Pattanás(ok)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
engem az is érdekelne még, hogy a sima melegvizes arcmosás, vagyis langyosvizes arcmosás ér-e annyit, mintha használnék iylen lemosó gépt? mint pl. garnier pure 3in1 bõrradir+arcmaszk lemosó....vagy oxy arclemosó, avagy clean and lcear...szal lényegében ér-e annyit a langyosvizes mosakodás/arcmosás, mint ha iylen gélt-t használnék?
Most meditálni kezdtem el XD Füstölõ, nyugtató zene, talán jó lesz stressz oldásnak, mert azok is okozhatják valamilyen szinten. Meg próbálok minnél többet sportolni, lúgosítani.
Nekem amúgy még a hajam nagyon gáz. Full száraz,szállkás. Ezt nemtudom miért van mikor az arcbõröm meg zsíros. Hetente mosok hajat, de még így is szar, azon gondolkodom, hogy mellõzöm a sampont és csak sima vízel fogok hajat mosni.
Azt nemtudom, hogy a májam, a vesém, a beleim, a vérkeringésem milyenek, de ezalatt az év alatt annyi mindent csináltam, hogy rossz nem lehet. Naponta tízszer járok wc-re hugyozni, ez már csak jót tett a vesémnek. Rengeteg csalánteát megittam ezidõ alatt, ami ugye vértisztiító, a többi szerrõl nem is beszélve és a sok zöldségrõl meg az egészséges kajáról.
Lehet valamit rosszul csinálok, mert az arcom egyáltalán nem tiszta, sok mitiszer és a homlokom erõsen kipattog mindig. Na meg nincs is olyan igazi bõrszíne az arcomnak. Szoláriumba is járok már nagyon régóta, a testem full barna, de a fejem alig. Nemértem miért vannak ezek a dolgok.
Arcot mosni én napi háromszor szoktam. Reggel, este, meg úgy napközben valamikor. Arcomra én már nem kenek semmit. Többet ártanak mint használnak. A héten megyek el bõrcsiszolásra, kíváncsi vagyok milyen lesz utána.
a másik meg, nem értem hogy Wescone miért másoltad be...meg hülyeség hogy nem eltömõdött porusok okozzák a pattanások, aknák kialakulását. ha a fagyumirigy kivezetõnyilása eltömõdik, akkor a benne felgyülemlett faggyu begyullad, és kialakul a pattanás..ennyi..és ehhez elég pár óra....és mivel én sok szarságot az arcomra kenek, elõfordulhat hogy az tömiti el, nem? sztem igen...
másik meg..tegnap olvastam ,hogy a napi többszöri mosakodás nem jó..mert az arc oylan, mint a fejbõr..sok mosás után több faggyut tertel, ezzel nõ az eltömõdött porusok száma, és igy a pattanások kialalkulásának lehetséges száma is nõ..ergp napi reggel, délben, este arcmosás szvsz simánelég....szerintem
Anno rohadtul ragyás arcom volt, de végigtoltam egy diéátát (napi 1 kiló csirke, 1.5 kiló zöldség, proteinpor, rengeteg olajos magv, dió, mogyoró, mandula, néha tojás, semmi tej, cukor, liszt, szemétkaja.. ) napi 7 liter víz..
azon kívül, hogy a zsír lement, izom felgyütt, a pattanások is elmúltak 😊 szóval szerintem igenis étrendfüggõ is a dolog.. a tiszta kajálás tiszta arcbõrt eredményez szvsz..
lehet cáfolni, de a tapasztalatok nem ezt mutatják :\
Az akné, a pattanásos bõr
Az akné a bõr gyulladásos megbetegedése, amelyet a faggyúmirigyek kivezetõ nyílásainak, a pórusoknak az eltömõdése következtében kialakuló bõrelváltozások jellemeznek. A faggyúmirigyek nem egyenletesen helyezkednek el bõrünkben: legtöbb az arcon, a hallójáratban, a mellkason, a háton és a karok külsõ felszínén. Az akné kialakulásakor ismeretlen okok miatt a pórusok belsõ falának sejtjei túl gyorsan válnak le és összetapadnak. Az elhalt hámrétegsejtek a faggyúval összekeveredve, mint egy dugó eltömik a faggyúmirigy kivezetõ nyílását, ami a pórus kidudorodását okozza (ezt nevezzük zárt vagy fehér komedónak), ha ez a megnagyobbodott szõrtüszõ megnyílik, akkor fekete színûnek látszik, ez az ún. nyitott vagy fekete komedó. A zsiradék és a sejtek keveréke arra kényszeríti a rendes körülmények között a bõr felszínén élõ Propionibacterium acnes-nak nevezett baktériumokat, hogy az eltömõdött tüszõben szaporodjanak. Ezek a baktériumok olyan kémiai anyagokat és enzimeket termelnek, amelyek gyulladást okozhatnak, és pusztulának nevezett kis, gyulladásos területeket hoznak létre. A gyulladást jellemzõ tünetek: duzzanat, vörösség, melegség és fájdalom. Egy idõ után az eltömõdött tüszõ szétreped és mindent a környezõ bõrbe ürít - faggyút, elhalt hámsejteket és baktériumokat. Bár az akné nem jelent komoly fenyegetést az egészségre, súlyos formája maradandó hegek kialakulásához vezethet. A problémás területek nyomkodása, piszkálása és a bõr durva dörzsölése rontja a tüneteket.
Az akné a pubertással kezdõdik és általában néhány év múlva magától gyógyul, a felnõttkorra csak súlyos esetekben marad meg. Valamilyen súlyosságú akné négy tinédzser közül háromnál elõfordul. Oka a kamaszkori emelkedõ hormonszint: az androgén hormonok hatására megnövekvõ faggyútermelés. Az akné kialakulásának hajlama öröklõdhet is. Vannak más tényezõk is, amelyek növelik az akné megjelenésének lehetõségét: terhesség, fogamzásgátló tabletták szedése, szélsõséges idõjárási viszonyok, stressz; napfény-, kozmetikumallergia; endokrin zavarok, egyes daganatok, bizonyos gyógyszerek használata (pl. lítium, kortizon, tesztoszteron, ösztrogén stb.).
Az aknét általában két típusba sorolják: e szerint megkülönböztetünk papulo-pusztuláris és noduláris aknét. A leggyakoribb típus a papulo-pusztuláris akné, amelyik komedók és pusztulák kombinációja. Ez a típus tehát gyulladásos és nem gyulladásos elváltozásokat is mutat. A noduláris akné sokkal súlyosabb: erre a típusra csomók megjelenése jellemzõ, amelyek igen fájdalmasak lehetnek. Ritka, de igen súlyos gyulladásos formát acne conglobatanak nevezzük, amelyet a gyulladás mellett bakteriális fertõzõdés jellemez. Ez az akné típus elsõsorban a háton, a faron és a mellkason alakul ki.
In Lak\'ech Ala K\'in
Persze, hogy nem mert a pattanások kialakulása NEM ÉTRENDFÜGGÕ!
In Lak\'ech Ala K\'in
A hajamhoz meg annyit, hogy nem lóg a homlokomra, mert ahoz rövid, mindig felállítom, de ha a wax-tól vagy bármi mástól lenne ez is hülyeség, mert régen nem raktam rá semmit és mégis olyan volt.
Ez az egész dolog olyan szar.
meramúgyénvilághírűvagyok,csakavilágnemtudrólam.....
Lada VFTS
In Lak\'ech Ala K\'in
In Lak\'ech Ala K\'in
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
In Lak\'ech Ala K\'in
csak gondoltam mondom h Zyneritet írt fel a bõrgyógyász meg még vmi D betûset de látatlanban... remélem lesz is vmi hatása a közeljövõben..
Ha elméssz egy bõrgyógyászhoz kérj tájékoztatót a Roa-rol és jól gondold meg a dolgot mielött belevágnál. Olvass vissza a topikban, irtam már korábban a Roa-rol és a szedés ideje alatt tapasztalható kellemetlenségekröl.
Ha kérdéseid vannak kérdezz bátran de bõvebb ismeretekért a témával kapcsolatosan javaslom egyéb oldalak, forumok böngészését is.
In Lak\'ech Ala K\'in
..hát akkor én már roával is kezdhetek mer alapból nincs kedvem olyan kencékhez amik csak addig hatásossak amíg szedem õket...
még annyit kérdeznék h ha elmennék bõrgyógyászhoz, hogy mûködik ez, szokás ilyenkor kérni h mit írjon fel v felesleges mer úgye azt fogja?
Minden szervezet más, ezért ha valakinél kitünõ eredményt ér el egy gyógyszer egyáltalán nem biztos, hogy a te esetedben is hasonló lessz a hatásfoka. Sajnos azt kell mondanom, hogy lényegében a sötétben fogsz tapogatózni és csak remélheted, hogy valamikor rátalálsz majd egy olyan gyógyszerre mely valóban hatással van a pattanásaidra.
In Lak\'ech Ala K\'in
nekem a hátam az ami elég pattanásos... az arcom is valamennyire, de ha nem nyomogatom nem tragikus (a baj h szoktam mer nem tudom megállni), de a hátam vmi borzalmas...
még nem jártam bõrgyógyásznál, gondoltam elõbb körbekérdezgetek... pár hete jártam itt is összeírtam egy rakás kencét amiról pozitív benyomások voltak de ezidáig elég hatástalan minden; most elhatároztam h vmi nagyobb lépésre szánom el magam...
megin összeírtam amiket mondtatok, ezalkalommal már tablettákat is.. az lenne a kérdésem h ti hogyan találtatok rá a megfelelõ cuccra? végigpróbáltatok mindent v konkrétan bõrgyógyász ajánlotta? mer elég lehetetlen lenne mindet beszereznem és szeretnék kizárni párat... vannak pl különbözõ pattanás/bõrtípúsokra krémek ami alapján leszûkíthetném a kört h melyiknek van nagyobb esélye h bejöjjön anélkül h végigpróbálnám?
aztán sokat hallottam errõl a roáról is és amilyen riasztó azt hallom olyan hatásos is, de sztem az én esetemben nem volna indokolt a szedése... szal érdekelne h ezt csak nagy adagokban lehet/ érdemes szedni v ha vki nem tragikusan pattanásos de szeretne végleg megszabadulni tõle kisebb adagok szedésével az is elérhet eredményt v hogy van ez? vmint roanál egy fokkal kevésbé durva de hasonló kategóriájú szerek még mik vannak?
elõre kösz a válaszokat...
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
én kb. egy hónapja delacint-ot használok(csak receptre lehet kapni) és használ. sztem egy próbát mindenkinek megér
Látom sokan vannak is kétésgbeesettek, akik már minden kipróbáltak és semmi nem használt. Én 27 évies vagyok és végre rátaláltam a megoldásra. Jártamegy fényterápiás kezelésre. Nem olcsó,de csak nyolc alkalom és hatása szinte bámulatos. Nem jár fájdalommal, 16 percig kell feküdni szemüvegben ez alatt az UV mentes kék fény alatt. Nekem bejött...a hátamon,arcomon és a dekoltázsomon is gyönyörû bõröm lett...pedig elõtte... Szóval ha valaki nem karaja károsítani a szervezetét ideiglenes megoldásokkal és elege van a kencékbõl....nagyon-nagyon ajánlom. Egyedülálló Magyarországon és akikkel taliztam a terápia során, mind a boldogság mámorában úsztak. Nem fûzõdik érdekem a céghez és nem kapok az ingyenreklámért pénzt, csak azért írtam le, mert pontosan tudom min megy keresztül az, aki teljesen elkeseredett a külseje miatt. TÉnyleg hatásos.....én sem hittem elõször, hogy ennyire jó lesz...teljes bõrfertõtlenítés történt...fantasztikus...köszönöm nekik! Akit esetleg érdekel bõvebben,nyugodtan írjon, szívesen válaszolok!
Sziasztok!😊
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
In Lak\'ech Ala K\'in
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
In Lak\'ech Ala K\'in
Én minden szart már kipróbáltam. Rengeteg mindent.
Külsõ kezelésrõl már kezdtem teljesen lemondani az egészrõl. De nemrég elkezdtem használni az Elicinát. Annyit vettem észre hogy tisztul az arcom(értsd. jobb a színe, olyan mintha bõröm lenne 😊 ) viszont ugyanúgy jönnek a patik ki. Ebben most valamennyire bízok. Meg most szedem az ezüst kolloid ásványt, de ennek semmi hatása. Az egésszel az a szar, hogy rengeteg pénzbe kerülnek ezek a dolgok, amik nem is hatnak.
Én már kipróbáltam a proactivot. Semmit nem hatott. Dalacin és az egyéb antibiotikumokat és krémeket használtam. Semmi. Rendeltem már amerikából is egyébb cuccokat. Semmi.
Tudom hogy belülrõl kell helyrehozni a dolgokat. De már mindent próbáltam, semmi nem hatott.
Colonix béltisztó cuccon gondolkozom, de nem kevés pénz 22ezer. De az biztos, hogy ez lenne az utolsó amit kipróbálok. Ha télleg beadom a derekam akkor megpróbálok venni egyet és ha nem hat, utána semmit sem használok. Szoláriumba elég gyakran járok. De a fejem nem barnul. Ez is marha jó.
Lassan már bele õrülök. Tavaly nyáron 13kg fogytam, azzal, hogy megváltoztattam az étrendemet. Hát persze hogy semmit nem ért.
Egyetlen dolog amitõl teljesen elmúlnak ezek a szarok. Ha tengerparton vagyok mondjuk egy hétig. 1 piros folt, heg, mitiszer semmi sem lesz. Viszont rá 2-3 hétre kezdenek elõjönni.
Hát ennyi lenne.