23609
-
#14152 A játék mindenkinek ugyanabban az állandóan online világban játszódik. Két (illetve három, de az elsőre mindegy) fő játékmód van, az egyikben összefuthatsz más játékosokkal (ez az Open), a másikban nem (ez a Solo). Hogy melyik "érdemes", az a te döntésed, hogy melyik stílust kedveled. Nincs kötöttség ebből a szempontból, minden bejelentkezéskor megválaszthatod, hogy épp melyik változatot kéred. -
#14151 Minden megmarad, és minden ugyanolyan marad. Azt jelenti a finomítás, hogy amit te úgy láttál, hogy mondjuk -2% és +5% között adott, azt modultípustól függően volt, hogy ez csak 7, egész értéket vehetett fel. Ezeket finomítják úgy, ne csak +2 vagy +3% lehessen, hanem +2.6 vagy +3.1 is.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.12.07. 06:13:46 -
ChuckYeager #14150 Ha egyszer megjönn:single-ben èrdemes játszani, vagy multiban?vagy ez hogy van? -
ChuckYeager #14149 A hivatalos oldalon vettem,viszont ott nincs email cim:( szwrintem máshol nem is lehet megvenni a game-t! -
#14148 Ja, láttalak a Solban. Én ma szereztem meg a lehetőséget a bejutásra, de el kellett mennem dolgozni, tehát nem ugrottam még bele.
Kivételesen gyorsan meglett a fed rangom, mert kiküszöböltem a gép szívatását azzal, hogy egy 40 fényév átmérőjű gömbben tevékenykedtem csak és a létező összes fed-es frakcióval jóban vagyok már.
Csak akkor vehetem fel az előléptető küldit, ha az adott frakcióval cordial rangban vagyok. Erre a gép mindig azt csinálta, hogy ha hat frakciónál jó voltam, akkor biztos, hogy a hetediknél dobta fel a küldit...
Kibasztam a kibaszó mehanizmussal :)
Vannak engedélyhez kötött galaxisok, mint pl. Sirius, stb. Oda érdemes engedélyt szerezni, van ott valami érdekesség vagy csupán szerepjáték miatt érdekesek? -
#14147 Ezt a bolttól kellene megkérdezned ahonnan vetted, nem tőlünk:) Telefon felvesz, érdeklődik. Vagy kérdezz rá email-ben. -
#14146 Nem mindenki ilyen gazdag... -
#14145 Köszi az információt!
A tervrajz finomításán értsem azt, hogy nem fog esetleg ilyen sokat adni, mint most?
Gondolom a jelenlegi fejlesztések megmaradnak.
Mert akkor ez felveti annak a lehetőségét, hogy inkább most kellene fejleszteni, mert erősebb hajót kaphatunk, mint később. -
nibron #14144 nem igazán érted a dolgot. nekem is van mindenféle hajóm, és én is sokfélét használok. asszem a kérdés igazából sokkal könnyebben érthető ha úgy tesszük fel, hogy melyik hajót választanád ha csak egy lehetne. egy ilyen kérdésnél nálam elég egyértelműen a pythonra esne a választás, ezért aztán úgy is mondhatjuk, hogy ő a kedvenc. -
#14143 Tehát 2.2.03 béta holnap indul, január elejéig tart (karácsony alatt munka nem, adatgyűjtés folyik).
Mérnökökről:
Minden commodityt (nem matériát, hanem a raktérben tonnákban tárolt árut) eltávolítanak az engineer tervrajzokból.
A tervrajzok jóval "finomabb" eredményeket hoznak.
A commodityk megmaradnak nagy értékű, de eladható termékként, amit küldetésből lehet szerezni, de már nem kell farmolni a fejlesztésekhez.
Cargo storage rövid időn belül nem várható.
Következő engineer recept a szkennereknek jön (hatótáv, látószög növelés, ilyesmik), lehet kész lesz 2.2.03-ra, de nem kell fogadást kötni rá.
Azután bányász cuccok, de leghamarabb 2.3-ban.
Új alkatrész a "modulvédelmi egység", ami a célzott tüzeléstől véd jobban.
A béta lényege elsősorban a harc mellett az újragondolt receptek-engineer cuccok tesztelése lesz, így a bétában Marco Qwent bázisán az összes hajó és alkatrész kapható, minden recept rendelkezésre áll, és 1 halat kér érte (ami szintén kapható helyben).
Leesett pajzsok mellett megállva és a teljes hajót rebootolva a pajzs is visszajön 50%-ra - cserébe viszont állni kell egy ideig minden nélkül. Egy nagy hajónál még csata közben is megérheti, sok perc helyett.
Bétán túl:
Nem lesz 3 huge hardpoint a Type9-en :)
Különleges FSD, Shield receptek is tervben vannak.
Python ship kit jön.
Hajóelnevezés (látható felirattal) jön.
A gimballed és turret fegyvereket a szenzorok fejlettségéhez lehet kapcsolni (követési sebesség, találati pontosság, ilyesmik) - ez hamarabb jöhet, mint később, egy része 2.2.03-ban is.
Lehetőség van a játékban csak fix/gimballed/turret fegyverre tervrajzot gyártani, még nincsenek ilyenek, de lehetnek.
A bűnözés - büntetés rendszer újragondolása házon belül halad, még 2.3-ra se ígérik, de egy "karma" rendszer várható, amibe be tudják tenni annak a figyelését is, hogy valaki rendszeresen "eltűnik a játékból" pl. vészhelyzetek esetén (lásd: combat logging), és megnehezíthetik az ilyen játékosok életét.
Powerplay fejlesztés-alakítás is várható, legyen több értelme, lehessen akár passzívan valamelyik power tagja lenni, ami nem jelent automatikus támadást a saját zónán kívül, ha épp nem művel a játékos PP-hez tartozó feladatokat (PP cuccokat szállít, stb.).
Ahogy léteznek a személyszállító hajókon korlátozott belső helyek, ugyanígy lehetnek pl. harci célra specializált helyek, amivel lehet még több nem-általános-célú hajót kialakítani (pl. a Föderációs hajókra plusz helyeket tenni, amiket hullra, ilyesmire lehet csak használni).
Aréna/CQC botok egyelőre nem jönnek.
A szóló-privát-open váltogatós küldetésgyűjtögetést valószínűleg 2.3-al "kezelni" fogják.
2.3-ra időpont még nincs. -
ChuckYeager #14142 Üdv! Dobozos változatban rendeltem meg az elite dangerous-t november 27 én 9 napja és még nem jött meg szerintetek mikor érkezik meg?valakinek megvan igy?
-
#14141 Holnap kezdődik a 2.2.03 béta, a tervek szerint január elejéig tart. most van róla egy Q&A -
TokraFan #14140 Én szeretem a Pythont, fel lehet azt jól fittelni. Bár utóbbi időben az ASP-ból szinte ki se szálltam, már amikor nagy ritkán még megyek 1-2 kört valahova. -
tordi #14139 Én a harcot vultureval élvezem a legjobban, de van egy viper mk4 és egy fer-de-lance is erre. Szállítani cutter, 720t visz. Felfedezni hosszú útra én clippert használok, olyan 2000 Ly-en belül meg diamondback explorer. Igen, jó hajó a python, rengeteget használtam, én meguntam. -
TokraFan #14138 Én szándékosan írom nagybetűvel! -
nibron #14137 hát neked lehet, hogy langyos, nekem már elég régóta a kedvencem. inkább a 3 konda rozsdásodik a garázsban. pythonból csak egy van, ezt mindig inkább átszerelgetem. az aspx nagyot ugrik, egyedül felfedezőnek jobb. a cobra kicsit gyorsabb, de arra a pluszra már nincs szükség, és ha kell ~250t cuccot el tudok vele vinni, tehát a t-s hajókat és a kondát is ki lehet vele váltani. jól bekonfigolt g5-ös ugróval 28ly-t tudok ugrani, engine feljesztésekkel gyorsabb és jobban manőverezhető. a bubin belül nincs másik hajó ami jobb lenne nála, annyira sokrétűen lehet konfigolni. a fuel tank és scoop baromira optimális, sosem állok meg tankolni, mindig csak közel elhúzok a csillagoknál. és scoop-ból csak 5a-s van benn.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.12.06. 18:12:49 -
tordi #14136 Szerintem a python az a hajó amire az elején mindenki hajt, merthogy tényleg multi, szinte mindenre használható. Viszont mindenben van nála jobb. Vagyis egy idő után olyan langyos víz lesz. Nekem pl. már nincs is. Minden terültre készítettem egyedi hajót. Mást használok harcra, kereskedésre, felfedezésre, bányászatra, buszozásra. -
#14135 Viszont erősebb fegyverzet megy rá és adott esetben a pajzs is erősebb, bár a Python-ra pont nem megy erősebb, mint az Asp-re.
Az igaz, hogy lassabb és kevésbé manőverezhető, de a nagy ágyúkkal sokkal jobb lövöldözni.
Most Sol a főhadiszállásom, innen elérek a Phyton-nal olyan rendszereket, ahol lövöldözhetem, az Asp-vel meg taxizásra szoktam menni. -
#14134 Az "írjuk helyesen az Asp Explorer nevét mozgalom" képviselőjeként én már csak egy kávét kérek akkor :) -
#14133 Érdekes. Egyesek azt mondják, azért írják nagybetűvel az ASP EXP-et, mert a játékban minden nagybetűvel de, de pl. a Python-t, Anacondát nem írják csupa nagybetűvel. Senki. Ez csak egy észrevétel, már húztam is. -
#14132 Pont ezen gondolkoztam tegnap, hogy kell-e nekem nagy hajó.
Minden bonyolultabb vele. Drágább, ha összetöröm, lassabb, kisebbet ugrik, stb.
Egyedül harcolni jobb vele. Az EXP 32-t ugrik, pedig fel van szerelve és 415 a boostja.
Ha kicsivel kell harcolni, akkor leverem, ha meg naggyal, akkor elszaladok, senki nem ér utol. -
#14131 Én Python-nal megyek, annak kb. kétszer annyi a biztosítása és még nincsenek is rajta az igazán drága A-s modulok.
A fuvarokkal nem tudom, hogy mi történt, tegnap elcsíptem egy 6 millásat, de amúgy vagy messzi visz az összes és kb. 1MCr/1000ly arányban vagy közel, de akkor is keveset fizet. -
#14130 Jó kis lista :) -
#14129 Én is, de nem az ASP EXP-el, hanem a négyes kobrámmal.
Azon fent van két Beam a pajzsra meg kettő cannon a testre. Azzal bedarálok mindent :)
De az EXP biztosítása 2 milla, nagyon drága cuccok vannak rajta, nem akarom eldurrantani. -
#14128 Én szeretek harcolni. Megfutamodni csak végső esetben. Ha kell, akkor armourban is kilövöm az ellent, nem véletlen 1100 az értéke. -
#14127 elég sok minden benne van ám :) -
#14126 Megkerestem a játékban a Bubble Nebulát, benne van :) -
#14125 Én megvárom, amíg 50%-ra lövik, akkor belelövök egy rakétát és elvonulok 3 km távolságra és hagyom, hogy befejezzék :) -
nibron #14124 1 km-ről elég hatékony a beam (én is azt használok, simát nem tuningolt), a célpont eléggé mocorog, kicsit illik ügyeskedni, hogy tartsd a távolságot. a gáz helyett inkább a directional thrusterekkel kell manőverezni, úgy sokkal könnyebb célon tartani. -
#14123 Az a baj, hogy a beam ereje csökken a távolsággal. Ha 1 km-en kívül akarok maradni, akkor nagyon gyorsan kerülhetek 2 km-en kívülre, onnan meg nem túl hatékony a dolog.
Inkább fejlesztem, utána meg tuningolom még a hajót és akkor talán kisebb lesz az esélye, hogy elfogy a pajzs. És hamarabb is végzek az ellenféllel.
A tippet köszi! Megpróbálkozom vele.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.12.05. 14:11:15 -
nibron #14122 ha tartod a távolságot, mondjuk 1km-en kívül maradsz, akkor nem vált át rád vagy legalábbis elég ritkán. de ha te leszel a legközelebb azonnal rád áll. és ne te legyél az első aki megtámadja. én már a pajzs elfogyasztásába is "besegítek", az szokott a szekusoknak nagyon sokáig tartani.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.12.05. 13:48:59 -
#14121 Gyorsan még mindig a taxizás hoz.
Én tegnap a RES-ben 1 óra alatt 1,2 milliót kerestem és 45k-t fizettem javításra. A nagy falatoknál (Python, Fer-de-lance és nagyobbak) már érdemes megvárni, míg a security legalább a pajzsot leszedi, de jobb, ha a hull felét is. Viszont ez rengeteg idő, mert elég rosszul céloznak. Ha te is besegítesz, akkor hamarabb végeztek, viszont te leszel az elsődleges célpont. -
Etelkozi Vata #14120 Oh, köszi.... -
#14119 Fejlesztetsz vele a legolcsóbból ~30-at (viszel az adott common alapanyagból 30db-ot) - nem kell elfogadni a fejlesztést, csak try again, try again aztán discard. 2 perc alatt fel lehet húzni grade 3-4-re. grade 2-4 fejlesztésekkel meg pikk-pakk grade 5 lesz. Én múltkor 4 engineer-t húztam fel grade 4-re ~3 óra alatt. -
Etelkozi Vata #14118 Ja még egy: nincs valaki Hamilton Gateway körül, Wolf 406. Wingezni, vagy ilyesmi. Gondolom, gyorsan sok pénzt tudnánk szerezni fejvadászattal High RES-ben. -
Etelkozi Vata #14117 Hahó!
2 kérdésem lenne:
* tényleg hülyére kell fittelnem magam az enginer-nél, hogy elérhető legyen a 2. szintű fejlesztés? Több órát tököltem, hogy meglegyen McQuinn-nél az első szint, és most 9%-on vagyok a második szinten...
* érdemes Hauler-rel elkezdeni tradelni? Van erre 1 millám. Igazából Cobra MK IV-el fejvadászkodok, csak mellékesként szeretnék néha egy-egy trade kört futni. -
#14116 Szép képek, a 2. különösen tetszik. -
#14115 57%-on volt, én sem akartam javítani, jól nézett ki golyónyomosan, sérülten, de mégis feljavította.
Ez van, majd kopik megint...
Nem mellesleg az outfitting hibátlan festést mutatott, annak ellenére, hogy még nem volt javítva.
Ami még érdekesség, hogy sérültek a fegyvereim is. Előfordult, hogy pár darab nem működött, de volt amikor mind ment. Úgy, hogy 60-80% között volt az állapotuk. -
#14114 Bocsi a kicsi offért, szép képek az űrbő, Hubble készítette:
http://www.theatlantic.com/photo/2016/12/2016-hubble-space-telescope-advent-calendar/509306/
Adventi kalendár, minden nap bővül.
Utoljára szerkesztette: etniez, 2016.12.04. 19:12:07 -
#14113 Elvileg nem kellene javítania. Direkt nem is szoktam külön javítani hadd kopjon a cucc.