2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
benkoszabi #1063 de lehet ez az életforma az oka a mérges pattanásoknak? -
#1062 A friss levegő meg a napfény nagyon jót tesz a bőrnek.
Bicajozz pl, vagy mozogj a friss levegőn, legalább serkented a vérkeringést is. -
benkoszabi #1061 anyám szerint azért vannak ilyen mérges knyomhatatlan vöröses dudorok az arcomon, mert sokat vagyok gép előtt.
Szerinte kevesebbet kéne gépeznem, szüneteltetnem is kéne szerinte legalább 2 hétig..hát nem is tudom, sokat játszom, netezek, soakt is stresszelek, idegeskedek a gép miatt, ugye amikor tönkremegy, vagy lefagy, akkor legszivesebben belerugnék, csapkodnék, szal alapból is elég ideges természetű ember vagyok, gyakran nicns mit csinálnom, és unalmamban eszek, iszok sokat, csak hogy lekössem magam...jah és még annyi hogy évek óta egyre kevesebbet vagyok a szabad levegőn, kimondom, asszem függő lettem vagy vagyok, szal még nagyon szép diőben sem megyek ki, vagy tv, vagy gép...lehet ebben valami? -
benkoszabi #1060 hát azért a 3-5 nap kicsit sok.... -
Tom Tom #1059 nekem zineryt volt tavaly ilyenkor.nos első hatásra tényleg van sztem sok javulás.de ez önmagában mit sem ér.sőt lehet h én túl sokat is használtam vagy nemtom de az arcom egy idő után megunta, és allergiás reakciót kezdett el kiváltani,vagyis tisztára bevörösödött ahova egy nagyon kicsit hozzáért a bőrömhöz,viszketettiszonyúan 3-5 napig és ilyen kis vízhólyagok lettek mondjuk csak én láttam őket.Szóval ma már csak anyám használja ami még megmaradt:)
az olyan nagy piros izéket amiken ti stresszeltek én azt simán lekenem napi 1-2szer ilyen garnieres szárító cerkéával,3-5 nap alatt a nagy piros izé ami nem olyan pattanás simán leszárad. -
red13 #1058 Vertexxme: sztem menj el bőrgyógyászhoz, hogy mi is lehet az. Nekem is volt 2-3 ilyen hasonló. Megérett, de nem nyomtam ki és valahogy visszamentek a bőr alá és ott voltak nagyon sokáig. Ilyen kis görcsök voltak, de nagynehezen kitudtak jönni. D Ha csak piros foltok maradnak az arcodon, akkor az azt is jelenti, hogy nagyon vékony a bőröd és heg marad a helyén vagy nemjut elég vér az arcodba ami áttisztítaná. Ezt jógával(gyertya állásal lehet javítani) De ezek részemről csak találgatások.
benkoszabi: én is használtam már zinerytet régen. Hasonló hatása van mint mondjuk a lubexylnek. Nem akarlak elkeseríteni, de sztem nemsokat ér ez a cucc sem. De adja isten hogy neked igen. Cink tablettát énis szedek minden nap.
Voltam énis bőrgyógyászaton a szám miatt, felírt egy canesten kenőcsöt. AZtmondta, hogy ha nem használ akkor menjek visza. De kurv@ jó, magyarán fogalma sincs miért olyan a szám.
Laborvizsgálat meg semmit nem mutatott ki nekem. Minden normális.
-
Vertexxme #1057 ja és nem akné, az tuti -
Vertexxme #1056 hát köszi a hozzászólást, de ez a pattanás már megért... nem használok kencét... és akkor nyírom ki, ha megért... de ez maradt és a többiek is... a kérdés továbbra is ugyanaz...
-
F1re #1055 haverom is zinerytet nyomatott neki bevált -
benkoszabi #1054 hát talán mert nem várod meg mig megérik, és nem nyomod ki ami benne van, hanem inkább csak még mélyebbre tuszkolod a nyomkodással, és begyullad....nyomkodás előtt várd meg mig valamennyire megérik és gőzöld magad, az jól felpuhitja az arcod, valamint ne ahsználj semmi kencét...
MÁs: most irt fel a bőrgyogyó egy szert, zineryt a neve....nemtom fog-e használni, ara számitok, hogy ha sokáig használom, akkor egy idő után megszűnnek a pattik, antibiotikumos cucc, amit megfigyeltem, hogy a guylladt pattikat percek alatt pirosról visszaváltoztatja normál-ra, gondolom ez az antibiotium hatása, meg van benne cink, anyám szerint cikhiányom is lehet....ez azért csak jobb mint a garnier, oxy vagy más szar, mert ez lényegében gyógyszer, csak külsőleg kell alkalmazni, és nagyon jó, mert ne mszivja fel az arc, nem ugy mint a tonikot, és rajtmaradhat egész nap, nem lűátni, meg ugy fejti ki a hatását, egy próbát mgérhet, nem is drága....1200 -
Vertexxme #1053 sziasztok
nekem van egy eléggé speciális és roppant idegesítő gondom, már kamasz korom óta.
az a helyzet, hogy rajtam nem tömegesen jelennek meg a pattanások, viszont ahol megjelenik a rohadékja, ott örökre ott is marad... hiába nyomom ki - vagy hogy mondják ezt - hiába kezelem le, egyes pattanások masszívan ott maradnak a börömön. Megkeményednek, megpirosodnak és egyáltalán nem múlnak semmit, akármit csináltam eddig velük. általában természetesen a leghülyébb helyeken jelennek meg: ARC, és minden ami ezzel kapcsolatban lehet.
valaki nem jár vagy járt hasonló cipőben?
ha igen, kérem segítsen valaki! mit lehet tenni ezekkel a megkeményedett kis rohadékokkal??? -
#1052 a tiédet meg smirglipapirral jo?:D -
nick20 #1051 csá! A pattanásos bőrt timsóval kell bedörzsölni. -
red13 #1050 Sztem felírnak valami kenőcsöt ami jobb esetben ez első pár hétben javulást hoz, de aztán ugyanolyan lesz. Én már nemhiszek a bőrgyógyászokban, de holnap énis megyek a szám miatt. De ha csak találgat, hogy miért piros akkot biz isten orrba verem. -
benkoszabi #1049 én msot annyit csinálok, hogy holnap elmegyek bőrgyógyászatra, vagy holnap után, ott szépen elmesélem neki a gondjaimat, hogy myilen fajta pattaások jönnek ki rajtam, hogy milyen időközönként, aztán ő szerintem már tudni fogja hogy ezek mitől lesznek...nem? szal biztos nem tudok neki nagyon újat mondani... -
red13 #1048 Laborvizsgálatot tudsz kérni a körzeti orvosodtól is. Mondod neki hogy a pattanások okát akarod kideríteni és így írja meg. Ha valami gyuladás van ez kimutatja. Elmehetsz ultrahangra is. Ez ha jóltudom 3 ezer Ft.Bár ha az előző nem mutatott ki semmit akkor ez mégúgy sem fog. De elmehetsz még étel alergia vizsgálatra is. Erről nemsokat tudok hogy mint van meg ingyenes-e. Van még biorezonancia vizsgálat. Ez olyan 7-8 ezer környékén van. De ezt csak természetgyógyászoknál lehetséges meg inkább pesten. Ez feltérképezi az egész testedet, ha csak valami kisebb vitamin hiányod van már azt jelzi. Baktériumokat, vírust, gyulladást de még a candida fetőzés is kimuatható. Sajnos én ezen nem voltam.
Valmai gond csak lehet, ha gyulladt pattanások jönnek ki rajtad. Csak úgy szimplán a hormonoktól nemhinném. Sztem akár holnap kérhetnél egy laborvizsgálatot. Minnél előbb túl vagy rajta. És még lehet hogy eredménye is lesz.
Én szerdán megyek laborvizsgálatra, ha az nem mutat ki semmit, akkor megtudakolom a ételalergia vizsgálatot. Ha meg valamikor megyke pestre és rászánom magam akkor biorezonanica vizsgálatra.
Rajtam már egyáltalán nem jönnek ki gyulladt pattanások(ez a normogast kurva sokat segített). De mitiszer van jópár, meg ezek a kicsi bőrszínű hólyagok ami alatt ilyen faggyú szar van mint a mitiszerben csak szinte lehetetlen kinyomni. Van pár piros folt ami nagyon idegesít. A homlokom meg úgy zsírosodik, hogy az nemigaz. Na meg olyan mintha be lenne szórva grízel :D
-
benkoszabi #1047 én honnan tudhatnám meg, hogy mitől vannak mérges pattanások az arcomon? kérjek laborvizsgálatot én is a bőrgyógyásztól? a vérkép eredményein látja majd az orvos, hogy pl. a végbélben, vagy a májban valami nem stimmelhet és az alapján ír fel gyógyszert, vagy ekkora eredményre ne számítsak, és inkább ruházzak be a roába? -
red13 #1046 Egy darabig használtam az oliva olajat a bőrömre, de jelentős javulást nem láttam. Simább lett a bőröm, de ennyi. Ez igazán csak ilyne hidratáló krémet helyettesít természetes kivitelben.
A citromos víz meg nagyon jó lúgosításra, reggel éhgyomorra. De most ezt sem használom, mert mostanába 11 körül ébredek és a reggeli egyből kimarad :D -
akascha #1045 Köszi! Arra a könyvre gondoltam. A beöntés tényleg elég dúrva! Amúgy sejtettem, hogy átverés lehet. Az oliva olajat a börödre használod? És a citromos víz hogy hat? -
red13 #1044 Ha arra a könyvre gondolsz aminek az a címe hogyan szabaduljunk meg a pattanásoktól 3 nap alatt, akkor nemnagyon. Kb 120 oldal, de nagyrésze ilyen lelki, pszihológiai maszlag. A három nap alatt ezt kell csinálni: első nap 5-6 almát megeszel, aztán másik nap ezt fokozod, de este beöntést végzel(én már itt azt mondtam, hogy semmi esély hogy végig csináljam) a harmadik nap is megeszel jó sok almát és megint elvégzed a beöntést. Az egész inkább egy jó reklámfogás, média az egész.
Viszont találtam egy ausztrál csaj blogját egész jó dolgokat ír. www.highonhelth.org Nézd át, majd írok belőle pár dolgot, az ilyen lépéseket hogy mik mire jók. Csak még át kell néznem, mert namnagyon emlékszem pontosna mi hogy van. Igazából sok újdonságot nem adott nekem. -
akascha #1043 Szia! Írtad hogy olvastad azt az amcsi pasi írását, van valami használható infód belőle? Ha igen megosztanád? Amúgy hogy szetted le, én úgy láttam valamit fizetni kell,hogy le tudd szedni az anyagot.Köszi!
-
red13 #1042 Amik hátra maradtak amikor kinyomtam egy nagyobb pattanást. -
benkoszabi #1041 milyen foltok pontosan? -
red13 #1040 Nagyon úgy néz ki, hogy télleg gyomor, bél gondjaim vannak. De amióta ezt a tablettát szedem nagyon kevés jött ki és azok is ilyne aprók. Nem azok a nagy gyulladt mélyen lévő patik ami még akkr is fáj ha csak egy kicsit ráncolom a homlokam. De még korán sem vagyok megjavulva. Itt vannak még a mitiszerek, meg a foltok. Hosszú idő lesz ez mire rendbejövök.
Sztem nézz utána a net-en az ilyen belső dolgoknak. Bélgyulladás, imurendszer gyengeség, vese gondok, májproblémák, elsavasodás, nem megfelelő véráramlás, candida. -
benkoszabi #1039 red13:szóval akkor te neked ugy tűnik megvan az oka...gyomorgondjaid voltak....kezdek én is erre gondolni..mert ugye ezek nem normális pattik..ezek nem oylanok, amik kis fehérközepűek, amik reggelre eltűnnek, ezek igazi nehézfiúk..és most én is megfigyelek pár dolgot magamon, még mielőtt a roára szánnám magam, mert nehogy az legyen, hogy nem is hormonális bajom van, hanem mittudomén, nekem is gyomorgondom vagy májgondom van, amit tudnák gyógyszerrel kezelni, vagy valami.... -
red13 #1038 benkoszabi: nekem most nagyon sokat használt a normogast béltisztító. 2 hete használom és nem jött ki gyulladt pattás. Illetve ma igen, mert meleg volt és törölgettem a koszos kezemel a homlokomat és begyulladt az egyik mitiszer. 3100 Ft az egészségfarmtól tudsz rendelni. Nem mondom, hogy ez neked használni fog. Sztem nekem bégyulladásom van és ezért használ. A héten megyek laborvizsgálatra hátha okosabb leszek.
Na meg hogy mi a halált csinljak a foltokal nemtudom, de ettől is megőrülök. Mindig csak olyanokal találkozok akinek tükörsima az arca :S
Ma is tiszta szír volt a homlokom a nagy melegben, kegyetlenül néztem ki. Ilyenkor kész vagyok.
-
joel22 #1037 Sziasztok!
Szeretném megosztani tapasztalatomat pattanásokkal kapcsolatban, hátha másnak is segít.
Nagyon sokáig pattanásos voltam, voltam bőrgyógyásznál, kipróbáltam elég sok arclemosót meg kenőcsöt, de nem igazán használt egyik sem. Utánna elkezdtem szedni a roat. Szedtem 5 hónapig és 1,5-2 évig nem is volt gondom a pattanásokkal, majd megint elkezdtek jönni. Főleg a homlokomon, ahol foltokban meg is maradtak. Megint próbáltam mindenféle szert, majd úgy döntöttem, hogy nem kenegetem magam semmivel. Elkezdtem az arcomat mosni Baba kamilla és méz tusfördővel (nem vicc) és kb 1 hónap után szinte az összes folt elmúlott a homlokomon és azóta havonta talán 1-2 pattanás ha kijön az arcomon.
Nem tudom, hogy másnak is használ-e, de szerintem érdemes kipróbálni nekem bevállt. Egy két jótanács még: Napi kétszeri alapos arcmosás (nem szabad dörzsölni az arcot), napközben esetleg arctisztitó kendő (Helia D sztem elég jó és olcsó), külön törölköző arcra, pattanást ne nyomogasd, fogkrém elég jól leszárítja.
Nagyjából ennyi. -
benkoszabi #1036 vki aki okosabb mint én, mondja meg, hogy mik ezek a nem szokványos pattanások amik időről időre rámjönnek. nem szokványos pattanáson én iylen kisebb nagyobb fájós, vöröslő/pirosló dudorokat értek, amiket nem is igen tudsz kinyomni...ilyenkis kitüremkedések, kis pupok...vki kelésnek mondja..van aki mérges pattinak..szal ne mtom mi ez és mitől jöhet elő:S -
#1035 xDDDDDDD -
#1034 Tegnap reggelre lett az álamon egy pukli. Kinyomtam, azt hittem egy alien jön ki belőle, erre alig valami. És most lett egy másik álam. :-( -
Tom Tom #1033 igen ezektől előJÖHET de a hormonváltozásokkor elő is JÖN.sőt ha nem mosol arcot x ideig akkor is előjöhet.de ilyen tizenéves korba hormonváltozások miatt jönnek elő legfőképp a többi csak ráadás. -
#1032 már te is a hormonokra fogod? istenem ez lehet mindentöl valakinél elöjöhet a csokitol,stressztöl,hajlamtol vese bajtol és még sok mindentöl lehetr -
Tom Tom #1031 nos napfény és tengeri sósvíz kurvajó ellenük én 10 napot voltam és egész rendbejött.szaliciles alkohol viszont jó.én már több mint 8 hónapja használom és nincs ennél jobb arctisztító.napi 3szori szaliciles tisztítáés arcmosás után hasznos, csökkenti a számukat és a kialakulásuk esélyét, de még ilyen leszárító cuccot én is keresnék aki tud jót ajánlani írja meg kérem.igaz télen a szalicil szárított rendesen ezért csak a T vonalon használtam de tavasz óta már simán lehet az egész arcomon.én azt nem értem hogy szinte kizárólag a T vonalon vannak meg néha egy egy a nyaki rész fele.
Kaja pedig...ki ne hagyd miatta életed legjobb paprikáscsirkéjét mert azt hiszed ettől majd kipattogsz, ez főleg hormonális dolog miatt van.
Ózonos készülékrő mit gondoltok? -
#1030 ez egy jo kérdés, ha csak simán kint van a szabadban és nincs nap akkor szerintem semmit,d e köztudott hogy a napfény javit az arcon -
benkoszabi #1029 sztetek mennyi számít az hogy valaki annyit van napon, mint amennyit egy normális embernek a szabadban tartózkodnia kell, avagy begubózva bezárkózi ka szobába, és az udvarra napokig nem megy ki a friss levegőre? -
Trandoshi #1028 Én használok Bioptron lámpát. Ugyanúgy kijönnek, de sokkal hamarabb gyógyulnak a hegek! -
#1027 azt hiszem egy 20mg-os kb 3500FT, de a végén már 40mg ir fel a doki:D,szal kb 3 honaptol 10 ezer körülkerült nekem mer irt fel mást is -
#1026 Mennyibe kerül a roa? -
red13 #1025 Én azt hallotam, hogy semmit nem ér. -
geass #1024 kösz a tanácsokat!
még az jutott eszembe h vannak ezek a méregdrága fényterápiás szarok... szal nincs itt véletlenül vki aki kipróbálta őket?
nem mintha amúgy befizetnék rájuk, nincs annyi pénzem, de azért érdekelne... h ha nem működik legalább megnyugtathatom magam h úgyse érne semmit.. :)