24792
1231mod2kep2.jpg
Elég, ha a reklamált topic címét linkeled, a hsz. számát pedig kiírod!
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
A privát üzenetekkel - mivel nem tudják elolvasni - nem foglalkoznak a moderátorok, ne panaszkodj miattuk.
altalanos.png

SG.hu Discord
  • boleron
    Attól függ kedves moderátor. A praktikusság nagyon számít. Főleg időben...

Time is money!
  • Lacee86
    Ilyen stílus nem biztos, h helyén való...
    link
  • pxxl
    legutóbb mikor foglalkoztam vele, még ő volt :)
  • Dzsini
    Ezt már ne velem beszéld meg :) Amúgy már nem Dzsani fejleszti az SG+-t egy ideje :)
  • pxxl
    ha már kb mindenre az SG+ a megoldás, akkor esetleg lehetőséget kellene adni Dzsaninak, hátha érdekelné, és még a végén rendbe is rakna itt 1-2 dolgot...
  • Dzsini
    Ha más, komolyabb baj nincs a fórummal (mondjuk lehet jelszót változtatni meg ilyen apróságok), akkor lehet ilyesmin gondolkodni :)

(SG+-ban asszem van Chrome alatt - vagy csak volt és bugos?)
  • pxxl
    mondjuk abban igaza van, hogy jó lenne egy wysiwyg, nem makrózni :)
  • Dzsini
    Akinek a makrógombok hiánya okozza a fórumozásban a legnagyobb problémát, annak nincs valódi mondanivalója.
  • Dzsini
    Akkora az előző első sor tárgytalan :)

Itt ez a módi, ha vannak olyan témák, ahol aktív beszélgetőtársaságod van jelen, akkor nem hiszem, hogy ez akadályozna meg abban, hogy egy jót beszélgess.
  • pxxl
    Nem a Te igényeid nagyok, az SG felelős programozója „nem ér rá"...vagy mi
  • Dzsini
    Ajánlom a hozzászólás doboz alatti "Makrók" gomb tanulmányozását.

Nincs egyetlen olyan főcsoport sem (a Játékosok fórumán kívül), ahogy 40-nél több aktív, állandóan használt téma lenne. Az oldal tetején van kereső is, témán belül pedig az oldal alján belső kereső is.
  • boleron
    Még annyit, hogy olvastam a makrók használatát, tehát tudom, hogy kódokat kell alkalmaznom a szöveg beírásánál......de ma már létezik olyan, hogy maga a szövegfelület közvetlenül kínálja fel ezeket a lehetőségeket, s nem kell kódokkal bibelődni...

Na jó. Lehet, hogy nagyok az igényeim:))))
  • boleron
    Mindent értek kedves moderátor! A kisebbik gond, hogy ki-beteszek topikot a kedvencbe. A nagyobb gond továbbra is az, hogy ömlesztve jelennek meg a topikok egy-egy főrovatban, még ha ABC sorrendbe is teszem.

Tudom, hogy szoftver kérdése a felhasználói felület átláthatóbbá tétele, értelemszerű és könnyebb kezelése. De aki ilyenhez szokott, annak elég keserves visszaszokni egy régebbi, már-már elavult alkalmazáshoz. Például a szövegfelületen tudok változtatni? Kiemelt vastagsággal, vagy dőlt betűkkel, vagy betűk nagyságának megváltoztatásával tudok írni? Ha igen, hogy lehet ezt megtenni? Nos ez "primitív" kérdésnek tűnik, mégis kérdés nekem, mert olyan fórumon voltam az elmúlt 12 évben, ahol a szövegfelületen erre alkalmas tasztatúra is volt.

Ne érts félre, szeretnék itt megmaradni, de azért nem mindegy, hogy milyen formában tudok véleményt cserélni.

Van-e remény arra, hogy kicsit átláthatóbb és jobb színvonalú lehetőség lesz, vagy tegyek le róla?
  • Dzsini
    Ki is lehet venni a kedvencekből ugyanazzal a gombbal :) Nekem is 70 körüli téma van benne, és van, hogy egy-egy téma csak néhány napig, amíg olyasmiről van szó benne, ami épp érdekel.
  • boleron
    Értem. Mondjuk azért néhány hsz. erejéig nem célszerű a kedvencbe tenni minden ilyen topikot. Valamint érdekes az a topik a Tudomány...főrovat alatt, melynek történelem maga a címe is. Az ember azt hinné, hogy ez egy alrovat, s azon belül vannak topikok. Kiderül ám, hogy ez maga egy topik. Ömlesztve benne a témakörök, azt bogarássza ki valaki visszamenőleg, hogy miről volt már benne szó? Az sem rossz.... Még ABC-sorban is végig kell olvasni a teljes témakört ahhoz, hogy például csak a történelmi topikokat megtaláljam, hiszen egy ilyen topiknak bármi lehet a címe, nem tudom előre a címét, csak ha végigböngészem a témalistát. Míg, ha van egy történelem alrovat, akkor ott csak történelem van, s nem kell végigböngészni a teljes Tudomány...alatti témák címét. Ez az előnye az alrovatoknak.

Azért köszönöm a segítséget, a készséges választ. Próbálom megszokni, de lehet, nem fog sikerülni:)))
  • mikusmate
    Ebben a topicban szeretném töröltetni ezt a hozzászólásomat, mert elrontottam a linket.
  • Papichulo
    Koszonom. Akkor ezt egyhamar nem fogom megtudni. Bar a masodik opcion sem csodalkoznek a stilust figyelembe veve...
  • Dzsini
    Az azt jelenti, hogy összejött neki a 25 pontja (vagy egy admin egy mozdulattal kitiltotta, bár olyasmit elég régen láttam).
  • Papichulo
    Erdekes, mivel abban a listaban nincs benne, holott nem is volt olyan regen es itt peldaul latszik a kitiltas ... vagy ez az icon nem azt jelenti?
  • Dzsini
    Ha még ott van a büntetőpontlistában, megnézheted magad is. Ha már nem látszik, akkor ki tudja ki emlékszik már arra...
  • Papichulo
    Azt meg esetleg megkerdezhetem, hogy miert kapott bant a regebbi regisztracio?
  • Dzsini
    Bármelyik témát jobboldalt felül a lapozó mellett található csillag gombbal a kedvenceid közé rakhatod, így később bármikor megtalálod, ezeket a főoldalon kigyűjti a rendszer neked.

A történelmi témák - elvileg - a Tudomány, technika, gazdaság főcsoportban vannak, hiszen a történelemtudomány oda tartozik. Név szerint lehet sorbarakni a témákát egy-egy főcsoporton belül, a "Témák" szóra klikkelve.
  • boleron
    T.Moderáció!

Új seprű vagyok itt. Tudom, hogy új seprű jól seper, s mint új seprű előbb seperni kelle, s nem zaklatni a moderátorokat. Szeretnék jól seperni, de van némi gondom.

Például: Az átláthatóság, kezelhetőség elég nehézkes, sem ABC-sorrend nincs, sem alkategóriák szerinti rendezési lehetőséget nem látok. Így nem egyszerű folyton visszakeresgélni,hogy hol is az a topik, amire írtam...Van pl. egy Történelem c. topik, de nincs történelem rovat. Az a néhány történelmi topik, ami van elkeveredik az általános rovatban.

Nem lehet esetleg ezen változtatni valamit? Vagy ez költői kérdés volt és marad?

Köszönettel:boleron
  • Papichulo
    Koszonom. Szoval igy lehet megkerulni a kitiltast :)
  • Dzsini
    Az egyiküknek nagy I, kis L, a másiknak kis L, kis L van a nevében.
  • Papichulo
    Gyors kerdes. Hogyan lehetseges ket ugyanolyan nevu felhasznalo? Nem lehet ezzel visszaelni?

http://www.sg.hu/forumuserinfo.php?uuserid=1202370073
    http://www.sg.hu/forumuserinfo.php?uuserid=1359536013
  • Dzsini
    Nincs lehetőség regisztráció vagy hozzászólások törlésére vagy ilyen megváltoztatására. Ha más nevet szeretnél használni, regisztrálj egy másik emailcímről.
  • milcsa93
    Sziasztok, szerettem volna regisztrálni a fórumra az e-mail címemmel, de kiderül, hogy tartozik hozzá már regisztráció.. gondolom ez azért lehet, "mert nem az én címem volt eredetileg" és valaki regisztrálhatott régen vele. Kértem szóval jelszó-emlékeztetőt és törölni szerettem volna a regisztrációt, hogy újra regisztrálhassak, de nem találok olyan opciót ahol megtehetném ezt. Van lehetőség a regisztráció törlésére valahol? Vagy esetleg nick név cserére és a korábbi hozzászólások törlésére?

üdv
  • [NST]Cifu
    @Graboszki: Kezelve

@Totya4: A hangnem miatt kapott egy figyelmeztetést, de nem vélem úgy, hogy annyira durva dolog lenne.
  • pxxl
    ez inkább az eltúlzott öröm megnyilvánulása :D
  • totya4
    Helló

Indokolatlan hangnem
  • hundredeyes
    :?_ASD?:_DSA_:
  • Effe88
    XD
    ez tuti ambrusXD
  • Roger6
    Kutya topickban az utolsó két hsz, valami degenerált bejutott a rendszerbe.
  • gszp
    Sziasztok!

EZT ki tudnátok venni a humorosból? Autoplay videó, rohadt idegesítő. Előre is köszi!
  • hundredeyes
    spicli
  • he111
    tutituti nevű felhasználó a humoros topicban a 313020 számú hozzászolásban politizál
  • Dzsini
    A moderátorok összességében nem, de hiába vetettük fel többször, hogy a pontozás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és jó lenne több változtatást eszközölni rajta, süket fülekre találtunk az adminok részéről (lásd: mi kellene az SG-nek topic).

Hozzá kellene szokni a magukat normálisnak tartó fórumozóknak, hogy a pluszt nyomogassák minden értelmes hozzászólásra ellensúlyozandó az értelmetleneket, ne csak a mínuszt - az elejétől fogva sokkal több mínuszt osztott ki a közösség, és ez azóta sem változott. Ezen az sem segített, hogy sok helyen letiltották a pontozást, amit viszont könnyű kikerülni, de aki a pluszt nyomná, az nem fog ezzel foglalkozni.
  • Roger6
    Nos egy gond van. Mint láthatod a #23517-es hsz-ből, az adminok nagyon is hisznek abban, hogy ha le vagy pontozva, akkor bizony te tehetsz róla, és te nem vagy a társaságba illő. Nálunk Testépítés topicban van pár troll (és alregjeik), akik pontosan ezzel szórakoznak, hogy belépkednek csak azért, hogy lepontozzanak. Értelme van annak, hogy olyan emberek pontozzák le a segítségnyújtó, tanácsadó hozzászólásokat,akik vagy egyszer sem szólaltak meg a topicban, vagy 2.000 hsz alatt egyetlen segítőkész mondatot nem írtak? Nincs bizony. Mégis valamiért az admin és moderátor urak hisznek bennem az abszolút idétlen, és egyértelműen kihasználható rendszerben. Hiba.
  • Evoluti0N
    Kb. egy héttel ezelőttig 16 mínusz pontom volt. Az értékelő rendszer bevezetése óta ennyi jött össze. Az utóbbi egy hétben ez a szám 28-ra gyarapodott. Mivel nem estem át hirtelen jellemváltozáson és nem vedlettem át "fikagéppé", arra a "merész" következtetésre jutottam, hogy valaki rám szállt, úgymond poénból. Nem lehetne ezzel kezdeni valamit? Nem szeretném valami idióta miatt azok táborát erősíteni pár hét/hónap múlva, akiknek a sok mínusz miatt automatikusan elrejti a rendszer a hozzászólásait.