23609
-
alfaman #16358 Sziasztok! Megfogadtam a tanácsokat, és nem bántottam a vkari biost, inkább neki ugrasztottam egy test progit, ami stressz tesztel kínozta a kártyát, de állta a sarat. 67 fokig melegedett. nem, fagyott nem kínlódott, úgy hogy a rendszerrel lesz gond. Alaplap ill. teljes platform csere tervbe van csak még várok pár hónapot amíg az új Ryzenek stabilizálódnak. Az energia gazdálkodás jó ötlet azt mindenképp megnézem! Ha nem segít akkor szerda du.rakok fel vmi 10-est, legalább tesztelem config cseréig. -
#16357 A menubol indithato training missziokat csinald meg feltetlen, hogy az alapveto funkciokkal tisztaban legyel! -
Negritis #16356 sziasztok
megvettem tegnap, vmi kezdő guide van? -
nibron #16355 ami még eszembe jutott:
mielőtt nekiállsz alaplapot szétbányászni, még tehetsz egy utolsó próbát. a vezérlőpulton az energiagazdálkodásban az aktuális sémában a pciexpress energiagazdálkodását kapcsold ki. ez a beállítás változtat az időzítéseken is, hátha ennyi elég neki. ha a tápot teszteled, akkor ezzel a beállítással tedd. -
nibron #16354 nah átnézegettem a dolgaidat, amennyire egy amd vonalat át tudok tekinteni. vegyük először a jó híreket. a tápodnak jónak kell lennie. az öregedés miatt azért ne szedd szét főleg ha nem értesz hozzá, le lehet tesztelni okosabban is. elindítasz egy olyan játékprogramot ami köztudottan kiterheli a graf.kártyát. az opciókban minden olyat felhúzol ami a gpu-ra hat (legegyszerűbben mindent, csak ne lépd át a graf.memória méretét). a gpu végez el egy csomó számítást/funkciót, és ezzel lehet elérni, hogy a kártya vegye fel a max.teljesítményt. ha a táp nem vált le túláramra, akkor nem kell aggódnod. a túláramvédelem aktív áramkör minimális passzív (öregedő) alkatrészekkel, magyarán annak mindig működnie kell. ha a táp nem tudja elegendő energiával ellátni a kártyát, és a túláramvédelem korlátját sem érjük el, akkor az a tipikus jelenség, hogy a kép a monitoron elkezd vibrálni, picit kiesik szinkronból ezért zavarjelek pattognak a képen, meg ilyenek. a 600w miatt nem kell aggódnod főleg, hogy most 100w-al kisebb étvágyú karit raktál bele. a bios-ban meg lehet nézni a feszültségértékeket, az is segíthet. én azt szeretem a legjobban amikor a Windows alól is meg lehet a bios értékeit nézni.
a Windowsnak is jónak kell lennie. viszont a dilemmádra válaszul, megéri w10-re áttérni. egyrészt sokkal fejlettebb a 2d-3d kezelése, ennek igazán akkor van jelentősége, ha játék közben taszkot váltasz, a másik, hogy az újabb hardwerek alapvetően arra készülnek és a w10 esetében ez most valahogy nagyon erősen érezhető (mostanában telepítettem olyan laptopot, amit egyszerűen nem tudtam megoldani más oprendszerrel annyira akarta a w10-et). a driverek kezelése is sokkal fejlettebb. a w7-nél különben is elég nagy probléma, hogy a picipuha elrontotta a frissítés kezelését. w8-at játékhoz pedig ne rakj fel. speciális driverekkel lehet probléma, de eddig az összeset megoldottam pár perc keresgélés után a netről.
a vga driver már lehet problémás. köztudott, hogy az amd-s cuccok elég érzékenyek a driver verziókra. ha semmiképpen sem sikerül elhajtanom egy ilyen gép tulaját és foglalkoznom kell a dologgal, akkor mindig a típus alapján leszűröm a netről, hogy melyik driver a jó, nem szokott sokáig tartani (kártyatípusra és játék nevére kell keresni, mert ált. a probléma játékfüggő). ritkán előforsul hogy valami kiegészítőt kell letölteni hozzá (fixáló vagy egy működőbb shader).
és akkor most jöjjön a rossz hír: a vga kártyáid csatlakozói pcie3.0-ás verziójúak, de az alaplapodon csak 2.0 van. mostanában a legtöbb probléma ezzel van (jelenleg nálam is van egy ilyen problémájú gép, és itt a fórumon is 1-2 napja beszéltünk pont erről). a te esetedben egy kicsit fura a helyzet, mert körülbelülre ugyanazt a kártyát raktad bele mint a régi (legalábbis nekem ez jött le összehasonlítás után)(nem is igazán értettem miért tetted), és így az időzítéseknek is kb. ugyanannak kell lennie elvileg. bár ha az új szabvány miatt változtattak a busz kapcsolástechnikáján, akkor valamennyire érthető a dolog. de akkor nem igazán beszélhetünk a 2.0 felé a kompatibilitásról (ennyit a marketingről). és azért a gigabyte erre mindig odafigyelt. biztos van valami áthághatatlan akadály ebben az időzítésproblémában. na, szóval ezt alaplapcserével kellene megoldanod. sajna kell venni egy 3.0-át támogató alaplapot, ami valszeg proci váltást is eredményez (ennek konkrétan nem néztem utána, de 5-6 éves alaplapnál intel vonalon is ez van). közben meg azért a memória is ddr4-es lett. az igaz, hogy van ddr3-ast támogató pcie3-as alaplap, de el kell tudni dönteni, hogy megéri-e így váltani.
sok sikert.
szerk: a vga bios-t még véletlenül se frissítsd, csak ha tényleg értesz hozzá. ilyen hibák miatt nekem még sosem kellett. ilyet mindig csak valami hardweres támogatottság miatt teszünk.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.18. 15:52:38 -
#16353 Naprakészre van frissítve a W7-ed? Ha nem, akkor érdemes lenne még megpróbálkozni vele.
Ha erre a W7-re tolod rá a W10-wt, mint frissítést, akkor minden drivert átvesz és elvileg mennie kell majd mindennek. Az más kérdés, hogy esetleg egyéb anomáliák lesznek a rendszerben, ami miatt úgyis tiszta telepítés jön, de arra már neked kell a drivereket felpakolgatni.
Mindenképp érdemes lehet a VGA foglalatot sűrített levegővel kifújni. A por hajlamos érdekes hibajelenségeket produkálni.
A 600W-os tápnak elégnek kell lenni, ha minden rendben van vele. Ha 5 évnél öregebb, akkor érdemes lehet egy terheléstesztet végeztetni vagy eleve szétszedni és megnézni, milyen állapotban vannak benne a kondik.
Ajánlott rendszertápra 350W van írva a VGA honlapján. Nincs is plusz táp csatija, szóval sokat nem ehet. Ez olyan lehet, mint pár éve a GTX 750 Ti. Szép a neve, de megelégedve nem voltam vele.
Nekem 630W hajt meg egy GTX980 Ti-t. Plusz van a gépben 5 HDD és 1 m.2 SSD.
Csak a gépet néztem terheléskor konnektoros mérővel és olyan 300W körül volt a fogyasztás. 340W-ot szerintem nem érte el, bár néha járt a közelében. Ebben nincs benne a monitor, tényleg csak a gép. És jó 1 éves emlék...
Az APC Black Ups CS 500 nem bírja, ha terhelve van a gép és visít, mintha macska farkára léptem volna. Úgyhogy nincs is a szünetmentes részére kötve. -
Klusi86 #16352 X52-es driver van win10-re igaz nekem mókolnom kellett vele egy kicsit, hogy megnyissa a beállításokat a szoftver. Freetrack nálam fagyott, mások gond nélkül használják. Én opentracket használok helyette mert van freetrack támogatása is, és úgy már jó nem fagy a játékok is "felismerik" -
Klusi86 #16351 X52-es driver van win10-re igaz nekem mókolnom kellett vele egy kicsit, hogy megnyissa a beállításokat a szoftver. Freetrack nálam fagyott, másik gond nélkül használják. Én opentracket használok helyette mert van freetrack támogatása is, és úgy már jó nem fagy a játékok is "felismerik" -
LiveMan #16350 Kár, hogy a végleges 2.3-ra egy kicsit nerfelődtek az árak. Szkenneltem earth-like bolygót, alig 210 ezret kaptam érte a képen szereplő 620 ezer helyett. Természetesen szkenneltem ADS-el és DSS-el is. Persze ez még így is kb. négyszerese mint volt, de azért a 600k jobban tetszene.. :) -
alfaman #16349 Sziasztok! Még az este újra telepítettem, de a gond megmaradt. Most a rendszer cserén gondolkodom. A tápegység nem lehet mivel a régi kártya 150w -ot kért, a mostani beéri a felével. Még plusz tápcsati sincs rajt, ezért is választottam ezt a kártyát hogy ne kelljen tápot is cserélni. Egyébként 600W a tápegység teljesítménye. A gép elé teljesítmény mérő van a bekötve, miszerint az egész rendszer fogyasztása nem éri el a 340w-ot.
Én arra tippelek hogy az AMD új driverei már nem igazán jók a jó öreg win7 hez. Mert minden hiba üzenetbe a driverre panaszkodik különböző formában. Meg próbálom a 10-est felrakni, de ott meg tartok a driverektől, hogy fogja kezelni a X52-est, a freetrak fejkövetőt, stb.
A gép pontos adatai: FX6300 proci
Asrock 970 Extreme 3 1.0
Kingmax 8Gb ram
Gigabyte Radeon RX 460 WINDFORCE OC 4G
Kingmax 128MB SSD
Lehet hogy az a probléma gyökere hogy nem sokkal a megjelenés után vettem a kártyát, és a a wkari biost frissíteni kellene.
Köszönöm a segítségeteket!
A régi kártya: GIGABYTE Radeon R7 260X OC 2GB GDDR5
Utoljára szerkesztette: alfaman, 2017.04.18. 09:07:56 -
#16348 Nem bírtam ki, mégis ki kell próbálnom a Multi-Cannon összeállítást. Legfeljebb leteszem őket tarcsiba ha nem jön be. Első nekifutásra azért megtartottam a két huge beam-et több okból, de most nem ez lesz a lényeg. Tehát a korvetten kell 1 L, és 2-2 M és S, az első 4-re incendiary rounds, az egyik S-re pedig corrosive shell. Fegyverenként: sorsolás; a spéci hatás megvásárlása; végül visszatornázás 5-ös szintre 3 db 3-as és 3 db 4-es fejlesztéssel. Természetesen az első 4-nél nem kaptam semmit, viszont egyszer a szintépítés közben adott egy korróziósat (persze dobni kellett). Elértem a legvégére, megvolt a 4 inc.rounds-os G5 overcharged és jött az utolsó S amire már csak rá kellett rakni a G5 OC-t, és megvenni rá a korrózióst, erre mi történik?? Hát persze hogy most adja be alapból a gyújtóhatást!... De legalább ilyenkor csak egy szintbe került a váltás.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.04.17. 23:33:29 -
#16347 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hat, mondom, nem ertek hozza. Az biztos, hogy hiaba volt eleg a tapom (erre figyeltem, mert sokan mondtak, hogy figyeljek), sajnos a regi alaplapom nem birta el anno az "uj" kartyat. Hogy mije volt keves, passz, szerencsere nem kell ertenem hozza, ha van akihez fordulhatok, siman lehet, hogy az volt, amit te irtal - nekem ez latin. Szoftverekkel elvagyok, de a hardverhez teljesen analfabeta vagyok.
Az biztos - hogy a sztori teljes legyen -, hogy a hazat is cserelnem kellett, mert a kartya egy majdnem 10 centivel volt hosszabb, mint a regi, igy alig fert be az akkori hazba. Ki lehetett volna feszitgetni a belsejet es a tamfalakat, hogy elferjen, de inkabb rendeltem egy uj - bazi nagy - hazat is, abban siman es lazan van helye mindennek. Igy az egyszeru kartyacserebol vegul masfel het alatt legy kartya, alaplap, proci es haz csere, mindegyik a domino effektus miatt :) -
nibron #16346 hát én nagyon kerülöm az amd-t (eleget szívtam már miattuk), de megnézem neked. add meg légyszi a régi és új kártyád pontos típusát (ami a dobozon van). az új kártyád új, vagy használtan vetted?
szerk: természetesen az alaplap pontos típusát is.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.17. 21:58:03 -
nibron #16345 hát vagy az ismerősöd mondott hülyeséget, vagy te nem tudtad jól visszaadni.:)
szóval a kakaó az a táp lenne. a tápot pedig nem az alaplaptól kapja, hanem közvetlenül a táptól egy külön csatin. megnézném azt alaplapot ahol laza 500w-ot odavisznek a pciexpress csatihoz, azután pedig azt a csatlakozót is ami át is viszi.:) a tápról is 12v-on viszik oda, hogy ne legyen olyan nagy az áram, ugyanis az áram határozza meg a vezeték vastagságát. így is kell belőle 3-4db. a 3,3v-osból 48-as kvadrát kellene ami körülbelül egy felnőtt ember mutatóujja.
inkább az volt a baj, hogy a régi alaplapodon a pcie busz 2.0-ás volt, a 960-as kártya pedig 3.0-ás. namost a 3.0 felfelé kompatibilis, tehát minden további nélkül kommunikál a 2.0-al, és a 3.0 órajelben sem sokkal gyorsabb (csak kb. 4-5%), de a 2.0 időzítéseit úgy elbták, hogy a 960-70-80-as kártyákhoz szükséges közvetlen átvitelt képtelenség volt megcsinálniuk a fejlesztőknek. ezért kellett a 3.0. ezért ha egy 2.0-ba bedugsz egy effektíve gyors kártyát, pontosan az lesz a jelenség amit leírtál. amikor kicserélted az alaplapot, akkor az már 3.0-ás volt így már klappolnak a dolgok. szerencséd volt, hogy azt cseréltétek amit kellett.:)
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.17. 21:50:43 -
Fenimor #16344 etniez és Nimrod! Köszönöm az 5leteket, majd utánanézek! -
#16343 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Anno hasonlokeppen jartam en is, igaz nvidia kartyaval, gtx550-rol gtx960-ra valtas utan. Ment minden szepen es jol, futottak is a jatekok, filmek, videok, stb. - csak neha lealltak, neha lefagytak, stb. Random idokozonkent, volt, hogy fel ora, volt hogy 5 perc utan.
Ehhez erto kollegam magyarazta el aztan, amikor mar nagyon untam (ujratelepitesek, driver update es downgrade, stb. utan) es kertem, hogy nezze meg mert... hogy bar a tapom elbirja boven, de sajnos az akkori regebbi alaplapom mar nem, az nem tudott annyi kakaot leadni (az ismeros mondta igy), amennyit a vkartya kert volna. Egy het mulva egy alaplap - es egyuttal akkor mar egy proci - csere utan nem volt tobb gondom, es nincs azota sem, pedig azota mar csereltem a 960-ast is.
Nem mondom, hogy nalad is ez a hiba, nem ertek hozza sajnos, de erdemes lenne utananezned, vagy utananezetned.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.17. 21:22:07 -
alfaman #16342 Ez megnyugtató, a grafikát sokkal lejjebb vettem és próbáltam steam nélkül, akkor újra telepítem a játékot. a videokártya a 40fokot sem éri le magas beállítás mellett, közepesen el sem indulnak a ventik Köszönöm a gyors választ! További szép estét! -
#16341 Ami biztos: a küldetések megmaradnak. Próbálj először levenni minden grafikai beállítást a minimumra. Aztán jöhet az újratelepítés, és talán érdemes steam nélkül csinálni. Sajnos ennél okosabbakat nem tudok mondani. -
#16340 Más játéknál történik ilyesmi? Ha valami olyasmit használsz, ami hasonló módon leterheli a videokártyát, akkor az is hibákat dobál? Ha igen, akkor lehet, hogy az új kártyával van a gond (túlmelegszik pl.).
A játékot (ha megvannak a bejelentkezési neveid, jelszavaid) nyugodtan újratelepítheted, minden adatodat a szerveren tárolja, az is megérhet egy próbát. -
#16339 Oda valamilyen Elite rang kell (harci, kereskedői, felfedezői vagy CQC)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.17. 20:34:21 -
#16338 Shinrarta Dezhra
Pilóták szövetségének az engedélye kell. -
alfaman #16337 Sziasztok! Bocs hogy zavarok, van egy kis problémám a játékkal és szeretném a segítségeteket kérni! Több mint 80 órám van a játékba és mindeddig boldogultam de a szebb grafika reményében videokártyát cseréltem a gépembe, azóta nem tudok a játékkal játszani. Eddig AMD R7 260x kártyám volt, most pedig RX 460-am van, 4G rammal. A videodrivert cserélni kellett az új karihoz, ellemben azóta 5-8p-nél tovább nem húzza a játék, állandóan lefagy. Ha sokat kínzom dob hiba Üzenetet is d3d, Direktx hibákat, majd ma még olyan is volt hogy ellenőrizzem a minimális feltéteteket. Sajnos az angol tudásom kritikán aluli, ezért a hivatalos supportot nem tudom kihasználni. Nem tudom tapasztalt-e valaki hasonló gondot, és ha igen hogy tudta orvosolni. A játékot nem tudom hogy telepíthetem-e újra és azzal megmaradnak a folyamatba lévő küldetések. A vdriver a legfrissebb, de win7-et használok még mindig, a steam-men vettem a játékot de ott is angol a support és a gyártóhoz irányít. Gép adatok: AMD fx6300, 8Gb ram, RX 460 4Gb vkari. Win7 64bit SP1, hivatalos AVG Ultimate
Előre is köszönöm a segítséget! -
#16336 Melyik rendszer? -
#16335 De jó, nem enged be a rendszerbe:
Valami engedélyt kell szereznem, googliztam, ahány oldal, annyi variáció....
1. legyél elit valamiben
2. legyél dangerous + legyen rankod magas a pilóták szövetségénél.
olvasom tovább.. -
#16334 BM :D
Nem adtam el, raktérben várakozik. Akkor megyek és leadom. -
#16333 Eladtad azt a 18-at? Ugyanis amíg nálad van, addig nem utalnak ki többet a készletből számodra :) Le kell szállítani, és visszajönni, akkor újra lesz.
Fenimor #16325 : inara azt mondja hogy "Higher chance in Outbreak system states and in USS near Earth-like worlds" tehát szűrj outbreak-re, és próbálj kimenni 1000 ls-re mindentől a "deep space" zónába, azt hiszem minden inkább ott szokott jönni. Kivétel ha megpróbálod a földszerű bolygó mellett. Igaz, hogy az inara kissé mintha le lenne maradva egy ideje...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.04.17. 20:00:02 -
#16332 Igen, kimaradt a felhasználási mód. Én csak csemegézek, nem szkennelek le mindent. Ahogy látom, egyetértünk, nekem a messzebb a jobb. -
#16331 Ha messze maradsz, akkor nagyobb égitesteknél nem csúszol be annyira a gravitációs kútba, és lassulsz le annyira. Én ezt akkor használnám, ha nem akarom az összes bolygót leszkennelni, csak kiválogatni a "pénzeseket".
A gyorsat pedig akkor, ha mindent szkennelsz, nem törődsz az értékekkel mert akkor a "kicsikre" részarányosan kevesebb kieső idő van.
A szélesített látómezőre nincs igazából jó megérzésem, hogy miért lehet nagyon hasznos - talán az, hogy már szkennelés közben rá lehet fordulni a következő célra, és valamennyire arrafele haladni, így megintcsak el tudod kerülni a súlyosabb lassulást. -
#16330 Itt még azon gondolkoztam, hogy vajon a gyorsabb- vagy a meszebb szkennelés a jobb megoldás a felfedezőknek.
Aztán arra jutottam, hogy a távolabbról jobb lehet. Szerintetek? -
#16329 Erre nincs még ötletetek? Ki-be lépegettem, ugrottam rendszereket is, de nulla a készlet, nekem meg még kellene 7 darab. -
#16328 Szia! Én még soha nem kerestem, de a Dr. Kaii videók szoktak segíteni:
-
#16327 Azért azt ne felejtsd el, hogy a Pyhton lassabb, rosszabbul fordul és sokkal nagyobb célpont, mint az FDL.
Egyik többcélú, másik meg vadász. -
#16326 Tök jó, megcsináltam asp expt. Majd benyomom a többit is, ha beleülök.
-
Fenimor #16325 Sziasztok! Tudna valaki tippet adni honnét tudnék beszerezni "Pharmaceutical Isolators" matériát!? Annyit tudok hogy "High grade emissions" signalokon kell guberálni, meg küldetések bónuszaként adható. Tudom hogy nagyon ritka cumó, de már jó ideje keresem- kutatom és sehol semmi. Ha valaki segítene ügyem előremenetelében azt nagyon megköszönném!
Utoljára szerkesztette: Fenimor, 2017.04.17. 13:21:18 -
#16324 Köszi!
Asszem többet kellene próbálgatnom a különböző lehetőségeket.
A fegyverzet erősebbnek néz ki a Python-on, mint FDL-en, a pajzsot meg nem értem, mert az meg gyengébbnek, pedig egy kategóriával még nagyobb is és mégis kb. 100MJ-lal több FDL-é. -
#16323 Úgy illene, és nem is sikerült mindenkinek reprodukálnia, tehát valami más is lehet a háttérben (rövidebb távon próbálták).
De valami zavar van vele, úgyhogy csak vigyázva. -
#16322 Ezt jó tudni. Én azt hittem, személyhez van kötve és nem hajóhoz. -
#16321 Érdemesebb a frissített Coriolist használni a https://coriolis.edcd.io/ címen, abban benne vannak az új hajók, a mérnöki változtatások és a hajó-, fegyver- és alkatrésztulajdonságok frissítései is, és sok más új funkció (pl. hány másodperc széttépni ezzel a hajóval egy Eaglet). Export-importtal az összes hajódat át tudod pakolni, ha vannak mentéseid a másikban: ez a lenti Fer-de-Lance-od.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.17. 08:15:09 -
#16320 Ez egy elég gyors utazási mód. A baj az, hogy mehetsz ki (vagy hívhatod be jó pénzért)kolóniára a hajódért egy olyan hajóval, amelyik nem utazásra van tervezve. -
#16319 Változó mi a legjobb megoldás. Más kell high res farmolásra, mint player elleni harcra.
Én farmolok, arra ezt használom: https://coriolis.io/outfit/fer_de_lance/2pktfFalhdpsff32c0t0t2g2g0202000004044a0n02242h.Iw18aQ==.Aw18aQ==
plasmaval nyitok, beam-et benyomom és ha közel vagyok nagyon, akkor rakétázok. Mert ha közel vagyok, akkor hiába van védelme a hajón, nem tudja használni.
De igazából nem találtam meg az ilyen ultimate beállítást, mert más kell kicsi és más kell nagy hajók ellen.
Meg van tunningolva minden fontosabb elem, a legfontosabb a generátor.