ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Olyan szinten konfiguralhato a jatek es vele a grafika is, hogy ez nem okozhat gondot. 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

BEAST
Köszönöm, én is így gondoltam, 20 euro tényleg nem sok az alapjáték+season pass kombóért. Bár ahogy nézem itt-ott a konfigom a recommended alatt van, majd meglátom mennyire. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Dzsini
Elég gyorsan és könnyen lehet célirányos társaságot találni, ha redditen vagy a Frontier fórumokon körülnézel. Vagy akár itt is, van több aktív játékos, ha esetleg épp egyszerre vagytok online, van esély összefutni 😊

És "egyedül" is (akár szólóban, akár más játékosokkal találkozva) is könnyen bele lehet tolni ízlés szerinti mennyiségű hónapot (vagy akár évet), 20 euro meg nem egy tragikus ár ennyi tartalomért, még ha a végére esetleg bele is unsz - majd visszatérsz, ha épp olyan kedved van.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.19. 11:48:31

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

BEAST
Igen, tegnap lestem én is. Nem tudom mennyire éri meg belevágni soloban, mert a társaság akikkel űrlövöldéznék Star Citizen lázban égnek még mindig.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Dzsini
Frontier Winter Sale a Humblebundle-n, 20 euro a CMDR deluxe kiadás (alapjáték + Horizons + egy pár skin ajándékba)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini

KiruHoshino
Guardians? Érdekes lenne. Emberek és Guardian-ok a Thargoidok ellen. A Guardian Tech fegyokat már láttuk. 😊

De vissza a valóság talajára. Szerintem csak a romok helyét fogja ez jelezni.
Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2018.01.19. 00:54:28

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Dzsini
Pár kép Redditről:

Dzsini
(képek majd később, vagy tessék megnézni a videót)

Bolygófelszínek (viszlát bézs labdák) :
Sokszínű területek, az égitest látványosabban tükrözi a megtalálható vulkanizmust, anyagokat - még részletesebb, aprólékosabb felületek, messziről is - ez az első lépés, ahogy jelezték is, ez folyamatosan javul tovább

Chieftain:
Medium size (Lakon gyártmány az Alliance részére) kb. az FGS és a Python közé, harci hajónak, a hajtóművel elhelyezéséből adódva jó manőverezőkészséggel, nincs ranghoz kötve
A fegyverek középre, a hajó fölé és alá vannak téve, fix használatra ajánlottak, felfele, oldalra nagyon jó kilátással (2 üléses)
2 Large (felül egymás mögött, középen) 1 medium (alul középen), 3 kicsi, minden nagyon középre céloz
5A-val 20fényévet ugrik jelenleg, béta alatt még finomodhat, ahogy az ár is
6powerplant 5thrusters 5fsd 5life support 6power dist. 4fuel tank 4 sensors
belső: 2x size5 1x size4 2x size2 + 3x size4 military
a hátsó hajtóművek behajlanak a landoláshoz
vadállat motorhang és boost 😊

Tech Broker (nyissunk fel dolgokat magunknak):
személyes narratíva kezdete - saját technológiák egyéni megnyitása (unlock) - kér egy csomó alapanyagot, azzal megnyit egy-egy vásárolható dolgot.
pl. Shock Cannon (leírás a videóban látható) megnyitása 30 vanadium, 30 tungsten, 36 rhenium, 30 technetium - ezt egyszer kell kifizetni, onnantól elérhető az outfittingben mindenhol.
meta alloy hull reinforcement, enzyme missile rack, és még egy csomó - ezek is mind látszanak a videóban

Trade Data (egy kis QOL fésülgetés):
Kicsit átrajzolták a kereskedelmi panelt
a galactic average (átlagár) helyett már lehet választani a látogatott (dokkolt, szkennelt) rendszerek és állomások árait és a várható vásárlási/eladási profitot (ha terméket vinnél oda / vagy hoznál onnan)
kereshető kereskedelmi galatikus térkép - hol exportálnak / hol vesznek bizonyos termékeket (hogy ne kelljen állandóan az eddb-t túrni kereskedőknek - meg is említik 😊 ez nem teszi azt feleslegessé)
a galaxistérkép azonnal mutatja a profit esélyeket, lapozható az állomáslista a rendszerbe lépés nélkül, és rögtön lehet oda útvonalat tervezni
szűrhető nagy / normál landing padre, felszíni bázisokra és közeli / normál / nagy távolságú állomásokra
régimódi kereskedelmi útvonal térkép kibővítése - nem csak a "hivatalos", hanem a játékosok által az utolsó 24 órában aktív útvonalakat is meg lehet nézni 😊

Néhány további "tennivaló" és szkennelnivaló pl. megashipeknél, eddig passzív helyszíneknél - a szkennelés megmutatja a fontos pontjait a helyszínnek, és azokat külön meg lehet vizsgálni. Pl. adatterminálok (recon limpettel megszerezhető data materialok), megashipek raktárai (manifest scannerrel megnézhető, majd hatch breaker limpettel kinyitható és kirabolható - természetesen a kalózkodás így is illegális), védelmi turretek (ki lehet őket sütni), ilyesmik.

Kedden 3. bemutató, utána csütörtöktől open beta mindenkinek.

Papa01
Kipróbáltam, megnéztem egy korábbi emailt odamentem, de sajna semmi, bukó.. 😞

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

s_andras
Szívesen, remélem nem vezetlek félre, ugyanis saját tapasztalatom nincs erről (robbanás küldetéses cuccal), csak próbáltam összelogikázni.
Addig marad a listában amíg kézzel el nem törlöd. Ugyanez van pl akkor is ha kicsúszunk a határidőből (azt hiszem..).

És különben nem kell félni attól hogy egy bizonytalan küldit kukázunk, több idő mehet rá, mintha mennénk egyből újakat vállalni.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.01.18. 19:03:12

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Papa01
Köszi kipróbálom! 😊 De akkor ha buktam, miért van még ott a küldi listában? 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

s_andras
Ezt valószínűleg buktad. Kivéve, ha még mindig ott jelenik meg a küldetéshez kapcsolódó USS, ahol korábban, és emlékszel is rá (vagy konkrétan ott van a régi cél a szövegben).
Általában ha egy küldetés leadása előtt kilőnek, akkor az ugrott. Ez is benne szokott lenni a leírásban. Ha nincs ilyen, akkor talán van esély.

Papa01
Sziasztok!

Van ötletetek a következőre? 😊
- Csináltam egy új Black box-os küldit, sajnos visszafelé úton kalózok eredtek a nyomomba és szétlőttek.
- Visszatöltöttem az állást, a küldi is ott volt
- De az az érdekes, hogy miután a Nav Beaconhoz ugrok, azt scannelem, kéken kiírja hogy letöltötte az adatokat, de nem frissül a küldetés.., nem tudom hova kéne mennem a fekete dobozért...

Köszi a válaszokat! 😊

Papa01
Sikerült, bár majdnem egész estés program volt! 😊)) Azt nem tudtam, hogy miután megkaptam, hogy melyik égitest körül kell keresnem, akkor még SC-ben ki kell jelölni nav pontként, majd ezután kell kilépni az SC-ből... maga az összegyűjtés is nagyon tetszett. 😊
105 ezer creditet kaptam az 1. ilyen sikeres küldimért! Köszi még egyszer a segítséged! 😊

Dzsini
A Lave Radio tegnapi adásában van egy beszélgetés a pár hete ide is belinkelt "48 órát repültem supercruise-ban kifele a világvégébe" megmentőivel és a megmentettel.

Dzsini
Chieftain infók:
M méret, mozgékonyabb a Federal Assault Shipnél, 2L 1M 3S hardpoint

Dzsini
Le van írva a fórumokban (olvasni kell)
Bemutatják a streamben (nézni kell)
Kipróbálhatod a bétában (ki kell várni és utána próbálni)

Sehogy se úszod meg energia befektetése nélkül 😊

Thx, akkor megnézem, csak nem akartam emiatt az egész stream-et végigszenvedni.
PiszkosFred
Lenti videoban 38 perc korul van szo errol, gameplay kisereteben.

"És a Rebuy során megy a pilóta a börtönállomásra 😊"

Ez konkrétan mit takar a gyakorlatban?
Dzsini

Dzsini
Most azonnal be lehet fizetni, ha bedokkoltál (anonim módon) egy olyan állomásra, ahol van helyi rendőrség, vagy valahova, ahol van lehetőség szürke módon elintézni a dolgot - cserébe soha nem évül el semmi.

Ahogy a videón is elhangzott, a friendly fire / véletlen károkozás elbírálásán is alakítanak.

Uuu király vagy! Megvan! Köszi! 😊
s_andras
Amikor nagyon közel vagyunk egy viszonylag kicsi tárgyhoz, akkor a nagyléptékű jelölő akár több száz méterrel is elcsúszhat. Ilyen közelségben már a radaron és szemmel kell keresni, ott lesz az. Rá kell nyomni a célzót, és már indul is a folyamat. Egyébként sokkal kényelmesebb még a csillaghoz érkezés után közvetlenül SC-ban elnyomni egy ADS-t (vagy akinek nincs rá pénze, IDS, BDS).

Jó lenne tudni hogyan kell, mert keresek egy állomást, ami egy holdon van, de a holdakat felkutatni hát... 😄
Pont ez a scannelés a bajom nekem is! Viszont pontosan az csinálom, amit mondtál, de még mindig nem látja a rendszert. Pedig elvileg 20 méterre van előttem ez a beacon cucc, de szart se látok belőle.😄
Ha wanteddé válik az ember, azt eddig egy pár nap múlva simán be lehetett fizetni. Ezentúl ez nem fog menni? Mert volt már olyan, hogy a taipanom kilőtt egy clean hajót, de amikor lejárt a bounty, akkor egyszerűen befizettem, és pont. Addig meg átmentem máshová.
Dzsini
Wing küldetések
- a küldetések között megjelenik egy plusz ikon a wingben ajánlott (nem kötelező) küldetésekkel, amik nagyobbak-nehezebbek a normál küldetéseknél - pl. 500-800 tételnyi áru szállítása, engineerelt hajó(k) levadászása, stb.
- aki felveszi a küldetést "meghívja" a wingtagokat, ő megkapja a listát a feladatról, és választhat, hogy csatlakozik-e hozzá. egyszerre egy játékos egy wing küldetést vehet fel, tehát egy teljes 4 fős wing egyszerre 4 feladatot teljesíthet
- a küldetés teljesítésénél lehet választani hogy milyen kifiezetés kell: sok pénz+kis reputáció vagy sok reputáció+kis pénz vagy termék+kis pénz+kis reputáció - ez (talán?) minden küldetésre igaz lesz: tehát mindig le lehet mondani a matériákról/áruról, nincs gond abból, hogy raktér nélkül teljesítesz küldetést
- a küldetést lehet részben is teljesíteni, azért részfizetség jár annak, aki legalább részt vett a teljesítésben (pl. leszállított valamit)
- a fenti (és bemutatott példában) a leszállítandó 355 anyagot nem tolják egyszerre be a raktárba, hanem tetszés szerinti mennyiséget fel lehet pakolni belőle (tehát több körből is teljesíthető az ilyen, de elsőre csak a winges küldetéseknél jelenik meg ez a depó mód) - ezzel teszik lehetővé hogy szólóban is, vagy akár kis hajókkal is lehessen nagy feladatokat elvégezni

csütörtökön folytatás
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.16. 21:14:18

PiszkosFred
+rebuynal ha minket lottek szet artatlanul, akkor csokken a rebuy ara, bar bosszanto lesz igy is, de valamit valamiert 😊

Dzsini
Bűn és bűnhődés:
Igazából semmi olyasmi, ami nem lehetett olvasni a topicban és az összefoglalókban -
Bűnözőként "névtelenül" lehet bedokkolni az olyan állomásokon, ahol rossznak tartanak, ezzel az állomást csökkentett módban lehet használni (lebukást elkerülendő) - mission boardban le lehet adni küldetést, és contactokat lehet használni (büntetést befizetni, a feketepiacot és a factorokat látogatni) - se refuel, se repair, se semmi - a büntit befizetve tisztázni lehet a dolgokat.
Vannak "nagy" bountyk - teljes birodalmi / föderációs / szövetségi rosszfiúvá is lehet válni.
ATR - az "erősített" rendőrség, akik orrodra koppintanak, ha bizonyos bounty érték fölött vagy (ők a SWAT - néhányan sportot fognak űzni a vadászatukból 😊 )
És a Rebuy során megy a pilóta a börtönállomásra 😊
(igen, figyelnek arra, hogy ne lehessen kijátszani a modulok-hajók mozgatásával, eladásával a rendszert)
- a továbbiak a fórumtopicban

Általános amnesztia lesz a 3.0 megjelenésével (ez a Beyond 1 verziószáma) - minden régi bounty és fine eltöröltetik az új rendszer bevezetésével

PiszkosFred
Scoophoz annyit hozzatennek eloszor probalkozoknak, hogy a bal oldali "target" holopanel atvalt es azt kell figyelni, hogy az elotted levo urben levo cucc (legyen az barmi) az a panel kozepere erkezzen (kis ugyessegi jatek valahol, de ha lassan megy, ahogy javasoltad, gyerekajtek), mert csak akkor kapod el es kerul a rakterbe.

Illetve arra erdemes felkeszulni, hogy hiaba van egyedul az urben valami, nem biztos, hogy gazdatlan, vagyis lehet, hogy visszafele mar csempeszned kell, mert ha kiszurjak, hogy nalad van, a yard merges lesz es jon a birsag/pofozkodas 😊

Papa01
Ki fogom próbálni, köszönöm a segítséget! 😊

Dzsini
Scannelni úgy kell, hogy becélzod a rendszerben a fő csillag körül keringő Nav Beacont, kiugrasz mellette ugyanúgy, mintha egy űrállomáshoz mennél, majd ott becélzod, közel mész hozzá, és egy ideig rajta tartod a hajó orrát.
Scoopolni (begyűjteni szétszórt ezt-azt) elvileg megtanított valamelyik tutorial (a bányász mindenképpen) - a hajó alján levő ajtót (cargo scoop) kinyitod, és azzal be tudod szedni azt, amit becéloztál, ha elég lassan haladsz.
Alapvetően nem veszélyes küldetés, hacsak nem olyasmit kell begyűjtened, ami illegális (a fekete doboz nem az).

Papa01
Köszi a választ! 😊 Abban még tudnál segíteni, hogy

- hogyan kell scannelni?
- mit jelent a scoopolás,és azt hogy kell? 😊
- mennyire számítanak veszélyes küldetésnek?

Köszi,
Papa

Dzsini
Elvileg nem kell hozzá semmi extra, csak raktér - kapsz egy rendszert, ott a nav beacont leszkennelve (vagy ha van advanced discovery scannered azt elsütve) megkapod, hogy melyik égitest körül kell keresned, és ott bóklászva egyszer csak bepattan egy más színű jelforrás, ahol a megtalálni való cucc van. Ezt be kell scoopolnod, és leszállítanod a megadott helyre.

Dzsini
Most már egészen hivatalosan is Season 3 néven nevezik a Beyondot, és Chapter 1 néven az először érkező adagot.
(egy fórumtémában ezt eleresztették már, és a rákérdezésnél nem volt egyértelmű válasz)

Mai stream: Changes to Crime and Punishment; Wing Missions
Csütörtökön: The Chieftain;Planetary visual improvements; Trade data improvements; The Tech Broker
Jövő kedden: Engineers; Material Trader; GalNet Audio

Papa01
Sziasztok!
Karácsonykor vettem meg a játékok, nagyon tetszik, de elég kezdő vagyok még.. 😊 Eddig 26 órám van a játékban és az alap Sidewinder hajóval vitézkedem.. 😊 Alap szállítási, fuvarozási feladatokat csináltam eddig, és 1.3M Creditet gyűjtöttem össze.
Láttam viszont, hogy vannak black box salvage típusú küldetések is.
Valaki le tudná írni, hogy kell egy ilyen küldit megcsinálni? Kell hozzá esetleg valamilyen spec. cucc?

Köszi a segítséget! 😊

Thx.

https://fxmason.blogspot.com/

Dzsini
ahol mindig szokott lenni
Elite Dangerous: Beyond - Chapter One Content Livestream - 7PM GMT (16/01/18)

Nem ma lesz az a livestream a beyond one-ról? Hol lesz ez vajon, nem találom. <#fejvakaras>

Baszott gyorsak szóval tuti dirty drive tuning van a gépükön. És gondolom leginkább a high security rendszernek tudható be, hogy miért akar minden szekus a szkennelés után 500 kilométeres sebességgel centikre mellettünk elsuhanni...

PiszkosFred
"Jol van" akkor (nyilvan nincs jol persze), nem nalam van a hiba. 😊

Eddig nem volt jellemzo, de mostansag a kis furge gepeikkel ott zummognek a hajom korul es egyfolytaban belepukkannak az oldalamba az allomasrol kifele jovet. Pedig meg csak nem is kapkodok, nem is sietek, ezek meg jonnek szkenelni es puff, "reckless flying" birsag. Ami nem lenne gond (apropenz, kovetkezo allomason kifizetem), de a nyugosebb utasok ilyenkor egybol benyomjak a durcat es egymast taposva indulnak a mentokabinhoz (mert ugyebar a kovetkezo haromnegyed oraban nem fogunk megallni, ezt ok is tudjak).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.01.15. 13:30:49

Dzsini
Ott van a linken a további link a fórumokba, nyugodtan végigolvashatod, ha valóban kíváncsi vagy a válaszokra.

Vagy ha lusta vagy, vársz a bétáig, és kipróbálod magad.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.15. 12:35:45

s_andras
Transzfer korlátozás... hogy lehet korlátozni..? Ha nem teljes tiltás, akkor ez alatt vajon azt értik hogy állomáson belül lehet tárolni és onnan egyből visszapakolni, és csak az állomások közti mozgatás nem megy..? Mert ez utóbbi pont nem érdekelne.

Az eladást sem értem teljesen, ezen is mit lehet limitálni? Vagy el lehet adni, vagy nem. Ha el lehet, akkor ennyi. Jó ötlet hogy ennek is lehetne feketepiaca.

Nem világos továbbá, hogy működik majd ez a "Bounties and fines never expire or mature" vs. "Fines can be paid off at the security office, bounties can be cleared using Interstellar Factors"? Talán csak nem azonnal ki lehet fizetni, nem kell várni egy hetet?? Ez jó lenne. És vajon ha ez megtörténik, akkor a "forró hajó" ki is hűl? Mert akkor az egész fenti modulbabrálásra nincs szükség.

Nem mintha túl sűrűn érintene a probléma, csak néha kell olyan küldetést csinálni ami a célrendszerben illegális.

Dzsini
Nekem még az is eszembe jutott, hogy jó kis Anarchiás rendszerekben lehetne olcsóbban üldözött, problémás gépeket venni 😊

Remélem a részeg szekusokra is gondolnak majd végre, mert még mindig elég sokat isznak ezek a szekuritisek ahogy látom. <#gonosz1>

Bár most, hogy egy type 10-el cirkálgatok nem annyira vészes, de egyéb nagyobb hajóknál azért rendszeresen lekocol valamelyik szekus miközben kutakodna a magánéletemben a tetves szkennerével... <#nyes>

Dzsini
ez alapján:
Hot ships have restricted services at starports
Hot ships have limitations to ship transfer, module transfer and sale

Más is gondolt rá 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.15. 10:53:29

s_andras
Hogy is lesz akkor ez a büntetésrendszer átvariálva? A forró hajó azt jelenti, hogy elég lesz leszerelni róla mindent, eladni a csupasz héjat, venni egy másik ugyanolyan típust, visszapakolni a fejlesztéseket és máris bűntelenek vagyunk?

Köszönöm a segítséget!!!