ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ebben az esetben kiszállásról nem lehet beszélni, max 'kiszállásról'. Mert, ahogy a videóban is látszik, ott ül a pilóta az Asp-ben és lényegében csak egy szellem mászkál a hajón 😊
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.04.09. 08:21:03
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.04.09. 08:15:06
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
(konkrétan SRV-s videót egy perc alatt most nem találtam, de a lényeg ugyanez - nem kiszállsz, csak a látómeződet mozgatod)
A kezdetleges stereoscopic lcd-től kezdve, ami kb 10 éve volt én végig kísértem a Vr fejlődését úgy hogy saját magam használtam is őket.
8 éve volt már egy olyan eszköz, aminek 3D visor volt a neve, amolyan oculus előfutár, gyro volt benn és 2db már akkor OLED kijelző, csak VGA felbontás. ott tapasztaltam először nem flickeres LCD szemüveges rendszert, hanem ahol már fizikailag 2 kijelző volt. Nem volt tökéletes, de lehetett használni. Azután inkább a 3d-s kivetítőket használtam szemüveggel, amik 3D szempontjából jók voltak, plusz egy FullHD-s 4m-es felület másfél méterről is jónak bizonyult, kitöltötte majdnem a persp. látómezőt is, az is már egy más játékélmény volt. Most jelenleg a FullHD-s kivetítőm is 3D-s, de az Oculus még mindin eddig a legjobban beleélhető virtuális világ, a mozgás miatt, vagyis hogy ahogy mozgatod a fejed mozog a világ, mint a valóságban. ezt sem kivetítővel, sem eyetrackingos szarokkal, semmivel nem lehet kiváltani. Tudjuk, hogy az CV1-nek a fullHD-s felbontása ekkora látótérrel pixeles, persze h az, mivel hatalmas a felület, de a játék közben egyáltalán nem zavar és nem tűnik már fel. A köv. generációs eszközökben lesz egyrészt a nagyobb felbontás, ill. a nagyob FOV, a mostani 110 fok már jónak mondható, nem rontja jelentősen a vr érzetet, de ha több lesz, csak a vr tér lesz már az ember számára, még jobban elhitetve h ot vagy. Tech oldalról ez mind már most is megvalósítható, de jelenleg nincs az a PC eszköz amit meg tudnál fizetni és meg tudna hajtani egy 4k-s, 140-150 fokos vr eszközt, majd pár év múlva. A pimax sem megy sem az elittel sem mással 4k-ban , ez hülyeség, mivel az összes játék oculusként ismeri fel, vagyis az adott natív 2k-t látod, a 4k-s kijelzőn, kampót írnak, akik 4k-ban emlegetik az elitet vele. hosszútávon sincs gond az oculus viseléssel, meg az ilyen hülyeségekkel, hogy pszichés zavarok, meg egyebek, marhaság. Szemészek, orvosok sem tudtak eddig még semmi bizonyított negatív hatásról beszámolni, sőt szemészek inkább azt emelik ki, hogy kifejezetten jó a szemizmoknak, hogy a közeli és a távoli pontok között folyamatos mozgás van, mert így nem lustul el a szem, ellentétben pl. mint mikor egy tabletet, vagy bármilyen sík kijelzőt nézel. A tudatod nem befolyásolja, tudod h játsszol, csak a vizuális élményt. Csak egy eszköz, amivel része vagy a játéknak, se több se kevesebb, de a játékélményt nem lehet összehasonlítani egy sík kijelzővel, még a 4m-es projektoron sem, sőt ha a projektoron 3d-ben játszom akkor sem a pos. tracking miatt. Nimrod- ha vr-ben fogsz elitezni, nem fogsz többet kijelzőn, biztos lehetsz benne, mert a rázós helyzeteket is vr-ben fogod játszani, mivel mindent rá tudsz programozni a kontrollerre, sőt valszeg egy beszédfelismerőt is fogsz használni és úgy mát tényleg olyan lesz, mintha a hajódban a az aiddal beszélgetnél. Nem beszélve arról hogy pl. Vr-ben akár egy bedokkolásnál, akár csatában körbe tudsz fordulni a fejeddel, hogy hol az ellen, vagy az állomás, meggyőződésem, hogy előnyt jelent vr-eseknek pl. csatában, hogy nem úgy kell keresgélni az ellent, csak forgolódsz a fejeddel. A bolygófelszíni felfedezésekről, repülgetésekről meg ne is beszéljünk. Akik vr-t használnak pl. elittel az első benyomás mindig az, h az az emlékük jön elő, amikor a star warsban áhitattal nézték amikor a hajók belső nézetéből mutatták a képeket, hogy milyen jó lenne egy ilyen űrhajóban ülni, na ez elevenenik fel, csak úgy hogy tényleg ott érzed magad benne, minden műszerhez oda tusz hajolni, a repedéseket, a teljes belsőt közelről megnézni, ill. az 5m-es kábelig bejárni az egész hajót, ill. a bolygót kiszállva az srv-ből.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
az evolúciós felvetésed teljesen jogos, többek között ezért sem szabad játszani az aggyal. viszont a sugárzás végigkísérte a teljes evolúciónkat, mióta világ a világ, kapjuk a rezgést dögivel mindenfélét. a rádiófrekvenciás rezgéseket sem az ember találta fel, a mágneses térerő sem emberi találmány. ráadásul ha összehasonlítjuk mondjuk az űrből érkező alfa sugárzást egy telefon sugárzásával, elég konkrét adatokat kapunk. illetve a telefon esetében inkább nem kapunk, ellenben az alfa sugárzással aminek például szerepe van a földi élőlények sejtjeinek lebontásában. furcsa módon az evolúciónk alatt kialakult az igényünk erre a fícsörre a sejtmegújításhoz. magyarán alkalmazkodtunk. a különböző fejlesztések ahogy haladunk előre az időben egyre kifinomultabbak lesznek, még a rádiótechnika is. amikor én még kissrác voltam a rádióállomások viszonylag alacsony frekvencián működtek (az urh tulajdonképpen még alacsony) ezért, hogy el lehessen juttatni megfelelő távolságba, kellő teljesítményre volt szükség. így több száz wattos sugárzókkal volt tele az ország. egy ilyennek ha a közelébe mentél, rövidtávú nem maradandó károsodást szerezhettél. mára már ezek többnyire megszűntek, helyettük más precízebb technológiákat alkalmaznak, és még csak nem is az "egészségkárosító hatása" miatt, hanem inkább a minőség, hatásfok javítása miatt. én is példálózhatnék azzal, hogy az egyik legjobb barátom 32 évesen ment el agydaganat miatt, és milyen érdekes, hogy pont akkor jelentek meg a mobilok. de ez hülyeség. a közelmúltban halt meg egy ismerősöm tüdőrákban, és vele kapcsolatban felmértem, hogy az ismerőseim közül hányan haltak meg abban, és azokból hányan dohányoztak. és ezek közül egyik sem, az egyikről tudtam, hogy fiatal korában azbesztal dolgozott. és most is van egy, a fodrászom apja, 66 éves és ő sem dohányzott sosem. akkor most mondjam azt, hogy humbug az a kijelentés, hogy a dohányzás rákot okoz, amikor elég egyértelműen bebizonyították, hogy akár már rövidtávon is azt okozhat? mint ahogy a kipugógázokról is elég egyértelműen megmondható, hogy azok alkotó elemeire nincs szüksége a szervezetnek. de a kipugógázoknak a "fejlődése" mondjuk a 80-as évektől tekintve is sokkal emberszeretőbb lett. már amennyiben egy mérges gázról beszélhetünk-e így.😊 egyébként igen szigorú szabályozások vannak mindenféle sugárzó, lebomló és mindenféle fronton, nem tehetem meg pl. azt, hogy gépkocsiba riasztóhoz kifejlesztek egy ultrahangos érzékelőt csak úgy. egy halom szabálynak kell megfelelni, és utána még ott van az engedélyeztetési folyamat. és ezt nem lehet áthágni még a profit érdekében sem, olyan következményei vannak, hogy nem éri meg. ezért is hülyeségek ezek a különféle összeesküvéselméletek, ezeket mind olyan emberek gyártják akiknek fogalmuk sincs a dolgok alakulásáról. amikor ilyet hallunk már csak azt mondjuk, hogy egy újabb szalacsi effektus.😊
És ha már... visszatérve a telefonra: mindenfajta olyan sugárzás ártalmas, amit nem szokhattunk meg "evolúciósan", és minél közelebb van a sugárforrás, annál inkább hat rombolóan. "Legenda" vagy nem, ez egy olyan alapvetés, amit nem lenne szabad figyelmen kívül hagyni. Igaz hogy brutális elektroszmogban élünk, de attól még nem kell elengedni a gyeplőt. Ez kb az, mint amikor a dohányos azt mondja hogy úgyis szívjuk a kipufogógázokat. Ezért nem szabad testen hordani a telefont. Nem túl távoli ismeretségben 30-as illető halt bele valami csecsemőmiriggyel összefüggő bajba - MECCCSODA VÉLETLEN hogy a mobilját évekig hordta a mellkasán keresztben átvetett pánt tokjában középen... MINDEN MINDENNEL kölcsönhatásban van.
úgyhogy ez az egész 3d-s technológia még annyira gyerekcipőben tántorog, hogy senki sem láthatja milyen lesz ebből az igazán használható technológia. egyelőre még csak ezek a különféle kókány megoldások léteznek, és mint ilyen személy szerint nem vagyok hajlandó ezekre pénzt áldozni. az egészségem árán meg pláne. majd ha elérik azt a szintet, akkor majd persze.
egyébként nálam a zsemle, kifli max. 25ft.😊 jelen pillanatban rohadt nagy szerencsém van a helyi pékkel. nagyon jó szakember.😊
Különben a cuccot sehol sem lehet még rendes boltban kapni, úgyhogy kipróbálás híján a projekt jegelve.
És persze az is lehet, hogy akinek nincs 200k-ja, vagy nem akar ennyit költeni, az megpróbálja elhitetni magával és környezetével, hogy azok a funkciók amiktől a bóvlival elesett, valójában nem is szükségesek, így alulértékeli amiket nem kapott meg! <#kacsint>#kacsint>
Ezek elérhetők a \Users\<felhasználónév>\AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Bindings mappában, és általában valamilyen Custom.....binds filenév az. Erről más néven egy mentést készítve már biztonságban lesz minden beállítás.
Mivel a multicrew és az új kamerakezelő rengeteg új irányítási beállítást hoz magával, így a patch után érdemes lehet egy alapbeállítást visszahozni, és onnan, plusz a saját mentéssel együtt felépíteni újra a kényelmes, megszokott dolgokat. A .binds fájlok xml felépítésűek, akinek az ilyesmi nem okoz problémát, egy szerkesztővel közvetlenül ott is össze tudja állítani a neki tetsző beállításokat.
úgyhogy csak hajrá, tessék minél többet használni. részemről biztos várok addig amíg biztonságos lesz ez a technológia, számomra sokkal fontosabb az egészségem főleg, hogy a munkám is attól függ.
András bátyó: helyes, hogy nem rakod a szemed elé, de inkább a "látványtól" kell félned, nem pedig a "többitől". ahhoz nem kell mobiltelcsi, elég csak egy nagyobb városban létezned. lehet, hogy a munkahelyeden 3 méterre van tőled egy bázisállomás. az akkor már sokkal veszélyesebb lenne. amúgy ezeket a területeket folyamatosan kutatják ellenőrzik satöbbi, és nincs olyan exact információ ami alapján kimondható lenne, hogy a különböző mágneses rezgések közül melyik árt vagy nem árt. ez az agyrák sztori igazából városi legenda. ami érdekes az, hogy a "mesterséges sugárzások" közül még csak nem is a rádióhullámoknak van az emberre gyakorolt legnagyobb hatása, hanem inkább a váltakozó áramú hálózatnak. és ott is csak a mágneses erővonalak bazirgatják a vérben található vasat (elektrikusok imádják). hosszú távú hatása nincs, ha elutazol az usa-ba vagy japánba ahol 60hz van, egy kicsit izgatott leszel emiatt míg meg nem szokja a szervezeted. amikor visszajössz akkor dettó.
Mikor próbáltam az OR-t, a legtöbb dolog nem futott jól a gépen, gyenge volt a graf.kártya. Na az ilyeneknél nagyon hamar fejfájást kaptam és, ha nem hagytam abba, akkor jött a hányinger, majd a minimum 1 óra semmittevés, de főleg a semmi mozgót nem nézés.
Volt pár játék, ahol nem volt gond a gyorsasággal, ott a fejemnek sem volt gondja.
Azért kicsit zavaró volt, hogy láttam a pixeleket, bár, ha jól hallottam, ez a végleges verzióban orvosolva lett.
Az E😄 meg kifejezetten sz@r volt vele. A feliratokból semmit nem lehetett elolvasni és az S-es hajókból sem sok látszott és az sem szépen.
Amíg ki nem próbáltam egy rendes, forgalomba hozott verziót, addig biztos, hogy nem veszek semmilyent.
És, ha veszek is, akkor elvárom, hogy menjen a SpaceEngineers-szel és más belső nézetes játékokkal. Elég drága cucc csak egy játéknak.
Az viszont az első pillanattól kezdve a legfontosabb számomra, hogy azt ne nagyon vegyem észre (súly stb), hogy van valami a fejemen. Ebben a PSVR jól szerepelt, a PiMAX ugyanezt ígéri, viszont a többi ebben nem teljesít ilyen jól. Nálam ezen van a hangsúly.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Nem véletlenül cél a második generációs HMD rendszereknél a minimum 120Hz, mert még a 90 is kevés lehet még rövid távon is.
Szerintem még meg kell várni 1, de inkább 2 generációt a "nagyokból", és utána lehet ilyesmire pénzt áldozni. A kezdeti változatokkal szívjon más.
Azért remélem, hogy a Gamescom-on majd ki tudom próbálni a végleges verziót az E😄-vel és esetleg más konkurens társait is.
Ami viszont nekem jobban bejön, az a SimPit technológia.
Szerintem eléggé odateszi a látványt, bár az árát is rendesen megkérik. A keret a vászonnal 1500 dollártól indul, a 2 ajánlott, legolcsóbb projektor összesen még 1500 euró lenne.
Remélem ők is jelen lesznek a rendezvényen.
Én készséggel elhiszem, hogy a fejkövetés egyeseknek sokat számít, de magamról tudom, hogy ez nekem nem tesz hozzá annyit, hogy megérje a kétszeres árat (nem beszélve a HTC szobában mászkálásról ami már háromszor (4x ?) annyiba kerül, plusz a kutya se akar mászkálni, pláne nem egy pilótaülésben). Szóval ezek mind már csak kicsit tesznek hozzá az alaphoz. Mintha egy luxus-sportautóból az alapváltozatot hasonlítanánk ahhoz aminek van még mittudoménmilyen további extrája.
Hiába "kínai bóvli" (mint kb MINDEN, hiszen majdnem mindent ott gyártanak), nekem megérne ~100k-t, ha megbízhatóan lehet vele E😄-zni, de további minimum 100k-t meg nem adnék SEMMILYEN további fícsörért, mert kb ez a 100k az az összeg, amennyit egyáltalán bármiféle kütyüért hajlandó vagyok kifizetni. Ahogy pl telefonért sem adnék soha 40-50-nél többet, és kifliért sem 30 Ft-nál 😊
Az persze lehet hogy ha valaki már rááldozott 200+k-t, az kicsit magasabbra értékeli azokat a funkciókat amiket kapott.
Nem szabad ilyen kompromisszumos olcso kinai bovlikat venni szerintem semmiképpen.
Majd ha tényleg meglesz a techno elérhető áron, no akkor már beszélhetünk vr-ről.
A baj ott van, hogy nagyon tolják, nagyon túlhaladta a hype a technologiát, és már mindenki ezt akarja, csak még nincs megfelelő ezköz.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
ugyanolyan teló oled kijelző van a pimaxban is, meg a többi vr settben is. (oculusban pl. samsung.), tehát muszáj lesz, ha vr-ezni akarsz...
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.04.06. 12:14:06
A barkácsmegoldások nem jöhetnek szóba (különben a link nem él, legalábbis nálam semmi sem jön be), és kötve hiszem, hogy bármilyen házi gyártmány felér egy ilyen sorozatgyártott készülékkel. Az első három szempont a kényelem, a kényelem, és a kényelem. De abban is igazad van, hogy előbb tényleg nem ártana kipróbálni, méghozzá a saját gépemmel, csak nem tudom ezt hogyan fogom megvalósítani.
szerk.: ja igen, ez a telefonos cucc, na hát nincs az az isten hogy telefont rakjak a szemem elé pár centire, még egy percre se 😊
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.04.06. 12:07:15
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
leírás, amivel megcsinálhatod:
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.04.06. 11:59:38
a topic:
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.04.06. 11:53:24
A legfontosabb viszont az hogy nem egy féltégla súlyú böszmeséget kell viselni ami konkrétan fájdalmat okoz. Rajtam ugyan még csak PSVR volt, de mindenki azt mondja hogy messze-messze az a legjobb kényelem szempontból, és hát a PiMAX ezt a megoldást nyúlta le egy az egyben, nincs mit szépíteni rajta.
Viszont változhat, a behozatalok, kivitel, az állomás állapota (háborúzik vagy fejlődik, stb.) meg ilyesmik alapján növekedhet vagy csökkenhet is, de nem egyik pillanatról a másikra.
Piac frissüléshez: nemrég ingáztam rendszeren belül két állomás között amik 300 Ls-re voltak egymástól a 728 tonna kapacitású Cutterrel. Egyik irányba vittem valamit, amiből tízezres nagyságrendű volt a készlet, annál nem figyeltem a számokat (és ez volt az az áru, ami miatt csináltam az egészet). Viszont visszafelé - és ez lesz az idevágó tanulság - olyan apróságokat tudtam némi haszon reményében bepakolni, amik még összesen sem tudták kitölteni a rakteremet. Hasraütésre mondjuk 144 sör, 224 bor, és 88 tonna víz. Nem mértem le halálpontosan hogy egy kör mennyi ideig tartott, de könnyen lehet hogy nem volt 10 perc, és MINDEN ALKALOMMAL dekára pontosan ugyanannyi áru volt az állomáson, miután kisöpörtem és visszatértem.
-----------------------------------------------------------------
Most tudatosult bennem a PiMAX létezése, mert megnéztem ezt:
https://youtu.be/fe1GzJpVqHY?t=3882
A gépek Oculusnak hiszik, full 4k, viszont állítólag olyan kényelmes mint a PSVR, és - relatíve - olcsó! Már csak az a kérdésem hogy hol kell fizetni?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.06. 07:09:22
Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, SSD M.2 Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB
A nagy frissítések keddenként voltak idáig, és mivel az is ki van írva, hogy hétfőig a hosszútávú küldetéseket tessék befejezni/leadni...
Amúgy a 2.3 lehet hogy még 16-a előtt jön, és már nagyon várom a pilótaszerkesztő miatt is.
Azóta a SSL újonnan meghódított rendszerében (HR 8104) tolom felfelé a befolyásunkat, ami most 10%-on van és épp csökken XD Persze lehet hogy ez egy régi rendszer csak én nem vettem észre hamarabb hogy itt is létezünk. Viszont "gyanús" hogy előtte épp a szomszédos rendszerben toltuk az Expansion állapotot.