ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lehet, hogy közölünk volt valaki. nem sokan szaladgáltak olyannal. elég érzékeny dolog volt a digitális jelből videójelet fabrikálni, és megfelelő módon rögzíteni. közismerten az egyik legzajosabb készülék a videómagnó. főleg a vhs technológia.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.13. 16:10:41
szerk: az Amigás időkben nem messze tőlünk lakott egy figura, akinek szintén VHS-re volt archiválva egy csomó cucca
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.13. 15:46:02
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
a dat kazettáról: amikor még nagyon drága volt kitaláltuk, hogy hogyan oldjuk megt maszekban. átalakítottunk egy videómagnót és a videósávra vettük fel az adatokat. úgy nem mellékesen a dat kazetta ~20szorosával írt négyszeres redundancia mellett. a novell egyik mérnöke mikor meglátta és felfogta mi az, rögtön céget akart alapítani erre a technológiára.
az egyik haverom/kollégám feltörte az autocad hardverkulcsát, kijavította majd visszaküldte a fejlesztőnek. kb. 2 hónap múlva kapott egy állásajánlatot. kiderült, hogy amivel megtoldotta a másolásvédelmet, nem tudták az autodesknél visszafejteni. kihasználta az alkalmat, és ma már ő tervezi az autókhoz a "füttyögő" chipeket. azóta jó amerikai lett belőle, úgyhogy ha hazajön, repülővel áthozatja az autóját.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.13. 15:36:56
Ebben igazad van, de ez nagyjából mindenre igaz. Inkább egyfajta történelmi áttekintésként lenne értelme ezeket tanítani, mert számos dolog technikai oldalon már elavult, vagy nem is létezik. (pl. én még használtam Gopher-t, ami mára kvázi megszűnt).
gyurmak
Hehe :-) Én még DAT-ra is mentettem, de az már a High-Tech volt.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.13. 14:11:45
útválasztók nem szólhatnak bele a dolgok folyásába, mert akkor az internet nevű eszköz eléggé használhatatlan lenne. egyébként pedig a youtube vagy a zenecsatornák csomagjai egészen más útvonalon jönnek mind ez ed szerver csomagjai.
Ha olyan egyszerű lenne a helyzetem, hogy beszélhetnék a szolgáltatóval, már rég megtettem volna. De sajnos én nem fizetek a netért, ez egy hotspot, amiben van pár eszköz, kezdve a vacak routerrel, amivel én állok kapcsolatban és van még pár hub is.
Lehet, hogy gond a távolság is, elég nagy a hotel és nem vagyok benne biztos, hogy a hub-ok optikával lennének összekötve.
És sajnos hiába szólok a főnöknek, letolja. Amíg a vendég nem panaszkodik, addig sz@rnak az egészre. És a routert sem akarják kicserélni, pedig egy 54Mbit-es wifire képes eszköz ma már szégyen. Egy 4 csillagos hotelban meg főleg.
Rendelni netet nem tudok, mert ahhoz a telefonvonalamat át kéne kötni a hotel központjáról a falu központjára. Amit nem tesznek meg. A kábelest már meg sem kérdem...
És most még a hotspot is folyamat kidobja a bejelentkezésem.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
LOL! :-D
Azért szakmán belül illene tisztában lenniük az IT történelem eme nagyszerű időszakának legalább az alapjaival.
Én minden nehézség és szívás ellenére, nagyon jó érzésekkel gondolok vissza azokra az időkre!
RJoco
Ó igen, a jó öreg IRC, ott is mennyit csüngtünk anno. :-)
LAN party-t én is rendszeresen szerveztem a cégemben, volt erre egy külön szoba 6db géppel. Volt, hogy ott aludtunk annyira elment az idő. DOOM 1 meg ilyenekkel. :-)
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.13. 13:42:34
dzsini: amikor ilyen vacak a wifi, akkor elsőnek mindig a csatorna zaját szoktam megnézni, mert az a leggyakoribb hiba. ha zajos, váltani kell egy másikra. egy jó wifi-nek semmi esetre sem szabad szakadoznia. nem kell elfogadni, szólni kell a rendszerbirizgának, hogy kezdjen vele valamit.
tokra: a legelső modemem 2400-al száguldott😊. és azzal csináltam bbs-t, volt egy csomó letöltőm, mert tele voltam játékkal, meg érdekes forrásokkal. külön gépet kellett rá fenntartani hatalmas háttértárral (80mb), mert ugye a dolgok akkor még nem úgy működtek mint mostanában. egy feladat, egy gép. hmm akkor te is tudod mi az. rakás olyan kollégám van akinek fogalma sincs róla mi az (pedig ez a szakmájuk), ez egyik azt hitte az valamilyen ital😊.
Nektek élvezetes és kidobás mentes játékot!
Nekem kell mindent beállítanom?
Vagy valamit én nem csinálok jól? Legalább az egeret kezelhetné alapból...
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A rádió azért lenne jó, mert, ha folyamatosan van kommunikáció a hálózaton keresztül, akkor nem kell még a belső hálózatra is várni, nemhogy míg felépíti a kapcsolatot a játék a szerverével.
Amit már a fájlok áttúrásából láttak, hogy van "unknown" anyahajó a scout mellé, csomó új "növény" modell. Ezen kívül lezárásra került pár rendszer a Maia közelében, ahol valami várható.
---------------------------------------------------------------------
Ja és: mi is volt az a marha nagy meglepetés amit előre nem lehetett tudni??
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.04.13. 10:26:45
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
A játéknál nem tapasztaltam változást. A videóval is az a gond, hogy betölt egy részt, mondjuk 1mp alatt 6 Mb-tel és utána pihen egy hosszabb szakaszt.
Rádiót még nem próbáltam, de lehet, hogy megnézem, hátha másképp megy.
De itt kb. csak akkor van adatforgalom, mikor valami történik. Pl. lelövök egy hajót, átugrom egy másik rendszerbe, felszínre szállok és hasonlók. Addig, mintha nem is lenne kommunikáció. És amikor ismét fel kellene építeni a kapcsolatot, akkor gyakran nem sikerül időben és kirak a játék.
De azt sem tudom kizárni, hogy olyan kommunikációs formát használ, amit a szerver nem nagyon szeret. GTA-ban nem heist-ozhatok, mert, ha épp csak figyelnem kell, akkor szakad a társakkal a kapcsolat. Ami azt illeti, gyakran maradok egyedül is a városban, mert nem stimmel a szinkron idő és mindenkit kiszór. Közben csak engem.
Ehhez képest WoW-val sincs gond, sem a Loadouttal vagy Robocraft-tal. Legalábbis korábban nem volt, mostanában romlott a net minősége és van amikor a WoW is játszhatatlan, olyan késés van a reakcióban.
De a sorozatom részét meg képes lehúzni 10-15 perc alatt, 13-16 Mb-tel.
Van egy AFMU-s javítós bug (vannak alkatrészek, amiket nem lehet újra bekapcsolni javítás után)
A Packhound rakéták nem fogynak ki és nem fűtenek, ha a tüzér kezeli 😊
Első kiadáshoz és az előző tapasztalatokhoz képest nem is tűnik rettentően bugosnak (persze még sok minden jöhet).
Holome-hez nem lehet olyan hajzatokat választani, amit NPC-k viselnek.
A rendszer- és galaxistérképen az égitestek infoablaka nagyon nem oda mutat ahová kéne - nálam legalábbis.
A comms panelen kinek hiányzott ez a teli háttérszín??
Viszont CSODA is történt: a highest single reward viselkedés úgy tűnik meggyógyult!
Amúgy nem arról volt szó, hogy később jön? Úgy egy héttel? Vagy valamit félreolvastam?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Valaki most meg ezt: "Elütöttél egy gyalogost" ROTFL
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.04.11. 16:13:18
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.11. 14:20:03
"The Commanders Update 2.3 will be going live today! The Elite Dangerous servers will be unavailable from around 9.30am BST until the new updates are live. We expect the downtime to last until around 6PM BST. In the meantime, we will have a livestream starting at 2PM BST, so join us there! David Braben will also be doing an AMA on Reddit at 11am too!"
Viszont lesz egy Braben AMA, azt is lehet addig olvasgatni.
szerk: 3-tól, BST-től 1 órára vagyunk, Elite időtől 2-re (ami nem váltogat nyáron és télen).
.... aztán persze jövő héten jön a 2.3.01 és esetleg 2.3.02, mert úgyis sikerül pár mókás hibát bentfelejteni 😊 (pl. permanens verziószám a sarokban)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.11. 10:46:21
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.04.11. 10:43:50
16195-re is: biztos lehetsz benne hogy nem fogok csak VR játszani, már csak azért sem mert 1: SOHA nem fogok átállni kontrollere vagy repszim-karokra, 2: a napi játékidőm nagy részében meg sem tehetem, hogy teljesen kizárom a külvilágot, nagyon sokszor az Elit csak másodlagos prioritással megy (tipikusan amikor csak utazni kell, és kb 10-20%-ban le/felszállni, adni-venni stb).