24792
1231mod2kep2.jpg
Elég, ha a reklamált topic címét linkeled, a hsz. számát pedig kiírod!
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
A privát üzenetekkel - mivel nem tudják elolvasni - nem foglalkoznak a moderátorok, ne panaszkodj miattuk.
altalanos.png

SG.hu Discord
  • Sir Quno Jedi
    Én szóltam már párszor, hogy be kéne végre tiltani a csetet. Kivenni a forrásból és elfelejteni örökre...
  • atesz161993
    12:59 Master91: borotválom a faszom meg a hasam meg a mellkasom, ebbe mi a buzis hülye gyerek ?

• gergely1991
    ráadásul ettől a két felidézett egyéntől.....
  • atesz161993
    engem ne en mar befejeztem.
  • gergely1991
    13:05 atesz161993: én az punci szaftját szeretem
    13:13 gabika32: kóstoltátok már a fanszőrötök ízét?
    13:13 gabika32: forgattam a nyelvem alatt

még további gusztustalan dolgok a chaten amit bannoltatni kellene:/
  • matyi0323
    Hali.
    atesz161993 és gabika32 chat ban-ért "könyörög".. legalább is ha ők nem, mi a többi csetelők örülnénk neki, ha pihennének kicsit, ha megoldható..
    köszi :)
  • Dzsini
    Voltak már SG-n, jóarcok-rosszarcok néven (vannak most is, csak konkrét megnevezés nélkül)
  • gergely1991
    Akár indíthatnék egy troll csoportot a többi troll ellen.A csoport neve pedig : anti-troll :)
  • Fabio Capello
    Bármennyire is mondják, az internet SOSEM anonim, a megfelelő körülmények között. Akármelyik netcég két klikkből megmondja neked, hogy mikor, melyik gépen, melyik IP címről, melyik előfizető milyen oldalt nyitott meg. Éppen ezért is ilyen szigorú az adatvédelmi törvény, ezek az adatok számtalan visszaélésre ad(hat)nak okot.

Talán, sőt biztos tény, hogy a trollok ignorálása nem állítja le őket. Viszont a dolog szítása, a mindennapi "reportok" csak ártanak az ügynek, ebben biztos vagyok. Tudod, don't feed the troll :)

Nyilván minden embernél kiborul a bili előbb-utóbb, ha sok sérelem éri, ilyenkor viszont én magamban mosolygok, hogy a valóságban egy 12 éves, vasággyal harminc kilós kis nyikhaj teszi a nagylegényt, mert az esetek 90%-ban ez így is van :)

Ami az internet szépsége, az egyben az átka is, az anonimitás miatt azt hiszik bármit meg lehet tenni. Viszont még ha sértő is, erre heteken át agresszivitással reagálni (már bocsánat), BIZTOS hogy csak olaj lesz a tűzre.
  • Dzsini
    Általánosan ott van a sokszázmillió Facebookos + az FB connect, amivel egyre több helyen lehet egy klikkből regisztrálni.

Ott pedig önként és dalolva adják fel a legtöbben az anonimitásukat :)
  • [NST]Cifu
    Félreérted, én nem az SG esetében, hanem általánosan mondom. :)

De igen, tény, hogy oda-vissza végig van rágva a téma.
  • Dzsini
    Komoly visszaesés lenne a látogatottságban/fórumozók számában bármilyen korlátozás bevezetése, ráadásul adatkezelési szempontból érdekes kérdéseket vet fel, ha valahogy az álneves regisztrációt korlátoznád (személyi igazolvány/mobiltelefon/akármi) - erről rengetegszer tárgyaltunk a mi kellene topicban.
  • [NST]Cifu
    Igen, a trollok arról híresek, hogy ha nem figyelnek oda rájuk, akkor elcsendesednek... Sok helyen olvastam, hogy ez a "megoldás". A saját tapasztalatom az, hogy a legtöbb esetben nem megoldás...

Személy szerint én ezért támogatnám az internetes anonimitás korlátozását. Arc / név felvállalásával rögtön nem lenne ekkora mellénye a sok marharépának... :)
  • Dzsini
    Éveken át ignorálta, nem számított.
  • Fabio Capello
    Pénzbírság (tudtommal) csak akkor jön, ha az érintettnek ebből személyes hátránya, kára származott (teszem azt, XY-ról nyitnak egy topikot, hogy lusta, nem dolgozik, utál mindenkit, stb, emiatt a munkahelyen ahova jó eséllyel jelentkezik nem veszik fel végül).

Amúgy nem ellened/szekából mondom, de ami közted és az alreghadsereg között zajlik, az már-már kabaréba illő, nem feltétlenül a te hibádból...

Jó lenne kezdeni ezzel valamit, a privátüzit is emiatt zárták be, és lassan már nincs olyan topik ahol ne ez menne... :/ Megértem, hogy frusztrál, de miért nem próbálod meg szimplán ignorálni az ilyen gyökereket? Szerintem nem telne el sok idő, és elcsitulnának az indulatok (remélhetőleg...)
  • Dzsini
    Folyamatos és állandó flame, egy politikus feljelentése egy kép miatt, bezárás.
  • Hegi90
    politika fórumon mi történt?
  • gergely1991
    Én speciel ezért nem osztok meg képeket mert még visszalátom néhány idétlen webhelyen(nem reklámoznék úgy.n.:fikaoldalakat). Ugyanis mikor feltesszük valahova azzal kijelentjük hogy saját magunk felelünk ezekért senki más nem.
  • piros mogyi
    Végre egy női moderátor!

[alig várja]
  • tomsolo
    Nem egészen. :)
  • Dzsini
    Tomsolo Frigyes vádlott! A budapesti Legfelsőbb Bíróság öt évre eltiltja önt az sg.hu weboldal és összes aloldalának látogatásától!

(ez olyan, mint a közügyektől való eltiltás?)
  • tomsolo
    Eltilthat, de mindegy.
  • thomson002
    Üdv !
    Valaki betenné ezt a bannert ebbe a topikba?

Előre is köszönöm !
  • Efreet
    Egy olyan komoly esetnél, mint az érettségi kiszivárogtatása ezen indultak el (mókás, hogy már a felhasználónév sem létezik :) )

"A mai napon fokozott a bulvármédia érdeklődése. A kérdés a tegnapi szál továbbgörgetése: kikérte már a nyomozóhatóság az IP-címet? Igen, mindenki megnyugodhat, hivatalos hatósági felszólítást kaptunk, és törvényi kötelezettségeinknek eleget téve kiadtuk az IP-címet."
    cikk

Szerintem egy ilyen esetben - te felnőtt, 18. évedet betöltött ember vagy, legalább egy ideig nyilvánosan elérhető volt több személyes adatod is, amelyeket te tettél nyilvánossá (közösségi hálón, stb.). Később ezt használták fel a kigúnyolásodra, valótlan állításokat hozzáfűzve - nem fognak veled foglalkozni, főleg azért, mert semmilyen konkrét anyagi vagy erkölcsi károd nem keletkezett - például nem buktál el állást azért, mert itt páran nem normálisak.
  • clio1616v
    nem nagyon látok rá esélyt, hogy ismeretlen nicknév alapján feljelentést tehetnek és ráadásul még foglalkoznak is vele

hogyan néz már ki, hogy immovable, Büdös Bohóc és Frosty01 felhasználók ellen teszek feljelentést... bár egy próbát megér
  • Efreet
    HA ez működik, akkor úgy működik, hogy megteszed a feljelentést, és a rendőrség (ha eljut odáig az ügy) kikéri a hozzászóló IP címét az SG-től. A politika fórum bezárása előtt történt ilyen, ahogy az 5-6 évvel ezelőtti érettségi-kiszivárgáskor is gondolom.

Mi moderátorként nem adhatunk ki személyes adatot (e-mail cím vagy IP), még ha hozzáférünk sem.
  • clio1616v
    ha ez működik, akkor szívesen veszem azoknak az adatait, akik a múltkor ellenem követték el a becsületsértést, akár példát is lehetne velük statuálni

nem biztos, hogy utána olyan felszabadultan menne a krvaanyázás és a cigányozás, meg a más fotójának a beszúrkálása, becsmérlése
  • Efreet
    Valószínűleg 1 emberről volt szó, a stílus és a kiszemelt célpont alapján. Bíróság pedig nem tilthat el szerintem weboldaltól :)

(bár az is igaz, hogy csak Shadoweyes valódi nevét ismerte, de ő és a képei kaptak bőven)
  • Kata
    Pedig gazdag ember lehetne. 100 embernél ha csak 100ezer Ft-os bírsággal is számolunk, az 10 milla adómentes jövedelem. :)
  • Kata
    Ha meg tudjátok írni az adatait, hogy ki ez, akkor miért ne. Gondolom ha ennyire ráér, ráérne tárgyalásokra is járni.
  • Efreet
    Ilyen alapon Shadoweyes feljelenthetett volna legalább 100 regisztrációt a gyakorlatilag minden este előforduló idióta topicok miatt (alkalmanként Pheel is, én is, kaptunk mindannyian).

Elpucoljuk, de nem ül itt 24/7 moderátor.
  • tomsolo
    Most pihen.

Ellenben sikeresen túllépett egy határt: én azt javaslom jelentsd fel becsületsértésért.
  • Kata
    Vagy adjatok moderátori jogot és majd én pucolgatom ambrus barátunk kamureg áradatát.
  • Kata
    Továbbá örülnék végre, ha az efféle söpredéket a moderátorok végre kitakarítanák innen az sg-ről, véglegesen, zéró toleranciával:

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1307979979
  • Kata
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1207147355&no=88027#263
  • Fabio Capello
  • nyuny01 #21819
    Ha valaki rendet tenne azt megköszönném!

Modern Warfare topik!Folyamatosan trollkodnak!

1.
    2.
  • tmp
    rossz voltam büntessetek meg :(
  • doktor tarhonya
    multireg?
  • Garfield
    reklámalreg?

8640
    42