ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
megvettem tegnap, vmi kezdő guide van?
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
mielőtt nekiállsz alaplapot szétbányászni, még tehetsz egy utolsó próbát. a vezérlőpulton az energiagazdálkodásban az aktuális sémában a pciexpress energiagazdálkodását kapcsold ki. ez a beállítás változtat az időzítéseken is, hátha ennyi elég neki. ha a tápot teszteled, akkor ezzel a beállítással tedd.
a Windowsnak is jónak kell lennie. viszont a dilemmádra válaszul, megéri w10-re áttérni. egyrészt sokkal fejlettebb a 2d-3d kezelése, ennek igazán akkor van jelentősége, ha játék közben taszkot váltasz, a másik, hogy az újabb hardwerek alapvetően arra készülnek és a w10 esetében ez most valahogy nagyon erősen érezhető (mostanában telepítettem olyan laptopot, amit egyszerűen nem tudtam megoldani más oprendszerrel annyira akarta a w10-et). a driverek kezelése is sokkal fejlettebb. a w7-nél különben is elég nagy probléma, hogy a picipuha elrontotta a frissítés kezelését. w8-at játékhoz pedig ne rakj fel. speciális driverekkel lehet probléma, de eddig az összeset megoldottam pár perc keresgélés után a netről.
a vga driver már lehet problémás. köztudott, hogy az amd-s cuccok elég érzékenyek a driver verziókra. ha semmiképpen sem sikerül elhajtanom egy ilyen gép tulaját és foglalkoznom kell a dologgal, akkor mindig a típus alapján leszűröm a netről, hogy melyik driver a jó, nem szokott sokáig tartani (kártyatípusra és játék nevére kell keresni, mert ált. a probléma játékfüggő). ritkán előforsul hogy valami kiegészítőt kell letölteni hozzá (fixáló vagy egy működőbb shader).
és akkor most jöjjön a rossz hír: a vga kártyáid csatlakozói pcie3.0-ás verziójúak, de az alaplapodon csak 2.0 van. mostanában a legtöbb probléma ezzel van (jelenleg nálam is van egy ilyen problémájú gép, és itt a fórumon is 1-2 napja beszéltünk pont erről). a te esetedben egy kicsit fura a helyzet, mert körülbelülre ugyanazt a kártyát raktad bele mint a régi (legalábbis nekem ez jött le összehasonlítás után)(nem is igazán értettem miért tetted), és így az időzítéseknek is kb. ugyanannak kell lennie elvileg. bár ha az új szabvány miatt változtattak a busz kapcsolástechnikáján, akkor valamennyire érthető a dolog. de akkor nem igazán beszélhetünk a 2.0 felé a kompatibilitásról (ennyit a marketingről). és azért a gigabyte erre mindig odafigyelt. biztos van valami áthághatatlan akadály ebben az időzítésproblémában. na, szóval ezt alaplapcserével kellene megoldanod. sajna kell venni egy 3.0-át támogató alaplapot, ami valszeg proci váltást is eredményez (ennek konkrétan nem néztem utána, de 5-6 éves alaplapnál intel vonalon is ez van). közben meg azért a memória is ddr4-es lett. az igaz, hogy van ddr3-ast támogató pcie3-as alaplap, de el kell tudni dönteni, hogy megéri-e így váltani.
sok sikert.
szerk: a vga bios-t még véletlenül se frissítsd, csak ha tényleg értesz hozzá. ilyen hibák miatt nekem még sosem kellett. ilyet mindig csak valami hardweres támogatottság miatt teszünk.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.18. 15:52:38
Ha erre a W7-re tolod rá a W10-wt, mint frissítést, akkor minden drivert átvesz és elvileg mennie kell majd mindennek. Az más kérdés, hogy esetleg egyéb anomáliák lesznek a rendszerben, ami miatt úgyis tiszta telepítés jön, de arra már neked kell a drivereket felpakolgatni.
Mindenképp érdemes lehet a VGA foglalatot sűrített levegővel kifújni. A por hajlamos érdekes hibajelenségeket produkálni.
A 600W-os tápnak elégnek kell lenni, ha minden rendben van vele. Ha 5 évnél öregebb, akkor érdemes lehet egy terheléstesztet végeztetni vagy eleve szétszedni és megnézni, milyen állapotban vannak benne a kondik.
Ajánlott rendszertápra 350W van írva a VGA honlapján. Nincs is plusz táp csatija, szóval sokat nem ehet. Ez olyan lehet, mint pár éve a GTX 750 Ti. Szép a neve, de megelégedve nem voltam vele.
Nekem 630W hajt meg egy GTX980 Ti-t. Plusz van a gépben 5 HDD és 1 m.2 SSD.
Csak a gépet néztem terheléskor konnektoros mérővel és olyan 300W körül volt a fogyasztás. 340W-ot szerintem nem érte el, bár néha járt a közelében. Ebben nincs benne a monitor, tényleg csak a gép. És jó 1 éves emlék...
Az APC Black Ups CS 500 nem bírja, ha terhelve van a gép és visít, mintha macska farkára léptem volna. Úgyhogy nincs is a szünetmentes részére kötve.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Én arra tippelek hogy az AMD új driverei már nem igazán jók a jó öreg win7 hez. Mert minden hiba üzenetbe a driverre panaszkodik különböző formában. Meg próbálom a 10-est felrakni, de ott meg tartok a driverektől, hogy fogja kezelni a X52-est, a freetrak fejkövetőt, stb.
A gép pontos adatai: FX6300 proci
Asrock 970 Extreme 3 1.0
Kingmax 8Gb ram
Gigabyte Radeon RX 460 WINDFORCE OC 4G
Kingmax 128MB SSD
Lehet hogy az a probléma gyökere hogy nem sokkal a megjelenés után vettem a kártyát, és a a wkari biost frissíteni kellene.
Köszönöm a segítségeteket!
A régi kártya: GIGABYTE Radeon R7 260X OC 2GB GDDR5
Utoljára szerkesztette: alfaman, 2017.04.18. 09:07:56
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.04.17. 23:33:29
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az biztos - hogy a sztori teljes legyen -, hogy a hazat is cserelnem kellett, mert a kartya egy majdnem 10 centivel volt hosszabb, mint a regi, igy alig fert be az akkori hazba. Ki lehetett volna feszitgetni a belsejet es a tamfalakat, hogy elferjen, de inkabb rendeltem egy uj - bazi nagy - hazat is, abban siman es lazan van helye mindennek. Igy az egyszeru kartyacserebol vegul masfel het alatt legy kartya, alaplap, proci es haz csere, mindegyik a domino effektus miatt 😊
szerk: természetesen az alaplap pontos típusát is.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.17. 21:58:03
szóval a kakaó az a táp lenne. a tápot pedig nem az alaplaptól kapja, hanem közvetlenül a táptól egy külön csatin. megnézném azt alaplapot ahol laza 500w-ot odavisznek a pciexpress csatihoz, azután pedig azt a csatlakozót is ami át is viszi.😊 a tápról is 12v-on viszik oda, hogy ne legyen olyan nagy az áram, ugyanis az áram határozza meg a vezeték vastagságát. így is kell belőle 3-4db. a 3,3v-osból 48-as kvadrát kellene ami körülbelül egy felnőtt ember mutatóujja.
inkább az volt a baj, hogy a régi alaplapodon a pcie busz 2.0-ás volt, a 960-as kártya pedig 3.0-ás. namost a 3.0 felfelé kompatibilis, tehát minden további nélkül kommunikál a 2.0-al, és a 3.0 órajelben sem sokkal gyorsabb (csak kb. 4-5%), de a 2.0 időzítéseit úgy elbták, hogy a 960-70-80-as kártyákhoz szükséges közvetlen átvitelt képtelenség volt megcsinálniuk a fejlesztőknek. ezért kellett a 3.0. ezért ha egy 2.0-ba bedugsz egy effektíve gyors kártyát, pontosan az lesz a jelenség amit leírtál. amikor kicserélted az alaplapot, akkor az már 3.0-ás volt így már klappolnak a dolgok. szerencséd volt, hogy azt cseréltétek amit kellett.😊
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.17. 21:50:43
Ehhez erto kollegam magyarazta el aztan, amikor mar nagyon untam (ujratelepitesek, driver update es downgrade, stb. utan) es kertem, hogy nezze meg mert... hogy bar a tapom elbirja boven, de sajnos az akkori regebbi alaplapom mar nem, az nem tudott annyi kakaot leadni (az ismeros mondta igy), amennyit a vkartya kert volna. Egy het mulva egy alaplap - es egyuttal akkor mar egy proci - csere utan nem volt tobb gondom, es nincs azota sem, pedig azota mar csereltem a 960-ast is.
Nem mondom, hogy nalad is ez a hiba, nem ertek hozza sajnos, de erdemes lenne utananezned, vagy utananezetned.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.17. 21:22:07
A játékot (ha megvannak a bejelentkezési neveid, jelszavaid) nyugodtan újratelepítheted, minden adatodat a szerveren tárolja, az is megérhet egy próbát.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.17. 20:34:21
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Előre is köszönöm a segítséget!
Valami engedélyt kell szereznem, googliztam, ahány oldal, annyi variáció....
1. legyél elit valamiben
2. legyél dangerous + legyen rankod magas a pilóták szövetségénél.
olvasom tovább..
Fenimor #16325 : inara azt mondja hogy "Higher chance in Outbreak system states and in USS near Earth-like worlds" tehát szűrj outbreak-re, és próbálj kimenni 1000 ls-re mindentől a "deep space" zónába, azt hiszem minden inkább ott szokott jönni. Kivétel ha megpróbálod a földszerű bolygó mellett. Igaz, hogy az inara kissé mintha le lenne maradva egy ideje...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.04.17. 20:00:02
A gyorsat pedig akkor, ha mindent szkennelsz, nem törődsz az értékekkel mert akkor a "kicsikre" részarányosan kevesebb kieső idő van.
A szélesített látómezőre nincs igazából jó megérzésem, hogy miért lehet nagyon hasznos - talán az, hogy már szkennelés közben rá lehet fordulni a következő célra, és valamennyire arrafele haladni, így megintcsak el tudod kerülni a súlyosabb lassulást.
Aztán arra jutottam, hogy a távolabbról jobb lehet. Szerintetek?
Egyik többcélú, másik meg vadász.
Utoljára szerkesztette: Fenimor, 2017.04.17. 13:21:18
Asszem többet kellene próbálgatnom a különböző lehetőségeket.
A fegyverzet erősebbnek néz ki a Python-on, mint FDL-en, a pajzsot meg nem értem, mert az meg gyengébbnek, pedig egy kategóriával még nagyobb is és mégis kb. 100MJ-lal több FDL-é.
De valami zavar van vele, úgyhogy csak vigyázva.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.17. 08:15:09
Én farmolok, arra ezt használom: https://coriolis.io/outfit/fer_de_lance/2pktfFalhdpsff32c0t0t2g2g0202000004044a0n02242h.Iw18aQ==.Aw18aQ==
plasmaval nyitok, beam-et benyomom és ha közel vagyok nagyon, akkor rakétázok. Mert ha közel vagyok, akkor hiába van védelme a hajón, nem tudja használni.
De igazából nem találtam meg az ilyen ultimate beállítást, mert más kell kicsi és más kell nagy hajók ellen.
Meg van tunningolva minden fontosabb elem, a legfontosabb a generátor.
Már háromszor léptem be az utolsó 16 órában.. Van valakinek valami ötlete erre?
Egy hajó szállíttatása nem számít új dokkolásnak, és ezt úgy néz ki hajónként tárolják 😊 (legalábbis a lenti sztori alapján - a szereplőket és helyszíneket a személyiségi jogok védelmében megváltoztattuk)
Leszállsz Lave Stationre a Vulture-oddal, egy kiadós lövöldözés után. Vonz az új vilát, ezért felveszed az Asp Exploreredet, és átutazol Coloniára vele. Oda áthívod a Vulturet, majd miután megérkezett átváltasz rá, és elindulsz vadászni.
Sajnos nem vagy túl ügyes, és kipukkasztják a hajódat. Persze van pénzed újra kifizetni, úgyhogy egy szép új, rendberakott Vultureban ébredsz. Lave Stationön, mert az ott szállt le utoljára 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.17. 07:46:23
Bár most már van prismatic pajzsom, csak azóta nem nagyon tudtam vele játszani, hogy teszteljem.
Fegyver terén mi az ami neked bejött?
Van készleten Cannon, Fragment Cannon, de most Pulse van a hajón. Beam-et is próbáltam, de valahogy rosszabb lett a hő tényezője az upgrade után. Pedig pont azt akartam csökkenteni vagy legalábbis szinten tartani a sebzési táv növeléséve.
A pajzsot mire érdemes tuningolni?
és még gyorsabb is<#taps>#taps>
Tiana Fortune: Grade 3 DSS / Grade 5 Sensors
Lori Jameson: Grade 5 DSS / Grade 5 Sensors
Lei Chung: Grade 5 DSS / Grade 5 Sensors
Hera Tani: Grade 5 DSS / Grade 3 Sensors
Bill Turner: Grade 5 DSS / Grade 5 Sensors
Az anyaglisták spoiler mögött, mert hosszú:
Sensors
Long range scanner
G1 Typical emission range 10% -> 14% Target scan angle -20% -> -10% Mass 39% -> 20%
Iron x1
G2 Typical emission range 20% -> 29% Target scan angle -30% -> -15% Mass 81% -> 39%
Iron x1 Hybrid capacitors x1
G3 Typical emission range 29% -> 45% Target scan angle -40% -> -20% Mass 120% -> 61%
Iron x1 Hybrid capacitors x1 Unexpected emission data x1
G4 Typical emission range 39% -> 61% Target scan angle -50% -> 25% Mass 161% -> 81%
Germanium x1 Electrochemical arrays x1 Decoded emission data x1
G5 Typical emission range 50% -> 75% Target scan angle -61% -> -30% Mass 200% -> 100%
Niobium x1 Polymer capacitors x1 Abnormal compact emissions data x1
Wide angle scanner
G1 Target scan angle 20% -> 40 % Typical emission range -8% -> -5% Power draw 20% -> 10%
Mechanical scrap x1
G2 Target scan angle 40% -> 81% Typical emission range -17% -> -8% Power draw 39% -> 20%
Mechanical scrap x1 Germanium x1
G3 Target scan angle 61% -> 120% Typical emission range -24% -> -12% Power draw 61% -> 29%
Mechanical scrap x1 Germanium x1 Classified scan databanks x1
G4 Target scan angle 81% -> 161% Typical emission range -32% -> -17% Power draw 79% -> 39%
Mechanical equipment x1 Niobium x1 Divergent scan data x1
G5 Target scan angle 100% -> 200% Typical emission range -40% -> -17% Power draw 100% -> 50%
Mechanical components x1 Tin x1 Classified scan fragmentx1
Lightweight scanner
G1 Mass -20% -> -40% Integrity -15% -> -10% Target scan angle -10% -> -5%
Phosphorus x1
G2 Mass -31% -> -50% Integrity -31% -> -20% Target scan angle -15% -> -10%
Salvaged alloys x1 Manganese x1
G3 Mass -40% -> -61% Integrity -45% -> -31% Target scan angle -20% -> -15%
Salvaged alloys x1 Manganese x1 Conductive ceramics x1
G4 Mass -50% -> -70% Integrity -61% -> -40% Target scan angle -25% -> -20%
Conductive components x1 Phase alloys x1 Proto light alloys x1
G5 Mass -61% -> -81% Integrity -75% -> -50% Target scan angle -30% -> -25%
Conductive ceramics x1 Proto light alloys x1 Proto radiolic alloys x1
Discovery scanner
Long range scanner
G1 Scan range multiplier +20 -> +40 Mass 39% -> 20%
Iron x1
G2 Scan range multiplier +40 -> +80 Mass 79% -> 39%
Iron x1 Hybrid capacitors x1
G3 Scan range multiplier +60 -> +120 Mass 120% -> 61%
Iron x1 Hybrid capacitors x1 Unexpected emission data x1
G4 Scan range multiplier +80 -> +160 Mass 159% -> 79%
Germanium x1 Electrochemical arrays x1 Decoded emission data x1
G5 Scan range multiplier +100 -> +200 Mass 200% -> 100%
Niobium x1 Polymer capacitors x1 Abnormal compact emissions data x1
Wide angle scanner
G1 Scan angle multiplier +20 -> +40 Mass 39% -> 20%
Mechanical scrap x1
G2 Scan angle multiplier +40 -> +80 Mass 79% -> 39%
Mechanical scrap x1 Germanium x1
G3 Scan angle multiplier +60 -> +120 Mass 120% -> 61%
Mechanical scrap x1 Germanium x1 Classified scan databanks x1
G4 Scan angle multiplier +80 -> +160 Mass 159% -> 79%
Mechanical equipment x1 Niobium x1 Divergent scan data x1
G5 Scan angle multiplier +1000 -> +200 Mass 200% -> 100%
Mechanical components x1 Tin x1 Classified scan fragment x1
Fast scanner
G1 Scan rate multiplier +10 -> +40 Mass 39% -> 20%
Phosphorus x1
G2 Scan rate multiplier +20 -> +50 Mass 79% -> 39%
Phosphorus x1 Flawed focus crystals x1
G3 Scan rate multiplier +30 -> +60 Mass 120% -> 61%
Phosphorus x1 Flawed focus crystals x1 Open symmetric keys x1
G4 Scan rate multiplier +40 -> +70 Mass 159% -> 79%
Manganese x1 Focus crystals x1 Atypical encryption archives x1
G5 Scan rate multiplier +50 -> +80 Mass 200% -> 100%
Arsenic x1 Refined focus crystals x1 Adaptive encryptors capture x1
"Engineers
• New blueprints added
• Manifest/Killwarrant/Wake scanner:
• Long Range
• Wide Angle
• Fast Scan
• Ship primary sensor:
• Light weight
• Long Range
• Wide angle
• Detailed Surface scanner (affects how fast you can basic/detailed scan planets):
• Long Range
• Wide Angle
• Fast Scan"
Van még mit csinálni a felfedező hajóimra 😊
Most 92%... Még egy óra kb.
A Python-omat az Adder-ek szokták szívatni, ha csapatban vannak.
A konda rossz fordulása miatt, meg elég nehéz lelőni őket.
Szóval rendesen kell izzadni a joy-on, hogy adott esetben túléljük a dolgot és ne futamodjunk meg.