Pattanás(ok)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Törölt felhasználó
Oooopss!

Remélem nekem nem lesz,de van mély hámlasztás a heggekre és - ha jól tudom a lyukakra is.
Mennyibe kerül? Mert nekem a doki okt.15-én írja majd fel.
Trade
nekem meg lyukak maradtak vissza a mitteszerek utan

Törölt felhasználó
Sziasztok!

Nekem is pattanásos az arcom ,de piros foltok maradtak a
helyén. A roacuttan erre is jÓ?
Én úgy 5 hete kezdtem el szedni ezt a gyógyszert, és ami tényleg brutál benne, az a retinoid nevû hatóanyag. Az elsõ három hétben picit jobb lett a bõröm, igaz az ajkaim totál szétmentek, még smárolni se lehetett velük 😊 (Most már napi 3 niveázás meg egy kis labello után egész jó szokott lenni...)
Most napi két kapszulát nyelek be, szárad mindenem de egyáltlaán nem olyan rossz. Igaz túl nagy változás nem történt, de legalább nem lett rosszabb 😊))
Ami meg az alkoholt illeti: télleg nem ajánlott, de két hete kellemesen berúgtam a gyógyszer ellenére is, habár utána inni kellett rendesen, de NINCS ALKOHOLTILALOM és nõzni is szabad!!! szal sztem nyugodtan vágjatok bele, túl lehet élni simán
fhsasa
Így utólag rágondolok, mennyit szenvedtem, mennyi pénzt kiadtunk érte _(havi 20-25)...
de ugy érzem megérte

WWW.FIFAHUNGARY.HU || WWW.FIFAHUNGARY.COM || FORUM.FIFAHUNGARY.COM [ Magyarország legnagyobb futball játékokkal foglalkozó oldala ]

Ez részemrõl egy jóindulatú info volt...
Ha már semmi nem használ... - a kényszer nyagy úr!

Amennyiben valaki önhibájából "fosik" tõle, szenvedjen a többi kajli anyaggal. Egyébként nem mustárgázról van szó...

Engem rendbe hozott. Innentõl kezdve akárki akármit mond...

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

fhsasa
naja, nekem a doki azt mondta mikor mentem novemberben, h jó, h nem nyáron jöttem, a napsütés miatt. szóval érdemes október-november környékén elmenni, és ha minden jól megy fél év alatt vége a kúrának.
emlékszem milyen szar volt, órákról kéretõztem ki "pisikélni", közben vittem az arc és szájkrémet a zsebemben, h bekenjem magam. naggyon tré volt.
de megérte, úgy gondolom. igaz még vannak pattanások, de csak foltokban. néha-néha elõjön 1-1 kisebb ragyi, de az Zyneric gyulladáscsökkentõvel kinyírom este, reggelre nyoma sem marad 😊

WWW.FIFAHUNGARY.HU || WWW.FIFAHUNGARY.COM || FORUM.FIFAHUNGARY.COM [ Magyarország legnagyobb futball játékokkal foglalkozó oldala ]

JackDaniels
Télleg jó gyógyszer lehet! Ha odafigyelsz, nem lesznek pattanásaid és talán túléled a kúrát! Nagyon jó!!!!

\"Never say never!\" W Churchill

Igen - elég durva szer. Én meglehetõsen makacs ember vagyok - magyarul, egy Algopyrin után lazán legurítok egy-két sört, de ennél a gyógyszernél nem hágtam át a "szabályokat". Qrva sok folyadékot kell inni és akkor nem lesz gond + kerülje a testmozgást - kvázi az izzadást. De megéri, csak oda kell figyelni az instrukciókra!

Paulus
Igen errõl a gyógyszerrõl beszéltem korábban, csak a nevére nem emlékeztem.
Nagyon vigyázni kell vele, sok a mellékhatása, volt aki kórházba került kóros kiszáradás miatt.

Felhagytam Sztálingráddal, már tengeralattjárón szolgálok.

angello
kösz

Itt van a bölcsesség. Akinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát, mert emberi szám, és annak száma hatszázhatvanhat.

Én elég sokat szenvedtem a pattanásokkal - számtalan "stratégiát" kipróbáltam, de végül bõrgyógyász adta a megoldást (miuán ku*vára meguntam)...
A "csodaszer" neve Roaccoutan (nem biztos, hogy jól írtam le). Kissé durva szer, de garantáltan egyensúlyba hozza a hormonháztartást - na oké, nyugi, azóta is egy fejem és két kezem van... A kellemetlen mellékhatása, hogy iszonyúan kiszárítja az embert. Sajnálatos, de alkoholt nem lehet fogyasztani a kúra alatt és a napot, szoláriumot is kerülni kell.
Egyébként nem idõlegesen, hanem végleg leszámol a pattanásokkal, aknékkal és a többi természetellenes, serdülõ korban domináló bõrbetegséggel.
Azoknak javaslom az "utána járást", akik sokat szenvednek a pattanásokkal és már a hócipõjük tele van az egésszel - aki illetékes, bizonyára tudja, mirõl beszélek...
Kizárólag bõrgyógyász írhatja fel, házi orvos nem!!! Fontos megemlítenem, hogy fogamzásképes nõk nem szedhetik.
A saját tapasztalataim alapján, valamint azon emberkék véleménye alapján, akiknek ajánlottam ezt a gyógyszert - (és a bõrgyógyász fel is írta nekik) - nyugodtan kijelenthetem, hogy a szer beváltja a hozzá fûzött reményeket.

Mindezzel csak a véleményemet prezentáltam, - elkerülendõ a rossz indulatú megjegyzéseket.
Akit érdekel, nyugodtan kérdezzen, ha tudok, válaszolok!
...és elõre elnézést, ha már valaki "propagálta" a szert a topicban - nem volt idõm visszaolvasni.

JackDaniels
Az is baj még, hogy a sok ún. szennyezõ vagy káros anyaggal egyetemben az emberek immunrendszere nem erõsödött, hanem gyengült. Amikor 10-14 éves gyerekekbe "tömik" az okos szülõk a mégokosabb orvosok tanácsára a mûanyag vitaminokat, lásd plusz, stb. holott még mindig sokkal értelmesebb lenne a természetes vitaminokat, ásványi anyagokat elõnyben részesíteni. Nem beszélve korunk más agyrémeirõl, amely a gyorskaják (McDonald's) építõ hatásábán (is) nyilvánul meg. A sport is meglehetõsen sokat segíthetne, mivel jelentõs vértisztító, méregtelenítõ hatása van, kinek jobban, kinek kevésbé, persze, a genetikai dolgoktól függõen, mert hát az is benne van.

Paulus
A szoli nemhinném, hogy jó ellenük, mivel az erõsen szûrt UV-fény, pont azt a szárító hatású sugárzást szûri ki, amire szükség lenne, így csak a természetes napozás a jó. De a napnál is kis adagokban egészséges csak!

angello
énsem tudom

Itt van a bölcsesség. Akinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát, mert emberi szám, és annak száma hatszázhatvanhat.

az biztos hogy a barnulás miatt én sem fogok fizetni egy fillért sem
de miért, a szoli jó a pattanásokra? (nem mintha akkor járnék 😊

angello
csak télen nincs nap csak szolárium oda én meg benem teszem a
lábam

Paulus is ezt mondta
"napi 1-1,5 órát napozni max, és pár hét alatt látható hatása lesz"

angello
de a pici napozás segít legalábbis nekem úgy tünik igen

utolsó mondat loál 😄

thx a hosszú beszámolót!

Paulus
Ja igen, pattanások épp lehettek 500 éve is, de akkor közel sem ennyi, ez sajnos a modern kor betegsége, az embert érõ töménytelen hatás (vegyszerek, szennyezés, mosóporok, tartósítószerek, krémek, stb, stb, stb...) miatt vált érzékennyé az emberek bõre, így sokkal könnyebben alakulnak ki elváltozások az ember bõrén.

Paulus
Nõvérem dermatológián (gy.k. bõrgyógyi) dolgozik, így sajnos(😄) elég sokat rizsál ezekrõl a dolgokról.
Szóval vannak egyes gyógyszerek, legtöbb szárító hatású, sokszor segít, sokszor meg csak ront a helyzeten. Mellékhatása, hogy borzasztóan kiszárítja az ember bõrét, szájszélét (felreped, csúnya és kellemetlen), orrnyálkahártyát, (ettõl mindig vérzik), stb, így ha ezt a fajtát szedi valaki, TILOS napra menni vele huzamosabb ideig, sok folyadéskot KELL inni, és semmi zsíros kaja, csakis könnyû, lehetõleg zöldségben-gyümölcsben gazdag étrend, esetleg hal, az nem koleszterindús. Sajnos tudok olyanról, aki 3 hónapig szedte a gyógyszert, míg kórházba nem került kóros kiszáradás miatt 😞
Az arcszeszek, tonikok hatását embere válogatja, kinek nagyon beválik, kinek egyáltalán nem, esetleg még ront is a helyzeten, olyankor semmiképp sem szabad erõltetni, próbálkozni kell. (Oxy, Tini Tonik a legelterjetebb és legmegbízhatóbb)
A nap ugye szárító hatású, tehát jót tehet a bõrnek, de a napozás szabályait még szigorúbban kell betartani, csúcsidõben (11-15h) nem szabad napozni tûzõ napon, a "napozok 2 napig 6 órát és minden ok lesz" hozzáállást alkalmazni felelõsségtelen dolog, 1 hét múlva lehámlasz és még csúnyább lesz. Napolaj használata kötelezõ, és szárító gyógyszeres kezelés alatt TILOS napozni!
A leégés a lehetõ legrosszabb orvosság, égeti a bõrt, legrosszabb esetben daganatosodást okozhat.
Tehát türelmesen, napi 1-1,5 órát napozni max, és pár hét alatt látható hatása lesz.
A szex. Nos, sokan azt mondják, hogy a szex jó orvosság a pattanásokra. Hát ez nem feltétlenül van így, de nem is cáfolható. Mint kiderült, a pattanások kialakulásának hajlamát a génjeinkben hordozzuk, így ha apád olyan volt, jó esélye van, hogy te is olyan leszel, neked pedig az utódod. De ez csak hajlam, nem biztos egyáltalán, génkeveredéstõl, meg még sokmindentõl függ, még az orvosok se tudják igazán (én meg pláne hadd ne tudjam 😊 ).
Viszont a szex mégis hatással van rájuk, mivel gyanítható, hogy a pattanások kialakulásának mértéke hormonoktól függ, a szex pedig ugye erre nagyon nagy hatással van, sõt oka és következménye, az pedig bizonyított tény, hogy a szex közben felszabaduló többféle hormon egyike a bõrre nyugtató hatással van (nevét nemtom, szakirodalom írja). De ez csupán megelõzésre, vagy inkább a kialakulás mértékének csökkentésére lehetõség, tehát kurvázással nem oldódnak meg a problémáid. 😊

angello
ez igaz de úgy nekem kell fizetni

Hát, ezt nem a vöröskereszteseknél, hanem a vöröslámpásoknál kell igényelni...

angello
akkor utaljon föl nekem az orvos egykiscsajt mert most épp nincs nõm (receptre)

Állítólag a rendszeres nemi élet eltünteti a pattanásokat... tehát fiatalok, b@szni a pattanásokra! (bocs a vulgáris kifejezésemért, így jött ki a poén)
janos666
na azért nitróval nem kezelném... vannak ezek az arctisztítók, amelyek azért elég sokat használnak.
Ja, meg nem szabad vakarászni, mert egyrészt piszkos a kezed, elfertõzöd és szép leszel, másrészt a pattanásból kijövõ folyadék (csak magyarul) további pattanásokat okoz

janos666
Niroígító napi 3X és 1 hét után úgy tûnik fasza, de ha nem hagyod abba lehámlik a bõröd és fáj (nameg még szarabb) ha abbahagyod 2X annyi nõ helyette.
angello
elégtelen nemi élet ?

Peodg igaza van, nem kell a pattanásoktól betablettázni, mert lehet, hogy a pattanásaid elmúlnak, de közben kihull a hajad, vagy a fogad :-)
A napozás segít valamit a pattanástalanításban, de inkább belsõ okai vannak a kipattogásnak: serdülõkor, elégtelen nemi élet stb. Az arctisztító tonicok a legjobbak, feltéve, ha elég sokat iszol :-) belõlük. (Napi 2-3x-i kezelés ajánlott, de ez a csomagolásra is ki lesz írva)

JackDaniels
Hagy szedjék. Az ilyenekbõl él a gyógyszeripar. Más természetes mód eszükbe sem jut. Pedig pattanás már 500 éve is volt.

sz4bolcs
Nehogy gyógyszert szedjetek ilyenre! Legalább nézzetek utána a mellékhatásoknak! Inkább éljetek egészségesen!

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

angello
szerintem a napozás segít a pattanástalanitásban vagy nem?

Bandew
Most nyáron nem sok értelme lenne. :-)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Unknow
Menj le szoliba!
fhsasa
nekem 10esbõl 4 havonta, és fel írt vmi külön krémet a számra. jajde de szar volt 😊
orrvérzzésem nemnagyon volt

Pempő
Nekem két doboz havonta a 20mg-osból.
Szám száratt rendesen, azt labello megoldotta, viszont elég durva orrvérzésem volt az utolsó 4 hónapban :-|

kurvanyu jó-johánzon!!44

fhsasa
akkor bõrdoki, vagy kozmetikus!

Bandew
AZt nem akarom használni, mert pattanásügyileg rendben vagyok.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

fhsasa
nekem a roacuttan azt is eltûntette.
de menj el bõrdokihoz, segíteni fog 😊

Bandew
Pattanások ellen már egy csomó mindent tudunk. Na de mi van a miteszerekkel? Engem az jobban idegesít.

fhsasa
nekem havonta kellett 4 dobozzal vennem.
mellette "zineric" gyulladásgátló (2500ft kb) és még egyéb krémek.
azmellett, h a pénzünktõl megfosztottak még szenvedtem is csomót 😊
suliban tök ciki volt kenni az arcomat a hidratálókrémmel meg a számat...
minden szünetben 2x-3x irány a mosdó 😄
ennek végre vége

Pempő
Én fél évig szettem, az egész kúra volt 10ezer forint.

kurvanyu jó-johánzon!!44

Bandew
Amúgy én szerencsére nem nagyon vagyok pattanásos (inkább miteszeres), bár amikor van, akkor az valami baromi nagy gyulladt furkó, ami kurva szar!
Na mindegy, én is a napi sokszoros arcmosást ajánlom szappan nélkül.

Bandew
Szappan kurvára nem jó, mert nagyon kiszárítja a bõrt, aminek következtében jobban beindul a zsírtermelés.

fhsasa
kicsit késve..
én szedtem.
igaz sokat baj volt vele (nagyon száraz bõr, száraz ajak) ami elég zavaró is volt, de fél év alatt nagyon sokat segített. igaz havi 20-25 ezer ft elment rá 😊
ezt ajánlani tudom mindenkinek.
novemberben kezdtem el szedni és kb 2 hónapja hagytam abba. vagy 1, nemtom 😊
de a tapasztalatom az, hogy király.
és asszem csak télen szabad használni

majd 20-év mulva is ezt mond

„Az ember jel lemét leginkább az mutat ja meg, hogy mi t tar t nevet sége snek. ”

[HUN]PAStheLoD
elõre tudom hogy nem igazán találkozom a kiváltó okaival ... nekem ennyi elég ;]

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

azt még elöre senki nem tudhatja! még tese hogy sose fog kelleni. bár nekeljen senkinekse

„Az ember jel lemét leginkább az mutat ja meg, hogy mi t tar t nevet sége snek. ”

és mien szar az íze....

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

[HUN]PAStheLoD
sósav ? elég maró szaga van , csíp is mint a lódarázs 😄

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]