ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
játékossal szemben kicsit másképp működik a technika: ha jó játékos akkor van gyakorlata abban, hogy ne tudj olyan könnyen ellógni. és azok nem üzengetnek a komm.panelon. csak az npc-k ilen kiszámíthatóak.
inkább kényelmesen hátradőlök (olyan öregesen) és szépen megvárom, hogy kiszedjen, miközben lazán az eredeti irányban tartom a hajót. amikor finoman besiklok normál sebibe, abba az irányba gáz és boost amennyi van. a pali jópár mp után érkezik csak meg, ezt kell kihasználni. mire megérkezik és előveszi a fegyvereit már nem vagyok ott. közben lehűlt az fsd (ha van energiatartalék akkor gyorsabban), és már ugrok is el onnan. először mindig sc-be, ott mindig van időm eldönteni, hogy maradok-e vagy irány egy közeli rendszer. általában akkor szoktam elugrani amikor sokan vannak rajtam és 20 mp-t sem tudok sc-ben tölteni. ilyenkor ha visszaugrassz, mindig van egy rakás idő mire bármelyik is előkerül. ritkán van, hogy ugri-bugri után újból kiszednek. szóval mióta ezt begyakoroltam még egyszer sem kaptak el. többek között ezért nem értem ezeket a felesleges dolgokat.
1 - haladsz a cél felé
2 - a rossz fiú feltűnik (először üzen, a rakományod elnyerte tetszését, elégedettségének ad hangot hogy megtalált, indítványoz egy gyors randit, stb)
3 - megkeresed a radaron
4 - haladsz tovább a cél felé, de figyeled, és mielőtt mögéd érne, leveszed a gázt, és közben felé fordulsz, ergo nem tud kiszedni
5 - ha kellően lelassultál, kilépsz SC-ből
6 - a cél felé fordulsz, FSD-t töltessz, de csak 0 gázzal, és vársz
7 - az illető megérkezik
8 - te tolsz egy maxot, és a már eleve feltöltött FSD-vel azonnal ugrassz, ő meg nem
9 - ----> ugrás az 1-es pontra
Ha ügyes vagy simán megjátszható. Ez a módszer annak jó, aki mondjuk egy kereskedőhajóval tolja, és el akarja kerülni a harcot, viszont épp egy olyan küldetést csinál, aminek kapcsán valaki üldözi. Őt nem lehet lerázni egy ide-oda ugrással, sőt az még veszélyesebb is, mert közvetlen ugrás után hirtelen tűnnek fel, és szinte lehetetlen az ID-jüket kivédeni.
De ez a módszer akkor is jól jön, ha már megtetted egy messzi terminálhoz vezető út jó részét, és nem akarod egy ugrabugra után megint újrakezdeni a nav pointnál.
Videót most épp nem tudok csinálni róla, mert Maia-ban vagyok, és itt senki nem akart levadászni, de lassan megyek vissza a bubiba, és csinálok egyet, ezen ne múljék, bár azt hittem, hogy a közepes tapasztalattal bíró pilóták mind ismerik ezt az igen kézenfekvő eljárást.
Erről majd mellékelhetnél egy videót is, hogyan csinálod, ugyanis ennek a kivitelezésével kapcsolatban felmerült bennem egy rakás kérdés. az már egy más téma, hogy mi értelme van egyáltalán ilyet csinálni egy alapvetően csalásra felépített rendszerben.
Ezzel együtt én nem elfutásra szoktam használni a módszert, hanem azért lépek ki előbb, mert így kicsomagolt fegyverzettel, kipakolt condorral várom az érkezését, és mire levegőt vesz, már vége is. Persze ha lakott a rendszer, a scannelést ki ne felejtsd, mert te is wanted leszel.
De volt olyan is, hogy magamtól kiléptem SC-ből, mert láttam, hogy valaki nagyon kerülget. Szóval nem ő szedett ki. Mikor épp ugrattam vissza, pont mellém érkezett. Szép látvány volt. Azt hozzá kell tenni, hogy úgy jött mellém, hogy én haladtam 350-nel.
Ezek adják az izgalmi részét a játéknak 😊
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Norbertboy: sajnos ha egyszer valaki nagyon ránk akaszkodik, akkor az elől nem lehet meglépni. Szép lassan azért mindig el lehet jutni a célállomásig, ott a védett zónában menedékre lelhetünk.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Az hogy lehet, hogy valaki háromszor is kirántott a fénysebességből? Mindig más irányba indultam kirántás után, mégis rám talált, végül sikerült meglépnem! :-)
Nagyon jó ez a játék, sok videót megnéztem és sokat is olvastam mégis vannak fehér foltok.
Konkrétan vandanium-ot keresek, de nem találok 😞
Akkor kipróbálom megint.
Korábban volt fenn valami hasonló (szerintem ez), de miután a játék el nem indulását okozta, így nem erőltettem. Elsőre is nehezen jött össze.
Holnap megnézem azért.
Végső ötletem, hogy kiszedem a kocsiból a napszemüveget...
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.08. 15:51:18
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
20 másodpercig szemezni velük elég szem égető érzés.
Jövő héten szabin leszek, lehet, hogy más úton megyek haza, akkor viszont szkennelgetek is, de jó lenne nem napszúrást kapni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Én a helyükben legalább egy kicsit meglepődnék, hogy a célcsillagtól pár(tíz)ezer ls-re egyszer csak lát egy hajót, beugrik az instance-be, hogy jól megkalózkodja és ott épp egy nagy virág villog egy hajóra...
Plusz móka (bár ezzel kapcsolatban voltak ellentmondó hozzászólások), hogy úgy néz ki a hajónál az ugrás előtt előre el van tárolva, hogy a következő ugrásnál esemény lesz, így volt, aki elpusztulva és visszateleportálva a kezdő zónába a sidewinderébe az első ugrásánál kapta meg 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.08. 09:37:02
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.07. 20:40:54
Valahogy nekem a rövid, engineer témából adódó bányászatot leszámítva a limpet nem vált be, de kézséggel elhiszem, hogy ti ügyesebben kijöttök ezzel a módszerrel, mint én.
Utoljára szerkesztette: elite84, 2017.01.07. 20:38:26
egyik forrás elég részletes kimutatásokkal
lehet ebbe a bugba futottál bele a Sothissal kapcsolatban
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.07. 20:20:05
#14558: a limpet filléres dolog, és ha van a belső térben hely egy controllernek, akkor kényelmes egy pofozkodás után csak megállni a szemétfelhő közepén, és hátradőlve nézni, ahogy a kis szonda hordozza be az aprólékot
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.07. 19:59:33
- a feltöltött FSD-vel becélozza a következő rendszert
- a csóván keresztül nekiindul az ugrásnak
- az FSD az ugráshoz készülődés közben újra feltöltődik, és érkezés után újra lehet egy nagyot ugrani, vagyis egy neutronból / fehér törpéből 2 ugrásra való túltöltést lehet összeszedni
A collector limpet kell, gondolom. Gondolom?
Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.01.07. 19:47:42
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.07. 19:44:53