ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wollnerd
Nos, én csak kíváncsiságból rákeresnék a játékban, a galaxis térképen, az úttervezőnél. De mikor beírom a "Anaconda"-t a Search mezőbe és enter nyomok, nem történik semmi, azaz nem találja meg....<#fejvakaras>
De itt se találom... https://eddb.io/system Szóval sztem elírhattad....

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

ez teljesen szokványos hőre lágyuló műanyag. ebben semmi különlegesség nincs.😊
a telefonok voltak annak idején ilyesmi bakelit féle anyagból, nekem arra hajaz.
de ha azt mondod jó, akkor nincs baj vele, mert végül is az a lényeg. pláne ha valaki oculussal használja, mert akkor úgy sem látszik<#awink>
nem 60-70-es évek, hanem inkább 40-es.😊 ráadásul replika valamelyik orosz repülő kormányáról, ami a kinézetre inkább súlyosbító körülmény. tényleg nem szép első ránézésre, de miután belekapaszkodtam rájöttem, hogy nagyon is jól használható. és nagyon kényelmes.
pontosság tekintetében pedig amit ez előző hsz-emben felvetettem példát, abból kiindulva abszolúte nincs túltolva. az elite-ben nincs ekkora pontosságra szükség, de vannak normálisabb szimek ahol igen. ennél a vezérlőnél be lehet állítani, hogy hány biten tolja be az adatokat, és elég nagy a különbség a 8 és 12 bit között, pedig ebben az esetben ugyanaz az a vezérlő.
Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

nem toljátok túl ezt a kérdést egy kicsit? nekem volt hotasx-em is, és ha lett volna rajta elég gomb, ma is azt használnám, most x52 pro van, de egyikkel sem éreztem olyan problémát, hogy ne tudtam volna kellő pontossággal szabályozni a hotast. se a fordulékonyság, se a terminálban való közlekedés, és egyáltalán semmilyen előforduló szituáció nem követel meg tizedes pontosságot, de ha már valamivel tud gond lenni, az sokkal inkább a joy rész. ott láttam már olyan darabot, hogy muszáj volt rajta igen nagyra állítani a dead zónát, mert már kotyogott-lotyogott, de még azzal is remekül el lehetett boldogulni. ez egy játék, és egy átlagos, vagy annál valamivel nagyobb pontosságú hotas tökéletesen megfelel a célnak.
de ha már itt tartunk, egy megjegyzés arról a gladiator hotas verzióról: kiábrándítóan néz ki. azt természetesen nem tudom mennyire használható, de ahogy kinéz, az rettenet. olyan, mint ha abból a hatvanas-hetvenes évekbeli bakelitből lenne. ez persze csak egy vélemény
minden tengelyen elforgó szerkezetnek ahol van fékező nyomaték, külön kell egy indító energia. lendkerekeknél, villamos motoroknál, mindennél, még a gázkaroknál is. ezt ott úgy érzékeled, hogy amikor egy nagyon picit kell megmozdítanod, akkor érzel egy pici ellenállást, aminek a leküzdésekor általában megnyekken a kar, és kicsit többet mozdul el mint kellene. ez a hatás ebben a játékban még nem is jön elő annyira, mint pl. egy repszimulátorban. ott már komoly gondot szokott okozni ez az effektus pl. turboprop gépen guruláskor, ahol a való életben is pici pumpáló mozdulatokkal szabályozzuk a teljesítményt. na ezt a hatást lehet némileg (sőt elég jól) leküzdeni pl. egy lineáris sínen futó mechanikával. a valós repülőgépeken is ezt a technikát használják ennek a hatásnak a kiküszöbölésére. a boeing és az airbus meg szinte az összes gyártó is tengelyen forgó gázkarokat használ, de az teljesen szabadonforgó, alatta már síneken történik a nyomatékátadás. na erre írtam, hogy a gladiator joynál ezt hatást is nagyon jól ellensúlyozták. sokkal precízebben tudok állítani a gázkaron mint a legprofibb eszközökkel. és az érintkezésmentességnek meg a jól megválasztott magnetic szenzornak köszönhetően még egy óra múlva is pontosan abban az állásban lesz ahová beállítottam. és ezt szintén nem igazán tudják még a legdrágább cuccok sem visszaadni. ezért is nagyon jó választás ez a joy, mert ennyiért kapsz egy über profi cuccot. és ahogy elnézem lehet tépni rendesen, mert a mechanikája is nagyon ott van. minden mozgó alkatrész fémből van, és elég korrekten össze van rakva. ez nem olyan saitek kategória😊.
Az mit jelent, hogy beragad? Én ilyet nem tapasztaltam még. Volt régebben X52 Pro-m, azon volt egy erőteljes "végállás" funkció mindkét végén, de ez sem ragadt be, csak határozottan érezni lehetett, hogy maxra vagy minimumra toltad a kart. Engem mondjuk idegesített, ezért szétszedtem és kiszedtem belőle azt a kis rugós pöcköt, ami ezért a funkcióért felelt. Utána olyan simán járt mint kés a vajban, min-max végállásig egyenletes mozgása volt. Azt a gázkart egyébként jobban szerettem a mostaninál.
Ryder159
Van valahol egy Anaconda temető, valahol a galaxis legszélén, de olyan messze hogy tudtommal nem lehet visszajönni onnan 😊

Gundark 1 1
Urak, kedvem szottyant egy kis roncsvadászatra. Természetesen semmi ilyen küldetést nem ajánlanak a környéken 😊 Van esetleg valami hely ami kifejezetten erre van és a wreckerek paradicsoma? Vagy van módszer hogy egy bolygón (az űrben ugye elég egyértelmű) lehessen látni hogy van e ilyen roncs? A POI-knál nem mindig van.
Caliph
nagy királyság lenne,el is tudnám képzelni x rebirth módra,hogy kis cargolifter limpetek pakolnak ki 😊 Viszont abból óriási sírás lenne hogy egy kint hagyott nagy hajót lefarmolnak,ezt biztos nem venné be a community. Elvileg a Star citizenben ha egyszer kész lesz a legnagyobb hajókat pont így oldják meg,multcrew és bizony nem lehet vele dokkolni,kint kell hagyni az űrben(legalábbis az eddigi infok alapján)
Kíváncsi vagyok hogy fog működni,az embereket ismerve tuti lesz egy klán aki pont ilyen hajók kilövésére fog specializálódni
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.07.06. 10:04:45

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
A 'nem lehet' a jelen állapotára vonatkozott a játéknak, nem arra, hogy sosenemse lesz 😊 A megashipek létezése és mozgatása is 'nem lehet' kategóriás volt fél éve, most meg már megy szerverfrissítés nélkül is (valahol azt olvastam, hogy csak annyi a feltétel, hogy épp ne legyen aktív játékos instance-ban az állomás, mert nem animál át innen oda, hanem megszűnik és megjelenik).

Más: megvan az összes (208) Thargoidokhoz köthető felszíni bigyó, egy Merope körüli gömbön belül van az összes és egy közülük permit locked (HIP 22460) ahova mutat még UL, de jelenleg elérhetetlen.

#17014 -re reagálva: sajnos nem Hellokitty 😞

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.07.06. 09:16:24

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

PiszkosFred
Jo, de az egy fikcio volt, az EN fikciom 😊, abszolute figyelmen kivul hagyva, hogy mit akar/mire kepes egy FD fejleszto, vagy mit lehet jelenleg a jatekban megvalositani.

Azt csak mellekesen jegyzem meg, hogy egy alkotoi folyamatnal olyan nincs, hogy "nem lehet/lehetetlen", csak "feladat/kihivas, amelyet meg kell oldani". Igy, ha nagyon akarnak, meg tudnak oldani az instanceokbol eltuno "inactive" hajok visszahelyezeset is. Valoszinuleg.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

RJoco
Mint lentebb írtam, szépen be tudom lőni a gázkart 100-ra. Állomásnál ez jól jön.
Amúgy tényleg kicsit nagyobb erő kell a megmozdításához, mint mozgatásához, de ez még nem jelentett problémát.
Ha valakinek van kézügyessége, helye és esetleg kapcsolata, akkor össze lehet rakni egy csúszós kart. Vagy módosítani a meglévőt, akkor nem kell programozói tudás sem. Gyanítom ebben is csak egy forgó potméter van, amit ki kellene cserélni csúszósra és megcsinálni a házat hozzá. (T.HotasX)
A második gázkart meg simán beállítanám a fel/le irányra. A POV-on egyrészt kényelmetlen hosszútávon, másrészt nem olyan szépen szabályozható, mint a karral lenne és fog két gombot is. A nagy előnyét abban látom, hogy nagy hajóknál, ha alá vagy fölé kerülsz, a hajód orra a hasát vagy tetejét nézi, akkor elég szépen lehet gyepálni, csak tudni kell tartani a sebességét. Ehhez viszont vagy az alsó vagy a felső hajtóművek kellenek, míg a hátsó hajtóművek lehet, hogy nullán állnak.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Dzsini
#17076 -ban írtad, hogy keringő pályán hagyni hajót, és ilyesmik - erre jött a válasz, hogy az elküldött hajó se létezik.
Az Elite ilyen szempontból nem tud persistent (tartós?) világot építeni, hogy te otthagysz valahol valamit, és azt a te távozásod után mások megtalálják.

Jelenleg erre egy kerülő megoldás van, a megashipek létezése (amik tulajdonképpen állomások), és a Gnosis a példa arra, hogy ez lehet játékosok felügyeletében, és (igaz a devekkel kommunikálva) ezek mozogni is képesek, most már szerverleállás nélkül (régebben csak a csütörtöki frissítések alatt volt erre lehetőség).
Ha ezt továbbfejlesztik arra, hogy valamilyen adminisztrációs felületen át a játékosok közvetlen tudjanak ilyesmit elkövetni, akkor változhatnak a dolgok.

PiszkosFred
Hja ok, azt hittem a "lehivas funkcio", mint olyan volt ismeretlen.

Dzsini
Arról volt szó, hogy amikor "elküldöd" a hajód, akkor a játékból tulajdonképpen eltűnik, nem tudja senki, sehol megtalálni (nem kering az égitest körül, stb.). Amikor visszahívod, akkor jelenik meg újra a te instance-edben.

PiszkosFred
Amikor a felszinen vagy az SRV-vel, akkor odahivhatod a hajot a jelenlegi poziciodhoz, nem kell visszatalalnod oda, ahol hagytad elozoleg.

"Amúgy meg kinek mi jön be"
igen ez így van, de gondolj bele melyikkel lehet eredményesebben mondjuk harcban jobban manőverezni. a nagy de kicsi (8 bites) felbontásúval, vagy a pici de nagy (12 bites) felbontásúval? arról meg már nem is beszélve, hogy mennyibe kerül egy 12 bites érintésmentes atompontos gázkar. van egyáltalán ilyen? másik probléma, hogy a bólogatós gázkarok mindegyike picit beragad, ezért aztán nem is lehet nagyon finonam feljebb vagy lejjebb pöccinteni a gázt. a megoldás a sínen futó gázkar lenne, de egyrészt nem igazán kapni, másrészt egy vagyon. hiába van állítható nyomatékú gázkarod, akkor is beragad. na ez meg nem.
a két gázkart oda konfigolod ahová akarod, de te most komolyan rátennéd a fel/le directional thrusterra?😄 én az elite-nél a baloldalit csak támasznak használom (azon pihentetem a bal tenyeremet), és csak a jobboldali throttle, így megtámasztva sokkal jobban lehet vezérelni.
RJoco
Ezzel nem lettem okosabb 😉

PiszkosFred
Hat, egy gombnyomassal "lehivhatod" a hajot a felszinre, es akkor leparkol melled ahol talal megfelelo nagysagu helyet 😊

RJoco
Akkor jól értem, hogy hiába van két gázkarod, a másodikat nem tudod mondjuk a manőverezőkre konfigolni? Mondjuk fel/le irányban?
Enélkül nem sok értelme van.

RJoco
Szerintem a feelinget a nagy gázkar adja, nem az a pici. Akkor befoghattam volna a logitech-em is, mert azon is van egy kicsi gázkar.
Amúgy meg kinek mi jön be.

RJoco
Szerintem a hajómat sem találni meg orbiton, mikor én épp a felszínen furikázom. Az is lehet, hogy egyáltalán nincs jelen a játékban.
De erről nem tudok semmit, csak gondolom. Ha valaki tud valami konkrétat, akkor ossza meg velem is, legyen oly jó!

s_andras
Köszi, próbálkozok, de most lépett a kapcsa olyan olvashatatlansági szintre, amit már én sem tudok megfejteni... <#falbav>
(i-j-I-l-1...)
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.07.05. 22:10:49

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

megvéve, nice
😄
Nem rossz cucc ez kétségtelen, anno volt szó róla, hogy a Gladiatornak lesz egy dedikáltan HOTAS változata is. De azóta nincs róla hír. Mondjuk nekem nem tetszett annyira, mert nem szeretem ha egyben van a teljes vezérlő, mert számomra kényelmesebb a monitor két oldalán külön a stick és külön a gázkar, ráadásul hiába a sok gomb, akkor is használok keyboard-ot is, ami így elfér kettejük között.
Nekem Warthog-om van, imádom is, csak az a gondom vele, hogy ez elsősorban nem space szimhez való (eleve ugye A-10C replika), meg pl. Elite-ben semmire sem használható a szeparált, 2 hajtóműves gázvezérlés, mivel itt minden hajó tkp. egyetlen hajtóművel megy. Jó lenne már ha ráébrednének a gyártók, hogy a Hotas eladás az űrszimek miatt ugrott meg, és csinálnának végre egy dedikáltan ehhez a műfajhoz fejlesztett Hotas-t, ahol pl. a horizontális axishoz is van egy mini stick (tudom, hogy az új TM-en van, de annak meg nem jó a gázkarja és egy meglévő stick mellé tették, ami így csak félmegoldás). Nem étem, miért nem mozdulnak már rá a témára. Gamer széktől kezdve minden hülyeség van, csak egy rendes space simes hotas nincs.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.07.05. 20:30:16
PiszkosFred
Ingyen Military Flight Suit Pack es ingyen Powerplay Decal Pack (a tippet thx to warcat PH-rol)

Ryder159
Nem a repu kell a permithez, hanem a rank

wollnerd
Srácok!
Na most én ezt nem értem!
Azt hiszem/tt hogy csinálom a jó pár federation küldetéseket hogy meglegyen a sol permit. Kép is mutatja hogy épp az olyan küldetéseket vállalok el amin a sarokban is látható a federation logója...

DE!
Már csináltam ilyen küldiket (asszem 5-8-at) és mégis a jobb oldali panelen azt látom hogy federation reputation szintje még mindig netural és 0 %-on áll!

Mi a francot nem értek?! <#zavart2><#confused>

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

ott van rajta a gázkar is. picit kicsi, de nagyon jól súlyozott, elite-hez teljesen jó. ráadásul harcban "pumpálni" sokkal ideálisabb mint a nagy karok. ki van próbálva, a sok gomb pedig elég ideális. a shift-el a hat track-et is lehet váltani. utóbbi évek egyik legjobban eltalált darabja, jó a súlya is, a nyomaték is rendben van. atomprecíz a nagyon gyors arm 32 bites vezérlővel, azonkívül az összes axis 12 bites (konfigolható mindegyik tengely) lehet reccenésmentesen köszönhetően a m.a.r.s technológiának. aki ilyet vesz nem bánja meg, mint ahogy én sem. még a magyarországi árát is maximálisan megéri, de ha ügyes vagy tudsz olcsóbban is rendelni, pl. a simflight-től.
PiszkosFred
Ez esetben nem is lenne sok "ertelme". 😊

En szeretem a valamit valamiert elvet, ezert pl a nagy monstrum gepeket - HA rajtam mulna (de nem igy van persze) - kitiltanam az allomasok kb. 8-10 kilomteres tavolsagabol (ellenkezo esetben jon az allomas szokasos szabalysertesi protokolja), vagyis kint kell(ene) leparkolnod es ugy bemenned egy leszallo egyseggel az allomasra. Vagy orbit palyan hagyni es ugy leszallni a felszinre. A lenyeg, hogy mint a valo eletben neha a kocsidat, ott kell hagynod az utcan, es nem allsz be a garazs vagy orzott parkolo biztonsagos teruletere. 😊

Na ezen ido alatt, amig tavol van a kapitany, nagyobb eselyed lehetne megtamadni, mint face to face csataban, amikor is egy porszem harcol a sivataggal... Igy viszont, a kint hagyott hajon bar lenne automata vedelmi rendszer, de amig a jatekos az allomason dekkol es onnan vissza nem er es be nem dokkol a sajat hajojaba (ami nem 2 perc), addig nagyobb eselyed lenne esetleg feltorni, rakomanyt lenyulni, esetleg megsemmisiteni, stb.

Adna egy kis extra jatekelemet az is, hogy kiszurod a radaron ezeket a hajokat, aztan koveted oket az adott rendszerben, feltunes nelkul predara varva varod, hogy leszalljon, dokkoljon, es akkor "lecsapsz". 😊

oke, agymenes meg minden (dolgozni nincs kedvem, hiaba na), de ha rajtam mulna, akkor valami ilyesmit csinalnek. Illetve a hajokat is kint hagynam, lathato, elerheto formaban ha offline valaki, mint egy survival jatekban a jatekos karakteret logout utan.

De ez csak stick, nincs hozzá gázkar (vagyis nem Hotas). Anélkül meg nem sokat ér Elite-hez, mert a gázvezérlés elég lényeges.
Egyébként ez tényleg a Gladiator licence lehet, 1:1-ben úgy néz ki.
RJoco
A pajzs és az állomások fegyverei azért jól megvédenék. Persze, ha nem teszel pajzsot a hajóra...

PiszkosFred
Vagy kap egy onallo dokkolo egyseget a hajo meg kint marad az allomas mellett, adva nemi fuszert, egy kis rizikot az egesznek, mondvan, ha bohom nagy es egyedi hajod van, akkor keszulj fel arra, hogy amig bizniszelsz, addig a hajod vedtelen 😊

Maxyka
Levelező nyílás? Elfordítom 90fokban és be is fér. Liftbe is befér mert minden méret kérdése csak az a landgear re nem jön normális sugallat 😄 de azt se bánom ha eldöl <#gonosz1>

Online vásárlás! Közel a j?v?.

Dzsini
Minden hajó úgy van tervezve, hogy légköri repülésre is képes legyen - plusz be kell férnie a levelezőnyílásba, és leszállva beférnie a liftes szabvány dokkba.

Maxyka
Nem kategória csak forma tervezés.
Nagy álom egy vertikálisan felépített hajó de szerintem az ellenkezik az elite törvényeivel 😞

Dzsini
Egyéb híreinkben (lassú nap van, úgyhogy böngészgetem a fórumokat) - megdőlt a több, mint 4 hónapos rekordja a Sol - Sagittarius A* táv teljesítésének: az új rekord 2 óra 12 perc 13 másodperc
CMDR Alot irányításával a Rhonda nevű Anaconda teljesítette ezt a távot.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

(ez "unlimited" kategóriás eredmény, tehát minden mérnöki módosítás ugrásnövelés, neutronozás és egyéb engedélyezett)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.07.05. 10:34:50

Dzsini
Milyen kategória hiányzik neked?

Maxyka
Nem baj ha nem adnak ki egyre nagyobb shipeket de valami új jöhetne már azért 😊 valami új formatervezéssel

Dzsini
Ja, és érdekesség Conflict Zone-ban járóknak: 2.3.10 óta a Capital shipek nem csak megjönnek, megállnak és turreteznek, hanem manővereznek és mozognak is:

PiszkosFred
Hajotol fugg, hogy maximum mennyi helyre es maximum milyen minosegu felszereles szerelheto/rakhato. Aztan, hogy ezekre a helyekre mit es milyen minosegben raksz modulokat, az mar a te (es a penztarcad, lehetosegeid) dontesed.

Dzsini
Illetve az artbookban a 25. oldalon van egy koncepciórajz, amit még nem sikerült hova tenni...

Tekintve, hogy Fer-De-Lance-okat indít, valószínűleg egy kezdeti megaship / capital ship ötlet lehetett.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.07.05. 08:11:10

Dzsini
Kb. ennyi miatt, hogy anno készült pár koncepció róla. Ezen túl úgy tudom soha, semmilyen módon nem erősítették meg, hogy bekerül valaha a játékba.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.07.05. 08:07:40

Maxyka
Wikin akadt meg a szemem rajta , úgy van fent hogy upcoming ships.

Dzsini
Bugjelentő felület erre, szerintem ezt a topicot nem olvassák odakint 😊

legutóbb ilyet vettem. direkt tépésre amire a drágább darabokat sajnálnám. egyelőre nagyon megbízható darabnak néz ki. njoy32 vezérlésű, érintéskezésmentes magnetic szenzorral működik. ezt a lengyelek csinálják, az oroszoké gladiator mkii-re halgat.
Dzsini
Kb. az alpha óta keringenek ugyanazok a koncepcióképek róla, az alapján akár be is férhet...

Néha előszedi valaki valamelyik fórumon, és akkor néhány hozzászólás születik a témában 😊

Azt csináltam, hogy vételeztem egy piciny üzemanyagot. Az ideális (maximális) ugrótávhoz képest "túl"töltöttem a tankot, ezért csökkent az aktuális ugrótávom 115,05 -ről 114,99 -re. Az előbbivel nem tudok elugrani, az utóbbival már igen...
Az aktuális ugrótáv kijelzése (ha szintézist használ az ember, akkor) egy teszteletlen, bugos szar!
Ne írjon ki 115,05-öt, ha nincs annyi az ugrótáv!
Ez a jó válasz.

iSS!