ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Érdemes lenne neked is leszkennelned részletes (Detailed) szkennerrel.
Ezek a szkennerek csak később érkeztek a játékba, megjelenésnél nem voltak. (De lehet, hogy tévedek.) És az sem biztos, hogy mindenki felszereli ilyennel a hajóját, bár érdemes lenne egy felfedezőnek.
A lényeg, hogy háromféle képpen lehet szkennelni.
1. Advanced scanner: a rendszer minden objektumát leszkenneli, de a helyükön kívül mást nem tudsz meg.
2. Odamész és közelről is szkenneled, ilyenkor meglesz a neve is. Ez már ér annyit, hogy első felfedezője lehess az égitestnek.
3. Detailed scanner: ha van ilyen a hajódon, akkor részletesen szkennel, vagyis a neven kívül megkapod az összetételt és egyéb infókat. Ha az első szkennelés csak a 2. pont szerint történt, akkor, mint első szkennelő a te neved is oda kerül az első neve alá. De ez utóbbi csak az én elméletem, láttam már olyan égitestet, aminek két első felfedezője volt. Másképp nem tudom, hogy lehet 2 első felfedezője.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.01.13. 20:35:19
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Mivel nincs energia, elvileg visszahúzni sem tudod. Ilyenkor manuálisan a jobb oldali panel Modul fülön ki kell kapcsolni egy nagyfogyasztót, pl. pajzs, FSD. Utána visszajön az energia és biztos, hogy be tudod húzni a fegyvereket.
Ugyanezen panelon alul van két csík. A felső a behúzott fegyverekkel mutatja a fogyasztást, az alsó kitett fegyverekkel. Ha az piros, akkor túlterhelés van. A számokkal tudod állítani a modulok prioritását. Minél nagyobb a szám, annál hamarabb fogja lekapcsolni, ha túlterhelés lép fel a PP-ben.
Pl. nem kell FuelScope, ha lövöldözöl. Esetleg a Cargo Hatch-et és az FSD-t is ki lehet kapcsolni, ha annyira nem bírja a PP.
A beállításokkal ezt automatikusan megcsinálja a játék. Mikor visszahúzod a fegyvereket, akkor visszakapcsolja a kikapcsolt dolgokat.
Mikor visszaléptél a játékba, akkor behúzott fegyverekkel töltött be a játék, ezért tudtál továbbmenni.
Egyéb technikai jellegű infót is kérnék. Barangolás közben folyamatosan keresem a Pristine Reserve területeket a galaxis térképen. Belefutottam, olyan naprendszerbe amit nem tudtam értelmezni. Példul : Vagy három négy gyűrüs gázóriás a rendszerben, azt írja, hogy First Discovered by : Freya ... gondolom az első feldejezője FREYA. De nem látom a bolygó besorolását. A rendszerben van aszteroida mező is arra ki van írva hogy Pristine Reserve. Ebből arra következtetek, hogy a bolygók körüli gyűrűk is ebben a besorolásban vannak, de a bolygó gyűrű adatai közt se az nincs benne hogy Prostine Reserve se az hogy az adott gyűrűk milyen állagúak. Jeges, fém, szikla stb lenne. Ez egy hiba vagy ez még felfedezésre vár vagy egyéb forrásból lehet infót szerezni erről ? Egyébként a térkép adatokat vettem. Lehet hogy hiányosak ?
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Utoljára szerkesztette: elite84, 2017.01.13. 19:39:26
Segítség kellene. Valamit elkalapáltam a Zűrhajómon. Beléptem a NavBacon területre és szerintem megnyomtam a KillWarrant gombot. Erre leállt a Truster és elkezdtett a LifePack működésbe lépni. Frankón visszaszámol és már csak 30mp nél tart. MIt kell ilyenkor csinálnom hol kell visszakapcsolni a hajtóművet vagy mit hogy lépni tudjak innen ? A hajó se előre se hátra. Ha bekapcsolom a Trustert akkor megint az létfenntartó készülék számol vissza. Csináltam már repairt de semmi nem változott. Szívesen elkerülném a sajátkezű kinyiffanást 😊 köszi.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Utoljára szerkesztette: aemus, 2017.01.13. 19:01:45
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
És meglepetésre egy hatalmasat léptem a fuvar leadásával a Trade rangon, hirtelen Broker lettem 53%-ban.
Messze biztos hogy nem egyek mostanában.
Ha jól emlékszem, akkor Cobua az Empire központ, igaz?
Melyik szervezetnél érdemes náluk, a környéken, elkezdeni jóba lenni velük?
Régebben volt sokakban (bennem is) egy olyan kép, hogy a galaxis nagy. Na hát már nem az.
Egy közösség,főleg hogy magyar,de ha már még kisebb mert egy fórumra szűkül akkor annyi tartás legyen benned hogy nem lopod be más találatát.Neked összesen ért40k creditet amit a melletted lévő neutron mezőben szarrá farmolhattál volna a tízszereséért.
Nem megkövezni akarlak meg nem az én reszortom lebaszni másokat,csak ez unfair volt rohadtul és értelmetlen is.
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
így nem.
Utoljára szerkesztette: tutituti, 2017.01.13. 13:07:36
to.ca! Tudod hogy éreztem magam? Mint amikor árulót kellett játszanom a Shadows over Camelot társasjátékban és nyertem, ROSSZ érzés! Pénz NAGYON nem számít, ilyen szempontból kidobott idő! Egyszerűen kihívás volt, bocsánat. És újra aláhúznám hogy nem szabad kitenni leadatlan adatot.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.01.13. 12:38:49
mike.br
Csulokbandi (szerintem ő magyar)
a harmadik most nem ugrik be, csak ha látom.
De nem voltam vérg..i, "csak" az M csillagot, a szóló földszerűt, és a duplának a kisebbik tagját! Tanulság: nem posztolunk leadás előtt felfedezést!! Ráadásul Coloniától ~3000 fényévre!!?! Én a bubiból sprinteltem (még a +1 fényévet jelentő jobban sikerült FSD-t is megkapta a felfedező Asp), de ha valaki kint van, egy pillanat alatt lecsaphat egy ilyenre! Remélem néha ránéz a rendszerre, és amikor észreveszi, ő is berohan Jaques-hoz leadni, mert bárki más is megelőzheti.
A slusszpoén, hogy onnan Colonia felé az útvonalterv elvitt egy olyan rendszerhez, ahol volt egy újabb földszerű-páros, amit mindig is kerestem, de eddig sosem találtam! <#hawaii>#hawaii>
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Vicces névadás 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Szóval nem kell aggódni nagyon, mert van javító az fsd-re, a hull meg kibírja.
(Majd visszafelé szándékomban áll kipróbálni a neutronos ugrálást, érdekel mennyivel gyorsabb (ha tényleg az) javítással, mindennel.)
vaaagy volt még utalás 3G gravitációjú leszállásról is asszem.
viszont sikerült a dupa fsd boost amit redditen linkeltek.Feltöltöttem először a csóvából majd a célállomást kijelölve elkezdtem az ugrást.Lassan visszacsorogtam a csóvába és ismét feltöltött.Így egy neutronból kétszer ugrottam mivel a célrendszerben megmaradt a növelt ugrótáv.Igaz azért a modul nem annyira bírja,de lehet beleveszem ezt a modul védő új cuccot és akkor az amfu-t se kell nyomkodni olyan gyakran.
Köszönöm a segítséget!
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Elvállaltam egy küldetést, ami a Cofan 5 b-re szól, de nincs Cofan 5 b.
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.01.13. 01:22:21
Néha két dekódolt adatot kell birtokolni a nyitáshoz, néha egyet.
Jobban tudnám fordítani, ha érteném azt, mihez kapcsolódik.
Szerintem szkennelges másmilyen adatokat és ennyi a feladat.
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/304988-Having-trouble-finding-the-Gargantuan-beacon-at-VY-Canis-Majoris-Here-s-how
Beszéltünk már róla korábban, a magyar kolónia hol van? Tawrilo vagy valami hasonló? Függetlenek? (szerintem genyóság hogy a szövetség ennyire el van hanyagolva) Odamegyek és dolgozok nekik, vagy van valami ahol be kell csengetni? 😊
szerk: látom EDSM-en már vagy (sajnos nem publikus a log), akkor a fentit minden más felfedezőnek írtam 😊
Hogy konkrétan a neutronokat ki lehet-e keresni EDDiscoveryből vagy az EDSM-ből, azt nem igazán tudom, de mindkettőben van lehetőség lapozgatni a bejárt rendszereid között térképen.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.12. 11:35:39
nézegettem a programot is, de hiába filterezek, állítgatok, semmi 😞
Segítséged kérem, hátha erre is tudsz valamit:
Én is találtam egy neutron highway-t, ráadásul én fedeztem fel őket. Legalább 30-40 neutron csillagról van szó. Próbálom előszedni az eddiscovery-ből, de nem találok olyan opciót, hogy csak az általam felfedezett neutron csillagokat listázza.
Meg akarnám osztani a közösséggel + vissza is szeretnék menni oda, mert rengeteg csillagot kihagytam, mert sietnem kellett.
Köszi srácok a solo tippeket, én is át fogok állni rá, ha felfedezek vagy reselek.
Plusz anno volt egy group ami pvp-re ment.Redditen találtam.Ott adott rendszerbe repülve fair 1vs1 vagy sok vs sok harc volt.
Openben azért nem megyek,mert nekem még mindig lassan tölt át fsd jump közben
Van, ilyesmik nagyobb tömegű csillagokból lesznek, sok idő után (milliárd évekről van szó), ez alatt pedig az ilyen csillagok vagy beljebb kerülnek a korongban, vagy elszakadnak - persze nem mind. A játékban szereplő "neutronmezők" nagyjából megfelelnek egy galaxismodellnek, és annak is, amit mi innen látunk a Tejútrendszerből. Ez alapján ilyen jellegű rádióforrások nagyobb mennyiségben nagyjából két tórusz formájában helyezkednek el a galaxis középpontja körül.
Ha Coloniától elindulsz a Sagittarius A* felé, és átkapcsolod a szűrőt arra, hogy csak a non-sequence (nem fősorozat-beli) csillagokat mutassa, akkor párezer fényéven belül meg lehet találni egy neutronokkal sűrűn pettyezett mezőt. Ez valamilyen vastagságban két "úszógumi" szerű tóruszként körbeveszi a központot (az egyik az ekliptikától "felfele", a másik "lefele"😉, itt lehet bőségesen találni veszélyforrást 😊
egyébként meg ha kilőnek, akkor így jártam, semmi sem változik. lőttek már ki sok explorer adattal is, innen tudom, hogy a rendszerek a nevemre kerülnek, csak a pénzt és reput nem kapom meg. egyébként semmi kifogásom sincs azzal, hogy aki explorer azt ne lássák a többiek, mivel tulajdonképpen ők akkor nem játszanak tipikusan multiban, de ha valaki pl. cg-zik, az ne számítson vagy ne számítson annyit mint aki openben csinálja ugyanazt. ezzel a solo móddal eléggé antiszociálissá tették a játékot.