2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
  • benkoszabi
    19 éves vagyok, 189 magas, 75 kiló, arcbőröm eléggé zsíros tipusú. és azt hiszem kipróbálom a ROA-t. sokat hallottam a mellékhatásokról. érdekelne, hogy mennyi a valószinűsége, hogy nálam előforul.
    Szal ilyeneket olvastam:erős hajhullás; tönkrement máj; erősen száradó bőr...
    Szóval, azért nem akarom hogy kihulljon a hajam, a szőr a kezemről és a lábamról, hogy a májam tropára menjen, vagy akár impotens legyek, vagy összemenjen valamilyen testrészem..szal értitek..mert ez végülis a hormonokra hat ugye? meg még érdekelne, hogy ha zsíros a bőröm alapból, akkor mennyire szárítja ki? mert én ugy gondolom, hogy akinek zsíros a bőre, azt nem szárithatja ki annyira, mint akinek már eleve is száraz nem?
    köszi
    üdv
  • nothes
    Most röhögni fogtok, de én mióta EZT használom, nincsenek pattanásaim. Ha előjön egy (mármint, hogy érzed, hogy kicsit fáj, de még nem piros/nem látszik, mert nem piszkáltad), bekenem vele és reggelre szépen lehúzza.
    Lehet, hogy gáz az igazi rendeltetése miatt:), de nincs benne szteroid, nem bántja a bőröd és még segít is.

Mellé azonban használjatok valami bőrlemosót vagy minden este/reggel mossátok meg szappannal az arcotokat, mert noha ez leviszi a pattanást, a mitesszer ellen semmit sem ér. Nem tuti módszer, de nekem bevállt.
  • Horse sense
    Érdekes, nekem segített.Anyámnak is a leégésnél.Furcsáltam is, hogy milyen gyors.Meg tesómnak majdnem 2 nap alatt az arcán volt valami elfertőződés.De szerintem akkor segít igazán, ha a pattanást kinyomkodod és utánna kened be.Tehát hogy betudjon jutni a pattanásba az anyag.Mert volt olyan miteszerem, ahhol csak a bőr dudorodott ki, olyan volt mintha fejre estem volna, ennél nekem sem segített hiába kentem.De szóval nem tudom
  • red13
    Ezt énis használtam. Nekem semmit nem hsznált.
  • Horse sense
    Jah bocs, elfelejtettem küldeni a linket. http://pentamax.eu/2575/?pds&kat=21
  • Horse sense
    Eddig állandóan kijöttek ezek a s....r...ok.
    De 1 hete nem kenem az arcom, és még mindig nem jöttek ki.
    Én kolloidot használöok.Ezüstkolloidot.
    Neten találtam, nekem eltünteti, akit érdekel, olvassa el róla az infókat a linken.1 próbát megér.
  • benkoszabi
    ez egy nem normális állapot különben. mert ugye váltakozik. szart se érdelne, ha évek óta, mindig pattis lenne az arcom, de hogy 2 naponta váltják egymásta tiszta és pattanásos periódusok...ez idegesitő..mert ne mtom miért van...na mindegy...

most este 7 volt az arcomon. abból 4 súlyos. a súlyos azt jelenti, hogy nem voltak teljesen érettek, ám meggőzöltem őket, ki is nyomtam őket, legalábbis ami bennük volt...majd tonik..kivi leszek reggel 8kor hogy fog kinézni....vöröses arccal ébredek..ergo nem akarok menni sehova...vagy azért éjszaka alatt elmulik valamelyest....normál esetben ez lenne az ideális és a logikus...de gyakran elődordul. hogy mitől begyullad...és reggelre piros az egész fejem:S - hogy ez mitől van..nemtom...na reggelkivi leszek
    üdv
  • red13
    Sokaknak van úgy hogy a 20-as éveiben jönnek ki. Ebben a korban sztem sokkal cinkesebb mint mondjuk a tinédzser korban.
    Ááá és ez az. Kijött egy szar a homlokomon. Ilyenkor úgy idegesít amikor tiszta mindenütt az arcom és kijön egy piros szar :D
    Én úgy tervezem, hogy már a nyáron rendbejön a homlokom XD

Amúgy lehet holnap elkezdem ezt a homeopátiás szarságok.
    Kalium muriaticum meg a silicea volt együtt 1050 Ft. A 3. szert meg holnap veszem meg már ha lesz. Jól megszívom ha majd seholsem tudom beszerezni.
  • benkoszabi
    hát meg, egy kicsit. ugy tervezem, hogy jövőre már nem lesz sok:D - amugy nekem is 14-15 éves koromban kezdődött, na de hát cseppet sem volt vészes, emlékszem akkor kezdett nőni a bajszom is. sőt, még tavaly, gimiben sem volt vészes....sokkal magabiztosabb voltam. és még nyáron sem. idén, sulikezdéskor jött ki. és nem tom mi váltotta ki. most, 18 éves koromban jött el az "igazi" pattis korszak?
  • red13
    Hát ugye nekem 15-16 évesen volt mindenütt. Most vagyok 19, de már csak a homlokomon jönnek ki. Általában van egy nagyon durva rész amikor kijön 3-4 ilyen gyulladt van hogy több, de ezek ha elmúlnak utána van, hogy majdnem egy hétig semmi, aztán megint kezdődik előről. De az a idő ami alatt az arcom tiszta egyre hosszabb. Van benne valami hogy lassan kinövi az ember.
    Van akiknek ez a idő fél évig tart vagy csak 1-2 évig.
    Mi megszoptuk
  • benkoszabi
    hogy értitek, hogy a hormonok okozzák? jó, azt mindenki tudja, hogy ugye apattanásos korszak 14-15 éves korban kezdődik, amikor az ember 8. os általánosba jár. ugye ez a pubertáns kor lkezdete...a srácoknűl maradva a testük változáson megy keresztül, itt ott megszörösödnek, a hangjuk mélyebb lesz...stb...és ugye a pattik is iylenkor jelennek meg..logikusan a hormonok miatt. de, akkor mitől van az, hogy van aki 18 éves korára elnövi a pattikat, és van aki még 20 évesen is küszködik velük? lassabban érik az a személy, ezért vannak még 20 évesen pattijai? tehát egyszer el fog neki tűnni..csak lassabban, mint másnak? mert a hormonok gondolom változnak, kérdés miylen gyorsan..nem?
  • Horse sense
    Nekem voltak pattanásaim, de eltüntettem őket a csodamódszeremmel:D
  • wordsworth
    Hát azért mondtam, hogy nekem szinte nincs is pattanas, de ha kijön nem nyomkodom, nehogy elterjedjen azt itt visákolnék, de mivel nem egyrol van szó itt így necc lehet..
  • Wescone
    Inkább bökdösöd tovább te a pattanásaid, igaz?
    Ha neked jó igy...
  • Marci0115
    az egész kura alatt max 3szor kell menni vélvételre , abba csaknem halsz bele
  • benkoszabi
    hát én nem fogok vérvételre futkorászni az is biztos.....egy utálom a tűket, kettő engem ne bökdössdenek..három időm sicns rá...
  • F1re
    ő meg vagy a Roa-t vagy a Iso-t foglya ajanlani amik jok is
  • Wescone
    A pattanásosodásra való hajlam még örökletes is lehet és ti magatok akartok rájönni, hogy miért jönnek ki idönként intenzivebben? Úgye csak vicceltek? Egyébként vélhetőleg a "pillanatnyi" hormonháztartás miatt de azt nem lehet befolyásolni, kontroll alatt tartani.
    Ha valóban meg akartok szabadulni tölük elkerülhetetlen a bőrgyógyásszal való "randi".
  • red13
    ja és elvileg ez is nagyon jó szappan: http://www.hunza.hu/pic23.jpg
    Én nem használtam, de jókat mondanak róla. Egy normál szappant nem helyettesíti, mivel ez egy sószappan és úgy kell használni, hogy bedörzsölöd vele az arcod rajta hagyod addig amíg meg nem szárad, majd lesöpröd az arcodról vagy ha nagyon látni lemosod. Borotválkozáshoz is jó. Eleinte a felszínrehozza a piszkot, de utána elvileg használ.
    Hogy én miért nem használok ilyet? Tudja a fasz, már semmiben nem hiszek :D
  • red13
    Én zöldségeken éltem egy évig, de ugye semmi eredménye nem volt, belefáradtam és most normálisan eszek. Ugyanúgy már csak a homlokomon jönnek ki. Pénteken pl babgulyást ettem jó csípősen utána meg juhtúrós sztrapacskát. És csak azok jöttek ki mára, amik már előtte is ott voltak.
    Nekem semmi ötletem nincs, de tényleg :D Ugye külsőleg nemhasznál semmi. Belsőleg próbáltam már minden szart, azok sem használtak. Max kezdjél el méregteleníteni, de nekem az sem használt. Napozás esetleg. Egyszer kozmetikushoz sem lenne rosz elmenni, mégha nem is nagyon használna, legalább kitisztítaná az arcod.
    A párnás dolgot kizárnám, nagyon sokan tiszta zselés fejel fekszenek le és mégsem olyan az arcuk.

Amit tudnék neked ajánlani az a juhtejes szappan. Nekem utána nagyon sima az arcom, az orromon és a szemem alatt már jóval kevesebb a mitiszer. Már több mint egy hónapja használom. Igaz egy kicsit szárítja az arcom, de látni nem lehet. Szappan boltokban lehet kapni.

Én még utolsó löketnek ezt a homeopátia bizbaszt próbálom ki. Már ha megtudom őket venni valamelyik gyógyszertárban. De az is lehet, hogy ezek nem fognak hatni, hanem elkéne mennem ilyen orvoshoz aki személyre szólóan ír fel receptet. Csak hol van ilyen orvos, na meg a konzultáció lenne csak egy 10-es.
  • Marci0115
    jo nekem eddig ha ettem egy csokit akkoris jöttek elö pattik, most szedem a roát és akár 10 csokit eszek akkorsem jön elö egyse
  • benkoszabi
    hát srácok én nem megyek el sem bőrgyogyászhoz, sem kozmetikushoz. egyszereűn csak meg kell találnom a kiváltó okot. a hétvégén mondhatni 3 napos lazgiban voltam. szartam, hogy myieln lesz az arcom a sok jó csaj között. pénteken elvoltunk segiteni pakolni. ebédre babgulyás volt. az ugyebár füszeres kaja. meg kellett ennem, nem tehettem, hogy nem eszem belőle. féltem is utána rendesen. péntek este gőzölés, kinyomkodás, reménykedés, jhogy szombatra nem lesz oylan vészes. eljött a szombat. délelőtt ünnepéles ebéd...40fős kertiparty....főétel? birkapörkölt. olyan szinten volt benne csipőspaprika, hogy marta a torkom. sebaj, megettem. mivel nem volt más kaja. ezután is szartam rendesen. eljött szombat délután-este, ugye a lagzi ideje....rengeteg sütemény, torta...ezekből is termeltem rendesen..és láss csodát..az arcom tiszta, viszonylag tiszta. jó, lett rajta 3 patti..de ezek "bébipatti-k". Szóval sem a cukros kaják..(rengeteg torta söütemény) - sem a fűszeres cuccok (gulyás, pörkölt) nem tette csunyává az arcom. az egyetlen dolog, ami zavart, hogy fénylett a homlokom..ugye zsirosbűrü vagyok...de semmi xtra pattanás...szal arra akarok kilyukadni..vagy inkább kérdezni, hogy akkor mitől váltják nálam egymást rendszertelenül a pattanásos és pattanástalan időszakok. mert lehet msot szép, de pár nap mulva randa lesz. ez mitől van? most zárjuk ki a kaját. szal, a stressz? (stresszes, ideges tipus vagyok, a napokban nyugodtabb voltam) - vagy lehet esetleg az ágyneműhuzatom? (párna? mert pl. aki zselés fejjel fekszik le, és az a párnára kenődik, majd az arcára, az bztos nem lehet jó..szal nem lehet hogy a párnámra került valami, ami esténként irritálta a bőröm?) - vagy mi, mert lövésem sincs...a kaját msot kizárnám teljességgel..hisz anniy édes és fűszeres kajátol tiszta ragya lennék
  • Trandoshi
    Hát ez elméletben tényleg jó módszer, de ha ott éktelenkedik az arcomon a fehér trutyival megtelt pattanás, az nem valami esztétikus... Azért mégiscsak "jobban néz ki" ha már csak a piros folt van nem?
  • wordsworth
    Hmm én speciel nem szoktam kinyomkodni egy pattanast sem. Igaz, hogy nincs is, ahogy itt valaki említette divatpattanás... Ha nem nyomod ki, akkor elviekben nem gyullad be mégjobban, és nem fog terjedni nemde? azt nem probalod ki? nem mész ki 1 hétig utcára és hátha lesz eredménye. Nekem ha kijön 1 pattanas akkor azt ált. leszarom, 2-3 nap alatt leszárad és leesik, utánna kicsit piros a bőr és ennyi.
  • Mirázs
    A homeopátia nekem is bejött, azóta semmi bajom a patikkal. De már nem emlékszem miket szedtem. nekem akkor 1000HUF volt egy féle bogyó.(5 félét szedtem)
  • Wescone
    Mennyi volt a napi adagod?
  • red13
    Olvastam ilyen homeopátiás kezelést.
    Elvileg ezeket kell szedni, de jobb ha az ember elmegy ilyen orvoshoz és az ír fel egy kezelést. De ezt is lehet nyugottan szedni.
    Reggel: Calcium Sulphuricum 5 CH 1X5 golyó
    Este: Kalium Muriaticum 5 CH 1X5 golyó
    Elvileg 2ezer Ft körül vannak ezek a gyógyszerek. Nemtudom, lehet egy próbát megérne, de már semmiben nem hiszek :D Csak azért gondolom, mert most megint bedurvult a homlokom és már megint a fasz kivan.
  • Marci0115
    hát a roa sem vészes 7 honapig kell szedned , nekem már a harmadik honapban már alig volt egykét darab patti,de azelött nagyon csunya volt
  • benkoszabi
    erről az antibiutikomról valaki meséljen nekem részletesebben, ez más mint a roa, ugyértem nem oylan durva szer ugye? meg azért valamennyire hatásos is? mennyire drága...illetve hogy kell elképzelni, tabletta formájában? mert ugye hétköznap annyiszor használjuk azt a szót, hogy antibiutikum, különféle dolgokra irják fel..de én eddig nem hallottam, hogy pattikra is jó...mit tesz a pattanásaimmal? hogy kell elképzelni az antibiotikumos szert?
  • Marci0115
    hát figyu nekem a börgyogyász alkalmanként 3 e FT, a gyogyszer most 40 mg irt fel+gyulladás csökkentö+valami kenöcs a foltokra és ez igy egy 10eböl
    kijött
  • Wescone
    A kozmetikus kitisztítja a meglévúket, de törvényszerüen idővel újraképződnek. Viszont kis szerencsével egy bőrgyógyász megszabadíthat tölük. Azért irom "szerencsével" mert nem mindegy, hogy kihez méssz és az sem, hogy az illető bőrgyógyász hogy áll hozzá a próblémádhoz.
  • Wescone
    Ez mind igaz, de megtörténhat, hogy csak az segíthet rajta.
  • Skynet85
    Azzal egyetértek , hogy külsőleg semmi sem használ, ha csak nem ,,divat" pattanásos vagy, ergo jaj Istenem kijöt egy vááá stílusú dolgok, röhögtem havert vett anno oxit mert volt vagy 2db patija, és 3 nap mulva ujságolta, hogy eltünt mondom grat:D. Azonban antibiotikumok nagyon is használnak, ha valóban doki írja fel, és olyan aki ért hozzá. 22 éves vagyok 12 éves korom óta olyan volt az arcom mint katsztrófa sulytotta övezet kb 8 évig küzdöttem a dolog ellen és egy dolog volt hatásos az antibiotikum de az valóban csak sajna az is csak addig tart amíg szeded meg után még egy kis ideig...
  • red13
    Én nemtudom. A roa nagyon durva gyógyszer. Kozmetikus is mondta tegnap, hogy teljesen tönkrevágja az embert. Havi ezer doboz hidratáló krém el fog menni, labello-ról meg nem is beszélve. Én 100%, hogy nem írattnám fel magamnak a roát, de ezt csak te döntheted el.
  • benkoszabi
    hát én hétvégén esküvőre megyek..szal érthető a dolog...
    én ugy értettem, hogy a bőrgyógyász felirja nekem mondjuk a roa-t...és azt használom....kozmetikus meg tisztitást végez. de nem akarok sok pénzt kiadni, és végleges, de hatásos, költségkimélő megoldást akarok. a bőrgyógyász belülkről, a kozmetikus kivülről gyógyit. igy is kérdezhetném, hogy akkor tisztitás egy kozmetikussal, mondjuk 1-2,esetleg 3 alkalom, vagy irassak fel orvossal valami kemény gyogyszert, mint a roa?
  • red13
    Ja és még van a gyógynövényes mélyhámlasztás, ami méreg drága és elég veszélyes is. Na meg ki sem tudsz miatta mozdulni 1-2 hétig olyan vörös lesz az arcod.
  • red13
    Először is egy jó tanácsot adok. Ha eltévedsz valami fórumra ne dőljél be senkinek. Akármilyen jót beszél egy termékről szinte biztos hogy kamu és valami reklám cél van mögötte. Én már sokszor beszoptam. Nem is használok már se belsőleg se külsőleg semmit.

Kozmetikus vagy bőrgyógyász? Hát bőrgyógyászt én nem ajánlom, mivel szart sem értenek az egészhez. Lehet nagyképűnek tűnök, de akármelyiknél voltam adott valamilyen kenőcsöt, ecsetelőt vagy akármit és aztmondta, hogy ha ezzel kenem 1-2 hónap alatt elmúlik. Na persze. És ez nem csak a sajá tapasztalatom, hanem ezeregy emberé is.
    Kozmetikus annyit tu dtenni, hogy kinyomkodja lehetőleg az öszes mitiszert meg ami van pattanás, minden nyugató meg egyéb kencét rak a bőrödre. Valamilyen gépel fertőtleníti és ennyi. Sokkal jobb mintha te otthon nyomkodnád meg alaposabb is, mivel nagyító alatt dolgozik.
    Én nekem mára kijött pár fehér gennyes szar. Gondolom nem nyomkodta néhol ki jól. De régebben(2-3éve) jártam kozmetikusokhoz mindig ugyanez volt.

Vannak ezek a külömbőző arckezelések mint a bőrcsiszolás, kékfény terápia meg egyéb marhaságok, de sokat ezek sem érnek.

Már nekem is erősen a faszom kivan. Mindig azzal idegeskedjek, hogy na csak arra a napra legyen szép az arcom amikor megyek valahova. Volt egy enyhébb depresszióm is ezmiatt tavaly.
    Azt birom amikor tiszta az arcom akkor jól érzem magam a bőrömben, szinte mármár boldog vagyok meg minden, de amikor beütnek ezek a szarok...
  • benkoszabi
    egyáltalán nem akarok sok pént kiadni...és nem pesti vagyok....pestre ezért nem fogok felmenni
  • F1re
    ha sok penzed van akkor menny Dr. Terstyánszky Edit-hez telszáma: 316-57-55, 316-32-67 rendelő : budapest 2., margit krt. 8-10 1.8
    10 rongy az 1. alkalom utana 9 ahányszor mész jah és ez Bőr- nemigyogyász, kozmetolológus szakorvos es ha mesz akkor mindent mondj el neki hogy mien pattanasaid vannak es mennyire nem mulnak ...
  • benkoszabi
    najó. kész. feladom. tegnap este meggözöltem az arcom. kinyomtam amit kilehetett. reggel felébredek. kitalálhatjátok. ujra megteltek reggelre, plusz este nem hogy eltüntek volna, de éjjel még jöt melléjük mégegy. kést vége. én amit ki lehet kipróbáltam, ugy mind a táplálkozásban, mint más életmódváltásban. és semmi. ugy meg nicns értelme az egésznek ,hogy a 7 napból 2 nap tiszta az arcom, másik 5 nap meg ragyás. ezért minden tanácsot szivesen fogadok, kész vagyok elmenni bármeddig. hova forduljak? először kozmetikushoz, vagy bőrgyógyászhoz? még egyiknél sem voltam soha életemben...