23609
-
#16478 ... mondjuk valószínűleg nem a teljes neve fog szerepelni a regényben, mert jogilag kicsit érdekes lenne megszervezni :)
Drew meg bizonyára számított erre mikor elfogadta az SDC "segítségét". Most lehet várni a könyvet :) -
NMYx #16477 Igen, én is így tudom. Itt néztem több mint 2 óráig vagy 3 streamet :D Elmentem fürdeni, mire visszaértem már halott volt. -.- -
#16476 Harry Potter kapta szét, miután kísérte és vigyázott rá (barátai között volt).
A többi három CMDR viszont úgy néz ki célhoz ért, tehát Salomé áldozata még "hasznos" is lehet, mert magára vonta a problémás eseteket.
Hivatalosan is halott - úgyhogy a regénybe ez fog bekerülni
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.29. 22:27:28 -
NMYx #16475 Ha jól tudom akkor valami nagyon nevetséges módon halt meg... -
#16474 Salomé meghalt :( a többiek még úton, úgyhogy nincs minden veszve. -
#16473 Nem adja könnyen a distress callt. Órák óta hajtom az USS-eket Maia-ban, de még egy se volt az. -
#16472 Salomé információi erről szólnak - ezért akarja őt eltakarítani mind a Föderáció, mind a Birodalom, és ezért akarják sokan megvédeni. -
#16471 Új találkozó egy virággyermekkel
Két új Synth festéspakk
Új Generation shipek: Thetis és Odysseus (elég csúnya véget ért mindkettő :P )
És az estére készülve:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#16470 Tényleg megéri felfedezni most már, a sima high metal contet world-re ad vagy 350.000 pénzt. Simán ki-be dokkolok már a Kondával.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Megérkeztem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.04.28. 19:17:38 -
#16469 Az a vicc, hogy a 90-es evekben is megvolt minden ugyanigy, mint most. SEMMI sem valtozott.
- Ma egy apro program segitsegevel ezrek toltik fel friss adatokkal az lentebb emlitett "3rd party" adatbazisokat, amelyet utana barki elerhet es felhasznalhat.
- Regen kockasfuzetekbe jegyzeteltunk es hetvegen osszeulve a haverokkal csereltunk tapasztalatot, otletet es osztottuk meg egymassal, hogy mi merre hany meter.
- Vagy, regen bekuldted az altalad szerzett tudast egy akkori ujsagba (CoV/Spektrum Vilag, 576, Guru, stb.) majd azokat a szerkesztok osszegyujtve lehoztak tippek es trukkok vagy Elsosegely rovat cimmel. A lenyeg, hogy ismet csak megosztasra kerult az altalad szerzett tudas.
Csak a technika valtozott, az adatbevitel, a feldolgozas es a felhasznalas gyorsult fel es lett minden grandiozus az internet lehetosegei altal, de alapjan az elv ugyanaz. A tudas megosztasa masokkal. Hogy aztan ezzel a tudassal melyik pilota mit kezd, na ott kezdodik a jatek maga.
De lehet rosszul gondolom. -
TokraFan #16468 Szerintem időből van kevesebb, rohadtul felgyorsult az élet mondjuk a 90-es évekhez képest. Sokan ezért nyúlnak ezekhez a segítséget jelentő megoldásokhoz. Nem feltétlenül lustaságból, bár biztos van olyan is aki ezért használja. -
#16467 egy pici kiegészítés ehhez
És igen, egyelőre "turistapontok", ahogy a gyárak, a bár-állomások, az Arénás épületek is. Plusz egy kis plusz móka megtalálni, felfedezni őket, ha valaki nem nézegeti a fórumokat, ahol készen kapja a megoldást. -
Klusi86 #16466 Köszi -
#16465 Ahogy elnéztem a videókat, kb mint a virágűrhajó, sőt még annyi se: lehet nézegetni és kész. Ja meg leszkennelni, de semmi küldetés vagy jutalom.
Régi gépek, még fény alatti meghajtással elindultak egy másik csillag felé, de besz*pták, mert azóta rég lehagytuk őket :D Óriási volna, ha lehetne dokkolni rajtuk, és lennének ilyen Fallout-os Vault-szerű kalandozások abban a kis szűk társadalomban, ami sok évszázada egy zárvány. De ehhez kellene a spacelegs. -
Klusi86 #16464 Mik ezek a generation shipek? Olyanok mint a romok? Régi nagy űrhajók? Lehet dokkolni rajtuk, vagy ezek már csak roncsok? Kapsz érte valami jutalmat, hogy megtalálod? -
#16463 Generation Ship: Hyperion -
nibron #16462 hát így ötven felett, már én sem vagyok fiatal, de még mindig nem szeretem ezeket a "segítségeket". más játékoknál is mindig normál felett játszom, ha meghalok 100-szor nem igazán érdekel majd megtanulom, hogy nem kell meghalni. de addig is játszom.
andrás bátyó: nagyon sok esetet láttam már, mára már csak a kivásárlást vagy beolvasztást látom alkalmazható eljárásnak. hosszú távon csak így lehet jól tervezni. ez a "kihúzás" azért sem tűnik reálisnak, mert az rendben van, hogy így valamennyire tényleg kiiktatjuk a konkurrenciát, de ettől még nekünk nulláról kell kezdeni. és hát az sem is biztos, hogy jelenleg van erre megfelelő szakembergárdája a frontiernek. ebben az esetben üzletileg inkább a fúzió lenne a megfelelőbb csapásvonal. elsősorban azt kellene megvizsgálni, hogy az oldal(ak) miként tudnák magukat eltartani esetleg profitálni. a látogatók száma már meg van, és ez óriási előny. úgyhogy ami most van inkább balfság, még ha az üzleti oldaláról (kitúrás) közelítjük is meg.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.27. 21:50:13 -
#16461 Én azt a módszert tartanám inkorrektnek, ha előbb ellehetetlenítenék a "hobbi"oldalakat, így kihúzva alóluk a talajt, majd előállnának ugyanazzal a szolgáltatással. Te kivásárlást említettél, az mindjárt más lenne! -
#16460 En reszemrol megoregedtem, se enerigam, se idom annyi, mint regen, es igen, a technikai fejlodesnek koszonhetoen ellustultam, ami miatt koszonom a segitseget amelyet az emlitett weboldalak nyujtanak :) -
nibron #16459 na látod. engem cseppet sem zavar ez a probléma. mivel nem használom őket, nem is igazán hiányzik. amikor "használnom kellett" az mind azért volt, mert záros határidőn belül meg kellett oldani valamit. de ez nem azt jelenti, hogy szükség van ezekre az oldalakra hanem inkább azt, hogy el van keffentve a játéknak az a része. egy játék akkor jó, ha nem kell hozzá semmiféle trainer. mert ez tulajdonképpen csalás vehetjük úgy is, hogy a következő lépés már a godmode.:) viszont be kell látnom manapság ezzel a hozzáállással már abszolute a kisebbség kisebbségét képviselem. a többség már sajnálja az energiát, időt, mifenét a kibogozásra, alapvetően el is lustultak, jó nekik a könnyen jött eredmény. pedig ez a játék nem olyan bonyolult, itt csak egyszer kell megtanulni valamit, szemben a legendás elődjével. és többek között ezért is szarabb ez a játék.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.27. 20:33:17 -
#16458 Egyebkent pont emiatt a millios latogatottsag miatt nem ertem az egeszet. Bar megegyszer, en hobbi pilota vagyok, szunetek es intenziv idoszakok valtogatjak egymast nalam, ami a jatekot illeti.
DE
Hiaba irtam tele anno spiralfuzetet haverokkal C64 elott ulve sok-sok eve, hiaba imadok minden hasonlo kaliberu nyitott sandbox jatekot, azt ki merem jelenteni, hogy tized annyi idot sem szantam volna az ED-re, ha nincsenek a weboldalakon a trade route tervezo, a ship builder, es egyeb kalkulatorok.. Ezek mind-mind a jatekban szamomra is elerheto adatokat dolgoztak fel olyan szinten ertheto es atlathato formatumra, amely hozzajarult ahhoz, hogy instant vegyem a kiegeszitonek/season passnak nevezett Horizonst es sok-sok orat beleoljek a jatekba. Ujra. Es ujra.
Na most ha nincs webes adatbazis, nincsenek tervezok, kvazi nincs 3rd party, akkor nagyon felek, hogy sok embernel valik a jatek "jatszhatatlanna", meg akkor is, ha ez a kifejezes ebben a formaban tulzas es nem igaz, de ertitek talan mire gondolok. Vagyis a 3rd party cuccok es az ED kez a kezben jar, szerintem hosszu tavon egyik sincs meg a masik nelkul, es ugyebar itt az egyetlen veszteni valoja a Frontiernek van.
Amire en is gondoltam - nyilvan NEM ATLATVA A HELYZETET, csak ismerve a tobbi studio hasonlo megoldasait - hogy ismet lesz valami hivatalos app vagy segedanyag a jatekhoz es azert probaljak keretek kore szoritani az egeszet. Bar itt megint nem ertem, hogy a ketto miert ne mukodhetne egyszerre, parhuzamosan? Csak nem ez is a penzrol szol?
De a legjobban abban bizok, hogy mindez csak egy apro vihar egy biliben, es minden visszaall a regibe. Lehetoleg minel hamarabb, mert tenyleg szuksegem lenne a builderre, a regi weboldalon meg mar nem friss az adatbazis :D Igyjartam... -
nibron #16457 nem értelek. miért? teljesen logikus lépés lenne. ráadásul mindenki jól járhatna. feltéve ha úgy csinálják ahogy kell. -
nibron #16456 ha pölö hozzám hasonló kaliberű fazonok ülnek ott a megfelelő helyeken, akkor valahogy így gondolkodnának. én már biztos megbíztam volna egy üzleti elemzőt, hogy van-e értelme kivásárolni ezeket az oldalakat. akárhogy is nézzük, hatalmas igény van ezekre attól eltekintve, hogy nem igazán értek egyet vele, és nem is igazán használom őket. jobban szeretem megoldani a dolgokat, mint rámenni a tutira. egyébként sem annyira bonyolult eléggé kiszámítható, szinte statikus az ős elite sokkal rázósabb volt, és ott nem volt még internet sem.:) ennél már alig használok jegyzetet, szemben az elődjével (több füzetet írtam tele). de biztos megvizsgálnám mit lehet belőle profitálni.
viszont braben messze nem ilyen. azt sem tartom reálisnak, hogy csak az üzlet érdekelje, ugyanis mindig pont az ellenkezőjét csinálta. ő személy szerint szeretne nekünk feltétel nélkül jó dolgokat adni. viszont nem egyedül viszi a businesst, vannak rajta kívül is más döntéshozók. de összességében nekem inkább a balfaszság jön át, valahogy mindig azt érzem, hogy nem igazán tudnak mit kezdeni a saját helyzetükkel. -
#16455 Stimmel, ez egy lehetséges magyarázat (bár az iOS-es companion app - ami hivatalos volt - fejlesztése régóta leállt és már régen le is vették az appstoreból). A kommunikáció hiányát viszont nem igazán magyarázza a dolog - a Frontier nagyon sok mindenben nagyon nyíltan és egyértelműen kommunikált, és a "3rd party developerekkel" nagyon jó volt a viszonyuk, az egész Journal fejlesztése és kialakítása iskolapéldája annak, hogy milyen olajozottan tudtak együttműködni.
És ezért még furcsább az eset. De majd kiderül.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.27. 19:57:21 -
#16454 Na egy ilyen aljas lépés viszont olyan felháborodást keltene amilyet még nem láttunk, beleértve az offline mód kukázást is. -
TokraFan #16453 Hacsak nem az az ok, hogy bizonyos szinten integrálni/lenyúlni akarják a működést, elvégre az jól látszik, hogy milliós forgalmat generálnak ezek az oldalak. A Frontier természetesen egy profitorientált cég, a nyereségen kívül nem nagyon érdekli őket más, játékot sem azért fejlesztenek, mert érdekli őket a közösség vagy bárki más. Ezzel mondjuk semmi baj nincs, ez természetes. Ugyanakkor ebből következhet az is, hogy vérszemet kaphattak a coriolis, az EDDB vagy az inara forgalmának láttán, és a visszatartott adatok, valamint a zéro kommunikáció akár annak az előjele is lehet, hogy házon belül akarnak saját hasonló rendszert kialakítani, ami így hozzájuk terelné a forgalmat, amit ugye pénzzé lehet konvertálni.
Talán messzire mentem ezzel, de ha jobban belegondolsz, teljesen logikus, és bőven elképzelhető.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.27. 19:46:59 -
#16452 Ahha! Akkor ez itt nem egy folyamat megakadása, hanem konkrétan visszalépés! Ez tényleg nem szép, és nem is értem mi lehet az oka. Csak a balfffff......ééékség jut eszembe XD
--------------------------------------------
Ja és a hangok egy része is még mindig vödörből szól.. -
#16451 Nem azt várják, de azt se, hogy egyik pillanatról a másikra kiszedjék pl. a mérnöki módosítások adatait az elérhető állományokból, és nem lehet a pontos hajóadatokat (mármint azokat, amiket egyesével lapozgatva végignézhetsz a hangárban) simán exportálni úgy, mint 2.3 előtt lehetett. Hogy nem lehet a nem-aktív hajóidról adatokat kinyerni (azokat, amiket a shipyardon amúgy is látsz), pedig eddig lehetett.
Eddig se fértek hozzá olyan adatokhoz, amiket klikkelgetve nem értél el, de azokból egyre többet megnyitottak egyszerűen kezelhető módon (pl. csillagrendszer adatok, ásványi anyag információk, hajóadatok, kereskedelmi adatok és így tovább...). És ez most magyarázat nélkül megállt, és néhány helyen meg is fordult. -
#16450 De hova akarják tovább fejleszteni? Nem követem hogy miként működik, de már csak nem azt várják hogy a Frontier szerverei direktbe készítsenek nekik percenként exportokat olyan formában ahogy nekik a legkényelmesebb vagy ilyesmi...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Amúgy a pilóta a hiperugrásnál még mindig eltűnik, ezt a hibát nem sikerült észlelni vagy feldolgozni a .01-ről a .02-re váltásnál... -
#16449 Azért a korai "semmihez semmi közötök" stílustól (ahol screenshot + képernyőolvasó módszerrel készültek az eddb árlistái, mert még a logolást is külön kellett bekapcsolni .ini-ből) elég sokáig eljutott a dolog. Ahogy írják is, azzal van a baj, hogy ez a jó tendencia elakadni látszik, és nagyon nagy a csend Frontier oldalról... egy márciusi "bocsi"-n kívül a rendkívül hasznos Journal óta nem igazán történt semmi, és nem is reagáltak. És ennek lassan egy éve. -
nibron #16448 lehet, hogy irónia volt, de nem is tudod mennyire rátapintottál. ahol eddig megfordultam és voltak "külsős" fejlesztések, kivétel nélkül rosszul működtek. és elég sokat kellett azért küzdeni, hogy jó útra terelődjenek a dolgok. és a probléma még csak nem is a dolgozókkal van, hanem inkább a döntéshozókkal. a management és a középvezetők alapból mindig úgy gondolják, hogy munka csak a cégnél történjen, kifele nem mehet semmi, stb. ne tudd meg ez az elmaradottság mennyi gondot okoz. bár ez csak egy játék, itt azért annyira nem fontos.:) -
TokraFan #16447 Nem érted az iróniát...Mivel hanyagolták a dolgot, ezért humán erőforrást sem áldoztak rá. Az odafigyelésből következett volna, hogy ráállítanak egy embert erre a területre... -
#16446 Aha, és ezekszerint olvastad azt is amit írtak.
Hogy jutottál a lenti következtetésre abból? Most több, mint háromszor annyian dolgoznak az Elite projekten, mint 2 éve a Companion API megjelenésekor, és jóval többen, mint 1 éve amikor még közvetlenebb volt a kommunikáció, és kijött pl. a Journal + a hozzá tartozó API. Hol függ össze ez a két adat? Nem létszámról, hanem odafigyelésről szól a dolog - elhanyagolták ezt a részét a közösségnek. -
#16445 Mondjuk en nem hasznalnam a kulsos fejleszto kifejezest, mert az feltetelez valamifele szerzodest/jogi kapcsolatot is, de valoszinuleg igen, ez lehet a gond/helyzet. Nem ertek a lovakhoz, de az tudom, hogy a 3rd party kalkulatorok es progik nelkul marha nehezen boldogultam volna ezidaig, szoval legyen valami megoldas es kapjam vissza a "weboldalaimat!" :) -
TokraFan #16444 Igen, és az a bajuk, hogy szarnak a külsős fejlesztőkre -így rájuk is- a Frontiernél. Erre írtam, hogy biztos nincs elég ember akikből egyet ráállíthatnának a feladatra...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.27. 17:32:19 -
#16443 Ugye tudod, hogy a Coriolisról van szó? :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.27. 17:00:42 -
TokraFan #16442 Hogy én miért nem csodálkozom ezen? Biztos nincs elég ember ott a Frontiernél... -
#16441 Ilyen az szerencsem. Honapok ota eloszor akartam hasznalni a hajo tervezot, erre nem most offline a mert tiltakoznak a sracok? :) -
#16440 Visszavonom: mégsem olyan jó, mert elvesztette azt a képességét hogy a galaxistérképen a könyvjelzőzött rendszerekről nagyon messziről is el lehetett érni a menüjüket.
Vadászindítás 4-ből 4x 100% hull volt, ez biztató.
Bolygóra szállásnál mintha javult volna az átmenet, de még mindig látom amikor vált, mert még így is túl sokáig hagyja kint a kisebb felbontást.
De máris itt van a 2.3.02 (így harmadik pont nélkül), tölthető is, ez gyors volt. -
#16439 Generation Ship: Venusian - kettő megvan, ki tudja mennyi van még... a lore alapján tízezrével indultak a 21-24. század során.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.26. 18:48:37