ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tutituti
Valaki tapasztalt fagyástha Overwolf böngészővel?A patch előtt tökéletesen ment,és tudtam böngészgetni miközben játszottam,de most szétfagy tőle még a menü betöltése előtt.(Reshade 3-at használok alatta,azzal nem hiszem hogy összeakad)

még egy kérdésem is lenne.Jelenleg Beagle Point felé tartok, viszont ha multicrew-ozni támad kedvem és haverhoz csatlakozom és ott meghalok akkor bukom az összes exploration data-t vagy mivel csak egy hologram vagyok,nem konkrét halálként számolja?

Köszi előre is

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

s_andras
Elite: Dangerous - 35 million Credits Per hour in 2.3

Prohardverről, kiskuplung kollégától.

Tényleg működik. Alatta a hozzászólásokban van egy másik hely (Wu Guinagi), állítólag még több haszonnal. Most 1 órája írta Rorschach.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Rendben,köszi az infot!
Dzsini
Multicrew változások - megnövelt kifizetések és plusz helm-védelem (nem lehet csak úgy elpuffogtatni a kapitány SCB-it és kilövöldözni a vadászokat)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

nem mondod.😊) a kérdés lényege ugye arra irányult volna, hogy direkt van-e.
Ryder159
Kijelölöd és máris olvasható

Dzsini
Ez a <quote> tag, amivel jelzem, hogy idézetről van szó. Az topicbeli css kicsit megnehezíti az olvasását, de az én monitoromon fehér alapon világos szürkeként elég jól olvasható.
A házigazda, vagy egy moderátor állíthat rajta, ha tudja, hogy mit csinál.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

lehet, hogy én nem tudok valamit, de már régebben is meg szerettem volna kérdezni, hogy amikor így illesztesz be valamit, annak mi az oka? ez valami egyezményes jel, vagy nem szeretnéd, hogy elolvassuk? 😊
Dzsini
2.3.01 május elején

We’ve seen your feedback with regards to a number of bugs in the latest update, and the development team have been busy working on a release that focuses on fixing a large number of the common complaints. The release is currently scheduled for early May. These fixes include (but are not limited to) the list you can see below:
- Galaxy map UI tag not pointing to selected target body
- Packhounds having infinite ammunition
- Multicrew bug fixes
- Various Stability improvements across the board
- Missing Galnet articles will be fixed
- XBOX main menu softlock will be fixed
- Large frame rate drop when friends log in to the game
As mentioned above, there are other fixes and performance-related improvements included in the update. We’ll have the full list of changes for you as soon as it’s available closer to the release of the update in early May. Please do continue to support the game by reporting any bugs on our dedicated bug forum.

és mivel jól oda tudsz simulni, így aztán hosszabban is tudsz tankolni, nem igazán kell megállni, haladhatsz folyamatosan. a jobb hőellenállásnak köszönhetően hamarabb tudsz ugrani is. ha már van 1mrd-od, rohadtul nem érdekes mennyi az ára.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.20. 15:21:02
s_andras
Így is van. Akinek a pénz nem számít ( $$$ he-he.. ) azért kell A-s különben (és persze minél nagyobb), hogy túlmelegedés nélkül teljesen rá lehessen simulni a csillagra, mert a max kg/s-t csak jó közel lehet elérni. A gyengébb osztályoknak nem ilyen jó a hőgazdálkodása, azok már felforralják a hajót. Emlékszem sok esetre, hogy majdnem üres tankkal megérkezve egy forró csillaghoz is 60-70% hővel tudtam telerakni legnagyobb sebességgel (AspE, 6A FS, 2A PP).

Dzsini
Sőt, egy 7C fuel scoop 4,8 millióért 890kg/s tankol, míg a 6A háromszor annyiért (24,4 millió) kevesebbet (878-at). Még egy 7B is olcsóbb, mint a 6A, és az már 1000kg/sec fölött van.

s_andras
Én vinnék egy bányászlézert is, sose lehet tudni.. Persze nem azért hogy tonnákat pakolj be, hanem a materialok miatt. Sőt lehet hogy a létező legkisebb harci lézert is, csak úgy, hátha bele lehet futni valami érdekességbe amit azonnal szét kell lőni <#hehe> Pár tized fényév nem számít ezen a szinten.
És raknék a hullra Heavy Duty G5-öt, az alapon ugyanis nincs tömegnövekedés (meglepő módon).
Ha nem pénzügyi okai vannak, akkor továbbra sem értem, miért nem kell a 7A FS, de te tudod 😉

etniez
Persze, hogy nem szabad benézni, de amikor több százat felfedezek egy körrel, akkor elég egy-két hiba 😊
A heat sink nem megoldás, hanem menekülési lehetőség.
Nyersz vele 1-5 másodpercet + amíg a pajzs bírja. Általában ennyi idő elég hogy elugorj.
De mivel ezt a hajót odakint használom, ezért ez csak elméleti lehetőség.
Kész a hajóm, még a life support nincs elkönnyítve, de az mostanában nem is lesz.
Vettem nagyobb FS-t és AFMS-t. Scanner +180% 😊
Elég komoly pénzeket ad végre a felfedezésre.
Megvan végre a 60. Gondolkozom, hogy leadok belőle egy kicsit és veszek még üzemanyag tankot.

Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.04.20. 13:52:26
RJoco
Erre csak azt tudom mondani, hogy nem szabad benézni a neutron csillagot. Én mindig a végén mentem bele és mindig a kifele irányba. Melegedéssel nem volt gondom. Igaz, Asp-vel tettem.

Az, hogy az ellen nem tud becélozni csak akkor működik, ha valami tapasztalatlant fogsz ki. Mint én, aki azt sem tudta, hogy épp mi van. Aztán rájöttem, hogy nem megsemmisült, hanem csak eltűnt a radarról. Viszont, ha pont sötétben vagytok a beltben, akkor elég nehéz megtalálna így a forgolódásban.
Egy master-nek nem hiszem, hogy gondja lenne célzás nélkül is rád lőnie. Főleg, hogy egy irányba haladsz. De még nem teszteltem. Lehetne akkor már nagyobb kapacitása is, mint 2.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

jaja, csatlakoznék az előző úriemberrhez. ha teheted mielőtt lebuildeled, próbáld ki. én sem sokat használtam, pedig olyan programhoz kellett volna ahol a kapcsolók szanaszét vannak, és egyébként foglalt az ember keze. de szinte bele lehet hülyülni.
s_andras
Hj.
Hardverileg legalább egy >60 fps-es kamera kell hozzá. Kereső kulcsszó: FaceTrackNoIR
A dolog első hallásra jónak tűnhet, de szerintem végül senki sem használja tartósan, mert teljesen természetellenes az a szemmozgás, hogy a fejünket elfordítjuk, de a nézőpont ugyanott marad. Én is csak kipróbáltam ~2 éve, nagyon fárasztó.

etniez
Ha benézek egy neutron csillagot. Ott ugyanis tizedmásodperc alatt túlmelegszik a hajó és kidob SC-ből.
Visszamenni meg nem fogsz tudni menni, mert mire betölt, már túlmelegedtél újra.
Ilyenkor az egyetlen esélyed, hogy seggel a neutronnak lenyomod a J-t és dobod is ki a heat sinket.

Továbbá akkor is hasznos, ha valaki megtámad. Nincs ezeken a hajón még rendes pajzs sincs. Ha kidobok egy heat sinket, akkor nem tud becélozni pár másodpercig, addigra meg el is ugrom.
etniez
Az AMFU-el és a raktérrel kapcsolatban igazad van. Fuelscoopot nem rakok rá drágábbat, én így is simán megtankolok, de te olyat használsz, ami a szíved joga.
SRV-t még én sem buktam soha, ha sebeződik javítom.
etniez
Szia!

Én is egyetértek veled, sokkal macerásabb az Anaconda, mint az Asp Exp.
Én viszont már közel 60.000 fényévet összeugráltam és csináltam pár tesztet.
A legtöbb idő az ugrással megy el. Tehát minél többet ugrasz, annál tovább tart. Ha jól emlékszem, akkor a J betű lenyomásától az új rendszerbe érkezésig 25-30 mp telik el.
Továbbá ha messzire mész, akkor gyorsabb a neutronos ugrálás még úgy is, hogy közben keresgéled a térképen a neutronokat. És a neutron 5-el szorozza az ugrást, tehát minden egyes fényév nagyot számít, nem hogy 15.
Az üzemanyag tankkal kapcsolatban igazad van, de lehet beledobni még egy 32 tonnát és csak akkor is 4 fényévet veszítesz.

Tehát teljesen igazat adok neked, ezért is használom a bubin belül az asp expt, de ha messzire megyek, akkor csak a Konda.
Üdv.
Head Tracking-hez mi kell pontosan?Hallottam,hogy lehetséges lenne a játékban használni.
Dzsini
A heat sink működik supercruiseban is.

RJoco
De kidobni csak normál űrben lehet. Úgy tudom. Persze, ha valaki túl közel repül és kiesik SC-ből, akkor talán hasznos lehet.
Egyszer velem is előfordult Colonia-i utamon. De szerencsémre a csillagnak hátat fordítva gond nélkül el tudtam jönni.

Dzsini
Ha sikerül néha nekigázolni egy csillagnak scoopolás közben, vagy kicsit szűkre sikerül egy kettős között az átrepülés 😊

RJoco
A Heat Sink Launcher mikori használatra van ezeken a hajókon?

RJoco
Nekem még sosem sikerült az SRV-t kipukkasztanom.
A nagyobb tank esetén úgy vettem észre, hogy azzal is számol a tervező, hiába üres a második.
Az útvonalnál be lehet állítani, hogy mely csillagokhoz akarsz ugrani. Így kiveheted az összes nem tankolhatót akár. 1000 fényéves távon ez eddig max 1 plusz ugrást jelentett nekem az Asp esetén. Viszont a csillagokat kerülve mindig tele tankkal haladtam. Ami azt illeti, csak M-es csillagokhoz ugortam, azok a legkisebbek, hamar kerülhetőek. Bár ebből két méret létezik, az egyik nagyobb, mint a másik.
Ha már van Amfu, akkor igénybe lehet venni a neutron csillagokat is és A vagy B napoknál szépen meg lehet tankolni, gyorsan. Azok nem olyan melegek, közelebb lehet menni, hogy a maxot szedje össze az FS. A központi fekete lyuk felé haladva egyre több a neutron csillag.

s_andras
Ezt észre se vettem az előbb, naná hogy a 7A FS _ALAP_!!

Caliph
én úgy módosítanám,hogy veszít 7 fényévet / ugrás viszont teljes a kényelem : 4 srv ha elpukkan egy van tartalék ,persze ha nem akarsz gyakran bolygón rohangálni elég az egy darab is.
Második AMFUt azért raktam rá,mert az amfu magát nem tudja javítani,igy ha elromlik meg tudják javítani egymást.(0 tonna szal csak pénzbe kerül)
nagyobb fuel scoop szintén kényelem,sokat condázok,mire megkerülöm a napot hogy a következő rendszer felé ugorhassak általában fel is tankol 😄
A nagyobb tank(64t) szintén magáért beszél,simán beüthet egy terület tankolható nap nélkül így nem kell kitérőt tenni ,lehet haladni a cél felé 😊

magasélet expconda 😄

még lehet valami minimális rakteret raknék rá ha találkoznál valami addig ismeretlen artifactal,idegen bizbasszal, amit haza lehetne hurcibálni ,ne csak egy screenshotod legyen róla 😄

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.04.19. 16:10:42

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

s_andras
Klassz 😊 Mindig elfelejtem amikor ez a téma de most végre időben eszembe jutott: a konda ugyan a legnagyobbat ugorja, de egy tankkal a hatótávja több mint 100 fényévvel elmarad az Asp-tól. Ez nálad most sovány 4 db ugrás, az explorer viszont akár kétszer ennyit is tud, ami nagyon nem mindegy tankolás és minél folyamatosabb haladás szempontból ha épp pl egy barna törpe zónán kell minél gyorsabban átvágni. Mellé az hogy a nagy dög alig bír fordulni... inkább ott van az előnye, hogy tele tudod pakolni... ...akármivel, és még úgy is lehet vele haladni, míg az Asp tényleg elég minimálkonfig a kötelezőkön kívül (SRV, ADS, DSS..)

Dzsini
A Boost az a disztribútor tartalmából dolgozik (amikor használod annak fogynak a pöttyei), tehát oda kell pl. Engine Focus (itt gyorsabban tölt, és nagyobb is lesz, tehát mondjuk kettőt hamarabb elsüthetsz), vagy a Charge Enhance - ami csökkenti a maximumot, de ha elég marad legalább egy boosthoz, az még hamarabb visszatölthet - nagyobb a maximum töltési sebesség plusz.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.19. 14:17:35

etniez
És itt van az Anacondám, még nem teljesen elkönnyítve, de MAJDNEM HATVAN 😄
A sensorokon majdnem négy fényévet nyertem.
Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.04.19. 14:15:22
etniez
Te úgy is mindent tudsz, ezért tőled kérdezem:
Ha azt akarom, hogy többet tudja boostolni, akkor a power plantot kell elsősorban tunningolni vagy a power distributort átnyomni motor fókuszáltra?
etniez
Ha minden megy, kivétel az AFMU, akkor 99.8% a kihasználtság 😊
Ha meg javítani kell, akkor lekapcsolom az FSD-t és be az AFMU-t. Aztán a javítás után vissza az egész.
Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.04.19. 13:19:02
Dzsini
Ha ráereszted az AFMU-t, akkor lekapcsol. Ha ezt az FSD-vel csinálod, és épp supercruiseban vagy, akkor szépen visszapottyansz, és sebződsz egy kicsit.
Hullt, power plantot és önmagát nem tudja javítani.

Tehát javítgatás előtt érdemes biztonságos környezetbe helyezkedni (megállni valahol normál térben az űrben, leszállni egy égitestre, stb.), és ott sorban javítgatni mindent. És például a life supportot azonnal visszakapcsolni, amint kész a javítás, hogy ne fázz meg nagyon 😊

Ebből adódóan az AFMU-t az ember kikapcsolva tartja, és csak a javítás idejére ad neki energiát, amikor amúgy is a legtöbb dolog (pajzsgenerátor, FSD, és ilyesmik) le vannak kapcsolva.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.19. 12:55:13

RJoco
Mármint a hajó kapcsolja le vagy aki vezeti?
Még nem szervizeltem hajót az űrben.
Az nekem is egyértelmű, ha a meghajtást kell javítani, akkor azt le fogja kapcsolni.
Tudtommal Hull-t nem javít ez sem. (A listában amúgy sincs hull...)
Én fel sem tettem volna, bár 0T-s súllyal nem számít. Amit nem is értek...

Dzsini
Mindent lekapcsol amíg javítja - próbáltál járó motort szervizelni? 😊 (az orvosok megcsinálják ezt a szívvel, de azért az más pálya...)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.19. 12:40:03

RJoco
Elég barátságtalan így az AFMU. Le kell kapcsolnod a hajtóművet, hogy használni tudd. Viszont szép nagyot ugrik.

etniez
Így néz ki az ASP, hamarosan megcsinálom a kondáét is.
Utána megyek felnyomom a felfedező rangomat elitre.
etniez
Ma tesztelgettem a sensoros fejlesztéseket és arra a megállapításra jutottam, hogy a sensor lightwight majdnem egy fényévet jelent! Azért az nem rossz.
s_andras
Azért kell a gyakorló feladatokkal kezdeni, hogy a vezérlésedet kényelmesen be tudd állítani, és hogy megérezd a repülést, biztonságosan tudj eljutni az egyik rendszerben lévő állomásról egy másikra. Ha ez megvan, akkor máris kezdheted az éles játékot, semmi sem tanít jobban mint a gyakorlat.

Dzsini
Tényleg a tutorialok a legjobbak, aztán pedig nyugodtan ess neki, sokkal jobban rögzül bármi, ha te jössz rá - és a kezdeti hajót nem is kell félteni, ha kipukkasztod se lesz semmi bajod.

PiszkosFred
Hat, a fenti elitedangerous.hu ismertetok (tutorial + ismertetok a magazin szekcioban) mellett erdemes ezt a PH osszefoglalot is atolvasni.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.19. 10:12:29

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

jah csak gondoltam h van valami youtube vagy egyéb link kezdőknek, de akkor majd elnézek reddit-re is

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

s_andras
Nnnnna. Nem tudom mióta létezik az 5-ös overcharged és efficient weapon fejlesztés a beam-hez, de most kipróbáltam, és azt mondom a lézer újra elfoglalta az őt megillető trónt. Korvetten egy fix 4A OC + thermal vent, egy fix 4A EW, és az összes kisebb célkövető EW. Így csak egyszer kellett spéci hatás, semmi probléma nincs a melegedéssel, és az EW-t kapottak is átlag +10% sebzést kaptak. Úgy olvad el tőlük minden ellenfél mint a fagyi nyáron 😊 Nincs lőszer, minden statisztika kék - ezt mondjuk nem is értem, de nem is érdekel, csak ne nerfeljék.

a tesztekkel nekem sem száll el, de bármelyik nagyobb energiaigényű játékkal, egy idő után dob egy hátast. van amelyikkel 1-2 óra után. ez egy i7-2600k 4.1ghz-en (nem húzott😊), "gigabyte z68a gaming" alaplapon, az új vga pedig "gigabyte gtx1070 gaming". az az alaplap még most sem kispályás, de nem megy vele. még akkor sem ha az alaplap és a vga ugyanaz a gyártó. itt az energiagazdálkodás kikapcsolása sem segített, mondjuk nem is belépő kártya.

egyébként miért nem rakod vissza a régit? tulajdonképpen a két kártya ugyanazt tudja, az új egy picit gyorsabb, de abból nem lesz fps-ed. az a 2giga ram plusz meg semmit sem jelent egy belépő szintű kártyánál.
s_andras
Ó, látom már, köszi! Azt is belefejlesztették végre megfeszített munkával, hogy a számokra kattintva be lehet írni, és nem kell az egérrel tekergetni.

Dzsini
Találtak egy hajót a Formidine Riftben

Dzsini
Hogy mihez mi kell, azt én is a Frontier fórumról túrtam fel a szkennerekhez, nem tudom van-e róla összerakott lista már.
Az effekteket viszont legalább megtalálod a Coriolisban - minden eszköznél ki lehet választani minden fejlesztést, és legalább a határokat írja hozzá, és még effekteket is össze lehet válogatni, és mindegyiknél írja, hogy melyik mérnöknél elérhető.

Szerk.: most nézem Coriolison már az összetevő igények is ott vannak minden fejlesztésnél.

Akkor legalább minden megvan, bár összefoglaló táblázat nélkül.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.18. 19:04:03

s_andras
Na hát nem vagyok olyan nagyon elájulva a MC-októl. Igaz hogy gyorsabban eszik a hull-t, de nagyon zavaróak a lőszer hátrányai: hamar kifogy (egy tár és az összes kapacitás is, ráadásul a korrozív eleve csak 80% kapacitású), lassan tölti be az új tárat, és a fejlesztések miatt mindegyik eltérő méretű, így hamar össze-vissza működnek, nem lehet tartós teljes össztüzet zúdítani. Abban sem vagyok biztos, hogy nagyobb távolságoknál egyáltalán betalál-e minden lövedék.
Nagyon úgy néz ki hogy visszarakom a full-beam összeállítást. Most már biztos hogy az inara teljesen elavult, nem tud valaki egy friss összefoglaló oldalt? Van már pl beam-hez is efficient fejlesztés, inarán nyoma sincs.

Sziasztok! Megfogadtam a tanácsokat, és nem bántottam a vkari biost, inkább neki ugrasztottam egy test progit, ami stressz tesztel kínozta a kártyát, de állta a sarat. 67 fokig melegedett. nem, fagyott nem kínlódott, úgy hogy a rendszerrel lesz gond. Alaplap ill. teljes platform csere tervbe van csak még várok pár hónapot amíg az új Ryzenek stabilizálódnak. Az energia gazdálkodás jó ötlet azt mindenképp megnézem! Ha nem segít akkor szerda du.rakok fel vmi 10-est, legalább tesztelem config cseréig.