Pattanás(ok)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És mi van, ha az orrodra nõ pattanás? <#idiota>
macleod2005
Én megtaláltam a tuti módszert (csak fiúknél mûködik és egy bizonyos korhatár felett) nem borotválkozok és akkor nem látszik <#mf1>

csgery
Hello mindenki!!!
Én is amellett állok (ahogy visszaolvasgattam) hogy a táplálkozás az egyik fõ kiváltó ok. (természetesen ez embertõl függ, van akinek így, van akinek úgy... van akinek már egy tükörtojás is telivágja a fejét pattanással, van, akinek meg nem váloztat semmit...) a sok csoki, só, (pl mogyoró) vagy a sok olajos, zsíros ételtõl (pl sültkrumpli) alakulhat ki a sok pattanás...
Február eleje óta szedem reggel és este reggel 10mgost este 20mgostde eláég jelentõsen változtak a dolgok, de a mellékhatásokból megvotl a fejfájás, böszáradás, pikkelyezõdés az elejébe kicsit durvább is lett az arcom de mostmár minden rendben
Szia! Te mennyi ideig szedted a gyógyszert és milyen dózisban? Én három hónapig szedtem Roaccutant (20 mg/nap), most meg Isotretinoint szedek néhány napja szintén 20 mg-osat. (Az Aknenormin, Isotretinoin, Roaccutan, Sotret és Tretinak egyébként mind ugyanazt jelenti, csak más a nevük.) Viszont lassan 3,5 hónap eltelte után sem javult semmit a bõröm, csak ki van száradva és néhol berepedezik, hámlik. A bõrgyógyász is csak hümmögött, és azt mondta, hogy hiába nem hat, az adagot csökkenteni fogja következõ hónaptól... Hát ezért baromira megéri szedni. Jó sokba kerül, de semmit nem ér. :S
Noh ezen a héten jár le az Aknenormin szedésem nagy nehezen kis fosás után úgydöntöttem, hogy szedni fogom..olvasgatva a mellékhatásait nem egykönnyû döntés volt de egy két kisebb mellékhatáson kívül semmi nemvoltabbólis csak azok amiket gyakorinak írt..igaz nem kimondott pattanás problémám hanem egy "kellemetes" betegségem votl amit Aknének hívnak, de így utólag örülök, hogy belementem elég kellemes a végeredmény még nem tökéletes de igencsak egy 95%os javulást értem el😊
Hát ez nagyon jó kérdés. Külföldi fórumon olvastam olyat, hogy vki rendszeresen ivott mellette és semmi baja nem lett, meg olyat is, aki, ha ivott, rosszul lett meg többször elájult. Szóval bátraknak lehet kísérletezni. 😄
De a gyógyszer szedését ne szakítsd meg napokra, mert akkor semmit sem ér a kúra! Ha másképpen reagálsz az alkoholra, mint egyébként, az nem azért lesz, mert aznap már vettél be gyógyszert, hanem, mert a Roa a májban alakít át valamit meg a vérzsír szintet megváltoztatja meg, és ezért nem úgy bomlik le az alkohol a szervezetedben, mint a gyógyszer szedése elõtt. Ezen viszont nem "segít", ha kihagysz néhány napot.
hókulláré
huh nekem az lenne a kérdésem,h lehet el alkoholizálni a roacuttan szedése alatt?

másfél hete kezdtem, és szombaton szeretnék inni(mert retrobulit csak ugy tudom élvezni... :|😄😄😄) és azt kérdezném, h ha elõtte nem veszem be kb 2nappal a gyogszert okozhat e bajt?

vagy csak ne egyek sokat és akkor kevesebb pia is elég?mert azért nem akarnám szét***ni a májam :}

megköszönnéma választ

zöld erdőben jártam minnesotát láttam ki fognak kapni szabad-e draftolni :}

😄Sorry nem segiti hanem csökkenti
Sziasztok!
Az étel IS befolyásolhatja a pattanás ügyét, de csak kis mértékben. És ha egészségesebb ételeket fogyasztasz akkor alõsegiti az új pattanások keletkezését. Kerüljétek a fûszeres ételeket. Minnél több gyümölcsöt probáljatok enni. De ettõl nem tûnik el a pattanás!
Figyeljetek arra is, hogy ne kerüljön semmi az arcotokra, mert eltömödhet a pórus. Vigyázzatok, ha telefonáltok, mert a tisztitatlan telefonkagyló vagy bármi elõsegiti.
Kétszer mossatok arcot naponta 1szer reggel és 1szer este, de ha úgy érzed arcot kell még mosnod akkor mosd.
Ezenlivûl fontos, hogy használj bõrtisztitó és bõrradirozó szereket.
nem tudom már kiírta ebben a topikban hogy az ételnek is sok köze van aki azt írta az leírná hogy mit eszik vagyis mit lehet enni mennyit stb mert kipróbálom ja és a roac az nagyon jó hatású most vagyok kb a 4. hónapnál és egész szép a bõröm és még a májam se károsodott meg szal nem értem miért mondogatjátok pedig elemntünk ilyen vizsgálatra hogy jó e a májam és jó!!!! de azt a táplálékos módszert is kipróbálnám. THX

Szerintem az. És a legszomorúbb, hogy a bõrgyógyászom szerint is.
Ha nem az én bõrömrõl lenne szó, természetesen nem paráznék miatta...
sz4bolcs
akkor szerintem még nem parás. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

"Hány éves vagy?"
Majdnem 21.
sz4bolcs
amikrõl én tudok, valóban nem hipp-hopp gyógymódok, talán csak az orvostudomány tud rövidtávú hatékony "tüneti" kezelést, de még az sem mindenkinek jön be.
Hány éves vagy? Szerintem 20-21-22 éves korig nem érdemes parázni.

Hát ha már semmi más nem segít, akkor az ember megpróbálkozik a gyógyszerrel is. Mivel ilyen korban már külsõleg nem lehet gyógyítani a pattanásokat, csak belsõleg. Ahhoz márpedig gyógyszer kell.
Korábban én is próbálkoztam mindenféle krémmel, kenõccsel, házi orvoslással, babonával, étrendváltoztatással, mindennel, amire azt mondták, attól egy csapásra jobb lesz. Hát nem lett, se egy csapásra, se késõbb. Amikor látták, hogy semmi nem használ, akkor azt mondták, ne törõdjek vele, majd kinövöm. Hát nem nõttem ki. Na most ezek után akkor mondd meg, mi a 100% biztos módszer arra, hogy rendbejöjjön a bõröm? Ha tudsz ilyet mondani, én szívesen lemondok a gyógyszerrõl.
én tényleg nem értem miért a gyógyszerek a megoldások...
van olyasmi amit meg tud oldani az orvostudomány? nem nagyon
minden doki kurvaokos de mégis midenki beteg
mert elromlik a szervezet ha nem azt kapja amit kell-ez esetben tápanyagok
a tápanyaghiány egyet jelent a legyengüléssel -az pedig betegséget okoz
mitõl leszel akkor beteg? na ennyit errõl
ha használod a fejed rá kéne h gyere nem az újabb májroncsoló gyógyszer a megoldás
de a döntés nálatok van

violence can be used for good - JUSTICE

"De lehet ismét roa lesz havonta vérvétellel!"

Tõlem egyszer sem vettek vért! Meg is kérdeztem a bõrdokit, amikor felírta a gyógyszert, hogy fog-e (mert a tájékoztatón rajta van), de azt mondta, hogy nem fog. Hmm...
Én is a ROÁt szedem két hónapja már. Nekem eddig csak romlott a helyzet. Kb. 13 éves korom óta nagyon csúnyán pattanásos volt a bõröm, aztán az utóbbi félévben kezdett elmúlni (most vagyok 20 éves), de azért még így is volt 1-2 pattanásom. Mielõtt elkezdtem szedni azonban már elég jó volt a helyzet, miután elkezdtem szedni megint csupa pattanás lett az arcom. Plusz most még száraz is a bõröm, hámlik és a szám is kicserepesedett. Semmi más mellékhatását nem észleltem azon kívül, hogy több pattanásom lett tõle és hámló bõröm. <#rinya> Remélem a féléves kúra végére azért javul a helyzet, mert különben meg arra fizettem ki egy csomó pénzt, hogy még rosszabb legyen...
Hát néha történnek meglepik.😄

Walk the Talk.

ha nõloény vagy,gyer én elmulasztom
kiskorság háttérben
Hát sajna én is tele voltam ilyen fszságokkal. Útáltam is magam rendesen. Dokinál voltam, semmi. De van egy tanácsom, lehet, hogy segít. Vettem síma mosószappant, s azzal mosakodtam, nem ettem füstölt holmit, csak minimálisat, no meg áthaladtam a kamaszkoron.😊)

Walk the Talk.

hát akkor Roa vagy életmódváltoztatás?😊

sz4bolcs
én is zyneritet használtam. Hát.. nem attól múlt el a ragya. 😄

én Zyneritet és valami kenõcsöt kaptam, eddig elég jó. A mélyhámlasztást amúgy bárki kérheti a bõrdokinál, vagy csak nagyon indokolt esetben õ maga ajánlja?

sz4bolcs
Májkóma fasza...
Az nem mégtöbb pattanást eredményez??? Mármint ha a máj nem tudja földolgozni a cuccokat.

mrall
cimbora 454-es hozzászólásomban a közepén ott a Roacutan (ROA) néve írtam! 1 éves a kúra! én ma kezdtem el újra mert elegem van max beledöglök mert ez a gyógyszer rombolja a májat! ismerõsöm májkómát kapott töle 1 hónap után !

Én 1 éven túl vagyok volt 1 év kihagyás most megint elkezdem! lesz ami lesz bele.....-ok

mrall
anyád szeret?

zmeor
benzín + gyufa<#violent><#gun>

leszarom a konfigod...

sz4bolcs
A kólánál szerinted mit kíván a szervezet?
Cukor. 10 percre felpörget, mert gyorsan jut energiához a tested, azt hiszed jóllaktál, aztán fél óra múlva korog a gyomrod.
Én már nem hiszek abban, hogy azt jó megenni, amit épp kívánok.
Úgy látom nem olvastad el a tájékoztatót.. Elég necces, hogy lesz raktáron vese, vagy máj, amikor te leszel az ezerbõl az egy "lottonyertes".
Amúy ne hidd, hogy én nem voltam ragyás. Nagyon durván az voltam, és amiket most írtam, azokat nem tudatosan tanultam - én sem, hanem tapasztalat. Tehát magától elmúlt, és utólag tudok erre arra következtetni.

a pszichéd kívánja a csokikát nem a tested...
a táplálék milyen tünetet okoz?
elhízás ha nem tudsz normálisan enni-kb ennyiben ki is merül a dolog
de tényleg nem ezen kell vitatkozni
sok megoldás van ki kell választani a számodra tetszõt

ebben nem érdemes vitatkozni én azt mondom. Ez személyiség függõ én mondjuk kibírom a mellékhatásait és eltûröm de ti pl a kajás megoldást választottátok de egyébként nem mindig a táplálkozás a ludas😄 szóval mindenki döntse el maga hogyan akar megszabadulni tõle én csak mondtam egy verziót nem azt mondtam hogy kötelezõ ezt szedni 😄 de lehet hogy jó a kajás verziótok de az viszont más tüneteket okozhat mert nem ehetsz olyan kaját amit pl a szervezeted kíván ez pszhiés dolog de midn1 ezt hagyjuk 😄 és ettõl más tünetek is elõjöhetnek na mind1 inkább ne vitatkozzunk ezen

na végre valaki rájött
nem mindíg a gyógyszer a negoldás...
ha természetes anyagokat viszel be nem lesz allergiás reakció mrt nincs testidegen anyag
a gyógyszer ellenben csak tüneteket szûntet meg nem a problémát

sz4bolcs
Én is egyszer voltam bõrdokinál, nekem is ezt ajánlotta, de amikor elkezdte sorolni a mellékhatásait, akkor azt mondtam, hogy ennyit nem ér az egész.
Most pár évvel késõbb maguktól elmúltak a pattanások.
A táplálkozáshoz tényleg sok köze van. Sok cukor bevitele esetén jönnek ki szerintem. Az ilyen édes szmötyiktõl, mint a kóla, vagy sprite, meg hasonlók, vagy sok csoki, édesség.

sziasztok megtaláltam bõrgondjaink elnyelõét a neve Roaccuttan egy nagyon hatásos gyógyszer bõrdokim ajánlotta és hihetetlen jó leszárítja a pattanásokat és a hajzsírosodást is megszünteti sok ismerõsömnek bevállt sztem próbáljátok ki 5 hónapig tart a kúra és 5 hónap utánn már semmi nem lesz én most a 2. hónapba vagyok és szépen javult az arcom szal ajánlom nektek olcsó és hatékony 😄 de minden féle képpen bõrdokitól kell kérnetek a gyógyszert mert ez korhoz, súlyhoz, magassághoz van mérve. Remélem nektek is segít sok sikert ja és még valami emellett mindent ehetsz 😄

na megvan a megoldás
nekem sikerült gyógyszerek nélkül leküzdeni az egész szarságot
semmi tabletta kenceficebumbum

olvastam egy cikket amit szivesen beszúrnék de baromira elfelejtettem hol olvastam és nem találom de megpróbálom leírni
a dolog lényege a táplálkozás
azon belül is a magas glikémiás indexû szénhidrátok kontra alacsony glikémiás indexûek
a lényeg h az alacsony glikémiás indexû szénhidrátok lassan és folyamatosan biztosítják az energiát ,míga amagas indexûek hirtelen nagy energiát biztosítanak és ez nagy mértékben befolyásolja az inzulin szintjét az embereknek
a cikk szerint ez befolyásolja a bõr minõségét is
nekem mondjuk könnyû dolgom van viszonylag mert mint testépítõ, eleve alacsony glikémiás indexû szénhidrátokra kell építenem
amióta nem eszek kenyeret meg sütiket stb azóta látványosan javult a bõröm minõsége
fontos még megemlíteni a víz szerepét is mint méregtelenítõ
nekem bevált és még izmosodok is😄
majd még írok a dologról meg kajatippeket ha bárkit is érdekel

Skynet85
Hi van köze a nemiélthez börgyógyász doki mondta, de azért ha vki hajlamos pattanásonak lenni akkor azért a napi 10 menttõl sem lesz baba arca, mostani bördokim egy külsõ kenöcsöt írt fel gondoltam áhhh semmit se fog segíteni a külsõ kezelés tévedtem este kenegetem az arcom és nem tökély de jó ha 2-3 naponta kijön egy uj pati ami nem is vészes szerintem ha érdekel a neve majd leírom fejbõl nem akarok hülyeséget írni

Harly18
Valaki nem próbálta mégezt?
Proactive Solution - a tv-ben éjjel nappal ezt hírdetik....

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

sz4bolcs
Szerintem van összefüggés a nemi élet és a pattanások közt.
Meg azt vettem észre, hogy mióta nem eszem csokit nem jönnek ki a pattanások.. fura.

mrall
sziasztok!

elsõ: A rendszertelen nemi élet dolog nagy baromság! Azt csak a régi nagy öregek találták ki mivel annó a fiúk ugyanúgy pattanásosok voltak és ez álltalában 18-19 éves korban eltûnik, és annó az elsõ szexuális kapcsolata a fiataloknak 18éves kor körül történt meg , ezálltal arra gondoltak hogy huhh biztos a szextõl van hogy eltûnik a pattanás pedíg nem csak pont egybe estek a dolgok! (Ha a sex segítegítene akkor az én arcomnak babapopsi minõségûnek kellene lennie de sajna nem!

második:A Roa! Hát én szedtem 1 évíg minden nagyon fasza volt kb 8hónapíg utána! erre most megint tiszta ragya vagyok!22 évesen már kicsit idegesít a dolog! Gondolkozom hogy újra roázzak de a májamat nem akarom lepuffantani!+az a napi 2-3 sör is kiesne mivel a roára inni nem lehet! vagyis nem ajánlott! De lehet ismét roa lesz havonta vérvétellel!

ÉLesztõzni kezdtem én is most el de egyenlõre semmi! Tudja a ..... hogy mi lenne jó!

Halahol nem csinálnak komplett bõrátültetést? 😄 Meg azt sem értem hogy a mai orvosi képességek mellett nem tudnál megállípítani hogy mitõl vannak a pöttyök! bemennénk 1 vizsgálatra és az kimutatná hogy mi segítene! Õssejt az már van de segítség a pattanásokra nincs? hmmm...

sz4bolcs
Mióta barátnõm van elmúltak a pattanások.
...Másrészt nem is vagyok olyan büdös, mert elkezdtem mosakodni, és fürdeni. 😄😄😄

Skynet85
Jah és a rendszertelen nemiéletet pont a pattanások okozzák😄 ördögi kör ez😄

Skynet85
hát õõ érdeklõdni szeretnék hogy vki próbálta-e már a gyümölcs savas hámlasztást és ha igen akkor mien eredménnyel mert én annó hülye fejjel nem törödtem a bõrõmmel és most jócskán maradtak vissza hegek és szeretném õket halványítani mert bördokim szerint eltünni már nem fognak de azért jócskán javítható a helyzet...

Nekem sok pattanásos haverom van, õk is járnak mindenféle kezelésre.
Én szerencsés vagyok ebbõl a szempontból, nekem elég "tiszta" bõröm van, se pattanás, se semmi.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

5 éve? Azért az durva. Lehet hogy nem érzel sok mellékhatást, de az hogy a méjadat ezzel baromira leterheled az tutkó. Én 5 hónapig szedtem, gyökér orvos nem irta fel nagyobb dózisba, igy testsulyom kb 40-50 szeresét vettem be mindössze. Azt irják a nagyokosak, hogy átlagban a testuly 120 szorosa bevitele után végleg megszunnek a bajok. De ez csak átlag, valakinek több kellhet. Én 5 hónap után úgy 70% osra "gyógyultam" meg, de nem túl szé pa bõröm baromira idegesit. Aki nem sziv bõrproblémákkal, az nem tudja milyen is pattanásokkal élni. Mennyi mindenben hátráltat, fogalma sincs róla. Kevés haverom, aki tud róla ,hogy mennyire rosszul élem midnezt meg, azok se tudják felfogni. Hihetetlen, és a legrosszabb az benne, hogy nincs semmi biztositék arra, hogy hamarosan el fog mulni.
Az olyanok, akik meg egy-egy krém vagy kozmetikus segitségével meg tudnak tõle válni, azoknak nem lehet túl komoly a problémájuk...
Én most teljes méregtelenitéssel, bélfürdõvel stb szeretnék célt elérni..
Nem hiszem, akkor nem szedném már 5 éve a roat:-)
atlagember
A pattanások oka a rendszertelen nemi élet!!!

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

Ciao én 5. ÉVE szedem a roat szinte szünet nélkül. Az ég világon semmi bajom tõle, de egyszerûen az arcom nem olvasta azt a részt hogy VÉGLEG eltûnnek a pattanások. Eleinte két nagy dózisú kúra, 3 éve szintentartás. Teljesen megszokta a szervezetem, nem száradok tõle, pattanásaim nagyon elvétve, napozni tudok. Nyugodtan vágjatok bele, csak ne essetek alatta teherbe, fõleg a fiúk:-) Szerencsésebb esetekben csodákat mûvel, és örökre.
Én Roacuttant szedek már fél éve!Nekam bevált!Habár rengeteg mellékhatása van,de ezek különbözõ krémekkel orvosolható!Nem egy olcso dolog amikor havonta 2000-ert irjak fel+a gyogyszer kirva 2000+havonta egy krem elmegy az arcomra 3000-ert!DE szerintem megéri!😊
pIIrash
Ha valakinek van olyan képe, ami a témában megnevezett probléma miatt nem túl esztétikus, esetleg rendkivûli méreteket ölt, akkor az küldjön egy fotót és megcsinálom neki (de csak 1-et):

Egy kis referencia:
http://piirash.uw.hu/retus/patik.html

Nem én tehetek róla, hogy jól lövök. C2D E8400, ASUS 4870, Geil Evo One 4GB