2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
  • DaemoonHunter
    Hy
    Szerintetek mennyire hatásos, ha naponta 3x lemosom az arcom meleg szappanos vízzel? Persze nem tesco gazdaságos szappannal. Nem szokott túlzottan pattanásos lenni az arom, de az államon mindíg előjön 3-4 "kisebb". Kicsit fehér bőrű vagyok(márminthogy az átlagnál fehérebb) és így még jobban látszik az a kevés is.
  • Wescone
    Kérj időpontot és nézesd meg magad egy bőrgyógyásszal.
  • benkoszabi
    akkor mcisináljak vele hogy eltünjenek?
  • BlackWolf
    kozmetikus
  • Wescone
    Szerintem gőzöld kamillával, mosd le meleg vízzel... és NE NYOMKODD MERT RONCSOLOD A BŐRÖD!
  • benkoszabi
    hi. sztetek ha meggőzölöm az arcom kammilával, még mielőtt nekiállnék este nyomkodni...akkor az jó? ugyértem...hogy felpuhitja a bőröm, hogy sokkal könnyebben tujdam nyomkodni, és ezáltal ne legyen heges? vagy elég ha kinyomkodás előtt csak átmosom az arcom meleg vizzel?
  • mcdrusza
    igen, reggel 1db 20mgos, meg este 1db 20mgos:)
    első héten egyszer 20mgot kellett szedni, és most végig 2xes adag lesz.
  • kas123
    meglehet oldani a suliban is...elmész wc-re és ott bekened...
  • Wescone
    Ez a max. amit szedni fogsz naponta?
  • mcdrusza
    naponta 2x 20mg
  • Wescone
    Nem irigyellek, sejtem, hogy milyen helyzetben vagy. Muszály lessz kenned a szád, külömben szétszárad. Nehéz hónapok elé nézel, de ki kell tartanod.
    Igen, a stressz hatással van a pattanásokra, ezt aláirom. Tapasztaltam én is.
    Milyen mennyiséget szedsz most?
  • mcdrusza
    én rengeteget stresszelek, és folyton ideges, vagy izgulós állapotban vagyok.
    biztos vagyok benne h ez miatt is jönnek ki.
    a gyógyszer kb 2napja kezdte el komolyabban szárítani a szám, és sebes is körülötte.
    szinte egész nap iskolában vagyok, (8óra) és ez idő alatt nem kenem semmivel, mert elég ciki ez így nekem. (új osztály, csesztetés rakással)
  • Wescone
    Hahóóó! Van ott valaki?
    Olvassátok el a 609-es bejegyzésem. Azt nem "én" írtam, nem én találtam ki. A bőrgyógyászomnál én is előjöttem evel az elmélettel és az volt a határozott válasza, hogy elfelejthetem. Amúgy a saját tapasztalataim sem támasztották alá ezt az elméletem.
    Ha úgy volna ahogy feltételezitek, a 70-es, 80-as években mindenki pattanásokkal tele rohangált volna az utcákon, mert akkoriban mindenki cukrot zabált.
    De ahogy mondtam korábban, ha hajlamos valaki a patikra, talán sulyosbíthat közvetetten a helytelen étrend, de nem az a pattanások kiváltó oka.
  • gercse
    szerintem is...

én meg általában sok cukrot eszem(csoki, meg édes dolgok), de volt olyan időszak, amikor hanyagoltam, és nem sokkal utána javulóban volt a bőröm, nem alakultak ki pattanások(újabbak),
    egyértelmű szerintem, hogy az egészséges életmód csak segíthet
  • Wescone
    Ha van is köze, csak közvetetten van.
    A jóbol is megárt a sok. A máj terheltsége meglátszik az arcon. Ha egy olyan bőrt teszel ki a májad "szeszélyének" kénye-kedvére mely már amúgy is hajlamos a pattanásosodásra, képzeld el mi lessz belöle.
  • benkoszabi
    hali.
    sztem az csak mese hogy az étkezésnek nicns semmi köze a pattikhoz. Sőőt...a pattinak 3 kiváltó oka van, a stressz, a kajálás(étkezés), és a hajlam(hormonális) - namost én magamon mindigm egfigyeltem, hogy ünnepekkor(karácsony, névnap, husvét) - amikor mindig sok a bon-bon, csoki, sütemény...amiket általában kétpofára eszek, az sem ritka hogy iylenkor napi 2 tábla csoki, meg egy csomó sütemény...és bizom ha nem is másnap de másodnap már látom magamon a következményeket...
  • BlackWolf
    40 - et 1 evig
  • Wescone
    El kell döntened, hogy mit választasz; szenvedni egy évig is esetleg a gyógyszertöl de aval a tudattal, hogy letisztul az arcod, vagy szenvedsz tovább a pattanásoktol melyek ki tudja meddig lesznek még aktivak.
    Drake érdekelne, hogy naponta max. hány mg-t szedtél a Roa-bol húzamos ideig?
  • BlackWolf
    tuti fog hatni nyugi . nekem perpill most 1 db sincs max miteszerek az orromon dehat az kinek nincs (kopogjuk le) a roa - nal nincs erosebb gyogyszer es meg nemhallottam olyat akinel nemsegitett volna .
  • mcdrusza
    nekem tulajdonképpen csak a szám körül, kicsit nagyobb sugárban jönnek ki kicsik, nagyok, viszont sok van belőle.
    homlokomon 1db van épp, tehát ott nincs annyira nagy gond.
    rendesen fáj az egész szám körüli rész ha pl. eszek.
    nagyon rossz, imátkozok h ez a gyógyszer hasson.
    ígyis 5hónap szerintem ez is sok.
  • BlackWolf
    1. re szedtem 1 évig kb utána abbahagytam minden rendben volt aztán szépen kezdtek visszajönni 3-4 hónap elteltével aztán kb 1 évre rá , hogy abbahagytam megint elég rossz rossz volt , már nagyok nemjöttek ki mint régen csak sok kicsi meg miteszer . Ezért kezdtem megint bele , hát nemmindenkinek jön be elsőre nekem nemjött hátha most.
  • mcdrusza
    2.évadot tolod?
    eddig nemhasznált vagy miért szeded ilyen sokáig?
    kiváncsi leszek milyen változás lesz kb. 1hónap után.
  • BlackWolf
    "hosszú lesz ez az 5 hónap" én már a 2. évadot tolom simán túléled
    + ahogy mondják a szépségért meg kell szenvedni ezis egy betegség ha valaki csipkelődik miatta megmondod a gyógyszer miatt ilyen a szád - arcod
    meg elmehet egyébkéntis a búsbüdös ****-ba akik nemszorulnak rá az ilyen kezelésekre mert babapopsi arcal születnek nemtudják , hogy az embertársaik min mennek keresztül az olyanoknak kéne magukba nézniük és hálat adni , hogy nekik nincsenek ilyen problémáik . bocs ha kicsit nyers voltam
  • mcdrusza
    hosszú lesz ez az 5hónap.
    ajánlott az arcomra addig a bőrgyógyász krémet, a Biodermából.
    olyan a krém, h el is fedi kicsit a pattanásokat, mivel barna színű, és lefedi picit.
    a másik Bioderma meg egy arcmosó, az is 3000ft felett volt de nagyon jól tisztít. Bioderma Sébium Moussant gél ez az arcmosó neve.
  • Wescone
    És még valami. Vegyél egy tubus bőrradirt. A bőr nem úgy fog hámlani mint amikor megég a napon, hanem cserepesedik. Lehetséges, hogy hetente 2-3x használnod kell majd, külömben úgy fogsz kinézni mintha lisztbe fújtál volna. Azonkivül az elhalt bőrfelület miatt a krém sem fog használni, annyit ér majd mint döglött lovon a patkó.
    Kellemetlen lessz, de túléled.:)
  • Wescone
    Én azért regisztráltam magam ide, hogy megosszam tapasztalataimat és segítsek ha lehetséges. Nem kell elnézést kérj a kérdésekért.:)
    Ha úgy fogod szedni mint annak idején én szedtem (nézd át amit korábban írtam), akkor kb. 20-25 nap után várható a kellemetlen bőrszáradás. Szölőzsirra már korábban szükséged lehet. Arra készülj fel, hogy hirtelen fog elöállni a jelenség.
  • mcdrusza
    be is vettem az első gyógyszert, alső héten egyet kell szednem, a dobozon az van 20mg.
    Wescone amikor elkezdted egyből hatott másnap vagy hogyan vetted észre?
    bocsi a sok kérdésért de nagyon izgulok. :)
  • mcdrusza
    na meg is vettem a gyógyszert, kb 5patikába voltam és egyikben sem volt, úgy kellett rendelni.
    a lényeg h megvan, kicsit félek tőle de majd kiderül mi lesz.:)
  • Wescone
    Ne igyál előre a medve bőrére, főleg kínai méregtelenítő teát ne.:) Nagy tévhit, hogy az étrend befolyásolja a pattanások kialakulását, aktivitását. A hajlam a pattanásosodásra még örökletes is lehet és ilyen esetben a kínai csodalötyi sem segít. Az, hogy megdolgozza a szervezetet befolyással lehet természetesen a pattanásokra is. Nyugtával dicsérd a napot. Várj még néhány hetet az elragadtatott véleményezéssel.
  • benkoszabi
    hi mindenki:)
    immáron letisztultabb arcbőrrel jelentkezem:)
    És hogy hogyan sikerült egy hónap alatt? egyszerűen. vettem iylen kinai méregtelenitő teát. és ami méreg a csokoládéval, a szénsavas "műanyag"üditőitalokkal, és főszeres ételekkel a szervezetbe jut, azokat ez a tea kiüzi....amit már az első hetekben észrevettem, hogy naponta többször kellett wc-re futkosnom...kis és nagydolgokban egyaránt. napi 3szor van "nagydolgom", el lehet képztelni, mennyi mérget űz igy ki a tea a szervezetemből...másképp az arcomon a pattanásokkal jönne ki:S - azóta iylen mérges pattanásom, tudjátok az amit nem tudtok kinyomni, hanem csak egy nagy dudor...oylan mint egy hupli, szal oylanom nem volt...
    MInden nap egy csésze tea, a pattit távol tartja:)
  • ecneb
    fómenüben a beállításokban :D
  • Wescone
    Ezt értem, de hogy helyezted be ide? És hogy/hol tudom módosítani az adatlapom?
  • ecneb
    photshopban beírtam elhelyeztem 1-2 efekt...imagereadyben meg animáltam.. nem nehéz :)
  • Wescone
    Elmondanád hogyan szerkesztetted ezt a villogó "BeNCe" logot? Szerintem isteni retro feelingje van.:)
  • ecneb
    arcszoli az jó? mer lehet beszerzek egyet :D még azis emgeshet h occsóbban kijövök mint a sok szar kenőcs amit megveszek
  • Wescone
    Ha ront is, csak a kezelés első néhány hetében ront. Utána azonban láthatóan jó hatással lesz a megjelenésedre.:)
  • mcdrusza
    hála istennek nekem van arc szoli itthon, ilyen kicsi, az arcot lehet vele csak barnítani, de hatásosan.
    Wescone köszi a részletes ismertetést, én most még úgy állok hozzá hogy nemlesz nagy gond, de majd kiderül.
    a hátamon egy szem pattanás nincs, csak az arcomon.
    bízok benne hogy ez segíteni fog, és nemcsak 5hónap múlva, hanem egyből mikor elkezdem szedni pár hét/nap alatt, nemúgy mint ahogy tapasztalták sokan h ront a helyzeten a kezelés alatt.
  • Wescone
    :)
    Attol, hogy szoliba jársz még nem vagy buzi. És aki azt gondolja, mondja, esetleg ezen szórakozik az bekaphatja a sajátját!:D
  • Mr_no_NaMe
    Én se írhattam volna szebben, mert tényleg ugyan ilyen volt nálam is...sajnos én azt hiszem az ötödik/hatodik hónapban le is álltam vele. Nem nagyon jöttek vissza rám, de ami meg visszajött azt kozmetikussal + napi négyszeres arcmosással + szolival (nem vagyok buzi dehát ha mostmár nemnagyon van nap...) meg lehet oldani.
  • Mr_no_NaMe
    3 darabot asszem naponta