ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt a kondát raktam össze, visszem tunningra: https://coriolis.io/outfit/anaconda/0p5tiFklndksxf5--------0202------3d11--03--v6B42f24.Iw18WAMkkA==.Aw18ZlA=?bn=Etniez_Anaconda
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Azt hiszem komoly sanszom van megnyerni a hét hülyéje címet 😄
...hagyjuk is.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
s_andras
No prob, csak jelzem, hogy ez a video már a sokadik ilyen az elmúlt 10évből, mindegyik közös jellemzője, hogy a fél/áltudományuos maszlag mögött nincsen hiteles bizonyíték, kutatási adat és tkp semmi, ami akár csak egyetlen szegmensét is alátámasztaná az elhangzottaknak. Innentől meg értelmezhetetlen. Ne dőlj be mindennek, nézz csak utána, hány ilyen van már! Privátban szívesen linkelek neked, ha nem találsz. ;-)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.02.06. 19:24:31
"I am delighted that our research has led explorers to further ancient sites, and I am hopeful that these ruins will yield fresh information about the Guardians."
"I am aware that some pilots believe the new sites are identical to the one in Synuefe XR-H d11-102, but deeper analysis reveals that while the structures follow a set architectural pattern, the configuration of the codex-data pillars is different. This means there is probably unique data at each site, and I urge explorers to investigate the codex layouts to ensure no data is missed."
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.02.06. 19:19:57
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ehe-ehe... remélem azért ez a kis akadály nem gátolt meg abban hogy végig is nézd, mert akkor érhetnek naaaaagy meglepetések 😉 Mellesleg asztro- és részecskefizikában azt az ámokfutást amit te itt gálánsan "valódi tudományos irányelvek mentén végzett kutatások"-nak nevezel, a sci-fi írók is megirigyelhetnék 😄 A húrok meg a féreglyukak, 44 dimenzió és társaik... Száz éves elhibázott kísérletekre és ad-hoc ötletekre épített légvárak vannak bedogmásodva.
-----------------------------------------------------------
ON
Nemsokára vége egy fejvadászos CG-nek, még be lehet gyorsan szállni megcsípni "nagy" pénzeket.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.06. 11:17:10
Mostanában nem is szoktam vele foglalkozni, mert míg indul a játék, addig felszerelem az asztalt a játékhoz, így a monitort nem is nézem.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.02.05. 19:12:40
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.02.05. 18:13:43
[merlinw.org]
Lehet úgy is nézni a dolgok, hogy az obeliszkek látnak bele a gépeinkbe, de lehet úgy is nézni, hogy a gépek bocsátanak ki valami különös jelet az adatok hatására, amire reagálnak az obeliszkek.
A táblázatokban olvastam olyansmit, hogy 1. Csak akkor aktiválódott több obeliszk, mikor többen voltak és ki/be lépkedtek vagy érkeztek.
2. 4 ember ott tartózkodása "We don't know how to activate the obelisks yet. Currently, obelisks only get activated when there's more than 4 people in the same instance." ha jól értelmezem
Újraaktiválni tényleg a ki/be lépéssel lehet a leggyorsabban és egyszerűbben, de ezzel nem lesz több adatunk, sem aktív obeliszkünk.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.02.05. 17:38:04
Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.02.05. 17:14:15
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.02.05. 16:58:06
[merlinw.org]
Ez sem piskóta. Q.va nagy maflás a fekete lyukaknak, sötét anyagnak, Hawkingéknak, Einsteinnek stb.
Továbbra is az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a tárgyakat kell megfelelő pozícióba tenni, csak mi az...
Még egy dolog nagyon alapvető szerintem a megfejtéshez: szólóban egy aktivált, majd leszkennelt oszlop kialszik, és - már ha jól tudom - csak úgy lehet újra életre kelteni, ha SC-ba (vagy a főmenübe) lépünk és vissza. Szvsz valahogy muszáj lenne tudni újraaktiválni őket ezek nélkül a fél-csaló megoldásokon kívül is.
És ezt követően hiányzik legalább egy lépés, amivel közelebb visz a helyszínek megtalálásához. Akár más ismert helyszín szkennelése vagy hajók keresése nav.beacon-oknál, SC jeleknél találni valamit. Mint ahogy a fejvadászós küldinél is lenni szokott. Infót a nav.beacon-nál kapsz vagy normál esetben az első jelnél, amit SC-ben találsz.
És akkor utána még ott van a segítség, amit ígért az adatok dekódolásáért.
Angol fórumot nem nézek, annyira nem jó az angolom. Szóval én csak arra tudok hagyatkozni, amit itt az angol tudású parancsnok társak megosztanak.
Nem hiszem, hogy a trailer videóból megtalálni a helyszínt a feladat része lett volna. Az azért elég durva lenne.
Szóval megnézném, hogy haladsz egy olyan kalandjátékkal, ami még kész sincs.
Úgy emlékszem, ezt nem mondta senki, csak egy fórumon zaygvált róla valaki, egy lehetséges magyarázatként. Pont olyan találgatás, mint a többi, de majd valaki kijavít, ha tévedek.
Továbbra is azt mondom, hogy a baj az átgondolatlan, igénytelen feladattal van! Aki már játszott kalandjátékokkal vagy logikai játékokkal, az pontosan tudja, hogy a játék akkor jó, ha kellően nehéz, de nem véletlenszerű találgatásra épül, hanem a feladat megoldása a rendelkezésre álló adatokból simán lehetséges, levezethető. Itt meg a fél közösség rugózik a kérdésen és találgat össze-vissza, mert nincsenek rendes támpontok, nincs átgondolt logikai feladat. Ez már inkább frusztráló, mint izgalmas! Amikor hetek óta senki nem tud rájönni a megoldásra, akkor ott a feladat kivitelezésével van baj!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.05. 14:20:54
Viszont ezt én is elképzelhetőnek találom.
Bár azt nem értem, hogy az első rom miért lett béta, mikor elsőként alfának kellene lennie. Viszont, ha feltesszük, hogy a harmadik rom 12-t fog adni, akkor az első rom lesz a gamma és a harmadik a béta.
Vagyis:
Alpha - 11
Beta - 12
Gamma - 13.
Közben eszembe jutott, hogy azért lett béta, mert az adatok kb. középről vannak a sorozatban...
Na a ~36 adattal visszamész az Alpha romokhoz és mivel van nálad 36 adat aktiválódnak majd a maradék totemek.
És itt van a bug a játékban, hogy akkor is aktiválódnak a maradék totemek, ha a környéken lévő összes játékosnál van ~36 adat. A játék nem ellenőrzi, hogy milyen adatok vannak a totem környékén csak azt, hogy szám szerint megvan-e a megfelelő mennyiség.
Nem tudom érthető-e amit írok ha, nem szóljatok és megpróbálom jobban kifejteni.
Utoljára szerkesztette: VJP, 2017.02.05. 12:26:04
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
Csak mert nincs olyan, hogy első. Bár lehet, hogy tényleg van sorrend és ezért nem aktiválódnak a többiek. Mert van 2 obeliszk, amiből nem kapsz adatot.
Az adatnál én a Ram Tah-nak megfejtendő adatot értem. A többi adatot (Data) nagyon változóan adja a játék. Mégha kétszer ugyanolyan sorrendben is szkenneljük végig őket.
Az eredeti elképzelést olyan eséllyel lehetne kitalálni, mint az ötöslottót. Vagy még kevesebbel.
Jó lenne, ha FD megmondaná, hogy akkor most tényleg készen a küldi, solo-ban bugmentes és lehet agyalni vagy még dolgoznak rajta, mert eleve több időt terveztek az elkészítésére.
De lehet, hogy most kicsit hülyítik itt a népet, míg ők szépen csinálják a rendes, működő verziót, csak más rendszerekben.
Most bugosan az adatok hány százaléka van meg? 2/3-a vagy a fele?
Lehet az a dolog lényege, hogy végigscanneled az összes romot azért a pár adatért, majd mikor megvannak az alap adatok visszamész az elsőhöz és mivel már nálad van a többi adat aktiválódnak a maradék obeliszkek. Lehet az a bug, hogy a rendszer az nézi hány adat van nálad, de mivel openben többen vagyunk összeadódnak és aktiválódnak az obeliszkek.
Ha nem ez akkor azon kell gondolkozni mi lett volna vajon az eredeti elképzelés.
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
A solo nem bugos.
Az open többet fed fel, mint kellene.
Soloban is meg kellene tudni oldani a dolgot. (Most akkor 13 adatnak kell ott lennie vagy többnek?)
De azt is mondták, hogy az első megtalált rom csak véletlen maradt a játékban. Elméletileg akkor a másik négy rendszerben kellene keresni, ami feltételezne esetleg négy különböző romot legalább. De eddig csak 2 van és azok többször is.
Ha az első csak véletlen maradt bent, akkor miért nem vették még ki?
Lehet, hogy már ők maguk sem tudják, hogy mit csinálnak, hol tartanak és merre haladnak?
Egy ekkora összegű küldinél szerintem minimum elvárt lett volna egy szövetséges státusz Ram-mal, mint ahogy az engineereknél sem mehetsz mindenkihez csak úgy oda.
Én nagyon sajnálom, hogy egy ilyen bentfelejtős baki és a közösség miatt ennyire el lett ez cseszve.
Közben azon gondolkozom, hogy valószínűleg azért bugos a public, mert mások is ott vannak. Ha azt vesszük, hogy a solo és a publik technikailag ugyanaz, tehát semmi változtatás nincs a játék kódjában akkor a solo is bugos lenne a más is lenne ott. (Hülyén hangzik tudom, de remélem érthető mire akarok kilyukadni.)
Rá kéne jönni, mi az amit a többit játékos csinál, minek hatására aktiválódnak az obeliskek. Ha igaz, hogy a solo úgy működik ahogy kell, akkor csak olyanokban kell gondolkoznunk amit egymagunk is megtudunk csinálni.
Szerintem a megoldás az lesz, hogy a földön is kell lennie valaminek. Azért bugos az open, mert a más által irányított SRV-ben lévő cuccokat is érzékeli, és csak a földön lévőket kéne. Vagy ez nem is bug, csak mivel a soloban még nem sikerült rájönnünk a megoldásra, ezért hisszük, hogy bug.
Azt tudom, hogy hivatalosan a solo jól működik, de mondták valaha, hogy az open bugos? Vagy mi meséltük be magunknak?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
.
.
Épp azon gondolkodtam, hogy a látogatós dolgoknál miért nincs valami látványosság is? Aztán ide érkeztem:
Csak mert teszem azt mi van, ha mindent odahordasz egy csoporthoz?
Szakadás után ott maradnak a dolgok, vagy megint hordhatod? Nálam mindig volt minimum egy menübe dobás. De a galaxisnak csak azon a területén.
Holnap lehet elnézek arra én is és próbálkozom kicsit.
Nem kell hogy az SRV rakterében legyenek a cuccok elég ha a közelében vannak a földön. Tehát ezért van az, hogy a publikban aktiválódnak az obeliszkek mert másnál ott vannak a maradék cuccokból valamelyik.
Bőven van még mit tesztelni.
3 db 6-os kabinnal is ugrik 24-et fsd tuninggal. 280/380-at megy thruster tuninggal. Ha sikerül megszereznem valamikor az 5A-s Prismatic Shield-et, akkor jobb lesz a védelem, mint 6A-s sima shield-del.
A hajó biztosítása jelenleg olyan 7M. Viszont én Li Yong-Rui-nál vettem az A-s cuccokkal együtt, így az egész olcsóbb volt és a biztosítás is kevesebb lett.
Anaconda-n én is gondolkodtam. 220M-ből kijönne, viszont csak C-s PP-vel, ami 51M. Ezt meg kellene tuningolni és akkor erősebb lehetne a pajzs is, mint Python-on és bírná a Pulse fegyvereket is.
Utoljára szerkesztette: MarkBlade, 2017.02.04. 19:00:18
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.02.04. 17:14:12
[merlinw.org]
Most már nem vagyok annyira béna, 33 perc alatt megvolt a 13 milla. Kétszer megcsináltam ma, ennyi elég volt. Az első Kondáig napi kétszer megcsinálom, még kb 5 nap.
Egyébként szerintem jó ez a küldi, lefoglalja a közösséget, tolják bele az emberek a játékórákat, stb.
Én is gyanítom, hogy a relic a kulcs valaminek, mert elég erőteljes, ahogy előjön, meg a neve is: ereklye
Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.02.04. 16:45:17
Még annyit hozzátennék, hogy szerintem a Rellic egy kitüntetett szerepben lévő tárgy, azzal valami mást kell csinálni. Lehet hogy egyfajta energiaforrás, pl most jut eszembe: azt nem próbáltam, hogy egy kiszórt tárgy mellé letett Relic esetleg nem tartja-e kivilágosodott állapotban akkor is ha messzire eltávolodunk tőlük...