ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

s_andras
Most a "lebegés" szótól hasra kéne esni, mert azt a képzetet kelti mintha egy medúza lenne? Nem igazán találok semmi ilyesmit, és az elite wikik, amik számomra elég hiteles források, "csak" ilyeneket írnak:
"Technology
Thargoid technology is vastly different and in many ways far superior to established GalCop technology. The warships have no visible form of propulsion, neither from vented emissions nor engine exhausts, yet they are manoeuvrable and agile.
The Thargoids are also superior in the use of advanced AI and remote craft, an area in which GalCop is sadly behind.
Other fields of technology that the Thargoids are in advance of GalCop, include metallurgy, biogenetics, physics and weapons tech. Their hyperdrives and shield technologies are also superior."

Tehát egy kis "biogenetics"-től még nem lesz az egész hajó egy élőlény. Azt a két vonalat a régi hajók alján sem lehet megfeleltetni ennek a virágcsokornak <#nevetes1>

EFRM: aha, ilyen alapon kb bármiből lehet bármi, mondjuk gyufásskatulyából Lamborghini Huracán...

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Mindenképpen nagyon pozitív, igen!
Dzsini
Egyelőre igen, de legalább megy tovább a történet - ami elég csúnyán elakadt a "nem lehet odamenni a felszínhez, ahol lennie kell valaminek" fiaskó óta.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.06. 11:55:53

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Viszont a eddigi videók alapján nekem úgy tűnik, ez egyelőre csak egy sima scriptelt hajó, minden esetben ugyanazt csinálja...Vagyis még csak a mézesmadzagot húzták el, nincsenek még benne a játékban szerintem...
Dzsini
Mindenesetre tetszik-nem tetszik így néznek ki 😊

Én eléggé biztos vagyok benne, hogy ezek a Thargoidok, túlságosan nyolcszögletű, és túl régen húzzák már a mézesmadzagot, hogy előttük bemutassanak egy másik fajt - egyes feltételezések szerint majd a Guardianok lesznek a "harmadik" faj, akikkel kapcsolatba kerülünk (a romok építői, mert az alapvetően más design, mint ez).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sokkal jobb az organikus megoldás, mert tübb lehetőség van benne. Nem lenne jó, ha tkp. az emberekéhez hasonló tech lenne, csak csészealj formában. A most látottak nekem sokkal inkább hozzák az idegen faj érzést, mint amit anno láttunk az Elite-ben (persze valószínűleg csak azért, mert azt lehetett egyszerűen megoldani, akkoriban elég sok tecjnikai korlát volt egy ilyen típusú játék előtt). Ezen most tényleg nem érdemes fennakadni! Minél "alien-esebb" a faj (legyen szó bármelyik fajról, mert még nem 100%, hjogy ezek Thargoidok), annál jobb! Persze ez szubjektív...
Dzsini
Ami lényegesen különbözik az eddigiektől, hogy most már a fő mozgási iránya a forgástengely irányában van.

Dzsini

MerlinW
PLEIADES SECTOR OI-T C3-8 -> Aries dark region xu-o b6-3 közti ugrás esetén a legvalószínűbb a találkozás, de mint minden ebben a játékban ez is véletlengenerált esemény.

[merlinw.org]

Dzsini
- “Ah, yes. Thargoids. The race of sentient 'star ships' allegedly waiting in hyperspace. We have dismissed that claim..”
- “The Thargoids are obviously just a myth. A convenient lie to cover Hudson's true purpose. A legend he is using to bend the Federation to his will.”

https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/4ypa80/new_wireframe_skins/
ha ezt ismered - miert ne ismerned- akkro tudnad, hogy 2016-17ben egy thargi hajo nagyon ki lesz dolgozva, de oly modon, hogy felismerheto a elmult 30ev stilusjegyei alapjan.

sztem uber lett, te meg sokat picsogsz 😄
Dzsini
Nem biomechanikus. Nem ötvözött. Biológiai. A hajóik élőlények. Tudnak lebegni a witchspaceben. A mostani események szerint képesek a hiperűrből is kirángatni hajókat.

Egyelőre vizsgálódnak, ahogy a probeok is tették.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.06. 11:28:08

s_andras
Aha biztos, nem olvastam. De ugye azért egy kis ötvözött biomechanikai technológiától nem fogunk egyenlőségjelet tenni a klasszikus hajó meg eközé amit kb E.T. növeszthetett otthon?..

EFRM: nem arról van szó hogy ez nekem nem tetszik, csak ez ne legyen Thargoid, ennyi.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.01.06. 11:25:43

azert mert neked nemtetszik, vagy nem vagod a csiziot, attol meg kurva jol megcsinaltak a thargi hajot es az a hang vaooooo
frontier kitett magaert, este berugom en is az oculust es irany a hely...
Dzsini
Nem új, már az első Elite idején, az eredeti regényben is említik, hogy a Thargoid hajók "élnek".

s_andras
De az eredeti kinézetet használja, és az ős-Elite azért csak megtörtént, vagy már az se?... Az nem jó érv hogy az anakonda sem hasonlít a régi drótvázára, mert teljesen nyilvánvaló, hogy akkor régen a fém-csészealj volt a koncepció, akkoriban az organikus-szöveget még senki sem találta fel, az csak egy újabb divat (és marha nagy baromság mellesleg).

Dzsini
Attól még sosevolt a világ szempontjából, tehát nem hivatkozási alap.

s_andras
Attól még úgy néz ki.

Dzsini
A Frontier FE idegen hajójában nem ült senki, azt már elég régen megmondták, hogy a történetnek az az ága nem történt meg (és itt is kitárgyaltuk már).
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.06. 11:11:47

s_andras
Látom már hogy akkor ebből is visszafelé megmagyarázgatás lesz.. <#confused> Nem tudom, hogy lehet a Frontier FE idegen hajóját organikusnak nevezni amiben éppen benne ülök, és baromira nem néz ki organikusnak hanem a jó kis 8-szögű csészealj, plusz ugyanazok a modulok vannak beleszerelve amit a saját hajóink számára terveztünk, tehát full kompatibilis is.

Dzsini
Azt mindig lehetett tudni, hogy a Thargoid hajók gyakorlatilag organikusak - az, hogy régebben hogy néztek ki, kb. nem sokat jelent - nézd meg a Cobrán meg az Aspon kívül a hajókat, hogy mennyire hasonlítanak a drótvázakra 😊

Az eddig megtalált roncsokból pedig nagyjából ezt a kinézetet ki lehetett következtetni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.06. 10:56:35

s_andras
Ez is gyenge magyarázat lenne, meg az is ha azt akarnák beadagolni hogy már az első Elite-től kezdve ilyenek voltak tulajdonképpen, csak akkor még nem lehetett ilyen részletesen megjeleníteni őket... Bízom benne hogy ezek nem ők, és majd lesz rendes Thargoid Warship is. Persze valahogy felturbózva.

Caliph
na pont ezt akartam kérdezni hogy akkor ezek most Thargoidok? Mert nyílván fejlődhetett az ő technológiájuk is,és ezek lennének az új hajók?

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

s_andras
Csak kár hogy ezek nem Thargoidok. Vagy átváltoztak virágkertészekké?

MerlinW
Engem üres cargo-val is kirángattak a Hyades szektor környékén.

[merlinw.org]

Dzsini
Viszont sokkal gyakoribbnak tűnik, ha van UA a rakományban - ma megpróbálom én is triggerelni 😊

Dzsini
UA-t szállítgatva egész gyakorinak tűnik

... akinek van Palintól védett cargo rack, annak a hajót se kell lerongálni

Dzsini
... és az SDC nem lenne SDC, ha:

így kell:
Kell Unknown Artefact, hagyni, hogy lesebezze az FSD-t, és néhány ugrás...
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.06. 08:22:19

Dzsini
Mindenki azt tippelte, hogy csak 2.2.03-al jönnek, szép kis meglepetés 😊

macleody
Ez kurva jó 😊
MerlinW
Véééégreee!!😊

[merlinw.org]

What the F***??

Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.01.06. 00:38:52
RJoco
Legközelebb úgy lesz.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Dzsini
Egy-két repülő bázissal én is összefutottam már, jelentsd őket, és akkor a következő frissítéskor helyrekalapálják.

RJoco
Nálam más bolygókkal is gond szokott lenni. Valamilyen grafikai bug, csakhogy ez fizikálisan is valós. Volt, hogy nem tudtam leszállni, mert a leszállóba belelógott egy nagy épület a bázisból. Új engedéllyel máshol kaptam leszállót, ott sikerült. Ugyanitt az őrtornyok a levegőben lógtak.

Dzsini
NPC Multicrew nem lesz, de azt nem is ígérték, csak sokan várják/várták.

MerlinW
Multicrew viszont nem lesz 2.3-ban 😞

[merlinw.org]

Dzsini
2.3-al (mivel akkor jön a sajátpofa-generáló) valószínűleg igen komoly változások jönnek (ismét) az arcképekbe, még azt is rebesgetik, hogy akkor, vagy 2.4-el animáltak is lesznek.

Drukkolok, hogy a charlie-angyalaid ne csúfuljanak el 😊

s_andras
Hááááááát.... ha nagyon erőltetjük akkor igen, de régen is létezett pl a repszim kategória, ahol szintén a fejünkből nézünk ki és lövöldözünk, de azt mégse hívtuk FPS-nek. E😄 is külön kategória, űrszim. Pláne mert lehet úgy is éveket játszani vele hogy még fegyver sincs a hajón! (Kamion, futárkodás, felfedezés stb)
----------------------------------------------------------------------
Engedjétek meg hogy bemutassam az újkislányt, a csapat harmadik (vagy negyedik) tagját: Nahomy Jefferson ! <#taps> <#taps> <#szeret> <#taps> Ritka mint a szőke- és fehérember! <#nevetes1> Annaliza elit lett, ezért el kellett mennem a Naprendszerbe, ugyanis ott a Föld körül van 3 állomás, plusz a holdi Galileo szintén nagyon közel. Ezeket kellett végiglátogatni, majd a végén elruccanni a Mars High-ra és vissza, mert egy ilyen kör kb annyi idő, ami alatt pont mindenhol sorban megváltozik a legénységi felhozatal. Ezt csináltam egy héten keresztül, mire ő megjelent a harmless helyen.
(Amúgy mi a baj a Merkúrral? Így néz ki egy terület Ehrlich City közelében..)
Az egy hét alatt volt néhány más szépség is, csak nem 2%-ról indultak volna.. Ezen a képen felül van két szupermodell, minimum unokatestvérek, és találkoztam Nour és Annaliza klónjaival is, ők látszanak lentebb.
Az utolsó érdekesség, hogy Nour pici arcképe 2 napja megváltozott, ilyen korábban sosem történt. Mondjuk nem bánom, mert azon a közeli halszemoptikás képen mindenkinek torz a feje..

RJoco
Köszi! A munka kilőve 4 napra. Talán holnap már nyugodtan tudok repülni.
Eszembe nem jutott volna, hogy az 'S' a Shooter-t jelenti. De ami azt illeti illik ez a játékra is, ha szó szerint vesszük. Hiszen belső nézetes lövöldözős játék. Az más kérdés, hogy nem rohangálunk, hanem repkedünk és lövöldözünk. Nekem ami belső nézetes, az FPS játék.

Dzsini
Én úgy mondanám, hogy más irányba fejlődött.

"Nem vitatnám el az X sorozat érdemeit sem, de ez az összehasonlítás a KÖRTE vs ALMA tipikus esete"

Miért lenne az? Az X széria alapvetően egy Elite klón, csak az első részek óta jelentősen túlhaladta annak képességeit.
s_andras
Igen de nem "Shooter", amit az "emberszimulátor"-ra mondanak, amikor rohangálni és lövöldözni kell. Jobbulást.

RJoco
A családnak volt C64-es és Amiga-ja is. 500-as, 1200-as BPPC és BVision kártyákkal, meg egyéb nyalánkságokkal. De az én életemből valahogy teljesen kimaradt az Elite egészen a két évvel ezelőtti debütálásáig.
Az első űrszimulátorom az X3 Reunion volt és elég rendesen bele is mélyedtem anno. A folytatásokat már csak kóstolgattam, de nem találtam meg azt, amit kerestem, ellenben az Elite-ben benne van.

Tudtommal az Elite is FPS játék, hiszen First Person-ban fut. Ami azt illeti a hajót sem tudod irányítani harmadik nézetből és az csak később került bele, mert sokan akarták. Azért néha nem rossz megnézni kívülről a saját csónakunkat és pár jó fotót lőni.

Leragadtam Colonia-tól kb 3000 fényévre. Valami nyavaja annyira elkapott, hogy csak feküdtem egész nap az ágyban és filmet néztem. Remélem nem tart sokáig, mert már csak 2 hét van a fuvar befejezéséig. De remélhetőleg a hétvége és a hét eleje is munkamentes lesz és jól leszek már a repüléshez. Nem szeretnék emiatt beleszállni egy csillagba.

Belátom, kissé elfogult vagyok az ED-vel, én is fanatikus ős elite fun voltam, és úgy látom, ezzel nem is vagyok egyedül. 85-ben kaptam meg a család összespórolt 600 márkájáért a C64-est, aztán egy évre rá újabb 600 DM-ért a 1541-es flopit is. Külön gratulálok neked, hogy a tiédet megőrizted, citromsárgára színeződve irigykedem. Nekem sajnos már rég nincs meg, igaz, pár éve újra vettem egyet nosztalgiából. A COV-ok az első példányt leszámítva természetesen nekem is megvannak. Azzal is egyetértek, hogy az ED-ből nagyon hiányzik az FPS rész, de mégis már két éve a legjobban játszható game a témában, és úgy látom, ez közép távon így is fog maradni. És ha netán ez évben ki is jönne a SC(amit erősen kétlek), ezt a két-három ED-s évet már akkor sem veheti el az ED-től.
Nem vitatnám el az X sorozat érdemeit sem, de ez az összehasonlítás a KÖRTE vs ALMA tipikus esete
Utoljára szerkesztette: elite84, 2017.01.03. 18:05:10
nekem meg a frontier maradt ki, meg a 3. resz, most nem jut eszembe a neve. akkor a Commodore Vilag-ban (megvan az osszes resz, a Spectrum Vilag-al egyetemben! termeszetesen ujsag formatumra gondolok, bar neten digitalisan is fent van) 8 ujsagon keresztul taglalta az ELITE lehetosegeit (CoV1-2-3-4-5-6-7-8). na meg sajnos AMIGA-m nem volt, akkor nagyon szerettem voltna, csorgott a nyalam az ujsagokban levo AMIGA screenshot-ok lattan, de hat igy alakult, ma meg mar nem vagyok ra. 😊
Nekem az első rész kimaradt, de az Elite Frontiert már toltam ezerrel Amiga 500-on, régi szép idők.
csak mert elojott az FPS modul az SC-nel. amugy igazi veteran ELITE-s vagyok. mar 1988-ban nyomtam, az akkor vadonat uj (akkor hoztuk be Becsbol) Commodore 64-es personal computer-emen... ja a mai napig megvan es gyari allapotu... 😊
Plus X3 és X Rebirth!
Nem kevés ponton űberelik az ED-t is.
NMS? Ez most komoly? Tán neheztelsz a fórumtársaidra, hogy az évtized blamájával traktálod őket?<#circling> A SC meg majd kb akkor lesz kész, amikor a benne megszerezhető űrjárművek már a valóságban is igazi ritka retro ritkaságoknak fognak számítani, OT-s rendszámmal<#nyes>
A SC szép, de nincs
A NMS van, de vér gáz
AZ ED van, szép, és működik. Már több mint két éve.