2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
red13 #1103 Lehet véletlen, lehet hogy most ez az időszak van. De 4-5 nap alatt szinte semmit ne várj. Ha mittomén méregtelenítettél ebben a 4-5 napban akkor érthető hogy miért rosszabodott az arcod. Ez a méregtelenítés jele.
De inkább passzolnék :D -
benkoszabi #1102 vagy érdekes véletlen, vagy pedig a kaja miatt van, de 4-5 napja, amióta abbahagytam azt, hogy nem ettem fűszereset, tej-eset, édeset, szójásat és kicsit koleszterineset egyből kijött rajtam, a homlokomon 4 vörös mérges pattanás vagy kelés vagy mi a neve....valakinek hozzáfűznivaló? -
red13 #1101 Geass: köszi! Nem próbáltam ki a fénykezeléseket(kék fény, lézeres, soft stb), de semmi jót nem hallotam róla. Mármint régóta bújom az ilyen témájú fórumokat és kaik kipróbálták nulla eredményt írtak. Kivéve ugye a reklámozók. De ezeket könnyne kilehet szúrni.
Az a baj, hogy már szinte mindent kipróbáltam és eddig semmi nem volt eredményes, mindent. Kezdek belefáradni, de ezzel együtt beleőrülni is. Nemtudom nekem iért nem lehet normáis bőröm mind1.
Benkoszabi: milyen házi méregtelenítőt? Csak almát eszel? Vagy csak folyadékot? vagy csak gyümölcs, zöldség?
Amúgy nemtudom a net-en mindenütt az olvasható, meg midnenhonnan azt írja az ember, hogy a méregtelenítés milyen jó meg milyne jó ha egészségesen eszel, milyen szép lesz tőle a bőröd. Hát persze :D -
geass #1100 az a baj h ha minden ajánlott szert / módszert felírnék már lenne v 50 ami nemcsak h drága de jó sok időt is felélne egyenként letesztelgetni őket...
hajlok megin a roára mer az legalább jó gyakran visszatér és gondolom lehet benne azér vmi, majd megin erőltetem muteromnál (mivel orvos könnyen tud feliratni random cuccokat bőrgyógyász kollégánál) de általában csak röhög rajtam h szte nem olyan súlyosak a pattanásaim, mit csinálom a cirkuszt.. ebből a laborvizsgálatból se lett semmi;
red13: így a postjaidat olvasgatva komolyan sajnállak, talán ki kéne próbálnod ezeket a fénykezeléses izéket... nekem szóba se jön mer kurva drágák, de ennyi pénzért talán még be is válhatnának, pénzvisszafizetés is van rájuk ha abszolút hatástalanok maradnak (bár azt nemtom hogy döntik el h mi abszolút hatástalan); de persze kibicként könyen beszélek meg az ember forrásaitól is függ.. de mivel jobban ottvagy a témában mint én gondolom nem ajánlottam újat; -
benkoszabi #1099 én msot kipróbálok egy házi méregtelenítő kurát....kiváncis leszek lesz-e valami pozitiv hatása..már nagyon kevés pozitiv hatás is elég lenne nekem... -
Cuba Libre #1098 http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/DALACIN_T_oldat/402
Na itt olvashatol róla bővebben! -
Cuba Libre #1097 Dalacin T- oldat, ilyen ecsetelő...csak a pattanásokat kell bekenni vele, vagyis csak hozzányomni a tubust a pattanáshoz, napi 1 szer elég, mert elég erős szer, de hatásos, és most tudtam meg hogy már nem lehet vény nélkül kapni, eddig lehetett pedig... -
F1re #1096 kiprobalnam ezt a faszit mert nekem mas is van az arcommal nem csak a pattanas de tuti kurva draga :d -
red13 #1095 Egy enyhébb antibiotikum. Én is szedtem, a házi orvos írta fel anno. Gyakorlatilag semmit sem ért, legalábbis nekem.
A béltsztító cucc úgynézki nem sokat használ. Amikor az első dobozal szedtem be, akkor semmi nem jött ki az arcomon. Sztem csak olyan időszak volt vagy lehet a propolisztól amivel kentem az arcom attól nézett ki jobban. ert most pattog ki a homlokam mint az állat. Persze 1 hét van suliig.
orvosnál voltam egy alkalmasságiért. És ő mondta hogy lehet pszihésen jön ki. Hogy már annyira benne vagyok meg idegesít, nézem magam állandóan, fogdosom, piszkálom. Hát ebben nagyon nemhiszek, ezt is már csak azért mondta mert nemtud újabbat kitalálni.
Pesten néztem egy kínai orvost aki akupunktúrával és gyógynövényekel foglalkozik. Olvastam hogy a pattanásokat is hatékonyan tudja kezelni.
Csak sajna vidéki vagyok és nemtudok feljárni :(
AKit érdekel itt van a blogja, címe, lehet tőle kérdezni is -
benkoszabi #1094 Dalacint: az mi? arclemosó szer? -
Cuba Libre #1093 pedig a szappan amitt jó hogy szárítja nagyon a bőrt, és ezzel a pattanásképződést megállítja, de mondom ha még nem használtál Dalacintot, azt próbáld ki akkor, vény nélkül is kapható patikába úgy tudom, és elég hatásos, 1-2 ismerősöm használja és pozitív véleménnyel vannak róla -
#1092 Én a Fabulon arclemosót ajánlom. Nekem mindig segít. Naponta kétszer arcot mosok vele és lám, alig-alig van pattanásom. -
benkoszabi #1091 én úgy tudom hogy a szappan a benne lévő olajoktól meg zsiroktól vagy miktől nem éppen jó az arcnak, sőt, sokak szerint arcmosás csak és kizárólag vizzel ajánlott -
Cuba Libre #1090 Nekem nincenek hálistennek ilyen gondjaim, kiskoromban volt ezzel kisebb gondom, akkor így oldottam meg: (mert semmi patikai cucc nem segített) : Normál szappan (nem folyékony változat) kend be vele az arcod egyenletesen, kicsit vastagabban (kevés vízzel), és hagyd rászáradni az arcodra(nemosk idő kb 3 perc és száraz) , utána maradj így vagy fél órát, és szedheted is le vízzel. Iszonyatosan szárít, jó pattanások ellen.
Végülis van egy patikai cucc ami sztem elég jó: Dalacint -
#1089 Ez lehet hogy hülyeségnek fog tünni de probald ki napi 4-5 liter víz+vmilyen szójaterméket egyél.
Szójakocka 200g 150Ft körül van de lehet olcsobb napi 50-100g nyomjal. -
benkoszabi #1088 én most ezeket a lehetőségeket látom: vagy allergiavizsgálat, ahol kiderül, allergiás vagyok-e valamire, és akkor azt az ételt megvonom magamtól, vagy komplex méregteleítés, ami nem csupán a zöld teát jelenti, hanem én akár még a belső méregtelenítésig is elmennék, csak szerintem ez nem lehet valami olcsó....mert uyge olvastam, hogy mik a tűnetei, ha túl sok méreganyag rakódott le a vastagbélben, és ha megoldást jelentene nekem, én még a belek átmosását is bevállalnám, nameg persze ha nem kerülne egy marok pénzbe, és több tünet is igaz rám mint a pattanásos bőr, állandó éhség, stb... -
red13 #1087 Amúgy nekem még ezek vannak itthon: normogast, cink, B6 tabletták egy hónapra elegendőek. Egy körömvirág és egy feketenadálytő krém. Ha ezek elfogynak szart sem fogok használni. Minek? Akkor szedném, ha most nem úgy néznék ki mint amikor a fa rügyez. És 1 hét a suliig.
Egyszerűen nemtudok már mit kitalálni.
Külsőleg használtam:
-minden kozmetikai cikket
-minden otthoni humbugot
-minden gyógyszertárban kapható hülyeséget
Belsőleg:
-Méregtelenítés
-Béltisztítás
-Májtisztítás
-Lúgosítás
-Vérkeringés javítás
-Étrend megreformálása(semmi cukor, csoki, szénsavas szar, egészséges étrend)
-Mozgás(futni szoktam)
Amikre még gondolok hogy talán kijönne az: valami kajak miatt. Mondjuk a kenyér(benne évő liszt vagy élesztő miatt). Vagy a sajtot miatt, esetleg az olajban sült cuccok miatt. De ha ezeket kihagyom jóformán semmit sem tudok enni. Ha mégis akkor egész nap rosszul vagyok. Csak gyümölcsön nem lehet megélni.
SZóval ennyi. Azt nem mondom, hogy feladom, mert a világon a legjobban azt kérném, hogy ezek elmúljanak. Semmit mást. -
red13 #1086 Kutakodjál a net-en, hogy milyen vizsgálatokal lehet megtudni. Alergia vizsgálat az jó lenne. Nem csak neked nekem is :P De valami komolyabb alergia viszgálatra kéne elmenni ami mindenre kiterjed.
Ezt, hogy normálisan kajálsz ne egyből csináld. Lehetetlen. Már csak ha engem nézünk. Szép lassan kell csinálni. Én először nagynehezen lemondtam a cukros üdítőkről. Azt is úgy hogy minden nap csak 1-2 decit ittam, a többi szénsavas víz. Aztán elhagytam teljesen az üdítőket, ment a szénsavas víz. Aztán lassan felcseréletem szénsavasra. Mostanra már más meg sem tudnék inni. Ezzel együtt szép lassan a kajával is ezt csináltam. Ebéd az ment egy darabig a normális amit szoktam, a reggelire mentem rá hogy több gyümölcs legyen és kenyér. Este 7 után meg nem ettem. Lassan, de biztosan helyre állt minden.
Próbáld ki azt hogy egy darabig nem eszel semmilyen tejterméket, aztán meg semmi olyat amiben liszt van. Igaz ezt kurva nehéz mert mindkettő szinte mindenben van.
Nehéz dolog ez pattanás. Nekem is tegnap meg ma kijött két gyulladt, de szerencsére egyre kevesebb jön ki. -
benkoszabi #1085 én most a kajákat próbálgatom ,hogy nem-e attól jönnek elő a mérgs pattik, de nem nagyon bírom. nem eszek mást, mint lekváros kenyeret reggel, délben este. ma gulyás volt, kihagytam, tegnap este csipős kolbász mustárral, kihagytam. virslit a szója miatt nem eszek..szal kemény...azt szeretném kérdezni, hogy van-e más egyszerűbb mód, amivel kideríthetem hogy a kaja miatt lehetnek ezek a vörös pattanások? allergiavizsgálatra gondoltam..az vajon kimutathatja, ha pl. a fűszerekre, szójára, tejtermékre, tojásra vagy mire vagyok allergiás, képes lehet a vizsgálat iylen mélyreható diagnózist felállítani? mert tök szar hogy van egy csomó jó kaja, sütemények, csokik, krémesek itthon, és én nem eszem egyiket sem:S - valakinek van erről valami gondoalta? -
#1084 Hát rá volt írva ugyan a dobozra de semmilyen panaszom nem volt.
Nyáron a nap mindenkinek szépíti a bőrét.A többi hónapban meg nem fogsz szétesni a napon!:D
Egyébként az abbahagyás meg sztem megint hülyeség.Egy normál kúra után 1 évig még használ.
Dehát vannak különböző vélemények.Szidhatja a többség ami sztem nem mérvadó.Olyan szer nincs ami mindenkinek tetszene:D -
#1083 Nálam is vannak pattanások, de csak ritkán jönnek elő, bár van amikor több is, úgyérzem, hogy a stresszesebb időszakokban. Ilyenkor az államon, szám környékén van több(mondták, hogy borotválkozás miatt jön ki, pedig mindig letisztítom arcszesszel). A homlokomon is látszik, bár elég érdekes, mert mintha mélyen lenne, nyomogatni ritkán szoktam, csak, ha "sárga". Más: a vörös foltokkal mit lehet tenni? A pattanások helyén marad, lényegében heg, gondolom lehet halványítani, és erre lennék kíváncsi. Red13 említett is két ?krémet? is. Ezeket talán érdemes lenne kipróbálni.
Ami még fontos, hogy száraz bőröm van, legalábbis úgy érzem, pl hajmosás után, miután a haj megszáradt egyből elkezd korpásodni, magyarán hámlik, arcon csak simán érezni, hogy száraz. Tehát tipikus eset: T alakban jönnek elő a patik. A száraz bőrhöz talán még annyit, hogy a szobámban, ill az egész házban különösen száraz a levegő, tehát ez is fokozza a dolgot. Erre gondolom hidratáló krémek lennének jók, és talán a patik száma is csökkenne? Eddig minden jel arra utal, hogy száraz bőr miatt jönnek ki, ill. stresszes időszakban, bár az mint írtam ritka.
*Clean 'n Clear tisztítót használok(fehér, benne kis kék szemcsék), ill. arctisztító tonikot. -
F1re #1082 jaja ugyan az -
Yepp #1081 ez a roacuttan ez ugyanaz a gyogyszer mint a sokszor emlegetett roa?
(mert azt a többség itt eléggé szidta, h nem lehet napra menni ha használod meg ha abbahagyod akkor ujra elöjönnek stb..) -
#1080 Hát royalpredatorhoz hasonlóan ( még a nevünk is hasonlóXD ) énis csak megláttam ezt a fórumot éppen témakeresés közben.
Nem is volt olyan régen 3-4 éve amikor még énis küzdöttem a pattanások ellen.Tudom milyen szar érzés arra gondolni hogy a haverok 80%nak tök tiszta és szép az arca.
Kentem magam mindennel próbáltam mindig szappannal arcot mosni stb.Aztán nem tudom miért oly későn, de elmentem bőrgyógyászhoz.
(Ez akkoriban nem volt ekkora divat.)
Ott egy öregebb orvos azt mondta hogy van egy szer ami leszedi meg megszünteti a pattanásaimat de a hegeket nem tünteti el.
Enyhén megrémültem!Nem azok a könyvekben levő mély hegek voltak de elég csúnyák.
Elmentem ezután egy másik orvoshoz aki a ROACUTTAN nevű tablettát ajánlotta.Kb 2 hónap alatt a ragyás fejemből tiszta sima arcbőr lett.
Hegek?ÁÁÁÁÁÁÁÁ Meg sem látszik semmi már.
Ez egy elég komoly szer kiszárítja rendesen a szád szélét is a kúra alatt de erre direkt gyárt a cég ajakápolót is, ami általában ajándék a cucchoz.
Azért írtam én is mert ilyesztő hogy menyit szenvedtem és szenvedtek ti is csak azért mert ebben az országban nincs megfelelő tájékoztatás.
Az én kúrám végén az állam megszűntette a szer támogatottságát emiatt egy havi adag kb 5.000Ft ba kerül.7-8 hónap bőven elég és végleg elbúcsúzhatsz a pattanásaidtól.
Ha tényleg zavarnak akkor fogadd meg a tanácsom.Az én időmben sajnos nem volt senki aki ezt elmondja de úgy érzem szakíthatok 5 percet az életemből azért hogy másoknak ne kelljen sokáig szégyenkezniük eme mindennapi probléma miatt.
A krémek a komolyabb pattanások ellen semmire nem jók!Ezt magam is tapasztaltam.Nem tudok mást mondani higyjetek nekem!!!
Ui:ismerőseim közül 5 emberről tudok aki használta az arány 5/5!
Kérdezzétek meg a bőrgyógyászt és ragaszkodjatok ehhez a szerhez. -
ndeysay #1079 Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata az Akneroxiddal kapcsolatban? Gondolom a hegeket nem tudja eltűntetni. Tudtok rájuk megoldásokat? (arcon) -
red13 #1078 Nagyon sok tisztítószer van már a mostani fogkrémekben. Lehet hülyén hangzik, de fogorvos is aztmondta nekem nem is egy, hogy ezeket a aquafresh, colgate, signal stb nem ajánlja, mert nem a legjobb az ínynek, fogaknak. Hogy az arcra milyne hatásla van fogalmam sincs. Sztem max kiszárítja. -
#1077 ha elöjön eegy patti akkor lekenem fogkrémmel ami leszáritja, de egy hülye kérdés, ha sokszor kenek az arcomra fogkrémet nem lesz baja az arcomnak? -
#1076 Járkálom unalmamba a fórumokat, erre látom hogy ien is van...
Remek, mivel nem hiszem hogy visszatérnék, csak itthagyom a "lábnyomomat", és remélem valakinek segített.
Először is, eltartott nekem anno egy darabig, hogy rájöjjek, a pattanás természetes dolog ebben a korban, és az embereknek megértőnek kell lenni.
Énis kerestem a gyógymódot (Fehér piroscuccos krém FTW, Sperma-kinézetü krém kiszárít, szivacsszarok=Smirgli=NEEE!), de mire megtaláltam, addigra már kinőttem belőle, 17 éves koromra.
Elkezdtem kondizni, szabad levegő, TISZTA ÉTEL (mert ez nagyonfontos), ne egyetek zsíros szarokat, egyetek sok zöldséget, gyümölcsöt nassoljatok, saláták, könnyűhúsok, mint a hal, kevésbé fűszeres kaját egyetek. Anno áttértem a japán és keleti konyhára, nagyon egészséges amúgy.
A mozgás is szintén fontos, ne hízz el, akkoris sok zsír ráépül az arcodra, meg így kiizzadod azt ami lerakódna.
Rendszeres tisztálkodás, ne legyetek ugyanabban a ruhában 2 napig, etc.
Ez enyhíti, de még maradna ka krémek, hogy kinek mi jó, azt döntsétek el, de mindenképpen márkára mennyetek, és ne pénzre, mert ezen abszolút hülyeség fukarkodni. Anno kezdetlegesebb fehér krém volt nekem piros golyókkal, ma ugytudom ugyanúgy van ien, fehr krém kék cuccal, meg ien....már bocsi, de ondó kinézetű krém is.
És hozzá jön hogy ne nyomkodd, főleg ha mély, mert csak kisebesedik az arcod, azmeg tényleg durva.
MTisztítsd le minden este, ne nyulkálj az arcodhoz.
És elmehetzs nyugodtan kozmetikushoz, anno nekem csodát művelt, és ez volt 1995-ben, most több mint tíz év mulva már nemtudom mit művelhetnek, de egy alkalmat simán kipróbálhatsz, max nem mész többet ha nem válik be vagy tetszik.
Másik, hogy ha a hajad az arcodba lóg, nem okoz pattanást, leglaábbis nekem nem, régen is hosszú volt a halyam, és ott ahova lógott, szinte nemis volt semmi.
Ha egészségesen éltek, mozogtok, tisztát esztek, tiszták vagytok, higénikusak, akkor nemlesz, max nagyon kevés, de ezt túl kell élni...Igen, nehéz volt..
15-18 az átlagos kor. Gondoljatok bele, hogy már mennyit kibírtál, és mingyárt vége...
[ha valamit akarsz, írj privátot, mert nem fogom nézni azt a többtucat fórumot ahova írkálok ma]
Bye. -
benkoszabi #1075 red sztem azért mondja azt mert nem tud már mást kitalálni...lehet erre nicns is megoldás, én a helyedben váltanék bőrgyógyászt.....én most voltam laborvizsgálaton, minden érték normális, igaz nem a pattanások miatt voltam el, egyéb gondom volt...de ez alapján nicns semmi gondom...szal mondhatni egészséges vagyok, és még gyulladás sincs a szervezetemben -
red13 #1074 Krémet tudok ajánlani, ami talán enyhíti: körömvirág vagy feketenadálytő. Inkább az utóbbit ha jobban sebes. Rossmanba vagy Naturland boltba lehet kapni.
Simán. Ha rossz a majád akkor nagy valószínűsége hogy attól jönnek ki a pattanások.
Én még mindig csak szopok és szopok. Már 4 éve. De ha így kell leélnem az egész életem akkor köszönöm nem kérek belőle. Már ott tartok, hogy ha iskola kezdésre nem jön rendbe(tudom lehetetlennek hangzik) akkor beleőrülök. Belefáradtam már, hogy nem lehet olyan az arcom mint másnak, ha valakivel beszélek akkor az a arcomat lesi, hogy reggelente belenézek a tükörbe és egyből megalapozza a napom. Ráadásul itt van a számon ez a gombafertőzés amivel semmit nemtudok csinálni. A paraszt bőrgyógyász csak felír 1-2 krémet rá és jólvan, ha nem múlik el gyere vissza felírok másikat. -
geass #1073 nekem a szájam sarkánál volt pár kissebb mitesszer / pattanás, megnyomkodtam erre ahogy begyógyult más színű lett a helyükön a bőr - sötétebb mint az arcom többi részén és így olyan maszat érzetet kelt... nemtom mit kéne vele csinálnom; egyszer jól megkapargattam de csak azt értem el h kicsit besebesedett és ahogy gyógyult visszaállt ugyanolyan sötétre mint előtte; gondolom a javasolt eljárás h békén kell hagyni de azér gondoltam megkérdem, nincs rá vmi ötletetek h hogy tüntethetném el? v idővel kifakul?
amúgy ezt a laborvizsgálatot én is ki fogom asszem próbállni, nem tudtam h egyéb szervi problémáktól is lehet pattanás...nekem protein C hiányom van ami ha jóltudom a májjal kapcsolatos probléma (nemrég derült csak ki), sztetek az lehet hatással az arcbőrre? -
red13 #1072 Én amikor füveztem nem volt több a pattanásom. Arról nem hallotam, hogy a marihuánát termel az arcbőr, de nem is vagyok orvos. Viszont az hogy olyan hatóanyagot, kenőcsöt, krémet vagy akármit kitaláljanak ami elvonja a bőrből a marihuánát vagy azt a felesleget ami okozza és nemtalálták még fel elég hülyeségnek hangzik. Ennyire nem lehetnek hülyék.
Sztem marhaság XD -
Tom Tom #1071 Ez mekkora nézzétek meg
http://tv2.hu/2008-08-03/Vege_a_pattanasoknak/ -
gaborvok #1070 Hy!probéma megoldva ugymegnyotam 3 szor hogy eltünt de véraláfutásos lett a helye egy kissebb részen mullyon el azt csokolom... és ne maradjon sebes...rem eltünik byby!
jah és hallotam olyat hogy 3 éven belül feltalálják azt hogy ne legyenek pattanások!rádioban vagy hiradoban halotam passz vki tud rola valamit? -
red13 #1069 Ne gyötörd! Várd meg amíg ki nem jön teljesen, rakjál rá alapozót ha nagyon zavar és hagyd leszáradni. Ne nyúlogassál hozzá -
gaborvok #1068 csá all ! egy kérdésem lenne !van egy pattanásom ami nemakar eltünni azaz eltünik de mindig vissajön kb 3 hetente vagy késöb vagy 2 nem tom pontosan de nagy és fáj és kinyomni nem tudom mert vérzik ... kérlek segitsetek köszi -
benkoszabi #1067 én most még egy útolsó tesztet bedobok erre a maradék 2 hétre a nyárból. holnaptól a kajákat vizsgálgatom, nem esezk meg ezt azt egy hétig, aztán után pedig az életformámon változtatok, kevesebb gépezés, több idő a szabad levegőn, és persze nem idegeskedek, vagyis megpróbálok, ha ezek nem válnak be, akkor asszem elég egyértelmű lesz, hogy a gond hormonális eredetű...azon pedig a belső kezelés használhat... -
red13 #1066 Én régen rohadt sokat voltam a levegőn, szinte alig voltam itthon. De most fél évkor hogy ott hagytam a sulit szinte alig mozdultam ki. Segít a levegő, de a pattanások nem ezmiatt jönnek elő. De ha érted kimész a levegőre, mondjuk jársz futni, már mozogsz, már eltereled a gondolataidat a problémádat és ez lelkileg sokat segít. Így lehet a pattanások is elmúlnak vagy enyhülnek, mert lehet lelki gondok vannak.
A strandal vigyázni kell mert az a víz a bőrnek és a hajnak nagyon szar. Viszont a tengerpart, tenger víz az csoda :D Én eddig életemben 1X voltam tengeren egy hétig, de kegyetlen szép lett az arcom. Sehol egy folt, egy pattanás, egy mitiszer, semmi. Mint a mesében. Aztán rá 1 hónapra jöttek ki a mitiszerek majd szép lassan a pattanások.
Én innen rendeltem cink tablettát, de lehet gyógyszertárakban is kapni. -
Tom Tom #1065 bezony nap az fasza.meg a tenger és a balaton is.
ilyen cink tablettát hol lehet kapni, patikába, multivitamin,vagy ti hogy veszitek? -
F1re #1064 jarj el strandra az tuti jott tesz a viz meg a napfeny napozas masnap tok szep az arc