ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv! Új vagyok még a játékban. Az lenne a kérdésem hogy scavengeres küldetéseket hogyan lenne célszerű megcsinálni? Minden esetben van védő űrhajó a bázisnál? Gondolom azt ki kellene nyírni először. Ezt próbáltam, de a védő tornyokból elkezdtek lőni a hajómra. Mekkora a hatótávjuk ezeknek? Gondolom SRV-vel felesleges próbálkozni mert azt még hamarabb kilövik. Szóval hogyan kelll ezeket a küldetéseket megoldani?
Caliph
pve anakondának csinálnék valami laseres buildot,vagy vegyeset,meguntam az only multicannont 😄 valami tipp? említve volt full beam , thermal vent és efficient mérnök upgraddel,az még működik? mostanában nem toltam ,ezen a hétvégén rákattantam 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
Bő 200 fényévre, de nincs ahhoz köze. Más a sztori.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

KiruHoshino
Milyen messze van a lezuhant Thargoid Scout-tól?

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Dzsini
Obsidianant livestreamen ott vagyok 😊

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.11.25. 17:31:35

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

PiszkosFred
O, a jo oreg Jameson. Este kirandulunk! 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Dzsini
Ott voltam nem messze, úgyhogy meg is néztem... van 4 log, szokásosan hangos... újabb csúnyaság az INRA-tól.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.11.25. 15:27:06

Dzsini
Megvan a régi Cobra - egy bizonyos CMDR Jameson volt a pilótája

HIP 12099 1 B -54.3/-50.3

RJoco
Én nem mentem mindenfele.
Szerencsére a kezdő rendszertől nem messze megtaláltam a nekem megfelelő helyet és rendszeren belül tudtam szállítani.
De azért összeírkáltam először az állomások készleteit a környező rendszerekben is. Papíros táblázatba.
Utána megnéztem, melyik a legrövidebb út, majd néztem egy idő/profit párost és az alapján megvolt, hogy hány órámba fog kerülni az Asp.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Dzsini
Discovery Scanner 2. rész: Mark Allen és a thargonok

Nekem a kereskedés nem nagyon jött be így. Én is próbáltam így szállítani, de többször jártam úgy, hogy a mozgó árunak megfelelőt vittem és olcsóbban adhattam volna el a vevő rendszerben, mint amennyiért vettem.
RJoco
Igencsak sok segítséget nyújt a játék is a kereskedéshez.
Egyrészt a térképen meg tudod nézni, hogy a tartózkodási helyed és a környező rendszerek között milyen áruk mozognak.
Ezen kívül a felfedezett rendszerek vázlatain megnézheted, hogy milyen állomások vannak a rendszerekben. Adott típusú állomásnak (industry, high tech, agriculture, stb.) a készlet szükséglete is többnyire adott. Természetesen vannak eltérések. De a rendszer vázlaton azt is megnézheted, hogy mi az állomás export/import árui.
Valamint, ha az állomás kereskedésénél rámész egy árura, akkor kiírja, hogy honnan hozzák vagy merre viszik.
Ez nem fogja neked megmutatni a legprofitálóbb lehetőséget, de kiindulásnak nagyon nagy segítség. A böngészős oldalak nem voltak a játék elején, én pedig kereskedéssel szedtem össze az Asp-re és felszerelésére valót. És akkoriban még nem figyeltem a fentebb leírt dolgokat.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Ha mindenféle extra elvárás nélkül akarsz játszani(bázis építés, járkálás a hajóban, vagy egy bolygón stb.), akkor nyugodtan. Ha van ilyen, akkor ne tedd! Én ugyan nem játszottam a Commodore-os változattal, de én nagyon élvezem. Ha kedvem van felfedezek, ha megunom melókat vállalok, ha azt is megunom fejvadászkodok. Ha összejön a kredit egy hajóra, megveszem. Mostanában kevés időm van játszani, mert ha leülök akkor gyorsan mennek az órák. Ha akarod egyedül tolod, ha akarod, akkor online. Sokan nem szeretnek online menni, mert úgy gondolják, hogy nem akarnak más játékos prédájává válni, de a két kezemen meg tudom számolni, hány játékossal találkoztam a 424 óra alatt és az egy kezem is elég azokhoz, akikkel bármilyen kapcsolatom volt. Egyszer lőtt ki a pályafutásom alatt játékos egy kis szállítóhajóból. Egyetlen bajom a kereskedés. Ehhez a játék nem nagyon nyújt segítséget, de ehhez van egy böngészős oldal, ami segít. Nagyjából ennyi részemről.
LSSAHPAUL
Van még értelme megvenni a játékot? Régen commodore-on rengeteget játszottam vele, első perctől figyelem ezt az új remarkot, de wotoztam és kezd uncsi lenni, és most pont elég jól le van árazva..

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

PiszkosFred
Miert venne meg minden hajora?

Dzsini
Ez alapján nem 😊
"In addition to all the content talked about at Frontier Expo, we also have some pretty cool things in the works which will be available to purchase. We're not ready to talk about them just yet so we can't give you any details but rest assured that the lifetime expansion pass owners will be looked after and will be getting their hands on premium content as part of their lifetime expansion pass before the end of 2018 and the Beyond series of updates. "
forrás

van már rózsaszín clipper

Ha minden hajóra megveszed, az mennyi? 20-30 Font? Ez egy jobb, teljes jatek ara. Ne rohogtessenek már, hogy pár texturaert elkérik pl. egy Skyrim arat. Persze amig van akinek ezt le lehet nyomni a torkan, addig miert ne...mégha az összes hajóra kerülne 2 Fontba...ultra gáz.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.11.24. 21:39:19
Remélem, nem egy rózsaszín clipper festés<#bee1>
Dzsini
Igen, az is számít (írják is a cikkben) 😊
Neked akkor jövőre is jön pár külön dolog (még nem mondták meg mi), amiért mi fizethetünk.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.11.24. 21:23:11

Nekem nem kellett előfizetnem rá, mert lifetime-m van, de akkor biztosan az is elővásárlásnak számított.
Köszi.
Dzsini
Az azért járt neked (és másoknak), mert 2 éve fekete pénteken elővásároltad a Horizonst.

Aki máskor vette, annak nem járt ilyesmi.

A fekete festést nekem egy vagy két éve ingyen adta a Frontier, és bármelyik hajómra feltehetem. Én azt hittem, ezt mindenki megkapta. Vagy ez valami más?
Dzsini
Nekem még photoshopom sincs, drága dolog csak azért, hogy 5 percet használjam. Ezért pénzt adni az Adobe-nak?

PiszkosFred
Lusta is vagyok es nincs ot percem psre, igy en koszontem, egy aspexp es conda skint be is zsakoltam 😊

Fekete mindig jol néz ki. Kedvenc színem. Az más kérdés, hogy ezert pénzt kérni....?? Photoshop-ban 5 perc elkészíteni.
Caliph
nem vagyok az extra festések pénzért híve de ez nagyon jól néz ki...

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
28-ig újra kapható Midnight festések - most már SRV-re és vadászokra is.

Dzsini
Nagy AX rakéták?

s_andras
Hát ja 😄 Gondolom aki egyszer egy ilyennel lebukik, annak örök kitiltás a jutalma.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

wollnerd
"A sérthetetlenség meg ha jól tudom a hálózatot részlegesen blokkoló tűzfalbeállításokkal érhető el."
Ez nagy csalás/hack, nem?!

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

s_andras
Az NPC-ből játékossá válást nem értem, de a többire van magyarázat. 0% hull mellett nagyon ritkán azért marad aktív egy hajó, mert a kerekítési szabályokat állandóan változtatják, és most éppen az van hogy 0 és 1 között valahol már lefelé kerekít a kijelző értéke, pedig számon tartja a tört értékeket is. Nálam is előfordult, hogy a vadászom 0%-kal pajzsot visszatöltve virgonckodott még hosszú ideig, mire egyszer megint leszedték a pajzsát is 0-ra, ami után persze már egy karcolás is elég hogy pukkanjon.
A sérthetetlenség meg ha jól tudom a hálózatot részlegesen blokkoló tűzfalbeállításokkal érhető el.

Igen, ezt fogom tenni!
Dzsini
Support felé jelentsd, ők meg tudják nézni a logból, hogy mi történt, csaló volt-e vagy sem. (időpont, cmdr nevek, stb.)

Azt már megszoktam hogy egyes npc pilóták, még nulla százalékon is kibírják 1-2 percig, míg jobblétre nem szenderülnek, sőt még pajzsot is töltenek.
De, olyan anomáliát amivel ma találkoztam a wing társammal, na azt már nehezen emésztem meg. Történt ugyan is!

Berepültünk egy "haz res"-be 1-1 rommá mérnöközött ferdével, hogy ritkítsuk a békés bányászokat abajgató rossz arcokat. Már az x-edik banditát küldtük örök álomba -mikor is, egy "fdl-assault ship" párost vettünk célba, ezek is npc, elite fickók voltak. Rárongyoltunk a ferdi csókára, gyorsan haza is vágtuk -na, gondoltuk, most jöhet a lomhább társa. ANOMÁLIA!

A társból, az-az értsd "assault ship"-ből hirtelen, "fer de lance" -méghozzá élő játékos változott. Pislogtam mint hal a szatyorban, mondom, What a F_ck! Nekirontottam a már "cmdr _ Annihilator_" nevezetű tagnak, a társam is hegesztette becsülettel, sikerült 51% -ig leépíteni a hull-ját. Ekkor ütköztem vele egy hatalmasat, pörögtünk mint a ringlispil, -tönkrement a thrusterem, a hajóm romokban, esélyem se volt. A tag még harcképes, megadta a kegyelemdöfést.

A rebuy-t intézve, de közben a társammal kommunikálva, közlöm vele hogy sietek vissza! Mire közli velem, hogy ő is elpukkant. Na mondom, eeez valami terminátóóór?!<#phone> Rendeztük sorainkat, rögvest indultunk vissza, az állomástól kb 2 percre volt a _haz res_ Reméltem ott találom a fazont (ez már becsületbeli ügy)

Yeee' megvan "anni" barátunk! kiugrottunk sc-ből, wing társamra azon nyomba rávetette magát az ádáz. Ismét 100%-os volt az a piszok, nem baj, lehet volt javító limpije, vagy csak ki-be lépett. Beültem mögé, adtam neki az ívet rendesen, felugattak a beam-ek, multi gun-ok... ééés itt jött a második pofán csapás, - a muki SÉRTHETETLEN volt, még csak el sem fordult, ment nyílegyenesen a koma után, én meg 1-2 száz méterről ontottam rá amim csak van,<#violent> a pajzsa után csapódtak be a lövedékeim, mintha csak egy láthatatlan üveglapot lőttem volna.<#falbav>

Rövid idő után meguntuk, na ok, húzzunk innen a vérbe! Nyomtam egy reportot a srácra, már ha élő ember volt ez egyáltalán. Vagy valami hatalmas bug tanúi voltunk, vagy egy nagy büdös csalásé. Kár, hogy videót nem tudtam róla készíteni, de szerintem a lényeg így is lejön.
Van egy játék amit a PC-n lehet játszani, meg van egy másik, amit a fórumokon és szoc. médiákon keresztül. A kettő között van némi átfedés.
KiruHoshino
Emiatt amúgy már sokan panaszkodtak. Semmi értesítő a játékon belül. Pl. Rendkívüli hírek! stb...

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

spybot919
Haza megyek meglesem de kétlem hogy a galnet én sok információ lenne a dolgokról . Vagy igen ? Egyébként amilyen kôrítéssel van megfogalmazva néha , simán el kel egy középfokú nyelvvizsga hogy kihámozzam mi van ott.

Én kvázi minden újat max a redditről tudok meg a basilisk thargoidot meg mindent de lehet fent volt az aznap galnet én és én nem vettem észre . Akkor vissza szívom . Ezentúl figyelek mit írkálnak oda, aztán ha nincs fent valami fontos jövök vissza höbölögni 😄

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

MerlinW
"Ne a redditre keljen már felmenjek hogy megtudjam hogy megtámadtak a thargoidok"

Ott a játékban a Galnet, olvasni kell😊 Reddit és Obsidian is onnan tudja mi történik😊
A valóságban sem tudod mi történik a nagyvilágban ha nem olvasol/nézel híreket😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.11.16. 16:56:27

[merlinw.org]

Dzsini
Minden megaship mozgásképes, pl. a Canonn hajóját a játékoscsoport irányítja, ők beszélik meg a Frontierrel a haladását, az egyéb ilyesmiket pedig a sztorinak megfelelően mozgatják (akkor tud "mozogni", ha épp nincs aktív instanceben) - ha van rajta hajód, az együtt utazik a megashippel (én utazgattam már a Gnosissal).

Ennek lesz a kibővítése a jövőre érkező Squadron + Fleet Carrier lehetőség, az bizonyára kap játékon belüli kezelőfelületet is, amivel ez még egyszerűbbé válik.

Dzsini
Nem kell keresgélni 😊

- a hologram mutatja a bázis eleje felé mutató nyilat (már supercruiseból is)
- minden bázis szemből nézve ugyanarra forog (ugyanarra, mint már 1984-ben)
- a bázisok nagyjából a legközelebbi nagy test felé néznek (hold, bolygó - ez is örökölt tulajdonság)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.11.16. 05:35:21

spybot919
Elvesztettem a fonalat már . Miről van szó ?
Tudtommal azért forog minden hogy kvázi mesterséges gravitációt generáljon a test belsejében . Gondolom ezért forognak a bázisok . Kvázi engem jobban idegesít hogy a bázis elejét kell mindig keresgélni . És 2017 ben ott tartunk hogy ezekkel való pepecselés és dokkolás teszi ki az időnk felét. Ami még nem tetszik hogy tiszta természetes az open és a solo közötti váltogatás új küldetések miatt meg respawnol mindent a rendszer pl materiálokat és minden egyebet . De ez is tök természetes használatú már. Na dr most dobott fel új videót obsidianant , hogy kellene javítani azon hogy jobban értesüljúnk az univerzumban történő dolgokról . Jó ötlet lenne a jobb felső sarokban megjelenő időközönkénti hír videó . Ne a redditre keljen már felmenjek hogy megtudjam hogy megtámadtak a thargoidok vagy bármi más .Huh.. És szomorú hogy ilyen alap ziccereket hagynak ki a fejlesztők . Elnézést a negatív kommentért de ez mindig felidegesit . Persze mondhatni a régi elite remastere felújítása akkor már bőven megkaptuk azt a contentet ami abba van úgy hogy igazából nem lenne okunk panaszra. Na de lehet 2017 végére ez kevés .

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

es ne hagyd ki dzsini, hogy az 1984-es elitben nem veletlenul szol a kek duna keringo. a keszito sem magatol talalta ki. a film ahonnan az otlet ered: 2001 a space odyssey. a filmben levo urallomas keringot jar (szinkronban forognak) az eppen dokkolo urhajoval. fantaszikus egy film, szo szerint.
wollnerd
És az outpost-okon. 😊
Megaship... Megint egy olyan dolog, amiről nem is hallottam, pláne hogy azokra is le lehet szállni... Sose vettem észre igazán a játékban! 😮 most néztem egy videót erről, hát oké....
Sol rendszerben is vannak? Statikus helyük van, vagy váltakoznak?
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.11.15. 21:50:35

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
A felszíni bázisokon és a megashipeken nincs meg 😊

Máshol viszont szerintem legyen, mert ez egy olyan motívum, ami Elite-é teszi a játékot.

#17663: <#eljen>
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.11.15. 18:26:21

s_andras
Könnyen lehet hozzá magyarázatot gyártani: max ilyen méretű nyílást képesek egy speciális erőtérrel lefedni, ami bent tartja a levegőt. Jó ez, milyen lenne már ha ennyi kihívás sem lenne.

Gilmoor
ezt értem, nekem is kedvencem volt anno az elite... de most már inkább nyűgnek tűnik ez az angolos "tradíció".

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Dzsini
Történelmi okokból:

(és ezért szól a Kék Duna keringő, ha bekapcsolod a dokkolót 😊 )
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.11.15. 18:22:05

Gilmoor
..rég meg szerettem volna kérdezni, de most hogy olvasgattam és láttam elpukkanni 18 millát ... tulajdonképpen miért erőltetik ezt a "levélbedobó" bejáratot? Jelenleg pusztán konvencionálisnak tűnik ez az állapot.

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

wollnerd
<#eljen> Favoritba raktam. 😊