ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
És "egyedül" is (akár szólóban, akár más játékosokkal találkozva) is könnyen bele lehet tolni ízlés szerinti mennyiségű hónapot (vagy akár évet), 20 euro meg nem egy tragikus ár ennyi tartalomért, még ha a végére esetleg bele is unsz - majd visszatérsz, ha épp olyan kedved van.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.19. 11:48:31
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
De vissza a valóság talajára. Szerintem csak a romok helyét fogja ez jelezni.
Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2018.01.19. 00:54:28
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Bolygófelszínek (viszlát bézs labdák) :
Sokszínű területek, az égitest látványosabban tükrözi a megtalálható vulkanizmust, anyagokat - még részletesebb, aprólékosabb felületek, messziről is - ez az első lépés, ahogy jelezték is, ez folyamatosan javul tovább
Chieftain:
Medium size (Lakon gyártmány az Alliance részére) kb. az FGS és a Python közé, harci hajónak, a hajtóművel elhelyezéséből adódva jó manőverezőkészséggel, nincs ranghoz kötve
A fegyverek középre, a hajó fölé és alá vannak téve, fix használatra ajánlottak, felfele, oldalra nagyon jó kilátással (2 üléses)
2 Large (felül egymás mögött, középen) 1 medium (alul középen), 3 kicsi, minden nagyon középre céloz
5A-val 20fényévet ugrik jelenleg, béta alatt még finomodhat, ahogy az ár is
6powerplant 5thrusters 5fsd 5life support 6power dist. 4fuel tank 4 sensors
belső: 2x size5 1x size4 2x size2 + 3x size4 military
a hátsó hajtóművek behajlanak a landoláshoz
vadállat motorhang és boost 😊
Tech Broker (nyissunk fel dolgokat magunknak):
személyes narratíva kezdete - saját technológiák egyéni megnyitása (unlock) - kér egy csomó alapanyagot, azzal megnyit egy-egy vásárolható dolgot.
pl. Shock Cannon (leírás a videóban látható) megnyitása 30 vanadium, 30 tungsten, 36 rhenium, 30 technetium - ezt egyszer kell kifizetni, onnantól elérhető az outfittingben mindenhol.
meta alloy hull reinforcement, enzyme missile rack, és még egy csomó - ezek is mind látszanak a videóban
Trade Data (egy kis QOL fésülgetés):
Kicsit átrajzolták a kereskedelmi panelt
a galactic average (átlagár) helyett már lehet választani a látogatott (dokkolt, szkennelt) rendszerek és állomások árait és a várható vásárlási/eladási profitot (ha terméket vinnél oda / vagy hoznál onnan)
kereshető kereskedelmi galatikus térkép - hol exportálnak / hol vesznek bizonyos termékeket (hogy ne kelljen állandóan az eddb-t túrni kereskedőknek - meg is említik 😊 ez nem teszi azt feleslegessé)
a galaxistérkép azonnal mutatja a profit esélyeket, lapozható az állomáslista a rendszerbe lépés nélkül, és rögtön lehet oda útvonalat tervezni
szűrhető nagy / normál landing padre, felszíni bázisokra és közeli / normál / nagy távolságú állomásokra
régimódi kereskedelmi útvonal térkép kibővítése - nem csak a "hivatalos", hanem a játékosok által az utolsó 24 órában aktív útvonalakat is meg lehet nézni 😊
Néhány további "tennivaló" és szkennelnivaló pl. megashipeknél, eddig passzív helyszíneknél - a szkennelés megmutatja a fontos pontjait a helyszínnek, és azokat külön meg lehet vizsgálni. Pl. adatterminálok (recon limpettel megszerezhető data materialok), megashipek raktárai (manifest scannerrel megnézhető, majd hatch breaker limpettel kinyitható és kirabolható - természetesen a kalózkodás így is illegális), védelmi turretek (ki lehet őket sütni), ilyesmik.
Kedden 3. bemutató, utána csütörtöktől open beta mindenkinek.
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Addig marad a listában amíg kézzel el nem törlöd. Ugyanez van pl akkor is ha kicsúszunk a határidőből (azt hiszem..).
És különben nem kell félni attól hogy egy bizonytalan küldit kukázunk, több idő mehet rá, mintha mennénk egyből újakat vállalni.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.01.18. 19:03:12
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Általában ha egy küldetés leadása előtt kilőnek, akkor az ugrott. Ez is benne szokott lenni a leírásban. Ha nincs ilyen, akkor talán van esély.
Van ötletetek a következőre? 😊
- Csináltam egy új Black box-os küldit, sajnos visszafelé úton kalózok eredtek a nyomomba és szétlőttek.
- Visszatöltöttem az állást, a küldi is ott volt
- De az az érdekes, hogy miután a Nav Beaconhoz ugrok, azt scannelem, kéken kiírja hogy letöltötte az adatokat, de nem frissül a küldetés.., nem tudom hova kéne mennem a fekete dobozért...
Köszi a válaszokat! 😊
105 ezer creditet kaptam az 1. ilyen sikeres küldimért! Köszi még egyszer a segítséged! 😊
M méret, mozgékonyabb a Federal Assault Shipnél, 2L 1M 3S hardpoint
Bemutatják a streamben (nézni kell)
Kipróbálhatod a bétában (ki kell várni és utána próbálni)
Sehogy se úszod meg energia befektetése nélkül 😊
Ez konkrétan mit takar a gyakorlatban?
Ahogy a videón is elhangzott, a friendly fire / véletlen károkozás elbírálásán is alakítanak.
- a küldetések között megjelenik egy plusz ikon a wingben ajánlott (nem kötelező) küldetésekkel, amik nagyobbak-nehezebbek a normál küldetéseknél - pl. 500-800 tételnyi áru szállítása, engineerelt hajó(k) levadászása, stb.
- aki felveszi a küldetést "meghívja" a wingtagokat, ő megkapja a listát a feladatról, és választhat, hogy csatlakozik-e hozzá. egyszerre egy játékos egy wing küldetést vehet fel, tehát egy teljes 4 fős wing egyszerre 4 feladatot teljesíthet
- a küldetés teljesítésénél lehet választani hogy milyen kifiezetés kell: sok pénz+kis reputáció vagy sok reputáció+kis pénz vagy termék+kis pénz+kis reputáció - ez (talán?) minden küldetésre igaz lesz: tehát mindig le lehet mondani a matériákról/áruról, nincs gond abból, hogy raktér nélkül teljesítesz küldetést
- a küldetést lehet részben is teljesíteni, azért részfizetség jár annak, aki legalább részt vett a teljesítésben (pl. leszállított valamit)
- a fenti (és bemutatott példában) a leszállítandó 355 anyagot nem tolják egyszerre be a raktárba, hanem tetszés szerinti mennyiséget fel lehet pakolni belőle (tehát több körből is teljesíthető az ilyen, de elsőre csak a winges küldetéseknél jelenik meg ez a depó mód) - ezzel teszik lehetővé hogy szólóban is, vagy akár kis hajókkal is lehessen nagy feladatokat elvégezni
csütörtökön folytatás
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.16. 21:14:18
Igazából semmi olyasmi, ami nem lehetett olvasni a topicban és az összefoglalókban -
Bűnözőként "névtelenül" lehet bedokkolni az olyan állomásokon, ahol rossznak tartanak, ezzel az állomást csökkentett módban lehet használni (lebukást elkerülendő) - mission boardban le lehet adni küldetést, és contactokat lehet használni (büntetést befizetni, a feketepiacot és a factorokat látogatni) - se refuel, se repair, se semmi - a büntit befizetve tisztázni lehet a dolgokat.
Vannak "nagy" bountyk - teljes birodalmi / föderációs / szövetségi rosszfiúvá is lehet válni.
ATR - az "erősített" rendőrség, akik orrodra koppintanak, ha bizonyos bounty érték fölött vagy (ők a SWAT - néhányan sportot fognak űzni a vadászatukból 😊 )
És a Rebuy során megy a pilóta a börtönállomásra 😊
(igen, figyelnek arra, hogy ne lehessen kijátszani a modulok-hajók mozgatásával, eladásával a rendszert)
- a továbbiak a fórumtopicban
Általános amnesztia lesz a 3.0 megjelenésével (ez a Beyond 1 verziószáma) - minden régi bounty és fine eltöröltetik az új rendszer bevezetésével
Illetve arra erdemes felkeszulni, hogy hiaba van egyedul az urben valami, nem biztos, hogy gazdatlan, vagyis lehet, hogy visszafele mar csempeszned kell, mert ha kiszurjak, hogy nalad van, a yard merges lesz es jon a birsag/pofozkodas 😊
Scoopolni (begyűjteni szétszórt ezt-azt) elvileg megtanított valamelyik tutorial (a bányász mindenképpen) - a hajó alján levő ajtót (cargo scoop) kinyitod, és azzal be tudod szedni azt, amit becéloztál, ha elég lassan haladsz.
Alapvetően nem veszélyes küldetés, hacsak nem olyasmit kell begyűjtened, ami illegális (a fekete doboz nem az).
- hogyan kell scannelni?
- mit jelent a scoopolás,és azt hogy kell? 😊
- mennyire számítanak veszélyes küldetésnek?
Köszi,
Papa
(egy fórumtémában ezt eleresztették már, és a rákérdezésnél nem volt egyértelmű válasz)
Mai stream: Changes to Crime and Punishment; Wing Missions
Csütörtökön: The Chieftain;Planetary visual improvements; Trade data improvements; The Tech Broker
Jövő kedden: Engineers; Material Trader; GalNet Audio
Karácsonykor vettem meg a játékok, nagyon tetszik, de elég kezdő vagyok még.. 😊 Eddig 26 órám van a játékban és az alap Sidewinder hajóval vitézkedem.. 😊 Alap szállítási, fuvarozási feladatokat csináltam eddig, és 1.3M Creditet gyűjtöttem össze.
Láttam viszont, hogy vannak black box salvage típusú küldetések is.
Valaki le tudná írni, hogy kell egy ilyen küldit megcsinálni? Kell hozzá esetleg valamilyen spec. cucc?
Köszi a segítséget! 😊
https://fxmason.blogspot.com/
Elite Dangerous: Beyond - Chapter One Content Livestream - 7PM GMT (16/01/18)
Eddig nem volt jellemzo, de mostansag a kis furge gepeikkel ott zummognek a hajom korul es egyfolytaban belepukkannak az oldalamba az allomasrol kifele jovet. Pedig meg csak nem is kapkodok, nem is sietek, ezek meg jonnek szkenelni es puff, "reckless flying" birsag. Ami nem lenne gond (apropenz, kovetkezo allomason kifizetem), de a nyugosebb utasok ilyenkor egybol benyomjak a durcat es egymast taposva indulnak a mentokabinhoz (mert ugyebar a kovetkezo haromnegyed oraban nem fogunk megallni, ezt ok is tudjak).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.01.15. 13:30:49
Vagy ha lusta vagy, vársz a bétáig, és kipróbálod magad.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.15. 12:35:45
Az eladást sem értem teljesen, ezen is mit lehet limitálni? Vagy el lehet adni, vagy nem. Ha el lehet, akkor ennyi. Jó ötlet hogy ennek is lehetne feketepiaca.
Nem világos továbbá, hogy működik majd ez a "Bounties and fines never expire or mature" vs. "Fines can be paid off at the security office, bounties can be cleared using Interstellar Factors"? Talán csak nem azonnal ki lehet fizetni, nem kell várni egy hetet?? Ez jó lenne. És vajon ha ez megtörténik, akkor a "forró hajó" ki is hűl? Mert akkor az egész fenti modulbabrálásra nincs szükség.
Nem mintha túl sűrűn érintene a probléma, csak néha kell olyan küldetést csinálni ami a célrendszerben illegális.
Bár most, hogy egy type 10-el cirkálgatok nem annyira vészes, de egyéb nagyobb hajóknál azért rendszeresen lekocol valamelyik szekus miközben kutakodna a magánéletemben a tetves szkennerével... <#nyes>#nyes>
Hot ships have restricted services at starports
Hot ships have limitations to ship transfer, module transfer and sale
Más is gondolt rá 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.15. 10:53:29