2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
Trandoshi #1423 1 hónapja szedem a Sotretet. Ma voltam kontrollon bőrgyógyásznál, azt mondta, hogy nagyon szépen javulok, ezért ő úgy látja elég lesz 3 hónapos kúra... Na ettől féltem. Szerintem vissza fognak jönni utána. De mondta, hogyha elfogyott a cucc a 3. hónap után, akkor azért még 1x menjek vissza. Szerintetek? Szedtem én már többször is isotretinoint, általában ilyen 2-3 hónapos időszakokra, de nem volt soha tartós hatása. Majd ha a kúra végén nem lesz 100%- os a hatás, akkor megmondom neki hogy tolok még.
sztikelin! Látom te is piálgatsz a kúra alatt. Basszus ezt csak én veszem ilyen komolyan hogy nem iszom semmi alkoholt? :-) -
benkoszabi #1422 igen. próbáltam külön....2 hétig csaj tej, majd 2 nap szünet, 2 hétig csak tojás, majd 2 nap szünet, 2 hétig csak édesség..stb -
#1421 Üdv :)
csak az orromon vannak fekete mitesszerek azokkal mi a teendo?
Ha sokáig ázok a zuhany alatt akkor utanna siman ki lehet oket nyomni.. ez igy hatasos? -
sztikelin #1420 Hűűűű de régen voltam itt...
BUÉK mindenkinek! Szomorúan látom, hogy többen lettünk...
Én holnap megyek bőrgyógyászhoz. Bezabáltam már 6 doboz isotretinoin-t. Kenem a Dalcin T-t és a Duac gél-t. Bár ez így nem igaz mert 1hónapig nem használtam Duac-gélt... pedig az halványítja a patikat. Mostanában csak heti 1-1 gyullad be, de a probléma azzal van, hogy ha nem nyomom ki akkor is sokáig megmarad a nyoma. Iszonyat foltos az arcom. Ha végeztem ezzel a kúrával tuti elmegyek egy green peel-re, ami nem olcsó (50e), de eltünteti a foltokat.
A mellékhatásokat érzem: a bőröm folyamatosan hámlik, az egész testemen száraz a bőr, rosszkedvű vagyok és fáradékony, a hátam beszakad, az izületeim fájnak (zabálom a fájdalomcsillapítót is), és nem bírom az alkoholt :-D. Pl Szilveszterkor 2 bacardi cola kiütött, pedig 6-ra vagyok hitelesítve.. :) Szép estét! -
#1419 nézted ezeket külön külön is? például csinálhatnál kakaóterhelést.... nekem arra különösen érzékeny az arcom, pl nem is eszem ilyen kakaószármazékokat csokit meg ilyeneket nem is hiányzik, az egyedüli ami amit szoktam az kb kétnaponta két kocka 75%os feketecsoki, de azt is inkább a polifenol tartalma miatt fogyasztom. Visszatérve, csináltál már olyat pl hogy reggel forró vízbe 2-3 evőkanál kakaó, mindez este is, és kiderül hogy érzékeny vagy -e rá. Vagy, hogy külön csak tejet fogyasztassz, sokkal kezdessz és egyre csökkented az adagot..? -
benkoszabi #1418 már csináltam..1 hónapig nem ettem semmi olyat, amiben ugy gondoltam, fehérje van, se tojást, tejet, tejfölt, túrót, sajtot, csokit, szójás cuccokat sem, tejszínt sem...az eredmény, tiszta arcbőr..fáradékonyság, sajgó izületek, fájó derék...most az ünnepek alatt megevett temérdek mennyiségű nass ezt már elmulasztotta, na de msot meg kijött egy mérges patti...de tudom mit fogok tenni...csúcsrajáratom magam, tömöm magamban a fehérjét..iszom tejet naponta 2x, csokizom, szójás cuccok, sütik...na ha ettől nem jön ki akkor semmitől...persze azért normálisan -
#1417 ha a szója meg tejszármazékokat ilyen szinten ki akarod iktatni az étrendedből, azt feltételezve hogy ez vált ki allergiát, akkor nagyon radikális étrendre van szükséged. A fehérjét meg ilyen nincs hogy kiiktatod : ) mindened fehérjéből épül fel, ha kis időre is megvonod anyagcserezavarok lépnek fel, alultáplált leszel a szervezeted aminosavakra lesz éhes. Kis fehérjeadag se jó hisz az sem elég a szervezetednek. Annyi fehérje kell grammba, ahány kiló vagy, mindez naponta. Másrészt a fehérjéket nem is nagyon tudod kiiktatni a szervezetedból, mindenhol megtalálhatók, még ahol nem is ott is jelen van nyomokban. Ha sima cukron élnél még abból is összerakná a szervezeted a számára szükséges non-esszenciális aminosavakat, és abból fehérjéket fabrikálna... persze idővel abba is belehalnál.....
Szóval megszoríthatod a nadrágszíjat a fehérjefogyasztásodon, de azért csak óvatosan -
benkoszabi #1416 na de itt nem feltétlen erről van szó, hanem arról, hogy az arcom a zynerit miatt tiszta, vagy a fehérjék miatt....ezt akarom kideríteni, mert már unom minden este bekenni magam, a párnámra is ráragad, tök szar....én a fehérjére szavazok..hogy miért? mert a mérges gyulladt pattanások belső problémára utalnak..a znyerit pedig csak a bőr felső rétegén hat...mert hiába van benne antibiotikum, az csak a bőrbe szívódik fel, az nem jut el a szervezetembe....ezért msot kirpóbálom azt (miután megettem a mikulásról megmaradt csokijaim:):) hogy nem használok zinerytet, és nem eszem fehérjét...ha nincs patti, akkor a fehérje volt az oka, ha van akkor más a progléma....majd ezt követően azt próbálom ki, hogy eszem fehérjét, nem használok zyneritet..ha előjön, a fehérje az oka, ha nem akkor más a baj...
igazából az is a fehérje mellett szól, hogy rengeteg oylan étellel találkoztam, amire ez volt írva: allergiát kiváltó anyagot tartalmaz, tejet, tejszínt. szóját....namármost nagy a valószínűsége hogy ezek közül vagy vmire allergiás....bár lehet egyszerűbb lenne egy allergiavizsgálat, csak ne mtudom van-e oylan megbizható, mint az ahogy magamat vizsgálom.... -
#1415 okozhatta a sok nassolás, ahogy korábban említetted, mintha kialakult volna valami, csak a zynerit eltüntette. nos én két évig használtam zyneritet, és velem párhuzamosan az egyik barátom is. Ő volt amikor ráhagyta mertletisztult a bőre, viszont én féltem letenni mivel antibiotikum, és féltem hogy rezisztenciát vált ki az arcomon tenyésző baktériumok ellen... nahmármost haveromnak újra kellett kezdenie... és hát közelse olyan sikerrel, még 3×os zyneritadag sem volt elég hogy teljesen letisztítsa az arcát... a benne lévő cink és alkohol valamennyire segít, de erytromicin nélkül nemigen hatásos a dolog. Egyszóval kenegesd rendesen, mindenhol szép egyenletesen és renszeresen, különben csökkenhet a hatása. Nekem két év után most kezdett el kissé de még nem vészes -
#1414 kissé kezdem unni ezt a fehérjézős hülyeségeket. A tej nem csapja ki mindenki arcát, csak azét akinek kevés a laktózbontó baktérium a szervezetében, vagy érzékeny a tejfehérjére. És ha még ezek igazak is rá akkor sem biztos, hogy pattanásokban nyilvánul meg ez a probléma. A hús mellesleg egy olyan táplálék amely igencsak összetett, és emésztésében rothadásos folyamatok is részt vesznek ergó irritálhatják a bélcsatornát, amely megjelenhet arcunkon(márakinek). De a bélproblémák esetén legtöbbször a száj és az ajkak környékén alakulhatnak ki pattanások. A hússal semmi baj ha jól megrágjuk és nem eszünk sokat belőle, meg persze egy kis rost sem árt mellé, az egészséges perisztaltika érdekében. A normál anyagcserét már 35-40gramm fehérje fenntartja, de azért ez kevés, mindenki törekedjen az 1g/ttk bevitelére, kivéve ha súlyzós vagy barmiyen eddzést végez, mert akkor többre van szügsége.
És igen, van olyan fehérje ami nem tud lebontódni, de az vagy azért mert érzékeny rá az ember (de ez valószínüleg hamar kiderülne), vagy a helytelen táplálkozási szokások miatt. 100 gramm fehérje bomlása után 3gramm ammónia keletkezik ami ha felszívódik a májra rója terhét hogy lebontsa, ugyanis ha nem bontaná le, a pattanások helyett inkább a kómával kellene szembe nézni.
Szóval a fehérjéktől úgy általánosságba nem kell félni, csak a helyes arányt kell megtalálni. -
#1413 ja, mindig mondom is hogy na, most jöhet a lótáp:D
amúgy a vicces lucernát félreértve tényleg hat...mivel a pattanásokat egy bizonyos bélbaktériumok vagy gombák is okozhatják...azok táplálkoznak az "édes anyagokból"...ezt ellehet lucernaporral is távolitani,mivel olyan anyagok vannak benne...vagy nem eszel édességet,de igy nehezebb :D ugye több ember több probléma...nálam szerintem épp ezek gombák vagy baktériumok okozhatják,mivel a kenegetéssel nem értem el semmit...nem vagyok nagy evő,hájam nincs,inkább sok édesség...persze lehet hogy a b5 vitamin hatott,vagy így együtt...nem nagyon érdekel,a lényeg az eredmény,és mint látod, lucernát is képes vagyok nyelni -e eredményért! nem bánom...kicsit szar az íze azért :s:s -
Tom Tom #1412 bizony a sok fehérje ami nem tud lebontódni az kétféleképpen távozik.vagy ki**rod vagy a bőrödön ragyák formájában távozik.a teljes fehérjemegvonás baromság,csak a tejet és tejtermékeket kéne hanyagolni helyette húst enni.Szabi ez a fehérjés nálam is így ment cask nekem 1-1hét volt a tesztidő roa alatt is,komoly..
Lucerna baszki,mivagyte ló?:D:D:D -
#1411 1 hete nem kenem magam semmivel...leálltam az arcom kenegetésével...lucernaport szedek naponta 1 teáskanállal,ezüst kolloidot iszom pár korttyal,és b5 vitamint szedek...javulás baszki nagyon látható ! egy pattanás sincs...arcböröm egyre tisztább...na meg leálltam a sok édesség zabálással...
-
Yepp #1410 én próbáltam a zineryt, nekem semmit sem használt. viszont egy ismerösöm tanácsára lecseréltem az arcszeszem, eddig denimet használtam, de az tele van illatanyagokkal meg mindenféle cuccal amire elvileg alergiás is lehetek, vagy irritálhatja a böröm. Amit most használok (vmi Baron márkáju, eddig nemismertem) totál natur, és naponta bekenem 2-3szor az arcom (nemcsak borotválkozás után) hogy fertötlenitse. Eddig ugy néz ki müködik, mérges pati már 2 hete nem jött elő (kopp-kopp) -
benkoszabi #1409 üdv. érdekes dolgot figyeltem meg. mintha kezdene kialakulni vmi a homlokomon, méghozzá tuti mérges patti lesz, vagy lenne, mert már most "szúr" ott a helyén...na de ebből mi következik? rendesen használtam a zinerytet, tehát ha emellett is kijön, akkor tuti nem ez tette rendbe az arcom, hanem bizony azért volt szép, mert nem ettem fehérjedús kaját...ám az ünnepi nassolás miatt lehet eddig bírta őket "visszatartani" a zineryt, és most előtörnek...vélemény? -
Tom Tom #1408 Szabikám kopogd le.
Ha 2-3 nap aaltt nmem pattogtál ki ettől a sok szartól akkor nemhiszem hogy ezektől a kajáktól lettek volna.Lehet még a téli hideg is az okat,az eléggé száraít,tavaly nekem egy pattanásom nem volt kb novembertől januárig kivéve max a homlokomon.Sőt még elég erősen kennem kellett,jobban száradt mint most a roa kúrám alatt.Érdekes..
BÚÉK gyerekek teljen a jövő év kevesebb pattanásokkal és jobb élettel,sok sikert nektek. -
benkoszabi #1407 még soha nem kívántam ennyire hogy pattogjon ki az arcom...mármint nyomatom a sütiket, krémest, lajcsit, tejet, tejfölt, tojásos cuccokat, csokit, eszem össze vissza mindent, tortát torta után...de semmi...egyetlen egy patti sem jön ki, így sajnos nem tudom régen mitől voltak...azért az érdekes, hogy megfigyeltem, hogy pl. egy-két helyen a homlokomon mintha vmi kiakarna alakulni, de aztán mégsem....azok tudják miről beszélek, akiknek mérges, gyulladt vörös pattanás szokott lenni a homlokukon, mert uygebár mielőtt ezek a szarok kijönnének, már előtte is érzi az ember, hogy hol fog előbukkani, mert ahogy ráncolja a homlokát, érzi hogy "szúr" - na én is vmi ilyet tapasztaltam, csak tapintásra...de aztán elműlt..lehet az volt, hogy ki akart alakulni, csak aztá a zineryt megakadályozta... -
Tom Tom #1406 Van ez a garnier repair piros ajakírje,4-5ször kentem vele a számat 2 napig és totál rendbetette az ajkam.legyen mindig nálad és olyan 3-4 óránként használd is.Ne állj le a bogyóval mert az olyan mintha nem is szednéd,ez egy kúra amit nem lehet cask úgy szüneteltetni,szolit meg felejtsd el.Red kérj nagyobb adagot az biztos hatni fog. -
#1405 Nekem az arcom nem olyan vészes már inkább a hát de az se a legsulyossab.
Különben nyáron letisztul mindig a sok napfénytől.
A sotretben az a szar hogy az ajkamat kurvára száritja.
Majd meglátjuk hogy február végéig mennyit javul de szerintem már január közepére szép tiszta lesz a böröm.
Amugy most két kapszulát veszek be ami 40 mg ha 3mat tolnék akkor az mégdurvábban száritaná a számat szóval inkább a kisebb adagokat nyomom. -
Trandoshi #1404 CrWnek igaza van! Ha nem szeded be a rendes adagot, akkor semmit nem ér. Pár éve nekem 2 hónap roa után mondta azt a doki nagyon helytelenül, hogy abbahagyhatom. Akkor nagyon szép volt az arcom, de újabb 2 hónap múlva újra a régi lett! Ha jót akarsz akkor nyomd csak magadba. -
CrW #1403 Ha nem szeded végig akkor semmit nem fog érni. Kérjél nagyobb adagot az orvostól és akkor nyárig simán be tudod fejezni.
Mellesleg nekem lassan kezdenek teljesen elmúlni a pattanások :) (nem roa... benzoyl peroxid). Régebbi hegek még megvannak, de már másfél hónapja nincs új pattanásom. El nem tudom mondani mennyivel könnyebb így az életem :D -
#1402 Szerintem én annyit nem nyomok magamba!
Ez ugyanaz mint a roa vagyis elég veszélyes dolog.
Februárig szedem aztán egy hét pihi és szolárium.
Nyárra lesz szép barna böröm kiütések nélkül:)
-
red13 #1401 Ha én ezt a 3. havi adagot beszedem akkor fogok 3000 mg-nál tartani és 7200 mg-ot kell beszedni. Nincs már olyan messze a vég :D Gondolom következő hónapban már 60mg-os lesz feírva az már 4800 mg lesz...
Csak használjon is. -
#1400 Csak pár napra hagytam abba hogy a buliba ne ugy nézzek ki mint joker:)
Amugy kiszámoltam a sotretet még 300 napig kell szednem.
Bakker az majdnem egy év és akkor nyáron bújnom kell a nap elől:(
Szerintem ugy csinalom február közepéig végéig szedem aztán egy hét szűnet és go szoláriumba.
Érdekes nyáron a naptól kurvára letisztul a bőrőm ősszel meg előjön:( -
red13 #1399 Sztem az csak jó ha szárad a pattanás, hamarabb eltűnik.
Én már kezdek egy kicsit kétségbe esni, hogy nemigazán hat ez a roa. :( -
Trandoshi #1398 25 napja szedem a Sotretet. Egy hete nem jött ki újabb pattanás. A hegek is nagyon szépen halványodnak. Ennek nagyon örülök, de annak nem, hogy az arcbőröm baromira elkezdett hámlani a pattanások helyén. Hiába kenem hidratálóval (Oriflame Pure Skin), pár óra múlva kiszárad... Van erre valakinek vmi tippje?
Danny1987! Ne hagyd abba a szedést!!! Labello legyen nálad mindig, és akkor semmi gond a száddal! -
Tom Tom #1397 1200ft havonta semmi..mi roások 4-5000et költünk csak a bogyókra. -
benkoszabi #1396 rendben...mindenképpen megcsináltatom a vizsgálatot, azért is mert, most hogy eljött az ünnepi időszak, egy csomó édességet, tortát és süteményt tömtem magamba....és hát észrevettem, hogy ezekmiatt el kedztek kialakulni, körvonalazódni megint a gennyes vöröses pattik, csak hogy vmiért nem értek meg teljesen, és egy éjszaka alatt el is tüntek, ez sztem a zinerytnek köszönhető...na de ha az nem lenne akkor megint tiszta szar lenne az arcom...zineryt meg 1200 forint minden hónapban...szal költséges picit... -
#1395 Igen, általába így szokott lenni -
benkoszabi #1394 és ha nálam a fehérjére kell fényt deriteni, akkor a kórházban ezt a vizsgálatot elvégzik csirkehús, tej, tejföl, tejszín, túró, sajt, szója, és glutein tartalmú ételmintákon mind? -
isi #1393 házi orvostól, az ételből mintát csinálnak egy kis tűvel megszúrnak majd rákenik a kajakivonatot :D ja pirosdik gázvan. -
benkoszabi #1392 létezik olyan hogy étel allergiavizsgálat? az valami igen speciális lehet, gondolom nem tömik belém az összes ételfajtát:D - vagy lehet hgy csak vért vesznek, és letesztelik fehérjéken vagy vmi....hol tudok étel-allergiavizsgálatra beutalót kérni, háziorvostól szokás vagy bőrgyógyász? (utóbbi nem igen emlékszik rám mint paciensre, pedig már fél éve járok hozzáá...de mindig ujnak ismer fel...szal ő nem is tudom...nem hinném, hogy ő a fehérjére fogja...) -
Tom Tom #1391 Sztem sima labello megteszi nem kell ilyen 2000es cucc,cask gyakran kell használni.Nekem már konkrétan a lábfejem is hámlik,vicces:)
Hát szabi ha jót akarsz ne zárd ki a fehérjéket az életedből mert az az egyik legfontosabb alkotóeleme az emberi testnek és pótolni kell.Ha ezt 2++ hónapig műveled nem hogy izmod nem marad a végére de még szarul is leszel.
Red nekem sem jött össze,szilveszterre azért kicsit rendbe rakom.
Ja és BOldog Karácsonyt! -
#1390 Sziasztok!
2 hétig szedtem sotret-et(ez ugyan az mint a roa hatóanyagaiban csak olcsobb)de brutálisan száritotta az ajkam kellemetlen volt még mosolyogni is ugy éreztem szakad szét a szám.Ugyhogy abbahagytam néhány napra a szedését hogy szombati buliba el tudjak ugy menni hogy képes legyek mosolyogni.Nekem már az első hét után az arcomról szépen leszedte(mondjuk nem is volt rajta sok neklem inkább a hátamon van több).
Ajak szárazság ellen eddigPrimus kamillás ajakirt használtam.
A bőrgyógyász ajánlott egy másikat:Carelip ajakregeneráló krém ami 2000Ft.
Valaki használt már ilyet?????
Vagy inkább vegyek vmi labello szőlőzsirt? -
red13 #1389 *menj el
*Mert lehet hogy fehérjék közül elég sok mindent ehetsz és csak 1-2 dolog a kiváltó ok. -
#1388 Én a helyedben most telitömném magam fehérjével, és ha úrja előjönnek akkor az a baj, és tudod, hogy mit kell tenned :). (nem eszel fehérjét és akk a zineryt is mehet a kukába)
És hogy miért nem a zinerytet hagynám abba? Mert lehet, hogy most kezd el hatni, és ha most megszünteted a használatát az visszavetheti a későbbi hatékonyságát (megint sokáig kéne használnod h használjon).
A másik variáció ugye, ha nem jönnek elő, akkor a zinerytnek köszönheted a dolgot :) és akkor ugye továbbra is használnod kell, amíg túl nem esel a pattanásos időszakon.
-
red13 #1387 Na grat benkoszabi, akkor happy van :D
Én azt mondom, hogy szinte 100000 % hogy a fehérje miatt van(és gondolom azon belül is valamire inkább,pl tejérzékenység stb). Zyneritet én is használtam rengeteget úgy 3-4 éve. Semmit nem használt és fórumokon is olvastam, hogy szinte senkinek, kivéve azoknak akiknek ez a nagyon lájtos havonta 1-2 pattanás jön elő szitu van. Szóval sztem hagyd abba a zyneritet és majd meglátod. Ja és jövőre mindenféle képen mennyél el étel alergia tesztre, hogy kiderüljön mit is nem szabad enned. Mert lehet hogy fehérjék közül elég sok mindent és csak 1-2 dolog a kiváltó ok.
Nálam a helyzet változatlan, szar mint mindig. Ma kezdtem el a 3. havi adagot szedni, 1800 mg-nál tartok. Ez a karácsonyi rendbe jövök, újévre tiszta lesz az arcom dolog nem jött össze. -
benkoszabi #1386 üdv. aki gyakrabban látogatja a topikot, az tudja róla, hogy mérges, gyulladt vörös pattikkal küzdöttem...mígnem elkezdtem gyanakodni a fehérjére...így esett, hogy másfél hónapon keresztül nem fogyasztottam semmi iylen jellegű terméket (tes,sajt,túró,tejszín,tojás,stb..) - és mindamellett ezalatt az idő alatt, meg ezt megelőzően is használtam a zineryt nevű szert....namármost..ott tartok jelenleg, hogy az arcom azalatt az idő alatt, mig nem fogyasztottam ezen termékeket, gyönyörűen rendbejött...egy darab patti nem volt rajta...és most vagyok gondban!! - ugyanis rájöttem ,hogy hülyén csináltam a dolgot...mert habár tiszta lett az arcom, de nem tudom mitől
Nem tudom, hogy a zynerit-től vagy a fehérjenemevéstől lett szép..ugyanis:
- mivel nem ettem fehérjét, de mellette használtam a zinerytet, igy előfordulhat, hogy az arcom a fehérjék miatt volt szar, és a fehérjenemevés miatt jött rendbe, de az is előfordulhat, hogy nem a fehérjékkel volt a baj (tehát tök feleslegesen nem fogyasztottam) hanem a zineryt fejtette ki a hatását...
ti mit gondoltok mitől lehetett? már gondolkoztam azon, hogyan KELLETT VOLNA:
- nem eszem fehérjét, és ne mhasználok zinerytet, így ha nincs patti, akkor tuti a fehérje volt az oka
- eszem fehérjét, nem használok zinerytet..és igy megint csak kiderült volna, hogy a tejtől van, avagy sem...
szeretnék rájönni, hogy mitől volt...mert nem akarok egész életembe iylen kencéket használni, hisz lehet hogy csak kevesebb fehérjét kell fogyasztanom, vagy egyáltalán nem is szabad... -
#1385 Én is ezzel kenem. Nekem szinte teljesen elmulasztotta (bár lehet azér, mer közbe kenem magam rejuvenál-al). Már csak hegek vannak, de azokat meg neogranormon-nal kenem és már azok is halványodnak :)
[kopp... kopp... kopp... :)] -
#1384 Én meg kenegetem az arcom ezzel a Dalacin T-vel. Hát mitmondjak.. Szárítja a pattanást, de utána ugyanúgy kijön. Már alig van belőle, 1/4 rész kb ami megmaradt. Lehet én is majd elkezdek B5 vitamint szedni, remélem az hatni fog, mert eddig nem nagyon hatott semmi...