ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

s_andras
Ezért írtam hogy "...de minél kevesebb az irreális...".
Az újraszületésre teljesen felesleges mesét gyártani, ez nem "technológia", hanem alapvető MMO szabály. Offline játékokban vannak mentett állások, bármikor visszatöltjük a halál előtti egyik állapotot és onnan folytatjuk.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Roger6
Nem, mert a halál lehet más módon is elképzelhető, amit már írtam: klón formában vagy jelen, és a klónt irányítod, ő hal meg, nem te. A hajón pedig biztosítás van, ezek számomra "valóságosak" lehetnek. De ha én nem tudok ugrani 300 fényévet, akkor a hajómat se hozzák oda 1 mp alatt 300-ról.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Dzsini
Minden halál után megvan a "valóságtörés" a hajód rendkívül olcsó újragyártásával és az azonnali visszatéréssel, akár egy outpostra is - ehhez legalább Shipyard is kell majd, de ugyanazt a technológiát használja. Teljesen ellentmond mindenféle dolognak, nem kell az escape poddal navigálni, és akár a galaxis túlsó végéről is egy villanás alatt otthon lehet lenni. Sokan így jöttek "vissza" Jaques-ról, hogy ott eladták a hajót, vettek egy suicidewindert, odacsapták, és kérték a Buborékos Sidewindert. Hipp-hopp, ott legyek, ahol akarok 😊

Eddig nem volt hajómozgatásra lehetőség. Ha már bevezetik, akkor szerintem jobb döntés nem időkorlátot állítani a játékosok útjába, mint megtenni azt.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.08. 10:11:49

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Roger6
Nem beszéltem mellette egyáltalán, teljesen félreérted. Én arról beszéltem, hogy mennyire furák tudnak lenni az emberek, akik nem tudják elfoglalni magukat 20 percig, ha arról lenne szó. Számomra ez szánalmas, hogy ha várni kéne 20 percet, akkor kilép az illető. Én erről beszéltem, semmi másról.

De ha mellette kéne szólnom, talán pont azt emelném ki, hogy ez egy hárdkór űrszimulátor számomra, és az ilyen hipp-hopp varázslatok nem igazán illenek bele a játékmenetbe nálam. Mindenki tudja, hogy itt nem egy csapásra mennek a dolgok, ezzel kalkulál. Számomra egy átlag Elite játékos megfelelő intelligenciával rendelkezik, aki elfogadja, hogy nem csodák csodájára terem ott egy hajó kénye-kedve szerint, hanem azt bizony le kell logisztikázni, számolni kell azzal, hogy időbe fog kerülni, és így rakja össze a hajó eljuttatásához a tervet. Bocsánat, de máshol sincs ilyen csuda teleport, ezzel kb. belegázolnak nálam az Elite arcába. Hogy használni fogom? Jóhogy, ha már mindenki használja, én is, de én nem lépek ki, ha egyszer úgy döntenek, hogy időbe kerül a szállítás.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

s_andras
A helyes megoldás még "durvább" lenne: annyi idő alatt jönne oda egy hajó, amennyi egy gyors, elnagyolt számításból a valós útvonalterv alapján következik, beleszámítva az ugrótávját, és a tankolásokat is. Ha nincs rajta scoop, akkor köztes állomásokon dokkolással együtt. És még így is megspóroljuk az odautat érte.
Arra az időre pedig lehet elfoglaltságot találni, annyira ne legyünk már megszeppenve...
Rendben hogy játék, de minél kevesebb az irreális valóságtörés, annál jobb.

Dzsini
Összesítve akkor mik az érveid játékügyileg az átmeneti idő mellett, amitől jobb lesz a játék szemben azzal, mintha azonnali lenne?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Roger6
Nem, én azzal tölteném ami érdekel (mert az általam felsoroltak számomra egyik sem láblógatás - a station-ön ülve hülyegyerekként lenne amúgy az), és nem rinyálnék, meg duzzognék, hogy ha nincs itt a hajóm, akkor kilépek. Gyerekes. Eve-ben sem pikk-pakk vannak ott a hajók, mégis 13 éve működő játékról van szó, és én életemben nem hallottam olyat, hogy valaki ilyen hülyeség miatt lépne ki.

Dzsini
Tehát kvázi csak olyasmit csinálsz, ami arról szól, hogy teljen már el a köztes idő - na pont ezért nincs szükség a köztes időre, hogy a játékkal töltött idő játékkal teljen, ne láblógatással.

Ha van mondjuk 2 órád játszani este miután a gyereket már letetted és még nem mész aludni, annak a negyedéről van szó.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.08. 09:29:04

Roger6
😄 Dzsini, ha ennyi sütnivalója nincs egy embernek, az lépjen is ki. <#vigyor3> 25 perc, húha, amindenit. 1 hetes a CG, hát kurván leszarnám, hogy 25 percet kell várnom, addig landolok egy bolygón, megnézem a felszínét, megnézem a marketet, olvasok a rendszerről, stb.

Dzsini
Ott egy lövöldözős CG, amiben részt szeretnél venni, benne ülsz a szállítóhajódban, és várod a Fer-de-lance-odat, ami 25 perc múlva ott van. Mit csinálsz addig, ami nem arról szól, hogy "csak teljen már el az a 25 perc, hogy végre mehessek lőni"?

Roger6
Bocsánat, hogy megint EVE. Ott sincs ilyen lehetőség, mégsem lépnek ki a játékosok. Bár ott van autumata utazás, szóval lehet AFK is cipelni hajót. Én biztos nem hagynám ott a játékot azért, mert nincs a helyszínen az XY hajóm, hanem addig keresnék valami érdekeset a közelben, akár a saját rendszerben.

Dzsini
Mind két oldalt meg lehet védeni, bár az időkorlát nélküliséget egyszerűbb:

Egyrészt, ahogy már lent is volt róla szó - azzal, hogy a rendszer azt mondja, hogy "most akkor várj X percet/órát", azzal a legfőbb üzenet úgy tűnik az, hogy addig lépj ki a játékból, hiszen nem csinálhatod azt most, amit szeretnél. Vagy üldögélj ott az állomáson nézve, hogy számol vissza a számláló, ami nem igazán játékkedv növelő hatású. Miért töltse bárki a játékidejének értékes részét azzal, hogy vár?
Emellett ha mondjuk van egy küldetés a mission boardon, ami nagyon tetszetős, és van is hozzá hajó valahol, akkor az áthelyezési idő csak arra ad plusz esélyt, hogy az a küldetés eltűnik addigra, főleg ha ki is lép a játékos, és ezzel még plusz frusztrációt okoz.

Az időkorlát beállítása ezzel szemben egy kicsit tudatosabb tervezést igényel a játékostól, odafigyelést, ha valaki úgy érzi, számára növeli a beleélési faktort, és az időtartammal együtt a költségeket is lehet csökkenteni, ami egy ideig (amikor már több hajó van, de még nincs kényelmes pénztartalék) jól jöhet.
Ha nincs időkorlát, de valaki szeretné, hogy legyen, még mindig dönthet úgy, hogy az átszállítás után saját maga tetszés szerinti ideig nem száll be a hajóba 😊

A gép mozgatása "technológiailag" ugyanaz a módszer, mint amivel a kipukkadt hajót pótolják - ott sincs időkorlát ahhoz, hogy "újraszülessen" a játékos, és a hajóra se kell várni, tehát nem szállításról van szó.

Összesítve én az időkorlát ellen vagyok, és így is szavaztam. Nincs rá szükség a játékban, csak kényelmetlenség egy igazából minimális "beleélési faktor" miatt.

MikX
Sztem hülyeség az egész,most tényleg kell nekünk még egy önszopatás, ha már lesz ilyen funkcio?

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

sztem:
nekem az alapotlet nemtetszik (hajotipus es tavolsag fv-e hogy mennyibe kerul es h milyen hosszu a szallitas 5-100perc)
sztem fix 5-10 percnek kene lenni, az ar meg legyen a hajo es tavolsag fuggvenye, foleg a tavolsage..

VO101Tom
Üdv. Ez a szakadék dolog nem teljesen igaz, ha viszonylag olcsó, jó Joyt keresel, akkor a TM T16000m joyt is nézd meg, igazából egyetlen, de fontos érv lenne a hotas x ellenében, hogy ez Hall-sensoros, ebben nincs mechanikus kapcsolat az érzékelő mozgó alkatrészei közt - apró mozgásoknál is nagyon pontos, és mivel nem kopik, nem lesz pontatlanabb, bármennyit használod (az összes új, felső kategóriás joyban is hall sensor van, aminél mozog a joy). Gázkar és pedál tengely is van rajta, igazából minden alapvető dolgot tud, amire ED-ben kellhet. 15-16e Ft körüli áron már meg is lehet kapni, ahogy nézem hotas x is kb ennyi, a hall sensor miatt tuti, hogy én ezt venném...

www.pumaszallas.hu

Roger6
Nyilván nem lehet összehasonlítani egy 50 rongyos hotas-szal, de ennyiért szerintem kiváló választás. Ezt rajtam kívül sokan mondják, szóval nézz róla videókat, és reggel úgy fogsz kelni, hogy még meló előtt megrendeled a HOTAS-t <#hehe><#nezze>

MikX
Hát végülis BP győr mellett van :p
Az hogy műanyag, hát nabumm. Inkább a felbontás ami zavaro ha alacsony. De ha aztmondod szép preciz a mozgás, akkor oké. Kényelmesnek is tünik.
Logi még régről maradt, de sajna időközben elhullott. Utoljára kb il-2, lock on időkben repültem sokat.
Ennek az ára is tetszik, meghát sok alternativa sincs, itt van egy szakadék és csak 40-50e től van hotas e felett, vagy csak rosszul keresek :p

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

MikX
Hát nemtom mié jo ha várni kell? Nemértem. Engem nemigen pont ez zökkentene ki az élményből. Más értelmét nemlátom.
Meg pont hidegen is hagy, max néha ha hirtelen mas hajo kellene, akkor nem idegelne hogy 209ly re van.

Ez tök érdekes.... a valóságban egy neutroncsillag és egy K tipusú csillag egymáshoz ennyire közel, már egzotikus látványt nyújtana: a neutroncsillag elszívja a nagyobb csillag tüzét. De megnéznék egy olyat élőben is 😊
Bár a következményei elég vészesek.... többnyire kataklizmikus változók, vagy szupernóvák lesznek belőlük....
Dzsini
Biztosan van valami hard cap, ami alá nem lehet csökkenteni a sebződést (valószínűleg százalékban), hiába tornázod fel az összes lehetséges módon.

s_andras
Aham.. köszi. Akkor ők nem úgy csinálják ahogy én gondolnám, illetve itt a 100% védelem egészen mást jelent mint "nyelvtanilag".

Roger6
Nos, az Elite-hez ezen a szinten nem értek, de pl EVE-Online-ban a következőképpen működött: ha 50% volt a pajzsod ellenállása alapból, és arra feldobtál egy 50%-os erősítőt, akkor a fennmaradó érték 50%-ával nőtt a pajzsod, tehát 75% lett. Ily módon nem lehet elérni soha a 100%-ot. Elite mondjuk biztos máshogy használja.

Dzsini
A százalék növelés szorzó szerű, nem összeadódó - tehát a 100% úgy néz ki megduplázza az alap resistance-t.
itt beszélgetnek róla, ennél úgy néz ki kicsit bonyolultabb a dolog
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.07. 20:37:19

s_andras
Feltűnt valami: a kinetic, thermal, explosive resistance is százalékban van megadva. Bizonyos hajóknál könnyedén megoldható ezeknek az értékeknek a felvitele 100%-ra. Vajon egy ilyen hajó innentől kezdve nem csak képletesen hanem szó szerint sebezhetetlen lesz??

Lehet hogy kezdhetem elölről a pajzstuningot..? <#fejvakaras>

Dzsini
Nem buta ötlet, hogy feldobták szavazásra. És sok érv szól mindkettő mellett.

s_andras
Szavazzatok arra hogy legyen késleltetés a hajószállításban:
https://www.elitedangerous.com/en/shiptransfer-vote/

Gundark 1 1
Vagy 15 éve X52-őt használok minden szimhez. (előtte volt pl MS Sidewinder 1-2) Nekem a thrusterek a gázkaron vannak a 3. POV HATon. Jó 😊
Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2016.09.07. 20:16:43
Egy HOTAS-al egészen más világ lesz a game. Mondjuk én 20éve használok ilyen rendszert és nem volt nehéz rászokni a jóra.
A TFHX belépőszint, annak viszont egyáltalán nem rossz, sőt! Kicsit könnyű anyagból van és nyikorgásra is hajlamos, de ezt leszámítva absolute teszi a dolgát! Harcnál én már el sem tudom képzelni HOTAS nélkül, olyan szinten precízen lehet vele manőverezni, főleg persze a külön gázkar miatt amivel nagyon precízen vezérelhető a tolóerő, ami ugye fordulásoknál, célkövetésnél nem utolsó szempont.
Roger6
Nekem az van, és imádom, amióta megvettem. <#integet2> Én csak bátorítani tudlak ezzel kapcsolatban, mert egész más világ tárult elém manőverezésben, amióta ezt használom. Persze műanyag, meg néha nyikorog, de fülessel játszom sokszor, szóval nem hallom <#vigyor3>

Esetleg ha Győr közelében laksz, akkor kölcsön tudom adni pár hétre, hogy kipróbáld.

Dzsini
van pár lehetőség - a throttle gombokra lehet tenni, lehet a hat switchre (és egy váltóval azzal nézel körbe ugyanúgy, mint kontrollerrel) - ahogy neked tetszik 😊

MikX
Hát lövöldözök is, igen.
Igazábol ami nem annyira világos, hogy a vertical thrustereket hogy használom menet közben?
Mert kontrollerrel faszán ki tudom használni egy fordulóban, de joy-al?

s_andras
Az a csomó nem hiszem, hogy mind papírvékonyra mérnöközött zérófittes 120 fényéves anakondával csinálja, jó kell legyen oda a "csak" 100-as ASP is. Az enyém (amin még fognak könnyíteni) is tudna 100-at koktéllal, pedig van benne SRV, pajzs, és DSS is. Ha valami sztorival kapcsolatos dolgot kitesznek 100-nál messzebbre direkt azért, hogy csak egy rekorder konda tudja megugrani, akkor elmehetnek a sunyiba... Az még beleférne, hogy muszáj legyen összeszedni az elemeket egy oda-vissza ugráshoz ami több mint 60, mert azt bármilyen átlagos (khm.. G5-ös fejlesztésű FSD <#vigyor3>) felfedezőhajó megteheti.

Dzsini
Ha lövöldözöl és kihasználnád a lehetőségeit, akkor redditesek nagyon jó belépő hotasnak tartják. Nem a világ legtartósabb cucca, de ha nem téped ki a helyéről biztosan jól szolgál 😊
De megcsinálhatod azt is, hogy használod a Logitechet, és mellé bekonfigurálod egy kézre a kontrollert.

MikX
Thrust T flight hotas X-el valakinek valami tapasztalat? Igazábol tökjol megvagyok a xone kontrollerrel, csak azé mégis tán immerzívebb az élmény. 😊
Ennél többet viszont nemigen szánnék rá.
Mert ugyan van egy logi extreme 3d pro-m, de a gázkar elhullott benne, semmit nem érzékel, meg az nemis hotas

Dzsini
Te turistázol, stimmt, nem is írtam, hogy ilyet kell használnod (én se tenném). 😊
De vannak csomóan, akik pl. a Formidine riftet térképezik fel felfedezőként, az egy igen ritka vidék, ott szükség van az ilyen megoldásokra, és az se grind, hanem tudományos munka, és kutatás a sztori további szálai után.

s_andras
+1
Az egy vicc, hogy SC-ban milyen csigalassan fordul. Ki nem mozdulnék vele a buborékból. Még a Cutterről sincsenek ilyen rossz "emlékeim".

MikX
Nem azt mondom hogy nincs értelme, hanem hogy nincs azaz isten hogy én azzal messzebbre elinduljak.
Főleghogy ilyenkor szeretek bámészkodni, abbol meg nemlehet.
Felfedezés az nekem nem grind, azt nem hamarkodom el, nem sietek, van hogy orát töltöttem egy-egy rendszerben, fordultam, arrébbmentem higy tidjak egy jo képet lőni egy érdekesebben helyezkedő 3-4es rendszerről, napfogyatkozást fotozni, meg ilyesmik, és azzal a döggel utálatos számomra mozgolodni, egyenesen jol megy, meg nagyot ugrik, kivülről is szép, de nekem itt ennyi a konda. 😊

Dzsini
Jumponiummal 55x2 az 110, 45x2 az "csak" 90 - és még most jönnek a neutron/fehér törpe boostoltugrások, amik egy nagyobb hajót valószínűleg kevésbé viselnek meg.

Nem minden az ugrótáv, de tényleg van helye ennek a típusú felderítőkneknek. Amúgy 42-43 most az ugrótávom az Aspommal, el tudtam menni majdnem "egyenes" úton Beagle pointra, de azért a ritka részen néha párszáz fényévnyit kellett oldalazni előrehaladás helyett, és voltak olyan csillagok, amiket ezzel a hajóval nem lehetett elérni egy irányból se. És ez még nem is az igazán ritka része a galaxisnak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.07. 13:20:41

MikX
Jo vannak extrém példák, sw beagle pointon s egyebek, de a realitások közt maradva az Asp erre termett, a legkényelmesebb

MikX
Szerintem a negyvennéhány az pont mindenre elég. Peremre még a 60is kevés, ha annyira az lenne a cél, bár nemtudom mivel érdekesebb ott mint beljebb 😊
Hátmondjuk kinekmi, én inkább ugrok 100-al többet, de lássak ki rendesen, meg ha megkell fordulni scben egy jobb bolygo felé ne rágjam a körmöm csontig mire megmozdul.
Az ugrótáv önmagában szerintem nem a lelke a felfedezésnek.

Dzsini
Na jó, csak a negyvennéhányhoz képest, amit az Aspból ki lehet hozni, a majdnem hatvan fényéves ugrótáv több felfedezési elfoglaltsághoz (határvidék böngészése pl.) lényegesen jobban használható. És persze kellemes látvány lehet, amikor az 1000 fényéves útvonalat 19-21 ugrásból összehozza 😊
A feljegyzett rekord Asp Explorerrel 51.26 (teljesen lecsupaszítva, reálisan 45-47), Anacondával pedig 62 (ami kb. 55-57)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mindezek mellett "hobbifelderítésre" én is egyértelműen az Aspot, vagy a Diamondback Explorert ajánlom (ebből 49-et hoztak ki, ami 42-43-at jelent), de már most is megvan a helye az ExploraCondának, és ha majd fegyvereket is kell vinni, esetleg több különféle funkciójú SRV-t...

MikX
Kondával ne akarj felfedezni, de tényleg. Asp a lehető legfökéletesebb erre. Nagy lomha, és mire fordulsz egy 180-at megőszülsz. Plusz kilátni alig lehet, tolod magad előtt a hosszú orrát, ami még kivesz a szűk kilátásbol.
Fuvarozni jo bubiban parat ugralni, de ennél hosszabb időre nemtudom elképzelni.
Amugy most még ok, de ha meglesz a cutter, amit kereskedni szànnék nemtudom mi lesz a sorsa. Tetazeni tetszik, sokszor rakom le valahová és srv-vel mászkálok körülötte, nagyon kijön mekkora is, meg fotozom sokat. 😊

Nekem nincs Horizontom, így rám nem érvényes 😞
s_andras
Ha olvastad amiket itt nemrégiben írtam, a max A-s erőmű G3-as tuninggal simán elviszi az olyan hajót is, amin legnagyobb pajzs+összes A SB+fullbeam konfig van, minden szanaszét fejlesztve. Szintén friss tapasztalat, hogy a pajzsokat ilyen állapotukban nem szükséges visszatölteni, mert nem (vagy alig) tudnak lenullázódni.

Amúgy nem vicces hogy az 1000MJ fölötti pajzsokhoz már jó negyedóra (meg több is) kell mire visszatölt? Addig valahogy nem poénos a kopasz harc <#bdead>
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.09.07. 10:56:15
Hát én még mindig ott vagyok amit elterveztem játékcélnak: Minden játékszerepkörhöz (kereskedelem, bányászat, harc, stb...) mindre 1-1 külön hajó, melyek lehetne a nagy monstrumokból is. Pl konda felfedezni, Kutter kereskedni, Corvette harcolni, stb.... De ehhez bizony sok milliárdnyi lóvé kell xD
Dzsini
... és akkor nemsokára jön a Beluga negyediknek, és lehet újraszámolni a kinek mi mire jó pályát 😊

Gundark 1 1
Remélem egy pecsben megoldják majd hogy egy gumicsővel be lehet nagy hajóval is dokkolni egy állomásra 😊 Én is a korvettre hajtok, mert szép 😊 Bár a kutter is szép, de az az utána való cél 😊 Egyébként szépen meg lehet pakolni a korvettet is rakománnyal. Nem tudom hogy a fejlesztett FSDkkel mennyire megy el, gondolom nem egy konda, de ha 20 egynéhány fényév megvan az a buborékban már nem rossz.
A 100 fölötti DPS-hez fix beam kell minden HP-ra, amit azért valljunk be, nem gyerekjáték se energiával táplálni, se hűteni a hajót 😄
s_andras
Na igen, meg a 666-os páncél, kicsit sem célzás az űr-USA-t irányítókra, he-he-he...
Amúgy a pl lézerből 100 fölé kihozható DPS (konda-kutter ~70) a két huge miatt nyilván a legnagyobb tűzerejű géppé teszi.
(Mellesleg a használhatóság szempontjából M-esekben kell gondolkodni, mert azok mindenhol le tudnak szállni.)