23609
-
Max_Andaxin #9130 Jó 5 hónappal ezelőtt majndem eladtam az Sytek X52-met, mert nem volt olyan játék aminden hazsnáltam volna....War Thuderben teljesen jó volt az egér+bill. combó, ha az ember nem SIM-csatákban játszott
Az ED-ben is egér+bill.-el kezdtem, de aztán előkutattam a szekrény mélyáről a x52-t....és... A a játék felismerre, és egy 90%-an megfelelő kiosztást hozott össze nekem...én a két + vektort oldalazás és vertikális emelkedést nem a jobb oldali Joy-részen haszánálom - amint amit alapban kioszt - hanem átraktam a gázkarra, az ott lévő 4 irányú "kis joy-ra" Így az össze irányt tudom használni és lőni is, és ajöbb hűvejkem szaba marad a fly-assist kapcsolgatására, meg az energia eloszásra....
Viszont még mindíg úgy érzem, hogy rengeteget kell repülnöm, hogy valóban elmondtahassam, hogy provin repülök...-:) -
#9129 Szép hosszú már a buglista, lesz itt még heti szinten patchelgetés egy ideig - egy ekkora átalakítást csoda, hogy ennyi aprósággal megúsztunk :)
(pl. eltűntek a Bi-Weave pajzsok is)
Szerencsére kb. 2,5 kly-re vagyok kint, úgyhogy nekem még ráér :) Addig is roverezek, fantasztikusan néznek ki a bolygófelületek :) sokkal szebben festenek a csillagfényben.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.27. 19:17:55 -
#9128 Mindenkinek más jelenti a "jó" játékot, ha jól értem szerinted az lenne a jó, ha minden 10 ezres bountyért hosszan meg kellene küzdeni (és hétvégénként pár órát játszva talán fél év alatt össze tudsz magadnak szedni egy Vulture-re valót), mások szerint nem. Egy designer dolga nem az, hogy mindenkinek megfeleljen minden ponton, mert erre nincs lehetőség. Az a dolga, hogy mindenki megtalálhassa azt a részt a játékban, ami neki megfelel és neki jó.
Rengeteg visszajelzést kapnak, és foglalkoznak azzal, hogy a játékosok mit szeretnének, és amennyiben az nem tér el gyökeresen az alapelvektől, akkor hajlandóak változtatni.
Ha megírod nekik a véleményed, kifejted, hogy mit miért tartasz jónak - pl. a Frontier fórumon - akkor valószínűleg találsz majd olyanokat, akikkel egyezik a véleményed. Amíg csak nekem írod a szövegfalakat, addig ők nem fognak róla tudni.
Én amellett vagyok, hogy egy AI ne viselkedjen úgy, mint egy emberi játékos minden téren, mert az nem vezet jó, érdekes, élvezetes játékhoz, hanem szenvedéssel telihez, amitől sokaknak elmegy a kedve.
Az nem hiszem, hogy megfelelő hozzáállás, hogy gyakorlatilag ismeretlenül letaknyosozol játékosokat, és elkönyveled őket ilyennek vagy olyannak. Semmit az égvilágon nem tudsz róluk, nem vettél részt a bétában (ezekszerint nem is néztél róla beszámolókat, hiszen akkor láttad volna hogy működött az AI, és hogyan változott a béta 6 szakasza során), de így ismeretlenül is elítéled az egészet. Plusz előre kitalálod, hogy mi hogy fog történni az alapján, aminek egy apró részletéről tudsz néhány mondatot (ha jól látom nem figyeled a közösségi felületeket, a Frontier kommunikációját), a többit pedig magadnak kitaláltad mellé - nem mondom, hogy rossz a fantáziád, de ne gondold, hogy mindent eltalálsz :)
A felfedezőkkel kapcsolatban - megmondták, hogy a felfedezéshez most még nem kellenek fegyverek. Nem tiltja meg senki, hogy vigyen bárki. Ugyanígy nem tiltja meg senki, hogy valaki shieldless tradert használjon. Veszélyes? Igen. De mindenki maga dönti el, hogy hogy játszik. Te is játszhatsz úgy, ahogy kedved tartja. -
#9127 Visszatért a Soontill Relics (Ngurii, Cheranovsky City). Meta Alloyst pedig a Maia rendszerben lehet vásárolni ideiglenesen Darnielle's Progress településen. Nem volt itt semmi nyomoznivaló, bug volt (van). -
nibron #9126 Na pedig pont ez lenne a lényeg. Lehetőség szerint ugyanúgy működjön mint egy játékos. Egyrészt nem tud azonnal elhúzni 7-8 km-re, mert nem várom meg békésen sajtot majszolgatva, hanem megyek utána, és ha elugrik, én is ugrok utána (ez a játékban amúgy tök jól meg van csinálva). Akinek ez nem tetszik, az nem hunter csak egy 8 éves taknyos kölyök általában szólóban, mert openbe már nem mer kijönni. Amikor játékosok ellen harcolok, rendszeresen ilyenek jelentgetnek fel. Azért is szeretem a játékosokkal való csatát, mert ők ezt csinálják. Ha téged id-znek, és úgy alakul, te is menekülsz, az ellenfeled pedig próbál megakadályozni, és fordítva is így igaz. Az npc-knek is így kellene működniük mert ha nem ezt teszik, egyszerűen nincs értelmük. Alapvetően azért vannak az npc-k, mert nélkülük elég néptelen lenne a játék, játékosra vadászni rettentő időigényes feladat, az npc-en lehetne gyakorolni ill. pörgősebbé, akciódúsabbá lehetne velük tenni a játékot. Most az a játék, hogy óránként ki hány millát pörget ki. Valószínű, hogy az első bétában (idő hiányában sajna bétákkal nem foglalkozok ezért nem is ismerem) a menekülő npc még nem kellően volt leprogramozva, inkább azon kellett volna csiszolni, nem pedig eldobni/visszaállni erre. De úgy is meg lehetett volna oldani, hogy ezeknek a "bounty hunterek"-nek csinálnak külön ilyen béna npc-t egyes szektorokba. Mondjuk a RES-LO lehetne ilyen. Vagy fordítva: a hazRES lehetne normális npc-el, a többi meg a bénákkal. De valszeg itt már megint az a rohadt marketing beleszólt a dolgokba (hogyan lehet a legegyszerűbben megoldani a dolgot).
Ha jönnek majd a thargoidok akkor milyen sírás lesz majd? Pl. az explorer hajókat kikapják a hipertérből (mert ugye ez az egyik specialitásuk), vagy mivel a felfedezők többsége eleve a békésebb/bénább kategória, azokat békén hagyják? Esetleg idővel bevezethetik, hogy a buborékon kívül ne lehessen lőni (az ARMA2 játéknál, ami ugye egy harcolós-lövöldözős játék, volt egy pár szerver ahol ezt be is vezették, csak azért mert a játékosok nagyon utálták, hogy folyamatosan lelövik őket). Amikor támadnak azt legalább úgy teszik mint az első elite-ben, vagy azt is lebutítják, mert ha igen, teljesen feleslegesek. Ellenben ha clusterben érkeznek legalább 20-an, villámgyorsan manőverezve, állandó lézervillogások közepette ahogy ezt régen is tették, az simán megalapozza a bokalefosást, és a hajóinkra is visszahozhatja azokat a dolgokat amik a régi játékban voltak: hátsó fegyverek, katonai lézer, mindent vivő bomba (már nem emlékszem a nevére), stb. De valszeg nem ez lesz, mert az "ifjabb korosztály" összesírja vele a netet, és nem biztos, hogy a marketing is elviselné. Am ezzel kapcsolatban végignéztem egy videóinterjút Daviddel, és elég érdekes dolgokat mondott. Először is, ha nálunk egy értékesítő kolléga (azért ő, mert ők ismerik legkevésbé a rendszereket) nem tudna elfogadható választ adni (és a jelenleg fogalmam sincs, és most éppen nem is tudom, egyáltalán nem az) simán repülne. A másik, hogy szakmai berkekben annak a kijelentésnek, hogy majd beszélek a programozókkal hogyan tudják megcsinálni semmi értelme, mert nem a programozó dönti el, hogyan épüljenek fel a dolgok. És még csak nem is a tervezők. Ők végrehajtók, meg kell oldaniuk a feladatokat amiket kapnak. Jól néznénk ki ha pl. a microsoftnál a programozót vagy szervezőt/tervezőt kérdezték volna arról, hogy bele tudják-e rakni a wifit a windowsba. Szóval a válaszaiból kiderül, hogy már őt is lenyomta az üzletpolitika.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.05.27. 18:50:14 -
#9125 Az első bétában menekülőre fogta az AI, rendkívül zavaró volt állandóan vagy kergetni, vagy nézni a wake-jét. Nehéz úgy bountyt szerezni, ha minden AI ellenfél azonnal 7-8 kilométerre rohan ha leesik a pajzsa (és távol tartja magát), és elugrál, ha érzi, hogy vesztésre áll.
"Reális" volt? Igen. Élvezetes? Nem.
Minden bounty hunter a haját tépkedte, hogy így végképp nincs értelme játszani.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.27. 17:40:02 -
nibron #9124 Bocs, de ezen besírtam:
"Ebben egyöntetű az egyetértés, veterán PVP-sek is azt mondják, hogy élvezetes a magas színtű AI-k ellen harcolni"
am mitől veterán? több mint 1000 órát AI-zott? Esetleg azt is szólóban?
Tegnapi frissítés után ma reggelig elég sok alakkal beszélgettem, és hát eléggé meghatározta az alaphangulatot (szarrá röhögtük magunkat) a balf*sz AI-k működése. Amiben mi 100%-ig egyetértettünk az, hogy a legtutibb AI-t is pillanatok alatt simán ki lehet nyírni ha többen támadunk rá. Teljesen lehülyül, eszében sincs menekülnie, össze-vissza forgolódik és annyi neki. Ha a programozók normálisan elemezték volna a játékosok viselkedését, akkor pl. egyetlenegy elite kondának sem jutna eszébe 4 db fullra szerelt vulture-al szembeszállni. Húzná el onnan a belét. Mert a játékosok ezt teszik. Volt, hogy azzal szórakoztunk, hogy id-ztünk játékost, ráugrottunk hárman de nem lőttünk, csak figyeltük mit csinál. Saccperkábé 80% rögtön menekült, a legviccesebb beírta csetbe, hogy "holy shit", majd megköszönte, hogy nem bántottuk. De olyanra nem emlékszem, hogy megtámadott volna bárki is. És nem láttam egyetlenegy menekülő "intelligens" npc-t se.
Amúgy az egyik hazRES-ben csak 7db elite konda volt a rendfenntartók részéről (ha jól tudom 25 játékos és npc-re van korlátozva egy terület), nem is lehetett tőlük rendesen vadászni, mert mindig ott voltak ahol éppen lőttek. Át kellett mennünk HI-be, ott elviselhetőbb volt. Jó, hogy belépéskor figyelmeztet, hogy nem igazán van rendfenntartás. -
#9123 Hátha valaki lemaradt róla:
-
#9122 GG Brada! -
nibron #9121 A frissítés tulajdonképpen újratelepíti a játékot.
Gratula, de azért az ivászattal vigyázz. A motor józanul is két kerekű koporsó.
Azon az sem segít. -
#9120 Te dolgod, hogy mit gondolsz, én figyelem a kommunikációt, figyelem a reakciókat, a beszélgetést, ami megy oda-vissza irányban a közösség és a Frontier között, és úgy gondolom, hogy nem áll érdekükben olyasmit mondani a játék működéséről, ami konkrétan nem úgy van. Azért alakítottak a küldetésrendszeren is, hogy átláthatóbb legyen, a fórumon pontos számokkal, szorzókkal leírva beszélnek a fegyverek működéséről, sebzésekről, távolságokról... miért pont az AI-t és az ő hajóikat működtetnék másképp, mint mondják?
Hogy van mit javítani rajta? Hogyne lenne, írják is, foglalkoznak is vele (már a béta alatt is rengeteget alakítottak rajta a visszajelzések alapján). Hogy sokkal jobb, mint volt? Ebben egyöntetű az egyetértés, veterán PVP-sek is azt mondják, hogy élvezetes a magas színtű AI-k ellen harcolni.
A dokkóval kapcsolatban továbbra is tartom, hogy nekem még soha, még se meg se karcolta se felszínen, se semmilyen bázison a Clipperemet - nem a legelegánsabb a repülési stílusa, ebben egyetértünk, de nekem kb. 100 dokkolásból (kb. a fele felszínen, a maradék nagy bázisokra, outpostot nem próbáltam) egyszer se hibázott, ráadásul egy nagy méretű hajóval. Ez rettentő pici minta, de nekem ekkora jutott :)
Az Elite 1 automata dokkolója C64-es egyébként szintén képes volt hibázni, nekem többször kipukkasztotta a hajómat, mert valamilyen elgondolásból az utolsó másodpercben beállt merőlegesen a mailslotra. -
Janicsillagasz #9119 Mivan? 8.4 giga? Atyaisten! Sztem jobb lenne egyből újratelepíteni az egész játékot xD
Ja és sikerült a motoros forgalmi vizsgám, lehet inni :)
Már csak az űrhajóra kell letennem a jogsit mert nehezen kezelem még a Python-t :D -
nibron #9118 Értem én a marketing szöveget, mondani sok mindent és sokféleképpen lehet, az utóbbi időben elég divatos lett az önfényezés is, sajnos az én szakmai területemen is (speciális járműelektronika) ahol nem kellene. 10-15 éve még azt mondogattuk, hogy bennünket nem zavar az üzletpolitika mert a funkcionalitás és biztonság előbbre való, de ma már nem ez a helyzet. És sajnos ez a tendencia ezen a játékon is meglátszik (üzletpolitika-marketing az első, és a kimenő kommunikációt is ehhez alakítjuk), míg az elődje pont a fordítottja, ezért pl. a játéktervező(ke)t jól picsán rúgnám.
Most nem írnám le mégegyszer amit írtál, hogy hogy kellene működnie, csak a tegnapi tapasztalatok alapján az látszik, hogy az ügyes manőverezés kimerül abban, hogy jön rád mit az állat, próbál a seggedbe beállni és ottmaradni és onnan lőni. Tulajdonképpen a régi is ezt csinálta ebben az újban valszeg ezt bontották fokozatokra. Az ügyes kifordulásokból és elboostolásokból én, és akikkel játszottunk tegnap semmit sem láttunk, ugyanolyan bénák mint eddig is voltak. Az, hogy ügyesebben, célirányosabban lő egy AI tulajdonléppen mit jelent? A programozó leprogramozta, hogy téged ott találjon el ahol akarja, szétmenjenek, működésképtelenné váljanak a moduljaid még akkor is ha a modul 90% fölött van, míg te egyszerűen nem tudod szétlőni pl. a PP-ját záros határidőn belül pl. még 2db 4 pöttyös large beam-el sem. Igazából most modult támadni nem is érdemes, globálisan kell megsütni oszt jóccakát. Ha egy picit is értelmes lenne, tényleg tudnia illene mikor kell visszavonulnia/elmenekülnie, ezzel szemben az van, hogy 4-5-en lövik, a hull-ja már 10% alatt, de ő még mindig csak támad, az viszont gőzerővel. A lézerek sokasága sem jelent olyan sok mindent, neked mint ellenfélnek azt kell nagyon gyorsan eldönteni (kb. egy faék intelligenciájával), hogy mekkora sebzése van és erre építeni a stratégiát ami azért lássuk be elég egyszerű. Minél kevesebbszer találjanak el. Igazából a manőverezés ami igazán számít, aki jól manőverez az egy kisebb géppel gyengébb fegyókkal tuddja a célpontot megsemmísiteni, míg egy kevésbé jártas játékosnak erősebb gép kell nagyobb fegyverekkel. És ezért jobb az élő emberekkel szembeni játék. Az izgalmas, ez viszont inkább idegesítő ill. röhejes. X3-ban, a scriptes kalózokkal izgalmasabb a harc, mint itt.
A dokkról: nézz meg a youtube-on más játékoknál (pl. X3-as játékok), hogy működik a dokkoló és mindjárt érteni fogod mire gondoltam. Pl. egy dokkolótól alapból várjuk el a precíz lágy bevezetést, ezzel szemben itt rögtön boostal indít, rángatja a gépezetet, olyan dinamikát használ, ami nem is létezik a gépen (fordulás, fék). Gondolj bele: ha egy utasszállító repgép autopilot autoland rendszere így működne. A waiting queue-ról pedig ne is beszéljünk (wtf normáááális?). Főleg, hogy most már be is mondja, hogy szabad a landing pad, a megközelítés stb. Tegnap nagyon durván belevágott a levélbedobónál található antenna/rács szerkezetbe, mert úgy döntött neki boostolnia kell. Beszorultam, alig tudtam kikecmeregni, és a végén még wanted is lettem. Mint előzőleg írtam, az egyesben ezt mintaszerűen megoldották, ott élvezet ezredszerre is végignézni egy dokkolást (pedig a grafika nem ilyen mint most), itt legfeljebb epilepsziád lesz. Ez a dokkoló egy szar silány munka, ebben a formájában ki sem szabadott volna adni. -
#9117 Neutroncsillagé is változott, ezt onnan tudom hogy épp egy olyan helyen vagyok ahol eddíg 25 névtábla nélküli neutoncsillagot találtam, de még mindíg van, pedíg ez nem is az a neutronmező amit énis ismerek, és tartok is arra.
Bár igen, itt már jóval sűrűbbek a csillagok, ezéltal azok is jobb eséllyel fordulhatnak elő, viszont érdekes hogy feketelyukat nemtaláltam -
#9116 Az AI programozó válasza az első napi reakciókra:
"Nope, it's going to get better. Well, needs another balancing pass perhaps, more variety in tactics (to make mid ranks a little easier), and new skills for higher ranks to make them a little less predictable." -
#9115 Jól néz ki az új fekete lyuk ikon a kijelzőn:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
És animál :) -
#9114 Minden AI gép olyan felszereléssel rendelkezik, amivel te is rendelkezhetsz (elvileg), és nem "csalnak" olyan értelemben, hogy semmit nem csinálnak, amit egy játékos nem tehetne meg. Beszélgettek az egyik fő AI programozóval, mondta, hogy rengeteg PVP videót nézett és jegyzetelt végig, hogy "megtanítsa" az AI-t jól harcolni (kb. a CQC megjelenése óta készül ez az új AI). Tudnak jól célozni a fegyverekkel, tudnak fontos modulokra célozni. Tudják kapcsolgatni az energiaelosztót, és tudnak emberi játékoshoz mérten jól manőverezni. Tudják, hogy a modulok hol vannak a gépen, és ha lősz rájuk, akkor a kevésbé sérülékeny oldalukat fordítják feléd. Figyelnek a pajzs állapotára, és tudják, hogy mikor kell visszahúzódni egy kicsit, és néha elboostolnak, ha bajban vannak. Lehetnek mérnökök által fejlesztett cuccok rajtuk, minél magasabb szintűek, ez annál valószínűbb. Azok között van olyan, ami a szkennert zavarja meg, tehát ez stimmel. Rengeteg féle van, fognak még meglepetést okozni, amíg beletanulunk, hogy milyen színű lézer mit jelent :)
A cél az volt, hogy visszahozzák a játékba a "Dangerous"-t, főleg magasabb szinten. Egy novice vagy hasonló AI nem lesz olyan jól felszerelve, és nem fogja olyan gyorsan és ügyesen használni a hajót. Egy Deadly vagy Elite ellenfél viszont nem kukoricázik, és nem áll neki pörögni neked, mint tette azt múlt héten, hanem egy gyakorlott és ügyes PVP játékos szintjén küzd, valós kihívást jelent. Ha túl sok neked, akkor nem szabad beléjük kötni. Újra kell tanulni az AI viselkedését, és ha tudod, hogy neked egy Deadly rangú ellenfél sok, akkor futás. Újra kell tanulni, hogy játékosként mit jelent egy HazRES megjelenő ellenfelek terén, és milyen szinten is vagy az új AI-hoz képest. Sokkal "lejjebb".
Egy pajzs nélküli teherszállító most már sokkal inkább bajban lesz, viszont bőségesen fejlesztettek pl. az aknák, torpedók, rakéták terén, amiket mind jól lehet hasznosítani menekülés közben - ez való pl. egy szállítóhajóra.
Gyakorlásnak Lave mellett megtalálod a Lave Radio Elite rangú narancs Sidewinderét, azt mondják elég komoly kihívás ledurrantani. :)
Nekem a dokkoló még soha nem karcolta meg a gépemet, pedig felszínre zuhanórepülésben is kapcsoltam már be, és szépen FA kikapcsolással és boostolással kihozta a gépet úgy, hogy pöccre érkezett a platformra. -
nibron #9113 Na én pont úgy álltam frissítéskor, hogy legelőször az npc vadászatot próbáljam ki RES zónában. És hát egy kissé vegyesek az érzéseim: én szeretem a kemény harcot, de azt már nem annyira tolerálom amikor úgymond "csalással" próbálják előnyhöz juttatni a gépi ellenfelet. Mindig openben játszom, elég sok játékossal akadtam már össze, úgyhogy elég jól ismerem a játékos-npc viszonylatot. Na ebbe most sikerült kissé beletúrniuk és összességében elég negatívan, mivel egyetlen npc-nél sem láttam, hogy bármi baja lett volna míg el nem érte a hull-ja a 0%-ot. Végig olyan fittek, mint norbikánk a legszebb napjaiban. Kivéve talán az imperial hajókat, mert azok még mindig megállnak maintain-elni, hozzáteszem, hogy ezt külön utálom, olyan mint ha egy hülye angollal hozott volna össze a sors, aki csata közben megáll teázni. Ezzel szemben nekem már 80% fölött is előfordul, hogy leáll a hajtómű, erőmű, kipukkan a szélvédő, vagy egyéb módon leszek harcképtelen. A mozgásuk elég buta, egy elég gyenge játékosénak megfelelő. Elég vacakul manővereznek, de ha egyszer bekerülnek a seggedbe, akkor elég nehéz előle kifordulni. Ott van rajtad 3 méteren és ott is marad és mindig mögötted. Elég érdekes amikor egy vulture nem tud kifordulni egy asp elől, csak mindenféle trükkökkel. Azonkívül mindenük van. A chaff az alap. Olyan mennyiségben szórja el, hogy egy egyszerű közteres simán megbüntethetné szemetelésért. Ha rálő az ember kb. 2 tized mp múlva már szórja is. A másik a rakéta. Van nekik bőven, küldik is rám kb. 2 másodpercenként. A fegyverek is elég érdekesek lehetnek. Lehet, hogy nekik már egy agyontuningolt hiper-szuper cuccuk van, de azon eléggé meglepődtem, amikor egy AspX simán megreccsentette a vulture-t, és nem fordítva. És elég érdekes, hogy igazából akkor keményítenek be, amikor a hull-juk olyan 60-70% alá esik. Az egyiken lehetett valami spéci cucc, amivel összezavarta a radart. Igazából azt sem tudtam ki az, és hol van az ellenfelem, mert abban a pillanatban, hogy megtalálta a radar már el is tűnt. Valamelyik imperial gép lehetett, még a típusát sem tudtam elolvasni. Egyáltalán van ilyen? Mondjuk az Elite1-ben volt egy hasonló thargoid technológia, de az nem így működött (egy ideig láthatatlan voltál, de utána újra kellett töltenie, és annyi energiát elvitt, hogy a használatakor nem lehetett lőni). Szóval érzésem szerint a mostani npc-k ugyanolyan ügyetlenek mint voltak, de segít nekik a technika. Kb. olyan mint egy 2.vh-s lövölde amiben mind a két oldalon van egy mp40-es, de az ellenfélnél öröklőszer van, mg42-es sebzéssel, szuperpontosan lőnek (egy sem megy mellé), végig 100%-os állapotban. Ezért aztán ha harc, továbbra is a játékosok ellen, bár nem vagyok tipikus kalóz (pl. utálok id-zni, egyszerűen nem tetszik), általában megvárom míg kiszednek, addig körülötte legyeskedek. Az npc-k jelen állapotukban összességében elég vackok. Tegnap a frissítés után rengeteg játékos volt fenn (volt olyan ismeretlen akivel pár szó után összeálltunk wing-be), főleg azokban a rendszerekben ahol azok a sárga (security?) ikonok vannak. Mindenki odament megnézni mi az. Elég sok wanted-el összeakadtam. Ebből ilyen kellene minden nap. Kíváncsi is vagyok, vajon hányan jelentettek fel.
Más: én szeretem a technikát (és a lustaságot is) ezért ha sűrűbben dokkolok, használom az autodokk-ot. Ez a berendezés egy csomó más játékban előfordul (pl. az egosoft teljes X sorozatában), és referenciának mindig az Elite 1-ben megismert rendszert veszem alapul. Ott azt rohadtul eltalálták. De itt valami szörnyűség, szinte már félek tőle. Talán ez a legrosszabb amivel valaha találkoztam. Programozóként egyszerűen nem értem, hogy a saját technológiájukat nem tudják átvenni, azt amit már egyszer patentre megcsináltak???
A kereskedelemről: szintén az Elite 1-ben a tömegre többféle mértékegységet alkalmaztak. A arany és a hozzáhasonló értékesebb ritkafémek ill. a drágakövek kilogrammban (lehet, hogy volt gramm is, erre most nem emlékszem) voltak. Ezért aztán fel lehetett belőle spájzolni rendesen mivel a raktér ugye ebben az esetben is tonnában van. Egészen más szájíze volt így a kereskedelemnek és a kalózkodásnak. Az árak és a mennyiségek rendesen meg voltak csinálva, nem így mint most. A jelenlegi rendszerben ezért is unják meg olyan hamar a kereskedést, míg az 1-es változatban ez volt a legerősebb ütőkártyája a játéknak (ezt is megoldották már egyszer). Pedig a dinamizmusra a mostani technológiák sokkal alkalmasabbak lennének mint anno az Elite1-ben. -
#9112 Uhh, de szép képek! -
#9111 Jelented, javítják - azt most megjegyzi, hogy melyik fülön jártál, előtte meg azt nem jegyezte meg :)
A következő pár héten szerintem lesz még néhány apróbb verziószám léptetés bugmentesítéssel.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.27. 12:32:21 -
#9110 AZTA! Isinor rendszerben megjelent egy település! Talán így most meg lehet szerezni az engedélyt! Irány oda, eddig úgysem találtam egy árva Soontill Relics-t sem.. Jól kiba...bráltak velünk, itt a mérnök, de el sem lehet indulni nála, már a belépő az egyes szintre is hiányzik..
Azt sem értem, miért nem bírnak arra odafigyelni, hogy egy frissítésnél ne jöjjenek vissza olyan dolgok, amiket korábban már (többször is) kijavítottak... most megint az van hogy a térkép nem jegyzi meg hogy milyen beállításokkal léptünk ki belőle: kikapcsolom a Routes vonalakat, ki-vissza, és megint ott vannak a vonalak, ráadásul mindig az alap economy -
#9109 ... és akkor mostantól van AI ellen is csatára lehetőség felszínközelben is, gravitációval. Ahol egy cseppet másképp viselkednek a gépek, és nem lehet csak úgy fordulgatni, mert nagyon könnyen elfogy a függőleges hajtóerő :)
Én párszor összekarmoltam a Clipperemet egy szűkebb fordulót véve, mikor dokkoláshoz közelítettem. Nagyon másképp viselkedett, mint az iCourier :) -
#9108 FAO-val (Flight Assist Off - csak ne írjuk le mindig) gyorsabban fordul, ha megfelelő tartományban használja az ember a gázkart (és a thrustereket), mint a corner speedes fordulózással, plussz be tudok siklani pont az ellenfél mögé, ahonnan nincs többé menekülés a nagyobb hajók számára. Vagyis eddig így volt, de majd este megnézem az új AI-t, lehet az első körben elhullok. Én is HOTAS-szal kezelem a játékot, tényleg baromi kényelmes így, féltem is tőle. MEg hát én bal kezes vagyok, a HOTAS meg jobbos ugye, de szerencsére semmi gondot nem okozott ez a kis dolog. -
#9107 Nekem pl nincs is fegyverem, bár nem is vagyok épp közel, lassan megvan a 10.000 fényév, de most ez jelenti a játékot
Utoljára szerkesztette: MikX, 2016.05.27. 12:19:09 -
#9106 A joy és nem joy között nyilván a joy jobb, viszont hagyományos játék joy és hotas között már nincs akkora különbség. Hotas (Hands On Throttle And Stick) kényelmesebb, sok esetben gyorsabb is, de alapvetően új dolgokat már nem fog hozzáadni (except a pedál, az nagy jóság mindenhez). A flight assist off-ot én ritkán használom, lehet, hogy hagyományos gépekből a corner speedes fordulózás nagyon berögzült, nem tudom :) Az ellenfelet sokkal előbb próbálom meg lefordulni (ed-nél a kékkel jelzett sebességtartományban fordul a legjobban), mint assist off-al felé fordulni. Kevesebb esélyed van kikerülni a fegyverei hatósugarából (állunk egymással szemben és lőjjük egymást amíg az egyik elfogy, az nem jó opció :), és nekem lomhának is tűnt, ráadásul ha visszakapcsolsz, akkor a legtöbb sebességet azonnal el is dobja. Aztán lehet, hoyg az új AI ellen kelleni fog, meglátjuk. -
#9105 Azért célon tartani a fix fegyvereket jóval egyszerűbb hotas-szal, és az egész manőverezhetőség jóval kontrollhatóbb, jobban adagolható, és valóban kényelmesebb is. Nekem a Flight Assist Off-os repülés is mérföldekkel kezelhetőbb, mint egérrel. -
#9104 Ja ja, kíváncsi vagyok, hétvégén majd letesztelem :) -
#9103 Kíváncsi leszek mi lesz a tapasztalatod az új AI-val :) Figyeld a rangokat. -
#9102 Én repszimulátort is nagyon sokáig alap joy + nézelődéshez egér kombóval repültem, most már van egy gész jó hotas trackIR-el. A különbség nem az, hogy mit tudsz megcsinálni, hanem az, hogy mennyire kényelmesen. A G940 joy tetején van egy extra kis joy. Arra rátéve a kisegítő fúvókáket qrva kényelmesen és gyorsan lehet "extra" mozgást belevinni a dogfightba. A gázkar és joy hat switcheire meg rengeteg olyan gombot, funkciót tudsz rátenni, amit ezután nem kell keresgélni a billentyűzeten. chaff/flare, boost, shield, satöbbi. NPC engem még eddig csak egyszer lőtt ki a játékban, még Sidewinderes koromban túlvállaltam magam egy conflict zone-ban :) Pedig én rendőrködök, nav beacont és extraction sites-okat farmolok, mióta megvettem a Vulture-t, azóta python vagy konda sem ellenfél - persze npc-ken edzek még, pvp nyilván más téma, sokat repkedek online szimultorral, erről nem kell meggyőzni :) -
#9101 Én el tudok képzelni valami "AI pilóta" modult, amit ugyanúgy meg kell venni és berakni a hajóba - ott olcsón mondjuk "Competent" AI-t kapsz, drágán meg "Deadly"-t (akár több fokozattal). És ha te ülsz a vadászban, akkor a főhajót vezeti, ha a főhajóban, akkor a vadászt. -
#9100 Abban reménykedek, hogy a két nagy hadihajó által hordozott kicsi vadászok is ugyanazon a szinten fognak harcolni az új AI-val felvértezve, mint amin a főhajót vezető CMDR leledzik. Ugyanis így még Solo módban is fel lehetne venni a versenyt (kisebb) wingek ellen. Bár nem tudom, hogy ez a kötelék-képesség hogyan működik - ha működik egyáltalán, és nem csak blabla a leírásukban -, még nem vettem meg a Cuttert.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.27. 10:40:40 -
#9099 Én openben tolom,egy kezemen meg tudom számolni hányszor kötöttek belém playerek,igazából egyszer váltottam solora amikor egy forgalmasabb outpostnál konkréten sorban álttak a playerek dokkolni(igen,robigo volt :D)
Még a barnaclesnél is békén hagyott mindenki -
#9098 És ahogy utaltál is rá - csak a joystick senkit nem tesz profi pilótává, és egy kontrolleres / egeres jó pilóta is komoly gondot tud okozni, ha tudja mit csinál. Igazából a profi repülés ott "kezdődik", ha elkezdi a pilóta tudatosan használni a Flight Assist lehetőségeket, és ismeri a hajóját-felszerelését, hogy mire is jó pontosan.
A most következő hetekben kiderül, hogy az új AI deadly-elite szinten mekkora gondot okoz a "kocajátékosnak", látványosan használja a flight assistozást, oldalaz, hátrál, elfordulva harcol... már most panaszkodtak néhányan rá redditen, hogy széttépte őket egy Elite NPC :) -
#9097 A két harcos ranglétrát (Combat, Aréna) billentyű+egérrel másztam meg (a lehetőségekhez képest nem is lassan), mindig is ezzel játszottam, tehát a tapasztalat az hogy a dolog működik. A fő játékban Solo nyomom, de a CQC-ban azért mindig tudtam, hogy mikor kerülök össze olyan playerrel, aki joystick-gázkar(-pedál esetleg) kombóval Flight Assist off módban tolja, mert ha egy ilyen még ráadásul TUD is repülni, akkor az ellen teljesen esélytelen voltam. Pláne ha még van egy Oculus is a fején. -
#9096 Sokféle dolgot csinálhatsz - kereskedhetsz, bányászhatsz, felfedezhetsz, harcolhatsz - magadnak "építed" a játékot, nagyon nem sztori alapú, vagy ahhoz kötött - küldetéseket teljesíthetsz, ha akarsz (pár dolgot elérni kell is), de nem kell. Nagyon sandbox, azt építesz magadnak benne, amit akarsz - ha úgy döntesz, egyetlen lövöldözésbe se kell keveredned, menekülhetsz is.
Billentyűegér bőven jó, (xbox) controller bővnen jó, még a "nagyok" között is találsz olyat, aki ezekkel játszik. Persze más élmény, és a nagyonprofi kezeléshez a joystick-gázkar páros az igazi, de jól meg lehet lenni nélküle. Én egy X360 controllert használok, és még nem éreztem, hogy valamit emiatt ne tudtam volna megoldani, amit szerettem volna. -
#9095 Igen, abszolút, első hónapban csak egér + bill-el nyomtam, sokat harcoltam is, meglepően jól irányítható a hajó vele. -
Yag #9094 No. Tegnap megvolt a rendszer ellenörzés, és úgy látszik futna a gépemen elfogadhatóan. A tutoriált végig vittem. Hm. Igazából minden feladat amolyan lövöldözős így vagy úgy csináld feladat. Ez a része vonz a legkevésbé. De.
Technikai jellegű kérdésként. Billentyű+egér kombóval életben lehet maradni az Elite Térségben ? Nem vagyok nagy fighter, értem ez alatt, hogy alapvetően kerülöm a konfliktusokat tehát nem shooter játékként kezelném. Láttam videókon olyan komoly berendezéseket és Joyokat cockpiteket, hogy csak lestem. Remélem nem mindenki ilyen felkészült ebben az univerzumban. Tapasztalat ? -
#9093 nos hát én ezekhez kint a nagy semmiben nemtudok mit szólni, viszont szerintem szebb lett, a csillagok sokkal fényesebbek, egy kék-fehér csillag olyan masszív kékes fényt ad hogy jajj. de az ür is sokkal színesebb lett, sokkal inkább kijön hogy különböznek a csillagok fényerei, a középpen felé is világosabb. ja és boostni sokkal többször udok, vamint az fsd is hamabb hűl le. -
#9092 namostezmi.. odamegyek ahol ezt a cuccot állítólag árulják, de nincs a piacon, még a tétel is hiányzik a listából, nem csak az a baj hogy 0 tonna. Pfff, lehet hogy ezt már tényleg csak holnap próbálom kinyomozni.. -
#9091 Brooks Base-n vagyok, a Ross 773ban. Elindul a játék, tök sötét barlangban vagyok, felkapcsolnak a lámpák, és kissé puritán környezet fogad :) Szép. Mindjárt nyúltam is egy fél milliós küldit csak a hecc kedvéért.