23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    Simán kimennek érted Fuel Rats-ék :)

(meg egy ilyesmi miatt érdemes lehet a Supportnak is szólni, segítenek gyorsan, ha mégis gond adódik)
  • Amergin
    Majdnem beszoptam! Jövök visszafelé a peremvidékről. Mivel üzemanyagot ugyebár nem lehet csökkenteni, így szinte száraz tankkal ugrálok, hogy növeljem az ugrótávot. 1 db csillag van éppen az ugróhatáron, ahonnan jövök onnan boosttal ugrottam. Indul az ugrás, hipertérben vagyok erre föl konneksön failed. Ez a legutóbbi peccs óta van amúgy folyamatosan, előtte soha nem tapasztaltam. "Természetesen" az üzemanyagot már levonta.
    Na most ha nem scoopolható csillagnál vagyok, akkor nagyon csúnyán beszoptam. Szerencsére annál voltam, de ez így nagyon dúrva. Ott maradtam volna üzemanyag nélkül...
    Miért vonja le az üzemanyagot, ha nem sikeres az ugrás?
    A Lapjuk Kaszát!
  • RJoco
    A videó alapján elég lassan reagál az utasításra és neki sem mindig először csinálta, amit kellett volna.
    Nálad is így működik?
  • TokraFan
    Thanks! Akkor tetszik a dolog...
  • RJoco
    Bocs, elértettem. Akkor a zárójeles rész a Cobra-ra vonatkozott és nem a Horizons-ra. Vagyis a lifetime licens-esek is vehetnek Cobra MKIV-et.
  • Amiga
    Mennyire érdemes a felfedezéses küldetésemet befejezni a Tau Ceti community goal végéig? Mennyit adhat egy ilyen CG, ha elugrálok scannelgetve 13k fényévre és vissza? Csak mert a küldire 3 hetem van, ami napi szintre bontva nem vészes, de ha most éjjel-nappal ugrok, az azzért kemény... Amúgy 30 milliót fizet a küldi.
  • etniez
    Megint rankot tudnék emelni és megint csak akkor tudom felvenni a küldetést, ha az adott állomáson friendly státusban vagyok.
  • Amiga
    Szerezd be a Horizon-t, úgy lesz igazán teljes a játék, és ezzel rengeteget fogsz játszani.

Most vagyok benne egy küldetésben, ami hosszabb lesz, mint amennyit néhány single player címbe összesen toltam. :-DDD
  • etniez
    Érdemes megvenni a Horizontot, főleg amíg még akciós. Megduplázza a játékod.
  • nibron
    elég hosszas felsorolni. mondjuk úgy, hogy most van egy fél játékod, a másik fele a horizons, amihez még a közeljövőben érkeznek újabb ficsörök. ha szereted az eddigieket, a továbbiakat is szeretni fogod. ha engedménnyel veszed meg amire most az év végén elég nagy esélyed van, meg leszel elégedve. egyébként itt a fórumon, meg a youtube-on, meg úgy általában mindenhol tömeges információ áll rendelkezésedre.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.11.27. 14:49:12
  • ChuckYeager
    Tervezem a Horizon megszerzését is a bolygó landing-on kivűl mit ad?
  • ChuckYeager
    Üdv!
    Ma rendeltem meg az ED-t DVD változatban,szerintetek mikor érkezik meg?
    Mit kell majd a telepítésről tudni?
    Van valami leírás kezdőknek?(esetleg magyar)hogy egyáltalán mit kell itt csinálni?
    HD7790 1gb vidikártyán jól fog futni?(FX6300,8gb)?
    VÉGRE!!!
  • Amiga
    A veszélyes csillagokról tudnátok spoilerbe egy képet küldeni? Egész délelőtt ugráltam, idegbajt kapok, ha ezt elvesztem. :-D Összesen 30 ezer fényév, 15 óra ugrálás, ha jól számoltam. :D
  • MerlinW
    Törpébe és neutronba való belezuhanás ellen a legjobb módszer, ha hiperűrben leveszed 0-ra a sebességedet. Ekkor kilépéskor pillanatok alatt megállsz. Neutron esetében ha belecsúszol a csóvájába, várj 0-s sebességen, hogy kidobjon magától - ez egyébként általános művelet, ha elkap/bemész egy neutron csóvába, azonnal állítsd le a hajtóműveket és várj. Így sérülés nélkül kikecmereghetsz.
  • MerlinW
    Oda vissza ugrálsz a csillaghoz, ahonnan jöttél? Mondjuk ha az is boost-al ugrottad, kicsit drága mulatság:)
  • Amergin
    Ja és meghülyül az útvonaltervező is itt kint: a boost nélkül simán egy ugrással elérhető csillaghoz sem rajzol útvonalat...
  • Dzsini
    Többször felmerült már hasonló okokból, tudnak róla, de szerintem eléggé hátul van a "beépítendő funkciók" listáján. Esetleg lehet kisebb tartályt vinni alapból, és akkor nem tudod "túltölteni" se magad.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.27. 11:22:29
  • Amergin
    A galaxis széle felé haladva rájöttem, hogy milyen jó lenne, ha ki lehetne engedni üzemanyagot, hogy növekedjen az ugrótáv.
    Boost 1-el elérhető lenne egy csillag, ugrani sima ugrótávval máshová nem lehet (nincs csillag) de ha tele a tank, akkor vagy várom, hogy fogyjon (órák, vagy akár napok kérdése), vagy kénytelen vagyok boost 2-t használni. De ha az nincs akkor megszívtam, malmozhatok amíg normál üzemmódban lefogy addig a tank, hogy el tudok ugrani.
  • Amiga
    Ok, köszi!
  • Dzsini
    Maximum 1000 fényéves távolságokra tudsz tervezni, úgyhogy szakaszosan. Keresel a megfelelő irányban 990 fényév környékén egy szimpatikus csillagot, és oda. Ha elérted, akkor újra :)

Arra figyelj, hogy legyen nálad scoop, és tudd melyik csillagokból lehet tölteni (OBAFGKM), és nagyon figyelj, ha fehér törpéhez vagy neutronhoz ugrasz. Ha viszel egy jó szkennert, akkor minden rendszerben legalább azt elsütve egy adag mellékes pénz is lesz a végén a felfedezési adatokból.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.11.27. 08:46:51
  • Amiga
    Elvállaltam egy felfedezős küldetést 13 ezer fényévre. Hogy lehet ezt a galaxy map-en megtervezni? Ahogy láttam, eléggé limitálva van ez a dolog...
  • Dzsini
    "Mit jelent az, hogy vásárolhatnak Cobra MKIV-et? A többiek nem tehetik?" - Így van. Akinek nem volt meg február 5-én az ED és a Horizons egyszerre, azok nem látnak a játékban kapható Cobra MkIV-et.

"Lifetime expansion: vagyis az összes kieget megkapom ingyen?" - Nem ingyen, hiszen egyszer fizettél értük. Két módon lehetett megszerezni - egyrészt anno Kickstarteren legalább 80 fontos támogatással, másrészt 2015 augusztusában árulták egy ideig 120 fontért (vagy 130, ha a sima ED se volt meg).

Nem "alakult át" semmi lifetime-ra, és sehol nem is írtam ilyesmit. A Horizons alakult át különálló termékből DLC-vé.
  • s_andras
    Az volt a második (£130?). Az elsőt még az 1.0 megjelenése előtt lehetett venni £35-ért. Semmi sem alakulhat lifetime-ra, ő valami másról beszélt (szezonok, DLC-k? nem követem ezeket a dolgokat, mert nekem a £35-os van he-he-he...).
  • RJoco
    No akkor én a másodikról nem is tudtam.
    Ha jól emlékszem, akkor a Horizons megjelenése előtt lehetett venni, de akkor kihagytam. Viszont ezek szerint nem gond, mert Pre-Order-ben vettem meg december 14-én a Horizons-t.. Ha jól értettem Dzsint, akkor ez átalakult utána februárban lifetime-ra. De ez majd úgyis az új kiegnél fog kiderülni.
  • s_andras
    Lifetime: csak kétszer lehetett venni rövid ideig, valószínűleg soha többé nem fogják elérhetővé tenni.
  • RJoco
    Mit jelent az, hogy vásárolhatnak Cobra MKIV-et? A többiek nem tehetik?
    Lifetime expansion: vagyis az összes kieget megkapom ingyen?
    Ez látszik is valahol az oldalon?
  • RJoco
    Ez eddig jó volt.
    Érdemes megpróbálni.
    Kereskedhetsz ritka és értékes áruval is, bár oda jobb egy olyan hajó, ami viszonylag nagyot tud ugrani, mert 1 kör olyan 3-400 fényév. Viszont szép a haszon is, ha szerencséd van és az állomásokon nem csak 1-1 darab van.
  • rogan99
    Kapufa volt ez a nap. Vettem egy type-6-ot, fitteltem kereskedésre és kinéztem az eddb-n jó kis loopokat. Hát egyik sem volt az:)
    Nem figyeltem h mikor frissült utoljára az adatbázis és becumiztam az elsőt. Utána lejjebb vettem de akkor is lyukra futottam. Végül véletlen rányomtam a bőázis nevére amikor ki akartam másolni és a vissza kattra resetelődött a keresés... Persze közben ugrálgattam jó sokat hogy megekezdjem az adott loopot.
  • Dzsini
    Nagyjából igen, pontosabban:

Múlt év fekete péntekre kihirdették a Horizonst, és megindult az előrendelési akció. Aki előrendelte, annak jártak a fekete festések minden akkori hajóra.

December 15-én megjelent a Horizons, és akkor még különálló termékként létezett, működött sima Elite Dangerous nélkül is, és ennek megfelelően teljes ára is volt. Akiknek megvolt a sima ED, és ugyanarra az accountra vették a Horizonst, azoknak járt az említett kedvezmény, egészen január végéig.

Utána februárban (miután folyamatosan magyarázni kellett, hogy ez külön van, és nem kell hozzá az ED, stb. - nem volt a legokosabb rendszer) átalakították a rendszert, és Season Pass lett a Horizonsból, megszűnt különálló termékként. Azok pedig, akik február 5-ig egy accounton rendelkeztek a sima játékkal és a Horizonssal is, azok vásárolhatnak azóta Cobra MKIV-et. (és a lifetime expansion tulajok)
  • RJoco
    A Horizons-nál volt valami olyan, ha lemondasz valamiről, akkor 10€-t spórolsz.
    Vagy valami ilyensmi, mert nem értettem pontosan. A 10€-t leszámolta és nem kaptam a kiegészítőn kívül semmit. Lehet, hogy ez volt az. Bár nekem inkább egy hajó rémlik.
  • RJoco
    Én biztos, hogy nem kaptam tavaly ilyenkor feketét.

Ma kicsit szopattam magam. Elég sok tolvajt eresztett rám a szerver. Szerintem az egyik ok, mert felettébb jó a net ahhoz képest, ami lenni szokott. A másik dolog, hogy a cargo-ban maradt némi reward. Először még mondtam is magamban, mit akartok ti a cargo-mal, üres. Aztán megnéztem és nem volt az. Miután eladtam a cuccot, nem küldött több tolvajt a szerver, nyugodtan repkedhettem.
    Egyik alkalommal előbb kiléptem SC-ből, minthogy a Python befogott volna. Pont mikor feltöltődött az FSD, hogy visszalépjek SC-be ott termett mellett a kis aranyos. Elég érdekes és szép látvány volt, ahogy normál térbe érkezett :)
    3 óra alatt 18,7 milliót szedtem össze. Ebből a szempontból ma kivételesen adakozó volt a játék.
  • Dzsini
    A Horizons előrendelőinek jártak, és ugyanezek.
  • s_andras
    Ezek mások mint amit tavaly ingyen kaptunk? (/kaptak azok akik valamit jól csináltak..?)
  • RJoco
    Azért kicsit frusztáló, mikor a comm csatornán az megy, hogy "te vagy a célpontom", "meghalsz" és hasonlók.
    Arról nem is beszélve, hogy az NPC egymás után kétszer szedett ki SC-ből, majd 45 ezer Ls után a Beacon-nál várt rám úgy, hogy SC-ben nem volt.
    Viszont a közel 6M-es fuvar díj (1 óra alatt) azért vigasztal valamennyire. :)
  • RJoco
    Megnéztem a progit, meg a win-t is.
    Németül tud a win, csak a kiejtéssel van gond. Elég nehezen ismeri fel a szavakat. És német lévén a németre reagál csak.
    A progi is ismeri a németet, úgy néztem. De még tanulni kell. És ez sem igazán ismerte fel amit mondtam. Pedig a németek ennél sokkal érthetetlenebbül beszélnek sokszor.
  • Roger6
    Egyelőre úgy néz ki, hogy nem tudok időben hazaérni sajnos. Közbejött valami.
  • RJoco
    Be is szereztem Asp-het, Vulture-hez és Python-hoz. Más hajók egyenlőre úgysem elérhetőek és ezeket akarom megszerezni.
    Az ok tényleg nagyon egyszerű, mint lentebb is írták, nehéz észrevenni. Mondjuk ez csak PvP-ben lényeg.
    Jelenleg úgyis majd fehér festéssel repkedem.
  • RJoco
    És hol legyen a hely?
    Én most Sol-ban vagyok, de itt nem akarok lövöldözni. Pár 100 fényévet nem gond utazni, de egyedül csak az Asp alkalmas jelenleg a feladatra, a többi hajóm nem tudom, hogy van fittelve, de szerintem nem harcra.
  • RJoco
    Köszi, erre rálesek majd. Dokkoláshoz nagyon hasznos lenne, ellenséges hajó moduljának a kiválasztásához meg még hasznosabb lenne.
    Az energia átirányításra sem lenne rossz, bár azt meg tudom oldani billentyűzeten egy gombnyomásra. Többnyire fix beállításokat használok és nincs belőle sok.

Viszont az angol win probléma. Nekem németül fut. Magyarul biztos, hogy nem tud a Cortana, de még a németre sem igazán sikerült rábírnom, pedig azt ismeri. Elvileg.
  • Max_Andaxin
    veritenkjúú!