2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
red13 #1183 Na majd számolj be hogy milyen javulást látsz :) Október végéig még meggondolom és ha arra jutok akkor feliratom. -
Tom Tom #1182 nem vesztesz semmit,ez az utsó reményed ha már semmi sem segített.Ez gyógyszer nem pedig ilyen olyan "tisztítsukkiabeletésjóleszminden".
Nekem már hat a szer,szárad az arcom,1-2 új pattanás jött csak ki pedig egész nap nem törődtem az arcommal szinte.vársoban voltam,régen 4-5is kijött ilyenkor.Bespájzoltam dove krémet és labellot,meg anyámmal vetetek egy rakás vizet kellhet még.A régebbi pattanások meg viharsebességgel száradnak le,és nem zsírosodik annyira a bőröm,bár a homlokom még van mit javítani,de eddig jó hogy felirattam. -
red13 #1181 Én ha elkezdeném szedni nem a tüneteitől aggódnék, mert már úgy leszarnám ahogy van. Hanem, hogy nem használna semmit :( -
Tom Tom #1180 hát red én megértelek téged teljes mértékben.Ha lenne más mód ami ugyanazt a végeredményt hozza mint a roa belevágnék de én már nem keresgélek,se pénzem se időm ilyen olyan kezelésekre,szalagavatóra remélem kitisztul a bőröm a gyógyszer hatására.20 kilót fogytál?????Te jó isten az rengeteg,azt írták hogy a roa akár fogyaszthat is,és kurvasokat kell inni napi 5-8 litert,mondjuk én így is iszok 5öt szóval nem vészes.
Kék niveát mondták igen,majd benézek dmbe hátha van ott olyan,mert én csak nagymuternál találtam de az már egy 5-8 éve ott van:)
Meg talán majd vazelinos ajakkence is kellhet majd de én kipróbálom a labellót,valakinek az is elég.
Sztem menj el red,és írasd fel sztem doki simán belemegy,nem kell majd győzködnöd se ha olyan súlyos akkor még ő maga írja fel neked.Tartok én is a hatásától de hát annyi ember használta,csak nem nálam jön ki minden fatális tünmet,ha meg igen akkor így jártam.. -
red13 #1179 Lehet hó végén én is lemegyek és feliratom magamnak. Szerdán lesz 3. hete, hogy voltam az első kezelésen és nulla változás. Mind külsőleg mind belsőleg. 2 hét múlva kéne mennem az utolsó kezelésre, de felhívom, hogy van-e értelme menni, mert semmi eredmény.
Kurvára nem fog érdekel már hogy szétbassza majd a májamat a roa. Majd iszok májvédő teát, meg amúgyis amilyen kúrákon én már átmentem.
A szám meg lesz olyan amilyen. Orvosok nemtudnka mit mondani rá, itt a móraterápián azt mondták, hogy a candida miatt van, de persze nem múlik, ugyan olyan, néha még csúnyább.
De amúgy már erőm, meg időm sincs az arcommal foglakozni, úgyhogy remélem a roa elvégzi ezt helyettem. Most csak annyit értem el, hogy még jobban lefogytam, tiszta csontváz vagyok, pedig 75-76 kg-ról indultam tavaly, most vagyok 58.
Van az a kék fémdobozos nivea, elvileg az nagyon jó. Nekem is van, viszont én nem használom, mert alapból zsíros az arcom.
-
Tom Tom #1178 Itt egy roás fórum ,érdekes én végignyaltam de nem tántorodok el,vérem jó lett szal mehet a gyógyszer kaptam is receptet csak patikában kifogytak belőle és csak hétfőre rendelnek:(
Isotretinoin a neve,ua mint a roa csak olcsóbb.napi 3 bogyó nemtom hány mg de sztem 20 mert 80kg vagyok.
Megvettem életem első labellóját és asszem majd valami krémet is kell ujítanom,fura lesz hogy nem egy merő zsír lesz az arcom,sőt még nekem kell majd kenegetni hogy ne száradjon.Aki szedett roát vagy isotretonion-t az mit használt,testápolót vagy dokival írattatok fel valamit? -
benkoszabi #1177 a máj egy regenerálodó szerv, elég strapabiró, orvosi felügyelet mellett maradandó baja nem hiszem hogy lesz, depresszió, sztem red már a roa nélkül is eléggé depressziós lehet meg stresszes az arca miatt, szal nem hinném hogy ebben szerepet játszana majd a roa... -
Tom Tom #1176 red13 meg tudlak érteni..Én nem hiszek ezekben a belső kúrákban,sok idő pénz és hatás se garantált.Ha ennyire baj ez neked ahogy írod és már már a dunánakmenés vagy a beleőrülés fenyeget akkor szedd a roát ha tudod,én úgy vagyok vele hogy a sok mellékhatásból cask nem jön ki nálam olyan sok bőrpír szárazság talán kedvtelenség,és hát kis májgyepálás,de legalább fogsz tudni normálisan élni,emberek közzé menni,csajozni,és csomó mindenre lesz időd amit most a tükör előtt töltesz.Én szalagavatóra most minenképp el akarom mulasztani,meg barátnő miatt is és hát alapból természetesen.kedden leszek 18 anyám nem is tudja hogy felirattam magamnak vagy fel fogom irattatni amint meglesz a vérképem stb.. -
bounty88 #1175 hát ha epe meg bélgomba akkor azt kell kezelni..lehet egy egyszerű, párezer forintos orvosi kúra megoldaná a problémát, egy speciális gyógyszer, vagy vmi, és nem kéne ennyit fizetni iylen kuruzsló módszerekért...márha valóban ez a pattiaid oka -
red13 #1174 Ahol voltam vizsgálaton az mindent kimutat. Epeproblémám van és candida bélgomba fertőzés, valamint a gyomrommal is vannak kisebb probémák, de ez az előző kettő miatt. Mást nem mutatott ki.
Én amikor voltam legutóbb labor vizsgálaton úgy kértem, hogy teljes körű legyen. -
benkoszabi #1173 arra még nem gondoltál, hogy esetleg van benned valamiylen baktérium, mint ahogy pár hsz-el lejjeb irta, pontosan a #1159-ben....és lehet neki van igaza, lehet van bennünk egy baktérium, ami ezt okozza, mert lásd be, ezek a vörös duzzadt pattik nem normálisak, inkább kórosak...és tuti komolyabb oka van..menj el te is egy iylen speciális laborra, hátha kimutat valamit, aztán egy hónap alatt rendbe is jössz...mert sztem rajtunk a roa se segit, mert a roa a normál, ám rengeteg pattanásra való, nem ezekre a gennyes vöröss gyulladtakra... -
red13 #1172 Voltam szerdán a második kezelésen. Tehát 10 napon belül kaptam kettő kezelést, egy temérdek gyógyszert, diétázok és azt a kurva szar körömvirág teát ihatom. Eddig változás egyenlő a 0-val. Ebben a 10 napban egy csomó heget szereztem a gyulladt pattanások miatt meg jó pár kisebb is kijött. A gyógyszerek hamarosan kifogynak. Pár nap múlva már csak a homeopátiás szert kell innom, articsóka drazsét minden reggel és a körömvirág teát inni meg a diéta. Eddig 30 ezerben van az egész és kurvára ideges vagyok.
4hét múlva kell mennem egy végleges kezelésre.
Mondtam neki hogy semmit nem javultam. Elmondta, hogy olyan 2 hét múlva fogom látni az eredményt, mert a bőrnek ki kell tisztulnia. Sztem majd még 1 év múlva is tisztulni fog.
De már annyira rohadtul belefáradtam az egészben, az egész életem erre a szar arcomra megy el. Ha tényleg 1-2 hónapon belül nem múlik vagy nem nyerek a lottón akkor sztem beleőrülök, vagy tényleg a roa lesz. Egyre több heget szerzek és egyre csúnyább lesz a bőröm, aminek nagyon sok idő kell hogy helyre jöjjön. -
Tom Tom #1171 én meguntam a két évnyi szenvedést, ma elmentem dokihoz mondtam hogy csókolom voltam már itt párszor,kaptam külsőleges cuccokat, de se időm se kedvem se pénzem nincs már ezt folytatni,gyógyszeres belső kezelést szeretnék kérni.elküldött vérvételre pénteken megyek vissza remélem minden oks lesz a véremmel és elkezdhetem a roát,vagy isotretinoin-t.
Mostmár ott tartok nem izgat ha picit megmurdel a májam,kiszárad az arcoma szám és depressziót okoz meg mittomén,de legalább nem lesz pattanásom:) -
#1170 helo
Meg tudja nekem mondani vki hogy csinálják az
étel alergia vizsgálatot? -
benkoszabi #1169 végülis én is gondoltam már erre ,hogy hisze ezek a vöröses pattanások, amik igazából nem is pattanások, szal hogy ezeknek valami jóval komolyabb oka lehet....én valamelyik szervemre gyanakodtam sokáig, de a sima vérképem nagyon jó lett, utána arra gondoltam ,hogy a beleimben az évek alatt rengeteg méreganyag gyülemlett fel....és most meg jössz te, hogy baktérium okozza, hát lehetséges hogy igazad van, és pár héten belűl sort is kerítek a konzultációra -
F1re #1168 elvileg havonta kellene vervetel hogy van e valami elvaltozas -
kmarci42 #1167 Bakker az alkalmanként elég drága. Olcsóbbat nem tud valaki? Egyébként ha a roa-t szeded, gyakran kell járni kontroll-ra? -
CrW #1166 Végül is mind1 kinél kéred... mondd neki, hogy olyat kérjen ami a fertőzéseket is kimutatja.
A vizsgálat aztán át átlagosnál jóval hosszabb ideig tart. Nálam 1 nap helyett 4-5 mondtak, hogy addigra lesz kész. Bár ez függ az adott létesítmény frekventáltságától is. -
benkoszabi #1165 Tehát akkor annyit elég mondanom a dokinak ,hogy AST, vagy bővített, mindenre kiterjedő vérvizsgálat...és mit gondolsz, háziorvosomnál kérjem, vagy inkább a bőrgyógyásznál? -
F1re #1164 en tudok ajanlani de ez draga minden 1es alkalom ahogy mész oda 9 rongy az elso az 10 szal ugy mennyel hogy elotte mesz laborra es vigyel labor papirokat mert az amugy is kerne es igy meguszhatsz 1 menetet szal oda mesz ha a laborodon minden megfelel es meg mondod neki hogy meg akarod probalni akkor felirja a roat vagy a isotretin-t vagy miaz am nagyon okos no de meg is kell fizetni Terstyánszky edit :) -
F1re #1163 na erre lehet en is benevezek föleg hogy nekem is baszakodik a mandulám de ááá én nem vagyok felos de a verveteltol meghalok :'( de muszaj lessz de áááá meg halok töle vamiert:D annyira nem birom a qrva tü látványát ha késsel meg szurnak bárki simán végig nézem de azt hogy 1 tü belemegy valakibe se magamon se máson nem tom végig nézni :D föleg a vérvételnél áááááááááááááááá :D:D:D:DD -
kmarci42 #1162 Sziasztok!
Tudnátok olyan budapesti bőrgyógyászt ajánlani, aki nem restell felírni roaccutant, ha megkérem rá (megfizetem:) ?
pls, köszi -
CrW #1161 Pontosan nekem is olyanok voltak és nálamm is a sima eredmények is renben voltak... engem a bőrgyógyász küldött el rá. AST (antistreptolizin) szintet mértek ami a streptococcus-os fertőzéseket mutatja (ez a másik amit találtak) ki ha jól tudom. Szerintem ha annyit mondasz, hogy ast szintet is mérjenek vagy valami további fertőzésre utaló jelet akkor annyi elég. Ha jól tudom a papíron egy extra pipát követel meg az orvostól... tőled meg egy kicsivel nagyobb vérmennyiséget vételkor.
És emellett fül-orr-gégészetre is érdemes elmenni, mint ahogy mondtam. Nekem pl. csak az arcomon jöttek ki (háton, homlokon semmi nem volt) így az orvos azt mondta, hogy elég valószínű volt, hogy valami baktérium meghúzódik a mandulák körül. Így is volt. (Torkom váladékos volt, ebből mutatták ki a cuccokat...) Érdemes 1-2 szakorvost felkeresni. Megint csak ismételni tudom magam: ilyen szintű pattanások nem a szokásos okok miatt jönnek ki. Nem is genetikai problémák állnak a dolog mögött. És probléma forrása nem egy sima labor vizsgálattal fog kiderülni. -
benkoszabi #1160 szal neked is ezek a vöröses, kinyomhatatlan, dudorok voltak? nekem is...én voltam normál laboron, az minden értéket jónak mutatott, de ezt a bővített labort hogyan tudom kérni, háziorvoshoz felmegyek, és mit mondjak neki? nagy labor kell? vagy mi ennek a neve, vagy hogyan? -
CrW #1159 Hali!
Én mostanában kezdek helyre jönni. A titok nyitja az volt, hogy egy "bővített" laborvizsgálat során (amikor duplán csapolnak :D ) valami ast szint emelkedett volt (sima labor semmit nem mutatott ki). Ezzel elküldtek fül-orr-gégére ahol egy tenyészet után mit ad isten találak is 2 fajta oda nem illő baktériumot. Kaptam rá antibiotikumot és 2 nap után olyan hihetlen gyorsasággal kezdtek felszívódni amiről a tetracyclin és társaival csak álmodni mertem.(staphylococcus aureus - ezt találták... elvileg mindenkiben benne van, de ha az egyensúly felborul akkor jajj... mellesleg az egyik fő tünete pont a gennyes kiütések az arcon). Szóval úgy tűnik ez megoldotta... mostanra már csak egy pár heg maradt amin csak mosolyogni tudok :) .
Korábban én is sok mindent próbáltam (igaz nekem nem tartott évekig... viszonylag hamar elmentem orvoshoz amikor kezdtek kijönni a mérges cuccok). Differin, tetrycyclin, étrend és egyébb megoldások állítom, hogy semmi nem érnek ezen a szinten. Biztosan valami hasonló van a háttérben mint nekem. Ajánlok mindenkinek egy teljes gócvizsgálatot nem csak a szokásos labort :) . -
F1re #1158 "Szinte oda nyomnám az emberek arcába a képem, hogy nézzed nézzed. :D" ez teccik :D en is igy vok vele neha megorulnel olyan kibaszott irigy vagyok az ien babaarcu emberekre :'( barcsak elmulna orokre ez a sok geci az arcomrol -
red13 #1157 fuh, amikor tiszta az arcom általában mindig jó kedvem van. Szinte oda nyomnám az emberek arcába a képem, hogy nézzed nézzed. :D
Hormonok? Nemtudom, elvégre 14 éves kortól van a pubertárskor és olyan 18 évesre lezajlik. De általában 1 évig szokott tartani a legtöbb embernek.
Én már lassan 20 leszek, és még mindig ha jönnek ezek a gyulladtak jönnek és a rengeteg mitiszer. Na meg nem nő vagyok, mert nekik szokott a 20-as éveikben kijönni a hormonok miatt. -
benkoszabi #1156 amugy a stressz tényleg semmit se ahsznál iylen szempontból..volt már oyla negyhetes procedura, hogy nem is jutott eszembe, egyszerűen jokedvem volt hogy szép az arcom, nem is buslakodtam ,sem idegeskedtem, erre előjött...ugyhogy...a stressz nem téma...ami szóbajöhet, és a legnagyobbrá az esély, a hormonok... -
benkoszabi #1155 jó de ez lasabban procedura lehet ám...egy hét után már várd a javulást sztem.... -
red13 #1154 Nekem is ilyen szakaszonként jönnek elő. Persze nem volt ez mindig így. A fénykoromba 15-17 évesen mindig jöttek.
Ez a friss levegő duma egy nagy hülyeség. Nem voltam mindig ilyen itthon ülős mint most. Sőt! Haza szinte csak aludni jártam és akkor is ilyen volt az arcom.
Sokan mondják hogy a stressz, idegesség is kihozza. Hát persze. Nekem szeptember elején volt egy erős két hetem amikor minden percben az ideg majd szét baszott és semmi nem jött elő. De rengetegszer volt ez már így.
Hogy ez használni fog-e ez az egész terápia? Hát nem tudom.
13 ezer volt a teljes állapot felmérés és a kezelés. A cuccok amiket kell szednem az olyan 6-7 ezer. Szóval nem olcsó. És a héten megyek kezelésre, az is lesz olyan 4-5 ezer. Plussz ezt beszorzom kettővel mert még kb 2-3szor kellene menni. Na meg ha felír még gyógyszereket az is, de remélem már nemfog. SZóval nem kevés pénz, főleg úgy ha az embernek nincs is. De ez az utolsó amit az arcomra költök, ha nem használ akkor dögöljek meg inkább.
AMúgy eddig 4 nap alatt smemit sem ért. Szám ugyanúgy durván néz ki, a bőröm színe sem a legjobb, és ugyanúgy jönnek elő... -
benkoszabi #1153 na helyzetjelentés egy hét után...a dolog abból ált, hogy egy hétig minden nap legalább 2 órát töltöttem a szabad levegőn, és egyszer sem nyultam az arcomhoz, nem tapogattam, sőt tegnap szüret lévén 10 órát töltöttem kinn a friss hegyi levegőn...volt értelme? naná hogy nem..már pénteken is jött a halántékomra egy mérges pattanás, nehéz ellenfélnek bizonyult, lehetetlen volt nyomkodni, aztán ma reggel 8kor kimentem a mosdóba, belenéztem a tükörbe, és láttam egy kis foltot a homlokom közepén..megtapogattam, és már akkor éreztem a bőr szúrósságából, hogy itt készül valami...most este 8 óra, és már tiszta vörös a homlokomon az a rész...tök jó mi, tehát a diagnózis: semmi köze nem volt annak ,hogy itt vagyok benn, vagy kinn a levegőn a pattanásokhoz, ugyanugy kijött rajtam, és ez a zynerit nevű szer sem jó, legalábbis erre nem, persze mindeneztől függetlenül kell is soakt a szabadban lenni, amit ezentúl is folytatni fogok, de nem amiatt jöttek elő, pedig 11 napig oylan szép tiszta volt de komolyan, ma reggel meg...ugyhogy holnap eső utam a bőrgyógyász lesz ha nem javul, vagy enyhül...meg is mondom neki, hogy találjon ki valamit rá, mert már 5 éve ezektől szenvedek, és tudjátok mi az érdekes, hogy mindig egy hetente jönnek rám, szinte napra pontosan..egy hétig szép az arcom, utána rögtön kijön rajtam egy kettő.....majd egy hétig megint szép, tehát periodikusan változnak az időszakok...érdekes -
benkoszabi #1152 hát ez elég komolynak tűnik..lényegében semmi sütit, csokit, kenyeret, édesséteg és tortát, salátát, meg a legjobb gyümölcsöket sem, hát ez rohadt nehéz lesz, főleg hogy jön a karácsony....de érdeke,s ha lesz eredménye, kibirható.... -
red13 #1151 Voltam ezen a terápián a hét közepén. A gép kimutatta hogy gyomor és epe problémáim vannak. Valamint a doki mondta hogy a tünetekből megtudta állapítani, hogy az epével problémáim vannak. Ott kaptam kezelést is. Itthon a következőket írta fel. Minden nap 2 csésze körömvirág tea,Grape fruit mag kivonat, nistatin, tinidazol, articsóka tablettákat kell szednem, valamint normaflore-t inni. A gép megcsinálta a kezelés alatt a homeopátiás cuccot amit minden nap kell innom. 10 napig elég. Jövőhéten kellene mennem megint egy kezelésre meg hogy a gép megcsinálja a homeopátiás cuccot. Candida diétáznom kell. Nem szabad olyat ennem amiben fehér liszt, élesztő, cukor, ecet, tej van. Nem szabad banánt, almát, szőlőt, barackot, borsót, babot ennem. Meg még egy pár dolgot. Nem egész életemben, csak egyes dolgokat 3-6hétig nem szabad, míg másokat 3-6 hónapig. Oda kell majd figyelnem a normális étkezésre, ami ugye nemgond és majd meglátom.
Ezt a kúrát, kezelést még végigcsinálom, de ha nem lesz eredmény semmibe nem fogok bele.
Roát amúgy sem fogok felíratni, akkor csak ideges voltam azért írtam azt. Soha nem szedném be. -
benkoszabi #1150 na red13 hogy haladsz? változott a helyzet? vagy roa? -
red13 #1149 Innen lehet rendelni, anno én is innen vettem. -
benkoszabi #1148 fogo az ezüstnaykláncot, felhevited, megfolyósodik, belekevered desztilláltvízbe, aztánn kész, azt leguritod, aztán telesző a vasember -
dinusska #1147 attól még tudhatod...szerintem... -
Yepp #1146 azt nemtom, mint mondtam mi egy barátoméktol szereztük be -
dinusska #1145 Ezt a kolloid nevű cuccot amúgy hol lehet beszerezni? -
Yepp #1144 nekem a patik ellen (most már sztem kimondhatom:) az ezüst kolloid nevű lötty használt. ez desztillált vizböl és folyékony ezüstböl készül, ha van megfelelö készülék, akár otthon is lehet "gyártani" (szerencsére egy barátoméknak van, igy ingyen hozzájuthatok)
ez méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatású, inni és kenegetni is lehet, én mind2-t csináltam, és kb egy hét mulva no pati (bár apró miteszereim néhol még maradtak)