pats épp 7 ponttal nyert... 😞

Ulvar
De hogy a faszom sikerült így visszaesnie Akersnek....azt tudnám...de miatta el is bukjuk a meccset megint...kapjunk is ki hátha Jim észhez tér....

Shep
Akers öcsém, megint mellé lõtte.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

ReszegKoldus
Russel Wilson meg úgy általában a Seattle....áhh én nem hiszem el hogy ilyen van, pedig csak a hosszabbítást látom 😄

Ulvar
na hagyjál ... már így is kikészülök mint 3 hete....

ReszegKoldus
49ers és a Rams oda-vissza leikszelnek? <#hehe>

Ulvar
-Apuu mi az hogy tudatos csapatépítés?
-Nem tudom kisfiam Jets fanok vagyunk...

ReszegKoldus
Szerintem Tebow bordáját Rex Ryan zúzta le, hogy õt még véletlenül se kelljen játszatnia és ne is követelje senki 😊

robotnyk
MARK SANCHEZ OUT, GREG MCELROY IN FOR JETS

csak egy évet késett a döntés

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

ReszegKoldus
Háh és tényleg, de menjen már...el fogják zavarni most már szerintem 😄
meg Tebowt is

okay

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Ulvar
Mark Sanchez has 8 completions..... 3 of them to the wrong team... xDDDD

Jó kis meccs lesz , az biztos.
ReszegKoldus
Már az elõzõ meccs is majdnem meglett, ez már csak meglesz valahogy 😄

ReszegKoldus
Redskins valahogy behúzza, RG3 folytathatná ezt a 4 passzolt TD-s szériáját 😊

Ulvar
Hát ha nem bal lábbal kell fel Eli, akkor Giants. De foshatnak amúgy a Redskins offensetõl.

Giants - Redskins meccsre ki-mit prognosztizál? 😄 <#nevetes1>
Hát ja, így mûködik a világ, egyenlõbb az egyenlõk közt.
Nem is kell olyan messzire menni a magyar médiában sem, itt van mindjárt autóstohl ügye ugyebár.
ReszegKoldus
Olyan nagy pontkülönbség nem lehet, ha a Steelers védelme és a Ravens támadói ugyanúgy játszanak, mint az elmúlt 1-2 meccsen 😄

ReszegKoldus
NFL topikban inkább sportolókat hozok példának, de egyébként igaz, nem kell sportolónak lenni hozzá, hogy kivételezzenek velük...persze ettõl még nem fogom jobban elfogadni ezt 😊 Meg aztán ehhez ugye amerikába se kell menni, a törvények itt se vonatkoznak mindenkire ugyanúgy.

Meg ez nyilvánvaló, hogy ugyanolyan joga van egy sportolónak fegyvert vennie, mint bárki másnak, csak az szerintem nem egy elvárhatatlan dolog, hogy a törvények is ugyanúgy vonatkozzanak rájuk.

Persze ezt a mostani esettõl függetlenül írom, mert ez egy sajnálatos dolog volt és nem hasonlítható ahhoz, amikor marihuánát találnak valakinél, esetleg valamelyik beveri az asszony fejét, vagy "állítólagosan" megerõszakol valakit, de semmi komoly büntetés nem jár érte, mert XY-nak hívják az illetõt.

Nem ugyanaz mert ott is a "sportolókra" hegyezted ki a mondandód, itt nem az a kérdés, hogy egy 'sportoló' miért tart fegyver hanem, hogy miért van minden harmadik-negyik amerikainak.

Igen, ugyanolyanok, ugyanúgy megkapják a fegyvertartásit és adott helyzetben ugyanúgy igénylik is.
Mi köze ennek ahhoz, hogy gazdagság és befolyás révén egyesek elõbbre jutnak? Elárulom, semmi, ehhez nem kell sportolónak lenned de még csak lehajolnod sem.

Egy olyan országban ahol 90 fegyver jut 100 emberre hátrányban van az akinek nincs, ez gondolom világos. Ahogy nyilván a bûnözõk sem a nyomornegyedben várják a nagy fogást.

Ezt az ügyet kár belekeverni a példakép, erkölcsösség témába, bármelyik ember bekattanhat társadalmi státuszától függetlenül.
De, kultúra, tradíció.
Ne a drogdílerre gondolj hanem pl. Texasra.
ReszegKoldus
Tök jó, hogy az utolsó sorod kb ugyanaz, amivel én kezdtem a #6344-et 😄

"A sportoló is ember, ugyanolyan mint bárki más."

Nekem is eszembe jutott, hogy van, aki így gondolhatja, de akkor a nagy egyenlõség jegyében azt hiszem a sportolókat nem kéne pénzbüntetéssel, pár meccses eltiltással, vagy tárgyaláson kívüli megegyezéssel kivakarni olyan slamasztikákból, amiért esetleg bárki más kissé komolyabb büntetést kapna 😊

"Azért hogy, ha teszem azt éjjel az életére tör a sarki drogdíler aki ugyanúgy fel van fegyverezve, legyen esélye megvédenie magát és a családját, ez ilyen egyszerû."

Erre is gondoltam, csak én úgy voltam vele, hogy ezeknek van annyi pénzük, hogy olyan házban, olyan környéken lakjanak, ahol erre kisebb az esély, mint máshol. Nem nagyon néztem utána még, de olyan hírrel nem találkoztam még, hogy "fegyverével akadályozta meg a betörést az NFL játékos", Sean Taylort mondjuk pont akkor lõtték le, amikor hozzá betörtek. Jovan Belcher egyébként szerette a fegyvereket, azért volt neki.

A sportolókat meg azért "erõltetem" ennyire, mert õk példaképek és viselkedjenek is úgy, nem lenne ilyen hír körül akkora felhajtás, ha a helyi zöldséges követi el, de még akkor se foglalkoznának vele ennyit, ha egy csapat szertárosa követi el. Kb 1 mondatos hír lenne.

Ulvar
Hát én kultúrának nem nagyon mondanám, inkább törvény adta lehetõségek kihasználása. De ja, más világ.

Itt nem a sportolókról van szó, nem értem minek erõlteted ezt ennyire.
A sportoló is ember, ugyanolyan mint bárki más.
A Szilícium-völgyben dolgozó mérnöknek miért van fegyvere? Nem mozog azonos körögben a sarki drogdílerekkel 'vagy legalábbis nem kéne azonos körökben mozognia'.
Azért hogy, ha teszem azt éjjel az életére tör a sarki drogdíler aki ugyanúgy fel van fegyverezve, legyen esélye megvédenie magát és a családját, ez ilyen egyszerû.
Ezen kívül bejátszatnak még a "mindenkinek van, nekem miért ne legyen" és az "ettõl igazi férfi a férfi" közhelyek is.
Az egy más világ, más kultúra, más törvényekkel.
ja csak a szorzó is 1.25 körül van, ami nem sokra jó. az meg hogy tudnak e nyerni 5-6-7 ponttal már nehezebb kérdés 😊