ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fú én alig bírtam kiszakadni a Sidewinder-ből ammikor kezdtem a játékot és természetesen semmit nem tudtam az egészről. Annyit sikerült 1-2 óra alatt megtanulni hogy hol van a kereskedelem (angol ismeret nélkül nehéz volt az első 1-2 órában...). Hiába vittem ezt-azt át a másik állomásra (ugyanabban a rendszerben), hiába adtam le azt a 4t anyagot 20cr/t haszonnal, volt valami ami miatt mindig egyre kevesebb lett. Ha jól emlékszem ezt itt is leírtam annó... tehát ha valamit megvettem 1000Cr-ért, eladtam összesen 1100Cr-ért ((amit kiírt a játék), a számlálómon végül csak 920Cr volt.... Mint valami láthatatlan adó. Ja és a benzint még le sem vontam belőle... És ez így ment vagy 4-5 hajópukkanáson keresztül (nem volt pénzem egy nyamvadt teára sem). Mindig megsemmisítés és újrakezdés. aztán találtam egy olyan anyagot amit a szomszédos állomás megvett olyan áron, amiből az adót levonva is lett 10cr/t haszon... na így kerülgetve vagy 50x, sikerült vennem +2t helyet, ezzel beindult a kereskedelem, körönként kemény 50cr haszonnal... istenem de kegyetlen időszak volt az <#szomoru1>
MikX
Kondaval meg siman megvan 50m/ kör
Pythonnal olyan 20-30m volt

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

MikX
Hát én sothissal ugy kezdtem hogy aspvel mentem par kort, vettem egy pythont es meg aznap kondaba ultem. És ez a 2.1 utan volt

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

ezek már régen felejtősek. most már ha megszakadsz sem hozod össze 1 nap alatt. a ceos-sothis-t én is próbáltam, amikor volt a jaques cg, oda tettem át a székhelyem, sőt most is van ott néhány hajó, de közel sem olyan jó mint ahogyan azt írod. talán ki kellene próbálnod, és nem elhinni amiket a videókban összehordanak. kezdjük ott, hogy a sidewinder 4t-át tud elvinni igencsak rövid távon. ebből a körből idő míg kikerülsz. aztán egyre nagyobb gépek. tegyük fel, hogy van már egy pitonod, kb. 200t raktérrel. na azzal kb. két nap folyamatos játék mire megvan a konda némi felszereléssel. és én még a robigót is beiktattam, onnan is vettem fel néhány küldit. na most a kérdés: tudnék olyan videót gyártani, amiben 10 perc játékkal a side-ból megvan a konda? ehh...
Dzsini
Neki 19 kellett hozzá még a Robigos időkben, ahhoz képest most a Ceos/Sothis egy picit még jobban is működött, vagy működik ha épp nincs szétbombázva 😊
Ez egy létező "játék", unatkozó játékosok többedik accounton játszanak ilyet.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

MikX
Bezony. Hát volt itt minden. Az első 80m az felfedezésből jött, aztán kamionoztam, most meg ez a két cg is hozott picit.

Roger6
<#eljen>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

hát a 24 óra enyhe túlzás, még ha tapasztalt játékos létedre újrakezded is, de télleg nem olyan bonyo.
Dzsini
Kicsit nekifeküdve Sidewinderből 24 órán belül Anacondába lehet ülni... persze nem felfedezéssel 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

ja, az meg gondolom a ceos-sothis rendszerből van. kicsit kamionozott.
De ez csak 1 alkalom.... már eleve a kondát is venni kellett valamiből 😄
kicsit visszaolvasol, mondjuk tegnapra, láthatnád, hogy kapott többszáz millát.<#awink>
Mekee te mit csináltál hogy ennyi pénzed lett? Ha jól tudom sokkal később is kezdted a játékot mint én, de nekem is még csak ~150millám van xD
Bár én az időm 70%-át felfedezéssel töltöttem és volt 2 hónap kihagyásom is.....
jah, mert éppen te voltál a 15. hős aki egyidőben lőtte.<#mf1> de abban megegyezhetünk, hogy ezekkel a szintekkel már nem annyira harcképtelenek az npc-k. én is találkoztam már ilyen "alvó" npc-kkel, de nem ez a jellemző a 2.1 kiadása óta. nem vagyok isten, de még ász sem, mondjuk egy erős közepesre definiálnám magam, de mondjuk én használok, flight assistot, directional thrustereket, irányváltást, magyarán manőverezek. írd már meg, hogy a videón hová kell tekernem, hogy ilyet láthassak. a frontból való támadást azt már novice szinten sem kell bemutatni.
nem arról van szó, hogy leszólom a kondásokat (amit ugye én is használok), hanem inkább arról, hogy hajót választani az adott feladathoz kell. ha csak leveleket viszek cobrával megyek, multiküldikhez ált. a piton jó, harchoz a ferde, hosszútávú és nagy rakományhoz ott a konda. ja és amúgy pedig utálom a rakétákat, nem is használok, mert nagyon rombolja a játékélményémet. semelyik játékban sem, mert jobban szeretek valamiért megküzdeni, még akkor is ha emiatt többször elhullok. ezért játék, nem azért, hogy bárkit 3mp-en belül likvidáljak. részemről inkább a hosszú küzdelmek a menők. az elite-ben a leghosszabb ilyen parti egy játékossal volt, kb. 3/4 órán kerestül tartott. de volt egy csomó több tízperces, és igazából csak ezekre emlékezik az ember. az hogy kilőttél több mint 2000 npc-t ki a szart érdekel?
MikX
No meg is jött a következő nyom

Utoljára szerkesztette: MikX, 2016.08.30. 12:57:07

s_andras
Jé tényleg! Látom is egy sima outposton hogy a 3-as overcharged PP tuning a 7A 30MW-jából csinált 37.15-öt <#wow2><#wow1><#guluszem1> (összehasonlításképpen a 8A tud alapból 36-ot)

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

MikX
Hát ja. Pl Orca is kell, mert csak 😄
De courier is, uhh sorolni is nehéz 😄

Roger6
Pár hete én is bezsebeltem 30 milliót CG-ből (bounty hunting volt), úgy elment 1 nap alatt, mint a szél. <#vigyor3>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

MikX
hááát kell egy clipper, egy corvette, és még sorolhatnám. Van mire, és ez is kevés ugye 😄

Roger6
Gratulálok, mire fog elmenni ez a pénz? <#wave>

MikX
azé itt is szép summa járt

tutituti
Vége a kokainos cg-nek.pár perc és jön a second clue.

Most se adott rosszul.de engem itt inkább a titok érdekel.most mehetek a következőre.remélem az most nem trader lesz hanem valami más.

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Roger6
Tegnap pont volt több is, aki Deadly szinten nem harcolt velem 😊 Szóval ezt máris megcáfoltam. Jó, tudom, hogy te isten vagy, de azért, mert nem tudsz kondával harcolni, nem kell leszólni mást, aki meg igen. <#mf2>

miért, szerinted ez nem egy tucat béna videó? azért könnyen találsz ennél jobbat is. azonkívül már olyan nincs, hogy 17%-nál elpukkan egy hajó, csak mert az egyik modulja 0%. meg olyan sincs, hogy kondával lefordulsz egy pitont, meg olyan se, hogy a deadly szinte nem is harcol. és még hosszasan sorolhatnám, hogy mi nincs a 2.1 óta. erre elég könnyű fogadást kötni.
Roger6
Tudtam, hogy megint fikázni fogsz, ahogy mindig. Fogadásokat kéne kötnöm rád bakker. <#hehe> <#nezze>

én is hajtok a corvette-re, de az biztos, hogy nem harcra fogom használni.
hát lehet, hogy "nagy név" a csávó, de az a videó amit linkeltél (nem néztem végig csak a pitonig, mert annyira szar), már régen érvényét veszítette, és csak npc-kkel harcol azokkal is elég bénán. én már nem igazán venném ezt alapul. azonkívül ferdével ezt még simábban meg lehet oldani. azért írtam, hogy valamirevaló játékos, mert nem a "top ace" kategoriára gondoltam, hanem az egyáltalán valamire használható játékosra, aki be tud osonni a háta mögé, és ott is tud maradni. na ha ilyennel kerül szembe a konda, akkor vége. míg azért a ferdének van esélye. nem véletlenül járnak azzal a rosszfiúk.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.08.30. 12:16:06
Gundark 1 1
A "tudni kell használni" az igaz mindenre 😊 A konda nem dogfightra való.
MikX
Federal corvette amugy jobb harcra? Mindenképpen be akarom szerezni, csak még nem tudom mire használnám, ahogyan a clippert is

MikX
Hát ez igaz, viszont tudni kell használni, mert dogfightban esélytelen hogy mögém kerüljön. A jo pajzs meg erős hull sokban segit, de ha kiszem a hajtomüvét akkor vége van

tutituti
Wingben egy beam/rocket pár mc-vel felvértezett konda a haveromnak,én meg egy full mc(corrosive kicsiken,inc. a nagyon, két extra mag. Alap cannonnal)

Nem kellett eddig félnünk.ha valami is megtámad a másik pikpakk leszedi.tegnap egy helyen voltunk,wing off.egy Cmdr betalált engem,mire észbekapott csak az fsd gombra lehelte a szaretlek anyu-t aztán nyomhatta a rebuyt.FA-val meg jó thruster modullal okosan simán ráfordulok a vadászgépekre.Nekem tetszik eddig.van aki szereti a gyors kis gépeket,valaki meg a nagy lomha tankokért van oda.

Roger6
Ha Kornelius Briedis is használja, akkor én elhiszem, hogy harcra is használható.

Gundark 1 1
Annyiból vitáznék, hogy a harci konda egyáltalán nem rossz. Természetesen nem vadászgép, de baszott tűzereje van. Jelenleg csak MCket használok, de a beam-es verzió sem rossz. Én pl a ferdét nem szeretem. Nem tudom miért. Pedig szép. Az meg hogy kivel kerül szembe egy másik kérdés. Az Il2ben láttam én már sturmovikot ami csokorba szedte a messzereket 😊
Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2016.08.30. 11:44:37
nem tudom, mi ez a mizéria, hogy anacondával harcolni. harcra a konda teljesen alkalmatlan, én inkább a ferdét használom. régebben pedig a vulture-t, de azt a módosításokkal teljesen degradálták. a konda inkább nagytávolságú szállításra jó, felfegyverezve esetleg meg tudja magát védeni, míg nem egy valamirevaló játékossal kerül szembe.
valószínűleg a sturdy mount fejlesztésre gondolsz. én erre azt mondanám, hogy mivel ezzel a fejlesztéssel inkább az integritást növeled, tehát védelemről van szó, ezért az armour piercing a saját fegyveredre értendő. magyarán nehezebb lesz az ellenfelednek magát a fegyvert mint modult kilőni.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.08.30. 11:10:45
bármelyik fejlesztést le lehet venni bármelyik modulról. bemész valamelyik outfitting-be és kiválasztod a modult. mellette megjelenik egy menü rajta, hogy miket művelhetsz a modullal. azon van egy modifications menüpont, ha azt választod megjelenik a modulon lévő fejlesztés. ha ráböksz a fejlesztésre, felkínálja az eltávolítást. ekkor még megkérdezi, hogy valóban örökre el akarod-e távolítani. a felhasznált anyagokat természetesen nem kapod vissza, mint ahogy a fejlesztési próbálkozásoknál sem.
Roger6
Hogy az armor-t gyorsabban szedi, és a kijelölt sub-targetet is.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.08.30. 09:51:56

Ha megnöveltetem a mérnökkel egy kinetik fegyver "armor piercing" értékét, az miben nyilvánuk meg a harc közben?

iSS!

Dzsini
6 x Utility Slot, belül 4 x Class 3, 1 x Class 4, 2 x Class 5, 4 x Class 6, (ezek egy része valószínűleg ugyanúgy korlátozva szállításra, mint az Orcában), viszont van vadász indító lehetősége.
Kb. Hauler sebesség (200-220?); és "nem túl jó" fordulékonyság - jobb, mint a Corvette és az Anaconda, de gyengébb, mint a Cutter.
Class 7 FSD, és "hatalmas" üzemanyagtartály

Az ára (az áthelyezős screenshotok alapján) valahol a T9 és az Anaconda között lesz (100-120m üresen?)

tutituti
Hány tonna van még hátra? Utoljára 5millió már megvolt

Gundark 1 1
Az új belugáról tudunk valamit? Jó azt igen hogy 5 közepese lesz. Tömeg, méret, egyéb? Most éppen a kábszeres CGt csinálom, egy körben 2 milka feletti haszonnal. De mivel egyet ugrok csak, így nem hoz rosszul. Továbbra is a korvettre gyüjtök 😊
Dzsini
Azért az Orca boostnál hallható "kérem kapcsolják be öveiket" pittyenés nálam vastagon veri az összes többi ilyen hangot 😊

(másik kedvenc a Clipper hangja, már várom, hogy visszaüljek a luxuscirkálómba)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.30. 07:56:56

MikX
Ign, Asp a legtökéletesebb felfedező a pazar kilátásával, 5-ös FSD vel nekem 40 et ugrik, ami bőven jo. Kondára is ráraktam, igy most kamionozàsra szerelve üresen 52-t ugrik, de lomha, nehézkes, és nem jo a kilátás. Harcra nekem inkább egy FDL, abban minden megvan arra, gyors, jol fordul és baromira jo a hangja, de komolyan sokszor azé boostolok hogy hallgassam.

s_andras
Olyan nincs hogy "vedd le". De könnyű megoldani: ráteszel egy neked épp kedvező első (vagy akárhanyadik) szintű fejlesztést, mert az teljesen eltörli az előzőt. De tökéletes megoldás az is ha lecseréled a modult egy közönséges állomáson, majd 10 perc múlva vagy máshol visszateszed, nem lesz rajta semmilyen fejlesztés. Amúgy a FSD ugrótáv növelés akkor is jól jön bármilyen szinten, ha harcra gyúrod ki. Könnyebb közlekedni, és csak nem fogják pont azt kilőni.. nem csökken olyan vészesen az integritás.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Köszi.
"Visszacsinálni" egy mérnökös fejlesztést lehet? Elmonodom mi van: az FSD fejlesztésre megyek rá és gondoltam az Anacondát felfedezéshez fogom módosítani. Az első fejlesztést rá is tettem (increased FSD range -ez a szerkezeti integritást csökkentette...).
Mivel ennyit engedett a reputációm a mérnöknél így itt megállt a dolog. Gondoltam növelem a szintemet a mérnöknél, menjünk felfedezni picit. Pár napja ezt csinálom az ASP explorerrel. Gondoltam elmegyek Jacques stationra, de olyan 1600 fényév távolságra a buboréktól meggondoltam magam. Minden rendszer üres, felfedetetlen. Minek akkor elmenni 20K fényévre? Leírtam ott egy kört és most visszafelé tartok már. Út közben viszont rájöttem: nekem tökéletesen elég az ASP a felfedezéshez. Az Anacondához viszont hamarosan fogható lesz a wingman például, így azt jobb lenne harcra megtartani. De itt a bibi, már gyengítettem a szerkezetén az FSD módosítás miatt. Most adjam el és vegyem meg újra?
Ez a megoldás?
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.08.29. 23:57:57

iSS!

Ebben igazad van, de éppen ez az ami amatőr az egészben. A realitáshoz semmi köze. De ha ettől eltekintünk és csak azt nézzük ami működik, az relatíve változatos és szép is. Ha normális textúrák lennének, még szebb lehetne.
nincs, minden modulon egy lehet
Van valamilyen felső határa, hogy egy hajóban hány féle mérnökök által modolt motyó lehet?

iSS!

Nem lenne helytálló, hisz a vas, akkor is vas marad ha 1 milliárd fényévről hozzuk.... (ha el nem rohad addig 😄 )
Roger6
Egs! Remélem találsz számodra megfelelőt. Én olyanban vagyok, ahol van csomó RES is, szóval bármihez van kedvem, egy helyen van. 20 fényévre van egy rendszer, ahol a Painit-et 40 rongy heylett 72-ért számolják be, szóval egy ugrás alatt ott vagyok.