2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
  • Marci0115
    jaja:D ha minden jol megy akkor a jövöhéten lesz csajom::))))
  • wordsworth
    akkor most baratnozzel be mig nincs pattanas :)
  • Marci0115
    nah akkor összeszedek valami csajt, elég a kockulásbol a gép elött:D, mondjuk most hogy abbahagytam a roát eggyenlöre nem jön elö
  • wordsworth
    Szerintem lehet, de a csendesebb 'félősebb' embereknek szerintem a 80% csutkán pattanásos, szal szerintem erős lelki tényezők is közrejátszhatnak.
  • Marci0115
    lelki gondoktol is lehet? akkor nekem tuti azér voltak
  • Yepp
    az, hogy pattanásos vagy, sztem a legfőbb oka vmi hormonális zavar
    ehetsz te annyi gyümölcsöt h beledöglesz, ha stresszeled magad, izgulsz akkor nem ér semmit.
    a bőr ugyanis nem tesz mást mint jelzi kifelé, h vmi nincs rendben vagy a szervezetedben, vagy a lelkedben, ha nem előbbi akk valszeg utobbi. ha folyamatosan stresszelsz, pl suli miatt v akármi, esetleg már régota nincs bnőd vagy vmi hasonlo ami lelki gondhoz vezethet akkor sztem nem fog elmulni... énis tele voltam kb 15 éves koromig, ám amint összejöttem a bnőmmel, vhogy helyreált a hormon háztartás (v minek szokták mondani.. :) , és azota nincsenek, esetleg csak elvétve 1-2
  • Marci0115
    épp azér nyár végén kezd el a roát szedni
  • red13
    Most már megint méregtelenítek, lúgosítok, salaktalanítok.
    4. napja csak a méregtelenítő teát iszom meg a rengeteg vizet. Csak rohadt gyümölcsöt eszek meg zöldséget. Megetem 3db avokádót is, ami nagyon jó a bőrre Eddig lófasz sem. Sőt most kijött egy nagy gyulladt a halántékomon.
    Olyan jó, hogy majd össze esek, mert ezek a gyümölcsök szart nem érnek, olyan mintha nem ennék semmit.

És csak jönnek, jönnek, de meddig még? Nagyon sokat mondták, hogy nekik 15 éves koruktól egészen huszas éveik végéig pattanásosak voltak. Én ezt tuti nem fogom kibírni.
  • Marci0115
    egy észrevétel, a fényérzékenység kb 3 hét alatt elmulik
  • Marci0115
    nálam elég régota voltak pattik,és késön kezdtem roát szedni, ezér a foltok megmaradtak, de idövel elmulnak vagy mélyhámlasztással el lehet tünteni
  • benkoszabi
    foltok? miféle foltok?
  • Marci0115
    99% az esély a teljes javulásra, foltok maradni fognak,a tartása változo
  • Trandoshi
    Arra hogy rendbe jön, eléggé nagy esély van szerintem. Legalábbis elég sok embernek, köztük nekem is bevált. Aztán hogy mennyire lesz tartós a hatása... nekem sztem egy hónap sem telt bele, és szép lassan ugyanott voltam ahonnan elkezdtem. Éppen ezért soha többet nem fogok roát szedni, mert csak szétküldi a májamat. De van olyan akinek a kúra után szinte teljesen eltűntek, remélem te is ezen szerencsések táborába fogsz tartozni.
  • benkoszabi
    sztetek mennyi esélyem van arra, hogy a roától rendbejön az arcom, és mennyi az esély arra, hogy tartós marad a kura végeztélvel? üdv. köszi
  • red13
    Az a helyzet, hogy az orvosok is úgy gondolkoznak pénz pénz pénz.
    Elmész felír egy ecsetelőt. Használod egy hónapig, mert elviekben akkorra kéne, hogy hasson. Talán hat is. De aztán újból kijönnek. Elmész újból most felír egy teljesen más kenőcsöt ami drágább is és töbet is kell belőle használni. Használ, vagyis eleinte úgy hiszed, de újból kijönnek rajtad. Ezt eljátszhatod még jópárszor vagy megmondod, hogy a tököd kivan írjon fel valami gyógyszert. Ilyenkor jön a roa. Ehez ugye többször vissza kell menni, meg felügyelett alatt kell szedni. Jópárszor kicsengeted a pénzt neki, ha maszek, ha nem akkor egyből le is szar, nemfoglalkozik veled. Aztmondja éljél neméletet és majd elmúlik vagy majd pár éven belül talán magától elmúlnak talán nem.

Külsőleg semmit nemhasználok az biztos. Semmilyen krémet nem rakok a fejemre. Max a mézet szoktam olyankor rákenni, ha kinyomom, mert az csökkenti a vérzést és a gyulladást.

Lehet elmegyek belgyógyászhoz, csak rá kell venni magam. És ha ott kiderül, hogy na bél gyulladásom van akkor még örülni is fogok neki. Hogy miért? Mert lehet attól jönnek ki ezek a szarok.
    Én megmondom mégegy évet nemfogok kihúzni így. Szeptembertől új suliba fogok menni és nemakarom, hogy ezek az arcomon ott legyenek. Épp eleget szenvedtem már miattuk.
  • Skynet85
    Hát figy gyogyszerés ismerős mondta, hogy nah ettől aztán semmit se várjunk elmodta ő, hogy hogy hat mit csinál és a végén kiderült, hogy gyakorlatilag nem is pattanásokra van hatással ha vmi másra, nem emléxem már és butaságot se akarok írni de akinek komoylan pattanáso az arca hát... tudod mit használjon azt kívánom de...
  • Marci0115
    de pl ha öt ember közül eggyiknek sem használ,jo azt aláirom hogy mindenkinél máshogy hat,a roánál is azt mondták elöször sok patti fog elöjönni, de nálam egyböl javulás volt
  • wordsworth
    nemtudhatod kire-milyen hatással van...
  • Skynet85
    Meromycin semmit se ér használtam még annó, de ha jót akarsz magadnak és a pénztárcádnak kis se váltod, az ég egyata világon semmit se ér, ezt garantálom inkább kérj vmi mást helyette.
  • McKenny
    MIt javasoltok? amugy ez a mero izé egy bocsó a kenőcs meg nem is kenőcs hanem nem tudok olyan víz állagú valszeg egy szar lesz...vmi javasoltok létszi
  • Marci0115
    általában a kenöcsök 90 % szart sem ér, ezér ha valaki nagyon akar javulást annak csaka gyogyszer marad
  • Trandoshi
    Akneflug- ot nem ismerem, de a Meromycinről tudom hogy szart sem ér. Én is használtam még a kezdetekkor, de nem használt az égvilágon semmit...
  • McKenny
    Tudtok ezekről mondani vmit?
    Meromycin,Akneflug-el
  • Marci0115
    nekemis, de valamiér ujra elkezdett száradni az arcom, pedig most nemszedek semmit
  • red13
    Akkor mit szólnának a bőrgyógyázok, ha nekik lenne tele a fejük patanásal?
    Nemhinném, hogy olyan könnyen mondanák maguknak, hogy majd elmúlik pár éven belül.

Nekem most az arcom elég fasza, van rajta két piros folt és ennyi.
  • Marci0115
    hát annyiböl már két doboz roaccutant is kijött volna az legalább hatásosabb
  • Trandoshi
    Ma voltam a bőrgyógyásznál. Azt mondja a hormonok miatt jöttek ki megint. Állítása szerint kb 25 - 26 éves koromig ez így fog menni továbbra is, akkor aztán majd beáll az egyensúly... Ja persze. Kérdeztem azt is, hogy miért mindig ugyanott jönnek ki, erre az volt a válasz, hogy ez mindenkinél más. Felírt egy antibiotikumot (Klacid Uno) szerinte muszály, különben még ennél is durvább lesz. Meg 2 fajta krémet (Skinoren, Sudocream) is írt még. Háát basszus eléggé megcsappant a pénztárcám ezek után: a doki elkért 4ezret (magánrendelés - ha nem oda méssz le sem szar), gyógyszerek 6600, meg a parkolóőr is megb*szott 2600- ra mert 20 percccel tovább voltam. Tehát mi ebből az egészből a tanulság? Az hogy mindenki bekaphatja, de legfőképpen a pattanások...
  • Marci0115
    kb 5 honapig szedtem szal nem két hétig, bajom meg nemhiszem hogy lesz töle
  • F1re
    en multkor azt olvastam hogy nem joh elkezdeni es hamar abba hagyni mert akkor mas pattanasok fognak kialakulni amit sokkal nehezebb lessz eltunteni irtak is hogy sok embernek a gyogyszertol 1-2 heten belul el is tunik de nem szabad abba hagyni tobb honapi kell meg csinalni
  • red13
    Szerintem gondold meg jól, hogy télleg elkezded-e a roát. Gondolj bele, hogy ezek a pattanások mennyire idegesítenek, akkor majd ha elkezd száradni az arcod és a szád az sem lesz kellemes. Főleg ilyen rohadt melegben. Ha már kimész a napra akkor égetni fogja az arcod és nem is lesz egy szép látvány. Az egész nyarat meg nem lehet a szobában tölteni.
    Persze lehet, hogy nem lesz rád akkora hatással, nem fog annyira száradni a bőröd.
  • wordsworth
    Szerintem az a helyzet, hogy ez nem játék, mi lenne, ha az orvostól kérdeznéd meg ugyanezt? mert gondolom itt senki nem bőrgyógyász... A kuruzslásnak meg nem szokott jó vége lenni
  • benkoszabi
    és az nem gáz ha csak igy abbahagyod a kúrát/kezelést, és 3 hónap múlva folytatod?
  • Marci0115
    nekem is kéne szedni még 2 honapig, de abbahagytam a nyárra valo tekintettel
  • benkoszabi
    ha belevágok msot a roába, és télleg nagyon száritja a bőröm, akkor nyugodtan abbahagyhatom, nem lesz gond belőle, hogy belevágtam, és abbahagyom, és majd összel ujra folytatom, avgy ez nem iylen egyszerű, ha valaki belevág, végig is kell csinálni?
  • Yepp
    sok esetben igazad van, viszont én nem ezekre az 1 pigment foltnyi kis pöttyökre gondolok.. ahogy megfigyeltem, amekkora volt a pattanás akkora az utána hagyott piros folt is.

amugy valóban elég fehér bőrü vok, de itt a nyár, a napozás többé nem gond (=
  • szedRick
    Nekem ami eddig bejött:

-Garnier Pure mélytisztító gél
    -Sudocrem: széles körbem alkalmazható, ekcémás bőrre, felfekvés, babapopsi
    és ugye amiért leírtam ide az ACNE

-napi 3db élesztőtabletta
    -mozgás is jót tesz

arckrémek: Nivea for men (fehér vagy kék, Q10)
    Kawar_day cream,nappali krém, holttengeri ásványokkal (patikában vettem)

nagyon jó dolog még a nap is, de nem a reggel 11h-15h mert az csak begyulasztja és rondább lesz mint valaha (értsd hatalmas kelések az arcodon), hanem a 15h-17:30 ig itt elég alacsony(8-12)faktorszámú naptej is ha nagyon fehér vagy de ha kezdel bebarnulni akár ezt is elhagyhatod érzés szerint.
    ha mégis csúcsidőben napozol 13h-... akkor értelemszerűen a börszínednek megfelelően kell megválasztani a magas faktorszámú naptejet (30-50)
    vagy ha nagyon csoki vagy akkor a közepes naptej (15-30)

• szedRick
    fehér bőrű embereknél látszódnak ezek a kis piros pöttyök, nyár van süt a nap, napozni kell és szépen el fognak tünni. (de csak ésszel, mert a bőrrákot már nehezebb eltüntetni)

ja meg amugy azért látod a kis piros pöttyöket, mert túlságosan sokat nézed a pattanásaidat a tükörben, ráfókuszálsz párra és azt hiszed hogy az arcod egy nagy pattanástömeg. :D _de ezek nem látszódnak más emberek számára mint amennyire te gondolod meg a kis piros pöttyök sem.

• Yepp
    lenne 1 kérdésem:
    az átlagnál talán kicsit több pattanásom van, főleg az állam felett és a homlokomon

viszont korábban elég sok volt a 2 arcomon is, ezek eltüntek, viszont a helyükön ien kis piros pöttyök maradtak. nem dudorodnak ki, szal az arcom sima itt, csaképpen mégis "pirospöttyös", holott ezek a pattanások már akár fél éve is eltüntek.

ezek mikor fognak eltünni kb mennyi idő lehet?
  • Marci0115
    hát szerintem csak logikusan kéne gondolkodni,a gyogyszer csak addig hat amig kinem ürül a szervezetböl,szal ha abbahagyod a gyogyszert idövel ujra jönnek
  • red13
    Énis mindenkitől azt hallotam a roától, hogy amíg szedte nagyából szép lett az arca, de amikor szünetet kellett tartani vagy abba hagyta akkor újra a régi lett.

Énse tudom, hogy miért csak a homlokomon jön ki. Ott is leginkább a jobb oldali részen, na meg a szemöldökönél és a halántékomon néha. A halántékomon ilyen vizenyős vagy milyen van ami bőr színű, de egy nagyon kicsit kidudorodik. Amúgy ilyen aprók.

Most elkezdem azt, hogy nem nyomkodom ki mégha ott van egy sárga gennyes szarsem akkor se. Inkább rakok rá egy rakat púdert meg leszarom ki mit gondol. Hátha javul. Hogy őszinte legyek belső problémám ugyan mi lenne? 19 éves vagyok b@ssza meg. Ha hormontől akkor összevissza tele lennék. Genetika kizárva. Más meg mi lehet? Úgy odafigyelek az arcomra mint senki.
    Már nagyon a végét járom. Tudom hogy van akinek sokkal nagyobb gondjai vannak holmi pattanásoktól, de engem akkor is kibaszottul zavar. Már már beleőrülök.