178
Mi a legjobb ár/telj. proci manapság?
  • Nyiri
    Ez a topic alapvetoen hulyeseg!!!
    Mar a cikkekben is olvashato volt, hogy a Cerko 2 1,1GHz kb annyit tud (neha kevesebbet) mint a Duron 850MHz, szerintem ez mar mindent elmondott :O)
    En meg eszem a kefet a Cerko 633@950nemmel :O(
  • diegho
    Mindegy, hogy milyen a pocid, duron vagy celeron, csak az alaplapod legyen nagyon király. Celeronhoz i815 vagy BX chipset, duronhoz KT133A-tól felfelé, de csakis brand legyen, főleg Asus,Abit,Soltek... Ha viszont megveszel egy fasza alaplapot a celeronhoz, vagy duronhoz, akkor már érződik a különbség, mint árban, mint teljesítményben a duron javára. Én Abit BE6II + celeron566@850-et viszonyítottam Abit KT7E+duron650@650-hez, és bizony a duron gyorsabb volt, pedig a VGA ugyanaz, és a duront még nem is tuningoltam, pedig most 906(139FSB)-on megy és veszettül gyors és stabil és 2800FT-os coolerrel megy.
  • narumon
    Hehe, de ha már megy igy is akkor igy maradt.. Tök jó egyébként hogy 3DMark2001 online result browserében fölöttem Athlonok alattam meg PIII1Ghzek :P tiszta biznic :)
  • narumon
    atee: Ez furcsa, mert vannak olyan számtech boltok ahol meg leginkább AMD procik mennek pl Celeront mostmár csak rendelésre hoznak. A különbségek meg ott jönnek ki nagyon hogy az én Duron850@850-em ugyanazt a 2 perces dvd részletet 45mp-el hamarabb tömörítette be mint haver Celeron 667@1Ghz gépe. Ha felhúztam az enyémet is akkor meg 1:52 lett a különbség ami már nem gyönge.
  • atee
    Azt latom hogy a neten nagyon sok Duron fan van
    Viszont egy szamtek boltban dolgozok es kb 50 gepbol 1 ami Duron vagy TB. Ez nem lehet veletlen! raadasul alltalaban vissza is jonnek hogy ez meg az nemjo:(
    az intelbol is jon vissza termeszetesen de ugye az aranyok onmagukert beszelnek!
    Ezenkivul sokfele tesztet latni hogy mennyivel jobb az AMD az Intelnel
    hat en semmi de semmi kulonbseget nem alttam egyik iranyba sem! Jol megy mind a 2!
    Nekem is igazabol a vacak via chipekkel van bajom
    ezert amig nem lesz intel chipes AMD alaplap addig
    Nem is gondolkozom AMD procin!
  • diegho
    Abit alaplap és T.Bird, esetleg Duron.
  • Breki33
    haha de most komolyan
  • Breki33
    abit bx6 20.0 alaplapom van celeron 300(450)-es procical
    szerintetek milyen iranyban erdemes fejleszteni?
  • mikike
    na meg még ezeket mondták a hozzá(?)értő ismerőseim
    1. az AMD 2* többet eszik, lehet nem bírja el a tápom
    2. Minden játékot (meg mindent) Intelre optimalizálnak, meg ebbe van SSE

• narumon
    "meg én amúgy sem játszani akarok rajta, csak ne fagyjon ki
    és 30-40ben benne van alaplappal"

Kicsit többért kaptál volna egy fasza AMD alaplapot meg egy duront bele. Összehasonlithatatlan a celeronnal.
  • mikike
    mégis Celet hoznak
    700-as, de állítólag megy 1100on is.

meg én amúgy sem játszani akarok rajta, csak ne fagyjon ki
    és 30-40ben benne van alaplappal
  • Spy
    bocsi forditva:p3 1.13-mas leégette a 1.13 amd :)
    Bocsi mégegyszer
  • Spy
    http://www.hwhunpage.com/Itt van az a teszt amibe a 1.13gigás amd leégette a p3 1.13gigás procko.Nem beszélek én hülyeséget :)
  • Laalee
    igen csak nem mindegy hogy fel evente alaplapot is cserelsz vagy csak processzort... söt 3dfx eseten meg a vid kartyat is kidobhatod ha p4 et akarsz...
  • Laalee
    attol mert latal mar fenykepen elfüstölt athlont...
    epp ezert van az alaplapon hőmérö és vészleállitó...
  • Air
    Laalee!
    Miert jobb a Soltek? SL-75KAV-ra gondoltal?? Mi az a RedStorm Overclocking??
  • mikike
    igen

ezen is gondolkozom

de egy TV kimenetes videokártyát mindenképp szeretnék
  • mikike
    én is ezek miatt húzódozom (megbízhatóság, támogatottság)

nálam a gépbe amúgy se hűtés van, hanem fűtés, mert éjszaka megy a letöltés, és hogy ne zúgjon annyria letakarom egy takaróval
  • Anee
    holélszte kölök??????
    AMDhey is lehet kapni Acorp vagz PC Patrner alaplapot vagz Tomatot 20 alatt....csak keresni kell
  • Spy
    figy és azt is nézzétek:Intel akár már cel2 és p3 is már 15000ft veszek alaplapot(gagyit)a duronhoz meg kell 25000-30000 ft hogy vegyek egy gagyi alaplapot
  • Spy
    Pl:A hütés ki látott már leégett duron mer én igen és olyan mint egy széndarab.Ha lett volna benne a dióda(v.sensor aszem)Akko nem ég le.Ennyi
    Intel Rulez nem kellet Volna ellopni az inteles találmányokat kivéve 3dnow)
  • Shep
    Igazad van elismerem, ha most akarnék gépet venni akkor persze hogy Duront vennék, nem kétséges, mert hát ugye nem mindegy mennyi pénzem marad meg.
  • mikike
    csak mondod...
  • UnConnecteD
    mikike >>> igen
  • mikike
    hát én nem lettem okosabb

igaz ez már elég régóta így van
    én is a megbízhatóság miatt hajlottam az Intel felé, de gondoltam megkérdezlek benneteket

mondjuk úgyis azt veszek, amit majd rámsóznak

vagy ismertek olyan HW üzletet, ami olcsó és van választék is?
  • Anee
    Hát de ma ha valaki hosszutávra gondolkodik inkább az AMD felé kacsint s nem az Intel felé...
  • Shep
    Mindenki Duronozik itt, tényleg jobb az igaz csak azt felejtitek el, hogy akinek volt egy nem olyan régi alaplapja meg AT háza az nem biztos hogy vesz azért új alaplapot, meg ATX házat hogy Duronja legyen ami ténylegg jobb. Ja meg az ösztöndíjat sem osztogatják a vakvilágba, persze akinek apuci meg anyuci veszi az más lapra tarozik, aki viszont a saját maga által megkeresett pénzén veszi a cuccokat arra ez nem vonatkozik, de szerintem az is meggondolja, hogy az 1 éve vásárolt alaplapját lecseréli e. Na csak ennyit erről a dologról, egyébként meg én is bánom hogy celeront vettem, de hát ugye nem futotta a keretből új alaplapra, ATX házra. Ha esetleg valakit megbántottam a fenti szavaimmal attól elnézést kérek.
  • Laalee
    miert nem veszed vissza a procidat 850re és akor nemfog fagyni + 1 buznyakot se dobtal ki az ablakon...

AMD vel az egvilagos semmi baj sincs. ettol nemkell felni. lassan 4 éve hogy csak amd +via paros van a gepeimbe de soha nemvolt gond velük...
  • Laalee
    abit szar solteket vegyel avval semmi bajod nem lesz, nekem abit van nem szeretem.
  • caratyuska
    Talán próbáld meg lejjebb venni az órajelét a celeronnak, hátha akkor stabil marad. A KT7 és Tb páros tény hogy nagyon "ütős" tud lenni de szerintem nem lesz könnyű belőni én már láttam Kt 7 bios -t nem egy gyerekjáték....
    A celi feszültségét is feljebb veheted hátha az segít.
  • Air
    A segitsegeteket szeretnem kerni!!!
    A mostani cuccom: Abit be6-2 + cel633 950MHz-en (1,9 V-on fut, de fagyogat, azert is akarnam lecserelni). Egy tizest kell rafizetnem es kapok egy Abit SA6-ost + egy 800MHz-es Celeront.
    Vagy 20-at dobok ra, es kapok egy Abit KT7A-s alaplapot + egy 1000MHz-es AMD Thunderbird procit...
    De a Via chipset-es alaplaptol nagyon felek, eddig csak rossz tapasztalataim voltak veluk, igaz nem Abit alalapokkal.
    Szerintetek??
    Bocs, hogy ide irtam, de emiatt nem akarok kulon temat inditani, ebbe tobbe-kevesbe bele illik...
  • caratyuska
    Arról gondolom hallottál ,hogy az Amd árai mesterégesen ilyen alacsonyak....

Biztos hogy vannak olyan szerencsés emberek is mint te de én csak szívást láttam még az Amd-vel és a forum topic-ok is ezt támasztják alá : via-ban nem megy a hangkártya irq ütközések stb stb.

Sok szerencsét a gépedhez!
  • caratyuska
    Hát emberkék láttam,olvastam itt több nagyon nagy röptű eszmefuttatást és nagy agykapacitásra utaló hozzászólást.De azt senki nem említette meg nem is értem miért hogy mennyit szív az Amd-s gépével,mert nekem senki ne mondja hogy csak megveszek összerakod és kész, ez legfeljebb Intelnél van.Nekem legalább 5 haverom váltott Amd-re de mindegyik szívott rendesen mire be tudta lőni a gépét rendesen ha ez egyáltalán sikerült....Volt alkalmam összehasonlítani két azonos Cel II-es és Duron -os gép teljesítményét és sehol nem láttam akkora különbséget amiért nekem megérné váltani és szívni...Nah By

UI: nem elég eből a hülye topicból már?
    van már minden fórumon legalább ezer ilyen...
  • Anee
    mind2 jeles abban
  • mikike
    de hát a megbízhatóság meg ilyesmik?

nem játszani akarok csak ne fagyjon ez a szemétkupac
  • Laci
    Duron!Duron!Duron!Duron!Duron!Duron! - Ehe, bocs az értelmes hozzászólásért, csak ilyenkor beindulok... Mocsok Intel!Mocsok Intel!Mocsok Intel!Mocsok Intel!Mocsok Intel!
  • ixyon
    jaja
  • Anee
    jha meg az ár azért kicsit elcsap az inteltől....
    Celeron633:13200
    Duron800:13200
    Celeron900:28380
    TB 1000 266FSB:28600
    Haha ezek után a fasznak se kell celeron....
  • Anee
    Jó de Tommykám nézd azt is hogy mit tesz....az hogy nincs hőérzékelődióda benne az csak az olyanoknak lehet baj akik nem halják hogy leáll a venti(vízhűtés)......
    Amúgy a Te 1064es C2d ér kb egy 800as Duront....
    Ilyen adatok mellett azért jobban óvja az ember a prociját..............................................................................
  • Anee
    mért harap?????
    SSL sajnos nincs intelbe se csak SSE de kihasználtsága...................nem teljes....
    A Cerka az egyenlő a kocsifossal szal nagy intelbuzinak kell lennie az illetőnek aki azt vesz ma