ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a cégünknél is van publikus wifi, a vendégek miatt, de a munkatársak belső hálózatról wifiznek. már legalábbis azokkal az egységekkel amiket a cég biztosított. a laptop és telefon jár minden kollégának és kötelező, hogy azt használják.

lehet, hogy közölünk volt valaki. nem sokan szaladgáltak olyannal. elég érzékeny dolog volt a digitális jelből videójelet fabrikálni, és megfelelő módon rögzíteni. közismerten az egyik legzajosabb készülék a videómagnó. főleg a vhs technológia.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.13. 16:10:41
Faction rank? Mert nekem nő
Ryder159
Visszatérve a topik témájához. 2.3 óta nem nő a RANK. Legalább 30 küldetést csináltam meg frissítés óta de nem mozdul 14%-ról<#boxer>

Dzsini
Nem vacak a wifi, hanem közönég felé nyitott helyen van és publikus - úgy van beállítva, hogy ~2 perc inaktivitás után ledob, és akkor újra be kell jelentkezni rá, ami idő. Ha megy egy stream, akkor nem bont le 😊

szerk: az Amigás időkben nem messze tőlünk lakott egy figura, akinek szintén VHS-re volt archiválva egy csomó cucca

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.13. 15:46:02

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

hát az olyan dolgokat mint az említett példában a processzor születését azt igen, de ki a fenét érdekel már, hogy mi volt az a bbs, arcnet, floppy, kazettás háttértár meg az összes többi nyom nélkül eltűnt technológia. egy leendő hálózati mérnöknek vagy programozónak sincs ezekre szüksége, ellenben egy nagy halom más tanulnivalóval együtt, amit pl. a legelitebb egyetemeken sem tanítanak.
a dat kazettáról: amikor még nagyon drága volt kitaláltuk, hogy hogyan oldjuk megt maszekban. átalakítottunk egy videómagnót és a videósávra vettük fel az adatokat. úgy nem mellékesen a dat kazetta ~20szorosával írt négyszeres redundancia mellett. a novell egyik mérnöke mikor meglátta és felfogta mi az, rögtön céget akart alapítani erre a technológiára.
az egyik haverom/kollégám feltörte az autocad hardverkulcsát, kijavította majd visszaküldte a fejlesztőnek. kb. 2 hónap múlva kapott egy állásajánlatot. kiderült, hogy amivel megtoldotta a másolásvédelmet, nem tudták az autodesknél visszafejteni. kihasználta az alkalmat, és ma már ő tervezi az autókhoz a "füttyögő" chipeket. azóta jó amerikai lett belőle, úgyhogy ha hazajön, repülővel áthozatja az autóját.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.13. 15:36:56
a jó öreg soros adatelérés....
"nekik egyszerre kellene megtanulniuk ugyanazt, amire nekünk bő 30 évünk volt."

Ebben igazad van, de ez nagyjából mindenre igaz. Inkább egyfajta történelmi áttekintésként lenne értelme ezeket tanítani, mert számos dolog technikai oldalon már elavult, vagy nem is létezik. (pl. én még használtam Gopher-t, ami mára kvázi megszűnt).

gyurmak
Hehe :-) Én még DAT-ra is mentettem, de az már a High-Tech volt.

Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.13. 14:11:45
Háát arról a korszakról is essen akkor pár szó, amikor még nem volt betárcsázós net sem, hanem kazettán, majd 3.5-ös lemezeken ment a ware egyik országból a másikba, vagy másik kontinensre, -postán. Még ma is van airmail matrica tekercsem, nem beszélve a többször világot járt és egymásnak visszaküldött faggyúzott bélyegekről...😊
na igen erre mondják, hogy szarból homokvárat... de mivel mindenkinek gondja van az ed szerverrel valszeg nálad sem ez lesz a fő probléma. nekem is, akinek olyan pöpec netje van, hogy nem tudok elköltözni, mert nem tudom magammal vinni.
útválasztók nem szólhatnak bele a dolgok folyásába, mert akkor az internet nevű eszköz eléggé használhatatlan lenne. egyébként pedig a youtube vagy a zenecsatornák csomagjai egészen más útvonalon jönnek mind ez ed szerver csomagjai.
a többség arra tippelt, hogy valamilyen jármű egyik egységének a rövidítése. ami nekem a legjobban tetszett, amikor visszakérdeztem, hogy miből gondolja, azt válaszolta, hogy ha létezik abs, akkor miért ne lehetne bbs is.😊 a mostani fiataloknak ezért nehezebb a dolguk mint az öreg rutinoknak, mert nekik egyszerre kellene megtanulniuk ugyanazt, amire nekünk bő 30 évünk volt. kíváncsi lennék, hányan tudják, hogy hogy keletkezett a mikropofaszőr illetve mi volt a kiváltó probléma. pedig a technikai történelem egyik legnagyobb áttörése volt.
RJoco
A párhuzamos netnek nem is az Elite szerverével kell fenntartania a kapcsolatot, hanem a hálózat eszközeit tartja folyamatos kapcsolatban, így nem kell keresgélni annyit új adat küldésekor/fogadásakor.
Ha olyan egyszerű lenne a helyzetem, hogy beszélhetnék a szolgáltatóval, már rég megtettem volna. De sajnos én nem fizetek a netért, ez egy hotspot, amiben van pár eszköz, kezdve a vacak routerrel, amivel én állok kapcsolatban és van még pár hub is.
Lehet, hogy gond a távolság is, elég nagy a hotel és nem vagyok benne biztos, hogy a hub-ok optikával lennének összekötve.
És sajnos hiába szólok a főnöknek, letolja. Amíg a vendég nem panaszkodik, addig sz@rnak az egészre. És a routert sem akarják kicserélni, pedig egy 54Mbit-es wifire képes eszköz ma már szégyen. Egy 4 csillagos hotelban meg főleg.
Rendelni netet nem tudok, mert ahhoz a telefonvonalamat át kéne kötni a hotel központjáról a falu központjára. Amit nem tesznek meg. A kábelest már meg sem kérdem...
És most még a hotspot is folyamat kidobja a bejelentkezésem.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

"ez egyik azt hitte az valamilyen ital😊."

LOL! :-D
Azért szakmán belül illene tisztában lenniük az IT történelem eme nagyszerű időszakának legalább az alapjaival.
Én minden nehézség és szívás ellenére, nagyon jó érzésekkel gondolok vissza azokra az időkre!

RJoco
Ó igen, a jó öreg IRC, ott is mennyit csüngtünk anno. :-)
LAN party-t én is rendszeresen szerveztem a cégemben, volt erre egy külön szoba 6db géppel. Volt, hogy ott aludtunk annyira elment az idő. DOOM 1 meg ilyenekkel. :-)
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.13. 13:42:34
Gondolom bug lehet, de rendszerbe érkezéskor katasztrofálisan néznek ki a csillagok. Kell pár sec, mire betölti a textúrákat, de valahogy utána sem olyan, mint volt.
RJoco
Nekem 56k modemem volt az Amigához. Éjféltől 7-ig csak 150 Ft volt. Nem volt fészbúk, meg iwiw, csak a jó öreg IRC és anonim cset szobák. A multiplayer is még LAN party-ként ment, személyes kontaktokkal.

állandó párhuzamos netforgalomra csak akkor van (illetve inkább csak volt) szükség, ha bizonyos inaktív idő után bontja a szolgáltatóval a kapcsolatot. egyébként nincs értelme és ráhatása semmire. miért is lenne, az ed szerverrel van egy saját kapcsolata a játéknak és abba nem pofázhat bele senki más. hiába van folyamatos forgalmad, azzal a szerverrel akkor kell felvenned a kapcsolatot amikor fel kell, nincs semmi külső befolyásoló tényező. sőt inkább a fordítottját éred el, mert ha több alkalmazás egymástól függetlenül kommunikál egy csatornán, akkor elkerülhetetlen az ütközés, amit ugye ismételt küldéssel és kis késleltetéssel hozunk rendbe. egyébként valószínű a szerveroldalon van elbaltázva a request broker, erről régebben beszéltünk már. udp protokollnál amúgy sincs állandó kapcsolat, minden packet csak arra az időre konnektál (tulajdonképpen igazi konnekció sincs) amíg átzavarja a csomagot. a túloldalnak még fogadnia sem kötelező. nézd meg a routereden, a szolgáltatói kapcsolat adatai korektek-e. ha nem tudod az adatokat meg lehet kérdezni tőlük. és manapság már állandóan fenn vagyunk a neten, nem bontunk inaktív idő miatt, állítsd át állandóra. már a szolgáltatók is ezt javasolják manapság, nekik is kisebb a gondjuk vele.

dzsini: amikor ilyen vacak a wifi, akkor elsőnek mindig a csatorna zaját szoktam megnézni, mert az a leggyakoribb hiba. ha zajos, váltani kell egy másikra. egy jó wifi-nek semmi esetre sem szabad szakadoznia. nem kell elfogadni, szólni kell a rendszerbirizgának, hogy kezdjen vele valamit.

tokra: a legelső modemem 2400-al száguldott😊. és azzal csináltam bbs-t, volt egy csomó letöltőm, mert tele voltam játékkal, meg érdekes forrásokkal. külön gépet kellett rá fenntartani hatalmas háttértárral (80mb), mert ugye a dolgok akkor még nem úgy működtek mint mostanában. egy feladat, egy gép. hmm akkor te is tudod mi az. rakás olyan kollégám van akinek fogalma sincs róla mi az (pedig ez a szakmájuk), ez egyik azt hitte az valamilyen ital😊.
Haha, én még 9600-as betárcsázós modemmel kezdtem a netezést (és a jó öreg BBS-t ugye). Az volt ám az élvezet...ha egyáltalán sikerült stabil kapcsolatot létrehozni köztem és az "ISP" között. Viszon sokkal jobb hely volt a net. Akkoriban csak pár ezren lézengtünk a neten, zömében egyetemisták.
RJoco
No, eddig tartott, éppen meg tudtam csinálni a holo-t, a hajóra már nem sikerült táblát tennem. Egy darabig hanyagolva lesz a játék.
Nektek élvezetes és kidobás mentes játékot!

RJoco
De most komolyan. Nem kaphatott volna valami alapbeállítást a kamera és holo kezelő?
Nekem kell mindent beállítanom?
Vagy valamit én nem csinálok jól? Legalább az egeret kezelhetné alapból...

Dzsini
neonfényes festések Anacondára és Pythonra.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.13. 11:19:05

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

RJoco
Sajnos nem. Bár néha mintha tényleg jobb lenne, de van amikor egész jól fut. Az ásatásnál nagyon gáz, ott gyakran kidobott, de ezt írtam is párszor.

A rádió azért lenne jó, mert, ha folyamatosan van kommunikáció a hálózaton keresztül, akkor nem kell még a belső hálózatra is várni, nemhogy míg felépíti a kapcsolatot a játék a szerverével.

Dzsini
A meglepetés(eke)t nem fogják az első napon beindítani, a következő történetszál(ak) kerültek be a szerverre 😊

Amit már a fájlok áttúrásából láttak, hogy van "unknown" anyahajó a scout mellé, csomó új "növény" modell. Ezen kívül lezárásra került pár rendszer a Maia közelében, ahol valami várható.

Dzsini
Akkor viszont érdemesebb openben játszani, mert akkor állandó(bb) a forgalom a szerverrel?

s_andras
Megerősítem, hogy az E😄 megszünteti és utána lassan építi fel a kapcsolatot, ha "sokáig" nem csinálunk olyat ami kommunikációt igényel a szerverrel. Ez még nálam is észrevehető, pedig nincs okom panaszra a hálózatommal kapcsolatban. Ezen semmit sem változtat az, hogy valami más forgalmaz-e. Legjobban akkor tűnik ki, amikor vágtatunk valamilyen távoli cél felé: ugrás-tankolás-ugrás-..., így a következő rendszer felé a hipertérben töltött idő kiugróan megnő, ha egy kicsit "pihentünk" az előző rendszerben, és nem azonnal indítottuk az ugrást.
---------------------------------------------------------------------
Ja és: mi is volt az a marha nagy meglepetés amit előre nem lehetett tudni??
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.04.13. 10:26:45

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Egy rádió elég kis sávot foglal (32-192kbit/sec), de mivel élő jel, folyamatos az adatforgalom - a youtube ahogy írod előtölt és várakozik, azért más.

RJoco
Próbáltam. A letöltések legtöbbször youtube videó mellett futnak jól.
A játéknál nem tapasztaltam változást. A videóval is az a gond, hogy betölt egy részt, mondjuk 1mp alatt 6 Mb-tel és utána pihen egy hosszabb szakaszt.
Rádiót még nem próbáltam, de lehet, hogy megnézem, hátha másképp megy.

Dzsini
Érdekes. Próbáltad úgy, hogy a háttérben mondjuk futtatsz valami streamet (akár csak egy netes rádiót) ami állandó forgalmat tart fenn, és amellett játszol? Nekem itt bent a munkahelyen a wifi működik így, hogy ha nincs forgalom, akkor állandóan ledobál, és újra kell csatlakozni, viszont ha megy valami folyamatos, akkor nincs ilyen gond.

RJoco
És szerintem pont ez a baj. A WoT simán megy gond nélkül 30-50-es pinggel. Do ott folyamatos az adatforgalom.
De itt kb. csak akkor van adatforgalom, mikor valami történik. Pl. lelövök egy hajót, átugrom egy másik rendszerbe, felszínre szállok és hasonlók. Addig, mintha nem is lenne kommunikáció. És amikor ismét fel kellene építeni a kapcsolatot, akkor gyakran nem sikerül időben és kirak a játék.
De azt sem tudom kizárni, hogy olyan kommunikációs formát használ, amit a szerver nem nagyon szeret. GTA-ban nem heist-ozhatok, mert, ha épp csak figyelnem kell, akkor szakad a társakkal a kapcsolat. Ami azt illeti, gyakran maradok egyedül is a városban, mert nem stimmel a szinkron idő és mindenkit kiszór. Közben csak engem.
Ehhez képest WoW-val sincs gond, sem a Loadouttal vagy Robocraft-tal. Legalábbis korábban nem volt, mostanában romlott a net minősége és van amikor a WoW is játszhatatlan, olyan késés van a reakcióban.
De a sorozatom részét meg képes lehúzni 10-15 perc alatt, 13-16 Mb-tel.

Dzsini
Furcsa, pedig az Elite híresen keveset forgalmaz, főleg, ha Soloban játszol - szinte csak a rendszerinfókat küldi-fogadja, a többi a te gépeden fut. 😞

RJoco
Nekem leszedte tegnap úgy 12 óra alatt. Elcseszték a netem. Remélem azért annyira menni fog, hogy kicsit kipróbáljam, de abban nem nagyon bízom, hogy sok rendszert tudok majd ugrani. Elite-nél többet vacakol a net, mint más online játékoknál.

nekem mindig szerencsém volt a nettel. a sávszélességem mindig nagyobb volt mint a cégemé, és ezt egyedül használom, míg a cégest ugye minden alkalmazott. mára már összeértünk, de az otthoni még mindig jobb. és a céges legalább két helyről jön össze, mivel használunk külső szolgáltatókat is. de ha megnézzük világviszonylatban a lakossági net sebességét/minőségét, magyarország kiemelkedő helyen áll és általában az árak is kitűnőek. és még így is hatalmas a fejlődés évről-évre.
etniez
Nekem leszedte 8 perc alatt, pont az jutott eszembe, hogy amikor még CS-tem, akkor egy egyetemnek volt akkora sávszélessége, mint most nekem.
Én is találtam egy hibát! Hiperugrásnál eltűnik a testünk, hehe... A megújult kameralehetőségek nagyobb szabadságot adnak, jól ellehet távolodni a hajótól, így van egy kis "kiszállok és elmászkálok" filling.
Dzsini
A térképes bug ismert, már jelentették - egzotikusabb (nem 1080p és 4k) felbontásokon több baj van vele.
Van egy AFMU-s javítós bug (vannak alkatrészek, amiket nem lehet újra bekapcsolni javítás után)
A Packhound rakéták nem fogynak ki és nem fűtenek, ha a tüzér kezeli 😊

Első kiadáshoz és az előző tapasztalatokhoz képest nem is tűnik rettentően bugosnak (persze még sok minden jöhet).

s_andras
Két segédem kissé eltorzult, már nem választanám ki őket ha most kéne. De azért olyan nagyon nem lettek borzalmasak, hogy kirúgjam őket és megint elkezdjek keresgélni...
Holome-hez nem lehet olyan hajzatokat választani, amit NPC-k viselnek.
A rendszer- és galaxistérképen az égitestek infoablaka nagyon nem oda mutat ahová kéne - nálam legalábbis.
A comms panelen kinek hiányzott ez a teli háttérszín??
Viszont CSODA is történt: a highest single reward viselkedés úgy tűnik meggyógyult!

RJoco
10 GB. Éjjen. És a steam nem kezdte el leszedni, míg dolgoztam. 1,2Mb-es nettel amúgy is 120 nap körül írja, míg lejön...

Amúgy nem arról volt szó, hogy később jön? Úgy egy héttel? Vagy valamit félreolvastam?

Ránézek az állítólagos új állomások miatt, a többi nem igazán hoz lázba...
Dzsini
1 font a tetkó készlet, 3 a ruhakészlet, a névtábla pedig 2 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Dzsini

s_andras
Indult a letöltés.

s_andras
Hú de béna volt ez a landolás, a csetben mindenki írta is hogy lol meg noob stb XD
Valaki most meg ezt: "Elütöttél egy gyalogost" ROTFL
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.04.11. 16:13:18

nem baj, most úgyis összerakok egy új gépet. megrendeltek tőlem egy atomerőművet, és annyira jó lett, hogy nagyon megtetszett és megcsinálom magamnak is.
Dzsini
Ez egy józan döntés az eddigi tapasztalatok alapján 😊 Úgyis jön húsvét, majd utána kikalapálják.

aham, akkor most jön az a rész, amikor a közelébe sem megyek ennek az egésznek, néhány hétig?😊 azután majd meglátjuk mit alkottak.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.11. 14:20:03
Dzsini
Braben AHA (Ask Him Anything) - kevés egyenes válasszal, plusz néhány jó ötlettel, amit legalább biztosan olvastak 😊

Dzsini
Jaja, azóta olvastam.
"The Commanders Update 2.3 will be going live today! The Elite Dangerous servers will be unavailable from around 9.30am BST until the new updates are live. We expect the downtime to last until around 6PM BST. In the meantime, we will have a livestream starting at 2PM BST, so join us there! David Braben will also be doing an AMA on Reddit at 11am too!"
Viszont lesz egy Braben AMA, azt is lehet addig olvasgatni.

szerk: 3-tól, BST-től 1 órára vagyunk, Elite időtől 2-re (ami nem váltogat nyáron és télen).

.... aztán persze jövő héten jön a 2.3.01 és esetleg 2.3.02, mert úgyis sikerül pár mókás hibát bentfelejteni 😊 (pl. permanens verziószám a sarokban)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.11. 10:46:21

s_andras
Ha nem is egész napos, de 3-tól (vagy 4?) : https://www.youtube.com/user/FrontierDevelopments/live
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.04.11. 10:43:50

Dzsini
Remélhetőleg ma is egész napos livestream lesz hozzá, az a 2.2-nél is szórakoztató volt 😊

s_andras
Apa, kezdődik! <#vigyor2>

Kinek mi. Sztem "repszim karok" alap az elitben, legalábbis nekem. Az utazás-adás vétel, stb. már rég nem köt le, számomra egy tartalom nélküli semmi játékká vált, erről már ismeritek a véleményem. Jelen pillanatban kizárólag a vr miatt lépek be 1 órára, a vizuális látványa az űrnek, vagy a bolygóknak, hajónak, viszont az folyamatos igény, amíg nincs más alternatíva.
s_andras
Ennek olyan nagyon nem örülnék, a vezetékmentesség újabb súlyokat jelent, és egy újabb rádiósugárzó forrást - már megint az agy mellett. A VR-"fejlesztés"t is túlzásba fogják vinni mint mindent. Nem értem, minek átesni a ló túlsó oldalára...
16195-re is: biztos lehetsz benne hogy nem fogok csak VR játszani, már csak azért sem mert 1: SOHA nem fogok átállni kontrollere vagy repszim-karokra, 2: a napi játékidőm nagy részében meg sem tehetem, hogy teljesen kizárom a külvilágot, nagyon sokszor az Elit csak másodlagos prioritással megy (tipikusan amikor csak utazni kell, és kb 10-20%-ban le/felszállni, adni-venni stb).