2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
Trandoshi #1463 "De ehhez lelkiismeretes doktort kell kifogni aki nézi a vérképet, nehogy baj legyen, de ugyanakkor tömi is a betegbe a gyógyszert, hogy minél többet vigyen bele, mert annál kissebb az esélye, hogy ismételni kell a kezelést (visszaessen a beteg)."
Ez a modatod tökéletes képet ad a gyógyszer lényegéről! Ellenőrzés + megfelelő adag megfelelő ideig. Csak az a baj, hogy ezt sok orvos nem így tudja. Én is megszívtam így hozzád hasonlóan... (kis adag) -
energon #1462 Szép napot mindenkinek!
AJÁNLOM, HOGY MINDENKI OLVASSA EL, MERT TANULSÁGOS!
21 éves vagyok, a bőröm évek óta rossz, mint kiderült súlyos seborheás, kozmetikus és gyengébb gyógyszerek nem használtak. Mint kiderült a kozmetikus által ajánlott krém többet ért mint használ, szóval mindenki előbb egy megbízható orvost keressen, azt kérdezze és csak utána menjen kozmetikushoz... mert pl ha olyan a bőre egy zsíros krém többet árt mint használ...
Mindegy, szóval elmentem bőrgyógyászhoz, az egyikhez akit nagyon sokat ajánlottak. Minden jónak is tűnt (vérvétel, stb..), csakhogy utána olvastam a dolgoknak, elolvastam minden kis füzetet és a roaccutan használati utasítását is. Bizakodni kezdtem, de hiába...
A használati útmutatóban benne van, hogy kezdő adag 0,5mg/kg. közel 80kg vagyok, vagyis 40-nel kellett volna kezdeni. ehelyett kaptam 10-et... Rengeteg bonyodalom volt, mert a dokihoz alig lehetett bejutni, olyan sok betege volt, gond volt, hogy elfogy a gyógyszer, mire egyáltalán eljutok hozzá.
Adminisztrációs hiba folytán máshoz írtak be, szóval másik dokihoz kerültem, nem is nagyon bántam, mert ehhez könnyű volt bejutni, de mint utóbb kiderült bármi másnak csak orvosnak nem kéne lennie. Nem ellenőrzi a vérképet (pedig fontos, különben rámehet az ember mája vagy egyebe), "magára bízom a gyógyszer adagolását" és hasonló dolgok. Különösen veszélyes gyógyszer és rám bízza... Aztán ma meg megyek hozzá és kérdezi, hogy tartom-e a diétát. Nézek rá ferdén, már tudtam, hogy baj van. Mint kiderült ilyenkor egy bizonyos diétát is szoktak alkalmazni ami tiltja a citrusfélék, pár fűszer meg édesség fogyasztását (másoktól hallottam azt is, hogy ez nem bevett szokás). de 5 hónap után csak eszébe jutott szólni... az előző doki sem szólt erről egy szót sem.Azt hidtem leesek a székről, főleg mikor még engem próbált felelősségre vonni.
Vagyis mindkét doki gázos, figyelmetlen volt, a második az frankón veszélyes a betegekre...
Olvastam sokaknak 1vagy akár 2 évig is tart egy kezelés. NEM TARTHAT 1 ÉVIG! A betegtájékoztatóban is benne van, hogy egy átlagos kezelés 16-24 hét, vagyis legfeljebb fél év ! oké, hogy elhúzódik 2 hónapot, de megduplázódik, meg megnégyszereződik ?!?! ez vicc...
A kúra alatt egyre növelni kell az adagot egésszen a tolerálható mértékig. Nem egy emberről olvastam régebben akiknek ezt meg is csinálták és elmúlt a pattanásosságuk végleg. De ehhez lelkiismeretes doktort kell kifogni aki nézi a vérképet, nehogy baj legyen, de ugyanakkor tömi is a betegbe a gyógyszert, hogy minél többet vigyen bele, mert annál kissebb az esélye, hogy ismételni kell a kezelést (visszaessen a beteg). Nem kell hinni a pletykáknak nagyrészének, hogy a roaccutant nem használ, hiszen akinek nem használ azt általában nem kezelik rendesen. Ez az egyik legradikálisabb és leghatásosabb gyógyszer. Nekem még 20 mg is sok javulást hozott (ez volt a max), miközben a kezdő adagnak 40mg-nak kellett volna lennie!
Mindenkinek azt tanácsolom, hogy keressen jó orvost, én is azon vagyok..
Ha esetleg TUD VALAKI MEGBÍZHATÓ LELKIISMERETES BŐRGYÓGYÁSZT PESTEN, (olyat aki tényleg nézi a vérképet, nyomja az emberbe a gyógyszert és tényleg érti a dolgát és nem kell hozzá 1 évig járni) az KÉREM adja meg az elérhetőségét (sajátját vagy dokiét), vagy írjon email-t ( kohalmimark "kukac" yahoo.com ), vagy írja be ide, akkor a többiek is jól járnak !
Kérem, hogy bárki aki tud jó dokit írja meg/be a doki nevét és fellelhetőségét, segítsünk egymáson ! -
#1461 legtöbbször igen. miután begyullad kiömlik a genny, a szövet behegesedik, a pórus újrakezdi az életét, és az iso megteszi a hatását, összehúzza újra és már nem lesz ideje hogy eltömődjön szennyeződéssel, fagygyú meg ugye a roa alatt elég kevés keletkezik... -
angel face #1460 Hali! Érdeklődnék hogy valakinek nincsen e megmarat Sotretet-e mert én szívesen átvenném tőle. kérem jelezze nekem valaki a fórumon. -
crashx #1459 magától eltűnik? -
#1458 a kiszúrás is megoldás, de a veszélyesebb. Akár tályog is lehet benne vagy elfertőződhet. Persze roa mellett ennek még kisebb az esélye, de sztem nem kéne piszkálnod őket.... ez a rendje, be fog gyulladni de hagyd őket, fertőtlenítsd le vagy csinálj vele amit akarsz, de hagyd hogy magától eltűnjön -
crashx #1457 hát nekemis volt, fogtam tűt(kis vékonyat)
arcszeszbe mártottam, felszurtam, kitisztítottam, és ennyi volt.. -
red13 #1456 Na egy kis helyzet jelentés. Gyulladt pattanás már nem jön ki és remélem nem is fog. A fekete mitiszerek nagy része eltűnt, néha találok 1-2őt az arcomon, de azt nagyon könnyű kinyomni és rendszerint el is múlik másnapra a helye. Arcomat inkább nem kenem semmivel, hagy száradjon, legalább így még inkább kevesebb pattanás jön :D
Ami rohadtul idegesít az hogy vannak ezek a zárt mitiszerek az arcomon. Ha nem tudjátok mik ezek linkelek egy képet. Annyi a külömbség, hogy nekem nem ilyen sok van. Van a számnál még úgy 4 db, bal oldalt kettő és a homlokomon van úgy 10 db. Csak nagyon közelről lehet őket látni, tehát ha megyek az utcán vagy csak simán a tükörbe nézek nem látni. Viszont ezek begyulladnak. Ma is bal oldalt és a két szemem között begyulladt. Ez hasonló mint amikor ezek a nagy gyulladt szarok jönnek, csak ezt könnyű kinyomni, meg kisebb.
Szombaton lesz 3 hónapja hogy elkezdtem. Azt hittem hogy ilyenkorra már full tiszta lesz az arcom. Na de nem sírok. De akárhogy is számolok ha legközelebb 60mg-ot szedek még van hátra 3 hónapom. Ha ismét 40, akkor még több. Hogy ez alatt javulni fog-e? Hát kurv@ra remélem :D Amúgy annyira nem szenvedek tőle mint gondoltam. -
Tom Tom #1455
Anyám egyszer csak vett nekem ilyen cuccot,hidratáló krém pattanásos de száraz bőrre.amióta használom ott még nem volt pattanás azóta,pirosság is visszábbment illetve száraznak sem olyan száraz.kék dobozos nivea tényleg nem jó,pedig csomó fórumban írták hogy az jó így,hát én utána kipattogtam és az arcpírt se hozta le cask a szárazságot és annak érzetét.
Napi egy arcmosás semmi más cask ez a krém és most javulás van.piros foltokra tegyetek korrektort ha tudtok,csodákra képes,komolyan.. -
#1454 Köszi, majd megpróbálom. Annyira nem vészes, nagyjából már csak foltok vannak, de hát az is idegesít egy kicsit.. :) -
CrW #1453 Sok más kenőcs van... a dalacin-t az a gyengébbek közül való és sokaknál egyáltalán nem is használ. (differin, duac stb. segíthet ha annyira nem vészes a helyzet) -
#1452 Sziasztok!
Dalacin T-t használok, a tubus lassan már kifogy. Hát hogy is mondjam, jobb mint régen, de nem tűnt el, :(
Valakinek valami más ötlet??
( B5 vitamint csak végső esetbe szeretnék szedni, a többi gyógyszertől meg inkább tartózkodom, még annyira nem vészes... ) -
#1451 De én a hegekre használom :) Mert egész hamar eltünteti a piros foltokat. Csak hát ez így nem jó... :S -
Yepp #1450 én a neogranormont nem szétkenem az aronom, hanem célzottan csak a gyulladt patikra kenem -
#1449 Üdv!
Az lehet, hogy a neogranormontól előjönnek a miteszerek? Mert itt olvastam, hogy ezek a kenőcsök eltömítik a pórusokat és miteszerek lesznek, később pedig pattanások. Ráadásul a neogranormom ugye elég ilyen ragadós (vagy nem tom hogy mondjam :D). ÉS nekem most már az orromon, és az orrom körül és jönnek elő a miteszerek :S -
#1448 Hy van egy iylen klassz pattanasom.. piros folt vol kezdetben
aztan én meg kinyomtam belole a cuccot , most lapos de piros, piros folt maradt helyette az mikorra mulik el? -
#1447 ez igaz, de mi nem tömít? tud valaki ilyen krémet? -
isi #1446 kékdobozos niveával ne kend be az arcod mert az nem arra való. az csak tömití a pólusaidat és miteszerek majd később pattanás lehet belőle, mert az nem fiatal bőrre van kitalálva! -
red13 #1445 Én mint mindig is kétszer mosok arcot. Reggel és este meleg vízzel. Csak este kenem be az arcom kék fém dobozos niveával, akkor is csak az orrom meg a szemem alatt és néha a számnál. Azt nem tudom mennyire vastagan, de csillog tőle a bőröm, szóval gondolom vastagon. Nappal egyáltalán nem szoktam, mivel engem nagyon zavar ha van valami kenve az arcomra.
A pirosság az nekem is jelentkezik az orrom és a szemem alatt, de ez attól van, hogy a roa elvékonyította még jobban a bőröm, na meg száraz is. -
Tom Tom #1444 Aki roás és olyan 2-3.hónap körül van az árulja már el hogy ő naponta hogy mos arcot,mit ken az arcára,milyen gyakran és milyen vastagon,mert nekem most ezzel gondjaim vannak,egy hete tök jó volt az arcom,most meg piros,száraz és ráadásul pattanások is vannak,szóval ez a tipikus patthelyzet.faszom se érti ezt a szart,már ez a 4.hónapom és olyan mint régen.. -
sztikelin #1443 Nekem kb 2 hét múlva kezdett csúnyább lenni, és az eltartott majdnem másfél hónapig. Most, 3hónap után látható a változás, ritkán gyullad be, és halványulnak! -
Trandoshi #1442 thomas! Nekem az első 2 hétben rosszabbodott, de nagyon durván! Azóta csak javul. Amúgy ez mindenkinél máshogy jelentkezik. A lényeg, hogy ha egyszer elkezd hatni, akkor nagyon fogsz örülni! :) Csak az a kérdés, hogy meddig tart a hatása... -
pista007 #1441 Elkezdtem a végső visszaszámlálást :D még 21 napom van hátra, hogy véget érjen a féléves roaevés. Nagyon várom már:D még látszik egy kicsit a pattanás helye, mert heges, meg halvány rózsaszínes pöttyök vannak rajtam, de majd elmúlik. Ha összegeznem kellene, akkor az első havi adag javulás szempontjából lényegtelen volt, a következő kettőben kezdődött és a rákövetkező kettőben teljesedett ki a javulás. Mikor átálltam napi 40 mg-ra rettenetesen fájt a hátam, száradtam, de összegezve megérte. Bár ha tudom, hogy anyagilag elég rosszul jövök ki ebből és még szenvedni is fogok, lehet meggondoltam volna magam. Szóval sok sikert mindenkinek...it's a final countdown :D -
red13 #1440 Én lassan befejezem a 3. havi adagot, most járok 2600 mg-nál, 3000 lesz amire befejezem és jöhet a 4.havi. Pár napja nagyon szép az arcom, kivéve a homlokomon, mert ott van egy dudor, meg azon a helyen az elmúlt 2-3ben egy csomó pattanás kijött(gondolom azért mert mindig nyomogattam), de már erősen halványodtak. Szóval nem mondom azt hogy még hatott, majd ha eltelik az a 2-3 hét és semmi, majd akkor. Általában az embereknek a 2-3. hónapra múlnak el. Remélem én is ebbe a kategóriába fogok tartozni. A rosszabbodás az olyan 2 hét múlva kezdődik, bár attól függ milyen adaggal kezded. Ha nagyobbal akkor hamarabb. És számolhatsz rá nyugodtan 1-2 hónapot. -
#1439 Hi!
15 éves vagyok, 2-3 évvel ezelött jöttek ki rajtam ezek a szörnyű pattanások(tömegesen)..néha néha eljártam eleinte kozmetikushoz, de miután másnap ismét visszajöttek, ezért abbahagytam..Most járok ebben a szakaszban.Pattanások csak az arcomon vannak(vállamon kevés) az elöbbin viszont igen súlyos..miután egy hete elmentem ismét kozmetikushoz, ő azt mondta sűrgősen el kell mennem bőrgyógyázhoz, nagyon sok heg van rajta és gyulladt mitisszerek.A mai nap el is mentem a szüleimmel, sotretet irt nekem fel.A topicban visszaolvasva nem éppen egyhangú a vélemény a gyógyszer hatásairól.Annyi lenne a kérdésem csak, hogy meddig tart az az idő, amíg csak "rosszabbodik" az állapotom?Esetleg saját tapasztalatai, akik szedték ezt a gyógyszert, vannak valakinek?
Előre is köszi. -
sztikelin #1438 Na akkor én mit mondjak? 28 éves vagyok és most serdülök!?
Nekem az orrom mindig piros. Kezd zavarni :-) -
Tom Tom #1437 mi,akik gyógyszert szedünk már sokimindent kipróbáltunk de semmi sem hatott,és mostmár a legtöbbünk van olyan szinten hogy nem izgatja az egész májkárosítós kockázat meg a többi mellékhatás és szövődmény csak élni tudjon végre.
Nos nekem már egész korrekt az arcom,egy kezemen meg tudom számolni a pattanásaim,és 2-3 napja semmi sem jött ki.Napi egy arcmosás 3szoros hidratáló arckrém és még így is kiszárad az arcom.De legalább nincs több pattanás(kipp kopp) -
Trandoshi #1436 Még annál is jobban! Sajnos nekünk nem tinikori gondok miatt vannak pattanások, hanem olyan okból, amire eddig nem sikerült épkézláb magyarázatot adni egyik dokinak sem... Sajnos ez így van. Ja és én ráadásul 1 évvel idősebb vagyok nálad, és még mindig ilyen gondjaim vannak. Bár most már nagyon szépen javulok az isotretinointól. A kérdés csak az, hogy mennyire lesz tartós a hatás... -
Orionk #1435 én 23 éves vagyok, tini koromban szenvedtem a pattanásoktól, de nem ennyire mint a mai fiatalok.
tényleg ennyire szenvedtek? -
#1434 az 1432es kommentet crashxnek címeztem
-
#1433 multivitamint nem szabad, de azért egy kis kálciumkiegészítés ajánlott hogy a csontok sűrűsége ne változzon. Ezne felül egyél sok húslevest kocsonyát meg hasonlókat. Az izotretinoin nem antibiotikum, csak egy szimpla a-vitamin származék, közvetlen ettől nem lehet rossz a szájízed. Próbálj meg lazítani, lehet hogy nehéz, de ne képzelj be magadnak minden szart mert csak roszabb lesz. Nyújtsál sportolj, de ne keményen, táplálkozz megfelelően (illeszkedjen a roa kúrához is). Ha ezeket teljesíted, a szervezetedre nem ressz olyan hatással mintha idegeskednél és beképzelnél mindent.
A szívedre nemtudok mit mondani, ha jársz kontrollra a roa miatt akkor elvileg nem lehet bajod, de majd mondd az orvosnak azért. -
#1432 nem, vénynélküli, de nagyon erős hatákonyságú -
red13 #1431 Ha lemegy a roa kúra akkor én is beszerzek mindenféle hasonló krémet, hogy a megmaradt piros foltokat eltüntesse. Már ha használni fog a roa, mert eddig nem igazán úgy néz ki.
Már fáj mindenem. A hátam, gerincem, derekam majd leszakad. Az ízületeim, pedig most akarok egy kicsit gyurmázni, mert teljesen össze vagyok esve.
A szám kegyetlenül szárad, az arcom is, tegnap kibaszottul fájt. Belül minden szokott fájni, még a szívem is(de nem tudom ez miatt van-e?). Olyan rossz szájízem van. Mindig nálam van a szájspray. Ugye a roa antibiotikum és gondolom ennek az íze jön fel vagy ez okozza.
Az arcom lófaszt nem változott. Az elmúlt 2 hétben is telejöttem. A homlokomon is most nyomtam ki 1 nagy gyulladtat. Mondjuk igaz azóta már helyre jött az arcom és eltűntek. De sztem holnap ugyanúgy kifog jönni valahol, vagy holnap után. Ja az arcom az orromnál meg a szemem alatt rohadt piros :S -
crashx #1430 nagyon kösz!
amúgy ezt receptre adják? -
#1429 hát én a contractubexet tudnám ajánlani... egy nagyon erős szövetmegújító és mélyhámlasztó, persze nem szárad ki a bőröd tőle de hámlani azt fog. Patikában kapható, 1300 forint körüli áron, jó mélyen be kell masszírozni a kezelt területbe. 1 tubus 3 hétig elég, szal 2-3 tubus után már szinte teljesen letisztul az arcod, de már az első héten látszik az eredmény. -
crashx #1428 Ilyen pattanás helyén maradt kis piros göbre/elváltozásra vagy mi a fene ez, mit tudtok ajánlani? Mert már ott van pár hónapja... előre is kössz a válaszokat:D -
sztikelin #1427 Trandoshi! Valszeg csak te veszed ilyen komolyan :-) Jól van, én sem minden 7végén iszom, de a Szilveszter olyan alkalom amikor "kell". Egyébként ezeknek a gyógyszereknek a lényege az hogy "megedd" a megfelelő mennyiséget (140mg/testsúly kg). De az isoltretinoin esetében nem szedhetsz be napi 2-nél többet.... De ezt gondolom te is tudod :-)
Tom Tom! A magán jellegű dolgaidat nem ismerem, ugyhogy fogjuk rá a gyógyszerre :-) Azért talán tényleg jó lenne vigyáznunk egyetlen májunkra :-)
9doboz??? Jaaa, most nézem...10mg-os... én 6doboz, de 20mg! Kb a felén túl vagyok, remélem! -
red13 #1426 Én 2400 mg tartok, de semmi... -
Tom Tom #1425 CSáó sztikelin!
Nos én eddig 9doboz 10mg-s roát ettem meg de még mindiog van pattanás,nem értem..
Alkohol mien hatással van erre mert mikor én a régi jó nyári fesztiválos adagot megittam az utóbbi bulik alatt,akkor egyszerűen több órára nem emlékszem,teleportálás meg minden.Gyógyszer miatt van ez vagy más magán oka van szted? -
pista007 #1424 Igen:D