7195
10877436381340714828.png
  • cikasz
    mi az a CU?
  • Fenrir
    javítom magam, az 30k-s resource crate :)

a cu eléggé betett sajna az iparosoknak is mert mindenki hamar megtelt pénzzel a viszonylag könnyű questekkel(vagyis az abból származó rewardok eladásaval) és a harcigrind mellett a nem kevés hunting missionokből származó pénzekkel

cu előtt már istennek éreztem magam amikor volt 400k kreditem, ezt is a klán dobta össze annó egy decimatorra :)

most meg 1-2-3 milliót tényleg nem nagy ügy összeszedni, elmész kashyyykra, megcsinálsz pár ryatt trials vagy etyyy missiont és megvan az eladnivaló cucc is

szóval igazán megélni már csak az über cuccokból lehet amikhez über nyersanyag is kell, a tucatárút már senki sem veszi meg (ez alól kivétel a szabó)
  • AnuluWork #5230
    Minden szakmának megvan az előnye.

Voltam Artisan. Ezzel kezdtem még 2003 júliusában, amikor semmit sem lehetett venni. Most már minden fontosat tul képp potom pénzért meg lehet venni ami tucatárú. De anno pl. arra volt jó, hogy a kevés pénzből ami volt, önerővel teremtsd meg a crafterkodáshoz szükséges felszerelésed. Bányák, fusionok, házak, raktárak, stb. Personalból novice architectel váltás medium bányákra, majd az exp oszlop és a heavy bánya oszlop kigyúrása után jöhetnek a heavy bányák. Mindeközben anno simán meg lehetett élni kisház, majd medium és nagy ház-PA hall eladásból, de mondjuk néha éjjel 3ig hírdettem, hogy elmenjen 250kval ...

Most már minden egyszerűbb. Van anyag, és az architect pont az a szakma, ami minimális bedobással, heti szinten korrekt haszonnal, minimális anyagpazarlással működtethető.

Az összes többi szakmához csúcsanyagok kellenek, mert attól függ ki mit csinál. Az építésznél meg szinte mindenki ugyanazt tudja, telítődött a piac és egy sima max expes bányához, egyebekhez sem kell anyagpazarlás, failuretől való félelem, mint pl. a Shipwrightnál a pajzs vagy a páncél craftolásakor (10ből jó ha fele legalább great über anyagokból, über gép mellett, masterként (ha craftolok, szidom is a SOEt keményen, mert) úgy pazarolja ilyenkor az ember az anyagot, hogy majd bele őrül ebbe. Itt sajna a 30k über nyersanyag kit sem segít. Amim már alig van pl. az über radioactive. Abból meg iszonyat mennyi kell. De majd csak lesz vmi ...

Dyna! Anno te gázokat bányásztál. Nem tudom biznisz-e még, de pl. a jó minőségű cuccos kibányászása, majd ha elshiftelt NORMÁLIS, de mégis nagy haszonnal való eladása pl. megoldás lehet a gondjaidra ...
  • Calver
    hát... Corvetteről én annakidején tkm/smuggler/master artisan kombóval (nem tudom pontosan, de feign death tuti volt) jártam a Corvettere és szedtem power plantokat, meg schematicokat vettem/másnak csináltam Corvettet és akkor kaptam is... anyagokat meg hozzá olyan min 100 cpus áron kaptam, viszont egy kész AV-21 lazán 4 milláért elment és max 200kmba került, amiből vhogy meg lehetett élni de sztem ez most nem menne olyan könnyen...
  • Cnut
    Architect: egy nagy bányába belerak 20-23k anyagot összesen és eladhatja 100k-ért, vagy egy kicsit többért. én 4,5 cpu áron adom el az anyagot amihez semmi nem kell. Az AV-21 schematic és Power plant eket honnan szerezted stabilan?
  • Calver
    Architect jópofa csak rengeteg pénzt kell belefektetni - viszont ahogy kigyurod wall moduleokkal (ha jól emlékszem) abból építhetsz is, szóval a legegyszerűbb a fejlettebb szakmák közül a kigyúrása. de amugy annakidején én egy master artisanból is igen szépen megéltem - csak ehhez AV-21 schematicok és power plantok garmadája kell, aztán valahol 30 milla credit körül megunni és abbahagyni ja, és utána velem ellentétben nem "könnyen jött, könnyen megy" elvet alkalmazni pénzszórásnál...
  • Cnut
    Az nem tetszik ha élből nagy hátránnyal indulok. A weapon/armorsmithnél is hasonló a helyzet, architecht az érdekes csak kb anyagáron adhatja el a cuccait, BE+Tailor -on gondolkozom, vagy pedig eladom amit kibányászok és kitalálok egy erős harcos összeállítást.
  • Fenrir
    figyi ha megtetszett csináld, de ha sikeres chef akarsz lenni akkor csakis a legjobb anyagokból kell dolgoznod
  • Cnut
    Akkor mit érdemes?
  • Fenrir
    igazából a chef az egyik leghálátlanabb szakma olyan szempontból hogy ott érződik talán a legjobban hogy csakis a szerveren fellelhető legjobb anyagokból érdemes dolgozni mert az anyag minősége nagyban befolyásolja az elkészített étel vagy ital bónuszait

azért is veszik meg általában a chef-ek a 2k-s resource crate-et ami a fél éves ajándék
  • Cnut
    Én elkezdtem, eladta a társam a BARC speedert (persze át...ták) és abból a pénzből elkezjük gyúrni a Chef-et. Már Novice és 2 box megvan.
  • Fenrir
    Mámá, Ánulu fákárdocskája...
  • AnuluWork #5220
    Reggel van ...

esetlen=esetleg
    vadásszázad=vadász század
  • AnuluWork #5219
    A HUN nem feltétlenül magyar. Lehet német is. Nézd meg a klánjuk nevét, és ha olyat találsz benne, ami esetlen nem külföldis, akkor magyarok. (Pl. Repülő Stricik Vadásszázad ...) :)
  • Calver
    privátozz (/t player neve), keresd meg a magyar csatit (na ezt passzolom már fejből hogy, ott lent a chat ablakon klikkelj aztán kilogikázod), Chimeras közösséget nem vágom, FarStaros voltam (és télleg be kéne már ujra fizetni) de tuti van egy magyar csati... majd találsz sok segítőkész embert.
  • cikasz
    El sem hiszem mi történt velem :)
    Épp a bank terminálnál voltam Mos Eisley-ban és gondoltam vásárolok valakitöl 100 gas-t, hogy tudjak gyakorolni. Be is irtam, hgoy vennék amikor egy Odog nevü player hozzámvágott 2k-t mindenféle cuccokból meg 50k kreditet!!! nem gyöztem hálálkodni neki!!! Vannak még rendes emberek. :)

Viszont láttam 1-2 "HUN" playert legalábbis benne volt a nevükben.. köszöntem, hogy szia, de semmi válasz... na mind1..
  • N1ggA
    A CU mikor volt?
  • Pemack
    az az advanced laser rifle, nem jó semmire csak grindre, vagyis xp szerzésre
    amúgy akik szétspammelik a csetet ezer számra voltak annó csak kihaltak mivel jött cu és behalt néhány (majdnem az összes) szakma
  • N1ggA
    Ezt tudtommal nem tilos. Rengeted bolygó outpostjainál vannak ilyen emberek, engem is idegesítenek, de hát ez van.
  • cikasz
    Jobban belegondolva hagyom inkább a francba...
  • cikasz
    akkor ezt szépen bebuktam :) na megpróbálom eladni valakinek.. :)
  • cikasz
    Hogy lehet feljelenteni valakit?
    Amióta játszom (2 napja ) Mos Eisley-ben 1 segg, névszerint : TheresaXB Gambino kb 10 másodpercenként beir script-el egy vennék szöveget ami kb 8 sor. Miközben ö afk, de kurvára idegesit, hogy nemtudom olvasni a channel-t azmiatt a buzi miatt, mert telefloodolja a csatit.
  • N1ggA
    54-es szint pontosan egyenlő, ha nincs semmid, csak egyetlen egy elit harci szakmad master szinten. pl. master rifleman, master carbineer stb.
  • Mayday
    Igen, az lesz a baj. 54 asszem mar egy elit harci szakmanal lesz a szinted.
    Asszem Ctrl+C, karakter menuben megtalalod a sajat szintedet!
  • cikasz
    ittvan a fegyver : Advanced laser rifle
    A combat levellel lehet baj? hol találom meg, hogy nekem mekkora??
  • Torzonborz
    de a trial idején kaptak 75k-t, de mostmár kapnak vmi alap x34-et is nem ? régebben az sem volt , oké nem 1 nagy összeg de azért mégis.
  • cikasz
    Én lennék a király 75k kredittel :)
    Tudnék venni bányát pl.. :)
    igy egyedül igen nehéz lesz, de majdcsak megoldom... Főleg, hogy asse tom hogy kell telepiteni,karbantartani stb :)
  • magus
    hm? harcoskent ha tegyuk fel 2h fegyvered volt megcsinalni egy 20k-s kuldetest 20 perc volt.
  • Mayday
    Nem a trialosok kezdtek tan annyival? En sem tudom igazan, mert en mindig kevesebbel kezdtem, tavaly ev elejen is, meg iden nyaron is inditottam uj karaktert, es 1k-t kaptak. De teny, irta valaki, hogy volt ez valamikor 75k.
  • AnuluWork #5203
    A JTLSel annyi volt.
  • cikasz
    75000.- kredit??
    azt hol adják?? érdekes lenne...
    én 1k-t kaptam indulásnak...
  • AnuluWork #5201
    Korábban ugyanis minden egyes creditnek nagy jelentősége volt.

Amikor kezdtem - 2003 júliusa -, akkor az embereknek nem főleg crafterségből jött be pénz, mert sokan csináltak tucat árút (un. szart), ritka volt a minőség. Nekem semmi harci skillem nem volt, akkor ismerkedtem a játékkal magyar társaimmal együtt. Tanultam, hogy felépíthessem a Nimfas Corporation-t. Mikor egyre több bányám lett - kicsit personal szarok -, már azok is ették a pénzt, mielőtt bevételem lett volna nyersanyageladásból, illetve ki kellett gyúrni az építészt és a hozzá tartozó szarokat - semmi respec, meg ilyesmi - tőkére volt szükségem. Na akkor egy Zoeldpophee Kodee nevű rodian maffiás ismerős sráctól, aki harcos volt, kaptam 2.500 !!! creditet. Abból indult be a építkező vállalkozó bizniszem, ami most már shipwright, és ott tart, ahol (jelenleg sehol, mert ex-társam letörölte azt a házat, ahol a vendorjaim voltak, jópár milla értékkel a gyomrában). De nem panaszkodhatok. Amint volt bevétel, visszafizettem Kodeenak, és önálló útra léptem ingame. Az akkori kezdőösszeg kb. ha jól emlékszem 250 credit volt, nem 75.000 mint most (már ez is lehet, hogy változott). Ennyi pénzből királyul lehetne élni, ha új szerver nyílna és beindítani a crafting vállalkozást. Szóval semmi heavy bánya nem létezett, medium volt a max. De mégis, ez volt az igazi. Egy SWG2 szvsz a legjobb megoldás lenne a mostani káosz helyett. A sima SWGben hagyni kéne a játékosok ötletét, vagy a LA régi ígéreteit - smuggler, architect, droid eng, battlefield revamp - kéne csak megvalósítani, minimális balanceal. Semmi mást ide. Akkor ami van, azt belekúrni az SWG2be, jedik nélkül, és király lenne a game ...
  • AnuluWork #5200
    Nem lehet! Itt az NPC-k max küldit adnak, csak úgy ott vannak. Ez full player társadalom. Van vagy 3 NPC akinek el lehet adni vmit (Junk Dealer, Chassis Dealer, Jawa Merchants). Mi maradt ki?
  • Mayday
    Igazandibol jatekosnak lehet maximum eladni rogton, meg hirdetni lehet aukcio csatin, de persze nagyobb volumenu dolgokat lehet inkabb igy adni-venni. Nincs olyan, hogy egy npc megad erte valamit, mint pl a wowban.
  • N1ggA
    tudtommal ja
  • cikasz
    Nem lehet azonnal eladni dolgokat? csak odaadni a vendornak bizományba, aztán hátha megveszi valaki??
  • Fenrir
    meg van adva minden fegyverhez hogy micsoda szükséges...van amihez harci szint kell, van amihez különleges követelmény (pl master pistoleer)
  • cikasz
    Ez mit jelent? : You lack the certification required to wield a Advanced Laser Rifle.
    Nagy nehezen kiszenvedtem 4500 kreditet, hogy megvegyem erre nemtom használni :(
    Itt nem lehet azonnal eladni dolgokat? csak odaadni a vendornak bizományba, aztán hátha megveszi valaki??
  • Fenrir
    fogalmam sincs, nem szoktam a launchpadon csetelni
  • cikasz
    De pont vasárnap? :) Amugy ha jól olvastam akkor hotfix van.

Még 1 kérdés. A chat reg-nél a "handle" ha jól emléxem névhez ékezetes nevet irtam és tök hülyeséget ir ki. Meglehet változtatni valahol? mert nem nagyon találok menüpontot erre.