ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amit lehetett tudni, hogy végül is visszavonnak, az a gimbal fegyverek szenzorhoz kötése, ami bár jó ötlet, de sokkal több munkát igényel a jó kialakítása.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.10. 14:00:15
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Mi volt vajon ez a variálgatás a tervek commodity-szükségletével? Kivették majd újra visszarakták, WTF?
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Warning! Cargo bay open, shields are down!
3E= 16t, 135 INT, 30% protection
3D= 8t, 56 INT, 60% protection
4D= 16t, 84 INT, 60% protection
5D= 16t, 127 INT, 60% protection
(ez az első bétából információ, nem néztem át, hogy azóta mennyit módosult és milyen irányban)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.10. 12:49:47
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ships
- Improved gold paintjob shader
- Improved chrome paintjob shader
- Fix for cockpit ambience ducking artifact
- Doubled hull health for:
- Hauler
- Type 6
- Keelback
- Type 7
- Type 9 Heavy
- Vipers across the galaxy have received lightweight chassis upgrades, reduce viper hull mass by 10 tons
- Added new military slots to the following ships:
- Eagle: 1x size 2
- Imperial Eagle: 1x size 2
- Viper Mk III: 1x size 3
- Viper Mk iV: 1x size 3
- Vulture: 1x size 5
- Federal Dropship: 2x size 4
- Federal Gunship 3x size 4
- Federal Assault ship: 2x size 4
- Imperial Cutter: 2x size 5
- Federal Corvette 2x size 5
- Anaconda: 1x5 size 5
Pont tegnap vettem egy vulture-t és pont egy hely hiányzott ahhoz, amit elképzeltem.
A buszok erősítésének is örülök, tegnap majdnem szétkaptak, mert nem dobtam ki a low temperature diamond-at egy kalóznak. 11% marad a hull-ból, mire eltudtam ugrani.
Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.01.10. 12:34:12
Amúgy meg szerintem Anaconda-t számolnak a srácok, csak hát arra meg nem mindenkinek van pénze.
Taxizásnál Asp-re számolni az 50-et irreleváns. Bár max FSD tuninggal talán kijöhet. Nem néztem utána.
És köszi az infókat!
Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.01.10. 11:14:24
Köszi a helyesbítést!
+50% fehér törpénél - 50-ből 50+25 = 75 lesz
+400% neutronnál - 50-ből 50+200 = 250 lesz
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.10. 10:12:20
Egyébként hogyan számolódik a supercharged ugrótáv? Hasraütés?
Normál ugrálás: ~ 3300 fényév/óra (Sol-Colonia 6,67 óra)
Neutronos ugrálás, kézzel tervezve: ~ 3850 fényév/óra (Sol-Colonia 5,71 óra)
A már linkelt utazástervezővel: ~ 4100 fényév/óra (Sol-Colonia 5,36 óra) (kiegészítés: a rendszer nevét lehet copy-paste-elni a játékba)
Tehát ilyen távon, célirányosan kb. 20 százalékot lehet nyerni - mindenki eldöntheti, hogy neki ez számít vagy sem.
Az meg egy alapigazság, hogy az ugrótáv és a sebesség csak akkor számít, ha mész is valahova 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.10. 04:41:22
Vagyis vagy kinyomtatom a listát vagy ALT+TAB-bal váltogatok a böngésző és játék között, ami sok idő, főleg, hogy a rendszer nevét nem biztos, hogy egyből megjegyzem. Akkor már inkább a manuális kiválasztás.
Amúgy találtam rá tervező oldalt, 360 körüli ugrásszámra jönne ki a vége. De valamiért kerül egy nagyot, így csak az első 4 ugrásnál vettem igénybe, utána inkább a saját fejem után mentem. Amúgy is láttam a térképen, hogy elég rendesen egymáson vannak a neutron csillagos rendszerek, nem gond a haladás.
Előttem szóló kolléga jól mondja: a normál tankolás is nagyot lassít összesítésben, mert a hagyományos utazásnál pont fel lehet tölteni a célra fordulás és az FSD hűtés közben.
Ja és szerintem nem az, de az amit leírtunk a 2MASS témában nem mond ellent egymásnak, és nem is kell hozzá csillagász diploma 😉
Kipróbáltam, most áll kb 93%-on az FSD. Szóval nem egyszer próbáltam és ami azt illeti tetszik a dolog.
Sokkal nem lassabb a dolog. Lehet úgy számolni, hogy míg feltöltöm az FSD-t, addig megkerülnék egy másik napot. Az tényleg kicsit lassítja a dolgot, hogy meg kell keresni a kövi célpontot, viszont jelenleg 32 az ugrótávom, feltöltve úgy 130 körül szokott lenni. Vagyis 4x akkorát ugrok. Ezt számolva kevesebb időre jön ki összességében az ugrás, mert a 4 ugrás szkenneléssel minimum 5 perc.
Ráadásul nálam a net nagyban meg szokta növelni az ugrási időt, sokszor 10 másodpercek mennek a semmibe.
Bár tény és való, hogy kb 4 ugrásonként meg is kell állni tankolni, ehhez egy A csillagot keresek, onnan a közelben egy neutront és így lehet tovább haladni.
A másik dolog, hogy nem égetik a napok a szemem. Bár ma feltettem a grafikai modot, de még nem próbáltam, kíváncsi vagyok, mit lehet állítani és hogy.
Azt nem tudom, hogy az AFMU mennyi ideig javít, de lehet, hogy még azzal együtt is lehet jó időt menni.
50-55 ugrás/óra a sebességed, ha nem szkennelsz semmit, még a napot sem, csak scoopolsz.
"Odakint" úgy számolhatsz haladási sebességet, hogy a max ugrótávodból kivonsz 10%-ot, általában annyira találsz célpontot.
Nekem ez most 31 fényév, tehát egy óra alatt megtudok tenni kb 52X27.9= 1450 fényévet. Ebből lejön még néhány ugrás, mert célpontot kell keresni.
Legyen mondjuk 1300 fényév/óra.
Ugrottam most egyet supercharged fsd-vel, 1%-al károsodott. Szerintem elég 20 ugrásonként javítani, 80%-ig biztosan működik rendesen. Tudni kellene, hogy mennyire lehet feltölteni az fsd-t és hogyan számolja ki az ugrótávot.
De szerintem haladósabb, még a javítással egybekötve is.
Majd ha kimegyek a bubiból megint, kimérem.
Ja, és szerintem Dzsini csillagász.
Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.01.09. 22:46:46
Jaja, ha még javítgatni is kell az FSD-t, akkor végképp semmit sem gyorsít a jet. Tuti lehet 3-at ugrani annyi idő alatt amíg kézzel jelölgetünk célpontot plusz lavírozunk a jet-ben plusz még AFMU-zgatunk.
A neutronos ugráláshoz: az AFMU (javítókészlet) csodákra képes - például meg tudja javítani az elhasználódó FSD-t (persze érdemes előtte normál térbe visszatérni, hiszen a javítás idejére kikapcsol).
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.09. 22:06:26
Féregjáratokkal jobban járnánk... 😊
Hosszú lesz az út hazafele.
Hány % alá nem célszerű vinni az FSD állapotát?
De annyi tanulság lejött, hogy UA nélkül tényleg kisebb az esélye a találkozásnak, mert veled nem odafelé, hanem csak a visszaúton sorsolta ki. (Aztán a fene tudja, lehet hogy teljesen véletlenszerű és lehet hogy valakit UA nélkül is megtalálnak sokkal hamarabb.)
Distribution Centre: egy a rengeteg újfajta navigációs célpont közül, gondolom valami olyasminek az űr-megfelelője ahol az áruszállító kamionokat rakodják meg/át stb, logisztikai központ.
Videó
Azt mondod, erre a módszerre sem idő, sem lehetőség nincs, mert azonnal ott vannak, és csapatostul jönnek. Hát először is engem nem szoktak csapatostul támadni, általában egy-egy elite konda, vagy fdl próbálkozik, idő meg bőven van, mert először csak játssza a nagyfiút, és üzenget. A marha.<#bee1>#bee1>
Azt mondod, nehéz lehet azonosítani, és emiatt megtalálni a radaron. A megoldás: megnézed az üzenet küldőjének a nevét, és kijelölöd a contacts panelen. Ördöngös egy feladat, belátom.
Azt mondod, szedjen ki, és pucolsz. Már ha a fegyver nélküli kondáddal vagy. (konda fegyver nélkül, érdekes koncepció, de te tudod, dicsőség a pacifistáknak <#circling>#circling>) Valóban ez is lehet egy megoldás, de az általam ajánlott módszer előnye a tiéddel szemben az, hogy egyrészt egy találatot sem kapsz, ami egy vékony pajzsú, lomha T valahányas szutyokkal nyomuló játékosnak nem mindegy(bár a mérnöki thruster tuning valóban sokat segít, már persze annak, akinek van ilyenje), másrészt így jóval több idő telik el, amíg a támadó újra feltűnik, emiatt jóval többet lehet a cél felé haladni. De a legnagyobb előny mégis a vége felé jön ki. Tudniillik ha akkor szed ki, amikor már csak pár méterre vagy a céltól, akkor megint visszakerülsz néha akár 40 Ls-re is, ami újabb alkalmat ad neki az újabb ID-re.
És még egy utolsó: utálom, ha kiszednek. Egyrészt én akarom irányítani a folyamatot, másrészt ahogy már ezt is írtam, jobban szeretem inkább kipakolt fegyverzettel, és a mellettem parkoló condorral bevárni, még megérkezik, hogy azon lendülettel mészárolhassam le a pimasz frátert.
A rendszerbe át és visszaugrás bizonyos esetekben jó módszer lehet, mint ahogy meg is említettem ( #14591 ), és vannak esetek, amikor nem célravezető, erről meg itt írtam (#14594)
De szerintem ezt alaposan kitárgyaltuk, hagyjuk abba, csináld ahogy gondolod. És úgy általában véve is, hallgassuk meg egymást, csipegessük fel az infókat, és aztán mindenki csinálja, ahogy gondolja.
Értelemszerűen nem dogfightolni kell vele, de szinte folyamatosan tűz alatt tartja valamelyik fegyverből a pácienst. Amikor pedig a nagyok és az óriás énekelni kezd, elég ellenállhatatlan lesz 😊 Csak úgy olvadoznak a boldogságtól mikor 4 beam sugározza őket.
Most meg már van mütyűr vadász is, az is nagy lelkesedéssel veti bele magát a harcba. Tényleg annak van valami hotkeye az azonnali indításhoz?
azért nem mindegy: a jó öreg módszerrel viszonylag simán meg lehet lógni.
"Ez utóbbival bő fél év alatt nem találkoztam"
hát kint a lakatlan részeken valszeg nem is fogsz. próbálj meg openben egy cg-t ahol valami cuccot kell hordani, oda mindig beállnak páran. van közöttük normális kalóz, de hülyegyerek is szép számmal. múltkorában az egyik ferdést szénné szívattam, mondjuk ha kicsit rutinosabb simán elkaphatott volna.
Úgyhogy továbbra sem érdekel, hogy mi a véleményed róla, amíg nekem működik, addig ajánlani fogom. A "kitárgyaltuk" továbbra is kimerül abban, hogy te közlöd, hogy ez ezért és ezért nem működik, nekem meg továbbra is működik.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.09. 10:35:10
Kis segítséget kérnék, ED trackert használja itt esetleg valaki?
Ha igen mi a tapasztalat vele kapcsolatban?
ED-n kívül mással (pl CloD és vártündér ami érdekel) jól működik?
Köszi
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.01.09. 10:22:31
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
1. ha jól forduló hajód van, csökkentsd a sebességed az optimális intervallum alsó határára és játszd végig a minijátékot. Baromi egyszerű, titka hogy ne kapkodj, türelmesen és logikusan fodulj, a vertikális fordulás a leggyorsabb minden hajónál.
2. a jó öreg, azonnal 0-ra csökkented a sebességedet és nekifordulsz a cső falának. Amint kiestél, úgy fordulsz, hogy az ellenfél mögötted legyen, flight assist off (sokkal gyorsabban gyorsul a hajó) és full gáz, majd elugrás.
Menekülés esetén továbbra is követni fog az nps, ha küldetésben vagy, más rendszerekbe is utánad mennek. Viszont ha "megnyered" a minijátékot, nem zavar többet. Max kapsz a nyakadba egy másikat, de az már RNG..
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.09. 09:56:00
[merlinw.org]
amúgy ha visszaolvasol kissé láthatod, hogy nem nekem van vele problémám, én is csak válaszoltam.