2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
#1263 köszi, kipróbálom -
#1262 Neogranormon... -
#1261 Ja és még annyi, hogy nekem valaki ajánlotta a körömvirágot, de azt olvastam, hogy a zsíros és olajos krémek eltömik a bőr pórusait, ezért kerülendők. És a körömvirág pont ilyen nem? -
#1260 Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani valami szert macula-ra?
Macula: A macula foltot jelent. A bőrgyógyászok a felszíntől eltérő színezettségű hámterületeket nevezik így. A pattanásos bőrön található pirosas foltok a pattanások gyógyulása után maradnak, nem valódi hegek, mintegy fél év elteltével teljesen eltűnnek. -
Tom Tom #1259 Na red mondtam én hogy vágj bele:)
Amúgy nem para,ha jársz vérvételre és lelkiismeretes a dokid akkor biztos nem lesz para a májaddal meg a többie mellékhatással.
Kontrastrike keress neten roaccuttanos fórumokat vagy csak olvasd el a betegtájékoztatóját.
Nekem most fog kifogyni a második adagom 2.doboza,már olyan száraz vagyok hogy kentem is krémet egyszer de még mindig jönnek pattanások persze nem annyi mint rég de azért hathatna jobban is a cucc.. -
#1258 Roacuttan -
kontrastrike #1257 Roát?
Az micsoda? Megtudod mondani a pontos nevét, hogy utánanézhessek? -
red13 #1256 Hát leírom röviden, hogy én miket jártam be, milyen eredménnyel.
Külsőleg használtam mindent. A legolcsóbb termékektől a legdrágábbig, de egyik sem használt. Némelyik 1-2hétig valamennyire rendbe hozta, de aztán ismét jöttek a bajok. Ezek voltak kozmetikai cikkek meg amit gyógyszertárba lehet kapni. Itthoni humbugokat is kipróbáltam, azok sem értek semmit. Aztán jött hogy belsőleg kell valamit okozni, mert ott a gáz. Jöttek a méregtelenítések, lúgosítás, májtisztítás, egészséges "bio életmód", rendszeres sport, mellé a drága kiegészítők, több mint egy évig csináltam ezt amire belefáradtam. Jól lefogytam, kb ennyi eredménye lett. Meg néha több energiám volt stb. Persze ezalatt a 4-5 év alatt már sok mindent kipróbáltam. voltam vizsgálatokon is, hogy nincs-e valami gond stb Hát nem nagyon volt.
1 hónapja szántam el magam hogy felíratom a roát. Eddig úgy vagyok, hogy életem egyik legjobb döntése. Héten kezdtem a második kúrát immár 40 mg-al. Az arcomon ami változás van. Nem jönnek gyulladt patik, sőt már szinte nem is jön semmilyen. Nem zsírosodik az arcom, egyáltalán. Mitiszerek is egyre kevesebb van és a pólusaim is egyre kisebbek, már alig látni a szemem alatt őket. Szóval eddig királyság és alig érzek némi mellékhatást. Egyedül a fáradtság az ami gáz eddig, de lehet nem is ettől van. -
kontrastrike #1255 Szisztok.
Én új vagyok itt, és tanácsra lenne szükségem, már évek óta küzdök a pattanásokkal, ez az első hogy segítséghez fordulok mert nagyon szégyenlem.
Kérlek titeket adjatok valami tanácsot.
Csináltam 2 képet... remélem segít. Elvagyok mostmár keseredve.
http://kepfeltolto.hu/i/?301307&t=img
http://kepfeltolto.hu/i/?301308&t=img -
Tom Tom #1254 hát red nekem még sehogy sem az igazi,baromiszáraz ugyanakkor még jönnek ki pattanások,szóval ez a lehető legroszabb kombó így.jó lenne ha karácsonyra végre elmúlna,nem lenne egy rossz ajándék..:)
amúgy azt vettem észre hh a kinyomott pattanásra rákensz valami csodapattanás elleni szert ami leszárítaná elvile attól csak roszabb lesz és újra begyullad. -
#1253 -
#1252 túlsokat szotyiztok
-
#1251 Nem nagyon szeretem nyomogatni, viszont, ha erre kerül sor akkor letisztítom, melegvíz stb, de néha még így is ottmarad a helye:S -
#1250 Kinyomod este reggelre elhalványodik : ) -
#1249 Kinyomott pattanások helyén nálam mindig marad vörös folt, és meglehetősen sokáig...sajna nagyon fehér/világos a bőröm, ezért nagyon meglátszik, szóval erre kérnék tanácsot, hogy esetleg milyen gyógymódot, krémet stb. ajánlanátok? -
red13 #1248 Voltam héten vérvizsgálaton és jobb eredményt mutatott mint legutóbb :D Bilirubin szintem legutóbb 21,3 volt, most meg 18,9 és ha jól emlékszem 18,8 a normális. AZ MVP-m meg alacsony volt, de azt mondták az semmit nem számít. Kedden megyek amúgy felíratni akkor jár le az 1 hónap.
Akkor eddig a tünetek: fáradtság talán, de sztem benne van az is hogy alig alszok. Néha szokott fájni a hátam, de nem vészes. Szám az már szárad, így minden nap olyan 2-3szor be kell kenni. Arcom is szárad, de nem vészes. Fény érzékenységet úgy ezen a héten vettem észre, amikor kijöttem suliból és a világosság úgy oda b@szott a szememnek. Fejem nem szokott fájni. Szóval semmi gáz mellékhatása nincs.
Az arcom: zsírosodás nulla, mitiszerek mintha kevesebb lenne, vannak az arcomon ezek a zárt mitiszerek amik olyanok mintha fehér/átlátszó kis hólyagok lennének, na ezek gyulladtak be. Piros foltok lettek utána az arcomon, de ezek is tűnnek el úgy ahogy. Majd valamivel rásegítek. Remélem már nem sokáig rosszabbodik a bőröm. Ja és ami jó, hogy mindig simának érzem :)
Nálad mi a helyzet? -
Tom Tom #1247 roa alatt meg tényleg ne nyomkodjátok mert 2 hét kell neki hogy elmúljon a pirossága,vagy még több is ha nagyon nyomkodtad.
nyomkodást csak fehérnél csináljátok!
Red mizujs? -
sosemt #1246 Pár tipp ami nekem bevált
Ezt a legnehezebb megállni de semmiféleképpen ne kezdjünk őrült nyomkodásba mert soha a büdös életbe nem fog elmúlni. Ha mindenféleképpen ki akarod nyomni akkor csak azt nyomd ki amit kilehet. Ezután rögtön arcszesz vagy valami tonik (ez fertőtleníti).
Ennyi. Sosem használtam semmit és nekem bevált, 1-2 pattanás van de az meg idővel elmúlik.
üdv -
Tom Tom #1245 Akkor te a szerencsés szerencsétlenek közt vagy ebből a szempontból:)
Red kitartás lesz hatása 2 hónap a átfutási idő,még nekem se az igazi de már nem vészes annyira.
Nomeg ha megfelelő adagot veszel be x hónap alatt elvileg nem jönnek vissza. -
#1244 Van egy oszt társam akinek csúnya bőre van.tudjátok renget egybefüggő pattanás.arc+homlok.kérdeztem h szokott e csokit enni és h gyakra-e.vmint chipset meg több ilyesféle szemetet.azt válaszolta hazamegy snickersel indít majd codozás közben egy zacskó chio is eltűnik.Javasoltam h 1 hétre ájjon le vele.1hét után látszott a változás bőven úhy h kérdezgették h kozmetikusnál volt-e.Van aki ezek a szarok miatt lessz pattanásos.Nekem nincs csúnya bőröm de ha sok csokit meg zsíros szarokat eszek én is tele leszek ragyával. -
red13 #1243 Remélem lesz valami eredménye ennek a roának 1 hónapon belül. Érdekes hogy az acne oldalon szinte mindenki már az első hónapban javulással számol be. Nekem ugyanolyan gáz az arcom mint eddig. Ma a semmiből jött elő 3 gyulladt. A homlokom egy része meg tiszta var. Jövőhét kedden megyek a következő adagért, remélem már 30 mg-ot ír fel. Aztán meg 40-et...
De ha el is múlnak és 6-7 hónap után visszajönnek, na az lesz kemény :D -
pista007 #1242 bárcsak 5 pattanásom lenne, nem a köbe:D :) -
Tom Tom #1241 szabi ha nem eszel fehérjét az izmaid fogják bánni.ha nem vagy egy olyan erős alkat akkor tökmindegy de én nem csinálnék fehérjemegvonást,kell a hormonoknak az ízületeidnek és persze az izmoknak is meg miegymáshoz.
nomeg ezek a diéták csak átmeneti dolgok. -
benkoszabi #1240 basszus rohadtul megérzem ezt a fehérjehiányt:S - 6 hete semmi fehérjetartalmú cucc a csirkén kívűl..az izületeim kivannak, fáradékonyi s vagyok, bár a súlyomat még tartom, de hamar éhezem például, hát ugye nicns energia....de 6 hete semmi pattanás!!! - még 2 nap, és hétfőtöl visszahozom az összes kaját apránként....remélem kiderül mi a ludas -
CrW #1239 Hali!
Én is jó régen írtam ide :) Jelenleg úgy állok, hogy az isotretioin-t abba kellett hagynom, mert szörnyű fejfájásom lett miatta. Kb 1 hétig bírtam :D de mondjuk annyira nem is bánom.
Lentebb írta valaki, hogy neki a tejtermékek okozzák a problémát, nos nekem kiderült, hogy a kakaó (ergo az összes csokira úgy mond "allergiás" vagyok) a gond. 3 hete nem ettem és azóta nem volt nagyobb pattanásom. Ezek mellett elkezdtem az acne.org-n található kúrát. (Benzoyl peroxid minden mennyiségben... érdekes, hogy amerikából egész gyorsan kiszállítják. Ráadásul vény nélkül megy az egész :D). 2 hét alatt 2 kisebb jött ki, ezen kívül nem zsírosodik és a miteszerek is kitisztultak. Továbbá nem is piros már :O . Próba képpen pedig mellé még cink-et (pirosság ellen segít) és E vitamint (bőr regenerációját segíti) szedek. Régóta nem volt ilyen szép a bőröm. Antibiotikum sem tette ennyire rendbe. Lehet meg van a végső megoldás :) ? -
kisnorbi5 #1238 Hello!
van egy olyan problémám hogy kinyomok egy pattanást tövestül mindenestül hiába nyomtam ki jól, állandóan ottmarad a helye kb 1hónapig ami nagyon zavar mertha több összejön akkor csúnya lesz az arcom.Mit tegyek hogy gyorsan eltűnjenek?.Naponta többször mosom az arcom, levegőn vagyok 1órátkb, fényterápiázok naponta 10-10 percet ( csak az orcámra használom mert ott jelenik meg sok ),tonikokat meg egyéb krémeket nem használok nemtudom hogy mennyire használ csak kamu v télleg hat vmit nemtudom(tesóm neutrogenát használ). volt olyan szerencsém hogy 2nap alatt megettem jó sok fánkot (kb 8dbot asszem) és mivel tejtermék ezért most szépen néz ki az arcom most előjött 1nap altt v 5pattanás meg olyan miteszerek amelyen már látom hogy be van gyulladva és abból pattanás lecc és elég sz@r, eddig elég normálisan nézett ki az arcom és megint csúnyulni fog :S.Amúgy 1 csésze tejtól nemjönnek ki de ha sokat fogyasztok belőle akkor igen.
-
red13 #1237 Dehogynem, én ma délbe keltem. :D Legalább nem mentem be suliba :P -
Tom Tom #1236 Attól szakad le biza:)Nekem csak akkor fáj mikor lefekeszek, de akkor kb ordítok fájdalmamban abban a 10-20 másodpercben amíg meg nem szűnik de ez semmi a célhoz képest.Már száraz az arcom,már nem jön ki csak napi egy-két pattanás de azok is a régiek helyén,újragyullad 1-2szer.De már tűnnek el szépen.
Red nekem eddig mindig nagyon csúnya volt,az első és negyedik hét közt eléggé,változás nem volt,csak ha én bele nem képzeltem:)
Most pár piros folt van és pár kis pattanás de már száradnak lefele.(koppkopp)
ti nem vagytok fáradékonyak mostanság,vagy ez lehet hogy nem a gyógyszer miatt van és ez csak a saját keresztem,de 10 órás alvás után is ha nem iszok koffeint ott alszom el a buszonmetrón.. -
sztikelin #1235 Én sem állhatok neki kisérletezni, hogy melyik kence jó az én bőrömre. Azt meg nem szeretném ha valamelyik még rontana a helyzeten. Szépen néznék ki.. :-)
Én 7.hete szedem de hű de nagy változást nem tapasztaltam... bár mihez képest.. Amikor elkezdtem kb olyan volt mint most, aztán romlott... na ahhoz képest szebb! A hátad?? Akkor a gyógyszertől szakad le a derekam??? -
red13 #1234 essential26: nekem már a roa volt az utolsó mentsvárom. Végig mentem minden méregtelenítésen,diétán, vizsgálaton.
Tom neked az arcodon van valami változás? Nekem úgy volt hogy az első héten elkezdett romlani, majd eléggé elkezdett tisztulni, majd most megint kezd egy kicsit romlani. Mondjuk 18 napja szedem :D -
Tom Tom #1233 no szedem tovább a bogyókat,csak roaccutant mert nem volt a másik.
Ugyanúgy 30mg.hát most meglepődtem a fél méteres betegtájékoztatóján ráadásul dupla oldalas!!
elolvastam de a hátfájáson a szárazságon és a fáradékonyságon túl nincs semmi bajom.
Azt írja hogy alkoholt ne nagyon fogyasszunk:(
Essential lehet hogy neked az bejött de nekem spec nincsa annyi időm hogy így kitapasztaljam mi jó is mi kevésbé ráadásul mindenkinek más és más a bőre,nomeg olcsóbb és egyszerűbb is a roa mint a sok sok macerás kence(persze ha lenne ami működne használnám..) -
essential26 #1232 Hello! évekig küzdöttem én is a pattanásokkal.
A legrosszabb amit valaha is tettem hogy beszedtem a diane35 nevű gyógyszert.
3 hónapig hasmenésem volt tőle és mig addig csak az arcomon volt pattanás utána tele lett a dekoltázsom és a hátam is. Mostanra hálistennek gyönyörű bababőröm van és emiatt kitudnék ugrani néha bőrömből örömömben.Sokszor már az utcára sem volt kedvem kimenni előtte. Persze most is kijön egykettő, de csak 3-4 havonta. Gondolom a fog. gátló miatt.
Roa-t soha nem próbáltam, mert a diane35-tel nagyon megjártam.
Amit én használok:
Reggel:
- 1 szem Nutrilite Omega3 halolajkapszula.
- Artistry zsírszabályozó arctisztitó rendszerből a zselé+tonik (+télen az arctejet)
- Ezután felkenem az Artistry zsírszabályozó alapozót.
Este: megint zselé+tonik aztán rákentem az első 3 hónapban az Aknesolt, most pedig Artistry bőrszépitő arctejet.
Az Aknesollal vigyázni kell mert nagyon szárít, de nekem annyira zsíros volt a bőröm hogy meg se kottyant neki. Most már nem birja a bőröm, mert már nem zsíros és kiszárad tőle egyszerre.
Fogamzásgátlót a Mercilont szedem.
Amit még észrevettem hogy a tojás nem tesz jót a bőrömnek. Ha eszek egykét bubi előjön. Ezért én már inkább nem is eszek. )
Artistry és Nutrilite termékeket nálam bárki rendelhet mert beregisztráltam hogy olcsóbban vehessem
és árrés nélkül adom,
mert szeretnék segíteni minél több embernek hogy élje át a pattanásmentes életet.
Emilcimem:[email protected] -
sztikelin #1231 Én 52kg vagyok. De én napi 2x20mg-ot szedek...
A reggeli gél: Dalacin T
Az esti: Duac gél
A gyógyszertárban kaptam egy nagy tégelyes (gyógyszertári) hidratálót 300Ft-ért. Nagyon jóó! Az állam és az orrom el kezdett hámlani, csak oda kenem. A szemcseppet nekem is borogatnom kell reggelente a szemembe, még jó, hogy megműtötték, különben most szívnék a kontaktlencsével... -
red13 #1230 Ha fehérje érzékeny vagy akkor mehet fagyi, süti, édesség, csirke, pulyka, vörös hús, sőt talán még tojás is. -
benkoszabi #1229 na sziasztok. már jó rég, 6 hete jelentkeztem utoljára, és nem véletlen, ugyanis asszem rájöttem, hogy nálam mi okozza a gyulladt dudoros pattanásokat. méghozzá a tej, vagy tejtermékek, de az is lehet, hogy a fehérjét tartalmazó kaják. ugyanis ebben az 5-6 hétben semmi olyan nem ettem, amiben ilyen jellegű összetevők vannak. semmit, azaz semmit: joghurt, túró, sajt, tojás, tej, tejföl, tejszín, szója...és az arcom? már 4-5 éve nem volt ilyen szép és tiszta.....persze az igazsághoz hozzáratozik, hogy ugy a 3 hétnél volt egy vörös patti a homlokomon, de az is igaz, hogy előtte fánkot (fánk tésztája tej és tojás) illetve ilyen sajtos bizmaszt ettem akkor, de azóta semmi...épp hogy csak annyi fehérjét zabálok, ami a csokiban van, vagy a csirkemellben....és én ugy gondolom, hogy ez lehet a ludas, remélem legalábbis...ugyhogy megvárom a hétvégét, és utána szépen sorban letesztelem az összetevőket. pl. az első héten csak tojásos kajákat eszem, majd utána egy hét szünet hogy kiürüljö na gyomromból, és jön a te, tejföl stb....nagyon remélem ,hogy nem fehérjeérzékeny vagyok, mert az szivás, akkor semmi fagyi, semmi süti, semmi édesség soha többet:S -
red13 #1228 Én 60kiló vagyok.
Én is rühellem a tűket vagyis inkább a vért. Ha nem nézek oda meg sem érzem, viszont ha igen, akkor az ájulás garantált :D Nemrég fogorvosnál egy kislány kijött vattákkal a szájában és egy kicsit véres volt. Rögtön el kellet fordulnom, mert már sötétül előttem minden :D -
Tom Tom #1227 Én is olyantot szedek,3*10et naponta,4 és fél hete fene se érti de msot megint zsíros a homlokom,nem vágom miért..
Szájproblémát frankón megoldja a Labello,kék nivea is van és páran írták máshol hogy szemcsepp ha nagyon száraz és érzékeny a szem,illetve kálcium pezsgőtablettát vagy kapszulát az ízületi fájdalmakra.
Elvileg a második hónapra jön rendbe az arc,hát reméljük..
Hány kilóval szedtek napi 20mgt?
Ejj holnap vérvétel,azt hittem jobban utálom a tűket de nem is volt vészes múltkor csak lecsapoltak rendesen. -
red13 #1226 Hát nekem így a 15. nap után csak az arcom szárad alig. Fényérzékenységem egyáltalán nincs. Csak az izületeim fájnak néha, de azok kurvára.
Nekem nem írt fel semmit, egyenlőre. De van itthon nivea meg körömvirág krém, ezekkel el leszek sztem egy ideig. Bár csak akkor fogom használni, ha nagyobb adagot ír fel, úgy látszik ez a napi 20gr nem olyan sok nekem. -
isi #1225 én csak tisztitásra járok de már lassan az sem fog kellene .. lekopogom -
sztikelin #1224 Sziasztok!
Én 6hete szedem az Isotretinoin (20mg) nevű tbl-t. Az első hónapban napi egy, aztán 1-2 váltva. A héten visszamentem a dokihoz és azt mondta, hogy napi 2 az adag. Addig nagyon nem száradtam, mostmár érzem. A szám, az orrom, a hajam, a szemem... Nekem csak az arcomon vannak, de mindennap legalább 2-3 begyullad és nagyon viszketnek. Az első hónapban csak romlást vettem észre de ez állítólag normális. Kaptam két emulziót is, az egyiket reggel a másikat este kell kenni. Az estitől szép lesimult lesz az arcom, a reggeli meg kipirosit... pedig forditva türhetöbb lenne... Plusz még szárítom néha kamillával és bioptronnal lámpázom.
Nektek is irtak fel kencéket?