ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze jelenleg elérhetetlen, de ez még rajta van a térképen.
iSS!
Nem elérhető normál módon, Fdev rakott fel néha ajándékból egy-egy játékost.
Ami elérhető, az a Distant Stars végpontja, az Anaconda Graveyard.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Addig is: melyik a galaxis fősíkjától legmesszebb eső csillag ("felfelé" vagy "lefelé"😉, amit még a térkép is megmutat?
iSS!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Elnézéseteket a vízkavargásért...<#vigyor5>#vigyor5>
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Ha túl közel lesz bármihez, akkor majd a jogtulajdonosok szólnak nekik, hogy hátrébb az egerekkel (nézd meg hány nyilvánvaló Minecraft nyúlás kapható névben és kinézetben, és a Microsoft se tud mit tenni).
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.05.12. 18:32:16
Mellesleg a tartalomhoz sem igazán illik a név.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Továbbra se csinálták meg az ED-hez a légköri leszállást, inkább csináltak valami ehhez hasonló külön játékot...<#whatever>#whatever>
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!
Én legalábbis nem szoktam túl nagy ügyet csinálni ebből. Amit veszítek a reputációmból a megbízónál, azt amúgy is elég hamar vissza szoktam tornázni ahhoz, hogy ne okozzon gondot.
Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, SSD M.2 Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB
Most akkor, mi van ezekkel a küldikkel? .... én nem értem. "Asszem" maradok a futárkodásnál, meg a személy szállításnál.
bocsika, pirulós smile-t nem találtam, érd be ezzel <#pardon1>#pardon1>
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.05.08. 17:29:07
Warning! Cargo bay open, shields are down!
szóval akkor te a chieftain megjelenéséig bringáztál<#awink>#awink>
Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2018.05.08. 13:54:05
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
Szürke eminenciásként, titkos kereskedelmi háborúban segítem elő, hogy szektorról-szektorra morzsolják fel a korrupt bandát. Persze, ők azt hiszik, hogy a támogatójuk vagyok. Még a naval rankomat is apránként tolják felfelé. Pedig ha tudnák az igazságot...
Jókat kuncogok magamban, mikor a kantinban a fedes piloták egymás között susmorognak egy hívatlan vendégként érkező hajóról és a parancsnokáról, amely ha feltűnik egy szektorban, ott valahogy a Föderáció frakciói hirtelen gyengélkedni kezdenek, ellenben Szövetség erőre kap.
De azt hiszem ideje indulnom, talán végeztek az Uninvited Guest rakodásával... <#wink>#wink>
Mondjuk föderációs sincs.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
szal én maradok a federációnál az fix 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.05.07. 14:11:17
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
A legjobb, amikor egy frakció saját maga ellen küld egy másik szektorba planetary scan mission-re. Hozzáteszem, hogy mind a két szektort ők vezetik... <#fejvakaras>#fejvakaras>
A magam részéről maradok a Szövetség szövetségese, ők legalább nagyjából "jó fiúk", még ha nem is makulátlan páncélú lovagok. A legfontosabb amúgy is az, hogy az ember legalább a saját becsületkódexét betartsa ebben a romlott galaxisban.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
(amúgy a Birodalom belül is van rabszolgaságellenes power)
Hát nem tudod, hogy narkóval és teljesítmény fokozókkal teletömött rabszolgák vére tapad azokhoz a hajókhoz a ragyogó fehér festés alatt? Pfuj! Szégyentelen! <#awink>#awink>
Az egyetlen ok, amiért valaha át fogom tenni a ténykedésem a Birodalom területére, az lesz, hogy belülről bomlasszam és forgassam fel az egész romlott bagázst. <#eplus2>#eplus2>
Jó pár óra játékidőt beleöltem abba, hogy megkapjam az engedélyt a SOL-ba. A terveim között szerepelt, hogy majd jól leszállok a holdon és onnan gyönyörködök a Földben....talán még megkeresem az kitűzött amcsi zászlót is 😊
Aztán...nem tudtam leszállni. Azt hittem, hogy csak valami szerverhiba, de hála Dzsini-nek, most már értem. (<#falbav>#falbav><#taps>#taps><#mf2>#mf2> ...na mindegy. Elengedtem.
Most inkább "disszidáltam" és csatlakoztam az Empire-hez, hogy kibulizzak magamnak egy Baron Rangot az Imperial Clipperért. Úgyis az a hajó áll a legközelebb a szívemhez. Magán véleményem, hogy az Imperial hajók az Elit Dangerous Mercedes-ei: Imperial Eagle=Mercedes A Class; Imperial Courier=Mercedes C Class; Imperial Clipper= E, vagy S Class (felszereltségől függően <#beka3>#beka3>); Imperial Cutter=Mercedes-Maybach Pullman S650<#fogmosas>#fogmosas>
Légköre nincs, nem lezárt, mint a Triton és még sem...
iSS!
(innen lehetett amúgy tudni bőven a bejelentés előtt, hogy a Jurassic World fejlesztése elkezdődött, hogy jelentős ugrás volt a létszámban)
Nem azzal van a baj, hanem azzal hogy nem jó a gazdasági rendszer, legjobb példa erre az, hogy hiába veszel egy közel 100 milliós belugát igazából nem tudsz vele több pénzt keresni mint a másfél milliós dolphinnal, mindezt ugy, hogy a belugának szintén nagyságrendekkel több a biztositása stbstb. Mi értelme van egy olyan utasszállitonak, amelyek maximum ünnepnapokon tudsz megtölteni utasokkal?
Amíg a nagy távolságok alapján fizettek addig még volt értelme, de miután nerfelték az utasszállitos küldiket is onnantól kezve semmi értelme...
A baj azzal van, hogy itt egy gyönyörü tényleg végtelen hatalmas univerzum és nem akarják megölteni játékélménnyel nem akarják továbbfejleszteni kiböviteni a játékélményt, arra korlátozodik a játék, hogy marha kinkeserves modon farmolj ki 1 milliárdot egy jobb hajóra, aztán másik milliárdot egy másik hajóra és igy tovább. Bármi ami jól fizetett eddig, azt elöbb utobb nerfelték, kicsit olyan az egész mintha tudatosan épitenék le a játékosokat ezzel bocs a szóért de iszonyatosan arrogáns "politikájukkal" ami arról szól, hogy tudatosan rontjuk a játékélményed mert nehogy jól érezd már magad, lusták vagyunk játékélményt fejleszteni ezért a meglévökre korlátozva azt akarjuk, hogy minél lassabban haladj...
Annyi minden játék elem kerülhetne a játékba, nagyon menő volna ha elérhetővé vállna a nagy pénzkereset és hogy azzal lehessen is mit kezdeni. Pl lehetne saját flottát épiteni, aminek keretében kereskedő utassztállitó és harci hajókat adhatnál ki npc-nek, szóval hiába keresnél sokat, tudnád hova tenni a pénzt, vagy idővel vehetnél ne adj isten épithetnél hatalmas összegekért legalább saját kis outpostokat, stbstb.
Még egyszer mondom itt van egy végtelen gyönyörü univerzum egy hatalmas játéktér, és ha valami megmutatott pl a star citizen az az, hogy bizony komoly igény volna a mélyebb játékélményre és nagyon sokan hajlandóak is zsebbe nyulni érte...
Braben-nek elég nagy tervei voltak ezzel a játékkal, de sajnos az látszik, hogy ezen tervek nagy lassan fognak megvalósulni már ha meg fognak valaha...
Jó lenne...
https://fxmason.blogspot.com/
Régebben már beszéltünk róla, hogy nem fogják rövid idő alatt lezavarni ezt a háborút, tehát először el kell jutni addig, hogy az "emberiség" rosszul érezze magát. Hogy azok, akik nem akarnak részt venni az egészben, azokra is valamennyire (nem nagyon, mert sokan csak kamionozni akarnak, és kész) hatással legyen. Ehhez pedig a mostani pár tucat kipukkasztott állomás kevés. A mostani Thargoidok a regények és Salomé alapján a menekülő társaság, akik nem keverednek konfliktusba, csak átszaladnak rajtunk. Majd jön a fő haderő (tippem szerint leghamarabb jövőre), és akkor lesznek komolyabb dolgok. De ez - mivel a játék valós időben folyik - sok évig el fog tartani, az előző is több generációs volt, a Thargoid fenyegetés valószínűleg mostantól állandó része lesz a játéknak, és lesz a térképnek egy olyan része, ahol "nyugi" van, lesz "problémás" és "veszélyes" terület, ahol már visszatérhet az említett általános fenyegetés.
És akkor jöhet esetleg az is, ami még nincs, de el tudnám képzelni - hogy be lehessen lépni konkrétan a seregbe, katonaként.
Ott kapnál egy hivatalosan felszerelt hajót (rangodnak megfelelőt), és mehetnél katonáskodni a veszélyeztetett területeken. Futárkodni, harcolni, és ha szükség lesz rá, kivezényelnek a Thargoidok ellen is. Már régóta beszélnek arról - Frontier oldalról is, tehát ez valós cél - hogy lennének hajókhoz, felszerelésekhez kötött küldedések (nem csak olyan szinten, hogy Outpostra kell menni, ami a nagy hajókat kizárja). Ennek részeként előkerülhet a fenti dolog - leszállsz egy katonai megashipre, ott beültetnek egy Viperbe, aztán usgyi. Ezzel egyrészt kiveszik az elveszett saját hajó esetleg túl magas költségét, ami elijeszti a játékosokat, másrészt nagyon jól lehet skálázni a kihívásokat, hiszen tudják, hogy milyen géppel indul neki a játékos.
Innen nézve az, hogy most ennyit érzünk a Thargoidokból - tulajdonképpen jogos. Nem érezzük a fenyegetést, mert nincs. Nem is akarják még, hogy legyen. Megjelenik pár pirossal jelölt állomás a térképen, néhányan fegyverkeznek, folyik a technológiák fejlesztése, de az igazi háború még messze van. Nagyon lassú a játék ilyen szempontból, és ez sokaknak fáj, de ha valóban hosszú távra (értsd: sok évre) tervezik a Thargoid konfliktust, akkor most épphogycsak elkezdődtek a dolgok, és a nyitánynál tartunk.
Az eredeti Elite-ben (igen én még játszottam azzal is, és gyerekkorom egyik meghatározó számítógépes játékélménye volt) a thargoidok általános fenyegetést jelentettek mindenkire. Bárhol feltűnhettek, és bárkit kiránthattak a hipertérből. Viszont az ellenük használható fegyverek, még ha drágán is (talán ranghoz is kötve voltak), de nagyjából általánosan elérhetőek voltak. Létezett egy bomba, ami kiütötte az interceptorokat, de amúgy hagyományos fegyverekkel is ki lehetett őket lőni, az anyahajók ellen pedig a military laser volt hatásos.
Bárhogy nézzük, a jelenlegi thargoid fenyegetés még mindig csak egy izolált dolog. Lehet, hogy letaroltak néhány szektort, és elpusztítottak néhány hajót, de az általuk okozott kár szinte elhanyagolható, és nem általános pusztítás. A nagyhatalmak közül a Birodalom és a Föderáció rendelkezik a legnagyobb mozgósítható haderővel, a Szövetség lehet, hogy több hajót lenne képes mozgósítani, de ezen a téren messze nem olyan jól szervezett. A Birodalom és a Föderáció szerintem kivárásos taktikával próbálkoznak, azt remélve, hogy a másik fogja megszívni inkább a thargoid támadást, és így később a meggyengült ellenfelet már le lehet győzni, területeit felett át lehet venni az irányítást, a megmentő szerepében tetszelegve. Addig pedig maradnak a látszatcselekvések, és a háttérben folyó hatalmi játékok, meg egy maréknyi ember, akik látják a fenyegetés valódi léptékét és próbálnak tenni ellene.
Szerintem egyáltalán nem baj, hogy drágák a hajók és sokba kerül a biztosításuk. Ennek köszönhető, hogy a játék nem változott egy ifjabb Vér Istvánkák által uralt pvp mészárszékké, és így jóval több játékos találhatja meg magának azt a játék stílust, amit vonzónak talál. Ezen szerintem nem is kellene változtatni. Hiszen attól, hogy egy háború van kialakulóban, még mindig lesznek olyan szektorok, ahova árut kell szállítani a gazdaság működtetéséhez, ahol élelem kell az éhezőknek, ahol gyógyszer kell a betegeknek. És persze mindig lesznek ügyeskedők és élősködök, akik a becsületesebbek kárára próbálnak hasznot húzni mindenből. És persze lesznek olyanok, akik ezeket a férgeket levadásszák. Hiszen az emberi faj már csak ilyen...
Szóval a saját meglátásom az, hogy a thargoid fenyegetés előbb-utóbb általánossá fog válni, és az ellenük használható technológiákat is többé-kevésbé általánosan, esetleg combat rank függően, hozzáférhetővé fogják tenni. Ez persze csak akkor fog bekövetkezni, ha már mindegyik nagyhatalomnak kellő mértékben fájni fog a thargoid jelenlét. Talán sor fog kerülni némi általános mozgósításra is hatalmak részéről, de a dolgok végkimenetele rajtunk, független pilótákon fog múlni, mint ahogy eddig is a mi fajtánk szállította a kutatásokhoz szükséges anyagokat és infokat.
Erre kellene nekik egy kis feedback. De hiába írnál az is hasztalan. Csak a nagyon durva Elite core jár a fórumra irogatni és ők biztos nem így gondolnák.
A gondok a gazdasági rendszernél kezdődtek és máig az vet rossz árnyékot erre a játékra... Kb 15 millió egy jobb hajó biztosítása, ellenben 2 milliót kapsz ha levadászol egy interceptort... Amellett hogy nem olyan könnyű egyedül leszedni még meg sem éri, majd fél órás harc és kétmilliós jutalom fejében kockáztatsz 15 millió veszteséget?!
Szóval az van, hogy a kisebb hajokkal nem nagyon érdemes harcolni velük, a nagy hajókkal meg nem éri meg anyagilag. Emellett mindenki grindel, nagy hajókra gyűjti a lóvét, közel 3 milliárd kredit ha a három legjobb hajót be akarod spejzolni és fel is akarod fullra fegyverezni stbstb.
Szóval ha nem nerfelnének mindent, akkor leszarnák az emberek, meg akkor nem lépkednének ki csata közben is, de amig egy fél napot kell gürizni csak azért, hogy azt a 15 milliót visszahozd, addig nem éri meg, nem beszélve arról, hogy mint mondtam mindenki gyűjt a nagy vasakra, és bizony 3 milliárdot nem könnyű összeszedni ha valakinek van munkája, családja és nem tud reggeltől estig játszani...
https://fxmason.blogspot.com/
Na akkor a maradek 90%-bol is aktivalodna 😊
(...vagy nem)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.05.02. 20:12:45
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”