2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
  • Tom Tom
    Mi inkább roncsoljuk a májunkat és csak bogyókat kapkodunk be,egyszerűbb,kevesebb macera és olcsóbb is,nomeg sztem hatásosabb is,persze nincsenek a tiednek olyan mellékhatásai.
    Jövő héten megyek vérvételre,remélem jó lesz a vérem..
    Red,nekem bőrgyogyó kifejezetten mondta h ne nyomkodjam mert csúnya piros lesz és elég lassan múlik csak el(1-2hét).
    Meg mondta hogy meneküljek a nap elől és vegyek napszemcsit meg naptejet,de nincs fényérzékenységem,csak mikor lefekszem aludni és ellazulok akkor a hátam mintha leszakadna,akkor rohadtúl fáj 1-2 percig..
  • isi
    nem, az természetes hogy visszagyűlik de csak a felső hámrétegben már ami nem jár súlyos következményekkel csak visszagyűlik és azt magadnak is kutodd nyomni. én pénteken voltam de én már féléva járok rendszeresen és nekem csak 1 gyulladt vissza de az is csak úgy hogy kis fehár zacskó vagy mi a szösz az is kicsi is szal nekem ezzel nincs gond, ami engem zavar hogy nálam 4-5nap míg szép fehár lesz megint a bőröm mert addig hámlok meg látszik az erőszak:) de megéri.. fontos a rendszere dolog. Kozmetikából pedig a GIGIt ajánlom nagyon ütős nagyon jó, van most egy ujfajta kezelés, a croton savas kezelés, lemerja a felső hámréteget azaz a csunya heges bőrt, megszünteti jó időre a faggyu termelést azaz a zsírosodást, és gyönyörű uj bőröd lesz mire végig csinálod 3 kezelési fázisa van, 3 x 8000Ft, de nagyon jó nekem nem kellett pedig szívesen csináltam volna, mert ha egy idő után már szépen feljavult a bőröd, és ezt elvégezteted tök jó lesz de hálistennek nekem nincs szükség rá de nagyon jó!!
  • dendy
    Hát nem tudom ma sem javult az arcom, olyan ronda hogy, programot is kellet halasztanom miatta:S Ahogy végigolvastam a fórum egy részét, látom red13 már szakértő vagy,olyan tanácsokat adsz mint egy orvos:-)
  • red13
    Nekem is mindig ilyen volt az arcom amikor kinyomkodtak :D Egyszerű a válasz, nem kell menni többet, mert olyan a bőröd, hogy utána begyullad. Bőrgyógyászhoz kell majd elmenned, de sztem menj vissza hétfőn hogy nyomogassa ki. Nehogy elfertőzd meg szétvakard a fejed :)
  • dendy
    Sziasztok!

Tegnap 6-tól kilencig voltam kozmetikusnál,de reggelre mindegyik(70%) pattanás újra felgyülött,most nem tudom hogy visszamenjek a kozmetikába v ne,mert lehet hogy az újabb kezelést is felszámítaná:)Valaki járt hasonlóan kezelés után, vagy ez természetes?

Amúgy külső szerek közűl használtam már:
    oxy-t 1 szer kentem az arcomra utána csak kézmosás,
    avon termékcsalád,nálam csak együtt hatot valamennyire de elvette a
    használata a szabadidőmet:S
    eucerin termékek-még több pattanás+ csomó pénz kidobva
    akkor szappanok, kiszárították az arcomat 10 percre aztán az arcom erre kétszer annyi zsírt termelt:D
    ami valamennyire hatásos volt, sima hideg meleg víz bár felénk víz elég büdi talán ez is baj lehet!?
    akkor lepárolt tengeri só amit tengerparton készítettem el:)+hoztam haza sósvizet ezek ugyanazt a sima tiszta bőrt hozták vissza mint ami a nyaralás alatt volt,de sajnos elfogyott:S Ezért kellett a kozmetikus de most rosszabúl nézek ki mint azelőtt:D

• Tom Tom
    glettelés:)
  • Smyth01
    Lukas arcbőrre mi a megoldás? :P
  • Tom Tom
    ez érdekes..nekem hasonló csak tavaly télen volt de akkor nagyon kiszáradt a hideg miatt az arcom és érzékeny volt,de ilyet még nem hallottam hogy csak úgy bordó lesz valaki feje,igazából el se tudom képzelni..:)
  • pista007
    Ja ismerős! ezzel a problémával én is szembesültem már, de fogalmam sincs miért van!
  • zedda1
    nekem még az a problémám, hogy néha vörös a fejem... Csak úgy hirtelen elvörösödök, és nagyon kellemetlen tud lenni. Egyik pillantról a másikra vörös lesz, vagy lilás bordós (az még rosszabb), aztán ugyanolyan gyorsan le is tűnik. Eddig is pirulós voltam, de ez már durva... ÉS az arcom kis sincs nagyon száradva, mert kenem.
    Nektek is van ilyen? Mit lehet ellen tenni?
  • Tom Tom
    nekem is edddig cask a homlokom száraz(!!) ami eddig egy merő zsír volt,azt már szinte mosnom se kell,egy pattanás nem jön ki ott,pedig régen nem kevés volt.
    Az arc a baj,még külön szárítom is baba szapannal és szalicilsavas alkohollal,de piros és van még gyulladt cucc,de nem zsíros mint régen.
    No mindegy remélem decemberre rendberak végre,jó lenne a karácsonyt nem a tükör előtt tölteni:)
    Red elvileg 2 hónap alatt jön rendbe az illető aki szedi,vagyis ezt olvastam nagy többségeben,szóval ne keseredj el,fog ez hatni.
    Naviszont borotválkozásra én is kíváncsi leszek,lehet hogy borostát meghagyom,de az is lehet hogy nem lesz semmi extra egy kiadós arcmosás után,kitudja..
  • red13
    No hát akkor egy kis helyzet jelentés így a 10. nap után. Mi vannak, mik nincsenek. A bőröm nemigazán szárad, egy kicsit az orromnál, de nem kell kenni. Igaz viszketni szokott az arcom, főleg a homlokomnál, gondolom lassan elkezd száradni. Szám sem szárad, egyszer egy nap bekenem és jól el is van. Fejfájás nem jelentkezett. Izületi fájdalmak viszont igen. Főleg a válamban meg a karomban. Az arcom pedig úgy a 3. 4. nap elkezdett rosszabbodni. Főleg a homlokomon meg a számnál jönnek ki. De faszául száradnak le, viszont elég piros nyomot hagy maga után. Ez gondolom azért van, mert vékonyodik a bőröm. Remélem nem tart egy hónapnál tovább a rosszabbodás. Amitől majd fosok, ha nagyon száraz lesz az a borotválkozás, sztem úgy fogja csípni az arcomat hogy az nemigaz.
  • zedda1
    Köszönöm a választ!!
  • Tom Tom
    Szia
    nos ha nem szedsz be eleget akkor visszajönnek a pattanások,testsúlyod 100-150szeresét kell bezsedned összesen mgban.szal napi 10 7 hónapont át;gondolom nem 15-20kg között mozog a súlyod:)
    Kiszáradt piros arcra ezt
    írta pár roás más fórumban,én vettem is már de még nem kell,most elég csúnya az arcom,remélem lassan javulni fog..
    Orrvérzés beindult nálam,2 napja meg vagyok fázva és hát sok zsepim elég véres..
  • zedda1
    Sziasztok!!

Én 7 hónapig (novembertől májusig) szedtem az aknenormint, napi 10 mg-ot!! Tökéletesen be is vált! A nyár szépen telt, az arcomon már egyáltalán nem voltak pattanások. Viszont nagyon kellemetlen volt, hogy nagyon izzadtam, egész nyáron... Ez nem múlt el szeptember, és októberben se... (Akik szedtek hasonló gyógyszert, ez normális tünet??)
    Az arcom is újra tiszta zsír lett nap végére.. Elmentem kozmetikushoz is, aki mondta, hogy bár szép a bőröm azért van rajta elég mitesszer, így elmentem egy új bőrgyógyászhoz, aki megint felírta nekem az Aknenormint. Most napi 2x szedek 10 mg-ot.. Bár nincsenek nagy, csomós gyulladt pattanásaim, de zsíros az arcom, és a hajam is moshatom 2naponta!!! szerintetek akkor nem feleslegesen gyógyszerezem magam???
    A kiszáradt, piros arcra milyen krémet lehet kenni? (konkrét termék érdekelne)
    Köszi!!
  • isi
    Gyárt: GIGI
    termékcsalád: LIPACID
    pontos neve: treatment cover stick.
    én egy kozmetikába szereztem be ahol csak ezzel dolgoznak azaz a GIGIvel
  • Tom Tom
    engem érdekelne ez a szuper gyógykorrektorod, mondasz egy terméknevet és beszerezhetőségi lehetőséget?
  • isi
    hali láttam a topikot. nekem is volt problémáim ezzel és vannak is sajnos de már nem oylan mértékben mint tavaly... középsuli 3. osztálya elején kezdődött az egész:S belenéztem a tükörbe csak láttam hogy itt egy piros pont meg ott egy, mondom majd elmúlik sose volt pattanásom... aztán telt múlt az idő járogattam foci edzésre a buszon belenézve a tükörbe vettem észre hogy már mindenütt van.. na mondom gáz valamit tenni kéne...igen kéne csak nem tettem semmit 3.-ba aztán már azon kaptam magamat hogy iszoynatosan csúnya lett a fejem mármint sok kis piros pont nem nagy göbök hanem sok kis piros pont... ezek után jöttek a bőr alatti gyulladások a kemény dolgok hogy úgy mondjam, aztán már az osztálytársaim fikák közbe meg-meg elítették a fejemet úgyhogy fogtam magamat elmentem egy mesterkozmetikushoz. aki adott vmi csodakrémet és az egész fejemről megszűnt a gyulladás aza nem fájt a bőröm és a piros pontoknak a kis (novája vagy hogy mondjam) is megszűnt.. tehát jött az arc tisztitás..kinyomkodta vettem mellé 22ezer forintért egy kozmetikai settet [GIGI] márkájút a legjobb állítólag mert a legtöbb hatóanyagot tartalmazza, (mellesleg nagyon bevoltam iyledve hogy nem lesz normális a bőrm meghogy roakutános kezelést kell hogy kapjak meg ilyenek, de szerencsére nem kellett) a krém 3 nap alatt egyébként levitte a fejemről a gyulladást. mostanában csak ritkán jönnek ki a kis barátaim de van 4000Ftos gyógykorrektor ami egyfelől hogy takar másfelől 1 nap alatt elmúlasztja és ki lehet tisztítani.. jelen pillanatban csak annyi bajom van a fejemmel hogy én magamnak látom a kis piros nem hegek hanem az új bőr.. vagy nemtudom miaz de csak az zavar egyébként még a szoli is sokat segít ezeknek az apró szépséghibáknak az átugrásában... egyébként egy pár kép rólam hogy lássátok a kozmetika sokat segít!LINK
    és nem mellékesen tavaly decembere másfél hónaponta arzc tisztításra kellett járnom. egyébként a legtutibb dolog a megelőzés! én vissza sírom azt a 3 hónapot amíg nem tettem semmit ellenük, most meg iszom a levét a dolognak..
  • BlackWolf
    hat mind2szer 30-40 mg ot szedtem naponta es voltam akkoriban 55-65 kilo kozott ingadoztam :) 2szer szedtem tobb mint fel evig es ra 1-1.5 evre ugyanugy visszajottek csak nem olyan csunyan meg kevesebb meg mar egyaltalan nincsenek ilyen nagy gyulladtak mint regen max ha elhanyagolom a borom de akinek bele van kodolva a genjeibe a hajlam meg ranezek anyamra neki mindig meg milyen az arca 45 evesen akkor nemtudom most mit is kene csinalnom :) eletem vegeig nemszedhetek roat meg ilyeneket.. amugy egesz elviselheto most az arcom nem szep de sokkal jobb mint regen volt igaz a roa letisztitja teljesen de ilyen 1-2-3 evet hagyok a kurak kozott aztan ha esetleg bedurvul megint feliratom.
  • Tom Tom
    lószart,nekem 10mg-sek a bogyóim:)
    Durva is lenne akkora dózis,kifosztottam volna minden labellós helyet és nivea krémet:)
    így viszont még pluszba szárítom mert még nem az igazi.
  • red13
    Várjál már akkor te egyből 60 mg-val kezdtél? Az kemény.
  • Tom Tom
    20csak a kezdő adag ha bírod a tüneteket és annyira nem javul az arcod akkor lesz abból 40++is.
    1200 ft körül van tb támogatással,de én úgy meglepődtem mikor 3500at kértek tőlem patikába,mert eleve 3 dobozzal kellett vennem,úgy jön ki a hónapos adagom.
    Red ne várj gyors javulást,használj mást is mellé/tonik arcmosás stb..
    az első hónapban biztos kell.
    Neked napi egyet,nekem napi 3at,kinek hog írja fel a doki.
  • red13
    Na ma felírattam a roát. 20 mg-ot kell szednem 1 hónapig aztán vissza kell mennem. Elvileg valami 7000 valahány mg-ot kell beszednem. Vérvétel nem volt, mert voltam augusztusban és azt mondta jó az. Úgyhogy ma elmegyek beváltani, remélem nem lesz drága és beveszem az elsőt =D
    Egyébként azt mondta, hogy nem kéne felíratni a roát, mert nem olyan az arcom, de elmondtam neki, hogy eddig miket használtam, csináltam és rávágta hogy akkor írjuk fel.
    Egyébként napi 1-et kell beszedni? Mert nekem azt mondta.
  • Tom Tom
    mert nem szedted be a megfelelő mennyiséget és nem maradt tartós a hatása.elcseszted,vagy a bőrgyógyászod,de a testsúlyod 100-150szeresét kell bevenned miliggramban szal vagy 60kg akkor 6000mg ot kéne bevenned,ami napi 60mg nál 3-4 hónap,de ilyen nagy dózist nem kap senki így napi 30nál kijön ez a fél év..
    Ha meg jársz rendszeresn vérvételre komoly bajod nem lehet,ha gáz van akkor leálsz és kész.
    16-30..Pont a legszebb éveidben akarsz otthon bújkálni mert csúnya a pofád??Ne hülyéskedj már ezt te se gondolhatod komolyan,akinek nem voltak ilyen csúnya pattanásai ez el sem tudja képzelni milyen lelki sérüléseket okoz ez az egész..
  • BlackWolf
    sajnos kijonnek ujra idovel fel-1 ev max 1.5 ev es ugyanolyan az arcod vagy meg lehet rosszabb .. es kozbe tonkrebassza a szervezetet az embernek :S sajat tapasztalat meg nagyon sok ismerosommel igy volt aki szedte.
  • red13
    pista007: én 4-5 évig éltem így, tovább már nem akarok :)
    Ezt a galériát nézd végig. Itt emberek felraktak magukról képeket milyen volt az arcuk a roa kezelés előtt és után. Itt ni

Amúgy felhívtam egy bőrgyógyászt, elmondtam neki a dolgokat. Azt monda nem kell megijedni, nyugottan be lehet szedni, csak megfelelő adagot irassak fel. Súlyom és a pattanások súlyossága alapján. Meg nem szabad félbe hagyni, legalább 6 hónapig kell szedni és akkor nem jönnek ki újra. Majd meglátjuk..
  • szedRick
    Figyeljetek egyszer el fog múlni annak is aki most tele van! Csak kérdés mikor 16-30 éves korig változik! De ha nagyon problémás valakinek a bőre annak ebben az időintervallumban kell megtalálni a a számára helyes kezelési módot és azt élete végéig alkalmazni vagy fejleszteni mivel az ismeretei és remélhetőleg a technológia is fejlődni fog.
    PEACE :)
  • pista007
    Nekem is hasonló problémáim vannak, rohadt pattanások...mikor kijöttek leszartam nagy ívben, gondoltam majd elmúlik. Eltelt másfél év, gondoltam, isten szórakozik velem :) ezért elmentem kozmetikushoz, aki elküldött bőrgyógyászhoz, aki felírta nekem is a roát. Először 20 mg volt, majd 30(reggel 10-este 20) 1-1 hónapig, de most rátértünk a 40-re(20-20). A 30-asra még mertem inni, de mióta kimutatta a vérvétel, hogy nem lehet a májam miatt, azóta nem. Nekem a labello bőven elég, mikor beveszem reggel és este a gyógyszert, akkor kenem be alaposan. Ha van olyan akinek már segített, az írhatna a tapasztalatairól! Mikor megnéznek a pattanások miatt, akkor embert tudnék ölni annyira idegesít. Ja és non plus ultra még diétázni is kell, mert zsíros a májam...
  • red13
    Nem lesz újdonság a szám az mindig rohadt száraz, viszont a bőröm elég zsíros, kíváncsi vagyok milyen lesz ha szárad :D
  • Tom Tom
    hát akkor üdv a klubban,labellót és kék dobozos niveát már alapból vehetsz.Bár még az arc nem szárad ki olyan gyorsan de azért az ajkak 1 hét után már repedeznek picit.
  • red13
    Ja a roát azt hétfőn feliratom.
  • Tom Tom
    2 hónap alatt még a roával se tudnád totál eltüntetni.én is azért kezdtem el csak a bogyót mert baszki,utolsó évem,nehogy már a legszebb évemet aminek a promiszkuitás jegyében kellene zajlania ezek a kurva pattanások rontsák el.Nomeg szalagavató január közepén..
    Red sztem kezd el,szenvedtél már eleget,ez rendbe tesz majd.nekem 10 nap után még elég ramaty az állapot,de azt mondták ez még természetes,utána kezd tisztulni a bőr,de ha egy-másfél hónap múlva jó lesz az arcom én örömömben csinálok egy bulit,vagy fenetudja:)

Figyu red,asszem itt találnál elég sok tapasztalt társszerzőt a könyvedhez:)
  • red13
    Újabb hülyeség ami bele jött az agyamba: ENDOKRINOLÓGUS. A hormonokkal foglalkozik és elvileg a pattanásokat is lehet gyógyítani, persze ha hormonok miatt van. Az a jó, hogy ingyenes a TB támogatja. Lehet jövőhéten el is megyek.

Ja a Móra terápia semmit nem ért. Felhívtam hogy ez és ez van, azt mondta nagyon sajnálja. Én is a 30 ezremet.

Kitűztem a december 31.-i határidőt. Eddig megakarom teljesen szüntetni a pattanásokat, mitiszereket, zsíros bőrt. Van rá 2 hónapon. A héten nagyon kilettem. Az összes létező fórumon ahol vagy pattanás topik végig olvastam. Bőrgyógyászoknak irogattam, csomó angol oldalt, fórumot, blogot olvasgattam, könyvet szedegettem le.

Aszem, ha valaha is rendbe jön az arcom könyvet fogok írni a pattanásokról. :D
  • BlackWolf
    ez totalis baromsag
  • AntiHero
    embere válogatja
  • Különc
    Srácok, ugyan nem vagyok szaki és nem is azért írok, hogy megmondjam a frankót és valószínűleg közhelyesnek hangzik amit mondok, de szerintem a pattanások eltüntetéséhez a legjobb módszer a helyes táplálkozás, sport és rendszeres nemi élet. Legalábbis én ezt tapasztalom, hogy mióta ezek megvannak, nincs problémám maximum a hátamon van egy pár. Kicsivel több vitamint esztek, sok folyadékot fogyasztotok és nem is kell a Roacuttannal szórakozni. <--- csak egy vélemény
  • Tom Tom
    CrW!
    Én is olyanokat olvastam hogy ihajj.kb rosszabnak titulálták mint a drogot.Meg youtubeon is rohadtnagy felirat hogy ne vegyél be roacuttannt mert MÉREG!
    HÁt akkor jó sok ezer ember mérgezi magát Mo-n..Nagy csomók már nekem sem jönnek a 4.nap után már.zsírosodás van de az nem vészes ha nem alakul ki belőle semmi komoly.
    Amúgy azt olvastam hogy a testsúlyod 100-150*esét kell bevenned.80kg-s férfi 80000mg-nyit kéne bevenni belőle,ami napi 40mg bogyónál 200 nap.Kemény..Én 30al indultam sztem 40-60ra felmehet még,nem tudom.
    Ha nem szeded be a megfellő mennyiséget akkor tuti visszajön,írták sokan,és betegtájékoztatóban is benne van azt írták.De ha májam bírja és nem hullik ki a hajam,nekem megfelel a dolog.A többi mellékhatás meg..Egy szem aszpirinbe is bele lehet halni akár..
  • Marci0115
    elsö héten ne várj javulást,
    az meg hogy utána egy kis idövel (kb 3-4 hónap)ujra visszatérnek az fix, tapasztalat
  • CrW
    Hali!
    Végül én is elkezdtem a roát (Aknenormin-t kaptam... elvileg ugyanaz csak szebb a neve :D ). Írtam, hogy az antibio. sokat segített. Nos ez így is van, a nagy csomók nem jöttek ki, de úgy tűnik a kicsikkel nem tudott mit tenni :(. Valszeg ez a genetikai része... mindenesetre 1 hete szedem. Meg akarom szüntetni... most már kezd elegem lenni belőle. 4 hónap szívás, de utána valszeg nem lesz több problémám. Rizikót vállalom és orvosi felügyelet mellett nem lesz baj remélem. Mellesleg ahogy máshol olvastam csak arra kell figyelni amit a szervezeted üzen :) Ha nem bírod akkor egy pár napig ne szedd.
    Most jelenleg 20mg-nél vagyok (szép lassan megyünk fel). Eddig a bőrömön semmit nem érzek. Ugyanúgy zsíros meg minden... ellenben tegnap el kezdett hasogatni a fejem. Mára szerencsére sokkal kevésbé fáj... remélem 1-2 nap és teljesen elmúlik :) . (Sajna ez egy gyakori mellékhatás.)
    Azonban én azt hallottam, hogy a testsúllyal megegyező menyiséget kell szedni. Aminek nem örülök. Akkor a jelenlegi adag 3-4x kell majd bevennem ami kitudja milyen fejfájáshoz és egyéb mellékhatáshoz vezethet... ez a része nem tetszik nekem.
    Ja és a legfontosabb: a rémtörténeteket a neten ne olvassuk el :D komolyan... én megtettem és az első kapszulát remegő kézzel vettem be. Azóta semmi ilyen oldalra nem megyek föl. Sok embertől hallom (patikus stb.) hogy milyen csodákra képes ez a gyógyszer. Csak ezek járnak a fejemben és máris sokkal jobban érzem magam :D .
  • red13
    Ja meg hogy majd a borotválkozás így száraz arca milyen lesz.