Pattanás(ok)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. re szedtem 1 évig kb utána abbahagytam minden rendben volt aztán szépen kezdtek visszajönni 3-4 hónap elteltével aztán kb 1 évre rá , hogy abbahagytam megint elég rossz rossz volt , már nagyok nemjöttek ki mint régen csak sok kicsi meg miteszer . Ezért kezdtem megint bele , hát nemmindenkinek jön be elsõre nekem nemjött hátha most.
2.évadot tolod?
eddig nemhasznált vagy miért szeded ilyen sokáig?
kiváncsi leszek milyen változás lesz kb. 1hónap után.
eddig nemhasznált vagy miért szeded ilyen sokáig?
kiváncsi leszek milyen változás lesz kb. 1hónap után.
"hosszú lesz ez az 5 hónap" <#hehe>#hehe> én már a 2. évadot tolom simán túléled
+ ahogy mondják a szépségért meg kell szenvedni ezis egy betegség ha valaki csipkelõdik miatta megmondod a gyógyszer miatt ilyen a szád - arcod
meg elmehet egyébkéntis a búsbüdös ****-ba akik nemszorulnak rá az ilyen kezelésekre mert babapopsi arcal születnek nemtudják , hogy az embertársaik min mennek keresztül az olyanoknak kéne magukba nézniük és hálat adni , hogy nekik nincsenek ilyen problémáik . bocs ha kicsit nyers voltam <#whatever>#whatever>
+ ahogy mondják a szépségért meg kell szenvedni ezis egy betegség ha valaki csipkelõdik miatta megmondod a gyógyszer miatt ilyen a szád - arcod
meg elmehet egyébkéntis a búsbüdös ****-ba akik nemszorulnak rá az ilyen kezelésekre mert babapopsi arcal születnek nemtudják , hogy az embertársaik min mennek keresztül az olyanoknak kéne magukba nézniük és hálat adni , hogy nekik nincsenek ilyen problémáik . bocs ha kicsit nyers voltam <#whatever>#whatever>
hosszú lesz ez az 5hónap.
ajánlott az arcomra addig a bõrgyógyász krémet, a Biodermából.
olyan a krém, h el is fedi kicsit a pattanásokat, mivel barna színû, és lefedi picit.
a másik Bioderma meg egy arcmosó, az is 3000ft felett volt de nagyon jól tisztít. Bioderma Sébium Moussant gél ez az arcmosó neve.
ajánlott az arcomra addig a bõrgyógyász krémet, a Biodermából.
olyan a krém, h el is fedi kicsit a pattanásokat, mivel barna színû, és lefedi picit.
a másik Bioderma meg egy arcmosó, az is 3000ft felett volt de nagyon jól tisztít. Bioderma Sébium Moussant gél ez az arcmosó neve.
És még valami. Vegyél egy tubus bõrradirt. A bõr nem úgy fog hámlani mint amikor megég a napon, hanem cserepesedik. Lehetséges, hogy hetente 2-3x használnod kell majd, külömben úgy fogsz kinézni mintha lisztbe fújtál volna. Azonkivül az elhalt bõrfelület miatt a krém sem fog használni, annyit ér majd mint döglött lovon a patkó.
Kellemetlen lessz, de túléled.😊
Kellemetlen lessz, de túléled.😊
In Lak\'ech Ala K\'in
Én azért regisztráltam magam ide, hogy megosszam tapasztalataimat és segítsek ha lehetséges. Nem kell elnézést kérj a kérdésekért.😊
Ha úgy fogod szedni mint annak idején én szedtem (nézd át amit korábban írtam), akkor kb. 20-25 nap után várható a kellemetlen bõrszáradás. Szölõzsirra már korábban szükséged lehet. Arra készülj fel, hogy hirtelen fog elöállni a jelenség.
Ha úgy fogod szedni mint annak idején én szedtem (nézd át amit korábban írtam), akkor kb. 20-25 nap után várható a kellemetlen bõrszáradás. Szölõzsirra már korábban szükséged lehet. Arra készülj fel, hogy hirtelen fog elöállni a jelenség.
In Lak\'ech Ala K\'in
be is vettem az elsõ gyógyszert, alsõ héten egyet kell szednem, a dobozon az van 20mg.
Wescone amikor elkezdted egybõl hatott másnap vagy hogyan vetted észre?
bocsi a sok kérdésért de nagyon izgulok. 😊
Wescone amikor elkezdted egybõl hatott másnap vagy hogyan vetted észre?
bocsi a sok kérdésért de nagyon izgulok. 😊
na meg is vettem a gyógyszert, kb 5patikába voltam és egyikben sem volt, úgy kellett rendelni.
a lényeg h megvan, kicsit félek tõle de majd kiderül mi lesz.😊
a lényeg h megvan, kicsit félek tõle de majd kiderül mi lesz.😊
Ne igyál elõre a medve bõrére, fõleg kínai méregtelenítõ teát ne.😊 Nagy tévhit, hogy az étrend befolyásolja a pattanások kialakulását, aktivitását. A hajlam a pattanásosodásra még örökletes is lehet és ilyen esetben a kínai csodalötyi sem segít. Az, hogy megdolgozza a szervezetet befolyással lehet természetesen a pattanásokra is. Nyugtával dicsérd a napot. Várj még néhány hetet az elragadtatott véleményezéssel.
In Lak\'ech Ala K\'in
hi mindenki😊
immáron letisztultabb arcbõrrel jelentkezem😊
És hogy hogyan sikerült egy hónap alatt? egyszerûen. vettem iylen kinai méregtelenitõ teát. és ami méreg a csokoládéval, a szénsavas "mûanyag"üditõitalokkal, és fõszeres ételekkel a szervezetbe jut, azokat ez a tea kiüzi....amit már az elsõ hetekben észrevettem, hogy naponta többször kellett wc-re futkosnom...kis és nagydolgokban egyaránt. napi 3szor van "nagydolgom", el lehet képztelni, mennyi mérget ûz igy ki a tea a szervezetembõl...másképp az arcomon a pattanásokkal jönne ki:S - azóta iylen mérges pattanásom, tudjátok az amit nem tudtok kinyomni, hanem csak egy nagy dudor...oylan mint egy hupli, szal oylanom nem volt...
MInden nap egy csésze tea, a pattit távol tartja😊
immáron letisztultabb arcbõrrel jelentkezem😊
És hogy hogyan sikerült egy hónap alatt? egyszerûen. vettem iylen kinai méregtelenitõ teát. és ami méreg a csokoládéval, a szénsavas "mûanyag"üditõitalokkal, és fõszeres ételekkel a szervezetbe jut, azokat ez a tea kiüzi....amit már az elsõ hetekben észrevettem, hogy naponta többször kellett wc-re futkosnom...kis és nagydolgokban egyaránt. napi 3szor van "nagydolgom", el lehet képztelni, mennyi mérget ûz igy ki a tea a szervezetembõl...másképp az arcomon a pattanásokkal jönne ki:S - azóta iylen mérges pattanásom, tudjátok az amit nem tudtok kinyomni, hanem csak egy nagy dudor...oylan mint egy hupli, szal oylanom nem volt...
MInden nap egy csésze tea, a pattit távol tartja😊
fómenüben a beállításokban 😄
meramúgyénvilághírűvagyok,csakavilágnemtudrólam.....
Ezt értem, de hogy helyezted be ide? És hogy/hol tudom módosítani az adatlapom?
In Lak\'ech Ala K\'in
photshopban beírtam elhelyeztem 1-2 efekt...imagereadyben meg animáltam.. nem nehéz 😊
Elmondanád hogyan szerkesztetted ezt a villogó "BeNCe" logot? Szerintem isteni retro feelingje van.😊
In Lak\'ech Ala K\'in
arcszoli az jó? mer lehet beszerzek egyet 😄 még azis emgeshet h occsóbban kijövök mint a sok szar kenõcs amit megveszek
Ha ront is, csak a kezelés elsõ néhány hetében ront. Utána azonban láthatóan jó hatással lesz a megjelenésedre.😊
In Lak\'ech Ala K\'in
hála istennek nekem van arc szoli itthon, ilyen kicsi, az arcot lehet vele csak barnítani, de hatásosan.
Wescone köszi a részletes ismertetést, én most még úgy állok hozzá hogy nemlesz nagy gond, de majd kiderül.
a hátamon egy szem pattanás nincs, csak az arcomon.
bízok benne hogy ez segíteni fog, és nemcsak 5hónap múlva, hanem egybõl mikor elkezdem szedni pár hét/nap alatt, nemúgy mint ahogy tapasztalták sokan h ront a helyzeten a kezelés alatt.
Wescone köszi a részletes ismertetést, én most még úgy állok hozzá hogy nemlesz nagy gond, de majd kiderül.
a hátamon egy szem pattanás nincs, csak az arcomon.
bízok benne hogy ez segíteni fog, és nemcsak 5hónap múlva, hanem egybõl mikor elkezdem szedni pár hét/nap alatt, nemúgy mint ahogy tapasztalták sokan h ront a helyzeten a kezelés alatt.
😊
Attol, hogy szoliba jársz még nem vagy buzi. És aki azt gondolja, mondja, esetleg ezen szórakozik az bekaphatja a sajátját!😄
Attol, hogy szoliba jársz még nem vagy buzi. És aki azt gondolja, mondja, esetleg ezen szórakozik az bekaphatja a sajátját!😄
In Lak\'ech Ala K\'in
Én se írhattam volna szebben, mert tényleg ugyan ilyen volt nálam is...sajnos én azt hiszem az ötödik/hatodik hónapban le is álltam vele. Nem nagyon jöttek vissza rám, de ami meg visszajött azt kozmetikussal + napi négyszeres arcmosással + szolival (nem vagyok buzi dehát ha mostmár nemnagyon van nap...) meg lehet oldani.
A napi mennyiséget az orvos írja elõ nem a patikus. Azt eddig már tudnod kellene, hogy naponta mennyit fogsz szedni. Én bevezetõként egy kapszulát szedtem (20 mg) 10 napon keresztül, aztán 10 napig 2 kapszulát (2x20 mg). Húsz nap után pedig 3 kapszulát (3x20 mg) szedtem négy hónapon keresztül, de amint már mondtam; négy hónap után vissza kellett vennem a tempóbol. Minden egyén esetében más a mellékhatások megnyilvánulása, illetve foka. Nem mondhatom el milyen hatással lesz rád a kezelés csak azt amit én tapasztaltam és még mindig tapasztalok 9 hónap után.
Kellemetlen mellékhatásai vannak. A bõr, de fõleg az ajkak és egyébként a nyálkahártya száradási foka brutális. Képzeld el, hogy nagyon száraz az ajkad, ezt az érzést szorozd meg 10-zel és kb. megkapod a Roa vagy Iso hatásának fokát. Csak úgy ajánlom ezt a gyógyszert, ha valóban nagyon elszánt vagy. Én azt mondtam az elején, hogy bármire képes vagyok annak érdekében, hogy megszabaduljak a pattanásaimtol, mégis 5 hó. után nagyon azon voltam, hogy leállok a szedésével. Szóval, az elsõ kellemetlen tünetek 1 hónap után kezdõdnek, szinte EGYIK NAPROL A MÁSIKRA. Legyen nálad ajakir és jó ha van nálad arckrém is. Este mindenképp be kell majd kenned az arcod. Lehetõleg zsiros arckrémmel mert a hidratáló arckrémek szart sem érnek. Az orrüreg is nagyon fog száradni. Gyakran vérfoltos lesz a zsebkendõd amikor kifújod az orrod. Nem kell ettöl megijedni, ez nem valamiféle "belsõ vérzés", csak a nyálka hártya szárazságábol adódó felületi sérülés. Ha akkora mennyiségben fogod szedni mint én, készülj fel arra, hogy amint mondtam korábban; NAGYON fog száradni az arcod. Engem nem készítettek fel erre és elsõ nap amikor jelentkeztek a sulyosabb tünetek azt hittem lángra lobban az arcom. Húzódott a bõröm, égett, csipte az arcom még az izzadságom is. Ha leöblítettem hideg vizzel csak rosszabb lett.
De hogy jót is mondjak a gyógyszerröl; SEGÍT. Valóban eltünteti a pattanásokat. Az arcodrol, a hátadrol, mindenhonnan. Lehet, hogy kezdetben több jön ki majd az arcon, sok emberkénél igy mûködik, de ezt csak olvastam. Nálam ez nem igy történt. Az arcomon szinte azonnal mutakozott a Roa / Iso hatása. Az arcomon nincs pattanás, de még csak mitesszer sem több mint fél éve. Olyan a bõröm szinte mint egy újszülötté, talán még a meglévõ foltoknak is eltüntette egy részét.
Szóval a lényeg az, hogy ezen információk birtokában eldöntsd, megéri-e, hogy belevágj?
Kellemetlen mellékhatásai vannak. A bõr, de fõleg az ajkak és egyébként a nyálkahártya száradási foka brutális. Képzeld el, hogy nagyon száraz az ajkad, ezt az érzést szorozd meg 10-zel és kb. megkapod a Roa vagy Iso hatásának fokát. Csak úgy ajánlom ezt a gyógyszert, ha valóban nagyon elszánt vagy. Én azt mondtam az elején, hogy bármire képes vagyok annak érdekében, hogy megszabaduljak a pattanásaimtol, mégis 5 hó. után nagyon azon voltam, hogy leállok a szedésével. Szóval, az elsõ kellemetlen tünetek 1 hónap után kezdõdnek, szinte EGYIK NAPROL A MÁSIKRA. Legyen nálad ajakir és jó ha van nálad arckrém is. Este mindenképp be kell majd kenned az arcod. Lehetõleg zsiros arckrémmel mert a hidratáló arckrémek szart sem érnek. Az orrüreg is nagyon fog száradni. Gyakran vérfoltos lesz a zsebkendõd amikor kifújod az orrod. Nem kell ettöl megijedni, ez nem valamiféle "belsõ vérzés", csak a nyálka hártya szárazságábol adódó felületi sérülés. Ha akkora mennyiségben fogod szedni mint én, készülj fel arra, hogy amint mondtam korábban; NAGYON fog száradni az arcod. Engem nem készítettek fel erre és elsõ nap amikor jelentkeztek a sulyosabb tünetek azt hittem lángra lobban az arcom. Húzódott a bõröm, égett, csipte az arcom még az izzadságom is. Ha leöblítettem hideg vizzel csak rosszabb lett.
De hogy jót is mondjak a gyógyszerröl; SEGÍT. Valóban eltünteti a pattanásokat. Az arcodrol, a hátadrol, mindenhonnan. Lehet, hogy kezdetben több jön ki majd az arcon, sok emberkénél igy mûködik, de ezt csak olvastam. Nálam ez nem igy történt. Az arcomon szinte azonnal mutakozott a Roa / Iso hatása. Az arcomon nincs pattanás, de még csak mitesszer sem több mint fél éve. Olyan a bõröm szinte mint egy újszülötté, talán még a meglévõ foltoknak is eltüntette egy részét.
Szóval a lényeg az, hogy ezen információk birtokában eldöntsd, megéri-e, hogy belevágj?
In Lak\'ech Ala K\'in
és neked eddig használt?
hogy kezdõdött? tehát egybõl megjött a hatása és elkezdte eltüntetni ideiglenesen a pattanásokat?
nekem 6000mg van írva, nemtudom most pontosan h mennyit kell szednem, még nincs meg a gyógyszer mert nemlehetett kapni annál a patikánál ahova én mentem..
hogy kezdõdött? tehát egybõl megjött a hatása és elkezdte eltüntetni ideiglenesen a pattanásokat?
nekem 6000mg van írva, nemtudom most pontosan h mennyit kell szednem, még nincs meg a gyógyszer mert nemlehetett kapni annál a patikánál ahova én mentem..
Egyébként úgy látom, a legtöbb orvos fosik, ha valamiért felelösséget kell vállalnia esetleg. Könnyebb úgy felírni a roa-t, hogy biztosan tudja; nem fog használni a felírt napi adag, viszont nyugodtan alhat, mert attol a mennyiségtöl amit felírt, nem lesz semmi baja senkinek. Amint tapasztalom, sokan felírják ugyan a roat, de jóval kevesebb mennyiségben mint amennyi valóban használna.
A Roa kis mennyiségben egyáltalán nincs a májra és ezáltal a vérképre hatással. Kis mennyiségben szedve eltünteti ugyan a pattanásokat, de csak ideiglenesen. Csak idő kérdése; mikor térnek majd vissza a pattanások.
Én 60 mg-ot szedtem négy hónapon keresztül naponta. Aztán mondtam az orvosomnak, hogy abbahagyom mert nem birom a mellékhatásokat. Azt mondta; nagyon rosszul teszem ha leállok a szedésével, mert néhány hónapon belül visszatérnek majd a pattanások, és újra kell kezdenem a kúrát. Ezek után megállapodtunk abban, hogy én nem állok le a Roa szedésével, viszont a napi adagot 40 mg-ra csökkentette. Ne gondolja senki, hogy a 40 mg-os napi adaggal könnyebb lett az életem, de azóta már eltelt újabb négy hónap és mostmár csökkenteni kezdtem a napi adagot. Ezalkalommal az orvosom előirása szerint.
A Roa kis mennyiségben egyáltalán nincs a májra és ezáltal a vérképre hatással. Kis mennyiségben szedve eltünteti ugyan a pattanásokat, de csak ideiglenesen. Csak idő kérdése; mikor térnek majd vissza a pattanások.
Én 60 mg-ot szedtem négy hónapon keresztül naponta. Aztán mondtam az orvosomnak, hogy abbahagyom mert nem birom a mellékhatásokat. Azt mondta; nagyon rosszul teszem ha leállok a szedésével, mert néhány hónapon belül visszatérnek majd a pattanások, és újra kell kezdenem a kúrát. Ezek után megállapodtunk abban, hogy én nem állok le a Roa szedésével, viszont a napi adagot 40 mg-ra csökkentette. Ne gondolja senki, hogy a 40 mg-os napi adaggal könnyebb lett az életem, de azóta már eltelt újabb négy hónap és mostmár csökkenteni kezdtem a napi adagot. Ezalkalommal az orvosom előirása szerint.
In Lak\'ech Ala K\'in
"Összdózis: 6000mg"
"Beszedett Roaccutan mennyisége Doboz 10mg/20mg: 1200 (odahúzott egy nyilat a 20mghez a bõrgyógyász)"
"Beszedett Roaccutan mennyisége Doboz 10mg/20mg: 1200 (odahúzott egy nyilat a 20mghez a bõrgyógyász)"
Amit te fogsz szedni az vélhetõleg az Isotretinoin Hexal. Az sem fog kimélni. Még mindig nem tudom; hány mg lesz a napi adagod? Nem a kezdeti adag érdekelne, hanem az, hogy húzamosabb ideig mennyit kell majd szedned naponta.
In Lak\'ech Ala K\'in
Nem csak a szád...olyan szinten nem lesz benned semmi testnedv, hogy örüljél ha majd nem fog szétfújni a szél 😊
Izzadni se fogsz, hajad nem zsírosodik stb...viszont ha megmosod az arcod és kimész uccára és kifújja a szél akkor úgy fogsz kinézni mint 1 hámló zombi 😊
Én már a halálomon voltam az 5. hónapban..
Izzadni se fogsz, hajad nem zsírosodik stb...viszont ha megmosod az arcod és kimész uccára és kifújja a szél akkor úgy fogsz kinézni mint 1 hámló zombi 😊
Én már a halálomon voltam az 5. hónapban..
6000mg-ot. pontosabban nem a roaccutant kell szednem, hanem ami teljesen ugyanaz mint a roaccutan, csak a neve más. 😊 ne kérdezd a nevét, elolvasni lehetetlen ahogy ír a bõrgyógyász. beváltom a gyógyszert és megtudom a nevét.
roa könyvecskét kaptam, és ott is van bejelölve hány mgot kell szedni.
tehát tényleg szinte ugyanaz a 2 gyógyszer.
a szám száradása a kezdet, még milyen szörnyûségre számíthatok?
roa könyvecskét kaptam, és ott is van bejelölve hány mgot kell szedni.
tehát tényleg szinte ugyanaz a 2 gyógyszer.
a szám száradása a kezdet, még milyen szörnyûségre számíthatok?
Én 9 hónapja szedem, van némi tapasztalatom. Hogy fogod szedni a Roa-t, naponta milyen mennyiségben?
In Lak\'ech Ala K\'in
Na voltam bõrgyógyásznál, egybõl a roaccutan-t ajánlotta.
holnap reggel elkell mennem laborvizsgálatra, és ha minden ok, akkor elkezdhetem szedni.
3.hónapban aztmondta hogy csúnya lesz az arcom, mert a gyógyszer hatására kijönnek a "benntragadt" pattanások, de ez jó jel mert akkor látszik h használ a gyógyszer.
5hónapos a kezelés, imátkozok h végleg tûnnyenek el ezek a ronda pattanások.
Ki csinálta végig a kezelést? mit tapasztalt?
erre válaszoljatok légyetek szívesek.
holnap reggel elkell mennem laborvizsgálatra, és ha minden ok, akkor elkezdhetem szedni.
3.hónapban aztmondta hogy csúnya lesz az arcom, mert a gyógyszer hatására kijönnek a "benntragadt" pattanások, de ez jó jel mert akkor látszik h használ a gyógyszer.
5hónapos a kezelés, imátkozok h végleg tûnnyenek el ezek a ronda pattanások.
Ki csinálta végig a kezelést? mit tapasztalt?
erre válaszoljatok légyetek szívesek.
Érdemes ezt elolvasni!
Az akné, a pattanásos bõr
Az akné a bõr gyulladásos megbetegedése, amelyet a faggyúmirigyek kivezetõ nyílásainak, a pórusoknak az eltömõdése következtében kialakuló bõrelváltozások jellemeznek. A faggyúmirigyek nem egyenletesen helyezkednek el bõrünkben: legtöbb az arcon, a hallójáratban, a mellkason, a háton és a karok külsõ felszínén. Az akné kialakulásakor ismeretlen okok miatt a pórusok belsõ falának sejtjei túl gyorsan válnak le és összetapadnak. Az elhalt hámrétegsejtek a faggyúval összekeveredve, mint egy dugó eltömik a faggyúmirigy kivezetõ nyílását, ami a pórus kidudorodását okozza (ezt nevezzük zárt vagy fehér komedónak), ha ez a megnagyobbodott szõrtüszõ megnyílik, akkor fekete színûnek látszik, ez az ún. nyitott vagy fekete komedó. A zsiradék és a sejtek keveréke arra kényszeríti a rendes körülmények között a bõr felszínén élõ Propionibacterium acnes-nak nevezett baktériumokat, hogy az eltömõdött tüszõben szaporodjanak. Ezek a baktériumok olyan kémiai anyagokat és enzimeket termelnek, amelyek gyulladást okozhatnak, és pusztulának nevezett kis, gyulladásos területeket hoznak létre. A gyulladást jellemzõ tünetek: duzzanat, vörösség, melegség és fájdalom. Egy idõ után az eltömõdött tüszõ szétreped és mindent a környezõ bõrbe ürít - faggyút, elhalt hámsejteket és baktériumokat. Bár az akné nem jelent komoly fenyegetést az egészségre, súlyos formája maradandó hegek kialakulásához vezethet. A problémás területek nyomkodása, piszkálása és a bõr durva dörzsölése rontja a tüneteket.
Az akné a pubertással kezdõdik és általában néhány év múlva magától gyógyul, a felnõttkorra csak súlyos esetekben marad meg. Valamilyen súlyosságú akné négy tinédzser közül háromnál elõfordul. Oka a kamaszkori emelkedõ hormonszint: az androgén hormonok hatására megnövekvõ faggyútermelés. Az akné kialakulásának hajlama öröklõdhet is. Vannak más tényezõk is, amelyek növelik az akné megjelenésének lehetõségét: terhesség, fogamzásgátló tabletták szedése, szélsõséges idõjárási viszonyok, stressz; napfény-, kozmetikumallergia; endokrin zavarok, egyes daganatok, bizonyos gyógyszerek használata (pl. lítium, kortizon, tesztoszteron, ösztrogén stb.).
Az aknét általában két típusba sorolják: e szerint megkülönböztetünk papulo-pusztuláris és noduláris aknét. A leggyakoribb típus a papulo-pusztuláris akné, amelyik komedók és pusztulák kombinációja. Ez a típus tehát gyulladásos és nem gyulladásos elváltozásokat is mutat. A noduláris akné sokkal súlyosabb: erre a típusra csomók megjelenése jellemzõ, amelyek igen fájdalmasak lehetnek. Ritka, de igen súlyos gyulladásos formát acne conglobatanak nevezzük, amelyet a gyulladás mellett bakteriális fertõzõdés jellemez. Ez az akné típus elsõsorban a háton, a faron és a mellkason alakul ki.
Az akné, a pattanásos bõr
Az akné a bõr gyulladásos megbetegedése, amelyet a faggyúmirigyek kivezetõ nyílásainak, a pórusoknak az eltömõdése következtében kialakuló bõrelváltozások jellemeznek. A faggyúmirigyek nem egyenletesen helyezkednek el bõrünkben: legtöbb az arcon, a hallójáratban, a mellkason, a háton és a karok külsõ felszínén. Az akné kialakulásakor ismeretlen okok miatt a pórusok belsõ falának sejtjei túl gyorsan válnak le és összetapadnak. Az elhalt hámrétegsejtek a faggyúval összekeveredve, mint egy dugó eltömik a faggyúmirigy kivezetõ nyílását, ami a pórus kidudorodását okozza (ezt nevezzük zárt vagy fehér komedónak), ha ez a megnagyobbodott szõrtüszõ megnyílik, akkor fekete színûnek látszik, ez az ún. nyitott vagy fekete komedó. A zsiradék és a sejtek keveréke arra kényszeríti a rendes körülmények között a bõr felszínén élõ Propionibacterium acnes-nak nevezett baktériumokat, hogy az eltömõdött tüszõben szaporodjanak. Ezek a baktériumok olyan kémiai anyagokat és enzimeket termelnek, amelyek gyulladást okozhatnak, és pusztulának nevezett kis, gyulladásos területeket hoznak létre. A gyulladást jellemzõ tünetek: duzzanat, vörösség, melegség és fájdalom. Egy idõ után az eltömõdött tüszõ szétreped és mindent a környezõ bõrbe ürít - faggyút, elhalt hámsejteket és baktériumokat. Bár az akné nem jelent komoly fenyegetést az egészségre, súlyos formája maradandó hegek kialakulásához vezethet. A problémás területek nyomkodása, piszkálása és a bõr durva dörzsölése rontja a tüneteket.
Az akné a pubertással kezdõdik és általában néhány év múlva magától gyógyul, a felnõttkorra csak súlyos esetekben marad meg. Valamilyen súlyosságú akné négy tinédzser közül háromnál elõfordul. Oka a kamaszkori emelkedõ hormonszint: az androgén hormonok hatására megnövekvõ faggyútermelés. Az akné kialakulásának hajlama öröklõdhet is. Vannak más tényezõk is, amelyek növelik az akné megjelenésének lehetõségét: terhesség, fogamzásgátló tabletták szedése, szélsõséges idõjárási viszonyok, stressz; napfény-, kozmetikumallergia; endokrin zavarok, egyes daganatok, bizonyos gyógyszerek használata (pl. lítium, kortizon, tesztoszteron, ösztrogén stb.).
Az aknét általában két típusba sorolják: e szerint megkülönböztetünk papulo-pusztuláris és noduláris aknét. A leggyakoribb típus a papulo-pusztuláris akné, amelyik komedók és pusztulák kombinációja. Ez a típus tehát gyulladásos és nem gyulladásos elváltozásokat is mutat. A noduláris akné sokkal súlyosabb: erre a típusra csomók megjelenése jellemzõ, amelyek igen fájdalmasak lehetnek. Ritka, de igen súlyos gyulladásos formát acne conglobatanak nevezzük, amelyet a gyulladás mellett bakteriális fertõzõdés jellemez. Ez az akné típus elsõsorban a háton, a faron és a mellkason alakul ki.
In Lak\'ech Ala K\'in
jol van, elmegyek okirre jol berugunk bulizunk egyet aztan meg meglatogatok egy borgyogyaszt. mondja el h o mit lat es mit gondol erre 😊 koszi a segitsegeteket
osztozunk?:-)
Ha mindenképp magad akarod kezelni a próblémát, napoztasd ahogy Tom Tom ajánlotta. És ha nem megfelelő az időjárás ott a szolárium. Ilyenkor talán már célravezetőbb is mint a nap.
In Lak\'ech Ala K\'in
sztem a piros foltok egy két hét alatt elmúlnak.de segít neki a nap is.nekem pár heg maradt de csak 10 centire látszik a tükörbõl.de muterom azt mondta hogy van valami lézeres cucc ami nem vészesen drága és azzal meg lehet oldani.én szaliciles alkoholt ajánlom arclemosónak de sztem nem árt beszerezni valami kozmetikumos lemosót is mivel ha napi 2 nél többször csinálod igen száraz lesz tõle a bõröd.patikában lehet kapni 600 ft.zink tabletta mire jó??
egyebkent meg egy kerdes volt csak mivel tudom a voros piros pattanasszineket eltuntetni amikor mar nem gyulladt meg semmi 😊
kell vmi specialis helyre mennem vagy jo a keruleti? az is ert elegge hozza vagy tudtok egy jo kis pestit mondani esetleg? 😄
Akkor lesz ragyás az arcod, ha nyomkodod a pattanásaid és utána nem tisztítod le eléggé az arcod. Amúgy a kérdéseid elég komplexek, szerintem látatlanban még egy bõrgyógyász sem tudna rájuk válaszolni.
Ajánlom keress fel egyet...
Ajánlom keress fel egyet...
In Lak\'ech Ala K\'in
sziasztok!
elore szeretnem jelezni h most iro keloszor es nem tudtam visszaolvasni 600 hozzaszolast csak az utolso 50et kb. ezert tunhet ugy egyeseknek h mar megvalaszoltak ezt a kerdest de azoktol szives elnezest kerek.
szoval elmondom mi a helyzet. male vagyok 4ikes (12), 1-ben mar voltam borgyogyasznal aki egesz jol megcsinalta a pofim. 2-3 ban ugy szartam le az arcom ahogy lehet meg megmosni sem mostam 😄 de most nyaron rajottem h eleg gazol nez ki ez a sok piros voroses folt a mar leszaritott pattanasok helyen es egyre tobb ilyen mocskos akne is van. vagyis raalltam most nagyon e kellemetlenseg fixalasara. vettem egy ilyen pure arclemosot amivel napi 3x (reggel, suli utan, fekves elott) szepen megmosom, majd utana egy ilyen szaritoval (Spiritus salycilatus) bepottyozom az erintett teruleteket, ezek melle meg szedek zink tablettakat is. ez mind szep is jo eddig mert nagyjabol elmulnak ezek de a nyomuk ottmarad es nem szeretnem ezt :S erre kene nekem valami okossag hogyan lehetne elkerulni h ilyne foltos maradjon mit lehet ezellen tenni ? jha es azt is megkoszonnem ha vki felvilagositana h ezekbol a piros, voros teruletekbol lehetnek ilyen melyedesek v ragyak v micsodak? :S
valaszotokat es felkeszuletlensegem elnezeset elore is koszonom: norib 😊
elore szeretnem jelezni h most iro keloszor es nem tudtam visszaolvasni 600 hozzaszolast csak az utolso 50et kb. ezert tunhet ugy egyeseknek h mar megvalaszoltak ezt a kerdest de azoktol szives elnezest kerek.
szoval elmondom mi a helyzet. male vagyok 4ikes (12), 1-ben mar voltam borgyogyasznal aki egesz jol megcsinalta a pofim. 2-3 ban ugy szartam le az arcom ahogy lehet meg megmosni sem mostam 😄 de most nyaron rajottem h eleg gazol nez ki ez a sok piros voroses folt a mar leszaritott pattanasok helyen es egyre tobb ilyen mocskos akne is van. vagyis raalltam most nagyon e kellemetlenseg fixalasara. vettem egy ilyen pure arclemosot amivel napi 3x (reggel, suli utan, fekves elott) szepen megmosom, majd utana egy ilyen szaritoval (Spiritus salycilatus) bepottyozom az erintett teruleteket, ezek melle meg szedek zink tablettakat is. ez mind szep is jo eddig mert nagyjabol elmulnak ezek de a nyomuk ottmarad es nem szeretnem ezt :S erre kene nekem valami okossag hogyan lehetne elkerulni h ilyne foltos maradjon mit lehet ezellen tenni ? jha es azt is megkoszonnem ha vki felvilagositana h ezekbol a piros, voros teruletekbol lehetnek ilyen melyedesek v ragyak v micsodak? :S
valaszotokat es felkeszuletlensegem elnezeset elore is koszonom: norib 😊
pia miatt?😊menjél már.voltam jánosba és felírt ,mittomén mien kenceficét hátha beválik.gyógyszert elvbõl nem akart felírni mivel nem olyan csúnya most.azt mondja majd kinövöm de ez sovány vígasz mert pont a " szép fiatalkor"-omat bassza el az egész dolog.na mindegy egy év alatt megedzõttem ezen már nem stresszelek max addig nem lesz csajom.
nekem meg kozmetikust kell felhívnom szerdán, és akkorra már ajál egy jó bõrgyógyászt. 😊
remélem nem kéri majd a vérvételt, mert utálom ha döfködnek.
de olyan csúnya csak a szám körül, és az állam h szerintem biztosan kell vérvétel.
megyek fogorvoshoz is, lehet a egyik fogam miatt jönnek ki.
nagyon de nagyon rosz ez így, rettenetesen kijöttek.
remélem nem kéri majd a vérvételt, mert utálom ha döfködnek.
de olyan csúnya csak a szám körül, és az állam h szerintem biztosan kell vérvétel.
megyek fogorvoshoz is, lehet a egyik fogam miatt jönnek ki.
nagyon de nagyon rosz ez így, rettenetesen kijöttek.
ne járj kocsmába pia miatt is kijön 😊
+ kocsmázás 😄
no én is holnap megyek bõrgyógyászhoz.már egy éve szívok a pattanások miatt és hát nem tudok mit mondani:szélmalomharc.ha van 3 napom amikor csak itthon gizdulok csak akkor tudom normálisan megcsinálni az arcom.most hétközbe suliba vagyok 8 tól 16 ig +kocsmázás... és nem tudok addig semmit se kezdeni a képemmel így mire hazaérek eltûnik az arcom a zsírban és addigra már gazdagabb leszek 3-4 pattanással is.nekem valami faggyúszabályzó kéne vagy fene tudja mi hogy ne legyen olyan zsíros a bõröm és ezért flashelek egy jót a bõrgyógfyásszal holnap.
Ilyen kis mennyiséggel csak "hibernálod" a pattanásokat. Nem csodálkozom, hogy visszatértek. Ekkora mennyiséggel végigcsinálhatsz bármennyi kúrát, végleg nem fogsz megszabadulni soha a pattanásaidtol. Elmagyarázta az orvosod, hogy mi tulajdonképpen a pattanás és hogyan hat az isotretinoin (Roa)?
In Lak\'ech Ala K\'in