2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
#703 Üdv. Nekem is eléggé pattanásos a fejem. Vagyis már nem annyira most már inkább heges. De nem is hegek, hanem ilyen vöröses lilás foltok vannak és kicsit be van mélyedve (de nem annyira, szinte szabad szemmel nem is látható, csak ha nagyon közelről nézem) nem tudtok valami kenyőcsöt ami ezt elhalványítja? Most a Sudocreme nevezetű kenőcsöcsel kenem magam és nem olyan rossz. De a pattanásokra nem hat, csak egy kicsit halványít a hegeken. Amúgy 14 éves vok és tavaly januárba kezdtem pattanásos lenni. Most muter megvette ezt a tini tonik-ot, szerintetek ez jó? -
#702 A Zynerit segíthet ilyen esetben de csak vényre kapható. -
#701 Diétával nem méssz semmire, az étrend legfeljebb csak közvetetten van hatással a pattanásokra. Hogy mi lenne jó nem tudom. Annak idején én is kipróbáltam mindent de semmi sem használt hosszú távon. Ezért is döntöttem úgy végül, hogy bevállalom a Roa-t. Az UV sugarak valamilyen szinten hatással vannak a faggyúmirigyekre azért tünnek el a pattanások ideiglenesen napozás vagy szolizás után. -
Zebaoth #700 A mai napon elhatároztam hogy élek a lehetőséggel és visszaküldtem a Pro Aktivot. Gyerekek semmit sem javit!! halványit de abbyit rud a dalacin is 500ért.. -
gpeeter #699 Sziasztok, nekem szerencsére nem nagyon van ilyen gondom mint itt többeknek, csak néha üti fel a fejét 1-2 pati...viszont akkor azok elég zavaróak tudnak lenni, valamit esetleg tudtok ajánlani ami ilyen alkalmi kezelés? -
red13 #698 19éves és 15éves korom óta. -
Trandoshi #697 Szerintem minden embernek más - más módszer a hatásos, csak rá kell jönni hogy melyik. Szentpeterir örülök hogy neked ennyire bevállt a Dalacin és a Differin. Én ezeket még a "kezdeti" időszakban használtam, és olyan volt kb. mint a halottnak a csók... December eleje óta használom a Duac gélt, és nálam nagyon bevált! Ez valami új cucc, a 3. gyógyszertárban tudtak adni de ott is csak 1- et (ma írattam fel + 2őt). Egy tubus nekem másfél hónapig tartott ki. Este kell vele bekenni a problémás helyeken, reggelre kissé kiszárítja a bőrt, de hidratáló krém alkalmazásával ez napközben nem okoz gondot. -
#696 Hány éves vagy és mióta vannak gondjaid a pattanásokkal? -
red13 #695 Látom aktív a topik így beírok.
Én minden szart már kipróbáltam. Rengeteg mindent.
Külső kezelésről már kezdtem teljesen lemondani az egészről. De nemrég elkezdtem használni az Elicinát. Annyit vettem észre hogy tisztul az arcom(értsd. jobb a színe, olyan mintha bőröm lenne :) ) viszont ugyanúgy jönnek a patik ki. Ebben most valamennyire bízok. Meg most szedem az ezüst kolloid ásványt, de ennek semmi hatása. Az egésszel az a szar, hogy rengeteg pénzbe kerülnek ezek a dolgok, amik nem is hatnak.
Én már kipróbáltam a proactivot. Semmit nem hatott. Dalacin és az egyéb antibiotikumokat és krémeket használtam. Semmi. Rendeltem már amerikából is egyébb cuccokat. Semmi.
Tudom hogy belülről kell helyrehozni a dolgokat. De már mindent próbáltam, semmi nem hatott.
Colonix béltisztó cuccon gondolkozom, de nem kevés pénz 22ezer. De az biztos, hogy ez lenne az utolsó amit kipróbálok. Ha télleg beadom a derekam akkor megpróbálok venni egyet és ha nem hat, utána semmit sem használok. Szoláriumba elég gyakran járok. De a fejem nem barnul. Ez is marha jó.
Lassan már bele őrülök. Tavaly nyáron 13kg fogytam, azzal, hogy megváltoztattam az étrendemet. Hát persze hogy semmit nem ért.
Egyetlen dolog amitől teljesen elmúlnak ezek a szarok. Ha tengerparton vagyok mondjuk egy hétig. 1 piros folt, heg, mitiszer semmi sem lesz. Viszont rá 2-3 hétre kezdenek előjönni.
Hát ennyi lenne. -
#694 ...viszont eszed sem, úgy látom. -
#693 nekem nincs pattanásom -
#692 Ahány ember, annyi féle. A Roa sem hat egyformán minden emberre.
Én két dokinál voltam mielött elkezdtem volna szedni és mindkettő határozottan le akart beszélni a Roa szedéséröl. Én egy évig szedtem a Roa-t és a kezelés alatti kellemetlenségek (nem mellékhatások ahogy egyesek gondolják és emlegetik) ellenére kijelenthetem, hogy használt a kezelés. -
#691 Voltam három bőrgyógyásznál és nekem is mind a három Roát akart felírni..szedtem is kb fél évig, aztán nyáron a tengervíz szinte telljesen eltűntette, de most télen ugyan úgy nézek ki mint 1 éve...
Egyszerűen szavakba nem tudom kifejezni mennyire el akarom tűntetni ezt a sok undorító szart a fejemről és a hátamról is. Járok szoliba, kozmetikushoz, próbáltam hatszáz krémet, de egyik se használ csak enyhít...szerintem meg fogom próbálni azokat a dolgokat amiket szentpeterir kollega ajánlott, hátha azokkal több szerencsém lesz...
És szerintem kijelenthetem, hogy a Roát tényleg csak nagyon bátrak vállalják be. Egész életedre megmaradó károsodásokat okozhat és mégcsak nem is 100% hogy segít... -
#690 Tapasztalatom szerint a dokik egyáltalán nem akarják senkire sem rátukmálni a Roa-t, sőt, inkább mindenkit megpróbálnak lebeszélni a szedéséröl és inkább más fajta kezelést ajánlanak. Neked vélhetőleg azért ajánlották, mert (ahogy te magad is mondtad) nagyon pattanásos volt az arcod és indokoltnak látták ezt a kezelésmódot alkalmazni. Amúgy a Roa-t elég nagy mennyiségben kell szedni ahhoz, hogy hatásos legyen a kezelés. Sokan le is állnak vele, mert nem birják a kezeléssel járó kellemetlenségeket. -
szentpeterir #689 Üdv!
Látom, h sok elkeseredett sorstársam beleesik azokba a hibákba, amibe én is régen, ezért eldöntöttem, h leírom tapasztalatomat!
Én 22 éves egyetemista srác vok, és kb. 15-16 éves koromban nagyon csúnya, gyulladt aknés bőröm volt...
14 éves koromtól jártam havi rendszerességgel kozmetikushoz, Ilcsi termékekekkel kenték akkor még pattanásaimat és nemsokat ért..
16 évesen zsíros, heges, gyulladt aknés bőrrel (arcon, háton) a bőrgyógyász felírta a ROÁt (kb 1 évig szedtem, adagot nem tudom, de akkoriban 80 kiló körül voltam).. rajtam is megjelentek a mellékhatások, de nekem a pszichés és látászavarok is előjöttek, és a gyógyszer eredménye nulla. Végül abbahagytam, és miután a 4. majom bőrgyógyász is ezt akarta felírni egy ideig hanyagoltam őket...
Pár hónap mulva voltam olyan kozmetikusnál, aki dr. Rippel vagy vmi hasonló cuccokat sózott rám, 25ropiért és a kezelésen (alkalmanként 8ezer) izomstimuláló géppel ment végig az arcomon... nem ért sokat
A szalagavatóm elött 18 évesen elmentem a körzeti bőrgyógyászhoz (X.ker), dr. Béres Katalin főorvoshoz, aki elmmondta, h jöhet lámpa, jöhet krém, CSAK KÜLSŐ KEZELÉSSEL AZ AKNÉ NEM FOG ELMÚLNI, mert ez egy belső gyulladásos betegség! Felírt 3 gyógyszert:
-egy gyulladás csökkentő (kapszula)nevére nem emlékszem pontosan, (talán dalacin) mert már vagy 3 éve nem szedem :D:D
-Aknefugel (ez egy külsőleg nappal használatos folyadék)
-Differin (este használatos tényleg csodakrém!)
ezek kb 5-6 hónap alatt csodát műveltek (teljesen kitisztította az arcom és a gyulladás is elmúlt), mellékhatás nélkül:D
Most már nem kell rendszeresen használnom (pedig tényleg durvák voltak az aknék), vizsgaidőszakban megjelenik pár dudor az arcomon, de azok már csak patik...
Minden aknétól küszködő ember, pénzét nem sajnálva minden módszerbe belevág, így ez a cégeknek sok pénzt hoz a házhoz, vagyis nagy a verseny és ezt tudják a Roa készítői is!!! Ezért minden bőrgyógyász (tisztelet a kivételnek) pénzt kap a ROÁS receptek után!! Szóval nem kell meglepődni, ha a dokik 90%-a elsőre ezt a "kaksit" akarja rád tukmálni!Nem kell elfogadni, csak miután tényleg minden más gyógyszert hangsúlyozom, gyógyszert (akár a fent említett hármast) kipróbáltál és nem látsz más lehetőséget!
Nekem bevállt a fent említett 3 termék (keressetek rá google-be a magyar oldalakon) és minden sorstársamnak csak ajánlani tudom!
Akné mentes, tiszta bőrt mindenkinek!
-
Agunesu #688 Sziasztok!
Akkor találtam rá erre a topikra, amikor elkezdtem szedni a Roát és gondoltam, most a kúra után visszatérek a tapasztalatokkal.
Napi 20 mg-os adagban, 7 hónapig szedtem a gyógyszert. A kezdetekben persze nálam is jelentkezett a szokásos bőrállapotromlás, majd kb. a második-harmadik hónapban már egy enyhe javulás volt tapasztalható. Azután hosszú ideig nem történt semmi, a pattanások nem tűntek el, minden maradt a régiben. Majd a 6. hónap vége felé lehetett látni, hogy végre kezdik megadni magukat a gyógyszernek, és szépen sorban tűntek el.
A hetedik hónapra már nem volt egy pattanásom sem, de sajnos a régiek helye (hege) a mai napig megvan.
A negatív mellékhatások közül én csak a bőrszárazságot tapasztaltam. Viszont annak volt pozitív és negatív oldala is. A negatív az ajkak szárazsága: folyamatos ajakápolóval való kenegetés ellenére is száraz volt, töredezett és hámlott. A pozitív élmény pedig az arcbőr és fejbőr száradása volt, ezek ugyanis éppen csak annyira száradtak ki, hogy ne legyen az arcom folyamatosan olajosan csillogó, és hajat se kelljen mosnom naponta, hanem csak hetente egyszer!!
Arról nem tudok beszámolni, hogy a májamra ill. más nem látható dolgokra milyen hatással volt a gyógyszer, mert engem se a kúra előtt, se alatta, se utána nem küldtek el laborvizsgálatra, pedig a tájékoztatóban az állt, hogy ez szükséges. Szóval, ha valami bibit okozott belül a gyógyszer, azt csak akkor tudom már meg, ha egyszer netán felboncolnak... illetve akkor már nem. :))
Fél éve, hogy abbahagytam a gyógyszer szedését. Ahogy vége lett a kúrának, rögtön éreztem, hogy kezd visszatérni a régi állapot. A szám már nem száradt ki, az arcom újra zsíros lett, a hajamat moshatom naponta, és a pattanások is néha felütik a fejüket. Szerencsére azonban a pattanások már kisebb számban és jóval ritkábban térnek vissza, leginkább csak... khm... a "nehéz napokon". :)
Végeredményben tehát én nem bántam meg a Roa szedését. Az egyetlen negatív mellékhatás tényleg csak az ajakszárazság volt, de hát azt el bírtam viselni néhány hónapon át cserébe az eltűnő pattanásokért. Bár az arcbőröm most sem tökéletes, tele van hegekkel és ugyebár a mai napig visszatérnek néha a patik, de ismervén a Roa előtti állapotot, sokkal, de sokkal jobb a mostani!
Én azt tanácsolom, hogy mindenképpen megéri kipróbálni a Roaccutant, de csakis azoknak, akiknek tényleg szükségük van rá, és nekik is csak kis adagban (10-30 mg naponta). -
Trandoshi #687 Hát azt így nem lehet megmondani hogy mennyi idő kell hozzá. Én már lassan fél éve alkalmazom a leírt módon, és szerintem hatásos. Nem egyik pillanatról a másikra fognak a hegek eltűnni az biztos, de a kitartó kezelés nagyon szép eredményt hoz! Kezeld vele folyamatosan, és meglesz az eredménye hidd el! :-) -
Zebaoth #686 Édesapámnak van Bioptron lámpája kezelte vele egy hónapig, 8 percet 2x egy nap és semmi javulást nem tapasztaltam. Mennyi idő kell neki szerinted?? -
Trandoshi #685 Mint már korábban is írtam, a Bioptron lámpa nagyon jó a hegekre! Napi 4-4 perc az arc mindkét oldalára, és sokkal gyorsabban gyógyul. De még nagyon sok másra is, úgyhogy érdemes beruházni! Ezt tapasztalatból mondom. -
Zebaoth #684 Megjött a Pro Aktivom, már nagyon kiváncsi leszek az eredményre :D -
#683 Pedig lehet, hogy használna. -
#682 nemigazán :) -
#681 Talán a lézeres kezelés használhat. Ajánlatos időpontot és véleményt kérni egy esztétikai-plasztikai sebésztöl. -
Zebaoth #680 Sziasztok! Magamról pár szót mondanék. 20éves fiú vagyok, 2.éves egyetemista, arcbőröm erősen zsiros és heges. Körülbelül 16éves korom óta vannak pattanásaim, amik mai napig is megkeseritik az életemet jelentősen csökkentik az önbizalmamat. A hegek az arcomon azért alakultak ki, mert még korábban (16-17évesen)kinyomtam a pattanásokat, nyilván nem mindig steril kézzel azok elfertőzödtek és még jobban elterjedtek random az arcomon. Korábban is sokat jártam bőrgyógyászhoz, akik mindenfélét irtak fel, szinte hasztalan. 18éves voltam mikor a ROACUTTAN-t irták fel. Nagyon vártam, hogy hirtelen javulást hoz majd, mert a tőlem idősebb barátaimnak hatott a dolog. Napi 20mg dózist irtak fel. Az első két héten még jobban elterjedt a pattanás rajtam, (ez a Roa hatása az első hetekben) majd látható javulás, halványodás, bőrkisimulás történt. A 2. hónapban jelentkeztek nálam azok a rendkivül kellemetlen mellékhatásai a gyógyszernek, amit már előttem is irtatok. Higgyjétek el, borzasztó volt úgy menni szerenádozni, hogy meg voltam fázva, közben szedtem a napi roát (addigra 2X20-at) és 2percenként kentem a számat, az orrom alatt labelloval és még ez sem volt elég.
Akkor abbahagytam (mert elfogyott) és kb 2 hónapig nem is szedtem, majd ismét felirattam, akkor megin 20mg-ot szedtem 4 hónapig random (heti 4-5 öt amikor úgy gondoltam) Egyetemre kerültem és teljesen abbahagytam a Roa szedését. Már 2 éve nem szedem a roát, mégis mai napig is cserepesre szárad a szám sokszor, reggelente néha teljesen kiszáradva kelek, nem birom ki, ha nincs folyadék az ágy mellett. Ezt egyértelműen a Roa utó-mellékhatásának tartom, az előtt soha nem voltam 'száradós. A pattanások mára már javarészt eltűntek, de azért ha tükörbe nézek most mindjárt látok is vagy 3-4 kisebbet. Havi 3-4 alkalommal szoliba járok,de mégis Fő problémám a butaságomból származó HEGEK! Erre szeretnék választ kapni, hogy mit lehet kezdeni ilyen esetben? Bármilyen, külsőleges kezelésről tudtok (akár lézeres, vagy csiszolós) irjátok meg nekem, Pénz és idő már különösebben nem számit, már igyis több százezres nagyságrendű amit az arcomra költöttem. Előre is köszönöm!
megj: a ProAktivot énis megrendeltem még nem jött meg :).
Dani -
#679 Miután kinyomtad fertötleníted valamivel? -
#678 Hát általában ki szoktam :D Olyan láthatóan ronda allapotban ^^ -
#677 Ezeket a pattanásokat kinyomod? És ha igen, milyen fázisban vannak ilyenkor? -
#676 huh jo sokaig, van amelyik 1 honapig is kibirja vagy tovabb, de mondom eleve nem volt sok kezemen megtudnam szamolni mennyi volt.. -
#675 Hello! Mennyi ideig látszik a nyoma gyógyúlás után? -
#674 Sziasztok! Nekem nem közveten a pattanásokkal van gondom, mivel nekem nagyon nincs.. 1 hónapba max 1 kijön... ha nincs szerencsém, hamar el is múlik, viszont a nyoma ott marad, álltalában csak a szám körül jön ki, borotválkozás után pár napra.. Mit lehet sztetek tenni, hogy maga a nyoma gyorsabban eltünjön? Mert nem vagyok hozzászokva h pattanásos a bőröm, és 1-1 is nagyon tud zavarni :S -
Trandoshi #673 Helló! Én használtam Proaktiv- ot. 2 "csomagot" használtam el. Az elején nagyon szép lett az arcom, tényleg letisztult, de aztán visszajöttek a pattik. Úgyhogy szerintem nem éri meg annyi pénzt rákölteni, de ez csak az én véleményem. Húú én csak ámulok hogy itt mekkora adag Roa-val dobálóztok. (3 kapszula/ nap) Én 1 kapszulánál soha nem szedtem többet, volt olyan, hogy 2 naponta szedtem 1- et! Hát nem is volt tartós hatása az igaz, de amíg szedtem, addig hatott. A leghosszabb kúra is 2 doboz volt 1huzamban. Biztos parázott a doki, pedig jó volt a vérképem. Most már 1 éve nem szedek Roa- t. Amit használok: Oriflame teafás arclemosó, Oriflame Pure skin tonik, Oriflame Pure skin hidratáló. Ja és Bioptron lámpa! Nagyon jó! Most hogy a tél beálltával rosszabb lett a helyzet (hozzáteszem 3 éve örültem volna ennek a helyzetnek :-) elmentem a bőrgyógyászhoz. Felírt egy gélt, a neve Duac. Még nincsenek tapasztalataim, mivel 1 hete használom. Annyit már észrevettem, hogy mellékhatásként kissé kipirosobik a bőröm, meg viszket is, de ma már ez nem jelentkezett. Mc Drusza mi a helyzet? Van javulás? -
behoka #672 Proaktiv-ot nem használ vki? -
Tom Tom #671 Hajlakk?én úgy nyomom hogy hajmosás utáni nap mikor megyek suliba vagy valahova bezelézem majd lefújom hajlakkal és 3-4 napig hajlakkal mindig ráfújok és faszán megtartja.bár attól függ mien a hajad.Vigyázni kell azzal a sok szappannal ha túlzásba viszed akkor még a nembőrszárító dove szappantól is úgy kiszárad az arcod hogy az már meseszerű.Azért sztem ha már ilyen sárg vagy fehér a pattanásod gennyes vagy hogymondják azt már ki lehet nyomni de csak okosan.gyötörni erőltetni meg nem szabad attól lesz kurvaszar heges sebes stb... -
#670 Hi! Hogy viseled a kezelést? Kinoz az Iso? -
#669 Akkor csak cseréld gyakrabban az ágynemüd. -
benkoszabi #668 nem zselézem lefekvés előtt...csak nem mosok mindennap hajat, mertakkor kihullana az összes ,meg mégjobban termelne faggyut..ezért fekszem le zselés hajjal...vmi mást kell kitalálnom a zselé helyett....mert ez nem állapot... -
#667 Azt tudom hogy nem feltétlenül a piszok miatt pattanásos az arc. Szerintem
a zsíros bőr egyértelműen pattanásosabb. Volt egy oszt.tásam akinek durván száraz bőre volt, annyira hogy szőr sem nőtt pl. a karján, hámlott a bőre. Egy idő után elmúlt neki, pattanásai pedig egyáltalán nincsenek. Úgytudom vannak bőrszárító tabletták, bár Én ezekben nem igazán hiszek, biztos van valami mellékhatás is...
Akkor ez az arcmosás a továbbiakban is rendszeres lesz. -
#666 Reggel azért piros a kinyomkodott pattanások helye mert még mindig gyulladt a bőr. A hajad irritálhatja a bőröd és a lepergő száraz zselé is. Gondolom a párnád már tele van száraz zselé maradékkal és ez is befolyásolja az arcod állapotát mert kiválóan alkalmas a pórusok eltömítésére. Javaslom, hogy cseréld le az ágynemüt és ne használj lefekvés elött zselét. -
#665 A világos bőr általában érzékenyebb is. Az jó ha rendszeresen mosod az arcod, de nem kell túlzásba vinni. Nem a piszok miatt pattanásosodik az arcod.
Olvasd el a #609-es bejegyzést. -
benkoszabi #664 hi.
Azt szeretném megkérdezni, hogy van hogy amikor este lekezelem az arcom miuátn kinyomkodtamm, lefekszem, és reggel ugyanugy piros és pöttyös bőrrel ébredek, ami elég lelombozó látvány főleg mert mindig arra számitok hogy reggelre szép lesz az arcom...szal lehet ennek az oka az hogy már kb. szemembelőg a hajam, és ugye zselézem, és rálóg a homlokomra...szal irritálhatja ez a bőröm? - amásik meg az hogy a párnámon a huzat már régebben volt lehuzva....és ugye lefekszem zselés hajjal, és ez lerakódik a hetek alatt a párnámra, én meg este frissen kezelt arccal pont ebbe a párnába fekszem bele...szal ez is irritálhatja? melyik? vagy egyiksem?