ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem értelek. miért? teljesen logikus lépés lenne. ráadásul mindenki jól járhatna. feltéve ha úgy csinálják ahogy kell.
ha pölö hozzám hasonló kaliberű fazonok ülnek ott a megfelelő helyeken, akkor valahogy így gondolkodnának. én már biztos megbíztam volna egy üzleti elemzőt, hogy van-e értelme kivásárolni ezeket az oldalakat. akárhogy is nézzük, hatalmas igény van ezekre attól eltekintve, hogy nem igazán értek egyet vele, és nem is igazán használom őket. jobban szeretem megoldani a dolgokat, mint rámenni a tutira. egyébként sem annyira bonyolult eléggé kiszámítható, szinte statikus az ős elite sokkal rázósabb volt, és ott nem volt még internet sem.😊 ennél már alig használok jegyzetet, szemben az elődjével (több füzetet írtam tele). de biztos megvizsgálnám mit lehet belőle profitálni.
viszont braben messze nem ilyen. azt sem tartom reálisnak, hogy csak az üzlet érdekelje, ugyanis mindig pont az ellenkezőjét csinálta. ő személy szerint szeretne nekünk feltétel nélkül jó dolgokat adni. viszont nem egyedül viszi a businesst, vannak rajta kívül is más döntéshozók. de összességében nekem inkább a balfaszság jön át, valahogy mindig azt érzem, hogy nem igazán tudnak mit kezdeni a saját helyzetükkel.
Dzsini
Stimmel, ez egy lehetséges magyarázat (bár az iOS-es companion app - ami hivatalos volt - fejlesztése régóta leállt és már régen le is vették az appstoreból). A kommunikáció hiányát viszont nem igazán magyarázza a dolog - a Frontier nagyon sok mindenben nagyon nyíltan és egyértelműen kommunikált, és a "3rd party developerekkel" nagyon jó volt a viszonyuk, az egész Journal fejlesztése és kialakítása iskolapéldája annak, hogy milyen olajozottan tudtak együttműködni.
És ezért még furcsább az eset. De majd kiderül.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.27. 19:57:21

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Na egy ilyen aljas lépés viszont olyan felháborodást keltene amilyet még nem láttunk, beleértve az offline mód kukázást is.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Hacsak nem az az ok, hogy bizonyos szinten integrálni/lenyúlni akarják a működést, elvégre az jól látszik, hogy milliós forgalmat generálnak ezek az oldalak. A Frontier természetesen egy profitorientált cég, a nyereségen kívül nem nagyon érdekli őket más, játékot sem azért fejlesztenek, mert érdekli őket a közösség vagy bárki más. Ezzel mondjuk semmi baj nincs, ez természetes. Ugyanakkor ebből következhet az is, hogy vérszemet kaphattak a coriolis, az EDDB vagy az inara forgalmának láttán, és a visszatartott adatok, valamint a zéro kommunikáció akár annak az előjele is lehet, hogy házon belül akarnak saját hasonló rendszert kialakítani, ami így hozzájuk terelné a forgalmat, amit ugye pénzzé lehet konvertálni.
Talán messzire mentem ezzel, de ha jobban belegondolsz, teljesen logikus, és bőven elképzelhető.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.27. 19:46:59
s_andras
Ahha! Akkor ez itt nem egy folyamat megakadása, hanem konkrétan visszalépés! Ez tényleg nem szép, és nem is értem mi lehet az oka. Csak a balfffff......ééékség jut eszembe XD
--------------------------------------------
Ja és a hangok egy része is még mindig vödörből szól..

Dzsini
Nem azt várják, de azt se, hogy egyik pillanatról a másikra kiszedjék pl. a mérnöki módosítások adatait az elérhető állományokból, és nem lehet a pontos hajóadatokat (mármint azokat, amiket egyesével lapozgatva végignézhetsz a hangárban) simán exportálni úgy, mint 2.3 előtt lehetett. Hogy nem lehet a nem-aktív hajóidról adatokat kinyerni (azokat, amiket a shipyardon amúgy is látsz), pedig eddig lehetett.

Eddig se fértek hozzá olyan adatokhoz, amiket klikkelgetve nem értél el, de azokból egyre többet megnyitottak egyszerűen kezelhető módon (pl. csillagrendszer adatok, ásványi anyag információk, hajóadatok, kereskedelmi adatok és így tovább...). És ez most magyarázat nélkül megállt, és néhány helyen meg is fordult.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
De hova akarják tovább fejleszteni? Nem követem hogy miként működik, de már csak nem azt várják hogy a Frontier szerverei direktbe készítsenek nekik percenként exportokat olyan formában ahogy nekik a legkényelmesebb vagy ilyesmi...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Amúgy a pilóta a hiperugrásnál még mindig eltűnik, ezt a hibát nem sikerült észlelni vagy feldolgozni a .01-ről a .02-re váltásnál...

Dzsini
Azért a korai "semmihez semmi közötök" stílustól (ahol screenshot + képernyőolvasó módszerrel készültek az eddb árlistái, mert még a logolást is külön kellett bekapcsolni .ini-ből) elég sokáig eljutott a dolog. Ahogy írják is, azzal van a baj, hogy ez a jó tendencia elakadni látszik, és nagyon nagy a csend Frontier oldalról... egy márciusi "bocsi"-n kívül a rendkívül hasznos Journal óta nem igazán történt semmi, és nem is reagáltak. És ennek lassan egy éve.

lehet, hogy irónia volt, de nem is tudod mennyire rátapintottál. ahol eddig megfordultam és voltak "külsős" fejlesztések, kivétel nélkül rosszul működtek. és elég sokat kellett azért küzdeni, hogy jó útra terelődjenek a dolgok. és a probléma még csak nem is a dolgozókkal van, hanem inkább a döntéshozókkal. a management és a középvezetők alapból mindig úgy gondolják, hogy munka csak a cégnél történjen, kifele nem mehet semmi, stb. ne tudd meg ez az elmaradottság mennyi gondot okoz. bár ez csak egy játék, itt azért annyira nem fontos.😊
Nem érted az iróniát...Mivel hanyagolták a dolgot, ezért humán erőforrást sem áldoztak rá. Az odafigyelésből következett volna, hogy ráállítanak egy embert erre a területre...
Dzsini
Aha, és ezekszerint olvastad azt is amit írtak.
Hogy jutottál a lenti következtetésre abból? Most több, mint háromszor annyian dolgoznak az Elite projekten, mint 2 éve a Companion API megjelenésekor, és jóval többen, mint 1 éve amikor még közvetlenebb volt a kommunikáció, és kijött pl. a Journal + a hozzá tartozó API. Hol függ össze ez a két adat? Nem létszámról, hanem odafigyelésről szól a dolog - elhanyagolták ezt a részét a közösségnek.

PiszkosFred
Mondjuk en nem hasznalnam a kulsos fejleszto kifejezest, mert az feltetelez valamifele szerzodest/jogi kapcsolatot is, de valoszinuleg igen, ez lehet a gond/helyzet. Nem ertek a lovakhoz, de az tudom, hogy a 3rd party kalkulatorok es progik nelkul marha nehezen boldogultam volna ezidaig, szoval legyen valami megoldas es kapjam vissza a "weboldalaimat!" 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Igen, és az a bajuk, hogy szarnak a külsős fejlesztőkre -így rájuk is- a Frontiernél. Erre írtam, hogy biztos nincs elég ember akikből egyet ráállíthatnának a feladatra...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.27. 17:32:19
Dzsini
Ugye tudod, hogy a Coriolisról van szó? 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.27. 17:00:42

Hogy én miért nem csodálkozom ezen? Biztos nincs elég ember ott a Frontiernél...
PiszkosFred
Ilyen az szerencsem. Honapok ota eloszor akartam hasznalni a hajo tervezot, erre nem most offline a mert tiltakoznak a sracok? 😊

s_andras
Visszavonom: mégsem olyan jó, mert elvesztette azt a képességét hogy a galaxistérképen a könyvjelzőzött rendszerekről nagyon messziről is el lehetett érni a menüjüket.

Vadászindítás 4-ből 4x 100% hull volt, ez biztató.

Bolygóra szállásnál mintha javult volna az átmenet, de még mindig látom amikor vált, mert még így is túl sokáig hagyja kint a kisebb felbontást.

De máris itt van a 2.3.02 (így harmadik pont nélkül), tölthető is, ez gyors volt.

Dzsini
Generation Ship: Venusian - kettő megvan, ki tudja mennyi van még... a lore alapján tízezrével indultak a 21-24. század során.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.26. 18:48:37

s_andras
<#eljen>:
-térképjelölő jó lett, sőt jobb mint valaha
-csillagtextúra is rendben

<#levele>:
-a mérnöki bázisok még mindig nem az elsők a kontaktlistában

Még nem próbáltam ki:
-vadászok indítási épsége
-bolygótextúra

Dzsini

s_andras
Egy óra múlva jön a 2.3.0.1

Dzsini
Mobiusban épp ott vagyok, ha valakit érdekel, van egy szabad ülés a hajón 😊

Dzsini
Figyeljétek az jelzőtáblákat, érdekes dolgok felé mutathatnak:

s_andras
Így van, valószínűleg minél magasabb a felfedező rang, annál jobban jönnek. Az új díjazással végképp érdemes rámenni az elitre, a terraformálhatóság sokkal többet ér, és abból rengeteg van. Szerintem így még nulla szintről is 1-2 hét alatt meg lehet csinálni.
A középen haladást már jó rég megszüntették, lehet hogy ez a hiba is visszatért?..
----------------------------------------------------
2.3.0.1 jön már most kedden! Jejee.

RJoco
Akkor neked jobban osztja, mint nekem. Eddig max 2db 1,2 millás fuvarom volt, a többi jó, ha 500k fölött van. (Mármint csoportonként.) És elég keveset is ad, egy váltássorozattal nem is telik meg a hajó. Ellenben sok messzi fuvart ad, ami meg nem érdekel.
Éjjel az állomás frakció még rendes küldit sem adott. Pedig bíztam benne, mert rangot léphetnék, ha lenne küldi. És ki/belépés sem segített.
Bár nálam még egyik fő tulajdonság sem Elite, lehet azokra kellene kicsit jobban rágyúrnom?
Mondjuk már megszoktam, hogy ritkán kapok jó leosztást. És a legtöbbször akkor, mikor abba akarom hagyni a játékot.
Most már neki sem állok, bár fél óra alatt összejönne pár milla, de tuti, hogy akkor lennének a jó fuvarok, mikor abba kell hagynom. És a meló miatt tényleg abba kell hagynom.
A másik dolog, hogy érdekes mód a játékmódok közötti váltogatás nem oldja meg a repu bug-ot. Már a csík is szövetségest jelez és mégis lakat van a feladatoknál.
A Beluga-n gondolkodom már egy ideje. De az jóval szélesebb, mint a konda és múltkor alig tudtam kimenni, mert annyian jöttek be. Természetesen középen... És még egy Clipper is rám fordult, mikor beért a bedobón.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.04.23. 14:14:16

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
40 fölé csak úgy lehet vinni ha minden helyre kabint rakunk. A kutterrel így csináltam, csak egy 8T-s raktér volt, mert az kell a jutalmak átvételéhez, no meg oda már úgyis csak egy 4 fős eco kabin kerülhetne. Se pajzs, se semmi, és EGYSZER SEM - de tényleg, kivétel sem történt - próbáltak meg szkennelni, se ki, se be! Nem lopakodok, nem boostolok, de nem is lassan dokkolok, az hétszentség 😄 A kutter azért jó, mert egyedül játszik a 8-as méretű hajtóműs ligában, dirty tuninggal együtt végképp messze a leggyorsabb nagy hajó, és könnyű bepasszírozni a levélbedobón, mert lapos és középen van a pilóta.
Igaz, hogy pajzs híjján néha az apróbb "karcolásokat" javítani kellett, de a pajzs helyén lévő kabin meg két-három nagyságrenddel több pénzt hoz, úgyhogy megéri.
Ritkán előfordult, hogy láttam luxuskörülményeket igénylő utasokat is amihez Beluga kellene, de általában csak egyszer kell végigmenni az open/pg/solo váltogatáson ahhoz, hogy minden helyre jusson millió fölötti csoport, esetleg az utolsó 1-2 kabinba már "csak" 800e körüliek.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.04.23. 14:03:55

Dzsini

RJoco
A silent módos téma szerintem nem amatőr munka. Inkább profi. És a berongyolást lehetne amatőrnek nevezni.
Én anno próbálgattam a silent-et, még csempészett áruval, de igencsak macerás.
Ha jó irányba állsz és nincs bemenő/kijövő forgalom, akkor amúgy a DC is bevisz minden gond nélkül és nem szkennelnek.
Pont most volt egy tiszta köröm, úgyhogy ráhagytam a komputerre a melót, az meg kényelmesen bevitt. Nem kíváncsiskodott senki.

olyat csak amatőrök csinálnak.😊 annak azért meg van a fílingje amikor a lehető legnagyobb sebességgel döngetsz be a kapun. asszem birodalom visszavágban van amikor haj van a fordon kirongyol a féreg száján? na itt meg be kell, és még időben le is kell lassulni.😊
RJoco
Mert nem szeretem, ha melege van a hajónak?
Ez egy rendesen fittel Anaconda, fegyverrel. Bár még csak az FSD van tuningolva rajta, de épp azon gondolkodtam, hogy kéne egy piszkos meghajtó tuningot csinálni rá. Kíváncsi vagyok, mi lenne a végsebessége. És, hogy mennyire lenne meleg...

Ha meg lehetne valósítani, hogy kapcsolótábláról kapcsolgassam a modulokat és ne kelljen mindig félrenéznem, akkor lehet, hogy inkább a silent módot választanám. Már csak azért is, mert érdekesebb lenne. De, mivel ilyen nincs...

Illetve most jut eszembe, hogy már nincs rajta semmilyen hangár és a szkennerek is lekerültek. Pajzs, DC és egy raktér van a kabinok mellett.

MerlinW
Miért nem osonsz be szépen nyugisan silent módban?

[merlinw.org]

azért meglepődnél, ha ilyen gyorsak lennének.😊
Este én is kiopróbálom ezt a módszert. Talán még nem nerfelik...
RJoco
*fák akart lenni a fék

RJoco
1 óra alatt kerestem a kondával 17M-et és minden frakció barátságban van már velem.
Jobb, mint az ásatás, pedig tegnap még épp oda indultam.
Izgalmas, hogy a szököttekkel úgy kell besuhanni a levélbedobón. Anaconda-val 220-szal nem rossz. A végén épp meg tud állni. De onnan a DC már nem működik igazán jól. Annyira közel viszi a hajót az állomáshoz tolatásnál, hogy beleütközik a kiálló dolgokba (fék, irányító tornyok, stb.). És utoljára olyan szaltót dobott, hogy csak néztem és győztem megfogni a hajót. Még jó, hogy van rajta pajzs, arról nem mondok le.
Az is mázli, ha már az állomásban vagyok, akkor nem tudnak szkennelni. Egyik körnél kicsit elbaltáztam a bedobót és éppen nem tudták befejezni a szkennelésem, mert beértem. Ott meg hagytam már a DC-t dolgozni.

Kalóz optikai tuning...
RJoco
Firefly-ben volt hasonló.

What? 10 egész ojró ezért a ronda süniért? Elgurult a gyógyszerük?
Eleve nem értem, hogy jön ide ez a Mad Max design...teljesen idegen az Elite világtól...
s_andras
😄
Pont így jött ki XD ...ááá dehogy: amikor kicsit több mint százzal (mármint 100e) fölé kerültem, akkor vettem egy bányászlézert meg egy raksicsomagot, megtankoltam, majd a piacon hidrogén üzemanyag és bioszemét vételével és azonnali eladásával 4-2/T CR bukással beszinteztem 😉
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.04.21. 20:45:24

hogy hoztad össze ezt az összeget?😊
PiszkosFred
Vigyazz, mert a vegen neked esik a tv2 vagy az origo 😊

s_andras
Nagy hajóval van ez 45M/óra is, ha már minden frakció szövetséges <#eplus2>
Van egy "érdekesség" ezen a képen 😊

az űrben tüske attól kap értelmet, amiért mindegyikre külön meg kell venni.😊
PiszkosFred
Jol neznek ki (bar funkciojat az urben nem feltetlen ertem a tuskeknek), csak ne lenne kulon-kulon 8 font minden hajora 😊 Siman vennek ilyen - egyebkent jatek kozben camera nezet nelkul alig eszlelt - extrakat, de csak ugy, hogy egy raider skin megvetele azt jelentene, hogy minden hajora aktivalhato lenne.

Dzsini
Megjöttek a trailerből a Raider pakkok - korrodált festés + tüskék, és ruhák a ruhásszekrénybe 😊
Album
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.21. 15:51:13

Sima trade-nél is kapnak ráadásul duplán mert crew-ként is és wing-ként is
Dzsini
Nem, küldetésekért, felfedezésért, ilyesmikért csak a kapitány kap pénzt. A kapcsolódó társak csak bountyból, CZ voucherekből és a bűnözésért járó vérdíjból "részesülnek".

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.21. 08:19:39

tutituti
Kérdeztem redditen is meg mindenhol,de megnyugtattál így már a hazaút alatt néha megtöröm a csendet egy kis harcolással.
Vajon ha passenger missiont csinál az ismerős akkor azután is kapok valamit?Erre rákeresek 😊
Még egyszer köszi Dzsini

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Dzsini
Ha multicrewban te csatlakozol máshoz, akkor a hajód és te is 100% biztonságban vagytok. Nincs vesztenivalód, ha ő kipukkad akkor te visszakerülsz a hajódba, ő pedig kedvezményt kap a rebuyhoz.

Egyetlen "negatívum" érhet: ha vérdíj kerül e fejetekre, akkor a multicrew végén választhatsz úgy, hogy a vérdíjat elfogadod (vagy elutasítod, a teljes bevétellel együtt). Az meg, mire hazaérsz úgyis legacy bounty lesz 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.21. 08:05:26