Pattanás(ok)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tanácsaim arcbõrre😄 - figyeljetek! - egyetek sok-sok gyümölcsöt, de yolat is amiben vannak vitaminok, hosszu hajuak 3 napontam mossák a hajukat, de ha lehet 2 naponta, mert a zsirs haj rálóg a homlokdra, és attól pattis lehet....csak az oylat nyomjátok ki, ami már fehér.....és a körmötök legyen mindig szépen levágva/ápolva, mert a nagy és éles köröm felsérti az arcod, és heges leszel tõle....ne msoakodj szappanos vizzel, mert zsirositja a bõrt, a melegviz elég😉 - naponta legalább 3szor, reggel, délben, este mosakodj.....ne tapogast az arcod mocskos kézzel....
és a srácoknál elõfordul, hogy a borotválkozástól pattog ki, vagy maga a hab irritálja a bõrt...
legyetek sokat a friss levegõn....de csak ha már sebes az arcotok...
aztán, sokaknak nem tûnik fel, de atöbbség azért nem megy kozmetikushoz, mert kurva drága, egy kezelés nem is segit...és tanácsot kérni...hát manapság sztem a kozmetikus nem szivesen osztogat csak ugy tanácsot, mert azért ne mtud pénzt kérni😄 - és iagza van, nekem nem lenne pofûám beállitani a kozmetikushoz, hogy megkérdezzem, mit javasol...marad a bõrgyógyász, tudnak adni oylan gyógyszert, ami hónapok alatt teljesen megszüntet mindnet, viszont mivel ez hormon tabletta, vmi mellékhatása biztos van..ergo kihullik a hajad, összemegy a fütyid, vagy mittomén...
mcdrusza
nah de fajin nem is 30-31 hanem 29-30.. holnap mehetek 😞
mcdrusza
de egyébként akkor tényleg jó a nap neki?
Senkkik
na, igen ha nem negeded nyomkodni akkor nem biztos hogy sokat érsz vele... Nekem öszvissz 3-szor kellet elmennem utánn azt mondták annyira javult az arcom hogy többször szerinte el se kell menni... Annyiszor meg igazán ki lehet bírni!! (a változásért mindent!! <#idiota>)

mcdrusza
hát én a bõrgyógyásznak nem engedem hogy nyomkodjon, valami ismerõsünk állítólag szóval remélem nemlesz baj.
a napozás tényleg sokat segít?
1-2nap alatt mennyit javul?😄
no nekem most lett tele a tököm a dologgal jövõ héten elmegyek bõrgyógyászhoz.nekem is 30-31 lesz ilyen osztályos dolog de szerencsére nincsenek jó csajok nálunk szal annyira nem vészes😊De addig is napozok 1 órát tonizálok szappanozok arcradírozok maszkozok szal 3 nap múlva jobb lesz sokkal a mostaninál, de mostmár végleg meg akarom szüntetni ezért elmegyek bõrgyogyóhoz hátha tud valami fasza májkárosítót amivel elmúlnak a pofámról a dolgok.

Senkkik
Igazából én csak most nyár elején mentem el, és mostanra sokat javult az arcom.. (Ez az elítélõs dolog meg nem tudom mennyire igaz, én nem tapasztaltam, majdnem 1 évvel vagyok idõsebb nálad....)

mcdrusza
csak azért írtam oda zárójelben hogy kozmetikus és bõrgyógyászon kívül, mert szerettem volna tudni hogy ezeken kívül milyen tanácsokat tudtok adni.
homeopátiás orvost sajnos nem ismerek, de majd utána nézek.
egyébként valamelyik elkövetkezõ nap megyek el kozmetikushoz, meglátom mit tanácsol. minél gyorsabban szeretném eltûntetni mert nagyon régóta van, és már teljesen kész ideg vagyok tõle.
osztálytárs ismerkedésnél így ismernek majd meg, és ahogy észrevettem az emberek el is ítélik az ilyen külsõt.
neked mennyi ideig tartott mire egy kicsit szebb változást értél el?
Senkkik
Kozmetikus és bõrgyógyász mért nem jöhet szóba? Nem kell félna (ha az a gond) énis féltem elõször, mégis túléltem és mára sokkal jobb lett az arcom.. (Esetleg homeopátiás orvoshoz menj el habár drága de az is biztos tud segíteni..)
Más megoldás nem biztos hogy célravezetõ...

mcdrusza
hello sziasztok.
nagyon régóta vannak pattanásaim, és õszintén elmondom h nem jó érzés a másik elõtt feltûnni ilyen arcal.
pár nap múlva, azaz 30-31 ismerkedés lesz az új sulimban.
ettõl is félek, hiszen eléggé pattanásos lettem :S
pontosabban az államon van, és akármit is teszek sosem múlik el. 😞
mindent próbáltam már, most jelenleg úgy csinálom h van egy ilyen arcmosóm ami habból áll, azzal lemosom az arcom, aztán jön a tonic, és utána egy clean and clear pattanás elleni krém.
minden nap min. 2x megcsinálom, és nem múlt el szinte semmi. 😞
eddig nemhazsnáltam a krémet, de azelõtt is ugyanilyen volt.
tehát szeretném kérni a nagy segítségeteket, hogy mit is tudnék tenni, (kozmetikus és bõrgyógyászon kívül) mert nem akarok minden nap így feltûnni az új osztálytársak elõtt.😞 15 éves vagyok, elõre is nagyon szépen köszönöm.
hé,az alkoholos tonik roncsolja a bõr szöveteit? mert ugye az alkohol erõsen száritja a bõrt......maradandóan rocsol, vagy a õr regenerálódik? vagyis a felsõ hámréteg?
Skynet85
Az ár semmire sem garancia attól is függ menyire vagy pattanásos és, hogy mien típusú a pattanás én nekem annó nagyon csunya volt az arcom és msot is elég pattanásos. Annó szinte az összes felkenhetõõ fellocsolható feltapasztható vackot magamra raktam semmi hasznuk nem volt sõõt az orvosi külsõõ dolgonak sem ami használt a gyógyszer volt ami pár száz pénz voplt 1 hónap alatt rendbe vágta az arcom csak hát nem mid1 mert oylan aprócska mellék hatásai vannak, hogy kinyírja májad stb szal vmit vmiért.

Angel of Hell
hát nem feltétlen. De, ha ennyire zavar, miért nem mész el bõrgyógyászhoz? Ott felírnak általában vagy gyógyszart vagy vmi kenceficét😊 Bár, nekem nem jött be a bõrdokis kence, mert szinte az egész arcomat leszedte... ehhh, am. sztem tökéletes megoldás nincsen... :S

I found my hopes, I found my dreams. My Cinderella story scene. Now everybody\'s gonna see!

és arról mi lenen a véleményetek, hogy áttérjek a természetes kencékre? mert ezekben elég osk mesterséges szinyok van, arra gondoltam, hogy azt használnám, amit pl. anyám, õ tonik helyett iylen teafaolvjos vmit használ, ami direkt erre van kitalálva. én csak azért nem használom, mert nem tudom ,hogy a természetes módszer felvehetei-e a versenyt a mesterségessel, mertha belegondolunk a mesterséhgesbe sok oylan anyagot beletesznek ami árt a bõrnek, viszont egyben használ is, gondolom egy ki ipari "méreg" is van benn....meg az ára...ugye a mesterséges olcsóbb, mint ez az avonos...az ár nagysága garancia a sikerre, sztetek?
hát nekem az oxy nem jött be, inkább clean and clear.avonos is asszem jó volt anno de elfogyott és azóta c and c -m van

mi a véleményetek az oxy termékcsaládról? mármint magáról a arclemosó gélrõl? mellé avonos alkoholos tonikot használok...vélemények a termékekrõl? - nekem amugy elég zsiros böröm van
Angel of Hell
barátnõm elkezdett homeopátiás cuccot szedni, (anyja természetgyógyász) és nagyon szépen rendbejött az arca. Mindenesetre az ish lehet, hogy pont akkora nõtte ki a "problémát". De a D vitamin jót tesz a bõrödnek (ezért mondják sokan a szolit, hogy használ, mert ugyi fény) ezért nyáron tessék sokat napozni😛 Nem tudom, Nekem spec. az avonos cuccok semmibe se jöttek be, de ahány börtipus, annyi fajta megoldás lehetséges. Szerintem viszont nem rossz cuccok a DM-nek a baleás termékei😊 Nincs benne alkohol így a bõrt nem roncsolja😊
a stressz meg tényleg nem tesz jót a bõrnek... {vizsgaidõszak... ehhh😞}
örülj neki, hogy nem lány vagy, mert a lányok nagyrészének a menstruáció elõtt/után az arcuk eléggé csúnya lesz... a hormonok^^

I found my hopes, I found my dreams. My Cinderella story scene. Now everybody\'s gonna see!

igen, de ez annyiban igaz, hogyha gyulladás van aszervezetben, az kijöhet az arcon.....pl. foggyulladás, vagy lyukasfog....
amugy msot sikerült leküzdenem õket😊 - kiváncsi leszek meddig marad aknamezõmentes a fejem😛
Senkkik
nekem kábé másfél éve van ez a dolog.. Elmentem bõrgyogyászhoz azt mondta lehet a mandulám miatt..(hogy gócz-os vagy mifene..) Elmentem homeopátiás doktorhoz azt álapítottam meg hogy a májam miat.. 8nem mossa át eléggé a mérget vagy valami..) Ugyhogy utánna kell járni nem biztos hogy elég pár kenõcs...

én most elkezdtem reggelente fokhagymás piriítóst enni 2 gerzd kb és napi 30-50 percet napozok 2 szer tonizálok naponta hajmaat két naoponta mosom
és ha sebes akkor svédcsepp + vatta.és már egész szép az arcom csak még a homlokom nem az igazi de alakul😊én egy hónap múlva leszek 17 és remélem én is megúszom majd mint a bátyám hogy csak 1-2 évig van aztán leáll a dolog.

ez elég érdekes téma...én is szenvedek ezektõl:S:S
igaz nem annyira...régebben, ugy 3 hete alig volt az arcomon, ha volt is, este kinyomtam, reggelre hült helye maradt, msot meg..egy hete este kinyomom, arclemoso majd tonik, és reggelre megint ott van...kirpobálok mindent, ahsználok hintõport...mert az állitolag szárit..de semmi...
kezdem azt hinni, hogy a stressz miatt lehet...és egyre jobban erre hajaz a véleményem, ugyanis a magánéletem nem alakul a héten vmi jól...és hát valóban elésokat stresszelek, éjjelente sokat alszom...és ezen addig nem tudok túljutni, amig a problémák meg nem oldódnak...
amugy az alternativ gyógymodot érszesiteném elõnyben...azt már hallottam ,hogy aki szoliba jár, annak egyszerûen eltûnnek a pattiai, csak hát én fiu létemre nem nagyon járok...😊
oxy arclemosó gélt használok este és reggel, naponta 4szer mosakodom kizárólag lanyos vizzel...este pedig avonos izével tonizálok, de nem nagyon akar bevállni...
amugy 19 éves vagyok...
szal nem tudom...vki irhatna vmit...rossz szereket használok? vagy valóban a stressz, esetleg egyek több oylan gyümölcsöt, amiben sok A vitamin van? vagy rossz ez az oxy arclemosó? vagy ahsználjak inkább az avonos tonik helyett vmi természeteset...? ugyértem oylat, ami természetes anyagokból készül? anyámnak pl. oylan arctisztitója van, amiben teafaolaj van...igaz hogy nem is került 800-ft-ba, csak 300ba.....de hát nem tudom..mindig ugy gondolom, hogy am ia drágább az a jobb...sztetek?
Nos nekem nem olyan ragyás az arcom meg semmi gennyes cucc mert azt kinyomkodom szal nem para de a piros cuccok ott maradnak és egy hét alatt múlnak csak el sajna.nos én ajánlom a reggel és este a dove szappanos alapos arclemosást utána meg valami tonikkal tisztítsátok ki.Én szemékly szerint clean and clear tonicot használok és egész jól bejön.ha nagyon sebes akkor én svédcseppes vattával szoktam bekenni az arcom nagymuter tanácsára és tényleg jó.nomeg igen, a nap és a sósvíz sokat segít.nameg a balaton is😊Szoktam még ilyen lehúzható maszkot is használni és az frankón kitisztítja a dolgokat.arcradírral eddig nemsok tapasztalatom akadt de akkor kegyetlenül égett a pofám tõle.De ennek ellenére mindig jönnek vissza napi 2-3 és a bõröm is gyorsan zsírosodik.
pl ha egy napig nem tudok arcot mosni olyan frankón és tonizálni akkor tuti hogy sok lesz akár 1 nap alatt is.
nomeg egyszer anyámmal vetettem valami jó cuccost ami megelõzi a zsírosodást meg minden.kb 2000 ftba fájt de pont hogy mégzsírosabb lett tõle a bõröm és mégtöbb pattanásom lett...

RaZoK
hát ez nem túl bizalomgerjesztõ...😊

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?

Csak az esetek 90%-ában véglegesen, és pont abban a 10%-ban vagyok. 10 és 20 mg-os kiszerelésben lehet kapni, azt hiszem 20 vagy 30-as csomagban. Én napi 30-at szedtem, 20-at reggel, 10-et este. Persze fel és leszoktatással, szóval egy hétig szedtem napi 10-et, aztán napi 20-at, és csak a 3. héttõl napi 30-at. Ugyanez visszafelé leszoktatáskor.
Elõször több pattanás lesz, aztán olyan 1,5 hónap után már csökkenti a számukat, 3-4 hónap után pedig csak pár volt. Fél év után már úgy volt, hogy csak egy-egy jött elõ, de az sem volt ronda, és viszonylag hamar lement. Szerintem csak bõrgyógyász engedélyével lehet szedni, de nekem is két hetet kellett várnom, hogy azt mondjam, igen (nincs gyakrabban orvos, pedig hiába tudtam az összes kockázatot, egybõl tudtam azt is, hogy szedni akarom), elmondta a kockázatokat (látáskárosodást, májkárosodást okozhat, folyamatos vérvizsgálat mellett lehet szedni, nem lehet teherbe esni alatta (nem mintha nekem ilyenre az életben esélyem lenne <#bee1>), a bõrt nagyon szárítja, kenni kell, de idõvel hozzászokik az arc is, nekem legalább is pár hónap után nem volt akkor sem száraz, ha nem kentem.
De aztán vége lett a kezelésnek, a pattanások meg szépen visszatértek, igaz kevesebben, de mondom, csak a 10%-ban van így.
Szerintem hazugság, hogy nem szabad ezt meg azt enni, mert próbáltam mindent (na jó, a csokiról sosem mondtam le), de hiába, az sem segít. Szóval hiába nincs olajos mag, csipsz, sajt meg olajos és zsíros kaja, nekem az sem segített.
Visszasírom a roat, ha legközelebb megyek a dokihoz, követelni fogok egy második kúrát, nem érdekel, hogy milyen mellékhatásai lehetnek.
RaZoK
Hehe...visszaolvastam és rájöttem már 😊
Annyi jött le, hogy ez egy olyan gyógyszer, ami végleg leszámol a pattanásokkal, de a mellékhatása, hogy kiszárítja a bõrt. Ja és a háziorvostól kell kérni. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy mennyi idõ alatt szünteti meg továbbá, hogy milyen dózisban kell szedni és, hogy milyen kiszerelésben?...

Köszi a választ!

RaZoK
lehet, hogy bután fog hangzani a kérdés, de mi az a roa? 😊

Hello.használta már valamelyikötök az Elicina csigaproteint?
Hello! Énis szenvedek sajnos a pattikal.. Sokmindent kipróbáltam már de számomra a leghatásosabb módszer a kénszappan mely elég látványos változást mutatott... Kb 150 Ft ért meg lehet venni😄 Egy próbár megér.
Cinga
Hector Troy
Anyádnak olyan az arca vagy neked?!

every_body_tells_a_story

sz4bolcs
Pár év, és elmúlik. Én is kenegettem magam, sok mindent kipróbáltam (nem használtak), de végül magától múlt el. 20 évesen még ragyás voltam. 😊
Legjobb szer szappan és víz, valami olyan, ami nem szárít túlságosan, de jól tisztít, esetleg kozmetikushoz ugorj be párszor..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Nekem elég sok van!!<#szomoru1>Nekem anyám nem engedi h roát zabáljak mert h egésségtelen!!Milyen jó ´´szert´´tudtok amitõl elmulnak a ragyák??Mert ez igy szörnyû h a fél ´´pofám´´tele van pattanásokkal!!

Hector Troy
Amikor azt írom "edd mint a cukrot" nem úgy értem hogy ész nélkül zabáld. Arra gondoltam hogy ha valami *valóban*! hatásos szert keresel ragya ellen, akkor a roa. a legbrutkóbb esetben is megsegít <#taps>
Felesleges minden szarra pazarolnod, szerintem ezért éri meg egyedül kiadni az árát. Leírom csak hogy mindenkinek egyértelmû legyen: szigorúan tartsd be az orvosod utasításaid, és nem kell májfunkcióra menned<#wink>

Jah, és inkább ragyák nélkül halok meg, mint ragyákkal<#taps>

every_body_tells_a_story

sz4bolcs
Igyál sok rövidet, az is roncsolja a májat, de legalább szebb leszel tõle.

Ahogy a festõs történetbõl is kiderül:
"tegyél magadba egy kis Unicumot, hogy jobban nézzél ki"

sz4bolcs
fasza lehet ragyák nélkül meghalni. 😊

Skynet85
jahm, edd a roat aztán meg menj májfunkciót nézni jól dolog a roa csak épp kinyírja a májat...

Hector Troy
Edd a Roa.-t mint a cukrot, és nem lesz semmi gondod<#taps> A külsõ ecsetelések, meg a cuccok csak adalék, nem sokat érnek...

every_body_tells_a_story

TCelica
látom itt is aktivak vagytok 😊)
a szerelem már csak ilyen 😊

roberto0915
(roberto0915)<#finom><#action>(mega22)

ne a fejed nyald korbe hanem valami mást kellene szerintem*!!!😛

roberto0915
<#finom>

Ne csodálkozz....cselekedj!!!😄

roberto0915
<#ijedt>

nekem is van egyre tobb az arcomon....
A SZEXHIÁNY TESZI!!!

roberto0915
van egy az orcámon...<#ijedt>

Slawter
a külsõleges kezelés közül az antibiotikum kombó a legjobb, a zineryt, de ha az sem használ, roa kúra után, akkor ajánlanak egy második roa kúrát

.

Nekem a roacutan-t állami orvos írta fel, egy teljes kúrán át szedtem. Akkor hatásos volt, teljesen letisztult az arcom, de már fél éve abbahagytam, és fokozatosan visszatértek a pattanások, igaz, sokkal kevesebb, de még így is jelentõs mennyiség. Azóta használtam tenutant (pár nap után hasmenésem lett tõle), differint, fucidint, zinerynt és most skinorent, de az orvos csak összevissza hümmög, eredmény meg nem látszik.
TVelvet
Nekem pl.: csak csokitól jönnek ki a pattanások... akkora fasság komolyan mondom, pedig én édesszájú vagyok 😊
Zizou5
mit kell az ellen tenni, ha borotválkozás után, 1-2 napra rá ha nem borotválkozok ujra, ilyen szõrtüszõ gyulladások vagy pattanások igy kijönnek rajtam ? nem sulyos csak idegesítõ. arcszeszt használok.

Hector Troy
HI,

akad olyan akinek a roa-t állami orvos írta fel? Én régebben szedtem (magánorvos írta fel), és most újra kellett. Úgy döntöttem elmegyek "állambácsihoz", de a bõrgyógyászaton elküldtek valami krémmel. Jah, és azt is hozzátették hogy ha kell, menjek vissza magánorvoshoz, vagy vegyem meg teljesáron (TB nélkül). Hát köszönöm szépen, ma sem csalódtam...<#ravasz1>

every_body_tells_a_story

csgery
Oda is ragaszt a sok szõrbõl... 😄