Pattanás(ok)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én kb egy hete elkezdtem azt csinálni, hogy a neogranormon nevü gyulladáscsökkentõ krémmel vékonyan bekenem az arcom este és reggel. rég volt olyen szép a bõröm mint utána egy két hétig, azonban tegnap (mikulás😊 megettem vagy 2 nagy mikuláscsokit, és ma reggelre olyan brutálisan kipattogzott a bõröm, mint talán még soha...
Egyébként nekem mindenki azt mondja, hogy ha bekenem kicsit vastagon a böröm akármilyen krémmel, akkor az akármennyire antibakteriális vagy sebgyógyító, hosszútávon csak ront a dolgon, eltömíti a pólusokat etc, és csak annyit kellene megpróbálnom, hogy napi 4-5ször baba szappannal letisztítom az arcom....
valakinek tapasztalat?
A vitaminokkal kapcsolatban a saját tapasztalatom: Idén február végén kezdtem el szedni a Dr. Lenkei féle alap vitamint. Akkoriban szinte egyáltalán nem voltak pattanásaim, még hatott a Duac gél (amire aztán immunis lettem). A vitamin szedése után kb. egy hónappal nagyon durván kezdtem kipattogni. Ilyen mértékben talán még soha! Ekkor a bõrgyógyász azt mondta, hogy a B vitamintól kijöhetnek! Ezt most is megemlítettem a másik bõrgyógyásznak, aki szintén egyetértett ezzel. Ezt az észrevételemet megírtam Dr. Lenkeinek is, aki egy sablon levéllel válaszolt, aminek az volt a lényege, hogy amikor kezd kialakulni a vitaminoktól az egyensúly a szervezetedben, akkor elõjöhetnek félig kezelt, lappangó betegségek. Amik aztán az egyensúly teljes beálltakor elvileg el is múlnak. De én nem mertem folytatni, mert mint írtam brutális pattanásokat idézett elõ. De a nagy kérdés, hogy tényleg a vitamintól jöttek ki? Vagy csak véletlen egybeesés? Ezt ha valaki meg tudná mondani... Most az isotretinoin mellett nem szedhetném amúgy sem, de utána lehet hogy meg kéne próbálnom újból? Old Stager? Vélemény?
somdav95
Körülbelül 1 hete <#idiota><#vigyor3>

Azért az A vitamin és A vitamin származék közt hatalmas különbségek vannak. Elég ha az adott molekulán csak 1-2 helyen változtatnak, de a szervezeted ezt már teljesen máshogy fogja érzékelni. Én 1 évvel ezelõtt szedtem nagy mennyiségû A vitamint kb. 1 hónapig és semmilyen észrevehetõ hatása nem volt. Ha roaból szednél ennyit a 2. hetet már nem érnéd meg 😊
Spec. most a bp mellett én is a vitaminokra esküszöm. Kis E vitamin és cink nem árt rövid távon (E vitamin hosszabb távon se... kb. 3500mgnál kezdõdik a túladagolás és nem csak a pattanásokra jó 😊 ) Itt tényleg csak a betegtájékoztatóban leírtakra kell figyelni. Ha aszondja max 50mg akkor ne menjünk felé és nem lesz bajunk 😊 Azért a vitamin alapvetõen mégis csak "jó".

Lehet majd én is megpróbálom a b5-t. Köszi a tippet Old Stager!
Csáó old stager!
Nos én is olvastam a nagy a vitamin dózist,de hogy is kezdõdik a roa betegtájékoztatója??"A Roaccutan hatóanyaga az izotretinoin, egy A-vitamin származék, mely a retinoidok gyógyszercsoportjába tartozik.."
A nagy a vitamin dózis ua mint ha roát szednél,ha az a vitamint ugyanúgy szeded mint a roát garantálom a májfunkció zavarokat.Nomeg a sok túladagolt vitaminnak is megvan a maga mellékhatása ne felejtsd el!
A roával csak az Avitamin származékot növeled és "csak" annak a mellékhatásait viseled..
A depresszió meg relatív,a legtöbb embernél nem is jön elõ,mint a klegtöbb tünet ami a betegtájékoztatón van.
Nomeg ha csinálod a vérképet nagy baj nem lehet.
És vannak még lelkiismeretes jó dokik akik nem rögtön a "vényt nyomtatják és menj isten hírével fiam ne is lássalak.."

Helló Fiúk!
Én már jóval idõsebb vagyok, sok problémát okoztak a pattanások régebben, nagyon nehezen szabadultam meg az aknétõl
A roaccutan hatásos, de sok a mellékhatása (vérkép romlás, májfunkció zavar, depresszió, stb.). Az antibiotikumokkal ugyanez a helyzet, inkább csak tüneti kezelésre és rövid ideig jók, emellett veszélyesek!
Az orvosok egyébként a gyógyszerek felírásában érdekeltek...Hosszas kutatás után tapasztaltam ki gyakorlatilag egy ártalmatlan módszert, ez pedig a nagy dózisú B5 vitamin (pantoténsav) (napi 500-1000 mg), ezt lehet és kell is folyamatosan szedni (interneten is megrendelhetõ), kezdetben és makacs esetben célszerû rövidebb idejû A-vitamin kúrával kombinálni(pl. Bioextra-A, 50000 NE), egy hónapig napi 1 tabletta, majd legalább 1 hónap szünet. Az A-vitamint nem szabad sokáig szedni, mert zsírban oldódó és felhalmozódhat a májban, de jóval ártalmatlanabb, mint a Roa...Egyébként nem vagyok orvos, de tudok angolul, a neten sok valós információ jelenik meg angolul, amit itthon elhallgatnak. Pl. a C-vitamint is lehet nagy dózisban szedni (napi 1000 mg), télen különösen hasznos, a bõrnek is jót tesz. Örülnék, ha valakinek (és minél több kínlódó embernek) segíthetnék a tapasztalataimmal!
Levélben is fordulhattok hozzám, további részletekért, vagy személyre szabott tanácsért!
én a Nyírsulinál azaz a Szparinál fociztam hetente 5 edzés + meccs és nem volt jobb a szitu bár már már nincs ragyám

rooney8
Egyesületnél vagyok heti 3 edzés + hétvégén meccs... 😊 És igen szakad rólam a víz ezésen

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

A foci az nem sport.Pattanások szempontjából csak akkor ér valamit egy edzés,ha SZAKAD a víz az emberrõl.
rooney8
2 éve focizok, de se jobb, se rosszabb nem lett 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Ja,és még valami.Ha semmi nem segít,még az én tanácsaim se,akkor még mindig van egy mentõöv:reggelente 2 kiló sötétbarna alapozó garantáltan eltüntet minden bõrhibát,méghozzá azonnal!<#wink>
Régebben nekem is gondjaim voltak a pattanásokkal,de mára sikerült leküzdenem.Eleinte én is külsõ kezelésekkel próbálkoztam,mint itt a legtöbben,de nem sok eredménnyel.Aztán rájöttem,hogy a megoldást inkább
belül kell keresni.
Az arcbõr túlzott zsírosodást szerintem legfõképpen a vese túlterheltsége okozza.A szervezetet ezért intenzíven méregteleníteni kell,de nem teákkal,meg ehhez hasonló hatástalan baromságokkal,hanem elsõsorban izzadással.
Amikor elkezdtem Thai-boxolni,már elég sokat javult az arcbõröm(heti 1-2 edzés alatt kb.1,1.5 liter vizet vesztettem).Aztán amikor még ez mellett elkezdtem szaunázni,akkor már teljesen kitisztult az arcom,pedig korábban alig tudtam valami eredményt elérni a legdrágább kozmetikumokkal is.
Persze tudom,a legtöbb tizenéves nem tud havi 10-15.000 Ft-ot költeni
szaunázásra,ezt én se engedhettem meg magamnak,csak úgy tudtam a dolgot kivitelezni,hogy vettem magamnak egy SPA Szauna gépet,amit otthon használok.Ez kb.20.000 ft-ba került.
rooney8
😄 És mióta használod?

somdav95
Nekem is ezt írta fel a doki, hát mintha száradna tõle a pattanás, de lehet csak bebeszélem <#idiota><#vigyor5>

rooney8
Sziasztok!

Én most megvettem a Dalacin T nevezetû szert... Valaki használta már, van róla tapasztalatotok?

Én 6 hónapig használtam zyneritet és nagyon jó volt... aztán immunis lettem rá és xart sem ért utána 😞 Sajnos az antibiotikumos cuccokkal ez a baj.
Egyébként azt kell, hogy mondjam ez a benzoyl peroxid csodákra képes :o. Hetek óta nincsenek pattanásaim. Differin stb. ehhez képest semmi volt. Egyedül annyi a hátránya, hogy még mindig kicsit megviseli a bõrömet néha, szal enyhén piros, de nem feltünõ és még mindig sokkal jobb, mint a pattanások. 😊 Nem zsíros, sokkal simább. acne.org-n leírtak alapján folyamatosan növelem az adagot. Szerintem aki teheti próbálja ki 😊.
én ám a zineryt-nek a 6-7 kúráját használom....szal sokan irták hogy használták 2 hónapig, nem vállt be....hát akár ez is lehet az oka, hogy nem 2 hónapig kell ahsználni, hanem mondjuk másfél évig..én már a 6-7 üveget fogyasztom a héten....és õsz elött kezdtem szedni...
lehet hogy neki a zineryt volt hatásos nekem is hasznalt vmennyire haveromnak meg total eltuntette mindet szal pattanás fuggo
Biztos nem a zineryttõl! :-) Én használtam elég sokáig, de magában nem használt semmit, cak ha szedtem mellé valamit. Talán annyiban jó a zineryt, hogy gyorsabban elmúlnak tõle a pattanások, de sajnos nekem az újak ugyanúgy kijöttek.
másfél hónapja tükörsima az arcom, és pont ennyi ideje nem eszem tejtermékeket - (fáj is a hátam a fehérjehiánytól rendesen meg az izmaim...) - de az is igaz azonban, hogy pont ennyi ideje használom már elég folyamatosan a zineryt nevû arctisztitó gyógyszert. Na most akkor mitõl volt tiszta az arcom? hamarosan kiderül, ugyanis ezen a héten csak a tejet tesztelem....iszom minden nap, és majd elválik...utána meg a sajtokat, túrókat, tejfölt, tejszínt, szóját....
Ha a tejtermékek okoznák, akkor nekem nem lenne egy sem! :-) Tejet egyáltalán nem iszom, mondjuk más egyéb formában azért ritkán bekerül a szervezetembe. Ma elmentem egy újabb bõrgyógyászhoz. Elõadtam az eddigieket, és azt mondta, hogy nem kell egy full roa kúrát lenyomnom, csak egy emlékeztetõ jellegût. Felírt két hónapra való adagot a Sotret kapszulából. Ebben is isotretinoin van, mint a roában. Napi 20 mg- ot tolok. Ha egy hónap múlva nem reagálok rá, akkor növeli az adagot. Írt még Isotrexin krémet, ez is isotretinoin tartalmú cucc. Meg valami tonikszerû kamillás löttyöt, amit a gyógyszertárban kevertek. Van benne alkohol is, kissé szárítja a bõröm, de legalább jó kamilla illatú. Ez az utolsó esélyem. Ha ez sem nyújt hosszú távú megoldást, akkor én is kivizsgáltatom magam, hátha nekem is "takony" van az arcüregemben... Ja és azt mondja a doki, hogy a koromnál fogva úgyis csökkenni fog a pattanásokra való hajlamom. 24 vagyok, nem nyugtatott meg. Láttam én már harminc egypár éves embert, aki sokkal durvábban pattanásos volt mint én valaha is! :-(
*tudta

A kivétel erősíti a szabályt, kivéve ha nem

Szerintem sem. Rokonom mesélte, hogy neki még a roa is csak enyhíteni a pattanásait, ezért a bõrgyógyász elküldte Isten tudja mennyi kivizsgálásra, és kiderült, hogy egy régi megfázásból felgyülemlett a "takony" az arcüregében, és az okozta a pattanásokat. Szerintem egy próbát megér...

A kivétel erősíti a szabályt, kivéve ha nem

AntiHero
sztem se ez okozza.

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

"Akne például általában a tejet és tejtermékeket bõven fogyasztó emberek bõrén látható."
Ez is egy elég röhejes kijelentés.

Csak rá tudok cáfolni. Voltak nekem ilyen "kipróbálások", hogy na akkor 1-2 hétig nem eszek tejterméket, húst akármit, hátha ezek okozzák. Aztán ugye jött az a idõszak amikor szinte semmit nem ettem csak a sok zöldség, gyümölcs, magvak stb dolgokat. Ekkor volt az hogy 15 kilót lefogytam. Semmi haszna nem volt.Mérégtelenítés, béltisztítás meg pont arra jó amit a cikkben leírnak. Én normogast béltisztítót szedtem, ami elvileg nagyon jó, de az arcomon semmi javulás nem volt észrevehetõ. És ezeket a dolgokat nem 1-2 hónapig csináltam, hanem másfél évig.
Hogy a cikkre is válaszoljak, az a része igazak valamilyen szinte, ami nem az arca vonatkozik. De hogy ezek miatt jöjjenek ki a pattanások...

Most vegyünk egy normál embert. Egy normál ember ugye minden szart megeszik 😄 hamburger, zsíros kaja, rengeteg édesség, csoki, sok tejtermék stb. A nagy részük még csak nem is hallott a méregtelenítésrõl és az ehhez hasonló dolgokról, pattanásokról meg méginkább 😊 Szóval akkor nemigazán értem, hogy mi van. Nagyon sok ismerõsöm össze zabál mindent, iszik, cigizik és baba arca van. Lemerném fogadni, hogy akik szembe jönnek az utcán és ilyen arcuk van azok sem teljesen biok. Oké lehet öröklött tényezõ, hogy valakinek gyengébb a szervezete... na mindegy.

"Akinek pedig jól mûködik az emésztése, az az arcán is látható, bõre fiatalabbnak tûnik."
Na persze.

Ezek az én véleményeim. Attól lehet hogy másnak használnak ezek a dolgok, de nekem egyáltalán nem használt semmilyen egészséges kaja, méregtelenítés stb. Még ha saját szememmel látnám is, ha valakinek ez miatt jött rendbe az arca akkor sem hinném el.

Kezd idegesíteni ez a roa 😄 Most is elég szar az arcom. Bár aminek ki kell jönnie az úgyis kijön. Leginkább az orromon meg a szemem alatt látom a változást, mert nagyon szépen eltûntek a mitiszerek, meg a pólusaimat is alig látni. De a homlokam 😄

Hvg-s cikkbõl:
"A problémás bõr egyértelmû bizonyítéka annak, hogy valami gond van odabenn. Akne például általában a tejet és tejtermékeket bõven fogyasztó emberek bõrén látható. Egyes szakemberek szerint a tejtermékek (nem a nyers tejszármazékok) csupán pangnak az emésztõrendszerben; rosttartalmuk nulla, ellenben nehezen emészthetõ fehérjét tartalmaznak. Miután bekerültek az emésztõrendszerbe, elõfordulhat, hogy hosszabb idõre megakadnak, ami a vastagbél falát terheli, és ugyanez történik a bõrön is: megjelennek az aknék. Ha faggyúmirigy-gyulladástól szenvedünk, próbáljunk ki egy harmincnapos tejmentes diétát: garantált, hogy a pattanások eltûnnek.

Ha a vastagbél egészséges – azaz nem tartalmaz elrothasztott, emésztetlen táplálékot, hanem olyan gyógyító-tisztító fitotápanyagokat, mint a friss gyümölcsbõl és zöldségbõl származó klorofill –, jól fog mûködni. Akinek pedig jól mûködik az emésztése, az az arcán is látható, bõre fiatalabbnak tûnik."
red,neked ezzel mien tapasztalataid vannak,te sokminden hasonlót csináltál..

DaemoonHunter
Nálam használt...nem mondom, hogy másnapra gyógyul is, de 2-3 nap és láthatóan halványabbak lesznek, illetve nálam simán a pattanásokra is használt...jóval kevesebb jött ki ahol bekentem.
Én esténként használtam csak, bár szerintem érdemesebb reggel-este vékonyan bekenni.

AntiHero
és ezzel mien hamar gyugyulnak? Meg mien idõközönként hatásos használni?

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Jól van elszóltam magam 😄 Mára kipattogtam. Pedig már kezdtem élvezni 😞
Egyébként már 40mg-ot szedek, lehet az miatt jött megint ki hogy növelték az adagot. Nem tudom. Orvos azt mondta, hogy elsõ hónaptól ne is várjak semmit. Mondjuk az acne org-on szinte mindenkinek az elsõ hónap után eléggé tisztult az arca. De ha jól tudom külföldön(pl. Amerika) már egybõl nagyobb dózist írnak fel.

rooney8
köszi, kipróbálom

DaemoonHunter
Neogranormon...

rooney8
Ja és még annyi, hogy nekem valaki ajánlotta a körömvirágot, de azt olvastam, hogy a zsíros és olajos krémek eltömik a bõr pórusait, ezért kerülendõk. És a körömvirág pont ilyen nem?

rooney8
Sziasztok!

Tudnátok nekem ajánlani valami szert macula-ra?

Macula: A macula foltot jelent. A bõrgyógyászok a felszíntõl eltérõ színezettségû hámterületeket nevezik így. A pattanásos bõrön található pirosas foltok a pattanások gyógyulása után maradnak, nem valódi hegek, mintegy fél év elteltével teljesen eltûnnek.

Na red mondtam én hogy vágj bele😊
Amúgy nem para,ha jársz vérvételre és lelkiismeretes a dokid akkor biztos nem lesz para a májaddal meg a többie mellékhatással.
Kontrastrike keress neten roaccuttanos fórumokat vagy csak olvasd el a betegtájékoztatóját.
Nekem most fog kifogyni a második adagom 2.doboza,már olyan száraz vagyok hogy kentem is krémet egyszer de még mindig jönnek pattanások persze nem annyi mint rég de azért hathatna jobban is a cucc..

Különc
Roacuttan

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Roát?
Az micsoda? Megtudod mondani a pontos nevét, hogy utánanézhessek?

Hát leírom röviden, hogy én miket jártam be, milyen eredménnyel.
Külsõleg használtam mindent. A legolcsóbb termékektõl a legdrágábbig, de egyik sem használt. Némelyik 1-2hétig valamennyire rendbe hozta, de aztán ismét jöttek a bajok. Ezek voltak kozmetikai cikkek meg amit gyógyszertárba lehet kapni. Itthoni humbugokat is kipróbáltam, azok sem értek semmit. Aztán jött hogy belsõleg kell valamit okozni, mert ott a gáz. Jöttek a méregtelenítések, lúgosítás, májtisztítás, egészséges "bio életmód", rendszeres sport, mellé a drága kiegészítõk, több mint egy évig csináltam ezt amire belefáradtam. Jól lefogytam, kb ennyi eredménye lett. Meg néha több energiám volt stb. Persze ezalatt a 4-5 év alatt már sok mindent kipróbáltam. voltam vizsgálatokon is, hogy nincs-e valami gond stb Hát nem nagyon volt.
1 hónapja szántam el magam hogy felíratom a roát. Eddig úgy vagyok, hogy életem egyik legjobb döntése. Héten kezdtem a második kúrát immár 40 mg-al. Az arcomon ami változás van. Nem jönnek gyulladt patik, sõt már szinte nem is jön semmilyen. Nem zsírosodik az arcom, egyáltalán. Mitiszerek is egyre kevesebb van és a pólusaim is egyre kisebbek, már alig látni a szemem alatt õket. Szóval eddig királyság és alig érzek némi mellékhatást. Egyedül a fáradtság az ami gáz eddig, de lehet nem is ettõl van.

Szisztok.
Én új vagyok itt, és tanácsra lenne szükségem, már évek óta küzdök a pattanásokkal, ez az elsõ hogy segítséghez fordulok mert nagyon szégyenlem.

Kérlek titeket adjatok valami tanácsot.

Csináltam 2 képet... remélem segít. Elvagyok mostmár keseredve.

http://kepfeltolto.hu/i/?301307&t=img
http://kepfeltolto.hu/i/?301308&t=img

hát red nekem még sehogy sem az igazi,baromiszáraz ugyanakkor még jönnek ki pattanások,szóval ez a lehetõ legroszabb kombó így.jó lenne ha karácsonyra végre elmúlna,nem lenne egy rossz ajándék..😊
amúgy azt vettem észre hh a kinyomott pattanásra rákensz valami csodapattanás elleni szert ami leszárítaná elvile attól csak roszabb lesz és újra begyullad.

DaemoonHunter
<#hehe>

Olcsóvér
túlsokat szotyiztok

Acer Aspire one

DaemoonHunter
Nem nagyon szeretem nyomogatni, viszont, ha erre kerül sor akkor letisztítom, melegvíz stb, de néha még így is ottmarad a helye:S

tmp
Kinyomod este reggelre elhalványodik : )

vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó

DaemoonHunter
Kinyomott pattanások helyén nálam mindig marad vörös folt, és meglehetõsen sokáig...sajna nagyon fehér/világos a bõröm, ezért nagyon meglátszik, szóval erre kérnék tanácsot, hogy esetleg milyen gyógymódot, krémet stb. ajánlanátok?

Voltam héten vérvizsgálaton és jobb eredményt mutatott mint legutóbb 😄 Bilirubin szintem legutóbb 21,3 volt, most meg 18,9 és ha jól emlékszem 18,8 a normális. AZ MVP-m meg alacsony volt, de azt mondták az semmit nem számít. Kedden megyek amúgy felíratni akkor jár le az 1 hónap.
Akkor eddig a tünetek: fáradtság talán, de sztem benne van az is hogy alig alszok. Néha szokott fájni a hátam, de nem vészes. Szám az már szárad, így minden nap olyan 2-3szor be kell kenni. Arcom is szárad, de nem vészes. Fény érzékenységet úgy ezen a héten vettem észre, amikor kijöttem suliból és a világosság úgy oda b@szott a szememnek. Fejem nem szokott fájni. Szóval semmi gáz mellékhatása nincs.
Az arcom: zsírosodás nulla, mitiszerek mintha kevesebb lenne, vannak az arcomon ezek a zárt mitiszerek amik olyanok mintha fehér/átlátszó kis hólyagok lennének, na ezek gyulladtak be. Piros foltok lettek utána az arcomon, de ezek is tûnnek el úgy ahogy. Majd valamivel rásegítek. Remélem már nem sokáig rosszabbodik a bõröm. Ja és ami jó, hogy mindig simának érzem 😊
Nálad mi a helyzet?

roa alatt meg tényleg ne nyomkodjátok mert 2 hét kell neki hogy elmúljon a pirossága,vagy még több is ha nagyon nyomkodtad.
nyomkodást csak fehérnél csináljátok!
Red mizujs?

Pár tipp ami nekem bevált

Ezt a legnehezebb megállni de semmiféleképpen ne kezdjünk õrült nyomkodásba mert soha a büdös életbe nem fog elmúlni. Ha mindenféleképpen ki akarod nyomni akkor csak azt nyomd ki amit kilehet. Ezután rögtön arcszesz vagy valami tonik (ez fertõtleníti).

Ennyi. Sosem használtam semmit és nekem bevált, 1-2 pattanás van de az meg idõvel elmúlik.

üdv

Akkor te a szerencsés szerencsétlenek közt vagy ebbõl a szempontból😊
Red kitartás lesz hatása 2 hónap a átfutási idõ,még nekem se az igazi de már nem vészes annyira.
Nomeg ha megfelelõ adagot veszel be x hónap alatt elvileg nem jönnek vissza.

The Protector
Van egy oszt társam akinek csúnya bõre van.tudjátok renget egybefüggõ pattanás.arc+homlok.kérdeztem h szokott e csokit enni és h gyakra-e.vmint chipset meg több ilyesféle szemetet.azt válaszolta hazamegy snickersel indít majd codozás közben egy zacskó chio is eltûnik.Javasoltam h 1 hétre ájjon le vele.1hét után látszott a változás bõven úhy h kérdezgették h kozmetikusnál volt-e.Van aki ezek a szarok miatt lessz pattanásos.Nekem nincs csúnya bõröm de ha sok csokit meg zsíros szarokat eszek én is tele leszek ragyával.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?