178
Mi a legjobb ár/telj. proci manapság?
  • Pheel
    WBK-68. Csendes, erős. Mi kell még? :-PP
  • l3alF1aKe
    Pheel...milyen hűtővel?
    mert enyém 900 as (igaz duron) most 1035 ön van még, és 41°on
  • izb
    Hat ugyeskedned kell!Ugyanis az egy dolog hogy a z orajele lesz vagy 1100mhz viszont a teljesitmenye nem sokat fog noni!!Sajat tapasztalat!!Huzogatni lehet,bar nem nagyon erdemes!!Sok sikert!!
  • Pheel
    Én a 900-asomat 1180-on tartom most 33-35 fokon :)
  • mekkmester
    kb. 1200-ig.
  • mikike
    na meghozta a srác
    Gigabyte 6OX alaplap és Celeron 700MHz
    20-at astam érte (+MSI 6VBE alaplapom + Cel466)
    talán hoz mág hangkártyát is

azt mondta simán fog menni 1050-en, de még nem húztuk fel
    megnézzük mennyire bírja éjszaka a vastag takaró alatt a meleget
  • pista
    Figyelted, hogy a memóriatesztet nem írtam? Nem véletlen.
  • Mathias
    Hmm... tök jó akkor veszek egy 1.1ghzes cel2-est, hátha lenyomja a P4 2Ghz-est RD RAMmal meg az 1.4es AMD-t DDR-rel
  • pista
    Nem állítottam semmit. Csak leírtam a Sisoft eredményeket. Ott nem csak a P3-nál, de a P4-nél is gyorsabb.
  • narumon
    Pista: Szerintem ne sisoftal nézd aza program semmire sem jó. Nézd 3dMark2001-el vagy indits el pl egy videotömizést és egyből rájössz hogy még a 900-as Duron is úgy leveri az 1Ghz Celeront mint vak a poharat.
  • Laalee
    mingya elhiszem hogy a cel 1000 gyorsabb mint az athlon amimeg gyorsabb egy p3 nal :)
  • m2m
    Hi PISTA sajna a sisoft teszt szerintem nem
    megfeleo teszt mert tapasztaltbol mondom hogy
    jo gyors a celeron 1000@1300 on de probaltam mar durcit 1100 on es dvix kodolas nagyobb igenyes progiknal lijott sajnos mondom en aki celeront
    hasznal 1300 on .

• pista
    Nézd meg a Sisoft2001 teszteket! Ha rossz a teszt, az persze más.
    Cel1000@1240:CPU: 3367/1675 Multimédia: 6754/8269
    P4 1500 : 2807/895 : 5892/7314
    Althon 1000 : 2792/1362 : 5633/6827
  • pista
    Cel700-nak a szorzója 10,5. Ezt ugye nem tudod állítani. 1500/10,5=143 MHZ fsb. Sok sikert!
  • mikike
    ja 1050 mégis
  • Anee
    Hát nemtom 79500 egy 1.2 tualinért télleg sok
    mellete meg 69 az 1.9es P4
    nemhiszem hogy egy processzor képes alapórajelénél duplán is túltenni bármilyen hútéssel
    1000-es AXIAs tb is csak 2039en ment
    Jha meg van egy teknológiai határ és az már 1.3 körül vége van a cerkáknál
  • TheZsenyka
    A srác véletlenül nem alaplappal együtt ígérte a cuccot? Mert ha a BIOS-t kicsit megtuningolta (átírta a stringeket) :) akkor akár 9999MHz-en is megy majd a cuccos... :)
  • narumon
    1500-on a büdös életben nem fog menni...
  • atee
    1500 on????
    nem 1050?
    kicsit soknak tunik
  • mikike
    celeron700at igértek 1x körül
    azt mondja a srác megy 1500-on

remélem nem forr fel
  • atee
    nem vesztettel semmit ugyse tennel bele sosem Tualatint:(
  • narumon
    atee: Hát az már egyéni probléma :))
  • atee
    na ja! de en igen:)
  • narumon
    ugyse tudnám az alaplapomba beletenni :))
  • atee
    igen sajnos:( errol lecsusztunk:(
  • narumon
    atee: Nem is fogja forszirozni az intel...
  • atee
    ja a Tualatin az allat lenne csak baromi draga:(
  • narumon
    Egyébként a desktop palomino neve valószinűleg Athlon XP lesz MS után szabadon :)
  • narumon
    Dexy: Igen a magyar árlistákban szerepel, de ők - valószinüleg hozzá nem értés miatt - Az athlon MP-t nevezik annak, ami viszont multiprocesszoros szegmensbe való, és mint ilyen elég drága (relativ mert lealázták a Xeont), a desktop verzió világosan megmondta az AMD októberben jelenik meg. Sőt itt az SGnis volt hir hogy október15.-én jelenti be az AMD az új generációs processzorokat és valószinű a palominó (azaz Athlon4) is akkor jön ki.
  • Dikkma
    1.13-as Tualatin sokmindenben veri 1.2-es Palomino-t.
  • Dikkma
    SOK
    (nagyon)
    Van olcsóbbér is
  • narumon
    "palomino tesztet nem tudsz valamerre mert erdekelne hogy mit tud a tb hez vagy a p4 hez kepest."

Palomino még nem jelent meg. Majd októberben.
  • narumon
    dexy: Az se rossz de ha játékra kell akkor nem biztos hogy megéri. Ugyanis nem lesz annyival gyorsabb játék alatt mint a Duron, és azért csak kétszer annyiba kerül. Persze mondom onnantól kezdve hogy mást is csinálsz a gépen. (és egy pcs azért nem csak játszani szokott) akkor már jól jöhet az extra.
  • narumon
    Dexy: utána én irtam hogy kizárólag játékra fölösleges cserélni de abban egyet kell értened hogy új confignál a duron jobb választás.
  • narumon
    "persze hogy nem probaltam de lattam sot lan paryn meg nyomultam is rajat ugyanis erosen elgondolkodtam egy amd s configon de aztan letettem rola merthat jatekra minek?"

Hát ha konkrétan csak játékra kell és már van egy Celeronod akkor fölösleges cserélni. Viszont ha már esetleg tömörítesz vele videot vagy mp3at akkor már jól jön a plussz erő, ha valakinek meg nincs gépe akkor neki meg méginkább a duron a nyerő mert még olcsóbb is. Nomeg nem elhanyagolható tény hogy egy jó amds lapba még elég sok procit bele lehet rakni, viszont intelnél a celeronok és PIII-ak elfogytak...
  • atee
    teljesen mind1 mind a ketto kiszolgal rendesen!
  • narumon
    "hat nemtom mi bajotok a jo kis tuningos cel2 vel.Jatekban ugyanugy teljesit mint a copp. vagy tb.Perse tuningolva!"

Persze ha próbáltad volna már akkor nem irnál ilyet..
  • Bilux
    Hővédelem az Intel és AMD CPU-kban

Egy igen érdekes kis rövidfilmre lettem figyelmes a minap, a Tom's Hardware Guide honlapján barangolva bukkantam rá. Igen látványosan tárja szemünk elé, hogy az AMD processzorok nem éppen bajnokok a hővédelemben. Mint a videoból is látható, az Intel processzorok igen kulturált megoldás gyanánt lelassúlnak, megfagynak, így a rendszerben további károkat nem okoznak. Még az AMD cpu-k fűtenek ameddig csak tudnak, még végül 400fok magasságában elforrnak, kivégezve ezzel önmagukat és az alaplapot is. Igen érdekes esettanulmánynak lehetünk szemtanui, ha letöltjük a filmet. Innen le is tölthető, 10MB és DivX;-) formátumban van.

A link http://www.streamgate.de/filer_test/tomshardware/THG_CPU_Cooling.zip

• mikike
    valamiben csak jobb már a celeron?
  • atee
    szerintem is felesleges
    mindenki hasznalja amit akar es jonak lat!
    Nekem bejon a celeron semmi bajom vele maximalisan kiszolgal es semmi hatranyt nem erzek!
    Biztos a Duron is nagyszeru hasznalja mindenki egeszseggel!:)