ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Itt mindenki (Canonnosok is) a tech6-ot írják hiányzó, bugosnak:

ruins
s_andras
Nem, szerintem alfa v5 és gamma v5 azóta sincs, legalábbis egyik segédletben sem látom hogy ezeket a típusokat felfedezték volna.

LiveMan: mert egyszerre csak egy felületen vagyok hajlandó létezni. Igazából ide se nekik írtam ki (bár néhányan ugyanúgy olvassák ott is keresztbe mint én), hanem csak mert nem állom meg hogy helyrehozatlanul maradjon.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Akkor miért nem oda írod?

Ja igen, és mi az FDEV tanácsa? Kezdjék újra előről, tisztán a küldetést és akkor lehet h jó lesz....???? És volt aki megfogadta, újból végigcsinálta az egészet, persze ugyanazzal a szar eredménnyel....Amíg ilyen hülye a tábora az Elite-nek, nincs veszélyben a Braben birodalom...
A helyszínek megvannak, csak az utolsó adatot nem adja meg az oszlop(Technology 6). Az open verziónak pedig vége, tehát így most befejezhetetlen. Már az első peccsnél jelezték nekik, írták, hogy megnézik. A mostani peccsben ugyanúgy bugos. Szóval majd féléve megy a küldetés, azóta volt 2 peccs, szarnak rá. Majd a következő peccsben!😊 -ha nem akkor sem baj, nem szabad bántani a fejlesztőket...
s_andras
Azta, ezek szerint most már muszáj lenne megtalálni hozzá a maradék 2-féle helyszínt? Az open-varázslatnak vége? Kb több mint egy hónapja 113 találatnál állt meg a számláló..
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.05.05. 16:46:47

A pöccs olyan jól sikerült, hogy a ruinost azóta egyáltalán nem lehet befejezni, sehogy.
Megy még az a ruinos izé? Vagy van valami hasonló nagyobb küldetés? Nem játszottam egy ideje. Még mindig nagyon bugos a game a patch óta?
s_andras
Drága kollégák a prohardveren: a hajótest (hull) nem sérül SC közben, az ami ilyen módon le tud menni 0-ra, az az INTEGRITÁS!!

Ha akkor meguntad, pár nap után most is meg fogod...A továbbra is bugos küldetéseket meg hagyjuk is...
Utoljára szerkesztette: gyurmak, 2017.05.04. 18:56:25
s_andras
Én erre: #16471
Ez most volt, jóval a béta után. Csak az elsőnél távozó idegenben különböznek. Szerintem.

Dzsini
Az előző (ha ugyanarra gondolunk) az véletlenül látszott a bétában, ahol a Maia permit lockos volt.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Ez ugyanaz a (random) korvett amit az előző filmen otthagyott a szotyiűrhajó. Szerintem openben folyamatosan lestoppolták egy ilyen esemény helyszínét, és azt nézegetik felváltva az újabb érkezők, ezért nem tűnik el.

PiszkosFred
+ holo me / multicrew
+ passengers

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Dzsini
Elsősorban a mérnökök - azokat fedezd fel (be is fognak jelentkezni), rengeteg fejlesztési lehetőség van a hajódra rajtuk keresztül.

Ezen kívül - gondolom mivel PP-vel elég jól lehet keresni van rá pénzed - egy nagy hajóra telepíthetsz indítható vadászt, lövöldözni az is jó móka.

Van egy új lakott zóna a galaxisban, Colonia központtal, 16ezer fényévre a Buboréktól, vannak új típusú állomások, a Maia környékén találkozhatsz ismeretlen felépítésű és működésű (valószínűleg idegen) hajókkal, és... még csomó minden ami most nem jut eszembe 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

danone
Sziasztok, Horizons után kicsivel leraktam a játékot (PP-t max-on vittem pár hónapig még, ott untam rá picit), most venném megint újra; mit tanácsoltok, röpködjek körbe aztán majd rájövök mi az újdonság, vagy van valami, amivel érdemes kezdeni (esetleg valami main quest szál, vagy ilyesmi)? Köszi előre is!
Dzsini
Maiaban valami készülődik... Újabb Distress Call (Threat 0)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.05.03. 07:34:06

s_andras
Nincs elcsúszva, tényleg van ott több "kör" meg ív, de én a legkülső olyanhoz illesztettem ami teljes. A tetején és a két szélén pontosan érinti, így az alján látszik hogy mennyivel rövidebb a kistengely mint a főtengely.
------------------------------------
Ja tényleg, most esett le hogy ugyanezen az elven működik a Quince rendszerben is a trükk.

Titan
Valóban! Problem solved! Hálás köszönet!<#worship>

RJoco
Mintha a négyzet kicsit el lenne csúszva, a tetején úgy tűnik nekem, hogy kitakar egy ívet, míg az alján meg hely maradna.
------------------------------
Én ezt a taxis cuccnál vettem észre.
Egyik küldi típusnál el kell menni a bolygó mellé és ott szkennelni a bóját. A másiknál elvileg a 3-as bolygóhoz kellene menni és ahogy néztem, landolni rajta.
De ahogy szkennelem az űrben lévőt, azonnal elfogadott lesz az összes küldi és dokkolhatok is vissza.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
Ugye hogy kör volt?! Éppen hogy nem karika az, a négyzet nem tud "odébb" lenni: azért lóg lejjebb, mert egy ellipszist keretez..! (Vagy nem értem tisztán amit írsz..)
-------------------------------------------------------
Más: újabb fajta küldetéshalmozó bugot találtam! (Legalábbis nekem az.) Felvettem 6 db Planetary scan jobot, mind más-más rendszerekbe mutattak a környéken. Elindultam megcsinálni a legközelebbit, és amikor megtörtént a szkennelés, egyszerre 5 azaz ÖT is teljesített állapotba fordult! A csillagtérképen is csak egy célpont maradt, azt is letudtam, így két kör után visszatérve mind a hatért fel tudtam venni a zsetont <#hehe>
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.05.02. 00:09:42

RJoco
Nekem a képen is karikának tűnik, csak a négyzet van odébb.
Amúgy szerintem biztos, hogy rendes kör volt, nem ovális.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
Amikor bolygófelszínről felszállás előtt becöffen a hajtómű, az a szimbólum nem volt régebben karika? Most lapított, és nem ilyenre emlékszem..<#fejvakaras>
Szemléltető ábra.
Négyzetekkel bekeretezve jól látszik, a bolygóhologram és az iránytű rendben van.

Dzsini
Próbáld meg az Options -> Graphics részben állítani a "Mouse cursor" lehetőséget - hátha valamelyik változat jobban működik neked (ez elsősorban a VR-es felhasználóknak lett kitalálva, de olvastam pár helyen, hogy ez segített).

Titan
Skacok!
Az állomás menüjében ugrál a kurzor a 2.3 óta. Találkoztatok már ilyennel, ha igen van orvosság rá?

Dzsini
Drew Wagar‏ @drewwagar:
CMDR Salomé killed. Tsu, Raan and Yuri survived. Listening logs detected in the TEORGE System.

Tekintve, hogy mind a négyen tudtak a fontos információkról, semmi nincs veszve.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.30. 06:54:00

Dzsini
Nem, Drew leírta, hogy ha meghal, akkor meghal. Mivel sztorinak létrehozott karakter volt, ezért gondolom egyszerűen nem fognak többet játszani vele.

És most akkor nevet fog változtatni?
MerlinW
CMDR Salome, vagy rebuy-olt és az utolsó hangárban rejtőzik, vagy sidewinder-rel kacsázik a kezdő rendszerben😊)

[merlinw.org]

Dzsini
... mondjuk valószínűleg nem a teljes neve fog szerepelni a regényben, mert jogilag kicsit érdekes lenne megszervezni 😊

Drew meg bizonyára számított erre mikor elfogadta az SDC "segítségét". Most lehet várni a könyvet 😊

Igen, én is így tudom. Itt néztem több mint 2 óráig vagy 3 streamet 😄 Elmentem fürdeni, mire visszaértem már halott volt. -.-

i5-6600K / 16GB RAM / MSI Gaming GTX 1070 /

Dzsini
Harry Potter kapta szét, miután kísérte és vigyázott rá (barátai között volt).
A többi három CMDR viszont úgy néz ki célhoz ért, tehát Salomé áldozata még "hasznos" is lehet, mert magára vonta a problémás eseteket.

Hivatalosan is halott - úgyhogy a regénybe ez fog bekerülni
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.29. 22:27:28

Ha jól tudom akkor valami nagyon nevetséges módon halt meg...

i5-6600K / 16GB RAM / MSI Gaming GTX 1070 /

Dzsini
Salomé meghalt 😞 a többiek még úton, úgyhogy nincs minden veszve.

s_andras
Nem adja könnyen a distress callt. Órák óta hajtom az USS-eket Maia-ban, de még egy se volt az.

Dzsini
Salomé információi erről szólnak - ezért akarja őt eltakarítani mind a Föderáció, mind a Birodalom, és ezért akarják sokan megvédeni.

Dzsini
Új találkozó egy virággyermekkel

Két új Synth festéspakk

Új Generation shipek: Thetis és Odysseus (elég csúnya véget ért mindkettő 😛 )

És az estére készülve:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

etniez
Tényleg megéri felfedezni most már, a sima high metal contet world-re ad vagy 350.000 pénzt. Simán ki-be dokkolok már a Kondával.

Megérkeztem:

Utoljára szerkesztette: etniez, 2017.04.28. 19:17:38
PiszkosFred
Az a vicc, hogy a 90-es evekben is megvolt minden ugyanigy, mint most. SEMMI sem valtozott.
- Ma egy apro program segitsegevel ezrek toltik fel friss adatokkal az lentebb emlitett "3rd party" adatbazisokat, amelyet utana barki elerhet es felhasznalhat.
- Regen kockasfuzetekbe jegyzeteltunk es hetvegen osszeulve a haverokkal csereltunk tapasztalatot, otletet es osztottuk meg egymassal, hogy mi merre hany meter.
- Vagy, regen bekuldted az altalad szerzett tudast egy akkori ujsagba (CoV/Spektrum Vilag, 576, Guru, stb.) majd azokat a szerkesztok osszegyujtve lehoztak tippek es trukkok vagy Elsosegely rovat cimmel. A lenyeg, hogy ismet csak megosztasra kerult az altalad szerzett tudas.

Csak a technika valtozott, az adatbevitel, a feldolgozas es a felhasznalas gyorsult fel es lett minden grandiozus az internet lehetosegei altal, de alapjan az elv ugyanaz. A tudas megosztasa masokkal. Hogy aztan ezzel a tudassal melyik pilota mit kezd, na ott kezdodik a jatek maga.

De lehet rosszul gondolom.

Szerintem időből van kevesebb, rohadtul felgyorsult az élet mondjuk a 90-es évekhez képest. Sokan ezért nyúlnak ezekhez a segítséget jelentő megoldásokhoz. Nem feltétlenül lustaságból, bár biztos van olyan is aki ezért használja.
Dzsini
egy pici kiegészítés ehhez

És igen, egyelőre "turistapontok", ahogy a gyárak, a bár-állomások, az Arénás épületek is. Plusz egy kis plusz móka megtalálni, felfedezni őket, ha valaki nem nézegeti a fórumokat, ahol készen kapja a megoldást.

Köszi<#eljen>
s_andras
Ahogy elnéztem a videókat, kb mint a virágűrhajó, sőt még annyi se: lehet nézegetni és kész. Ja meg leszkennelni, de semmi küldetés vagy jutalom.
Régi gépek, még fény alatti meghajtással elindultak egy másik csillag felé, de besz*pták, mert azóta rég lehagytuk őket 😄 Óriási volna, ha lehetne dokkolni rajtuk, és lennének ilyen Fallout-os Vault-szerű kalandozások abban a kis szűk társadalomban, ami sok évszázada egy zárvány. De ehhez kellene a spacelegs.

Mik ezek a generation shipek? Olyanok mint a romok? Régi nagy űrhajók? Lehet dokkolni rajtuk, vagy ezek már csak roncsok? Kapsz érte valami jutalmat, hogy megtalálod?
Dzsini

hát így ötven felett, már én sem vagyok fiatal, de még mindig nem szeretem ezeket a "segítségeket". más játékoknál is mindig normál felett játszom, ha meghalok 100-szor nem igazán érdekel majd megtanulom, hogy nem kell meghalni. de addig is játszom.

andrás bátyó: nagyon sok esetet láttam már, mára már csak a kivásárlást vagy beolvasztást látom alkalmazható eljárásnak. hosszú távon csak így lehet jól tervezni. ez a "kihúzás" azért sem tűnik reálisnak, mert az rendben van, hogy így valamennyire tényleg kiiktatjuk a konkurrenciát, de ettől még nekünk nulláról kell kezdeni. és hát az sem is biztos, hogy jelenleg van erre megfelelő szakembergárdája a frontiernek. ebben az esetben üzletileg inkább a fúzió lenne a megfelelőbb csapásvonal. elsősorban azt kellene megvizsgálni, hogy az oldal(ak) miként tudnák magukat eltartani esetleg profitálni. a látogatók száma már meg van, és ez óriási előny. úgyhogy ami most van inkább balfság, még ha az üzleti oldaláról (kitúrás) közelítjük is meg.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.27. 21:50:13
s_andras
Én azt a módszert tartanám inkorrektnek, ha előbb ellehetetlenítenék a "hobbi"oldalakat, így kihúzva alóluk a talajt, majd előállnának ugyanazzal a szolgáltatással. Te kivásárlást említettél, az mindjárt más lenne!

PiszkosFred
En reszemrol megoregedtem, se enerigam, se idom annyi, mint regen, es igen, a technikai fejlodesnek koszonhetoen ellustultam, ami miatt koszonom a segitseget amelyet az emlitett weboldalak nyujtanak 😊

na látod. engem cseppet sem zavar ez a probléma. mivel nem használom őket, nem is igazán hiányzik. amikor "használnom kellett" az mind azért volt, mert záros határidőn belül meg kellett oldani valamit. de ez nem azt jelenti, hogy szükség van ezekre az oldalakra hanem inkább azt, hogy el van keffentve a játéknak az a része. egy játék akkor jó, ha nem kell hozzá semmiféle trainer. mert ez tulajdonképpen csalás vehetjük úgy is, hogy a következő lépés már a godmode.😊 viszont be kell látnom manapság ezzel a hozzáállással már abszolute a kisebbség kisebbségét képviselem. a többség már sajnálja az energiát, időt, mifenét a kibogozásra, alapvetően el is lustultak, jó nekik a könnyen jött eredmény. pedig ez a játék nem olyan bonyolult, itt csak egyszer kell megtanulni valamit, szemben a legendás elődjével. és többek között ezért is szarabb ez a játék.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.27. 20:33:17
PiszkosFred
Egyebkent pont emiatt a millios latogatottsag miatt nem ertem az egeszet. Bar megegyszer, en hobbi pilota vagyok, szunetek es intenziv idoszakok valtogatjak egymast nalam, ami a jatekot illeti.

DE

Hiaba irtam tele anno spiralfuzetet haverokkal C64 elott ulve sok-sok eve, hiaba imadok minden hasonlo kaliberu nyitott sandbox jatekot, azt ki merem jelenteni, hogy tized annyi idot sem szantam volna az ED-re, ha nincsenek a weboldalakon a trade route tervezo, a ship builder, es egyeb kalkulatorok.. Ezek mind-mind a jatekban szamomra is elerheto adatokat dolgoztak fel olyan szinten ertheto es atlathato formatumra, amely hozzajarult ahhoz, hogy instant vegyem a kiegeszitonek/season passnak nevezett Horizonst es sok-sok orat beleoljek a jatekba. Ujra. Es ujra.

Na most ha nincs webes adatbazis, nincsenek tervezok, kvazi nincs 3rd party, akkor nagyon felek, hogy sok embernel valik a jatek "jatszhatatlanna", meg akkor is, ha ez a kifejezes ebben a formaban tulzas es nem igaz, de ertitek talan mire gondolok. Vagyis a 3rd party cuccok es az ED kez a kezben jar, szerintem hosszu tavon egyik sincs meg a masik nelkul, es ugyebar itt az egyetlen veszteni valoja a Frontiernek van.

Amire en is gondoltam - nyilvan NEM ATLATVA A HELYZETET, csak ismerve a tobbi studio hasonlo megoldasait - hogy ismet lesz valami hivatalos app vagy segedanyag a jatekhoz es azert probaljak keretek kore szoritani az egeszet. Bar itt megint nem ertem, hogy a ketto miert ne mukodhetne egyszerre, parhuzamosan? Csak nem ez is a penzrol szol?

De a legjobban abban bizok, hogy mindez csak egy apro vihar egy biliben, es minden visszaall a regibe. Lehetoleg minel hamarabb, mert tenyleg szuksegem lenne a builderre, a regi weboldalon meg mar nem friss az adatbazis 😄 Igyjartam...