2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
benkoszabi #823 igazából 4 iylen van a homlokomon. abból mind a 4 fáj, amikor ráncolom a homlokom, kinézetre viszont csak kettő oylan, mármint esztétikailag, ami nem szép, és ráadásul kinyomható is...szereztem kamillát, este gőzölés, és kész... -
red13 #822 benkoszabi: nekem is ugyanilyenek vannak és én se nagyon szoktam megvárni sajnos. Lehet ezért is terjed tovább. Viszont nekem csak a homlokomon jönnek ki. AMúgy ez a pattanások nemis tudom melyik fajtája. Valahol a neten levannak írva.
Ma voltam kozmetikusnál, hát most úgy néz ki az arcom mint régen :D De holnapra vagy másnapra elfog múlni.
-
#821 Kérdés: mennyi ideig tartott egy Roa kúra és mennyi volt a napi adagod? -
#820 Várj még a "kezeléssel" 1-2 napot és akkor ess csak nekik ha nagyon muszáj. Amúgy inkább széthúzd a patikat mint nyomkodd mert úgy kevésbé roncsolod a bőrt. -
benkoszabi #819 19-20 vagyok amugy. nálam nem a klasszikus értelemben vett, fehéres pattik jönnek ki a arcomon. tudjátok, amit cask kinyomsz szépen, és reggelre hül helye lesz...nem. nekem ilyen pirosas foltok keletkeznek az arcomon. msot is van a homlokomon 4 piros folt. megtapogatva őket, érzem ,hogy van alattuk "anyag"...tehát szerintem ki lehetne nyomni. És ehhez volna 2 kérdésem!
- az első, hogy mitől lehet, hogy nekem ilyenek a pattijaim, tehát hogy nem fehérek, hanem iylen pirosak, és nicns fehér, sem fekete, sem semmiylen közepük...csupán csak piros dudorok, pupok....
- A második kérdés, hogy szeritnem ki tudnám nyomni őket, tehát érzem hogy meg vanna ktelve, de várjak? ugyértem ezek maradnak iylenek amiylenek msot, vagy egy-két nap mulva ezeknek is lesz fehér közepük, vagy nem, és akkor nyugodtan elintézhezem őket? -
BlackWolf #818 Majd akkor rohogj ha mar vege a kuradnak es fel ev mulva ugyanolyan a borod vagy meg csunyabb mint elotte volt, a roa nem mindig jelent vegleges megoldast! meg ha el is mulnak a patik, visszajohetnek sot tobb az eselye , hogy visszajonnek mint , hogy nem 1 eleten at meg nemlehet gyogyszeren elni , meg nem mindenki kapja a roat nemtudom most mennyi tamogatassal 1500-2000 ft ? en pl 2 kurat szedtem ugy , hogy nemvolt ra a borgyogyasz szerint szuksegem es ilyen 6000 ft volt 1 doboz es 1 honapban 2x6000+ 5000 a borgyogyasznak annyira nemkis penz barhonnan nezzuk . Most igaz szebb az arcom mint volt de igy a 2. kura utan 1 evvel is azt mondanam ramferne meg1 de meguntam mind anyagilag mind lelkileg . -
red13 #817 Ezen én is átestem :D 16 éves korom körül volt a legdurvább az arcom, akkor mindenütt volt. Ha úgy jött ki, hogy nem gyűlt meg teljesen a pattanás estére akkor is kinyomtam, merthát ha ugyanezt reggel csináltam volna akkor gyulladt, vörös lenne, levedzett, vérzett volna ami nem a legszebb látvány. Volt amikor azt csináltam, ha volt egy nagyon csúnya, hogy ragtapaszt raktam rá. Elég hülyen néztem ki, de legalább arra foghattam hogy bevertem a fejem :D Arra hogy eltüntesd ezeket a szarokat arra a napra alapozót kell rákenni. Tudom nem a legférfiasabb.
Amúgy hány éves vagy? Mert ha én így belegondolok semmi nem javított nekem ezeken a szarokon csak az idő. 15 éves koromban kezdtem kipattogni, 16-17 évesen már elég szarul nézett ki az arcom, majd 18 körül halványult és most hogy 19 vagyok hála istennek már csak a homlokomon jönnek ki. Ha oldalt at arcomon vagy bárhol máshol előjönnének még akkor biztos nem bírnám már tovább. De így is útálom, hogy a homlokomon mindig van 2-3 nagyobb piros folt. -
benkoszabi #816 abban teljes mértékben ihgazatok van hogy patti csak éretten lehet kinyomni. és ezt én is igy vélem. de mi van akkor., amikor reggel ébredsz, és akkor vannak a fejeden fehér szarok, mert ha este lennének, lefekvés előtt kinyomnád, majd tonik, és reggelre hült helye lenne...de ha reggelre lesznek ott az arcodon, akkor micsinálsz, nekiállsz abban a fél órában suli előtt nyomkodni, meg tonikozni, mert sztem a pattik éjszaka gyógyulnak a legjobban, ergo egész nap pirosas lenen az arcod...de ha meg nem bántanád reggel, akkor meg oylan csunya lenne elm,enni fehér pattikkal suliba, vagy akárhova, nem, -
red13 #815 Hát az ilyen testápolók inkább megpuhítsák ott a bőrt és ezért könnyebb kinyomni. Ártani nemfog a testápoló a bőrödnek max ha alergiás vagy valamilyen anyagra belőle. De énis inkább a kőzölést ajánlom, bár ettől nem fog megérni hamarabb a pattanás és sztem a testápolótól sem, de ha te kipróbáltad akkor biztos. Sztem inkább várd meg míg valamennyire lehet látni a fehér cuccot benne és aztán kinyomni vagy várd meg teljesen és használjál rá alapozót. Azt nekérdezd hogyan kell használni, mert énsem tudom :D Így legalább nem lessz heges az arcod és lehet jóval kevesebb patti fog kijönni, mivel nem fertőzöd el.
Igazából énis csak találgatok, mert fogalmam sincs mi a halált lehet ellenük tenni. Holnap megyek kozmetikushoz, remélem ezután lesz némi javulás. De már el sem tudom képzelni úgy az arcomat, hogy teljesen tiszta sehol egy mitiszer, pattanás, pirosabb folt :D -
benkoszabi #814 valaki a #809-ra? -
F1re #813 nekem jelenleg faszom ki van .D szal börgyogyasz felirta az az iso-t es elotte vervetel volt nem lett joh a verkepem :D alacsony a koleszterinem es magas a Triglicerid-em meg a heamoglobinom is :D es azt mondta mennyek el haziorvoshoz/belgyogyaszhoz es kerdezzem meg szedhetem e az isot- attol me'g(vérkép miatt). na nekem a haziorvosom az belgyogyasz is és ö elvileg nem azt mondta hogy nem szedhetem hanem csak siman ellene van ennek a gyogyszernek es most felirt nekem dalacin gyogyszert :| na mind1 kivi leszek mit segit de sztem semmit nem fog -
#812 Nem folytatom... -
#811 "Ha gennyes akkor be van gyulladva, az a "fehér zsiradék" is genny, lényegében az elpusztult fehérvérsejtek..."
Ez helytelen állítás, ne is folytasd.
Olvasd el a 736-os hsz.-t -
#810 A Roa-nak semmi köze a hormonokhoz -
benkoszabi #809 spiritus salicilatus...használtam..de nagyon száritotta a bőröm....de lehet vissza kéne térni rá.....ha meggyorsitom a folyamatot, mármint a patti érésének folyamatát azzal, hogy pl. érzem, hogy hol fog keletkezni, és mondjuk kenek oda jó zsiros krémet, testápolót, vagy bármit, és ugye ez még jobban eltömiti, és ezáltal akár 3-4 óra alatt is megérhet..ez szerintetek jó módszer. már csináltam, és bevállt...de ugyértem..nem gáz, ha igy felgyorsitom a folyamatot? ha beleavatkozom? -
#808 Akkor nyomkodjad, ha már fehér...ahogy előttem is írták.
Esetleg párologtass, gondolom tudod hogy kell. Ezzel felpuhítod az arcbőrt, és könnyedén kinyomhatod a patikat, ráadásul nem okozol annyi kárt, mintha agyonnyomkodnád az arcod;)
Ha gennyes akkor be van gyulladva, az a "fehér zsiradék" is genny, lényegében az elpusztult fehérvérsejtek, ez pedig gyulladásra utal.
Én fertőtlenítéshez a Spir. salic.nevű oldatot ajánlanám, pontos nevét nem tudom, de asszem gyógyszertárakban kapható, alkoholos oldat, kifejezetten fertőtlenítő, pati helyét beecseteled vele... -
#807 akkor élj a pattanásaiddal, ha oda van rá figyelve akkor semmi mellékhatás nem elsz -
benkoszabi #806 csak az én bőröm nem igényli a roát, mert nekem nem súlyos....inkább közepesen pattanásos...másrészt amit hallottam a roáról, hogy tönkrevágja a májat, kiszáritja a bőrt, nem lehet mellette má gyógyszert szedni, sokáig tart még kiürül a szervezetből...és van akinél ennek ellenére sem működött..hát nem tudom...ráadásul ez egy oylan gyógyszer, ami a hormonoknak zavar be, ami nem feltétlen lehet jó dolog...hogyha beleavatkozik valaki gyógyszerrel... -
#805 én ugy vagyok vele hogy szedem a roát és mostmár röhögök azon aki szenved és nemmegy el dokihoz,mer ha nagyon sok patti jön elö és kinyomod akkor nagyon csunya lesz a böröd,és addig örülj amig csak patti jön ki mer ha kialakulnaka foltok is -
benkoszabi #804 tudopm hogy csak a fehéret szabad kinyomni...de az meg oylan csunya....és nem birom megállni, hogy amikor már a dudort is érzem, hogy ne kezdjem el piszkálni..szal akkor azt mondjátok, hogy tiszta kéz, és csak az érettek? és valószinüleg akkor talán kevesebb is lesz? amugy mindig ruhazsepit használok, amit hetente 2szer cserélek...szal annyira nem koszos..inkább talán az lehet a gond, hogy még nem érett meg, és igy ujratermelődik, mert gondolom, ha nekiállok idő előtt nyomkodni, és nem fehér zsiradék, hanem csak egy kis genny jön belőle, az még nem jó....tehát ha genny jön, az nem jelenti azt, hogy ezzel elejét vettem a teljes kialakulásnak...ugye? -
#803 Gyulladnak a szőrtüszők.
Valami nyugtató tonik talán enyhítené a gyulladást. -
red13 #802 Nekem is volt ilyen nem is egy. De még ha nem megfelelően nyomod ki akkor a bőr alatt tovább fertőződhet és a "közelében" jöhetnek ki újabb gyulladt patik.
Én most alig várom, hogy elmenjek kozmetikushoz, mert a homlokomból már nagyon elegem van.
Azt nemtudjátok, hoyg az ilyen kis piros foltok ellen mit lehetne tenni? Kétoldalt vannak az arcomon, de csak borotválkozás után látszódanak. Másnapra már a borostától nem.
-
#801 Arra sajnos fel kell készülnöd, hogy ez a jelenség sokszor előfordul majd a jövőben is.
Az történik, hogy a faggyúmirigy nem tisztul ki teljesen a nyomkodással és újragyullad. Ezért kell megvárni, hogy teljesen "megérjen" (kifehéredjen) és csak akkor szabad nyomni, utána pedig mosni és fertőtleníteni kell. -
#800 Attól,hogy koszos kézzel nyomtad ki és ezért nő újra. Meg persze a "gyökere" nem jött ki. -
benkoszabi #799 érdekes. mult héten volt a homlokomon 2 patti. egymáshoz elé közel. elintéztem őket, bár sajnos heg lett a dolgobol. bevarratosodott mind a 2..majd hétvégén lepottyant a varrat, és azt hittem vége..de nem...mert most megint, ugyanannak a 2nek a helyére megint jött 2..ezt én nem értem...hogy-hogy pont oda, ahol az elöző volt..és ez nem az első eset, hogy egy varrat helyére megint befészkeli magát a patti...ott ahol már volt egy korábban...mitől van ez?
-
red13 #798 Én ezen vagyok, de nagyon nehéz :D Régebben énis bementem vagy százszor a tükör elé. Ha már egy kijött rajtam úgy mászkáltam, hogy na bazz mindenki engem néz, közben meg nem is lehet annyira látni. Mostanában már megállom, de pl tegnap meg ma kijött 4 db gyulladt a homlokomon. Ez nagyon hiányzott, pedig már elég normálisan nézett ki. Elmentem a tescoba és egy kiló alapozót raktam oda férfi létemre :D -
benkoszabi #797 a stressz tuti közrejátszik. nem ide tartozik, de pl. ha egy csaj beképzeli, hogy terhes, akkor hányni fog, szédulni, émelyegni, és a menzesze is késni fog..ezek az ugynevezett képzelt betegségek, és ha az ember azon rágja magát, hogy most emnnyire pattanásos, meg jaj istenem most mi lesz, akkor tuti kijönnek rajta. én napontav gay huszszor bemegyek a tükör elé...lehet azt kéne csinálnom, hogy nem veszem figyelembe......este kinyomom, lekezelem, aztán másnapig kész... -
#796 jajj ez épp olyan hogy régen mindentöl kijött a pattanásaim, most szedem a roát , most bármit eszek egysem jön elö -
Trandoshi #795 Mostanában elég jól állok pattanásügyileg. Kb. egy hónapja semmi komoly, lassan az a pár heg is teljesen eltűnik. December óta alkalmazom a Duac gélt (bőrgyógyász írta fel), lehet hogy az is segített. Láttam hogy a kaják hatásairól ment a vita, ezért gondoltam csinálok egy tesztet, ugyanis nekem is az volt a véleményem, hogy a kaja miatt is kialakulhat pattanás. A 7en minden nap ittam egy energiaitalt (az ugye tele van cukorral), sőt tegnap kettőt is. Ettem füstölt sajtot, szalonnát 2 nap is egymás után, csokit stb. És láss csodát, semmi! Még egy pindurka patti sem jött elő! :-)
Ami viszont tuti közrejátszik, az a stressz! Tehát szerintem egyetek azt ami jólesik, és ne idegeskedjetek! (ja könnyű mondani) Ha a pattanások ki akarnak jönni, akkor ki is fognak! Sajnos... -
#794 Csatlakozok 22 éves vagyok mostanra elértem azt a fázist, hogy napi 1-2-nél nincs több az arcomon, nos ez 10-en éves koromban napi 10-20-ra volt tehető. Ugye nálam is kezdődött a külsöleges kencék annyi és olyan menyiségben, hogy napi 1 órám csak az ecsetléseel ment el, aztán jöt a ne egyél ezt se azt se fázis semmit sem ért, bár tény a fülstölt dolgok után néha kijön több... Aztán jött a gyógyszer nah itt volt látványos javulás kb félév alatt leszedte az arcomról az összes patit még 1-2 se volt, igen ám, de egy életen át nem élhetek gyóygszeren, szépen lassan elkezdtem abba hagyni nah utánna ujra jött a patik támadása...
Aztán ujabb külsőleges kezelés ami talán hatott némileg, most pedig a kövi van arcomon szinte 1-2 a hátam emg a vállam tele van szal strand kilőve, de némileg megszünt a kissebbségi komplexus, nah meg mióta van egy tartós kapcsolatom már nem is érdekel a dolog...:) -
red13 #793 Én már semeddig. Szarok az egészre. Egyszerűen már lelkileg nembírom a sok hülyeséget, ha nem gondolok rá akkor sokkal jobban érzem magam, na meg annyira nem vészes az arcom, hogy siránkozzak érte. Meg persze pénzileg sem bírom már. -
#792 Mondtam én, hogy a pattanások kialakulása, gyulladása nem étrend függő de senki sem hallgatott rám. Sőt, hülyeségnek tartottátok a kijelentésem. Több mint 15 évig kisérleteztem mindenféle csodaszerrel, kipróbáltam lehetőt és lehetetlent. Volt olyan periódus, hogy eltüntek szinte teljesen, olyan is előfordult, hogy néhány hétig hirüket sem hallottam és amikor kezdtem azt hinni; végre sikerült, egyik naprol a másikra olyan intenzitással törtek elő és gyulladtak be, hogy szinte az őrületbe kergettek.
Vajon ti hány évig fogjátok játszani ezt a játékot? -
red13 #791 Hát figyelj és már ezeregy fórumon leírtam, hogy 1 évig teljesen megváltoztattam az étrendemet. Semmi zsíros, húst se nagyon. Cukor, csoki, édesség egy gramm nem ment le. Így sztem megadtam a választ, hogy szart nem ér, hogy egészségesen táplálkozol. Mármint kur.vajó, de az arcod nem fog javulni.
Én másfél hónapja kb rendesen eszek és ezerszer jobb az arcom, nem mondom hogy ezért, mert hülyeség lenne. Sztem azért, mert nem gondolok rá naponta többször, hogy na akkor reggelire csak frissen csavart narancslevet, ebédre csak zöldséget, este 6 után meg nem eszek. Ezek mellé jöttek még a sok méregtelenítő szarok, kencék, belsőleg gyógyszerek. És mindig azon voltam, hogy bazze már majd elájulok, semmi jót nemtudok enni, ráadásul az arcom sem javul. Belefáradtam. Mostanába kijön pár a homlokomon, ami idegesít is, de korán sem annyira mint ezelőtt.
Én még elmegyek egyszer kozmetikushoz aztán jöhet a napozás. És csak rendbe jön az egész teljesen. -
benkoszabi #790 hát ez nem igaz. a rihadt életbe. megváltoztattam szinte mindnet, mondhatni uj életmódot váltottam. ez leginkább a táplálkozásomra terjedt ki, és mégsicns várt eredmény. jó, jobb az arcom mint korábban, de lehetne jobb is. és nem tudom miért....ezekre gondoltam, mint főbb okokra:
- 2 hét helyett hetente kellene párnahuzatot cserélnem
- édesség.....nem eszem sokat, de talán semmit sem kéne ennem, semmit, ami édességnek minűsől
- napi 1 pohár tej.....talán még ez is sok lehet....
- a tonikom lecserélése...bár ezt kevésbé tartom valószinünek
de az is lehet, hogy mind hiába, és ez a max, amit kitudok hozni az arcomból...sztetek? -
red13 #789 Dr.Pál szagtalan foghagymazselé.Én használtam, de semmit nem használt. A sörélesztőről ugyanezt tudom elmondani. -
M1111 #788 Én nagyon sok mindent kiprobáltam már, és nem nagyon segítettek a pattanásaimon. Most találtam a natur boltban Dr.Pál szagtalan foghagymazseléjét, ami nagyon jó, és mellette szedem a sörélesztőt, napi 3x1 tablettát.Nekem nagyon bevált ez a zselé, de az interneten is lehet találni cikket. Ajánlom mindenkinek -
red13 #787 Én nemtudnék semmi tonikot ajánlani, mert egyik sem segít semmmit. Viszont én most használok juhtejes szappant. 1000 Ft volt és amikor megmosom vele az arcom teljesen sima hatása van és egy kicsit ki is szárítja az arcomat, de látni nem lehet. -
F1re #786 de joh 1enlore nem vehetem meg a cuccot az arcomra mert kiderult hogy magas a zsirtartalma a veremnek :| -
benkoszabi #785 nem vészes, inkább light-osan pattis.... -
#784 hát ha nagyon vészes az arcod akkor az ilyen tonikokat felejtsd el emr semmit nem érnek, akkor csaka gyogyszer