ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na mára elegem lett a skimmer küldetésekből... Csináltam már korábban egyet, ott sikerült is, rögtön előjöttek amint megközelítettem a bázist. Most viszont egy darab nem jött elő (vagy csak nem láttam) viszont tornyokból elkezdtek lőni, meg egy hajó is rám mászott, szét is csaptak szépen... Redditen ezt olvastam erről:
https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/567r5x/psa_how_to_do_skimmer_missions_from_the_safety_of/
Mindent e szerint próbáltam csinálni, láttam is a magasból a kék köröket, de hiába repülök feléjük, alacsonyan ahogy kell, becélozva a közepét. Semmit nem találok. 😞
wollnerd
Ja tényleg....
Nem igaz! A mai nap már másodszor is vak vagyok! 😄DDD

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

s_andras
Nézd meg mégegyszer, én a 6A helyett javasoltam a 7B-t, nem a 7A helyet. 6A < 7B < 7A

phylemon: egyfelől igen, mert ha feltornásszuk magunkat a szövetséges státuszig, akkor több küldetést adnak. De ugyanezen ok miatt egy rendszeren belül jó mindenkivel szöv.ben lenni, mert akkor még több küldetésben dúskálhatunk. Viszont a játékmenet olyan, hogy az ember állandóan mozgásban van. Legalábbis többnyire. Nem hiszem hogy túl sokan töltik a játékbeli életüket egy rendszerben vagy egy kis területen.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Érdemes egy minor factiont kiválasztani és minden állomáson ahol jelen vannak, csak az ő küldetéseiket csinálni? És milyen jellegű minor factionnak érdemes dolgozni?
wollnerd
Köszi!
Nem, kipróbáltam a DBEx-en az 1D PD-t. Nem vált használhatatlanná, minden rendben lehetett vele menni, mormal space-ben is és a SC-ben is.
Csak annyi volt hogy nem lehetett boost-olni a sebességet, de más ok volt.
Oké, igazad is van, maradok a 32 tonnás tanknál.

Hát, a B-s FS sztem nem gyorsabb. 😊 Az A-s rate-je 1245kg/s, a B-s pedig 1068. Deee! Ez csak egy kis áldozat, hiszen a B-s máris csak kb. 22 millába kerül. 😊

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

s_andras
Megint keresztválasz: nem hiszek abban hogy megéri a tankot lefelezni. Így épphogy 2-t lehet ugrani, és valószínűleg tovább tart megfelelő csillagot keresgélni, vagy az útvonaltervező csinál nagyon kacskaringós vonalat, mintha a max ugrótáv csökken kevesebb mint 2 fényévvel, de cserébe biztonságosan lehet nagyjából egyenesen törni a cél felé.

A PD-on sem spórolnék, nem is tudom: nem válik használhatatlanná a hajó ha egy ilyen kicsit rakunk bele? Nem próbáltam ki, de azt látom hogy beszerelni engedi...

A modulok kikapcsolása már semmit sem változtat az ugrótávon, hiszen attól még ott vannak, és a tömegük számít, nem az hogy áram alatt vannak-e.

FS: rakjál 7B-t, mert olcsóbb és gyorsabb mint a 6A!
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.12.05. 17:28:59

wollnerd
Tudhattam volna erről, mielőtt elindultam a Sol-Colonia-Sagittarianus A*-Beagle Point-Great Annihilator-Sol űrtúrára az október elején....
De nov. 23.-án hazatértem, 93 %-os hull-lal, szóval úgyis mindegy. 😊

Dzsini
A hull javításhoz ha jól rémlik le is kell kapcsolni a pajzsot, az szerintem inkább hosszú távú felfedezőknek készült, hogy a világvégén tudjanak egy rossz landolás / túl sok neutronozás után egy kicsit kalapálni a hajótesten.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
A mérnökök előtti időkre nem emlékszem, most meg a G5 dirty drive fejlesztés még egy betonkockából is paripát varázsolna, úgyhogy ez nem lehet ellene érv. Persze nem fog 800+ m/s-ot menni mint egy lekönnyített Eagle, de NPC kalózvadászatra BŐVEN jó lesz. Ha RES a cél, akkor meg eleve annál tovább lehet bírni, minél nagyobb a vas. Egyébként FAS még nem volt alattam, lehet hogy aki FAoff boostolgatva harcol hotasszal 4 pip egységgel a hajtóművön, annak az a jobb.

HRP: igen, de erről meg az a véleményem hogy amikor már az a kérdés hogy mennyire fogy a hull, akkor már réges-régen el van rontva valami, ugyanis a pajzsnak nem szabad soha leválnia. Legeslegkésőbb 10% környékén spurizni kell.

Igen, van hull-javító modul: repair limpet controller, de arról végképp szó sincs hogy ezt harc közben lenne értelme használni. Talán nem is lehet.

wollnerd
Köszi! 😊
A lomhasága a FAS-hoz képest mennyire jellemző? A Pitont felejthetőnek mondják.
Valamint: A Hull Reinforcement Package az gyakorlatilag plusz hull-t ad a hajóhoz, ha jól olvasom?
Nem úgy tudom hogy az AFMU után a 2.4-gyel érkezett valami javítóegység a hull-ra is?
Vszeg kipróbálom mindkét hajót. 😊

s_andras
A máshol feltett kérdésedre válaszolnék 😊 :
én a pitonra szavazok, több okból:
-egy L fegyverrel több fér rá mint a FAS-re
-egy osztállyal nagyobb PP és PD mint a FAS-é
-6-os modulhelyek, mindjárt 3 db
-igaz hogy kisebb hull alapérték mint a FAS-é, de ennek meg a 6-os pajzs lehetőségének köszönhetően erősebb pajzs
-talán a fentiekből is következő tapasztalat: ellenfélként az a legkeményebb. Egy pitont kilőni _legalább_ kétszer annyi ideig tart mint egy FAS-et

Grid resistort egyszerűbb USS-ben roncsokból kifarmolni.
wollnerd
"Ritkán előfordulhat valóban hogy a hajó orra kitakarja."
Mint például az Anaconda-nak a hazug Pinokkió méretű orra? <#idiota> 😄
Nekem ezért is tetszik az Anaconda. Legalább van egy csőrös űrhajó a játékban, amelyik még fénysugarakat is kibocsát az orrából a normal spaceben. 😄DD
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.12.03. 23:42:24

s_andras
Egy USS mindig a hajó előtt jelenik meg, szinte elmulaszthatatlan. Érdekes, hogy neked pont az ellenkezője érződik. Ritkán előfordulhat valóban hogy a hajó orra kitakarja. Viszont a jobb felső INFO-kijelzőn jön mindig egy figyelmeztetés valami hanggal együtt: "Discovered new signal source" ugyanott ahol az "X contacts lost", "X new contacts" stb szövegeket adja.

(HSR-mérő: 3.616.364)

Azt hogyan lehetne megoldani hogy az unalmas utazgatások közepette észrevegyem az USS-eket? Mert így kb. lehetetlen meglátni őket ha csak a baloldali képernyőn a navigációt nem nézegetem folyamatosan. De akkor meg nem tudok figyelni a repülésre.
hát akkor úgy gondolom az fsd hatótávja a legfontosabb....
s_andras
Bizony. Ha egy moddolt alkatrészre ráteszünk egy másik fejlesztést, az előző teljesen eltűnik róla.

azt jól értelmezem, hogy az engineer csak egy fajta fejlesztést tud megcsinálni a hajó egy adott komponensén? Tehát nem lehet upgradelni az FSD hatótávját és a bootolás gyorsaságát hanem csak valamelyiket a kettő közül?
Dzsini
Nem tudom, hogy változik-e rendszertípustól függően. Keress magányosan járó, kicsi hajókat - esetleg olyat, akit épp mások bántanak, és ott szállj be a pofozkodásba.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Köszi a segítséget. Van hogy a rendfenntartók gyengébbek/bénábbak? Vagy ez mindenhol egyforma erőt képvisel? Mert eddig ahol jártam párban jártak és minimum competent volt mind. Ezek simán legyalulnak engem ha ketten vannak..
Dzsini
Ott, ahol nem zavar, ha rosszfiú leszel - elmész egy ilyen rendszerbe, és a nav beacon általában a legkevésbé "nehéz" terep.

Állíts be előre egy szomszédos rendszert az FSD-nek, és ha forró a talaj spuri (van "következő rendszer" gomb, az a leggyorsabb)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.12.03. 15:47:23

Azt írják hogy grid resistort a rendfenntartó hajók kilövésével lehetne szerezni. Hol/hogyan érdemes ilyet megpróbálni?
s_andras
3.588.372

Jó lenne érteni hogy történhetnek ezek a dolgok: openben haladok Jameson Memorial felé (csak a vicc kedvéért). Valaki elkezd ID-zni, elhárítom. Egy pillanat múlva újra jön az ID ugyanattól a csókától <#miaz> megint elkezdődik a tekergés. Most hiába csinálom ugyanolyan hatékonyan, mégis csökken a kék sáv <#miaz> Amikor már 3 egység alá csökkent, láttam hogy esélytelen, levettem a gázt, ennek ellenére 1-2 mp múlva FSD hibával kiszedtek, pedig még messze nem volt 0-n a kijelző <#miaz> A Future of Arro Naga adta a remove informant küldetéseket tegnap, szomszédos rendszerekben végeztem a célpontokkal, mégis ők köröznek Shinrartában <#miaz> A lényeg hogy itt wanted vagyok, ennek ellenére megjelennek az egyelőre baráti rendőrök miután leadták rám az első lövéseket <#miaz>

s_andras
Szóval egy generációval több, köszi.

Más: vesszőparipám a highest single reward. Most nemrég jöhetett egy újabb küldetésfajta, a "remove informant", ami még többet fizet mint a korábbi rekorder. Ráadásul sokkal egyszerűbb, nem kell bázist látogatni, csak klasszikus bolygó melletti mission related USS felbukkanást kell várni. A korábbi 3,1M helyett így már 3.576.996 kreditnél tartok, és szerintem fog ez még feljebb menni, mert nem hiszem hogy az első 20-30 küldetés között mindjárt ott volt a világrekord összeg. Hátrány, hogy a célpont mindig tiszta, mert a megbízó ellensége ugyan, de a saját rendszerében ő jófiú (vagy jókislány - ez a kétféle, szerencsére az E😄 jövőképébe nem türemkedtek be a "gender"-ideológia további nemváltozatai XD ), így az ember kap egy kis vérdíjat.

Ráadás képek: openben már másodszor rakott bele egy Belugába a Jameson Memorial...

Dzsini
Peter Jameson (Elite - 3125 k.)
fia John Jameson (FFE - 3250-53 - róla van szó, ő vitte el a Mycoid vírust, veterán katonaként)
fia ifj. John Jameson (F:EII - 3200 - ő a nagypapájától kapott örökségbe egy Cobra I-et a Frontier története szerint)
gyermeke (talán fia, ha ő Mark Jameson Pritchard - feltételezve, hogy egy családi ágról van szó)
lánya Lori Jameson, John dédunokája:

"Lori Jameson is one of the great granddaughters of John Jameson, the most famous Pilots Federation member ever."

Persze lehet, hogy nem azonos családi ághoz tartoznak, hiszen Lori "egyike a dédunokáknak", és nincs megerősítve, hogy valóban róluk van szó pl. a manualokban, mikor említik őket, de mondjuk miért ne - mindenhol lehetnek testvérek, párhuzamos szálak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.12.01. 19:22:04

s_andras
Ha valaki azt hinné hogy Lori Jamesont érdeklik a nagypapa(?) üzenetei, az téved. Megnéztem, elvittem hozzá, semmi. Pedig ez egy nagy ziccer lett volna.

A játszik tudja: van új launcher, és 2.4.08-as frissítés. Semmi extra.

az előző kommentem megértéséhez egy hasznos linket ajánlanék <#awink>
Utoljára szerkesztette: elite84, 2017.12.01. 17:16:36
Nem tudom miről beszélsz? Amit írtam, az tény! Aki ismeri mindkét játékot az tisztában van a lehetőségeikkel. Ez nem arról szól -és én sem írtam ilyet-, melyik jobb vagy rosszabb, hanem tényszerűen arról, melyikben mennyi tartalom van. Kedvét pedig senkinek nem vettem el semmitől, párszáz óra játékidő csodás teljesítmény egy játéktól manapság, tehát ez dícséret részemről.
Ha neked az Elite többezer órás élvezetes játékidőt nyújtott, akkor Te meg leírod ezt, legalább több nézőpont lesz. Period.
De engem ne vádolj azzal, hogy bárki kedvét elvettem a játéktól pusztán azért, mert leírom a tényt, mely szerint az említett másik játék jóval több lehetőséggel bír! Köszönöm!
te aztán tudod, hogy kell elvenni egy új játékos kedvét egy amúgy elismerő kommenttel, tán innen a mondás, hogy dicsérjen meg téged a TokraFan<#circling>
Az a pár száz óra inkább pár ezer, és jóval nagyobb része élvezhető, mint amit a válaszod sugall
Itt sajnos X összetettséget ne várj, messze elmaradnak tőle az Elite lehetőségei. Ezzel együtt, párszáz órát bele lehet tenni és ennek egy része még élvezhető is lesz! Úgyhogy hajrá!
Dzsini
Van egy CQC / Arena discord, ahol szinte folyamatosan lehet találni játszópajtásokat, hogy jól működjön a matchmaking.

s_andras
Szia.
Valamiért a népek nem szerették a Dzsini által előbb ajánlott hivatalos magyar oldal fórumát, az kihalt, pedig ott indítottuk el anno a link- és leírásgyűjteményt, ami azóta egy másik oldal fórumán teljesedett ki: Téma összefoglaló (kinyitása) a topik tetején.

A kezdéshez pedig az én javaslatom hogy a vezetési alapok beállítása és elsajátítása után próbálj egy kicsit az Aréna móddal nyomulni. Talán a DeathMatch és a Team DM módok nem haltak ki teljesen. Néhány napnyi csata megadja a kellő rutint az E😄 hajók profi kezeléséhez.

Dzsini
kereső ezt dobta ED fórumokról is - nem értek hozzá, de jókat írnak róla, billentyűzetmentes

Ja ja olvasgatok és próbálgatom. Egyenlőre megpróbálok utazgatni, és közben rájönni a kereskedés lényegére, vagyis inkább eligazodni a rengeteg infó között. Esetleg van valakinek használható Saitek X 52 profilja a játékhoz? Egyenlőre a gyári beállításokkal használom.

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

Dzsini
Magyarul a fenti címen (elitedangerous.hu) találsz leírásokat részletekhez - régebbi verzióhoz, de alapvető változás nem történt.

Alapozónak: csináld végig a tutorialokat. Akár többször is. Utána kezdj el játszani, és csinálj bármit, ami csak eszedbe jut. Vesztenivalód nincs, és úgy fogod megtanulni a játékot, ha te próbálod ki, nem akkor, ha gyakorlott embereket figyelsz, és azt se tudod, hogy mit miért csinálnak.

Sziasztok.
Most vásároltam meg a játékot. Tudom hogy nem ugyanaz, de eddig az összes "X" játékkal volt dolgom, örök kedvenc ez a világ. Mivel ez sem az a "mészosztlősz" kategória, esetleg készült e már róla valami összegzés (mint pl "kisiku" jóvoltából az X rebirth leírása https://drive.google.com/file/d/0B4WZUlbM8-bNVGpVbWl1a0dwMUk/view) .
Persze tervezem végigolvasni a fórumot, de így hirtelen sok lenne.
Szóval minden segítséget, ötletet szívesen fogadok.

Üdv

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

s_andras
Jól. Abból is a legnagyobbat, ami a hajóba szerelhető. Így fogja a lehető legnagyobbat ugrani. Csak pár kivételes esetben jöhet szóba más.

Jól gondolom hogy érdemesebb egy A kategóriás FSD-t upgradeltetni vele, mint mondjuk egy nem A kategóriásat?
Dzsini
Igen, sőt minél többet jársz hozzá dolgoztatni, annál magasabb szintű dolgokat tud művelni. És ha elég magas szinten vagy nála, akkor összeismertet még néhány másik mérnökkel, ahol más és más tennivalókkal folytathatod ugyanazt.

PiszkosFred
igen, csak bird nyersanyaggal a rng szeszelyeit 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

arra akartam kilyukadni, hogy ha már egyszer teljesítettük az engineer óhaját, akkor utána rendelkezésre áll-e korlátlanul.
szerintem arra értette, hogy ugyanaz lesz-e az eredmény.
Dzsini
Igen, amíg összeszeded hozzá a megfelelő matériákat.

A mérnök megbütyköli az FSD drive-ot ugyebár. Amikor veszek egy új hajót, amire mondjuk nem jó már a megbütykölt hajtómű, akkor az új hajtóművet is ugyanúgy képes megszerelni, csak el kell hozzá menni újból?
Caliph
Hát corvettel könnyű fixelni,anakonda lassú,még sztem dirty drive al is,szal marad a gimballed,pve re jó lesz-köszi

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

s_andras
Pontosan, annyival kiegészítve hogy az első csoportban lévő huge és a jobb-bal, azaz párban lévő L-es nálam fix, mert 1.) így jelentősen nagyobb a sebzésük, 2.) nagy hajókat könnyű eltalálni, 3.) akkor is tudok lőni ha a célpont chaffol.
A többi mind célra tartó, ők vannak a másodlagos fegyvercsoportban.

phylemon: ja skimmer, igen. Ott elvileg elég elrepülni a település felett nem túl magasan hogy beinduljon a riadó, előjönnek a skimmerek, és a "levegőből" is le lehet őket vadászni. Ha elfogynak, de a küldetés többet kér, akkor ki kell lépni a főmenübe, és amikor visszatöltesz, újra jönnek.
A frakciók állapotával egyáltalán nem szükséges foglalkozni, nagyon ritkán számít, és egy ember tevékenységétől függetlenül úgyis folyamatosan változik. Fontosabb hogy ha valahol dolgod van, akkor ott a vezető párttal legyél szövetséges státuszban. Ezt néhány óra küldetésezéssel el lehet érni.

Dzsini
A koncepció az, hogy a játék ad neked egy gyakorlatilag végtelen világot, és azt csinálsz benne, amit akarsz. Ha érdekel a frakciók működése, és azokba akarod beásni magad, akkor érdemes megkeresni valamelyik szimpatikus játékosok által alapítottat, és nekik dolgozni - ők általában a weboldalukon / fórumon / hasonló helyeken kiadják, hogy mit és hol érdemes épp csinálni a frakció elősegítése végett, és így megismerheted a háttérszimuláció működését.

De eleinte szerintem a legegyszerűbb csak szédelegni ide-oda, és megismerni, hogy mi mindent lehet csinálni a játékban. Aztán majd menet közben meglátod, hogy mi is érdekel jobban.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.11.26. 18:39:39

Elnézést, nem scavenger, hanem skimmerre gondoltam. 😊 Egyébként kicsit homályos nekem a játék koncepciója. Nem értem egyelőre ezeket a current state/pendig state/recovering state dolgokat se. Egyelőre csinálgatom a küldetéseket aszerint hogy melyikért adnak több pénzt vagy materialt. De azt nem vágom, hogy érdemes-e kimondottan egy minor frakciót kiválasztani, és csak annak csinálgatni a küldetéseit. És ha igen akkor mi alapján válasszam ki hogy melyik frakciónak dolgozzak inkább...? Átjöttem egyébként Maia környékére, mert itt írta hogy vannak thargoid küldetések. Sikerült is megcsinálni egy 8milliósat, igaz vért izzadtam a végére...
Caliph
Tehát akkor anakondára vetítve,mondjuk a huge overcharged- thermal vent ,meg esetleg az egyik felső large,a többire mehet az efficient,experimental effect nélkül is akár. Köszi
Akkor Jön egy kis mérnök grind is 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

s_andras
Nálam a kezdetektől full beam van MINDEN hajón, mindig is működött, azóta is. Amíg nem volt G5 Efficient, csak addig kellett a Thermal Vent a Short Range Blaster-re. TV-et hajónként már csak legfeljebb 2-t használok, mert szimmetrikusan párban az egyik oldali lézer kapja a hatékonyt, a másik pedig a G5 Overcharged-et, és ez utóbbira azért nagyon kell a hőelvezetés.

phylemon: alap tanácsom, hogy ha új vagy, akkor ne az ilyen küldetésekkel kezdj 😊 De ha mégis, akkor készülj arra, hogy a bázis frakciója NAGYON meg fog haragudni, és több napig érvényes vérdíjat fognak a fejedre kitűzni. Egyébként nem vagyok biztos hogy a leírásod pontosan milyen nevű küldetést takar, mert "scavenger"-nek a Thargoid felszíni bázis takarító (bio?)robotjait nevezik. Ahol védőhajó és lövegtornyok vannak, ott leginkább generátort kell kilőni vagy adatot kell lopni. Jól látod hogy az SRV csak akkor tud bemenni, amikor már minden védelmet kiiktattunk. Viszont nagyobb településeknél végtelen a hajóutánpótlás.