ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Valószínű hiányosak.
Érdemes lenne neked is leszkennelned részletes (Detailed) szkennerrel.
Ezek a szkennerek csak később érkeztek a játékba, megjelenésnél nem voltak. (De lehet, hogy tévedek.) És az sem biztos, hogy mindenki felszereli ilyennel a hajóját, bár érdemes lenne egy felfedezőnek.
A lényeg, hogy háromféle képpen lehet szkennelni.
1. Advanced scanner: a rendszer minden objektumát leszkenneli, de a helyükön kívül mást nem tudsz meg.
2. Odamész és közelről is szkenneled, ilyenkor meglesz a neve is. Ez már ér annyit, hogy első felfedezője lehess az égitestnek.
3. Detailed scanner: ha van ilyen a hajódon, akkor részletesen szkennel, vagyis a neven kívül megkapod az összetételt és egyéb infókat. Ha az első szkennelés csak a 2. pont szerint történt, akkor, mint első szkennelő a te neved is oda kerül az első neve alá. De ez utóbbi csak az én elméletem, láttam már olyan égitestet, aminek két első felfedezője volt. Másképp nem tudom, hogy lehet 2 első felfedezője.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.01.13. 20:35:19

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
A KillWarrant gombbal előjönnek a fegyverek is. Ha ilyen leállás van, akkor az azt jelenti, hogy a kitett fegyverrel már nem bírja a PowerPlant. Még jó, hogy most derült ki és nem akkor, amikor épp védekeztél volna, vagy ezerrel repesztesz egy RES-ben egy kavics felé.
Mivel nincs energia, elvileg visszahúzni sem tudod. Ilyenkor manuálisan a jobb oldali panel Modul fülön ki kell kapcsolni egy nagyfogyasztót, pl. pajzs, FSD. Utána visszajön az energia és biztos, hogy be tudod húzni a fegyvereket.
Ugyanezen panelon alul van két csík. A felső a behúzott fegyverekkel mutatja a fogyasztást, az alsó kitett fegyverekkel. Ha az piros, akkor túlterhelés van. A számokkal tudod állítani a modulok prioritását. Minél nagyobb a szám, annál hamarabb fogja lekapcsolni, ha túlterhelés lép fel a PP-ben.
Pl. nem kell FuelScope, ha lövöldözöl. Esetleg a Cargo Hatch-et és az FSD-t is ki lehet kapcsolni, ha annyira nem bírja a PP.
A beállításokkal ezt automatikusan megcsinálja a játék. Mikor visszahúzod a fegyvereket, akkor visszakapcsolja a kikapcsolt dolgokat.

Mikor visszaléptél a játékba, akkor behúzott fegyverekkel töltött be a játék, ezért tudtál továbbmenni.

Ezt végig fogom bogarászni. Köszönöm. Erre nem gondoltam.
Egyéb technikai jellegű infót is kérnék. Barangolás közben folyamatosan keresem a Pristine Reserve területeket a galaxis térképen. Belefutottam, olyan naprendszerbe amit nem tudtam értelmezni. Példul : Vagy három négy gyűrüs gázóriás a rendszerben, azt írja, hogy First Discovered by : Freya ... gondolom az első feldejezője FREYA. De nem látom a bolygó besorolását. A rendszerben van aszteroida mező is arra ki van írva hogy Pristine Reserve. Ebből arra következtetek, hogy a bolygók körüli gyűrűk is ebben a besorolásban vannak, de a bolygó gyűrű adatai közt se az nincs benne hogy Prostine Reserve se az hogy az adott gyűrűk milyen állagúak. Jeges, fém, szikla stb lenne. Ez egy hiba vagy ez még felfedezésre vár vagy egyéb forrásból lehet infót szerezni erről ? Egyébként a térkép adatokat vettem. Lehet hogy hiányosak ?

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

RJoco
Én már jópár magyar nevű NPC-vel találkoztam.

nem lehet, hogy leengedted a hardpoint-ot? Mert olyankor bekapcsolnak a fegyverek, és ha túlpakoltad a hajód mindenféle berendezéssel, akkor már nem bírja a PP. Azért javulhatott meg ki-be lépésnél a helyzet, mert a visszalépésnél mindig bevont HP-kkel nyit a program. Dokkolj be egy terminálrhoz, akkor feltöltődik a life support, majd dokkolj ki, és engedd le a HP-ket. Ha megint előállt a dolog, csukd vissza, és a jobb panelen nézd át az energia elosztást. Sokat lehet tenni a helyes prioritás beállításával is, ezer helyen találsz segítséget, hogy érdemes
Utoljára szerkesztette: elite84, 2017.01.13. 19:39:26
Valszeg túl közel kerültél a naphoz. Ilyenkor vészleállítás van, Heatsink-et kell nyomni és akkor könyebb lelépni (lehűti a hajót). Ha nincs..akkor boost,boost..és egy távoli pont kinézése majd supercharge..bízva abban hogy a hajó nem melegszik túl.

Gondoltam kilépek a játékból és közben kérdezek. Nem tudom mi volt a gond de ahogy visszaléptem a játékba így midnen újra működik. Vagy bug vagy csak pillanatnyi kihagyás ... mindenesetre az okát továbbra se tudom mi miatt nem tudtam mozdulni.

Sziasztok!
Segítség kellene. Valamit elkalapáltam a Zűrhajómon. Beléptem a NavBacon területre és szerintem megnyomtam a KillWarrant gombot. Erre leállt a Truster és elkezdtett a LifePack működésbe lépni. Frankón visszaszámol és már csak 30mp nél tart. MIt kell ilyenkor csinálnom hol kell visszakapcsolni a hajtóművet vagy mit hogy lépni tudjak innen ? A hajó se előre se hátra. Ha bekapcsolom a Trustert akkor megint az létfenntartó készülék számol vissza. Csináltam már repairt de semmi nem változott. Szívesen elkerülném a sajátkezű kinyiffanást 😊 köszi.

Roger6
Lehetett "adakozni", és ily módon NPC nevet adni.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Res-ben találkoztam az alábbi nevü Npc hajóval. Kissé meglepődtem, gyorsan megnéztem a stáblistát de nem találtam Magyar nevü fejleszőt, persze ettől még lehet hogy valaki a stábból kis hazánkból származik 😊

Utoljára szerkesztette: aemus, 2017.01.13. 19:01:45

RJoco
Python, Anaconda és Viper Mk III tuning csomagok érkeztek. Nem is rosszak, bár a 10€-t kicsit sokallom értük.

RJoco
Ok, köszi!

s_andras
A Birodalom központja az Achenar, Cubeo-n pedig Aisling Duval főhadiszállása van. Minél több birodalmi pártnál vagy szövetséges, annál jobb.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

RJoco
Végre hazaértem.
És meglepetésre egy hatalmasat léptem a fuvar leadásával a Trade rangon, hirtelen Broker lettem 53%-ban.
Messze biztos hogy nem egyek mostanában.

Ha jól emlékszem, akkor Cobua az Empire központ, igaz?
Melyik szervezetnél érdemes náluk, a környéken, elkezdeni jóba lenni velük?

s_andras
Mondtam hogy a pénz abszolút nem játszott itt semmi szerepet, sőt ez bukó ahhoz képest ha ki se mozdulok "otthonról". Egyetértek abban hogy rohadék dolog volt (de nem annyira mintha mindent viszek, plusz ha úgy viszek mindent hogy kussolok róla, ugye?), de talán nem értelmetlen. Eleve nem "dicsekedtem" vele, hanem már úgy vezettem fel mint rossz dolgot.
Régebben volt sokakban (bennem is) egy olyan kép, hogy a galaxis nagy. Na hát már nem az.

tutituti
Ezzel nem értek egyet de legyen ez az én bajom.
Egy közösség,főleg hogy magyar,de ha már még kisebb mert egy fórumra szűkül akkor annyi tartás legyen benned hogy nem lopod be más találatát.Neked összesen ért40k creditet amit a melletted lévő neutron mezőben szarrá farmolhattál volna a tízszereséért.
Nem megkövezni akarlak meg nem az én reszortom lebaszni másokat,csak ez unfair volt rohadtul és értelmetlen is.

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

s_andras
Igaz, de ha én most ezt nem csinálom meg így, akkor legközelebb valaki más FULL lenyúlja (vagy még most is a többit). Őszintén kívánom neki, hogy találjon egy igazi rekordot, mondjuk olyan rendszert ahol 4-nél több földszerű van (mert 4 a rekord eddig!), de azzal már óvatosabban fog bánni. Én mindenesetre most "boldog" vagyok a másik dupla találatommal, amit csak annak köszönhetek, hogy ezt a kört megfutottam.

tutituti
igen igen,nem rakjuk ki.De a betyárbecsület basszus.Ez a játék arról szól hogy ha találsz valamit ami érdekes és a community is rábólint,hogy "ez igen ez tényleg valami" akkor a te neveddel kerül be akár a universalcartographics.org oldalra.Így nem.
így nem.
Utoljára szerkesztette: tutituti, 2017.01.13. 13:07:36

s_andras
Észrevette, és nem örül neki.
to.ca! Tudod hogy éreztem magam? Mint amikor árulót kellett játszanom a Shadows over Camelot társasjátékban és nyertem, ROSSZ érzés! Pénz NAGYON nem számít, ilyen szempontból kidobott idő! Egyszerűen kihívás volt, bocsánat. És újra aláhúznám hogy nem szabad kitenni leadatlan adatot.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.01.13. 12:38:49

s_andras
Nem fotózgattam, rohantam! 😊 Egyedül a térképeket tudnám megmutatni, az nem annyira érdekes, de majd beillesztem ha tudom.

etniez
Velük még nem találkoztam, viszont van három srác, akivel állandóan "összefutok":
mike.br
Csulokbandi (szerintem ő magyar)
a harmadik most nem ugrik be, csak ha látom.
etniez
Képeket légyszi!
s_andras
Ott a pont! <#banplz>
De nem voltam vérg..i, "csak" az M csillagot, a szóló földszerűt, és a duplának a kisebbik tagját! Tanulság: nem posztolunk leadás előtt felfedezést!! Ráadásul Coloniától ~3000 fényévre!!?! Én a bubiból sprinteltem (még a +1 fényévet jelentő jobban sikerült FSD-t is megkapta a felfedező Asp), de ha valaki kint van, egy pillanat alatt lecsaphat egy ilyenre! Remélem néha ránéz a rendszerre, és amikor észreveszi, ő is berohan Jaques-hoz leadni, mert bárki más is megelőzheti.
A slusszpoén, hogy onnan Colonia felé az útvonalterv elvitt egy olyan rendszerhez, ahol volt egy újabb földszerű-páros, amit mindig is kerestem, de eddig sosem találtam! <#hawaii>

Caliph
lenyúltad a 3 földszerű bolygós rendszert a csávótól 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
Én odaát Beagle Point környékén találkoztam hasonló ismerős nevekkel - Kamzel (Erimus), Granite (Obsidian Ant), és hasonlók.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

etniez
Találkoztam egy celeb munkájával 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Vicces névadás 😄
etniez
Csináltam szuperfeltöltött (supercharged) ugrásokat és azt láttam, hogy 1%-al csökkenti a hull integrity-t és az fsd-t is ugrásonként.
Szóval nem kell aggódni nagyon, mert van javító az fsd-re, a hull meg kibírja.
s_andras
Nem nyert, annyit még hozzáteszek hogy én nem jártam rosszul <#hehe> Egy ideig még várom a további tippeket.
(Majd visszafelé szándékomban áll kipróbálni a neutronos ugrálást, érdekel mennyivel gyorsabb (ha tényleg az) javítással, mindennel.)

tutituti
Neutron FSD boost ami félresikerült,mert 0,3ly-en belül mentél és megfőzött mint egy tojást?
vaaagy volt még utalás 3G gravitációjú leszállásról is asszem.

viszont sikerült a dupa fsd boost amit redditen linkeltek.Feltöltöttem először a csóvából majd a célállomást kijelölve elkezdtem az ugrást.Lassan visszacsorogtam a csóvába és ismét feltöltött.Így egy neutronból kétszer ugrottam mivel a célrendszerben megmaradt a növelt ugrótáv.Igaz azért a modul nem annyira bírja,de lehet beleveszem ezt a modul védő új cuccot és akkor az amfu-t se kell nyomkodni olyan gyakran.

4 bolygót már találtam, így végül én is erre a megoldásra jutottam.

Köszönöm a segítséget!

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

Dzsini
ez alapján van - ha nem látod, menj el a Nav beacon mellé a rendszerben, és szkenneld be (a beacont) - az megadja a teljes rendszertérképet.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Na kollégák, ilyenkor mi van?

Elvállaltam egy küldetést, ami a Cofan 5 b-re szól, de nincs Cofan 5 b.

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

s_andras
Húúúú milyen "csúnya" (de tanulságos!) dolgot csináltam... Most rohanok, de holnap elmesélem. Kíváncsi vagyok, rájön-e valaki, annyit elárulok hogy a csütörtöki termést kell hozzá olvasgatni a Prohardver Elite topikban, és hogy most Jaques-nál vendégeskedek <#vigyor1>
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.01.13. 01:22:21

etniez
Én nem tudom pontosan, mert nem foglalkozom ezzel, de a lényeg az, hogy a faszi azt mondja, hogy nem jó az ő megoldókulcsa (bármit is jelentsen ez). Próbálj másik ősi dolgokat kombinálni, hogy kinyerd a bennük rejlő információt/adatot.
Néha két dekódolt adatot kell birtokolni a nyitáshoz, néha egyet.
Jobban tudnám fordítani, ha érteném azt, mihez kapcsolódik.
Szerintem szkennelges másmilyen adatokat és ennyi a feladat.
Ryder159
Segítség! Ő most mit akar? Nem egészen értem.

Köszi

Ezek azok a droidok amiket keresek, nagyon köszi!!!
Ryder159
Elite dangerous market connector

Van most olyan tool mint régen volt a marketdumper? Magyarul ami a látogatott piac adatait kimenti valami formátumba? Tudom, hogy van eddb.io-s api stb, de ott bődületes adatmennyiség van. Ha nincs, akkor marad az...

etniez
Bebugzott egy küldetés nekem, itt a megoldás (elég népszerű, ezért linkelem be)
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/304988-Having-trouble-finding-the-Gargantuan-beacon-at-VY-Canis-Majoris-Here-s-how
Gundark 1 1
Az STOban ezt megoldották szépen, lehet hogy ezt is így kellene. Mindenki online van de egymással emberkedni csak akkor lehet ha te is akarod. Mondjuk ott sok hajó osztály van, kiccsávó fellép a Tier 1-es Mirandájával, én meg ledarálom a Tier 6os Presidiommal az nem biztos hogy örömet okoz neki. Mondjuk nekem sem, de vannak olyanok akiknek igen. Ott viszont sok a PVE. Jó persze hülye ott is van elég, de élvezetesebb lenne egy egy helyen közösen küzdeni valakik ellen. Most egy ideje a Lavigny Legionnak dolgoztam, észre sem vettem hogy kebelbarátok lettünk. egy 34 fényév távolságban, egy első osztályú utast (vezető főorvos) kellett vinnem egy nem is túl messzi kolóniára. Két ugrásból ott voltam, és kaptam érte 3.4 milliót.

Beszéltünk már róla korábban, a magyar kolónia hol van? Tawrilo vagy valami hasonló? Függetlenek? (szerintem genyóság hogy a szövetség ennyire el van hanyagolva) Odamegyek és dolgozok nekik, vagy van valami ahol be kell csengetni? 😊
Dzsini
https://www.edsm.net/ - ez a legnagyobb közösségi csillagtérkép, ezt használják nagyon sok helyen. Regisztrálj, és a profil oldaladon található API kódot (ez egy szép hosszú betű-szám kombináció) kapcsold össze az EDDiscoveryvel. Ezután az általad megszerzett adatokat automatikusan szinkronizálni fogja a csillagtérképpel.
szerk: látom EDSM-en már vagy (sajnos nem publikus a log), akkor a fentit minden más felfedezőnek írtam 😊

Hogy konkrétan a neutronokat ki lehet-e keresni EDDiscoveryből vagy az EDSM-ből, azt nem igazán tudom, de mindkettőben van lehetőség lapozgatni a bejárt rendszereid között térképen.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.12. 11:35:39

etniez
Ez a logom: https://www.edsm.net/en/user/flight-logs/id/15757/cmdr/etniez

nézegettem a programot is, de hiába filterezek, állítgatok, semmi 😞
etniez
Köszi!
Segítséged kérem, hátha erre is tudsz valamit:
Én is találtam egy neutron highway-t, ráadásul én fedeztem fel őket. Legalább 30-40 neutron csillagról van szó. Próbálom előszedni az eddiscovery-ből, de nem találok olyan opciót, hogy csak az általam felfedezett neutron csillagokat listázza.
Meg akarnám osztani a közösséggel + vissza is szeretnék menni oda, mert rengeteg csillagot kihagytam, mert sietnem kellett.

Köszi srácok a solo tippeket, én is át fogok állni rá, ha felfedezek vagy reselek.
tutituti
Nekem elég a private group.Van saját amiben repkedek ismerősökkel.Sőt mi ketten együtt felfedezünk.Bevárjuk egymást és emiatt Colonia felé jópár helyen két név van.Ez ilyen hóbort lett , hogyha megyünk akkor együtt kell.Igaz az ugrási táv más,de a cél előtt mindig van bevárás.

Plusz anno volt egy group ami pvp-re ment.Redditen találtam.Ott adott rendszerbe repülve fair 1vs1 vagy sok vs sok harc volt.
Openben azért nem megyek,mert nekem még mindig lassan tölt át fsd jump közben

Dzsini
Volt az egy bő hónap is 😊 (november 14 volt a hírlevél, és december 16 a megjelenés)

s_andras
A rossz irányból nézed: nemhogy a solo de a teljesen offline lenne az alap (ami be is volt ígérve, megjelenés előtt 2 héttel kuka, ismerjük a történetet). Szerencsére máig tömegesen jelennek meg olyan játékok amikben semmi hálózat nem kell, egyik sem "antiszociális". (És ettől még lehet bármelyikben opcionális multizási lehetőség.)

Dzsini
"A bubi körül alig van lyuk és neutron, biztos van valami csillagászati oka. Van?"

Van, ilyesmik nagyobb tömegű csillagokból lesznek, sok idő után (milliárd évekről van szó), ez alatt pedig az ilyen csillagok vagy beljebb kerülnek a korongban, vagy elszakadnak - persze nem mind. A játékban szereplő "neutronmezők" nagyjából megfelelnek egy galaxismodellnek, és annak is, amit mi innen látunk a Tejútrendszerből. Ez alapján ilyen jellegű rádióforrások nagyobb mennyiségben nagyjából két tórusz formájában helyezkednek el a galaxis középpontja körül.
Ha Coloniától elindulsz a Sagittarius A* felé, és átkapcsolod a szűrőt arra, hogy csak a non-sequence (nem fősorozat-beli) csillagokat mutassa, akkor párezer fényéven belül meg lehet találni egy neutronokkal sűrűn pettyezett mezőt. Ez valamilyen vastagságban két "úszógumi" szerű tóruszként körbeveszi a központot (az egyik az ekliptikától "felfele", a másik "lefele"😉, itt lehet bőségesen találni veszélyforrást 😊

Dzsini
Mindenki részt vehet a 100 millió kredites puzzle kirakásában.

nem arról van szó, hogy nagy a bubi. ha egy rendszerben és egy instance-ban vagy a kiscsávóval, akkor sem tudod kideríteni, hogy ő most rossz fiú-e vagy sem. effektíve nincs ilyenre eszköz. namost ha pl. lenne egy alant írt szkenner, az küldhetne figyelmeztetést, hogy melyik koma rosszalkodik éppen. és akkor lehetne lépni. még az 1-2 ugrásra lévő rendszerekben is. a hajódon eleve van egy eszköz ami ha bekapcsolod, figyelmezteti a rendőröket. ez küldhetne jelet az ilyen szkennerrel rendelkező kollégáknak is. mindjárt más lenne a leányzó fekvése, meg a vérpistikék helyzete is. most az van, hogy a cg-ben szólnak a srácok, hogy valaki kalózkodik a rendszerben, kimegyünk és nem találjuk, mert ahhoz kell a neve (mert csak az alapján találod meg), ő is éppen sc-ben legyen ugyanabban az instance-ban. ha észreveszi, hogy rááltunk, kimegy normálba, onnan ugrik 1-2 rendszert ugyanígy, már megint nem találod. úgyhogy jelenleg elég egyenlőtlen küzdelem megfogni valakit.
a solo akkor nagyon jó, ha sprintelsz valami távoli cél felé. rohadt sok időt megspórolsz, mert nem kell annyit várni a szerverre. illetve ha sokan játszanak vagy valami fennforgás van és openben olyan 5-10 percenként kapod a connection error-okat, de te mégis játszani szeretnél.
egyébként meg ha kilőnek, akkor így jártam, semmi sem változik. lőttek már ki sok explorer adattal is, innen tudom, hogy a rendszerek a nevemre kerülnek, csak a pénzt és reput nem kapom meg. egyébként semmi kifogásom sincs azzal, hogy aki explorer azt ne lássák a többiek, mivel tulajdonképpen ők akkor nem játszanak tipikusan multiban, de ha valaki pl. cg-zik, az ne számítson vagy ne számítson annyit mint aki openben csinálja ugyanazt. ezzel a solo móddal eléggé antiszociálissá tették a játékot.